- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Hasznos jószág
csak arra kell figyelni mielőtt kiveszed a gépből sw-es és hw--esen is válaszd le, mert az alaplap csúnyán ki tud szakadni ha rögzízve akarod kikapni a gépet a dokkból
Tim82: Keresem az igazit
btudos: Tudom, nem is szó szerinti szaladgálósnak értettem. Olyat amit nem sajnálok bedobni a táskába, lehet nyúzni. 6 cellás akkuval tömege is még tűrhető. x200-zal ott lennék panelcsere, addig nem nyugodnék, szóval nem
Nagy melókat úgyis itthon csinálom, hw kb lényegtelen ha legalább ilyen szint.
-
Chaser
legenda
Én már a meghülyülésen rég túl vagyok
De ilyenekből kiszálltam. Elég lesz a T500 upgrade. Anno beszereztem T60 IPS-ből olyan szépet amilyet lehet, csak használni nem mertem...na ezért nem bohóckodok ilyen projectekkel. Esetleg egy 14-es T60-at beújítanék szaladgálósnak.
szerk: mobal Persze támogatott, ha csak nem downgradelték le az opciót
Kiterjesztés, másolás, only külső monitor. Nézegettem lenovo monitorokat, de abból HP lett a befutó, T500 mellett jól néz ki
-
Ha minden jól megy este már dokkolóból tolom. Végre 23" és FullHD!
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65590 üzenetére
Évekkel ezelőtt ez a cég csinált nekem háttérvilágítás-cserét, akkor elégedett voltam velük. Mondjuk az TN kijelzőnél volt.
-
scarbantia
aktív tag
Az OT-s hasonlat jó.
Tudom beteg vagyok, de valami korhűbb SSD-t akarok, ezért lesz X25-E, és nem Samu.
Csak úgy óvatosan jegyzem meg, hogy háttérvilágítás csere után nem lesz olyan, mint egy új panel.
Majd beletesznek ilyen 7800-9000K-es csövet a gyári 6500-6800K-es cső helyett. Aztán annak az amúgy sem túl nagy színtérnek is lőttek... -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65587 üzenetére
Nekem már ezek megvannak egy ideje (T9400, 8 GB RAM - a 240 GB-os SSD holnapután lesz a kezemben, vált egy 120 GB-osat), kivéve az FPR-es palmrestet. Nem tervezek kijelzőcserét, csak meg akarom csináltatni a régi WUXGA LG panelt, mert nem szeretem, hogy kihasználatlanul hever az egyik dobozban nálam - aztán össze lehet mérni a WSXGA+ LG panellel. Nem hiszem, hogy ez gyerekes dolog vagy "hülyeség" lenne - amit lehet, újrahasznosítok, ahelyett, hogy kidobnám, még ha ez időbe és némi pénzbe is kerül. Meg hát ezek a gépek szerintem megérdemlik, hogy kihozzuk belőlük, amit érdemes - kicsit úgy állok hozzájuk, mint az oldtimer autókat tartók. Amúgy fogsz még te is "meghülyülni"...
scarbantia: az IPS-es R61-nek igazából három célja van: fejleszteni közel T500-szintre ("mert megtehetem"-hobbiprojekt), Linuxos tanuló/tesztgép, valamint a 4:3 kijelző miatt régi játékokra Wine-nal tökéletes. Ha meg tudom oldani a Penryn CPU felismertetését az alaplappal, nem kell ide T61-alaplap. Az SXGA+ meg elég nekem, háttérvilágítás-cserére meg tudok régről céget, kérdés, hogy most is elvállalják-e.
-
scarbantia
aktív tag
Hajrá, hajrá!
Ha nem kell a dedikált GPU, akkor egy sima 4:3-as T61 lapot nem lehetetlen beszerezni(vagy komplett gépet).
Jó szériás T61p-t annál nehezebb...26e Ft +szállítás EU-n belülről egy új UXGA panel. Az enyém egy évvel ezelőtt tudott kb. 110cd/m2-t a 200 helyett 6500K-re kalibrálva, azóta ez csak romlott. Persze profil nélkül fényesebb, de olyan sárga, hogy borzalom. A CCFL cső cserével is volt már egy halom köröm, de alig találtam nem gagyi kínai csövet, és csak egyedi rendelésre lett volna normális háttérvilágításom, az meg nem lett volna olcsó. Persze lehet még túrni a netet, hátha.
Sokszor elgondolkozok a cserén, de amúgy meg egy igazi klasszikus ez a gép, és annyira jó érzés így használni.
Majd egyszer csinálok róla ilyen karakteres reklámfotókat. Természetesen Frankenpad felirattal.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #65585 üzenetére
Igen, de az ritka. Kb olyasmi mint T60-ban az 1600-os.
Képet köszi, nekiesek még egyszer.
Tim82: Én már ilyenekkel nem vackolok, szerencsére kigyógyultam az efféle hülyeségből
Egy LG paneles T500 kutakodás nélkül mindenre jó. Kettő még jobb, mert van tartalék
2x4GB ram megvan, T9400 úton, FPR palmrest szintén - remélem ez hibátlan lesz nem mint az előző - meg egy 250-es SSD és kánaán.
szerk:
22balu: Ne vedd magadra. Az itteniek 90%-a inkább használ több éves üzleti gépeket, amik felturbózva is megállnak annyiból mint egy B590 újan. Köztük vagyok én is. Ez nem HP hogy közös topik van elitebooknak meg a 100k-s HP hulladékoknakIdeapad toikban biztos segíteni fognak, bár ahogy elnéztem nincs is mit segíteni.
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #65572 üzenetére
No várj, én WUXGA esetén is LG panelről beszélek...
(és ha lehet, akkor profilozással)
A Samsungokról csak képek alapján tudok nyilatkozni, de annyira nem is érdekel, rosszabbat nem akarok.A képkereséshez meg írd be a típust, állítsd be a keresőmotorban, hogy csak nagy képeket dobjon ki, mindegyikről lesznek jó termékfotók.
-
Tikakukac
titán
-
22balu
aktív tag
hello
egyik ismerősömnek van egy Lenovo B590 Black 59-389652 FD és a problémám az hogy a 4gb-bol a rendszer használ 3,6gb-ot.GF GT 720M kártya van benne gondolom mellete egy integrált is van és talán az veszi le ezt a közel 400 megát. ha igen miért ? ez normális ?
win8.1 64 bit van fent
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #65578 üzenetére
Igen. Úgy rémlik, szerelték is W500-ba. Még csak nem is haxolás, sima kijelzőcsere, semmi máshoz nem kell nyúlni.
-
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65557 üzenetére
Ma már amúgy valószínű én is egy W500-at vennék a Frankenpad építés helyett, de amúgy fullosan ma sem egy rossz gép ez(T9500, 8GB RAM), bár pont a kijelző(ami miatt belevágtam) lett a gyenge pontja. Persze most is sokkal jobb, mint a legtöbb, de már nagyon öreg.
Nagyjából hasonló utat járok be egy 15", 4:3-os R61-gyel, igaz, itt SXGA+-os IPS került bele. Persze, itt ilyen váratlan dolgok nehezítik meg a történetet, mint hogy kiderült, hogy ezekbe az R61-ekbe Merom-only alaplap került bele, a legfrissebb BIOS 2009-es, az ebből készült Middleton-féle BIOS-szal sem mennek a Penryn procik (itt várja egy T9300-as, hogy valahogy áthidaljam a problémát), de elvileg rá lehet flashelni widescreen R61-hez készült modBIOS-t is -> ettől érthetően fázok, de valószínűleg nekiugrok a héten.
Most került bele egy 4 GB-os modul, épp megy a Memtest86+. Fog majd kapni még egy 4 GB-osat, meg egy nagyobb SSD-t a jelenlegi 60 GB-os Kingston V300 helyett.
Sajnos, ennek sem az igazi már az IPS panelje, érezhetően vesztett a fényerőből új korához képest (van a családban egy jobb fényerős IPS kijelzős T60 is) és kicsit sárgás a fehér szín, talán majd egy háttérvilágítás-csere segít ezeken.
xcds: az egy rajztábla, de gyakran használom alátétnek.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65574 üzenetére
A besárgult LG panel, amit cseréltem másik ugyanilyen gyártmányúra, még megvan, ha valamikor eljutok odáig, megcsináltatom - elvileg KillHates ajánlott nekem valakit tavaly, aki ilyesmivel foglalkozik és le tudja cserélni a külső, besárgult réteget, nekem nem volt időm, energiám ezért elmenni Halásztelekre eddig.
-
Tim82
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
Igen. Nekem is volt már szerencsém hozzá anno egy T61p-ben..szép-szép, csak 1680-as LG szebb..sokkal szín hűbb.
solaris7
Tud valaki lelőhelyet TP képekről? Amolyan studio jellegű érdekelne, nem home-made. Ilyesmi, de látszódhat kijelző is. Minél nagyobb felbontású érdekelne, nem sokat találok.
-
Tikakukac
titán
A 430-asba rakott kijelzők konkrétan ha megütötték a nálam vendégeskedő 3542-es 110k-s szintjét, akkor hazudok szerintem, az a panel legalja macskapisa, semmire sem jó, még egy qrva filmet sem lehet rajta megnézni egyedül annyira nincs betekintési szög.
Az igaz, hogy nem csillog. Csak ez halottnak a csók.
-
oba
addikt
köszi...
kár érte, mert kezdett megtetszeni külsőleg a T410, az ára is jó lett volna... de így akkor asszem lemondok róla -
oba
addikt
A T410 kijelzőjének betekintési szögei tényleg annyira rosszak mint ahogy a tesztek írják? Olyanokat írnak hogy a függőleges beketintés annyira rossz hogy ölbe véve egy kicsit elmozdulva már állítani kell a dőlésszögön... ennyire szar panel van benne vagy csak a reviewk túloznak?
-
Pé
senior tag
Urak! Van egy T430s-em. Egyik nap lekapcsoltam, másnap reggel az ujjlenyomat olvasó meg volt dögölve. Ezt mennyire problémás javítani ? Illetve mennyire tipushiba ez ?
(Egyébként eddig szinte kizárólag Thinkpadjeim voltak, főleg T sorozat, de asszem ez volt az utolsó)
-
solaris7
tag
válasz
Én vettem a napokban Chasertől egy LG Philips panelos T500-at. Volt már T500-as gépem samsung panellal, hát elmegy kategória de egy T400-am is volt az már LG-vel nem rosz. Azt mondta Chaser higgyem el amit most ad T500-at az brutál szép közelíti az IPS-t.Azt hittem picit marketing szöveg
de nem az volt nem csalódtam
eszméletlen szép
Volt T60-as gépem IPS kijelzővel tudtam viszonyítani.
Szóval Chaser fórumtárs hozzáértése és szavahihetősége számomra megkérdőjelezhetetlen
Köszönöm hogy leírhattam és elolvastátok -
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #65553 üzenetére
WUXGA-ból? Tesómnak olyan van, elég jó. Bár meg kell jegyezni, hogy kalibrálás nélkül nem olyan jók ezek a panelek, van egy rózsaszínes alapfátyol. De színprofillal tuti! ;-)
Ma már amúgy valószínű én is egy W500-at vennék a Frankenpad építés helyett, de amúgy fullosan ma sem egy rossz gép ez(T9500, 8GB RAM), bár pont a kijelző(ami miatt belevágtam) lett a gyenge pontja. Persze most is sokkal jobb, mint a legtöbb, de már nagyon öreg. Próbáltam felhajtani egy QXGA panelt, már csak a kíváncsiság miatt is, de nem jött össze. Valószínű veszek egy új UXGA-t, aztán majd valami izmosabb W520 lesz, azzal sokáig elleszek. Persze még lehet odáig leszek a vadiúj UXGA panelért, és nem bírok megválni tőle.
-
csubuka
addikt
A grafikus kártya váltást hol tudom elintézni? Régebi esetekben volt valami switchable grphics menüpont, itt nem látom, viszont a diszkrét ati gpu pörög folyamatosan, feleslegesen...
Ezt látom, ha rákattintok az ikonkájára az ati karinak (elvileg switchable driver van fenn, eszközkezelő látja az intelt is
)
-
csubuka
addikt
Mi a cd-s bios update eseten a 3. menupont update model number? Ezt megcsinalja a 2.menupont is magaban? Az az update system program...
Koszi
-
joe357
tag
Helló
Még mindig az x61-el küzdök, van rajta sd kártya olvasó de nem bírom működésre, nem jelenik meg sajátgépnél. Driverekkel próbálkoztam de semmi. eszközkezelőben van ilyen: SDA-szabványnak megfelelő SD-állomásvezérlő
de nem hagyja frissíteni drivert mindenre azt mondja a legjobb már fent van.
Mit tegyek hogy menjen?
Köszi -
-
frici69
tag
Szerintetek nethez,hd filmekhez és lemezíráshoz (esetenként egyszerre) jó választás egy W500-as ezekkel a paraméterekkel: C2D T9600, 15.4 kijelző 1920x1200 felbontással, 4GB DDR3Ram, ATI FireGL V5700 VGA
Érdemes ilyenbe beruházni 65ezer körül? -
Chaser
legenda
15.6" HD samu kifejezetten hitvány. FHD kifejezetten szép
Pont azt mondom hogy nem vájt szeműek, szimpla mezei emberek, köztük csajok is áll lees effektus. Van pl egy kutyás képem, samun kb egy tónusú szegény kutyus, LG-n látszanak az árnyalatai, mintha ott ülne veled szemben. Ezt mindenki egyből látta. Ahogy kb mindenki mondta, az LG szinte él. Nem T60 IPS, de szemből annyira jó, hogy még engem is meggyőzött, pedig én aztán finnyás vagyok panel terén -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65533 üzenetére
15,6", 1366*768-ban én még nem láttam szép megjelenítésű kijelzőt.
Elhiszem, hogy vájtszeműeknek
hatalmas a különbség a 15,4", 1680*1050-es Samsung és az ugyanilyen paraméterekkel bíró LG között (én is érzékeltem, amikor volt alkalmam a kétfajta panelt egymás mellett látni), én csak arra mutattam rá, hogy úgy általában az a Samsung sem annyira rossz a TN mezőnyben, hogy temetni kellene.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #65525 üzenetére
Ha ua a billzet van benne mint 8560-ban sztem felejtsd el
Amilyen jó volt a 40-ben, annyira béna az utódokban. Azon a nyomoronc kurzor gombokon és a "nagy" enteren nem tudtam sírjak vagy nevessek, extraként szigetes is...40-esen sokkal jobb gépelni. A pilács se ér az utódokon semmit, de semmit.
Tim82: 15.6" HD samuk pl kifejezetten ocsmányak
Onnan tudom az ég és föld különbséget T500 samu vs LG terén, hogy olyanoknak esett le az álla akik egyébként nem grafikáznak, nem értenek hozzá, de egymás mellett nézve a két panelt nem gondolkodtak melyiket kell megvenni, LG felár ide vagy oda
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #65526 üzenetére
a TP-on szebb piros
. Vrt a nagy dilemmam, egy vizes M4600, ne lenne ilyen messze... Egyszer mar eladtak £280 korul.
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
Sobriety #65519 üzenetére
Mindenképpen T400,T500, X200, R400, R500-vonalon nézelődjél, a mókolás nélküli SATA II sebesség és a DDR3 memória miatt.
Ha ragaszkodsz a 14" és afölötti mérethez, T500-at rendszeresen találsz a Hardveraprón a 40-50k közötti ársávban, 1680*1050-es felbontású kijelzővel jó lesz (lehetőleg LG-Philips paneles legyen, a Samsung anál kicsit gyengébb, de az sem annyira rossz).
-
-
Sobriety
tag
Na látjátok, ezért szeretem a márkát; van körülötte lelkes és szakértő support! Bocsánat, T60-ra gondoltam, keverem ezt a kettőt. De tetszik, hogy az alapértelmezés itt a bütykölésre vonatkozik.
Mit szeretnék? Egy jó kijelzőjű (min. 14"), jó gépet, mindenképp üzleti szériából, használt fér bele. Fém csuklópad, masszivitás, touchpad(!) (jelenlegin nincs és már jelennek meg a kalapácsujj jelei a hüvelykujjon, ez tarthatatlan így, múltkor tettem hozzá külső egeret, de ugyanúgy a trackpointot használtam
), korrekt hűtés és billentyűzet. Jelenleg egy R-em van, szeretem, meg minden, TN-ek között félelmetesen jó gammával, paneltípuson belül korrekt színekkel, betekintés kaki, billentyűzet álom (bár lötyőgösödött már), integritás közepes. Igazándiból megszolgálta már az idejét, kezd hullani szét, 12 éves. Felmerült még egyéb üzleti széria is, Dell, HP, Toshiba, nem tudom mennyire érdemes "házon belül" maradni (T, X, egyéb) vagy nyissak inkább más gyártók felé. 30-50 ezer a keret, fb ne akadjon, kultúrált állapot. Nagy számításteljesítményes feladatok nem lennének, szempont inkább a minőség. Ha több gépből jönne össze egy és nem drágább úgy, mintha egy, készet szerzek be (winyó/SSD nem szükséges), az sem baj, sőt, ott még ott lenne a szerelgetés öröme is. Mindenképpen szerelem az IBM/Lenovo, de a csőlátást is kerülném.
-
Tim82
félisten
válasz
Sobriety #65515 üzenetére
R61-ből (nem T61-ből) van olyan modell, amelyiknek 15", 4:3 képarányú kijelzője van, ott minden gond nélkül bele tudsz tenni egy T60-ból származó IPS-t, egyszerű kijelzőcsere, semmi mást nem kell (szalagkábelt, invertert sem).
Viszont, mint abba tegnap este belefutottam, ezek az R61-ek elvileg Merom-only alaplapokat kaptak, és ezt még a rájuk elérhető Middleton-BIOS sem orvosolta - hiába cseréltem a T7100-at T9300-ra, nem volt hajlandó elindulni vele a noti.
Elvileg valaki megnézte a forum.thinkpads.com-on, hogy rá lehet flashelni widescreen R61-hez tartozó Middleton-BIOS-t egy 4:3 R61-re is, de nincsen infó arról, hogy utána mennyire stabil az ilyen gép. Én is meg fogom próbálni, de ez a gépem Linuxos, szabad vinyóm éppen nincsen, amire Windows-t telepíthetnék és a WinPhlash tool, amivel nekieshetnék, Windows-only (nem hiszem, hogy Virtualbox-os Windows lenne itt valahogy a megoldás). Másoknak nem javasolnám az ezzel való kísérletezést.
*
A többi kérdésedre: én Hardverapróról szerzem be a gépeimet. Egy Thinkpad Twist-et kipróbálnék, de nem hiszem, hogy pozitívabb élmény lenne egy "hagyományos" X sorozatbeli tabletnél.Amit már említettek, hogy X200 (esetleg X201) + AFFS kijelző járható út, nekem is ilyen X200-am van. Ha az eredeti kijelző CCFL háttérvilágítású, akkor sima ügy, ha LED-es, akkor kell szalagkábelt és invertert cserélni, mert a legtöbb AFFS kijelző CCFL (van azt hiszem LED-es is, de majd Tikakukac ír róla bővebben, tudtommal csak ő találkozott ilyennel a topikban).
-
válasz
Sobriety #65515 üzenetére
T61-et hagyd inkább...már nem érdemes foglalkozni vele... T400/T500/x200-tól felfelé érdemes manapság belevágni bármibe is.
A hibrid témáról meg annyit, hogy nekem a Helix járt a kezem alatt talán fél éve...hát kritikán aluli a cucc... Komolyan mondom, hogy akkor sem venném ha lenne rá.
Az IPS igényedre láthatsz egy-két frankenpad témát...de mindennek ára van. Nem feltétlen anyagi értelemben.
X200 AFFS moddal egy kitaposott ösvény...
Gyári IPS X220-tól, illetve 30-as, 40-es szériában van.De igazából a nagy kérdés, hogy mit is akarsz tulajdonképpen?
-
Sobriety
tag
Négy kérdéssel fordulok hozzátok: kit csapott már meg a hibrid gépek/tabletek szele, kit nem, miért nem vagy miért igen? A másik: honnan szerzitek be az alkatrészeket, illetve a Lenovo/IBM masinákat? Hirdetési oldalakon vagy a céges gépet megveszitek? IT-s ismerőstől? IRC-es közösségekben kutakodva? Külföldről? E-bayen? Mi a legjobb lelőhely? Azt szeretném, amit mindenki: olcsón, jót, megkímélten. A harmadik kritérium lenne a legfontosabb, a megkíméltség, akár az első kárára is.
Szó esett már többször a kijelzők cseréjéről IPS-re, ez inkább Thinkpad-sajátosság, hogy cserélhető, kapni hozzá panelt vagy bármely, más gyártó termékénél is eljátszható lenne ez alap elektro-ismeretekkel és némi kézügyességel? Mely típustól felfele éri meg egy ilyen csere? Amire én jutottam, hogy T61-et felhajtani és bódottág (mint legjobb ár/érték arány, IPS-igénnyel). -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #65504 üzenetére
Csak én FHD panelesen játszottam, 1280 teljesen ok ott
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
4ckatro #65506 üzenetére
W szériából csak W510-es volt nálam, a CAD progik jobb támogatása meg elméleti dolog, nekem nem volt W-s TP-m. Természetesen a hardverek összessége a fontos, RAM, CPU és merevlemez/SSD. Én pl könnyen elérem a 8 GB RAM határát, meg a GPU is felmegy 80 fokra simán, ha komolyabb rajzzal dolgozok, CPU is pödör rendesen. De az SSD sokat dobott rajta, meg a CPU csere is (P8600-ról P9700-ra)
szerk.: Viszont amit dying_star kolléga linkelt, megnéztem az összes évjáratot, TP-ből csak a W szériás modellek vannak a listában. Persze, egy igazi Workstation a W700-nál kezdődik mobil szinten (meg Precision újabb verziói), de ez már inkább Destkop kategória. A cégnél, ahol melózok, DELL Precision notik vannak, QuadCore i7-tel, meg Quadro K2000M-mel, de még azoat is rendesen megdolgoztatja némelyik 3D-s szerszámterv szerkesztése. Bár egy SSD sokat dobna rajta, de hiába mondom a főnöknek...
-
-
-
4ckatro
csendes tag
válasz
Francia91 #65491 üzenetére
Ezt a CAD programokkal jobban boldogultat saját tapasztalatból írod, vagy csak a reklámból amit a neten találhatsz?
Most w500 gépet használok, előtte volt T500-as gépem is és Inventort használva nem vettem észre lényegi különbséget. Sőt nem rég egy elég nagy felbontású képet rendereltem Inventorba egy összeszerelési rajzról és kb két óráig generálta a képet. Csak a proci dolgozott, meg a vinyó. Nem találtam semmi beállítást arra, hogy a grafikai processzort is használja erre.
Valaki ezt betudta állítani Inventorba, hogy a GPU-t használva dolgozzon a szoftver?
-
válasz
FoxiestFox #65504 üzenetére
Risen 2 halali xar. Civ 5 szaggat. Meg egy picit plusszolt orajelen is. W700 lesz ebbol...
-
válasz
Chaser #65501 üzenetére
Unreal engine, elmegy a kávéfőzőn is.
De amúgy 1280-ra aligha kell nagy sávszél, én viszont natívon szeretek játszani, ha van rá mód, az 1280 nagyon mosott kaki egy 1680-as kijelzőn. (GTA IV is szebb 1680-on minimumon, mint 1280-on mediumon)
DXHR vagy XCOM, Hitman Absolution teljesen esélytelen lenne natívon a gyári órajelekkel, viszont az a 100 MHz, amit adok neki, pont arra elég, hogy élvezhető sebességgel fussanak.
És ez csak egy kis különbség.. gyári órajelekkel 22 gbps, emelttel 26. Ez a 4 kell a szaggatás kiküszöböléséhez. Érdekes.
Majd az 5100-ról számolj be, szerintem egy 20-30%-kal lesz gyorsabb, mint egy 3670 órajelekre húzott 3650. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65501 üzenetére
Nekem nincs személyes összehasonlítási alapom, csak megnéztem a notebookcheck oldalán mindkettőt.
T500 a legújabb Thinkpad, amit használok is. Ha most gondolkodnék a gépvásárláson, T510-et vennék desktop replacementnek, integrált GPU-val, legalább 1600*900-as panellel és mellé összeraknék egy eGPU-t valamilyen nVidia kártyával. Az általam játszott játékok 70-80%-a elfut a HD Graphics-on is.
-
Chaser
legenda
Sztem fej-fej mellett vannak, játék függő. Ellenben pl PS már profitál belőle, és vram mérete is 512MB.
dying_star: Colonial marinest 1280-ban végigtoltam anno egy ilyen vga-s dellel, szóval temetni nem kell
Most majd megnézem nvs 5100-nál mennyit változik a helyzet.
Barcsik
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óra topik
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- LEGO klub
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- IDEAPAD 1 15ALC7 kamera és mikrofon nélkül
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest