- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #52494 üzenetére
Priviben már kaptam ötletet, gyanúsan valamilyen kisebb bizti vagy hasonló szállhatott el. Holnap melóhelyre beviszem aztán a profik megoldják
Az akku az valóban mocskos vétel volt, ebayen az ilyen matricázósból 1 darab van, tehát valószínűleg isteni sugallat volt, hogy hajnal2-kor én keressek ilyesmit
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #52492 üzenetére
Ez egy második akku, innen is tudom, hogy tuti a gépen van valami elkurjantva.
Amúgy öröm az ürömben, hogy vasárnap hajnalban csak úgy mászkáltam a vaterán, na mondom keresgetek valamit. Erre szembejött velem egy 9 cellás x200-ba való akksi, 8k-ért, Panasonic cellákkal, 200 ciklussal, 12%-os elhasználódással. Szóval a vágyak álma teljesült és még ebay se kellett hozzá, csak Csepel
Holnap dolgozom, majd beviszem a szervizesünknek megmutatom, hátha tud rá mondani valami okosat. Örülnék ha nem kéne lapot venni a gépbe, mind anyagilag, mind idegrohamok miatt
-
bads1
aktív tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #52414 üzenetére
Ja igen, a legegyszerűbb, ha küldesz nekem FRU meg part számot meg model számot az aljáról. De elviekben van, most vertem szét a szekrényemet és előkerült belőle egy csomó minden, ellenőrizve pedig nekem úgy tűnik, hogy ez stimmel a kék kupakos T60, x200 és ezek társaiba is.
-
Tubi2
senior tag
válasz
Chaser #52408 üzenetére
Kis mindenes kéne, egyetemre, ide, oda.
Munkaállomást használnék szívesen, ha találok valami jó ajánlatot, mert presztízs és szívesen hordozom, de a fő cél végső fokon egy T szériás könnyebb gép, ami ha régebbi, P betű nélküli.
Igazából szeretném én elkoptatni, de újra nincs pénzem, a keret 150 ezer forintnál áll meg.
Alfánál már kérdezősködtem, sajnos nincs nagyobb felbontásos, csak 1280*800-as. Esetleg abba lehet pakolni másik kijelzőpanelt?
-
Integra
titán
válasz
Chaser #52278 üzenetére
még egy picit várok, átrágtam magam az oldalán és van egy ilyen rész:
"so about worldwide shipping(not with USA), we make the following adjustment and explanation: "free shipping"(economy shipping) is snail airmail, no tracking number,normal delivery time is 24-35days."
a jövő hetet megvárom még, háthaigazából nem kételkedem, hogy elküldte, nem célja neki sem, csak bakker, már itt kéne legyen és a ventillátor már olyan hangokat ad ki.. hangosabb mint a projektor a fejem felett
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #52278 üzenetére
Az a baj, nem egyértelmű. Ha a helyén van a venti és kézzel megforgatom, nem látom, hallom hogy beleérne vmibe. Szétszedni meg sajnálom, hogy aztán meg újra összerakjam. Talán majd megpróbálok egy kompresszorozást, meg várok még hátha megunja.
Ha rosszabb lesz, akkor meg kénytelen leszek szétszedni.
-
-
Francia91
veterán
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Chaser #52012 üzenetére
Én most pakolok össze egy majdnem ultimate X200at (imádott T400am kicsit nehéz utazni
)(64GB corestore mv úton van), mivel még mindig elég az a core2:
~40e véve a gépet magát, némi cserealkatrész (~5k) a típushibát ( törött felső sarok a lid tetején ) javítani, ~30k a corestore újonnan (ami az egyetlen mini pcie ssd lévén nem is rossz ); ~10k egy utángyártott, 9cellás akksi ( a genuine mind elég régi, inkább veszek frissebb utángyártottat, mint több éves genuine-t ), tehát <90ből megvan ( AFFS nélkül ) egy elég masszív utazógép, majdhogynem új állapotban.Amúgy, bár csúnyán hangzik, X200 megenné a T9900at?
Közben beugrott, hogy forrasztott, nembaj, majd a T400. -
-
Dell XPS
veterán
válasz
Chaser #51997 üzenetére
Erről "zeng" a fórum, és nagyon sokan említik ezt a kiváló tulajdonságát sok mással is egyetemben. Ahogy néztem hihetetlen stabil gép ennyi idő után is. Minden OS fut rajta, Linux-al sincs gondja (nagy örömömre.), szóval szimpatikus nagyon a gépezet. Zsanérokon kívül van valami gyenge pontja egyáltalán?
Szerk: "65-ért 1680-ast is kapsz ati-val." - Where ?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #51997 üzenetére
Ezzel nem is tudnék vitába szállni mert tényleg így van, viszont ha diszkrét vga-val veszem és a kisebbik felbontással akkor már olyan 65-ért megkapom, a kijelzőt meg utólag cserélem nagyobbra. Most alfánál is volt egy ilyesmi konfiggal szerelt példány 68 ezer pénzért. De mivel ismerem magamat és a felbontásra roppant érzékeny vagyok, ezért sanszos,hogy az 1680-as változatot fogom megvenni ha egyszer eljutok odáig
-
guppy
őstag
válasz
Chaser #51919 üzenetére
Megtettem, és visszaraktam az 1 gb-ramot is, a hiba azóta nem jelentkezett
Továbbá frisítettem a BIOS-t is, és most már tudom állítani a fényerőt ATI vga-nál is. Csak egy dolog zavar ami 500-nál nem így volt, bootoláskor itt megjelenik valami szöveg a thinkpad kép után, R500-nál egyből a windows logó jelen meg utána.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #51883 üzenetére
T500-nál nálam is mindent leszedett Win7 64 bit alatt a SU. T61 és T60(p) esetében a dolgok felét sem kapta le, elég sokmindent manuálisan kellett keresni, majd telepíteni.
Win8 alatt nem sokat talált, a többit megoldottam Win7 verziókkal, kompatibilitási módban telepítve, eszközkezelőben minden oké Win8 alatt is, VGA váltás még gyorsabb is az Aero "hiánya" miatt (nekem marhára nem hiányzik)
-
-
chab7
addikt
válasz
Chaser #51550 üzenetére
Ezt én is tanúsítom.
Hang = 0. 3000-nél már közel hajolva hallani valamit
Csendes, hűvös, még nyáron is.
Amilyen jó állapotban én vettem a T500-at ez a T61 tényleg soknak tűnik ugyanabban az árban.Más: Van egy érdekes jelenségem. Szoftveres bugnak gondolom, főleg mert már az R52-nél is tapasztaltam hasonlót. A probléma Linux op. rendszeren van jelen - Windowst mivel nem használok annál nem tudom.
A hibajelenség az, hogy mikor gépelek (mint most itt is a fórumra) előfordul, hogy az történik mintha a touchpadhoz érnék és a szövegben máshová ugrik a kurzor. Mivel nem vakon gépelek, így van hogy azonnal nem is látom ezt és egy-két szót már rossz helyre írok emiatt.
Az R52-nél a touchpad túl érzékenységére gyanakodtam, de mivel itt is előfordul ez már nem hardveres gond lesz hanem valami szoftveres. Ezt tovább gondolva pedig a touchpad linuxos drivere lehet a ludas - bár mivel olyankor is előfordul mikor közelébe nem nyúlok a tapogatónak, így elég érdekes.
A csavar a történetben most jön
A minap felfedeztem mikor történik ez a jelenség. Amikor beírom valahol a szövegben a "csak" szót.
Azaz elég csak "csa" kezdetű szót írnom, tehát a nevemre (csaba) és egyéb ilyen szavakra is előfordul (csatorna,csapás... eddig ezeket fedeztem fel). Nem mindig, mert ha lassan írok akkor nem. De ha gyorsan gépelek akkor szinte mindig és minden csa kezdetű szónál feljebb ugrik a kurzor egy-két sornyit a szövegben.
Most, hogy felvázoltam az x-aktámat, kíváncsi vagyok mit mondtok mi a nyavalya lehet ez? -
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #51456 üzenetére
Igen arra már rájöttem sajnos
Ha legközelebb gépet veszek abban minimum lesz 4gb hogy ne nekem kelljen vele utólag szórakoznom még pluszba! Kivéve ha tönkremennek, mert akkor muszáj cserélni
franc0: Miért a Kingston tán mindegyik felett áll? Épp most írta Chaser kolléga hogy arra is volt már panasz ugyanúgy! Egyébként ezt leszámítva nálam a rangsorba a Kingston az első. Viszont ha csődöt mond akkor beszoptam
-
Francia91
veterán
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #51109 üzenetére
Elég jól néz ki!
Gondolom senki nem gyulladt be a múltkor a T500/W500 felhasználók közül, hogy jobb LCD-t szeretne, de
a 16:10-es wide gamut témában odáig jutottam, hogy a 72%-os gamuttal rendelkező LG panelek
dupla CCFL háttérvilágításúak, ebből kifolyólag igen fényesek (max. 340cd/m2), viszont 2x akkora a fogyasztásuk is (nyilván normál fényerőn nem), és a külső méreteiben kicsit nagyobbak, 3mm-el magasabb, és 0.8mm-el vastagabb a panel. Olyan inverter kell hozzá, ami 2 CCFL-hez való, képről mintha nagyobb lenne méreteiben, bár többfélét is láttam.
Nem sokkal nagyobb a panel, meg talán az inverter se(lehet hogy van ugyanakkora méretben is), de kérdéses, hogy belefér-e egy T61p/T500/W500 fedelébe.Az RGB LED-es Samsung panelből pedig úgy néz ki hogy csak fényes változat létezik, a LED vezérlése PWM-es, tehát a fényerőt visszavéve villog...
Esetleg ha van jobb LED vezérlő, de ezekről nem tudok semmit. Ha létezik olyan fólia ami mattá teszi a felületet, akkor azért elég jó lehet, 100% Adobe RGB-t tud!
Amúgy megvagyok a Frankenpaddal, de lehet egyszer még lecserélem a szent IPS panelt egy ilyen TN-re
, bár egyelőre nem tudom melyik fenti a szimpatikusabb.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #51115 üzenetére
Hőmérsékletet elég gyakran nézem, elég jó értékek vannak, főleg amióta megkapta a T9300-as processzort, kb. 8-10 fokot esett átlagban a hőmérséklet. Terheletlenül a GPU 55-65 fok körül van, a processzor 45-55 fok körül, terhelve a GPU a legmelegebb, max. 78 fok. Ezek a SpeedFan nevű program adatai, a TpFancontrol és az Aida kevesebbet mutat a GPU-ra, a CPU-ra picit talán többet.
-
válasz
Chaser #50656 üzenetére
Nem meggyőzni akarlak, a hitvitáknak nincs értelme.
De pl. konkrét fizikai magyarázatot szívesen fogadok arra, hogy pl. miért nem jó teljesen feltölteni,miért kell megálni 80%-on.Mi a difi aközött, hogy sok kicsi rátöltés kiad egy teljes (töltés)ciklust, vagy egy teljes ciklust töltesz?
"csepptöltés ne menjen"
aztán meg azt írod "az nem is árt nekik". Mit értettem félre? -
Francia91
veterán
válasz
Chaser #50653 üzenetére
Ha lecsukott állapotban húzom le a dokkról, akkor nincs kép miután felnyitom sem (bár maga a Win működik, nem értem a dolgot...), ha nyitott állapotban követem el a dolgot, akkor csak kiírja a Win7, hogy a dokkoló le lett választva, és hibátlanul megy tovább.
Lecsukva akkor használom, ha csak a torrent fut, töltögessen csak visszaSzerk.: ma egy BluRay BD25-ös FullHD filmet néztem akkuról integrált Intel VGA-val. Bőven kibírta a 2,5 órás filmet, és még maradt benne 30 perc szufla (80%-os töltöttségről kezdtem el a filmet nézni)
Ki vagyok békülve ezzel a T500-zal -
válasz
Chaser #50650 üzenetére
Vajon ha nem csinálsz ilyen juju varázslatot, akkor meddig bírta volna?
Vajon csak a Lenovo töltőelektronika tervezői tudják a tuti paramétereket, a többi mind kókler?csepptöltés ne menjen
Mert a töltőelektronikát tervezők még nem hallottak róla, hogy a csepptöltés árt az új generációs akkumulátoroknak.meg teljesen feltöltve
Miért? -
mdk01
addikt
válasz
Chaser #50511 üzenetére
Gondolom ezen de itt mit, hogyan kell értelmezni?
A smart mode-nál a számnak megfelelő hőfoknál kapcsol be?/
// profile "Smart Mode 1"
// change values and number of items for your needs
// Celsius: // Fahrenheit:Level=60 0 // Level=140 0
Level=65 1 // Level=150 1
Level=75 3 // Level=165 3
Level=80 7 // Level=175 7
Level=90 64 // Level=195 64// optional 2nd profile "Smart Mode 2", switched by icon menue
// change values and number of items for your needs
// to deactivate, insert leading '//' into following linesLevel2=22 0 // Level2=70 0
Level2=33 1 // Level2=90 1
Level2=38 2 // Level2=100 2
Level2=44 3 // Level2=110 3
Level2=55 7 // Level2=130 7
Level2=66 64 // Level2=150 64
Level2=77 128 // Level2=170 128// -----------------------------------------------------------------
// IconColorFan=1 digital Icon will turn green while fan is running.
// IconColorFan=1 Digitales Icon wird grün während der Lüfter läuft.IconColorFan=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- EA Sports WRC '23
- LED világítás a lakásban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest