- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
BalazsKKa67j #63551 üzenetére
Nagyon fullos T500 kellene ahhoz, hogy megérje és durva szitu ahol hordozod. Köss egy rendes biztosítást valamelyik cégnél akkor, kisebb macera.
-
Poo
senior tag
válasz
BalazsKKa67j #63553 üzenetére
Kérdezd meg őket hátha van megoldásuk laptopba mert szoktak azt is ellopatni és jó hatékonysággal dolgoznak
-
soldi3r
veterán
válasz
BalazsKKa67j #63551 üzenetére
Hardveres? Lakat+lanc. Vagy nem kell otthagyni sehol a lapost.
Kocsiba meg, kell rakni egy pancelt, de ha kell viszik autostol.
Tracking szoftverek vannak. A kerdes, hogy megeri e. -
Francia91
veterán
válasz
BalazsKKa67j #60276 üzenetére
QuadCore nem megy T500-ban, ennek utánajártam már én is.
-
hito
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #58018 üzenetére
-
Colonel993
senior tag
válasz
BalazsKKa67j #57619 üzenetére
Ellenőrízd a csatlakozót, pucolgasd meg radírral vagy alkoholos fülpiszkával...
szerk.: Szallagákbelt is bogarászd végig, nem kizárt hogy megtört/kontaktol (bár ezt nemigen szúrod ki csak ha bekapcsolt gépnél buzerálod a palmrestet) illetve leválás forrasztás mentén stb...
-
Fifi
őstag
válasz
BalazsKKa67j #57079 üzenetére
Összesen 2db-ot láttam a hardverapron:
85eFt:
+ kicsit jobb CPU
- WWAN
- fingerprint
- német a bill.
100eFt:
+ SSD
- gyenge aksi
- hibás kijelző
- WWAN
- fingerprint
- német bill.
alfa honlapján 95eFt:
+ Garancia és számla
- gyengébb CPU
- kisebb HDD
- fingerprint
- WWAN
- német bill.Fentiekhez képest lőttem be az alap árat 110eFt-ra és ehhez jönnek a kiegészítők, de hallgatok rátok és az egész árát csökkentem 130eFt-ra.
Köszönöm az észrevételeket!
-
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #57075 üzenetére
Csak a "sima", 2,5". Esetleg bütyköléssel a mini PCI-e, CoreStore (de az sem mSATA).
-
Tikakukac
titán
válasz
BalazsKKa67j #56700 üzenetére
Üdv a klubban, komplett LCD kábel csere, vagy követve példámat, barkácsolsz egy keveset, utóbbi azért elég pepecs munka.
-
soldi3r
veterán
válasz
BalazsKKa67j #55494 üzenetére
en a szebb allapotut vennem, ha azonos a felszereltseg
feltunoen nagy kulonbseg nincs -
Gondwana
addikt
válasz
Mire akarod használni az SL9400-at? Nekem X200 Tabletben volt hozzá „szerencsém”, Lightroomra 10MPix-ig határeset, de még épp használható, nagyobb felbontásnál, netalán nem-Bayerszűrős gépnél a mezei lapozás is fél perc fölé emelkedhet.
-
Tikakukac
titán
válasz
266MHz különbségről tudok nyilatkozni sl9300 vs 9400-nál. SSD-vel 2,5 másodpercet jelent egy teljes reboot utáni chrome indulás 6 lappal.
A helyes válasz tehát: ha hdd-d van akkor főleg mindegy, nem ez az a szint ahol hátba fog vágni a tempó.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #45580 üzenetére
Gyanítom sata2-t tud a géped optika helyéről is, a keret biztos tudja, akkor nem lesz semmi korlátozás.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #45558 üzenetére
Érintkezésre tippeltem volna, de látom nem az. Esetleg próbáltad megváltoztatni a compatibility/sata módot? Elviekben nincs köze hozzá, de ilyen X akta eseteknél mindig olyan dolog oldja meg a problémát aminek elviekben nem sok köze lehet hozzá. Esetleg egy újabb biost feltenni, veszteni azzal se vesztesz semmit.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #45561 üzenetére
Akkor passz, nem tudom mi lehet a gond.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #45561 üzenetére
Igen, ha BIOS sem látja az sem segítene.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #45539 üzenetére
Én használtam W500-ban 128-as Samsung 830-at és nem volt vele semmi gond. Biztos, hogy jól illeszkedik?
-
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #45558 üzenetére
Nem volna egyszerűbb a HDD-t a helyén hagyni, az SSD-t a caddy-ban, így elvégezni egy rendszerklónozást, majd ezután megcserélni a kettőt (tehát SSD a belső helyre, HDD a caddy-ba) és úgy beboot-olni az SSD-ről?
-
soldi3r
veterán
válasz
BalazsKKa67j #45554 üzenetére
mirol/mivel bootolsz?
-
Kiss67
senior tag
válasz
BalazsKKa67j #45390 üzenetére
Szia.
Nem nem eszi meg, mert a képen látható ssd "utánzat" nem micro sata.
Meg 32Gb nem sok mindenre elég, viszont kevés. -
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #45395 üzenetére
Ja, ja, azt benéztem, azért javítottam.
Még a franc0 által javasoltakon kívül van Samsung PM810/PM830 1,8" microSATA is.
-
franc0
őstag
válasz
BalazsKKa67j #45393 üzenetére
Bármelyik 1,8" SATA SSD jó bele (microSATA csatlakozás).
Ilyen volt pl anno az Intel X18-M, vagy a Kingston V+ 180 (az enyémben ez volt). -
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #45392 üzenetére
Egészen pontosan a régebbi modelljeikben biztosan JMicron vezérlőket használtak, amik nem igazán megbízhatóak (TRIM-et/garbage collectiont nem ismerik és csúnyán akadásokat lehet tapasztalni a használatuk közben), az újabbak nem tudom, hogy mire épülnek, de nem lepődnék meg, ha nem történt volna frissítés... Komolyabb gond, hogy a magyarországi forgalmazó azért hagyott fel a Kingfast SSD-k forgalmazásával, mert a support-tal/garanciális ügyintézéssel kapcsolatban a kínai gyártócég nem hozta az elvárásokat. (Ez kint is van a forgalmazó oldalán.)
Ugyanezeket az SSD-ket megtalálod eBay-en is: Kingspec és Kingfast ugyanaz. Ha régebbi notiba keresel SSD-t, ahova PATA csatlakozófelületű kell, nincs sok választásod: ezek a megfizethetőek. Viszont SATA/microSATA/mini PCI-e SSD-k terén rengeteg sokkal jobb választás van, megbízhatóbb termékekkel, normális supporttal, garanciával.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #45390 üzenetére
Ha meg is enné ne akarj magaddal kiszúrni
2.5"-ban is pocsék, képzelem 1.8-ban mennyivel jobb a kingfast. Nem véletlen szabadulna tőle mindenki, értelmesebb helyeken már rég megszüntették a forgalmazását.
-
Borote
addikt
válasz
BalazsKKa67j #43455 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy nem biztos, hogy vesződnék a CPU cserével, ha úgy látom, hogy nincs olyan hatalmas várható különbség a kettő között.
Azt nézd meg, hogy melyik CPU bírja jobban az alulfeszelést, én azt választanámMár csak azért is, mert az maximális terhelésen is kisebb hőtermelést és melegedést fog jelenteni.
-
Borote
addikt
válasz
BalazsKKa67j #43449 üzenetére
Az én CPU-mban is van ilyen (L7500), de őszintén szólva én nem vettem észre drámai különbséget, hogy 800 helyett 600MHz-n futott volna a 8-as helyett 6-os szorzó révén.
-
Borote
addikt
válasz
BalazsKKa67j #43446 üzenetére
Csak azon múlik, hogy melyik darab hogy sikerült, mert architekturális különbség nincs a kettő között. Amit bír az egyik, azt elviekben a másik is bírhatja.
Bár az furcsa, hogy a legkisebb órajel-hez 0,825V jó, a fölött pedig műár 1V-on kell mennie, az bazinagy különbség.
(Az is meglepő, hogy 0,825V-t engedi). -
Borote
addikt
válasz
BalazsKKa67j #43443 üzenetére
Tartottam tőle, hogy ez lesz az indoklás
Azt a fogyasztási különbséget el tudod érni azzal, hogy RMClock-kal alulfeszeled a CPU-t.Az össz fogyasztásbeli különbség ott lesz tetten érhető, hogy a T9400-ban kétszer akkora a cache. és annak picivel nagyobb a fogyasztása.
Az, hogy az egyikre 25W TDP van írva, a másikra pedig 35W, nem jelent semmit.
Azt nézd meg, hogy melyiknek mennyi a minimális órajele (minimum szorzója), illetve hogy mekkora a minimális beállítható feszültség - ha ez megegyezik, akkor nincs sok értelme. -
ielektros
senior tag
válasz
BalazsKKa67j #43439 üzenetére
Nem veszes, de miert "butitod" a procidat? Szerintem a T9400 6MB cache-el tobbet er.
-
Borote
addikt
válasz
Miért szeretnéd kicserélni ezt a két CPU-t egymással?
Csak kíváncsiság, mert olyan markáns különbség nincs a kettő között.
Bár azt furcsállom, hogy a T9400-hoz nem írja az Intel honlap az Idle states-et. -
Shatterstar
aktív tag
válasz
Miért akarod kisebbre cserélni? Amúgy maga a művelet engem is érdekelne.
Szerk: Mikor startolnak az idei új TP-k?
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #41815 üzenetére
160-170k-ra tippelem
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #40981 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
BalazsKKa67j #40977 üzenetére
Nem mind IPS-es, ami 1400x1050-es! Ha jól tudom, csak a 15"-osok az IPS-esek. Chaser kolléga többet tud erről mondani, én így tudom
/most látom, hogy 14 colost írtál/
-
tresh
veterán
válasz
BalazsKKa67j #40382 üzenetére
köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40372 üzenetére
egy fokkal jobb mindenképp
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40368 üzenetére
Sajnos csak ugyanazt tudom mondani, mint Peter M, az egyik leggyengébb panel amit valaha láttam.
-
Peter M
tag
válasz
Alacsony fényerő, színtelen. W510 v W520 generációkkal jobb
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40357 üzenetére
pocsék
az 1680x1050-es türhető
FHD W510-et keress ha fontos szempont a jó kijelző
-
MrSealRD
veterán
válasz
BalazsKKa67j #34410 üzenetére
Szintén....Ezért is van, hogy bármennyire is szeretnék X felé menni csak a T5xx/W5xx marad...
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33314 üzenetére
Igen...van ilyen T400. Intel X4500-as és HD 3470-es közt lehet váltani. Az ATI-nak 256MB dedikált VRam-ja van.
-
soldi3r
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #33172 üzenetére
Én 65-ért árultam a T400-amat hdd nélkül
Hadd ne mondjam mennyi jelentkező volt ilyen árral is...
Sztem meg simán megéri a felárat a T61-ekhez képest, mert dxva-s igp-je van, ddr3 ramos - amiből ha kell a 8GB akkor az ddr2-ből igen zsebbenyúlós - , nem mellesleg pedig olcsón van bele erős cpu. Na meg elég hangtalan maga a gép is, és ha jól tudom az összesben van 3G előkészítés. Majd év vége felé már reális lesz a standard 70-80k-s ár értük.szerk: 1ébként meg van alfanál R500 80k-ért T9400-es procival, 1680x1050-es kijelzővel, webcammel..kb fél év gyári gar is van a gépeken.
-
!Overdose!
őstag
válasz
BalazsKKa67j #33170 üzenetére
Léteznek még bőven garis T400/T500-ak.
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33158 üzenetére
Nem éppen drága egy új lenyomat olvasós palmrest. 6K és itthon van.
Ezt meg nem kell legalább szerelgetni... -
xcds
őstag
válasz
BalazsKKa67j #33153 üzenetére
Ha megvan az előkészítés, pont, hogy nem sok meló. 20 dollár a cam, másik 20 a keret. Ha annyira kell kamera, nézd meg, hogy benne van-e a csatlakozó.
-
kraftxld
félisten
válasz
Én vettem egy Lenovo USB webkamerát hozzá, sokkal stílusosabb
-
buherka
addikt
válasz
Akkor nézz olyant szerintem, amiben van webkam. Alfa pont olyant árul...90 papírért.
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33149 üzenetére
Az sem árt ha megnézed, hogy egyáltalán van e webkam előkészítés, ezt csak akkor tudod meglesni ha leszeded a kijelzőkeretet.
Ne vezetéket keress, hanem a billentyűzet lámpa mellett kell közvetlen lennie egy üres négyszögletű csatlakozónak a szalagkábelen. Ha ez nincs meg, akkor másik szalagkábelt is kell venned.
Valamint kell venni webkamis kijelzőkeretet is, ha nem akarod szétfurkálni-gányolni az eredetit.
Azt kell eldönteni, hogy megér ennyit egy webkam...szerintem baromira nem.
Szóval egy rakás lóvé utólag beletenni. Én tuti nem vesződnék vele.T500 az fullos kami nélkül is.
Sok embert idegesít, hogy egyes gépeken se webkam, se ujjlenyomat olvasó...közben egyiket sem használnák a büdös életben.
-
xcds
őstag
válasz
Van, amelyikben megvan a kábel és csak keret kell meg a cam.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Tudomásom szerint 3 dolog kell hozzá: kamera, kijelzőkeret és új LCD kábel.
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33116 üzenetére
Nekem szűk 3 év alatt 2X volt gariban. Most egy hónapja LCD cserén (pár db. kis szürke folt miatt).
Valamint kb. egy éve kinyírtam a DVD íróját, de ez az én hibám volt.
Mind a kettőt zokszó nélkül cserélték gariban.Nálad ez a dolog ugye már nem játszik, mármint a gari.
Amit nézz meg jól, hogy az LCD-n van e pixelhiba, vagy foltosodás. Ez elő szokott fordulni sajna. A Seagate-el szerelt változat HDD-i hullanak, mint a legyek, főleg a 160GB-os 7200-es verziók.
Alapjában véve szerinte bitang kis masina.
De van itt a PH-n user, aki 6 hó garival is árul ilyen gépet. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #30247 üzenetére
Passz. Win7pro 64 bit, gyári iso, pendriveról telepítve. Igazából 28giga sincs mert tele van a cuccaimmal. frissen telepítve nem több 14gb-nál, de sajnos aktuális egy reinstall, majd akkor megnézem mennyi az annyi. /persze lapozófile meg hibernálás az első bootnál kilőve nálam/
-
Sensei
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #30247 üzenetére
Nekem is 30GB körül van.
-
zdanee
őstag
válasz
BalazsKKa67j #29890 üzenetére
Integrált kártya, ezért raktam hűtőt az északi hídra, elvileg itt van a videó is. Lehet tokozási hiba? Meg lennék lepve, gyakorlatilag évek óta mozdulatlanul áll az íróasztal közepén...
-
MrSealRD
veterán
válasz
BalazsKKa67j #29756 üzenetére
Ne már...9 cellás 90%-os akkum van Nvidias kártyás T61 és: 4,5-4 óra megy munka közben. Ami: PL/SQL futtatás/fejesztés egy Oracle 11 XE-n meg Eclipse-n Java...stb Nemrég csináltam pont egy ilyen tesztet... a fogyasztás 13-18W között alakult. Fényerőtől is erősen függ a dolog nyilván, sőt nagyon sok tényező befolyásolja... a témát kezdő hsz és gép alapján az igencsak szerény üzemidő, annál mindenképpen többet kellene tudnia.
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #29756 üzenetére
egy 9 cellással és ultrabay akksival idlében megcsinál 8 órát.
nyilván senki se tudja milyen mozi, milyen vga, milyen driver...
húzd le hálózatról és akkor mutatni fogja a pillanatnyi fogyasztást is, azt is írd be. azért 18-20w felett nem kéne neki enni, ha hardveresen gyorsított.
-
meroly
veterán
válasz
BalazsKKa67j #29730 üzenetére
Így lett és fut teljes képernyőn. Igen szép állapotú kis T23-ast sikerült szereznem, akku kb 20-30 perces de arra bőven elég, hogy bekapcsolom és míg töltőt keresek bootol.
Gyereket alig tudom elszedni előle -
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #29685 üzenetére
X60(s), X61(s) - 4:3 képarány, XGA (1024*768) felbontás.
X200 - 16:10 képarány, WXGA (1280*800) felbontás, vagy van WXGA+ (1440*900) is, de az ritka.
A kétfajta képarányú panelek nem cserélhetőek egymással.
X60 tablet/X61 tabletből volt SXGA+ (1400*1050) felbontású paneles is, ami szintén 4:3, a thinkpads.com-on külön fórumtopikok foglalkoznak csak ezzel a fajta moddolással (SXGA+ tabletkijelző beletétele normál X60/X61-be).
-
!Overdose!
őstag
válasz
BalazsKKa67j #29685 üzenetére
Thinkwiki szerint nincs.
-
ro_bert17
őstag
válasz
BalazsKKa67j #27573 üzenetére
Ha pl. W7 (esetleg 64 bit), és intel grafikus megjelent, akkor lehet driver a ludas. Nekem ugyanis kb. ezt produkálta flash videók nézésekor.
azóta nem jutyubozok -
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #27571 üzenetére
milyen "feladat" futtatása közben?
-
azbest
félisten
válasz
BalazsKKa67j #27569 üzenetére
A windows event log is sokat tud segíteni, kis szerencsével abból már lehet sejteni mivel kapcsolatos a probléma.
(Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Felügyeleti eszközök -> eseménynapló) -
felvono
tag
válasz
BalazsKKa67j #26368 üzenetére
-
Otisz
őstag
válasz
BalazsKKa67j #26296 üzenetére
Szívesen
(#26291) Tim82: nekem egy PCMCIA Qualcom Option adatkártyám van, és működik Win7 alatt. T-Mobile-os, de állítólag ezen könnyen lehet segíteni...
Mondjuk én nem használom. Tudnád hasznosítani?Más: jár valaki mostanában a Delta Services Kft környékén?
-
Otisz
őstag
válasz
BalazsKKa67j #26281 üzenetére
-
^Clown
addikt
válasz
BalazsKKa67j #26042 üzenetére
Én a helyedben visszaállítanám az eredeti feszt, és úgy tesztelgetném a gépet. Aztán majd meglátjuk
-
válasz
BalazsKKa67j #26042 üzenetére
az aksid jó?
nem kuka?
mert ha zárlatos akkor produkálhat ilyen hibát! -
cadeyrn
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #20066 üzenetére
Majdnem pont ilyenem van. Került bele egy SSD, és olyan, mint a Villám a Tom és Jerryben.
Összehasonlíthatatlan előnye a T6x-szel szemben, hogy T400nál még nem igazán hallottam túlmelegedésről vagy megroggyant videóvezérlőről.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #20043 üzenetére
Azokhoz nincsen közöm, és azoknak köze nincsen a gépvásárláshoz se...
-
Rez_Grof
őstag
válasz
BalazsKKa67j #19519 üzenetére
Hát az a kb 3 cm hátraféle tényleg sok helyet foglal
Milyen notid van?
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19517 üzenetére
hát, akkor tudsz bohóckodni az USB to VGA megoldással.
miért félsz a dokkolótól?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #19514 üzenetére
Szerintem nem tudsz, csak 1-et.
Kivéve, ha veszel egy (vagy több) USB to VGA átalakítót. -
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19364 üzenetére
Lenovo support mit ír, az alapján van-e? (Esetleg Tabook?)
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #19364 üzenetére
ha csak azokat a kábeleket látod, amik a wlan-ba mennek, akkor nincs wwan előkészítésed. ez a fotódon szépen látszott, ezért is írták hogy nincs.
ebayen szerintem olcsóért van, de macerás berakni a kábelt.
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #19345 üzenetére
a wwanhoz kapcsolódva: nekem kétféle antennák voltak a két x200s-ben. az egyik ha jól értem az ultraconnect 3x3, ebben a panel felső élén jobb és baloldalt is 3-3 antennavég van (wwan előkészítéssel együtt).
amennyire emlékszem itt a wlan-ra tuti három, a wwan-ra meg vagy 2, vagy 3 kábel csatlakozik. talán 3 lenne a logikus meg ami rémlik, de nem biztos.
ezek furmányos fémdarabok, relatíve nagy fémszínű matricákkal egybekötve. ha jól gondolom az egyébként magnézeumoid fedél első éle is a vétel miatt van műanyagból.
a másik gépben nem így nézett ki a dolog, itt csak 2x2 antenna vég volt a panel első élén. ez szintén wwan-nal együtt, de olyan béna módon voltak berakva az antennák, hogy a webcamot nem lehetett az egyiktől berakni. ki kellett csavaroznom félig a panelt, hogy az antenna matricáját fel tudjam feszegetni és odébb visszaragasztani. itt a kép a végső állapotról. a képen jobb oldali antenna félig a bal oldalon látható kamera helyén volt. itt amennyire emlékszem 2 wlan és 2 wwan csati volt a kártyáknál.
nyilván ez utóbbi variánsnak a hw maintenance doksiban se híre, se hamva, nehogy tudd mivan.
ez minden, amit az antennákról el tudok mondani.
@SpeedR: én vettem egy u7600-at a t61-be, de sokkal beljebb nem vagyok vele. az idle fogyasztás tizedwattra ugyanannyi maradt a t7100-hoz képest, csak a felső freki lett belőle lecsapva. majd rászánom magam és előveszem, hogy ott mennyi a default vid.
innentől kezdve szerintem nemigen indokolt az egész módszertan, amit az intel kitalált. maguk az l és u procik szerintem lényegében a tdp-ben különböznek, ki van hagyva belőlük a felső freki hogy ne olvassza le a ultramini hűtést.
innentől kezdve meg nemigen életszerű, hogy az ember a (forrasztott) ulv / lv helyett bebarkácsolja a válogatott standard voltos cucut.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19345 üzenetére
Szerintem neked nincsen WWAN előkészítésed a gépben.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19328 üzenetére
Szerintem ott kell lennie a WWAN lednek is a kijelző alatt, szedd le a palmrestet, és nézd meg vannak-e felesleges antenna kábelek.
-
yodamastah
őstag
válasz
BalazsKKa67j #19270 üzenetére
Nekem a 9300-as Idle-ben olyan feszen megy, aminel lejjebb mar nem tudsz menni. szoval alulfeszelessel mondjuk bongeszeskor nem sokat lehetmegtakaritani, mert csak neha ugrik fel 1.6ghz-re. VIszont pl ha modjuk HD filmeket nezek akkor 1.6ra felugral. Igy mar az alulfeszelt procival sokkal kevesbe melegszik a gep, es kevesebbet is eszik. Persze azt is megtehetem, hogy az alap 800mhz-en, hiszen pl az UL9300-as 800mhz-en is ki tud csomagolni 720p HD videot, es igy nem kell bibelodni az alulfeszelessel
Nekem amugy 1.6-on tokeletsen elmegy a minimal feszultsegen, ami 0.925v. Valoszinuleg 800mhz-en sokkal lejjebb is lehetne venni, de nincs erre lehetoseg, ez a legkisebb fesz amit be lehet allitani.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19270 üzenetére
Miért nem próbálod ki?
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19226 üzenetére
Hát gondolom akkor meg leszel elégedve az X200s 9 cellás 8-9 óra teljesítményével is, nem?
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19212 üzenetére
Én azt mondom hogy rohadtul felesleges, és inkább használj eredeti Lenovo aksit. a 9 cellással már bőven el leszel. Szerintem ha eddig R500ad volt, akkor nem nagyon volt szükséged rá hogy több órát legyél aksin, így az igényeidet kielégíti egy normál 9 cellás aksi is..
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19204 üzenetére
szerintem ne add el! NAGYON SZUPER GÉP.
én 14.1"-ról jöttem át erre, és pár nap után észre sem veszed hogy ""kicsi a kijelző"", csak ha átülsz egy nagyobbhoz.
de nagyon nem fog hiányozni a nagy tepsi méret.
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #19187 üzenetére
nyilván semmi közünk hozzá mit csinálsz, de ilyet még sose hallottunk, hogy "kicsi az egész gép a kezeimnek". ez ugyanaz a billentyűzet, csak a feleslegesen kilógó műanyagok vannak levágva kétoldalt. mégha magas lenne az eleje azt mondom oké, rövidebb a palmrest és kényelmetlen. de ez egyike azon gépeknek, amik elég laposak elöl.
én adnék neki pár napot, szerintem megér annyi "szenvedést", hogy adsz neki egy lehetőséget.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19185 üzenetére
azt érted ugye, hogy ugyanakkora a billzet, mint az r500on?
add el, de most adod el életed legjobb gépét.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #19195 üzenetére
van erről hivatalos infód, hogy ennyibe kerül a munkadíj óránként?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #19192 üzenetére
Nem tudom, gondolom utánna helyreállították lenovoék a szolgáltatást. Mert aztán amikor pár nappal később újra próbáltam, már jó volt.
Ja és próbálj ki több böngészőt is, mert nem mindegyiknél volt hajlandó feltelepíteni a progit, ami kiolvassa a serialt. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #19189 üzenetére
Az autodetect-el próbáltad, vagy beírtad a serialt a megfelelő helyre?
A múlt héten nekem is tökölt az oldal, ugyanazt írta ki, mint Neked! -
yodamastah
őstag
válasz
BalazsKKa67j #19187 üzenetére
Ja de hat az x200s alapveto lenyege hogy kicsi
-
yodamastah
őstag
válasz
BalazsKKa67j #19185 üzenetére
Mi kicsi? A keyboard pont ugyanakkora mint a T400/T500 on
-
yodamastah
őstag
válasz
BalazsKKa67j #19180 üzenetére
Az X200s eseteben a hordozhatosag az egyik fo szempont. Ha asztali gepnek vetted akkor rosszul csinaltad, nem erre van kitalalva. Esetleg egy plusz monitorral hasznalhato ilyesmire...
Nem nem artott volna vasarlas elott megnezni
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #19180 üzenetére
mennyi ideig használtad? láttad már milyen panelt lehet belerakni? én átgondolnám a helyedben.
-
tototos
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19006 üzenetére
Semmi terhelés csak netezek. Igaz az ágyon van a laptop. Everest érték, megnéztem tp fancontroller ott a cpu 40 volt a gpu meg 56.
-
Lacus MD
tag
válasz
BalazsKKa67j #18995 üzenetére
Igen, még garanciás
-
Lacus MD
tag
válasz
BalazsKKa67j #18993 üzenetére
Sajna nincs másik töltőm és nem hiszem, hogy fel tudnék hajtani egyet így vizsgaidőszakban. Maradt annak a lehetősége, hogy beviszem szervízbe, ha ráérek. Azért köszi a megerősítést.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #18935 üzenetére
Nekem is Ati-s T400-am van, de az enyémen nem volt élvezhető a sc2! Igaz nekem "csak" p8400-as proci van benne, de szerintem nem ezen múlik. 1280*800-as felbontáson, és minden low-on: elég gyakran előfordult, hogy beszaggatott. (kicsit túlzás ezt állítani, de mondhatnám azt is, hogy nem sokban különbözött a grafika a sc1-hez képest
, de akkor nem értem, mi az oka a gépigénynek?!)
A 3G-vel kapcsolatban: Ha nincs a gépedben előkészítés, akkor venned kell egy sim-slotot is.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
BalazsKKa67j #18922 üzenetére
Aha megvan! Igen ez a vevő antenna,de hová rakom a gépben a wwan kártyát
-
lapa
veterán
válasz
BalazsKKa67j #18916 üzenetére
lehet kapni wwan upgrade kitet ebayen, de elég sok mindent le kell bontani hozzá (pl képenyő mögé kell antennákat ragasztgatni meg ilyenek).
nyilván utána meg kell még a wwan kártya is.
...amiről egyébként kiderült, hogy a hardveres rfkill bekapcsolása esetén folyamatosan fogyaszt. jó lenne rájönni hogyan lehet usb eszközöket letiltani / engedélyezni, mint win eszközkezelőben.
-
brd
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #18910 üzenetére
A HDD-jét úgy, hogy megméred HDD-vel a gép fogyasztását, majd HDD nélkül - lásd a lapa által leírt tesztelés metódus, én pl. lemértem a HDD-t is közben. A GPU fogyasztását sehogy (csak sejteni lehet). A HDD fogyasztását úgy tudod csökkenteni, hogy leállíttatod a tányér forgását, de ha ez gyakran történik, az nem tesz jót neki (ill. elvileg létezik olyan HDD, amely tudja változtatni a tányér sebességét, de erről csak olvastam, a gyakorlatban, biztos forrásból megerősítve még nem láttam ilyet sehol sem működni). A GPU fogyasztását úgy tudod csökkenteni, hogy ha olyan a GPU, ill. van megfelelő driver, akkor le tudja csökkenteni az órajelét/feszültségét. Windows-on Intelhez, és ATI-hoz tudok ilyenről (bár az Intel megoldását sosem mértem meg konkrétan, csak láttam, hogy a beállításai között van ilyen, de amúgy sem fogyaszt túl sokat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged