-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Hogy tudok egy TP T410 gépre 2 monitort csatlakoztatni?
Köszi! -
J00hnny
aktív tag
válasz
maxika2004 #33928 üzenetére
Megoldódott?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
maxika2004 #33914 üzenetére
Szia! azt hiszem régen még az Xp fénykorában nekem is volt ilyen problémám, ami ha jól emlékszem driver gond volt és egy alapos windows update helyrehozta. Első körben javaslom tölts le minden elérhető frissítést.
-
J00hnny
aktív tag
TRIM ügyben:
Adminként futtasd a következő parancsot:
fsutil behavior query DisableDeleteNotify
Ha az eredmény '0' a TRIM be van kapcsolva a windowsban.
HA ez kevés, mert azt akarod tudni, hogy maga az SSD hogy viselkedik Trim ügyben, kicsit bonyolultabb a helyzet. Kicsit késő van fordítgatni, ezért most csak az eredeti szöveget illesztem be az MS weboldaláról, de szerintem érthető:
If "fsutil behavior query DisableDeleteNotify" returns a value of '0' that simply means that the operating system is configured to send TRIM commands to the SSD. It doesn't mean that it actually is sending those commands. The other thing you need to check is that the drive itself is ready to receive TRIM commands, which you can do as follows:
- Install and run Intel's SSD Toolbox program (http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18455)
- Select your SSD and click "View Drive Information" (it doesn't matter whether it's an Intel SSD or some other brand)
- In the "Word" column, scroll down to '169'; the description should be, "Data Set Management Support"
- A couple of lines down from that, look for "Bit 0 - Data Set Management Supported"
- If the Hex Value associated with that reads '1', the drive is ready to receive TRIM commands from the OS
- That, along with the 'fsutil' command, should be sufficient to assume that TRIM is operating properly.Remélem segített!
-
J00hnny
aktív tag
Szerintetek mi lenne az alábbi W500 reális eladási ára?
- 4 GB RAM DDR3
- 250Gb HDD 7200rpm
- 15,4 Zoll WUXGA+ Display 1920x1200 Display
- Dual Graphic: ATI FireGL + Intel HD VGA
- Original Windows 7 PRO x64 key
- DVD író
- WirelessLAN a, g, n
- WebCAM
- Fingerprintreader
- Bluetooth
- új 6 cellás eredeti akku (1 év gar.)
- 200 nap garancia
- Dokkoló
- Logitech notebooktartó billentyűzettel
- Hama bőr táska
- állapota mint az újKöszi!
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Gobi 2000 kártyával sikerült már valakinek navigálnia?
IGO val együtt tud működni. Nekem nem sikerült sajna összehozni semmivel -
J00hnny
aktív tag
válasz
cellpeti #31882 üzenetére
Ha linux alatt is gázos a mikrofon, akkor eléggé sanszos hogy hardveres a probléma. Vagy BIOS szinten tiltva van vagy rossz vagy csak nincs bekötve. Elmondásod szerint a BIOS rendben van, így csak a másik kettő marad. És mivel azt írtad, szétszedni nem fogod, így akkor lehet az okot sem sikerül felderíteni...
Az előző tulaj mit mondd? Nála működött? Ha visszakeresel pár hozzászólással előrébb linkeltem egy drivert, amivel kollégám ugyanilyen gépe bizonyítottan MŰKÖDÖTT win7 alatt, így ez egy kiindulási alap lehetne. Érdemes lenne megnézni, hogy system update kínál e föl vmit ehhez az eszközhöz.... -
J00hnny
aktív tag
válasz
cellpeti #31766 üzenetére
Nem lehet hogy vmi driver gond van?
Munkatársam gépén is ilyen gond volt, csak ezzel a driverrel volt jó:
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/7wa109ww.exe
-
J00hnny
aktív tag
T420 ba mennyi a max RAM amit bele lehet pakolni?
ill. van e olyan thinkpad amelyik max 14" és belemegy 16 de jobb esetben 32GB RAM? -
J00hnny
aktív tag
válasz
buvartacsko #31752 üzenetére
Nekem is van IBM aksi W500-hoz
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Létezik T410-be beszerelhető BR író?
A munkám miatt kellene és nem igen szeretnék külsőt magammal cipelni....
-
J00hnny
aktív tag
Hogy kell keresni, tehát mi az elnevezése annak az átalakítónak/adapternek ami annyit tesz, hogy a T410 közös audio in/out portját kettéosztja tehát bele tudok dugni olyan headsettet aminek külön jack-en megy a fejhallgató része (out) és külön a mikrofon része (in).
Esetleg vmi jó ebay-es link? -
J00hnny
aktív tag
Valaki megtudná erősíteni vagy cáfolni S.O.S. hogy ez a számú eredeti akku jó e Thinkpad W500 ba?
A google után kissé elbizonytalanodtam.....FRU P/N 92P1137
ASM P/N 92P1138Köszi
-
J00hnny
aktív tag
Azért azt ne mondd nekem, hogy neked az összes filmedre, meg zenédre, meg fotódra mindig szükség van
Én azt mondtam, hogy AMIRE nincs szüksége azt tegye egy NAS-ra és akkor elég lenne egy fele akkora SSD is talán....
De erről kár is vitázni, mert mindenki tudja mi jó neki... -
J00hnny
aktív tag
válasz
r3dsnake #31071 üzenetére
Egy szűz win7 telepítés után is jelentkezik a probléma? Már hallottam olyat is hogy magyar win-el volt bug angollal nem. Sajnos elég sok a lehetséges megoldás, de én egy angol ultimate x64 telepítést még megeresztenék. Tudom-tudom, tököd ki van már a win telepítéssel. Esetleg egy win7 U live? nem kell telepíteni sem...
-
J00hnny
aktív tag
válasz
r3dsnake #31048 üzenetére
Azért az jó hír, hogy linux alatt nem produkálja. De szerintem nem lesz rá hot-fix.
Ha emlékem nem csal egy másik gyártó gépével is volt hasonló gond, azt valamelyik win frissítés vagy meghajtó program okozta. Nálad is ki lehetne szerintem sakkozni hol a bibi, csak ugye az idő...és szerintem nem is kevés -
J00hnny
aktív tag
SSD bővítésre adtam én is a fejem.
Beszereztem egy Kingston HyperX SSD-t a TP T410-be.
Kíváncsi leszek az eredményre....
Ugyan ilyet kap az asszony Dell E4300-a is. Arra is kíváncsi vagyok...
Na majd ha megérkezik a rendelés.... -
J00hnny
aktív tag
Esetleg valakinek van e tapasztalata a linken látható termékkel esetleg magával az eladóval?
http://www.ebay.com/itm/170775597797
-
J00hnny
aktív tag
válasz
r3dsnake #30907 üzenetére
A hozzáértők szerint szinte biztos, hogy vmi szoftveres gebasz lesz. Első dolgod legyen bebootolni egy linux-al és kipróbálni. Ez fontos volna, mert egyből fény derülne az igazságra. Ha linux alatt is produkálja akkor vagy BIOS probléma vagy végső esetben hardver probléma lesz.
De ha bios gond lenne akkor gondolom tömegesen fordulna elő a probléma, így a végén csak a hardver gond marad, amit meg garanciába csak orvosolnak valahogy.
De én a linux-ra szavazok és bízom benne, hogy az alatt nem jelentkezik a gond. Ha így van akkor nekifoghatunk majd win alatt is kideríteni mi is a gond okozója.
Addig is fel a fejjel és sok türelmet. Linux-ra fel!
-
J00hnny
aktív tag
Tud valaki ajánlani vmi normális hangkártyát T410-hez?
Olyat ami belesimul az expresscard slotba.... -
J00hnny
aktív tag
válasz
MrSealRD #30462 üzenetére
Bocs, nem akartam ezen kattogni, csak számomra fura volt.
Mint feljebb írtam mindenki olyan gépet keres és vesz amilyet csak akar, senkinek semmi köze nincs hozzá, így nekem sem, hogy te milyet keresel. Én csak leírtam a véleményemet, hogy a magyar billentyűzet, mint kizáró alap kritérium az én világnézetembe nem fér bele. Arról nem is beszélve, hogy láttam én már számítógép shop-ból rendelt "magyar" Thinkpad billentyűzetet, ami eredetileg német volt, csak a shop próbálta ügyesen átmatricázni....
Ilyen is van...Lehet majd te is ilyet fogsz ki és vígan fogod használni mint magyar gép
Közben meg elszalaszthatsz sokkal jobb konfigokat, igaz "nem magyar" billentyűzettel.Gondolj csak bele.....
-
J00hnny
aktív tag
Melóhelyen volt 3db. Az egyikben volt kamera gyárilag. A következő 2ben nem. Tönkrement a kamerás, így gondolták megbuherálják a másik kettő közül valamelyiket. Nos az egyikben szétszedés után nem volt kábel a kamerának. A másikban viszont volt! És szépen bele is lehetett építeni a hibás gép alkatrészeit felhasználva. Ügy emlékszem semmi erőfeszítéssel.
Gyártási évben nem, csak hónapban volt a 2 között eltérés. (kábeles Vs. nem kábeles)
Szóval szerintem csak szétszedés után derül ki az igazság. -
J00hnny
aktív tag
Azt hiszem meg kell emelnem a kalapomat a Lenovo Szerviz előtt. Külföldön vagyok, tönkrement a kijelzőm. Felhívtam az ügyfélszolgálatot (anglia), elmondtam mi a gondom, le kellett fényképeznem a problémás kijelzőt. Másnap hívtak, hogy KIKÜLDENEK valakit házhoz, aki kicseréli a kijelzőt. Ma ki is jött a mérnök, kicserélte és mindenki boldog.....Főleg én
Nah ez a nem mindegy!
-
J00hnny
aktív tag
Bocs kicsit pontatlanul fogalmaztam az előbbi kérdésemben. Egy T410 ről lenne szó.
Igazából az ügymenet érdekelne, ill. minek kellett lefényképezni? Miért nem bevinni valamilyen szervizbe. Ja és ugye jelenleg külföldön vagyok. lehet ezért? -
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Valakinek van e vmi tapasztalata thinkpad garanciális ügymenetben LCD kijelző cserében?
Jelenleg úgy áll az ügy, hogy bejelentettem az ügyfélszolgálaton, itt felvették az adataimat, majd kaptam egy "case reference" számot, majd le kellett fényképeznem a kijelzőt és emailben elküldeni. Most várom a választ. A gép garanciája "next business day response" opcióval van. gondolom ez azt jelenti hogz legkésőbb a következő munkanapon válaszolnak.....bár konkrétan fogalmam sincs.
Eddig mindig lenovo gépeim voltak és MÉG SOHA nem volt szükségem garanciát igénybevenni, tehát e téren igen kezdő vagyok -
J00hnny
aktív tag
Sziasztok. Az 1.8" as SSD-t símán be lehet tenni a 2,5" Hdd helyére vagy kell vmi átalakító? Köszi
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok. Adott egy W500 as thinkpad. Az akku kisse fura dolgokat produkal. A power manager szerint az akku allapota ’good’. A toltes a windows es a power manager szerint is 100% os. DE ha kihuzom a tolto kabelt max. 5 perc es lemerul. Mar tobb programmal is megneztem de az akku elhasznalodas merteke minden program szerint 0% os. A toltes kb 0rol 100 ra 1,5 orat vesz igenybe, latszolag megy is a toltes, de ha kihuzom mint ahogyan mar irtam par perc es lemerul. Ahogy teszteltem, a kovetkezot tapasztaltam... Ha kihuzom a kabelt 100% nal az elso 5 percben szepen fogy a toltottseg, ahogy kell, majd hirtelen leesik 6%ra es le is merul.
Most mivel lehet a baj? Ha az akku a rossz hogy hogy minden program szerint jo? Ha nem az akku akkor mi? Ha veszek uj aksit mi a garancia hogy a jelenseg meg is szunik
Tud valaki egyebkent elfogadhato aru akkut W500hoz?Elore is koszi ha vki tud segiteni. Es bocs az ekezetek miatt.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Napfénysüti #6985 üzenetére
Nem semmi.....
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Napfénysüti #6982 üzenetére
Az Albacomp-ról nekem is csak rossz tapasztalatom van....Én egy HP notebook-ot vittem hozzájuk megbízásból szervizbe...hát elég durva állapotban adták vissza...csupa karcosan...nem tudom mit csináltak vele, lehet megtaposták......
Szóval az Albacomp-ról csak jót vagy semmit...ezért nem mondok SEMMIT! -
J00hnny
aktív tag
Azt viszont valaki próbálta már, hogy ezekről a Win7 upgrade lemezekről lehet clean install-t is csinálni vagy csak vistarol/XP-ról frissíteni?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
pcMANiac #6924 üzenetére
szia!
Nekem már több lenovo táskám is volt és mindegyik tökéletes volt, semmiféle minőségi kifogásom nem volt és nincs is. Nem úgy pl a sokkal drágább samsonite és társaival szemben...de ez más kérdés. Jelenleg egy performance backpack-ot használok, ehhez például élettartam garancia jár.
Biztos eredeti volt az a táska amit vettél? -
J00hnny
aktív tag
Üdv! Tud esetleg abban segíteni, hogy W500-hoz keresek jó .icc színprofilt photoshop/indesign munkához. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest