- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
r3dsnake #65696 üzenetére
Ha annak érzed biztos, de egy P8400 is oda meg vissza aprítja azt a kis Brazost, ez tutifix.
Szerintem ott gond volt azzal az x200-al máshol is, hűtés főleg. Volt aki totál szétberregős gépet hozott, hogy kijelzőcsere és megjegyeztem neki, hogy hűtés kuka. Visszaválasz az volt, hogy semmi baja.
Na ezért él a relativitás, mint olyan minden téren. -
xcds
őstag
Tesztelgettem kicsit. Két T500, az egyikben P8400, a másikban T9400. Elindítottam egy fhd html5 yt videót egyszerre mindkettőn. Mindkét proci alulfeszelve. Igaz a p8400-sban ssd meg 8 giga ram volt, a másikban meg hdd meg csak 2 giga ram, de yt-nál nem számít. A p procis be-beakadt, de a t-sel is előfordult, igaz csak egyszer-kétszer. Processzor terhelésben átlagosan 10% volt a difi, de a p8400 sem akadt ki végül is 100%-ra. Hőfokban 8-10 fok volt a különbség a p-s javára. Kicsit jobban bírja az alulfeszt, meg a freki is kisebb. Azért a T9400-t is megizzasztotta a videó. Ha ez így megy tovább nem sokáig lesz elég netezős gépnek a C2D procis gép sem...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tikakukac #65695 üzenetére
Mi a gond a procival? Sokkal gördülékenyebbnek érzem, mint az X200 ráadásul ebben van normális GPU, még akár játékhoz is. Volt régen e125-öm (az kb. ugyanez), azon még COD8 multiztam is. A másik pedig az akksiidő, ami összehasonlíthatatlan az X200-zal. Ráadásul ezt a gépet passzívan használom, és így sem melegszik, meg zúg, ellentétben az X200-zal, ami szörnyű volt (újrapasztázás után is).
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #65689 üzenetére
Gondolom az eszközkezelő-ből a vendor és device id (vagy linux alatt lspci).
Nekem 34-es méretű Ake kártyám van, azon a matricáján is rajta van. Ez nec / renesas chipsetes, ilyen [link], nála a 4es kép ez. Meg van 54-es esata kártyám is, az meg olyan mint nála a 6os. -
-
r3dsnake
nagyúr
No váltottam vége X200-ról X121e-re. Sokkal jobban tetszik.
-
r4z
nagyúr
válasz
Peet91 #65679 üzenetére
Elvileg ASM chipset mind, bár az AKE márkát hamisítják is. Én maradtam egy piros noname ASM1042 chipsetesnél, teszi a dolgát.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #65673 üzenetére
Nekem tetszett a 17-es. A Cinnamont egy gombnyomásra vissza lehet állítani alapértelmezett konfigbeállításokra, ha esetleg nagyon széttúrja az ember.
Alapból tudja a PDF-be nyomtatást is, nem kellett külön progit levadásznom hozzá. Csakúgy, mint Ubuntu alatt egyszerűen fel lehet telepíteni a GPU drivert is.
Hangzás rásegítő szoftver nincsen benne, mint Windowsra. Elég tré hangszórói vannak a gépnek és bár muzikálisabb nem lesz tőle, de egy kis térhatást jó lenne kicsiholni belőle Linux alatt is.
Vajon az Access Connectionhöz hasonló program létezik Linuxra?
-
Sajthy
csendes tag
Sziasztok,
3G WWAN kártyát tervezek vásárolni az X230-ba.
Ericsson H5321GW vagy Sierra Wireless MC8355?
Win8.1 alatt használnám, van valakinek tapasztalata?Köszönöm.
-
Peet91
aktív tag
x220-as Thinkpadbe melyik expressCardos usb3-as bővítőkártya volt ajánlott, illetve valóban el lehet vele érni az usb3-as sebességet?
-
cog777
senior tag
Csak egy tapasztalatot osztok meg a Lenovo termekekrol es a szervizrol. Rendeltem egy S540 Thinkpad-et par honappal ezelott. Sajnos foltos kijelzovel erkezett, raadasul tonkre ment a merevlemez nem regen.Az UK szerviz kuldott 4 dvd lemezt mondvan hogy az en dolgom feltelepiteni a gepre az uj vinyora - dvd meghajto nelkuli laptopra. Nonszensz. Eltelt 1.5 honap mire meghoztak es kicsereltek a kijelzot es a merevlemezt. (Fizetem a kovetkezo nap szervizt - nem tudom magyarul)
Vegre feltelepitettem - nagy sohaj hogy vegre.. aztan eszrevettem hogy rossz felbontasu kujelzot kuldott a szerviz, csak 1366x768-ast!
Nem tanacsolom h barki neten rendeljen Lenovo-t a webshop-jabol! Ha boltbol veszem akkor udvariasan vissza lehet vinni egybol a termeket, igy meg meg lesz par kor cseveges a telefonos ugyfelszolgalattal - erzem.
Soha tobbet Lenovo es a szervizuk.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #65665 üzenetére
Szerintem ő is kimatekozta.
-
-
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnem boviteni a memoriat a T430as laposban. Azt tudom melyik memoria illik bele, viszont nem tudom melyik markat valaszam> Kingston, Corsair, LEnovo vagy Samsung. Esetleg mas alternativa? Emellett jo volna ha jol mukodne egyutt a ket RAM ha nem is ugyanaz a markajuk.
Jelenleg egy gyari 4GB-s modul van benne, ami melle akarok egy 8GB-t tenni.Kosz a segitseget elore is!
Mutyuru
-
Schuby
aktív tag
Meghalt az ultraslim tápom autós kábele. nincs valakinek raktáron egy felesleges vagy ötlete hol lehet ilyet beszerezni. 40 - 50 euroért találtam csak, de annyiért már komplet új tápot veszek
-
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
joe357 #65623 üzenetére
Alulfeszeléshez a logout bejegyzésem tudom ajánlani.
Villámkérdés. T61-hez ha szerzek SSD-t, meg beépitőkeretet a DVD helyére, akkor ha HDD helyére teszem az SSD-t, és az ODD helyére a HDD-t, simán fel lehet majd mindent telepíteni?(win7 megy majd rá)
(#65655) dying_star
Persze, csak mintha olvastam volna valamit valamelyik Lenovo gépről hogy SSD-re nem lehet telepíteni csak BIOS update után.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65652 üzenetére
miért jó, hogy a vastagabb R szériás házban van?
Mert masszívabbnak tartom az R61 házát, mint a 15" T60-ét.
Amúgy a T60 eleve picit lelakottabb külsejű volt, egy alaplaphiba-gyanús gép volt. Nálam ugyan működött az alaplap, amikor tesztelgettem, de nem volt sokáig kérdéses, hogy kiszedem a kijelzőt és átteszem.
-
scarbantia
aktív tag
De ha még vettél is egy T60-at, akkor miért jó, hogy a vastagabb R szériás házban van?
Persze mindenkinek egyéni joga sznobnak lenni.Egy éve takarítottam egy R60e-t, na annak az alaplapjáról amit csak lehetett lespóroltak, még touchpad szalagkábelnek se volt helye...
Olyan sokan nem építettek amúgy se, de lehet, hogy akad még. Amúgy egy hete ment el ebay-en egy T61 Frankenpad nem fullos konfiggal 184e Ft-nyi összegért...
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65650 üzenetére
Ha T60-as házat szerettem volna, akkor eleve nem R61-et vettem volna, hanem én is megépítettem volna hozzád hasonlóan T61 alaplappal a Frankenpad-ot.
Intel GMA X3100, eleve nem akartam Quadro-s gépet. Az alapgép amúgy 25k volt innen a Hardverapróról, vettem hozzá egy bontott T60-at az IPS kijelző miatt, meg kapott RAM-ot, SSD-t, procit.
Sajnos, a 15", 4:3 R61-ek/R61i-k eleve low-endek (EU piacra, valószínűleg oktatási célokra szánták őket), alapból nincsen 2009-esnél frissebb BIOS rájuk, csak Merom procikkal jöttek ki, az enyémen meg még második mini PCI-e foglalat sincs. (Ezen még gondolkodom, hogy esetleg ráforrasztatok, mivel a hely megvan a foglalatnak.)
Másról ugyan nem tudok, de azért nem hiszem, hogy csak nekünk lenne itthon.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #65648 üzenetére
Azért nem kicsit aggódtam, hogy tégla lesz belőle.
-
-
Tim82
félisten
Nagyjából hasonló utat járok be egy 15", 4:3-os R61-gyel, igaz, itt SXGA+-os IPS került bele. Persze, itt ilyen váratlan dolgok nehezítik meg a történetet, mint hogy kiderült, hogy ezekbe az R61-ekbe Merom-only alaplap került bele, a legfrissebb BIOS 2009-es, az ebből készült Middleton-féle BIOS-szal sem mennek a Penryn procik (itt várja egy T9300-as, hogy valahogy áthidaljam a problémát), de elvileg rá lehet flashelni widescreen R61-hez készült modBIOS-t is -> ettől érthetően fázok, de valószínűleg nekiugrok a héten.
Neki is ugrottam, egyelőre okénak tűnik a történet.
Az itteni utolsó hozzászólásban említett 2.24-1.08-at lehet valóban flashelni egy 15", 4:3-os R61-re.
Nekem valamilyen oknál fogva Win 7 x64 alatt (T500-ban SSD-t cseréltem, a régi SSD-t a rajta lévő rendszerrel betoltam az R61-be, hogy majd így megoldom a BIOS-frissítést) a Winphlash64 nem volt hajlandó elindítani a flashelést, a CD-ről boot-olás sem volt sikeres.
Így végül Hiren's Boot CD -> Mini XP -> Winphlash32 bizonyult a nyerő megoldásnak.
Szóval most van egy IPS 1400*1050-es felbontású kijelzős R61-em, amiben egy T9300 van jelenleg 5 GB RAM mellett.
-
Lacko87
tag
válasz
azbest #65640 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítségét, de itt valami összetettebb gond lesz. Átállítottam a routert, hogy csak N-es módban működjön. Ekkor a listában megjelent a hálózat, de csatlakozni már sehogyan sem tudtam hozzá. Állítottam minden mindenhova, de mindig ugyan az, hogy "a Windows nem tud csatlakozni a megadott hálózathoz".
-
dezs520
senior tag
...hm,most meg a wifit nem tudom bekapcsolni....
-
azbest
félisten
válasz
Lacko87 #65637 üzenetére
Neten keresve olvastam, hogy a mixed módot nem szereti a drivere. Ha nincs G-s eszköz, akkor a routeren próbáld csak N-esre állítani a hálózatot N/G helyett.
Ezen kívül bekavarhat az is ha 40MHz-es sávszélességre van állítva a wifi, mert az intelek 2.4GHz-en limitáltak 20MHz sávszélességre. Bár ezt biztosan csak a korábbi szériákról tudom, de ha jól emlékszem az 5100 agn-emmel is így van (az 2 antennás, az 5300 meg 3 antennás).
Itt még lehet pár tipp: [link] -
dezs520
senior tag
Sziasztok,sos kellene egy kis segítség,vettünk egy lenovo z510 es gépet op rendszer nélkül,usb re van nekem rakva win7,de a boot menüt nem tudom előhívni,semelyik f parancsra nem jön be,sem a bios...
tudtok kicsit segíteni?
...indítás után a egy fekete képernyőn fehér betűs íromány jön elő,ki csinálta,verzio szám stb... -
Lacko87
tag
Sziasztok!
Van egy T400 -om. Látszólag minden driver a helyén és minden szépen fut, de a Wifi valamiért 54Mbps-es csatlakozik csak a routerhez, a letöltés ezért maximum 2MB/s sebességgel megy. Természetesen az N-es szabvány engedélyezve van és AES titkosítást használok. Minden más gép a háztartásban normálisan megy 4-5MB/s letöltési sebességgel is, csak az én Thinkpad-em szórakozik velem.
Amúgy egy Intel 5300 AGN típusú wifi kártya van ebben a gépben.
Remélem valaki tud erre valami működő megoldást javasolni, mert nem azért van a szupergyors internet fizetve, hogy én csak a töredékét tudjam kihasználni
Köszönöm előre is a segítséget!
-
GBotond
tag
Ebbe beleértendők azok a gépek is, amelyek már a Windows 8 után jelentek meg, és gyárilag az van rajtuk?
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65630 üzenetére
A Windows 7 az jól hangzik mint alternatíva, válaszd azt. 3 hete nem bírom még tableten sem megszokni a win8.1-et, pedig a HP odarottyantotta rendesen a supportot.
Bár úgy lenne, hogy desktop boot és start menü és lesz win7-ed...ezt gyakorlatban nekem még senkinek sem sikerült prezentálni. A skinezéses OSX-hez tudnám hasonlítani. Ott sem lesz random linux disztróból mac.
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam Chaser fórumtárstól egy kiváló T500-at, amit nagy megelégedettséggel használok. Az a kérdésem, hogy mit kell/érdemes telepíteni a Lenovo oldaláról Windows 8.1-re, hogy a VGA-k közti szoftveres váltás működjön, mert eddig bámit próbáltam, nem jártam sikerrel. Kerestem itt fórumon és Google-ben is,de nem találtam megoldást. A Power Manager 8.1 alatt nem vált át Intel és ATI között, ezért vissza kellett térnem Windows 7-re ideiglenesen. BIOS-t is frissítettem, hátha, de nem oldotta meg. Előre is köszönöm a segítséget!
-
joe357
tag
Helló
Még mindig az x61. Vettem új bár nem gyári aksit 65Wh-s, de a gép alíg bír két órát pedig azért csak többet kéne, fényerő le van véve és csak szöveges programozást csinálok rajta ami nulla teljesítményt igényel, ilyenkor a kis widget is csak 1-et mutat és 10W fogyasztást ír a management. Ha böngésző vagy valami ami megterheli akkor is max 20W-ra megy fel. Viszont a gép tűz forró tud lenni úgy hogy a kifújt levegő szinte éget. Írtátok hogy alul lehet feszelni a procit, de ezt nem találom a biosban, merre keressem? Mire eszt bepötyögtem meg elindítottam a gépet + progikat 10 perc és oda is van 7%-om. Ez normális? Aksiban még csak 5 ciklus van de csak fel kellett volna már élednie. Köszi
-
Gondwana
addikt
Statisztikai körkérdés X20#(s) tulajokhoz: a 9c akku gyári kapacitása most akkor mennyi? Nálam van kettő db. SANYO cellás, mindkettő gyárilag 86Wh ha úgy állítom be power managerben, hogy 100%-ig töltse fel, de mindkettőből 93.3Wh gyári kapacitású lesz, amint átteszem pl. hogy 80% körül hagyja abba a töltést. (A tárolt Wh értéke nem változik, csak a vonatkozó %-os pillanatnyi kapacitás. (Jelenleg 6.6-os PM, de már a régebbiekkel is ezt játszotta)
-
válasz
Pszihonaranc #65618 üzenetére
Fogalmam sincs, ahhoz még nem volt szerencsém. Próbáld ki egy kis felületen óvatosan, de nem vállalom a felelősséget
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #65618 üzenetére
Azok fertőtlenítők
vannak általános tisztítószerek. Nekem van valami habom is, azt szoktam használni.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
FoxiestFox #65614 üzenetére
Tuti?? Ez a szivacs fogkrém elég durvának tűnik. A t420s-nek eléggé lágy / selymes felülete van. Valamiért olyan érzésem van, hogy azzal csak többet ártanék neki
(#65613) Chaser: Milyen takarítószerre gondolsz? Gondolom nem hipóra, domesztoszra meg dörzsire
Ablaktisztító vagy valami alkoholos löttyenet+ vatta? -
-
-
válasz
Pszihonaranc #65612 üzenetére
Ha nincsenek nagy karcok, fogkrém is jó szivaccsal. Legalábbis anno T40-en működött
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok
Van valami trükk az apróbb karcok eltávolítására a fedélről?
-
xcds
őstag
Mennyit ér manapság egy 2009-es 9 cellás pana akksi T500-hoz 112 ciklussal 10% elhasználódással?
Meg egy LGP kijelző, amin fekete képnél van 2-3 alig észrevehetó világosabb folt? -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #65606 üzenetére
anno nekem is olyan FP+TP palmrest érkezett az X201-hez, amin a toucpad gobok halottak voltak, mintha tudták voltna, hogy csak a felületre van szükségem, a gombjai nélkül. De egy szétszedés után kiderült, hogy a lemeze alatt a gombok szalagkábele nem volt bedugva, azóta PgUp/PgDn a funkciójuk.
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser #65600 üzenetére
Ez mondjuk igaz, én most fűzöm magamat, hogy legyen kijelzőcsere, FPR-es palmrest már le van foglalva (a sajátja repedt), csak időm lenne rá elmenni érte. Szóval apránként eljutok oda, hogy tökéletes lesz használni, de direkt nem akarok patika gépet faragni belőle, a kopott fedlapot nem fogom lecserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged