-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66298 üzenetére
Itt sem írja hogy replace, Screen P/N: HV121WX4-110
http://www.ebay.com/itm/Gateway-E155-E-155-C5815-C-120X-C120X-LCD-Touch-Screen-BOEHYDIS-HV121WX4-110-/230736872497?pt=US_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item35b8fd4431
US seller, 99.3%, 40k eladással, no passz, írok neki, még tréfával is egész kellemes az ár. -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66297 üzenetére
Mert akkor azok a panelek is replace-ek voltak. A rendes gyári Hydis ugyanolyan árban ha nem drágábban van/volt eddig is, csak tegnap sikerült olyat találnom amin minden kód megvolt, és az bizony koppra egyezett, csatival mindennel. Csak ezt kicsit olcsóbban rakták fel, a bukás szinte kizárt
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66291 üzenetére
Nekem akkor nem volt annyira vicces
Bayen gatewayhez is írják azt a panelt, már kezdetektől, tehát esélyes hogy azt is szerelték vele. De GW-shez a panel meg sokkal olcsóbb volt legtöbb helyen, nem tudom hol a trükk. Lehet mint az autóalkatrészeknélsimonjoe: Pár évre rá sokat fejlődtem, kisütöttem magamon egy fényképező kondit...
meg "csináltam" trafót elemekből, hol érdekelt még akkor egyenáram/váltóáram meg ilyen apróságok
-
xcds
őstag
Aludjatok, elég volt mára a menőzésből.
-
-
válasz
Chaser #66290 üzenetére
....kb. ennyi vótam én is amikor életem első hosszabbítóját megcsináltam úgy, h mindkét végére villásdugó került. Természetesen úgy használtam, h az egyik végét már csatlakoztattam, majd vittem a célállomás felé, amit már nem bírtam elengedni, csak úgy, h fater lerántott a kanócról. Ez volt a kezdő lökés a villamosmérnöki diplomához. :-)
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66290 üzenetére
Sokkal viccesebb mikor beleég az egyik vezeték a bőrödbe a másikat meg az izomgörcs miatt nem tudod elengedni, az óra meg szép lassan számolja a tizedmásodperceket mikor nincs tovább... ezt nem ajánlom azért próbálgatni.
Más: kiderült, hogy AFFS-el Gateway gépeket is szereltek. 1 hét múlva kiderül valóban rokonok-e, elviekben igen.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #66285 üzenetére
Egyszerű a kapkodás mellőzése: dolgozz olyan helyen
Fater miután úgy 2-3 alkalommal kijátszotta a halál kártyát igencsak megnézi mit és hova meg hogyan rak. Nekem is sikerült már emiatt majdnem elpatkolni, szóval aki nem tud leszokni, fogjon 230-at vagy nagyfeszt és meg fogja tanulni 1 életre, remélhetőleg nem a következőre.
-
válasz
Chaser #66287 üzenetére
Én ennél rutinosabb voltam: ahogy a könyvben meg van írva a méret és fajta szerint szétszedtem őket, és új csavarokat kapott. Pl földelőpánt nélkül meg antisztatikus terítő nélkül neki sem kezdtem. Igaz akkor a kezemen több 10k $-s szerverek is átmentek uh volt mire figyelni.
-
Chaser
legenda
válasz
bitpork #66284 üzenetére
A titok ha kiszedsz valami elemet hagyd benne a csavarokat. Meg csinálj az egészről képet, nem kell hozzá manual se. Nyilván én se úgy kezdtem hogy 5-10 perc alatt új cpu volt a gépben, de már lassan csukott szemmel szerelek 500-ast. És még mindig van hogy nyitott szemmel is benézek valamit
-
-
válasz
Chaser #66283 üzenetére
Soha nem fogom elfelejteni az első TP-met. Aszonta szegény megboldogult Feri kollégám:
Attila ülj le mellém mutatom hogy kell szétszedni. (701 volt)
Odaültem, a Mester szétkapta, olyan 5 perc alatt. Megkérdezte - figyeltél? Na ha igen , akkor rakd össze!
Hát eltartott egy bő napig mire minden megtalálta a helyét doksik nélkül emlékezetből -
-
-
válasz
FoxiestFox #66277 üzenetére
Ez semmit nem jelent, mert honnan tudod hogy nem a tankból kell innom meg fürödnöm a nagy nyomorban?
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #66275 üzenetére
Ha fizeted az útiköltséget oda-vissza, a szállást és a kaját, megegyezhetünk.
-
-
xcds
őstag
10 percnél jár a licit. Valaki 9 alatt?
-
-
válasz
FoxiestFox #66268 üzenetére
Hol láttad hogy adtam neked választást bármivel kapcsolatban ?
Akkor Rawulfot veszem elő és közösen megcsinálom vele. Amúgy is kell kis szinten tartás ha már úgy is régen szereltem lapost.(#66269) Tim82:
Köszönöm szépen de most még nem megyek. Csak valamikor a következő hónapban út tervezve. Illetve...nem is tom.
-
-
-
-
-
-
Mennyire naccuc procit cserélni a T500ban? Van valahol robbantott ábra v DIY manual?
-
skoda12
aktív tag
válasz
mutyuru #66257 üzenetére
Bill + memoria is self-service cru a t430 manual szerint (62-63. oldal)
Osszes eddigi thinkpadben cserelhetoek voltak ezek az alkatreszek szerintem. Jo nyilvan vannak most mar a 40-es sorozatban olyan modellek, ahol 4 giga ram ra van forrasztva az alaplapra, az nyilvan nem lesz cru alkatresz. -
mutyuru
aktív tag
válasz
btudos #66255 üzenetére
Gyari memoria FRU alkatresznek minosul a lenovo oldala szerint es foleg ha meg kell bontani a billentyuzetet, akkor meg rosszabb a helyzet, mert az is FRU alkatresznek van tuntetve.
Nem lesz egyebkent olyan soka a gyari memoria csere sem, h azon aggodjak mennyi lesz az ara.
Pl a mostani megrendelt 8GB feleve meg 100ojro korul volt, most 65. -
mutyuru
aktív tag
MEgfordult a fejemben, de azert nem jarhato ut, mert:
1. Gep garancias es a masodik modul eltavolitasahoz szet kellene kapnom, viszont akkor ugrott a gari.
2. 2x4GB az meg mindig csak 8GB osszesen, ami rovidtavon jelent csak megoldast, mert kesobb a gyari 4GB-t is cserelem nagyobbra.
3. 2x8GBkit pedig most nagyon draga meg.Emiatt marad a 8GB egybe modul most es a masik kesobb.
M -
mutyuru
aktív tag
válasz
Vassili_Zait #66247 üzenetére
Koszonom a valaszt mindenkinek!
Vegul megrendeltem a masodik tipust. Elolvasva az ertekeleseket tobb lenovoba is megfeleloen mukodik. Ha megsem jo, akkor 14 napon belul vissza lehet kuldeni. -
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #66245 üzenetére
Thinkpad A31-re tippelek...
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #66245 üzenetére
A sarokban még IBM logo van, meg LPT port a hatuljan, igy 2006 elotti, maximum T60-as TP lehet. Szerintem...
De T60-on nincs LPT, igy ez kizarva -
-
Tikakukac
titán
válasz
mutyuru #66242 üzenetére
Random polcról letépetem egy ramot haveromnak, beleraktuk, kész. Nem noname ebay ram kell bele és menni fog.
Chaser: Válogatósnak mondott és fórumokon telesírt ram slotos gépekbe úgy dugtam bele az ezer éves gigás modulokat is, mint a sicc, ment mint a huzat.
Vagy ott van a gyárilag kiadott rakat inspiron, ami ram csere után működik rendesen hálózaton, gyárilag szerelve hangsúlyozom. El van ez cseszve, bele kell tenni, ha jó akkor csók, ha nem csere. Asztalimba is gyári kódos ramot néztem, ha épp nem lett volna nagyker akcióban arra is teszek ívesen. Ne a nyuszi vigye a mordályt. -
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Memorias kerdesem volna feletek. Adott egy notebook: Lenovo T430 (sima, nem U vagy S - ha segit 2344-es tipus).
Van benne egy gyari 4GB-s memoria modul: Lenovo 4GB PC3-12800 DDR3-1600MHz SodimmEmelle szeretnek egy 8GB-s bovitest megejteni. Raneztem a kingston honlapjan es ott ezt a tipust ajanlja:
KTL-TP3C/8GDe talaltam vmi nagyon hasonlot is: KVR16S11/8
Nem igazan fedeztem fel kulonbseget a ketto kozott - kiveve, hogy a masodik olcsobb, viszont az ar nem szempont -, igy szeretnelek megkerdezni benneteket rola hatha vki tudna segiteni.
Illetve mas alternativat, tanacsot is szivesen fogadok.Koszonom,
Mutyuru -
Francia91
veterán
válasz
Vassili_Zait #66240 üzenetére
mcroberto kollegara keress ra
-
Vassili_Zait
senior tag
Sziasztok, egy t420-ból szeretnél BIOS supervisor jelszót eltávolítani... van erre egyszerű módszer, vagy csak forrasztgatás? Esetleg tudtok valakit ajánlani? ha tiltott lenne ez a téma a topicban, akkor elnézést!
-
válasz
FoxiestFox #66229 üzenetére
Az asztalin nagyon szerettem hogy 60 fölé nem ment semmim, de azt ugye nem is vettem kézbe meg ölbe néha. Az SSD is átlag 41°C ami szerintem sok az asztali 4 egy kupacban lévő hdd-m után ami max 37 volt időnként.
(#66228) Tikakukac : Sajnos nem értem a itt a BGA-t
-
válasz
bitpork #66227 üzenetére
Úgy érted, az 50 felettiek zavarnak?
Akkor bizony vissza kell menned desktopra, és néhány kiló rezet alkalmazni, mert laposok ennél már csak melegebbek sajnos.
Elképzelhető, hogy akad néhány business gép, ami a ezekhez hasonlóan üresjáratban 50 alatt marad, de nem igazán jellemző már.
Én rendkívül elégedett vagyok továbbra is, beszarás, hogy több esetben passzív géppel filmezek némán SSD-rőlTableten volt hasonló feeling, csak ott piszoknyi kijelzőn.
-
válasz
FoxiestFox #66225 üzenetére
Nekem nem tetszenek a használat közben megjelenő minimum 50°C -s hőmérsékletek
És nem értem megint hogy jön ide a játék
a Civ5 pl default szar volt még az asztali i7-6850- kombón is , csak más hibát produkált
Mennyi 2dbx2Gb memória?
(#66226) Francia91: akkor váltok nagyobbra majd, de eGPU-t akkor sem ha nincs más.
-
Francia91
veterán
válasz
bitpork #66221 üzenetére
Ha erosebb GPU teljesitmeny kell, akkor inkabb gondolkozz eGPU-ban, bar nemtom, meger-e ~40k + VGA arat... Viszont asszem eGPU eseteben csak kulso monitort tudsz hasznalni.
Amugy a HD3650 +150/150 MHz-et stabilan bir, tovabb nem mentem. Es ez csak 2 fok pluszt jelentett neki terheles kozben.
2x2 GB DDR3-ast en 4,5 k-ert adtam el (Kingston 1066 MHz)
Nezegettem Precision M4600/4800-asokat, azok nagyon rendben vannak hardveresen. Itt a cegnel vannak i7 QM CPU-val, es Quadro K2000M-es (2 GB GDDR3 128 bit) GPU-val, maud benevezek egyre, ha flottaujitas lesz, az kb 1,5 ev mulva esedekes. Korbenezegettem, egy-ket jatekot kiprobaltam rajta, FHD felbontasban is birja a kikepzest
-
válasz
bitpork #66223 üzenetére
Én tényleg nem értelek téged, a széria leghűvösebb gépeit használjuk, még Radeonnal sem forró az alja, Intellel pedig hideg.
OC-hoz is fölösleges a hűtőpad, egyszerűen fixáld TPFC-ben a fordulatot ~4.7k-ra, és OC mellett is hűvösebb lesz, mint alap vezérléssel OC nélkül. Igaz, suhog, de játék alatt kit érdekel, játszani fülessel kell -
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #66221 üzenetére
Van, aki low profile HD7750-et tett bele a forum.thinkpads.com alapján... Én passzív HD5450-nel próbáltam, de a megnövekedett zaj miatt lemondtam róla. Plusz a dokkolóba tett kártyával az a gond, hogy nem lehet csak úgy átváltani rá, hanem arról kell boot-olni és mindenképpen csak külső kijelzővel működik.
-
Arra gondolok hogy a mérte miatt adott a kártya amit bele lehet tenni és most olvasgatva utána ilyen x1300 meg hasonszőrű amit elfogad.
(#66220) soldi3r: Az csak borda a nem aktív padon is van. A felette lévő kivezetés meg csak irányítja a levegőt amit a lapos kifúj de hát az sem igazán hűti az alját.
-
soldi3r
veterán
válasz
bitpork #66218 üzenetére
Pedig szerintem igen, van egy kivezetes epp a huto ala, a bal felso sarokban. Gyanitom nem veletlen.
-
-
Jónagyot. Kérdésem lenne ha szabad.
Itten mondogattátok páran hogy érdemes gput picit finomhangolni. Mennyi van ebben a 3650-ben ? Meddig érdemes elmenni ?
A másik kérdés hogy nézegetve a Lenovo kínálatát nem látok ventilátoros -aktív hűtéssel rendelkező- dokkolót. Én vagyok a hülye vagy én vagyok a hülye? -
solaris7
tag
A lenovo x200s gépekben mennyi az alap venti fordulat? vagyis az első fokozat
-
törölt tag
A dokkoló amúgy mennyit ér kb? Meg ez a drótos zár? Mert nem nagyon maradt pénzem, de azért ram meg ssd kéne ebbe a masinába, úgyhogy valamit csinálni kéne vele.
-
csubuka
addikt
A T400 beépített sd kártyaolvasója milyen sebességű? Egyszóval cl10-es kártyákat még nem limitál, de semmi UHS mese nincs benne gondolom...? Köszi *Valami Ricoh márkájú cucc...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest