- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
A minap feldobta a T430i-m, hogy frissíthetek Win10-re. A kérdésem az lenne, hogy ti próbáltátok már az új windows ezen a gépen vagy a 430-as szérián bármelyiken? Mert ezen az oldalon nem festenek túl kecsegetető képet... Amikor megvettem a win 8-at az is elég nagy bukta volt, negyede akksi idő, gyakorlatilag használhatatlan gép. Vagy adjak egy esélyt, és visszatérhetek win7-re?
Köszi a választ! -
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #54057 üzenetére
Köszi a választ, ez jó előjel! A Lenovo fórumon többségében vegyes tapasztalatokat olvastam (bár nem mai postokról van szó), vkinek működött, van akinek nem. Minden funkciót el is tudsz akkor érni? rendesen kiírja a töltési ciklusokat, beállíthatók a töltési küszöbök stb. illetve működik a battery stretch is?
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam errefele, így lehet már szerepelt a válasz, de még nem találtam meg, szóval megkérdezném, hogy win 8 alatt (esetleg 8.1-gyel) elérhető-e a ThinkVantage Power Manager? Egy t430i-m van, amikor volt a win8 upgrade akció éltem a lehetőséggel, de az üzemidő radikálisan (6 óráról 2 órára) csökkent, ráadásul folyamatosan tölötte az akksit, nem lehetett beállítani küszöbértékeket. Történt azóta változás ezen, illetve a driver fronton? vagy maradjak inkább a win 7-nél, ne erőltessem a 8-at?
Előre is köszi a választ! -
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék bővíteni egy T430i-ben (i3-2370M procival szerelt változat), amiben gyárilag 4GB ram van. A kérdés mindössze annyi, hogy mennyire allergiásak a ThinkPadek a memóriára? néztem Kingstonból is Crucialből van kifejezett ezzel a modellel kompatibilis, de ott is célszerűbb egy 8GB-os kitet venni, vagy a mostani, gyári memória mellé berakhatok nyugodtan egy másik 4 v. 8 Gb-os 1600-as modult?
Köszi a választ!
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Felmerült bennem egy újabb kérdés a t430i-be ssd-t projekt közben. Több helyen néztem már (hivatalos/nem hivatalos külföldi fórumok), hogy az előtelepített win7-tel érkező gépek hogy mehet az OS költöztetése.Mivel még nem érkezett meg a rendelt SSD-m, gondoltam biztosra megyek, létrehozok a gyári HDD-n még egy partíciót, amire a munkával kapcsolatos file-ok mehetnek, ha esetleg sikerülne vmit összekócolni a windowsban. De: van ahol azt írják, hogy ha az ember megváltoztatja a gyári partíciókat, akkor a recovery mód nem fog működni (mivel pontosan az eredeti kiosztás kell neki), ami elég nagy marhaság lenne, hogy egy 400Gb-os partíción legyen minden adat. Ez tényleg így van?
Illetve van lehetőség egy MSDN-ről letöltött (az eredetivel megegyező win7pro x64) telepítésére (ami gyakorlatilag egy clean install lenne)? Vagy így ugrik az OEM win?
Köszi a választ!
-
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #44101 üzenetére
Ahha, magyarul ott sebességet nyerek. Az nem zavarna, hogy nem lehet menet közben cserélgetni a meghajtót, gyakorlatilag nincs semmim optikai adathordozón, ha mégis szükség lenne rá, van külső meghajtóm is.
Alapvetően kerülni szeretném a csavarozgatást (ahhoz kéne csavarhúzó is), ugyan még nem bontottam szét, de ha berakom az ssd-t ott nem tudom, hogy a gumi keretek tökéletesen passzolnak-e, illetve a meghajtó magassága sem biztosan azonos (legalábbis a régi Samsung 830-asom vékonyabb mint egy átlagos 2,5-ös HDD). Bár most böngészem a fórumokat, mivel win8 upgradet szeretnék végül felrakni, de egy csomó beállítás, driver van (pl.: fn gombra ébredés sleepből), amit nem találtam meg egyértelműen (lehet egyszerűbb a gyári 7-est upgradelni, hátha megmaradnak a driverek is).
-
Azazael
aktív tag
Köszönöm a tippet! Van amúgy különbség, hogy az SSD-t az optibaybe teszem, vagy a HDD helyére? Mert a HDD-n rajta van a gumi keret, meg a szalag, hogy könnyebb legyen kivenni, míg az SSD-n ugye nincs semmi, nem remeg, egyszerűbbnek tűnik berakni az optika helyére. Cserélgetni meg az optikát nem fogom, van külső meghajtóm is, telepíteni pendrive-ról szoktam. Magyarul ha az oprendszert tartalmazó SSD-t az optibaybe teszem, az okozhat bármilyen problémát? Bootolásnál/sebességben stb? (Mert a sima optikát ha nem használom akkor simán leválasztja a gép, amivel a Thinkpadnél találkoztam először).
Előre is köszi a választ! -
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #43956 üzenetére
Köszi a válaszokat, most nézem át a leírását a gépnek, ott nem teljesen egyértelmű, hogy mihez lehet hozzányúlni (bár még nem olvastam végig, de azt írja, hogy modell és régiófüggő). Chasert pedig megkeresem akkor, ha neked is bevált a keret, akkor nem lehet gond! Köszi még1x!
ui.: tudom, hülye kérdés, de most van a win8 upgrade akció, 15EUR, az Nvidia optimus működik vele rendesen? mert amikor még nyár környékén próbáltam egy Asus laptoppal, akkor nem volt a legjobb, folyton a diszkrét vga-t járatta ha a modern UI volt a felszínen...
-
Azazael
aktív tag
válasz
audi100td #43953 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! 2,5-ös SSD-ről lenne szó, így ezek szerint nincs gond, már csak azt kéne megnézni, hogy garanciavesztés nélkül ki lehet-e cserélni az optikát (bár nem tudom, hogy miből mondják, meg, hogy kivettem, hiszen simán kivehető, nem kell csavarozni sem hozzá).
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Most lettem tulajdonosa egy T430i-nek, így még nem rágtam át a topicot, szóval előre is elnézést, ha már korábban szerepelt a kérdésemre a válasz, de arra lennék kíváncsi, hogy a hdd caddy-k közül mennyivel rosszabbak az utángyártott változatok (magyarul érdemes megvenni egyet? alapvetően egy SSD-t szeretnék beletenni az oprendszernek), mivel az árkülönbség jelentős (aprón utángyártott már 5000 Ft körül van, míg a gyári 18k), illetve hivatalos forrásból az eredeti Ultrabay keret 4-5 hétig nem is kapható (mivel nincs az országban).
Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged