-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
buherka #101406 üzenetére
Az szívás...
Mivel baromi jó fej vagyok és szívemen viselem a ThinkPad tulajok sorsát...belekotortam a szekrény aljára és találtam egy ilyent. Néha olvasom a topikot, tehát mákod van...
Ez még a régi W541-es gépem billentyűzete volt. Már Home gomb hiányzik belőle, de az neked nem kell. Gyári Angol. Láthatod hogy rücskös a felülete és nem sima. Tehát nem a világítós kivitel.Kamionnal jövök megyek kicsiny országunkban, napi szinten. Ha ügyes vagy kiszerelheted magadnak...törd el te, ne én nyírjam ki.
Ha szeretsz kirándulni Fóton vagyok...Szeretem a csokit, a kólát (Coca)...
-
buherka
addikt
válasz
papeti01 #90789 üzenetére
Én Precision M4700-al kapcsolatban tudok neked tapasztalatot mondani.
Másfél év alatt...
1. Ventilátor csere
2. USB panel csere
3. Kijelző csere.4 magos procim volt benne 3740QM és FirePro M4000-es VGA...kurva hangos a gép. Dupla venti ide vagy oda, szerintem mocskosul zajosak ezek a gépek. Ha kicsit megkergettem, asszony már nem tudott aludni mellettem.
Kevésnek tartom a hőleadó felületet. Ez lófing úgy ahogy van...Szép nagy erős alu-magnézium ház. Könnyen szerelhető ez igaz. De nagyon súlyos kis darabok ezek. Ha töltőt is cipelni kell 4-5 kilós teherrel simán számolhatsz. Maga a gép 4 kilót veri. Ez egy idő után nagyon zavaró tud lenni. Akkora töltő van hozzá mint egy féltégla. 180W-os.
Ha használni akarod a pöcökegeret, akkor a DELL az egy nulla sajnos a ThinkPad-hoz képest.
Lehet hogy cserélhető a DELL-ben a VGA, mert sokan ezzel dobálóznak, hogy huhhh...de jó. Aha...amikor szépen megrendeled és nem illeszkedik bele, akkor jön a nagy pofára esés, meg nem ad képet stb, mert nem támogatja a BIOS...aztán lehet hack-elni. stb Ez nem asztali gép sajna. Arról nem is beszélve hogy rohadt drágák az MXM VGA-k.
Nálam sajna már a DELL nem befutó...maradok a ThinkPad-nál.
W541-et nyúzok most és lehet sokan fikázzák, de ezzel semmi rossz tapasztalatom nincs. Úgy jó ahogy van. -
buherka
addikt
válasz
tothjozsi96 #90238 üzenetére
Nálam a T500-nál ki van kapcsolva a választható VGA. Mindig csak az egyik aktív. Így jól működik.
Lényeg hogy sikerült...
-
buherka
addikt
válasz
tothjozsi96 #90233 üzenetére
Ezt semmi sem okozza...mivel minden újraindításnál a Win az energia gazdálkodási séma alapján indítja a gépet.
Mivel neked a fix alap séma van még elmentve ezért ne csodálkozz, ha mindig a max fényerőt tolja az arcodba.Telep ikon jobb alsó sarok, ide jobb klikk...Képernyő fényerejének beállítása...általában itt a Kiegyensúlyozotton van az alapbeállítás, majd ezen belül Séma beállításainak módosítása...ott már látod a fényerő szabályzó csúszkát. Beállítod ahogy akarod, majd Módosítások mentése...csak ez után fog a fényerő változni, de ez már fix lesz, minden újraindításnál.
-
buherka
addikt
válasz
funghi8 #90127 üzenetére
Anno hasonló cipőben jártam a W520-as gépemmel, mint te.
Ugyan ez volt, hogy a hangot nem vitte át a DP port egy idő után. De ez csak azután, volt miután frissítettem az NV drivert.
Ahogy visszaraktam a régi NV drivert, azonnal jó volt.
Kotorj a neten egy régebbi drivert a VGA-hoz...hátha meggyógyul.Szóval lehet nálad is ez a gond...próba cseresznye.
(#90155) HSM ...Tikakukac...kolléga szerint az LG panelek egy lapát sz@arok, az enyémben is az van. Én is próbáltam egyet ajánlani, de le lettem oltva...
Eddig teszi az enyém dolgát és égeti a retinám a gyönyörű színeivel.
Számlálom vissza a napokat hogy mikor fogja megadni magát.
Ha befosik ide fogom először beírni... -
buherka
addikt
válasz
hahn.robi #90037 üzenetére
Azért ezzel a Full HD IPS panellel vigyázz, mert nem mindegyik adja azt a színhűséget amit elvársz.
Könnyen pofára lehet esni, aztán lehet később átkozódni a fakó színek miatt.
Tudom hogy kicsit körülményes, de ha lehetőséged van rá, eressz rá a kiszemelt gépre egy AIDA-t és lesd meg hogy milyen típusú az a panel ami van a gépben.
Legegyszerűbb ha pendrive-on viszel egy "portable" verziót.Az én W541-es gépemben ez a panel van: LP156WF6-SPB1...Ez a panel rendelkezik HCG (High Color Gamut) minősítéssel.
De pl. van hasonló AH-IPS kijelzője az LG-nek LP156WF4-SPB1 csak egy szám eltérés van a két panel között és itt már nincs is HCG minősítés.
Nem mindegy ám hogy 60% vagy 72% az az NTSC színskála.Ezen az oldalon amit linkeltem, itt megtalálod az összes kijelzőt.
Sok fontos dologra kell odafigyelni a leendő gépednél, de ha gagyi lesz a kijelző azt nagyon megutálod.
alfa156 (Zoli) kollégát...én is ajánlom, Rettentő segítőkész és nagyon megbízható.
-
buherka
addikt
(#89955) Tikakukac
(#89956) donjohnson
Köszönöm
mindkettőtöknek a kimerítő választ. Így már engedi telepíteni a Win7-et.
-
buherka
addikt
Szasztok skacok.
Rég jártam erre.
Persze egyből problémával támadok...
Adott egy W541-es gépezet. Gyárilag a 500-as vinya, Win 8.1-el volt telepítve. Ez ment a levesbe.
Kapott egy SK Hynix 256-os SSD-t.
Nem engedi telepíteni a Win7-et az istenért sem. Próbáltam CD-ről, USB-ről...egyikről sem megy.
Csak a 8-10-ig engedi a Win-t, hogy felrakjam. Most Win-10-et használok a gépen.
De valahogy nehezen szokja a szemem ezt az új op rendszert...Valami ötlet, hogy miért nem engedi?
Ü. Buher
-
buherka
addikt
válasz
FoxiestFox #85606 üzenetére
Most kamionban vagyok...itt 24V-220V-as 400W-os inverterrel tolom. Lehet hogy ez lehet a gáz?
De kipróbálom otthon is fali dugaszban...
(#85609) Chaser
Oksa...megnézem másik fülessel. Másik tápot nem nagyon tudok kipróbálni sajna, mert ilyen 170W-os dögöt elég nehéz keríteni. Itthon asszony T500-as gépének a 90W-os tápja meg ugye nem nagyon passzol a W520-hoz.
-
buherka
addikt
Sziasztok...
Rég jártam erre.
De persze akkor ír az ember ha baj van. Sikerült szerválnom egy szalonállapotú W520-as klasszikust.
Minden patentül működik rajta, de egy dolog hibázik valahogy...ha bedugom a fejhallgatót, akkor sajna van egy alapzaja amit elég zavaró a fülesen keresztül. Amolyan zizegés féle, de múltkor véletlenül hozzáértem az ujjammal az ujjlenyomat olvasóhoz és akkor abbahagyja ezt a fura zajt.
Na ilyent még nem pipáltam, mi köze a kettőnek egymáshoz nem értem.
Már próbáltam azt is hogy kikapcsolom a ujjlenyomat olvasót a BIOS-ban, De semmi. Ugyan azt csinálja.Valakinek valami ötlet?
Ü. Buher
-
buherka
addikt
audi100td...kollégának T500-am súlya.
Akku nélkül
2441 gAksival (6cellás gyári)
2755 g -
buherka
addikt
válasz
Tikakukac #34988 üzenetére
Olyant nem szabad...akkor sok pénzem oda lesz, mert akkor IPS-t kell vennem.
Mondjuk talán T500-ba nem is lehet IPS-t rakni...ha meg lehet, akkor egy vagyon.(#34990) audi100td...ha rajta van a kupak, akkor nem szárad be. Vagy két évig nekem is így lapult a táskámban. Semmi baja.
-
buherka
addikt
Kösz skacok...Kell egy kis humor is.
Napfénysüti ...Én már újranyaltam a gépet, mikor kicseréltem a zsanérokat. Sokat nem nyertem vele, talán egy-két fokot. Jó kis pasztát használ a lenovo, nem az a kiszáradós fajta.
Szerintem nem kell über-fasza drága paszta. Én MX2-vel raktam újra.(#34982) Shadowfax...két perc alatt szerkesztettem.
(#34983) lakisoft ...ahogy ismerlek, nem is viccnek szántad.
(#34984) Tikakukac ...sajna még nem láttam IPS panelt, szóval azt még nem tudom tesztelni.
-
buherka
addikt
válasz
Rez_Grof #34936 üzenetére
Ez a Vertex 4-es hogy szuperál?
Ebben ugye már nem SandForce van?Nálam jó esetben táblázat kezelés megy, meg néha vonalkód olvasás. Az SSD meg akkorát lökött a gépemen, mint a hétszencség.
(#34939) audi100td ...valamivel biztos gyorsabb, mert csak egy kóró proci. Abban a T510-ben Sata2 vagy Sata3 sebességgel megy az SSD?
Lehet hogy hülyén kérdeztem...Sata3-at támogat a T510? -
buherka
addikt
válasz
lakisoft #34900 üzenetére
Cső papi.
Először vegyed meg a gépet, aztán gondolkodj ilyeneken.
Nem létezik Q-s procival T500-as.
Azt a 45W-ot hőtermelést, amit egy ilyen négymagos generál. Én tuti nem vállalnám be. -
buherka
addikt
Én már cseréltettem T500-ban LCD-t. Ahogy vesszük egy konkrét pixel hibám sem volt...egy sem. Hanem inkább szürke foltom volt. Két gyufafejnyi részen és csak fehér háttérnél látszott igazán.
Az egyik lenovo szervizben azt mondták, hogy esélytelen a csere. Így nem cserélik.
Aztán elsétáltam a Szentendrei úti Deltás csapathoz. Nem szaroztak sokat. 5 nap alatt cserélték.
Ezzel a kis progival a gépeden ellátogatsz hozzájuk és megmutatod a halott részt.
Lényeg hogy legyél udvarias...semmi asztal borogatás, meg ilyesmi. Náluk rengeteget számít ez. Mesélte a szervizes srác, hogy olyan LCD is cseréltek, amin konkrétan semmi hiba nem volt, csak a user összekarmolászta valamivel a képernyőt.
Az is jó ebben a szervizben, hogy helyben javítanak...nem szállítanak semmit sehová. Ezért a rövid határidő.(#34805) qnadam...Én szerintem a win beépített AHCI driverét használom. Mert nem emlékszem hogy telepítettem volna a lenovo-tól ilyesmit. A Sentinel 4.00 Pro azt írja hogy támogatott a TRIM...remélem.
-
buherka
addikt
Itt egy cikk a Turbo Memory -ról.
Anno én is filóztam ilyen beszerzésén. De valahogy nem győzött meg a dolog.Ha gyorsítani akarsz a gépen, akkor azt SSD-vel tedd. Na ezzel szárnyalni fog a kicsike. Ebben biztos lehetsz.
-
buherka
addikt
válasz
audi100td #34642 üzenetére
Na mizujság a T510-el?
Nem nagy? Mert tudom hogy te a kisebb gépeket karmolod.
De gondolom azért szokható.Más...
Pont ma jár le a T500-am garija.
Elég combos áron nyomják azt a plusz egy évet, hogy 4. évre meglegyen a gari. Gondolom itt már magas a rizikófaktor. 35 pénz +1 év...kicsit filóztam rajta, de úgy voltam hogy ennyit már valóban nem ér meg. -
buherka
addikt
válasz
Chaser #34393 üzenetére
Nekem cserélték anno az N200-ban a rossz szektoros vinyót. Elég hozzá leadni a HDD-t. A teljes gép nem kell nekik hozzá.
De ez már rég volt. Azóta fene se tudja, mi változott náluk, ilyen téren.
Van a lenovo-nak saját HDD teszter programja. Azzal is lesd meg, hogy mit mutat. Ha is betegnek írja, akkor az már tuti siker.Ha meg nyavalyognak és nem akarják cserélni, akkor én a mikrohullámú sütős megoldást javasolnám.
Anno sok bad-es vinyót küldtünk így a halálba, amit nem akartak cserélni.
Érzékelni se fogja a gép a vinyót, nemhogy felpörgetni. -
buherka
addikt
válasz
kubitomy #34318 üzenetére
Itt nincs VGA csere, mert integrálva van az alaplapon.
Vagy alaplapcsere, vagy reballing.Én még nem halottam T400-T500-ról, ahol elvált volna a GPU.
Ez meg van csinálva rendesen. -
buherka
addikt
válasz
szmissz #34308 üzenetére
Szép is lenne, ha atomjaira kéne szedni a gépet, egy fedlap cseréhez. Én is saját magam cseréltem a zsanérokat a T500-ban...na ahhoz rendesen meg kellett bontani a kicsikét.
De simán ment. Én is akkor csináltam először.Itt egy vidi, kb. két perc és len van a fedlapja egy T61-nek. Csak a kijelző keret csavarjait kell kicsavarni majd finoman alányúlsz...aztán lepattintod.
-
buherka
addikt
válasz
szmissz #34303 üzenetére
Valamint a legolcsóbb, ha otthon csinálod.
Vagy van még egy olcsóbb megoldás...laptop fedlap matrica. Van kimondottan TP-hez való fekete is.
-
buherka
addikt
Van USB 3-as Külső meghajtóm és pendrive-om. De még annyira nem sürge a dolog.
Elvagyok még egyenlőre a 2-es szabvánnyal.
Majd egyszer.(#34302) fi:zi'k...lényeg hogy fogadja a megadott kártyát ez a lényeg. Nekem is a körmömmel kell megnyomnom az SD kártyát, hogy kijöjjön.
-
buherka
addikt
válasz
Francia91 #34285 üzenetére
Memória kártya olvasónak a helye. PL. SD. kártya.
T500-on így néz ki. -
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33314 üzenetére
Igen...van ilyen T400. Intel X4500-as és HD 3470-es közt lehet váltani. Az ATI-nak 256MB dedikált VRam-ja van.
-
buherka
addikt
válasz
mitulabattyi #33253 üzenetére
-
buherka
addikt
T61-be nem tudsz Sim kártyát rakni...az csak T500-tól felfelé van.
-
buherka
addikt
válasz
Tikakukac #33245 üzenetére
Az se rossz...
A T500-at amúgy nem veszem ölbe, mert nekem is van otthon Logitech Lapdesk . Csak néha kíváncsiságból megfogtam terhelés közben az alját. Nem kicsit forró, de csak ATI VGA-val.
Azért 30W-ot kajol az GPU, szóval van ott hőtermelés dögivel.
A Diablo 3-at most kipróbáltam a gépen, szépen megy rajta, de ez is melegíti rendesen. Meg páran kérték privátban, hogy próbáljam ki, hogy mit megy HD3650 alatt a game.
Úgy hogy inkább ezt is asztalin nyomom...az bírja a terhelést. -
buherka
addikt
Azért arra rákérdeznék én személyesen is...nehogy aztán rendes DVD író legyen az.
Amúgy én is néztem, hogy combo van kiírva, de még nem nagyon hallottam T500-ról, amiben ez lenne. Habár lehet hogy CTO-s gépek és ezt kértek bele...fene se tudja.Mondjuk a Webkamit azt ki is hagytam a felsorolásból. Ezzel is több, mint a T60-61. Hozzáteszem én nem használnám, de van akinek jól jön.
(#33195) ^Clown ...szerintem tök ugyan az. Annyi hogy a RollCage-et itt-ott kikönnyítették. Persze taposni egyiken se kell.
T61-el is ellennék, de ha már plusz 20-30K-val többért kapnék egy T500-at, nem sokat szőröznék a kérdéssel. -
buherka
addikt
válasz
Chaser #33187 üzenetére
Na nem azért írtam, mert nekem is T500-am van
...de ha most ez összeszarná magát, akkor lehet ugyan ezt venném Alfától.
Itt a cégnél van T61-es és tesztelgettük Everest-el a memóriát, és hát biza gyorsabb a T500. Azért csak DDR3 na.Nekem most csak az USB3 kezd hiányozni a T500-ról...ennyi semmi más. Mert kaptam 3-as Pendrive-ot, meg az otthoni kisvinyóm is USB3-as.
-
buherka
addikt
válasz
MrSealRD #33178 üzenetére
Én tuti nem kukáznám a bill-t, főleg ha magyar kiosztású.
Venni kell egy nem magyart és szépen átpakolgatni a billentyűket egyenként.Itt az apróba is árulnak külföldi bill-t nem is keveset. Norvég-Német-Angol(UK)...stb kiosztása megegyezik a magyarral. 3K-ért már kapsz itt újat.
Igaz hogy el lehet vele szöszölni egy ideig, míg átpakolod, de legalább nem kell kiadni egy szatyor pénzt. -
buherka
addikt
válasz
^Clown #33169 üzenetére
Megmondom őszintén, ha patent állapotban van gépezet, akkor én nem sajnálnám rá a 90K-t.
1. Ugye ott a 16:10-es 1680-as kijelző, ami még most is sok embernek etalonnak számít.
2. Ott van a bitang jól megtervezett hűtés és a 25W-os Penryn magos proci.
3. DVD író mindegyikben...(nekem ez főleg fontos lenne, mert mi így archiválunk )
4. Display port. ( én használom otthon átalakítóval, nem is keveset )
5. 5 az egyben kártyaolvasó (ezt is sűrűn használom)
6. DDR3-as memóriák. ( kevesebbet fogyaszt és olcsóbb a bővítés is, nem mellesleg gyorsabb)
7. Váltható VGA (Intel 4500-Radeon HD3650) ...azért ez se egy hátrány.Most csak így hirtelen ennyi ugrott be a T60-61-hez képest.
Ha már így jobban belegondolok, akkor teljesen jó ár érte. Arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzért egy fostalicska konzumert kapsz manapság... ha új gépet veszel.
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33158 üzenetére
Nem éppen drága egy új lenyomat olvasós palmrest. 6K és itthon van.
Ezt meg nem kell legalább szerelgetni... -
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33153 üzenetére
Akkor nézz olyant szerintem, amiben van webkam. Alfa pont olyant árul...90 papírért.
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33149 üzenetére
Az sem árt ha megnézed, hogy egyáltalán van e webkam előkészítés, ezt csak akkor tudod meglesni ha leszeded a kijelzőkeretet.
Ne vezetéket keress, hanem a billentyűzet lámpa mellett kell közvetlen lennie egy üres négyszögletű csatlakozónak a szalagkábelen. Ha ez nincs meg, akkor másik szalagkábelt is kell venned.
Valamint kell venni webkamis kijelzőkeretet is, ha nem akarod szétfurkálni-gányolni az eredetit.
Azt kell eldönteni, hogy megér ennyit egy webkam...szerintem baromira nem.
Szóval egy rakás lóvé utólag beletenni. Én tuti nem vesződnék vele.T500 az fullos kami nélkül is.
Sok embert idegesít, hogy egyes gépeken se webkam, se ujjlenyomat olvasó...közben egyiket sem használnák a büdös életben.
-
buherka
addikt
válasz
BalazsKKa67j #33116 üzenetére
Nekem szűk 3 év alatt 2X volt gariban. Most egy hónapja LCD cserén (pár db. kis szürke folt miatt).
Valamint kb. egy éve kinyírtam a DVD íróját, de ez az én hibám volt.
Mind a kettőt zokszó nélkül cserélték gariban.Nálad ez a dolog ugye már nem játszik, mármint a gari.
Amit nézz meg jól, hogy az LCD-n van e pixelhiba, vagy foltosodás. Ez elő szokott fordulni sajna. A Seagate-el szerelt változat HDD-i hullanak, mint a legyek, főleg a 160GB-os 7200-es verziók.
Alapjában véve szerinte bitang kis masina.
De van itt a PH-n user, aki 6 hó garival is árul ilyen gépet. -
buherka
addikt
válasz
lakisoft #32962 üzenetére
Velem vitázni??? Haha...esélyed nincs.
Remélem mikor legközelebb talizunk, ezzel fekete jószággal fogsz villantani és mondani fogod, hogy igazam volt.
A másik dolog... ma hívott kollégám, hogy kéne valami hasonló finomságú üzleti noti a lányának.
Tehát úgy néz ki, hogy egy T500-al már ismét kevesebbje lesz Alfának.Na látod...még számlát is tud adni, meg ott a 6 hó gari is.
-
buherka
addikt
válasz
lakisoft #32956 üzenetére
Ne gyere ide hsz.-t gyöjtögetni, mert szétfingatjuk a szád. !
Komolyra fordítva a szót...ezért makogom, hogy venned kell egy T500-at Alfa bácsitól. Már magyar bill.-t is tud hozzá intézni. Az N200-at, meg add oda a gyereknek, hogy tapossa szét, mert másra már nem jó.
Az SSD nem létszükséglet. Így is nagyon jó kis szerkezet ez.
Addig vegyél tőle, míg van...mert aztán temethetünk az N200-al. -
buherka
addikt
válasz
franc0 #32565 üzenetére
Ilyen első gen. Asus notit lehet markolászni a Duna Pláza, Saturn boltjában.
Rendesen megtaperoltam. Amikor így ki vannak rakva a notik, akkor szokásom csavargatni a kijelző fedelét, hogy mennyire merevek.
Ez az Asus valóban egy darab alumínium kocka. Csúnyán merev az egész. Semmit nem hajlik a fedele, pedig keményen adtam neki.Simán lehetne vele kenyeret szeletelni.
De valami brutál 400k-s ár volt kirakva rá...arra emlékszem.
-
buherka
addikt
Biztos igazad van. Remélem rosszat azért nem tettem az SSD-vel, hogy mindent beállítottam rajta. Mondjuk én nem megyek rinyálni az SSD totyikba, hogy húúúú...csak ennyi az olvasás-írás, meg mit tudom én.
Használom és csókolom. Egy tesztet futtattam le eddig CrystalDiskMark...Ennyit dobott. Azóta nem foglalkoztam vele. -
buherka
addikt
válasz
Chaser #32527 üzenetére
Akkor nem kell mozgatni a gépet.
Láthatod, hogy én sem azt kaptam amire eredetileg vártam. De ez is tökéletes.
Meg kell nézni az eladó értékelését, hogy mennyire van rá panasz. Ha nem panaszkodnak a ventikre, akkor rossz nem lehet.
Én ez alapján állítottam be az SSD-m...az egyes pontot csináld meg, aztán kiderül.
-
buherka
addikt
válasz
Quaresma #32517 üzenetére
Ha ki akarod venni a zsanért is, akkor rendesen szét kell bombáznod a gépet...erre készülj.
Én is megizzadtam vele.Viszont az LCD csere az nem nagy meló. Itt egy vidi, hogy kell kicserélni. Igaz T400, de ez is sokat segít. Van T61-es videó is...de ez a csávó egy barbár. Úgy nyomkodja be az LCD alá a fém csavarhúzót, mint egy vadállat....rossz nézni.
Lényeg hogy legyen jó minőségű műszerész csavarhúzód, aminek meg van hőkezelve a vége. Ezzel nem fogod eldarálni a csavarok fejét.
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #32505 üzenetére
Én most nemrég vettem zsanért az ebay-ről.
Persze hogy én sem azt kaptam amit rendeltem.
Szóval ez a FRU dolog szerintem sokat nem ér.
Ezt rendeltem 42X4805 - 42X4804 és ezt kaptam...42X4801 - 42X4802.
Végül is mikor szétkaptam a gépet az volt benne gyárilag, amit küldött az eladó.
Ha utángyártott, aki profi cucc, mert egy az egyben úgy néz ki, mint a gyári.Különösebben nem érdekel, mert olyan feszes, hogy alig lehet felnyitni a kijelzőt.
Lehet hogy te is rendelsz ventit és nem azt kapsz ami a konkrét képen van. De jó lesz a gépbe ez biztos. Szóval felesleges annyit rágódni rajta. Bármilyet rendelsz, a csörgő-zörgő ventinél biztos jobb lesz.
(#32508) Chaser ...nekem a HD Sentinel írja hogy aktív a TRIM. Csak nem hazudik...
-
buherka
addikt
Nekem Geil 2X2GB Dual-kit van a T500-ban.
Nem egy szokványos darab, de jól szuperál.Gyárilag Micron volt a gépemben, de csak 2GB. Ezek is állítólag nagyon jók. Csak elég brultál áruk volt anno, ezért lett a Geil.
-
buherka
addikt
Van itt a fórumon aki egy éves SSD-t adott el és napi szinten több órát ment neki a torrent. Az Ég világon semmi baja sem volt.
Kicsit túl van spilázva ez a dolog. Lassan már ott tartunk, hogy be sem szabad kapcsolni a gépet, hogy kíméljük az SSD-t. Ugyan már.
Lehet hogy valaki még esti mesét is olvas neki, mielőtt kikapcsolja a gépet.Azért vettem hogy használjam. Nem fogom a vitrinben tartani. Van rá 5 év garim. Ha bexarik, csere...oszt csókolom. 5 év múlva, lehet egy terrásat veszek 20K-ért.
-
buherka
addikt
válasz
Declare #32423 üzenetére
mSata-ba 64gb vígan jó. Erre bőven ráfér a Win és az összes program. Én most a rendszer partíciónak 40gb-ost csináltam, amiből 15gb foglalt.
Az árak meg mennek lefelé szépen. Hál isten egy rakás gyártó belefogott az SSD gyártásába. Egymást tapossák a vevők kegyeiért...szóval ez nekünk csak jó.
Lehet mire odaérsz hogy veszel SSD-t a 256gb-os lesz 30k. Nem hinném hogy sokat fogsz sz@rozni a kérdéssel.Amit most vettem 120-as Agility 3-at, tavaly november közepén még 55K volt.
Most meg már közel a feléért megkapod. Szóval megy ez lefelé szépen.
Ha ilyen ütemben csökkennek az árak, akkor jövőre valóban meg lehet kapni a 250-300gb-os verziókat 30K-ért.(#32428) audi100td...ez így igaz. Én sem erőltetem senkire. Az vesz aki akar. Én is csak azért vettem, mert volt egy kis bizniszem. Meg ugye azért ki is próbáltam a dolgot egy-két kolléga gépén. Szerintem sokaknak ez a vízválasztó ilyen téren. Nem szabad kipróbálni és akkor nem baxtatja annyira az agyad.
-
buherka
addikt
válasz
Declare #32406 üzenetére
Az sem gyenge hogy 7.7-et dob az élményindex a vinyóra.
De ahogy írtam ez 7200 RPM-es vinyó estén van ez a különbség. 5400 RPM-es vinyónál lehet, hogy kicsit kevesebb.
Amúgy simán meglehet lenni SSD nélkül...eddig is elvoltunk. Csak ha egyszer kipróbálja az ember, akkor elkapja a gépszíj.
De mint tudjuk a sebesség szempontjából a merevlemez miatt szokott elvérezni a noti.
Belerakják a notikba a core i3-i5-i7-es CPU-kat meg egy talicska DDR3 ramot...aztán mellévágnak egy 5400-es 8Mb.cash-es HDD-t és meg van ölve az egész.Már láttam itt az aprón 26K-ért Agility 3-at 120-ast 3 év garral....bontatlant. Ez már egész jó vétel.
Egyre barátibb árakkal dobálóznak. Ha ez valóban így megy, akkor sokan váltani fognak HDD-ről.Akkor jó az mSata, ha meg akarod tartani állandóra a DVD írót.
De szerintem egy ilyen mSata nem ehet sokat. Ezekből is inkább 64gb-ost érdemes nézegetni, mert azok tudják igazán hozni az SSD sebességét. -
buherka
addikt
válasz
audi100td #32304 üzenetére
Főleg ekkora összegnél. Nekem is ez volt az egyik kitételem, hogy minél több garival vegyem az SSD-t. Így esett a választás az OCZ-re, mert ahol vettem ott 5 évet vállalnak rá.
Tele van az itt is apró új SSD-vel. DE csak 1-3-6 hónap garikat vállalnak rá.
Rizikós nagyon.
Nekem már járt bórul kollégám aprós SSD-vel. Egy hónap gar....három hónap után adta meg magát (AData). 30K...ment a levesbe.
Tanulok más hibájából... -
buherka
addikt
válasz
Declare #32290 üzenetére
Egy 100%-ra feltöltött aksinál kb. 30-40 percet dobott rá nekem üzemidőben az SSD a HDD-hez képest.
Mondjuk a HDD-m egy SAMSUNG Spinpoint MP4-es (HM500JJ 500GB 7200 RPM)
Ez nem az a spórolós fajta. Ezek kajolnak rendesen. Meg jó zajosak is a fordulatuk miatt.Az mSata meg szerintem tök jó dolog. Egy 64Gb-os bele a gépbe (rendszernek), meg mellé egy csendes 5400-es HDD (adatnak). Mellette meg ugye még meg is marad az ODD is.
Ha ezt megcsinálhattam volna a T500-nál, akkor ez lett volna...csak hát ugye nálam nincs mSata támogatás. -
buherka
addikt
válasz
Declare #32289 üzenetére
Az alapvető következtetések nálam máshogy működnek. Én kipróbálok valamit, aztán próbálok dönteni. Ami le van írva a Notebookcheck-en az kutyafüle.
Kipróbáltam a T500-on (HD3650) a Starcraft 2-őt és közepes beállításon gyönyörűen futott. Pedig azt mondták, hogy álmomban se próbáljam meg. -
buherka
addikt
válasz
Chaser #32271 üzenetére
Caddy-hez 4 csavart szoktak adni. Belecsavarod a 2.5"-os HDD oldalába, mind a négyet és így rakod be a Caddy-be.
Ha fejre fordítod a Caddy-t így nem esik ki a vinyó, mert négy kis műanyag fülecskébe beleakadnak a csavarok.
Ha viszont nem használod a csavarokat, akkor kiesik a vinyó...(#32286) Declare...Az csak egy dolog hogy mit írnak le gépigénynek. Az meg másik dolog, hogy pl. az integrált Intel HD3000-en is elfut.
Szóval a kolléga inkább a gyakorlati részére lenne kíváncsi. -
buherka
addikt
-
buherka
addikt
válasz
Tikakukac #32237 üzenetére
Boltban új bill...valami eszméletlen áron megy. Nézegettem múltkor és azt hittem dobok egy hátast.
Én is UK bill-vel vettem anno a T500-at és akkora mákom volt, mert pont aznap, mikor vettem egy srác ide a fórumba linkelt, hogy elad 2db vatta új dobozos T500-as magyar bill.-t.
Egyből hívtam és rongyoltam is hozzá kocsival. Előttem bontotta fel. 10k volt 3 éve, de így is nagyon jól jártam vele.
Azóta kicsit kifényesedett, de tojok rá. Használva van...nem vitrinben tartomAz SSD-t meg ajánlom.
Persze nem létszükség, de nagyot lök a gyorsaságon.
(#32241) Chaser...Szerintem nem fogom én az látni, mert meg sem tudod hirdetni és már viszik is.
-
buherka
addikt
válasz
Tikakukac #32231 üzenetére
Aha azt én is néztem. Van egy pesti srác aki nagyon jó áron hozza ezeket a világítós dell bill-ket. De inkább 12k a világítós és 8k a sima.
Azt viszont tudod, hogy TP az mindig is egy külön téma volt bill. terén. Nem is nagyon látok mostanában magyar eladó bill.-t TP-hoz. Főleg újat. -
buherka
addikt
válasz
buvartacsko #32218 üzenetére
Ebbe az X230-ba brutál áron lesznek majd a billentyűk ezzel a háttérvilágítással.
Jönnek megint majd kis hazánkba a külföldi billes gépek. De ezt magyarra cserélni...nem lesz occó mulatság.
Matricázni meg ugye nem lehet, mert akkor lőttek a háttérvilágításnak. -
buherka
addikt
válasz
soldi3r #32187 üzenetére
Frissítettem a Bios-t, mielőtt beraktam volna az SSD-t. Jó sokáig szarozott a frissítéssel....kész örökkévalóság. De aksi nélkül nem engedte.
Viszont ez az SSD nagyon csúnyán repeszt. Ez a boot idő odaver. 15-20 m.perc és már a böngészőben vagyok.
Arról nem is beszélve hogy most már a 7200-es vinyó hangját sem kell hallgatnom. Most már valóban full csendes a gép. -
buherka
addikt
Skacok...
Vettem egy 120GB-os OCZ Agility 3 SATA III-as SSD-t a T500-ba.
Még 2009-es 2.16-os Bios van a gépen. Frissítsem, vagy hagyjam így ahogy van.
Azért nem piszkáltam, mert így is jó volt a gép. Csak most talán SSD-hez kéne frissíteni. -
buherka
addikt
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #32058 üzenetére
Simán... tesó.
Te legalább tudod hogy milyen vagyok.
Amikor katona voltam full menetfelszerelésben kellett gyalogolni majd 20 km-t szakadó esőben. AMD-65-ös a kezedben + 4 tele tár lőszerrel. rohambili a bucidon, és a hátizsák.
Egy 15"-os notival a hátamon wellness szálodában éreztem volna magam.
(#32059) lapa ...vállalom az európai körutat.
De te állsz mindent. Egye fene lenyomom egy 17"-os notival is.
(#32060) franc0 ...ha valóban foglalkozol testépítéssel, akkor te is tudhatnád hogy ilyent nem mondunk. Gyúrni a tésztát kell az asztalon. Vagy a Gálvölgyi show-ban van a "gyurunk vazzeg". esetleg.
Te konditerembe jársz edzeni...ez így mondják. -
buherka
addikt
válasz
Chaser #32050 üzenetére
Nem csak magát a gépet hordom. Hanem más motyó is van nálam mindig.
(#32051) audi100td...nekem meg ezek a 12"-os gépek kicsik. Szemem kifolyik tőlük. Nem szeretem erőltetni a szemem. Én ezzel a TN panellel is elvagyok. Nekem tökéletesen megfelel.
(#32054) audi100td...sehogy. Mert nem használom az aksit. Igaz nálam van vész esetére. De benn a melóban és otthon is hálózatról használom.
-
buherka
addikt
válasz
Tikakukac #32043 üzenetére
Nekem 15"-os T500-am van. Ezen neked mi ormótlan???
Én meg azt mondom hogy a 12"-os gépek kislányoknak valók. ( lehet utálni) A 18 éves húgomnak van 12"-os gépe. Néha úgy beszéltek a 15"-os gépekről mintha a Mount Everest-et kéne megmászni vele.
3 éve használom és hordom a melóba a gépem. Simán vállalható. Egyszer nem picsogtam, hogy nehéz volna. Pedig egész nyáron jó időben 16km-t tekerek a hátamon ezzel a jósággal a melóhelyig.
Ha meg valakinek 15"-os gép nagy teher...akkor irány a konditerem! -
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #31889 üzenetére
Hja...nagyon baba lett. Semmi lógása nincs a kijelzőnek. Olyan feszes, hogy amikor nyitom fel a gépet...jön vele az alja is.
Még be kell járatni
Sokan mondták, hogy biztos utángyártott lesz a motyó, amit küldenek. Amit ugye te is említettél a talin. Ha ez utángyártott zsanér akkor ezek a srácok tudnak valamit. Amikor kiszereltem a régi zsanért megjelöltem alkoholos filccel, nehogy véletlenül megint azt rakjam vissza.FRU számtól kezdve, minden meg van rajta jelölve. Ezt kaptam pontosan...
42X4801,42X4802
Ha kell megadom az seller linkjét ahonnan van a cucc.Viszont a szerelés nem egy leányálom. De megküzdöttem vele.
-
buherka
addikt
válasz
cellpeti #31827 üzenetére
Ha kamera van benne, akkor mikrofonnak is kéne benne lennie, mivel az SL500-ban egy modult alkot a kettő. Tehát nincs külön két alkatrész erre.
Lehet hogy bemondta az unalmast a mikrofon része? -
buherka
addikt
válasz
cellpeti #31825 üzenetére
Akkor passz.
Ha engedélyezve van, akkor mennie kéne.
Még annyit hozzátennék, hogy ha zajt csapok (mondjuk kocogtatom a palmrestet) , akkor mikrofon kis rublikáiban fel-fel ugrál egy sötétebb csík. onnan látom, hogy az enyém is működik.
Más...
Nem tudom hogy ki cserélt már zsanért a T500-as gépén, de nem gyenge meló. Most izzadok vele, mert megjött a motyó amit rendeltem az ebay-ről.
Jól szét kell robbantani hozzá a gépet. Millió csavar meg minden...jajjj..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged