- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
-
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #73833 üzenetére
Én nem szoktam állítgatni az energiasémákat, Kiegyensúlyozottan van alapból és kész. Szívtam már meg azzal, hogy PM-ben állítottam 1-2 alkalommal a sémát...
Mikor megy a torrent esténként, CPU 33-40 fok között működik, hűtés nem megy egyáltalán. Csak a 3 HDD halk hangját hallani. 3 hete nem volt kikapcsolva a T500, azóta megy a Windows
. Most netezgetés közben sem megy a hűtés, jelenleg 45 fokon van a procim (P9700 2,8 GHz, alulfeszelve)
-
Chaser
legenda
válasz
Barcsik #73828 üzenetére
Táp hő rendben, bírnia is kell. Akku van a gépben? Néha előfordulhatnak nagyobb energia felvételek, de olyankor besegít az akku. Bár 90W-ot sztem nem tud elérni csőgázon se. T9900 azért tud enni, de ha nincs alulfeszelve még akkor sem vészes. Nyilván ha minden más rendben valónak tűnik meg kell nézni másik táppal is.
Nekem a hírhedt 840 tlc-s van. Kap a pofájába rendesen. Megnéztem teszttel jól belassult
Viszont semmit nem vettem észre a gyakorlatban.
161 nap üzemidő, 2TB írás, 100/99 ahogy volt először is. -
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #73828 üzenetére
Procit alulfeszelted? Ha igen, akkor ott nézz körül!
A 90W-os tápnak el kell bírnia.
Nekem P9700, 8 GB RAM, 120 GB SSD, USB-s DAC + erősítő (Musiland Monitor 02 US Dragon), 1 HDD az ODD helyén + 2 HDD USB-re rákötve. Ha meghajtom a gépet, nekem is elég meleg lesz a 90W-os tápegység, de elégnek kell lennie.
Ha IGP-vel megy a T500, akkor nem melegszik annyira a táp -
Tikakukac
titán
-
-
-
-
-
-
Thoty
senior tag
válasz
Barcsik #66565 üzenetére
Nem szedted véletlenül össze a drivereket vagy azok linkjeit? Én pl. az Ati vezérlőt nem tudtam felrakni, bár nem is nagyon küzdöttem vele
Win7-hez képest én is tapasztaltam "akadozást, lassabb működést", bár nekem jópár driver nem volt feltéve (köztük az Ati sem, így az intel VGA volt használatban) így ennek tulajdonítottam az akadozást. -
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #66067 üzenetére
Nekem kb 40 perc volt, mire tokeletesen belottem. Meg persze utana egy 6 oras Prime95
Nekem rendben van a T500-nal a halozati masolas sebessege. Van egy AM1 MiniITX PC, arra masolgatok a T500-zal cuccokat halozaton. A router egy T-Home-os Cisco EPC3925
10-20 MB/s kozott mozog az atviteli sebesseg -
Chaser
legenda
válasz
Barcsik #66063 üzenetére
Csak a hőmérsékletét csökkenti.
Letölttöd a Throttle Stop nevű sw-t, én 6-ost használok. Beállítod ahogy a képen van, save, aztán indítópultba berakod a parancsikont. Energiasémánál a teljesítmény centrikus legyen kiválasztva, ne a lenovo féle hanem a wines. Így 2.4Ghzen fog menni a cpu fixen de kis feszen. -
r4z
nagyúr
válasz
Barcsik #66063 üzenetére
Semennyivel, csak a fogyasztást és a hőtermelést csökkenti. Ha túl a alacsonyra állítod a feszültséget, akkor a legrosszabb lehetőség az, hogy lefagy.
A melegedés oka pedig a RAM lesz.
Minden szorzóhoz külön tudod állítani a feszültséget, így eltart egy ideig, amíg kitapasztalod a számodra optimális értéket. Nincs két egyforma processzor.
-
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #66046 üzenetére
Alulfeszeles nelkul siman lehet annyi, nekem is igy mozgott a P8600, mielott ujrapasztaztam, meg alulfeszeltem.
bitpork: Szegedrol is kapok notikat javitani/telepiten/karbantartani egyetemi ismeroseimtol, meg azok ismeroseitol. Mondjuk ok jarnak erre, de inkabb bedobjak ide, minthogy szervizben hagyjanak tobb ezer forintot majdnem semmi meloert. 5 k egy hutotakaritas + pasztazas T60-nal... Rohej, oszt kb 10 perces dolog
-
-
-
xcds
őstag
válasz
Barcsik #65956 üzenetére
Igazából nincs olyan hatalmas különbség. Már a p8400 is elég általános használatra, ahol meg az kifekszik, egy t9400-9600 se fog sokkal jobban muzsikálni. Szóval, ha nem baj, hogy 10%-al lassabban végez vmi életbevágóan fontos feladattal, fölösleges lecserélni a p8600-t.
-
Chaser
legenda
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65953 üzenetére
Mire az "baráti" lesz addigra el is fogy a nagy részük, és régen T530-ad lesz. Ha kell a proci akkor vegyed, ha nem akkor klasszikusan a túlpakolt gépek közé megy, amit utána lehetetlen ár alatt is eladni. Fullos x200-akat olyan áron látok manapság, hogy a befektetett pénz nettójának 2/3-a ha megvan túlzok. Ez ilyen hobbi. Ha meg nem hobbira kell akkor T510.
-
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #65816 üzenetére
En a kovetkezo sorrend szerint telepitek minden gepet:
1. Windows install, elott melyformazas, nem a gyors
2. Virusvedelem
3. .NET 4.5 keretrendszer
4. Drivereket pakolom, az alabbi sorrendben, ha nem System Update progival telepitek:
1. Chipset driver es AHCI vezerlo, ha nincs benne
2. Hang es videovezerloAnno en is szenvedtem W8 alatt, de ez a sorrend mukodott. Ha nem megy a DropBox-os cuccal, akkor a Lenovo honlapjarol szedd le a Windows 7-es Switchable Graphic drivert, es azt telepitsd a kovetkezo modon: csomagot elinditod, majd ez kicsomagolja magat a C: / Drivers mappaba. Q telepitest nem engeded neki, a kicsomagolas utan kilepsz a telepitobol. Megkeresed a Setup.exe fajlt, arra jobb klikk, kompatibilitas ful, Windows 7 komp. mod es Rendszergazdai jogok, majd Alkalmaz es Ok. Eztan duplakatt es telepited. Mielott a VGA-t telepitened, legyen fent a Power Management Driver es a Power Manager, szinten a leirt modszerrel telepitve. Win8/8.1 alatt legyen bekapcsolva a .NET 3.5, mert az kell a Catalyst-nak (Programok es szolgaltatasok a Vezerlopultban).
Telefonrol potyogok most, bovebben nincs energiam kifejteni, csak ha majd a notirol gepelek.RazorGTR1: nyugodtan mehet a 13.9-es Catalyst is, az az utolso, ami tamogatja a HD3000-es szerias Radeon-okat.
-
Francia91
veterán
válasz
Barcsik #65774 üzenetére
.NET 3.5 be van kapcsolva a W8-ban? Bar elvileg feltelepiti maganak, ha szukseges. Nekem ment T500-ason ez a cucc. Ha nem mukodik, akkor tedd fel a Win7-es Switchable Graphic Drivert, kompatibilitasi modban es Rendszergazdai jogokkal, az biztosan mukodik mindenkinel. Csak legyen Power Manager is, ugyanigy telepitve.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65630 üzenetére
A Windows 7 az jól hangzik mint alternatíva, válaszd azt. 3 hete nem bírom még tableten sem megszokni a win8.1-et, pedig a HP odarottyantotta rendesen a supportot.
Bár úgy lenne, hogy desktop boot és start menü és lesz win7-ed...ezt gyakorlatban nekem még senkinek sem sikerült prezentálni. A skinezéses OSX-hez tudnám hasonlítani. Ott sem lesz random linux disztróból mac.
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65318 üzenetére
Akkor 2 gép kell. Kicsi kasztniba nagy erő nem fér el. Szép az 1 millás 18"-os AW is, elviekben néha karcolászná az asztalimat, az más kérdés, hogy amit az a gép művel terhelés alatt az nem embernek való.
Na ilyen a subnoti nagy proci is. x220-ban első dolgom lesz levagdalni az órajeleket.
-
Tikakukac
titán
válasz
Barcsik #65316 üzenetére
1. Nem fogad semmit. Integrált proci van minden lapon. P8800 a teteje, láttam 1 gépet és 1 lapot életemben úgy élőben. P8700-ből 1-et. P8600 már van. Utolsó dolog ami eszembe jutna az x200-al az mondjuk pont az amiket felsoroltál, de te tudod.
2. Elég gáz az a farmville, anno 40 tabbal sikerült kiütnöm a 8510W-n a 4GB-ot.Ha nagyon kraft kell akkor i7-es x201, de az lefőzi a házat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Milyen program, ami...?
- Parfüm topik
- Motoros topic
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest