- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Új hozzászólás Aktív témák
-
O.CS
aktív tag
Sziasztok.
Az érdekelne, hogy mennyire karcálló?
Azt olvastam hogy az. Annak ellenére kell rá fólia? -
Felesbandi
senior tag
Azt nem tagadom, hogy az alvasom onmagaban egesz jo, csak az 5 ora meg igy is tul keves, hosszu tavon nem jo fenntartani es ezt erzem is magamon nap kozben, de az ora szerint minden rendben van. Majd meglatjuk hogy alakul ez a pontozosdi a kesobbiekben.
A 2 perc ebrenlet altalaban attol van, hogy a fulesem felebreszt, hogy merul az akku, ilyenkor kiveszem tokba rakom es alszok tovabb. Tudom, hogy papiron nem szabadna agyban telozni a jo alvashoz, de lefekveskor a YouTube 2-3 perc alatt ugy elaltat, mintha teglaval vagnanak fejbe.
-
Noukoum
veterán
válasz
Felesbandi
üzenetére
Az Apple pontozási rendszerét nem ismerem. És lehet tényleg rosszul működik. Viszont szerintem az 55 perces mélyalvás több mint amit egy medián felnőtt összeszed. Ha jól nézem az interruptions is összesen 2 perc volt? Nézd meg egy random ember alvási adatait, folyamatos piros (narancs) csíkok vannak az alvásban.
ncc1707: látatlanba nem tudok semmit mondani.
-
ncc1701
veterán
Igen, így működtem 50 alatt.
Ma az elalvással nincs gond, csak felébredek hajnal 2-3 fele, forgloódom 1.5-2 órát, de 6-kor az órára kelek, mert magamtól aludnék 7-ig.
Pár éve az volt, h magamtól keltem 5:30 körül, és meló elött elmentem bicajozni egy 35-45 percet.
Garmin órám van, ma adott 55 pontot az alvásomra, de az átlag is csak 70 körül van. És minden betartott tanács, okosság, kiegészítő ellenére is látszik a romló tendencia. -
Felesbandi
senior tag
Ha jol tudom, a melyalvas altalaban az alvas elso feleben tortenik (ennek a sajat alvas adataim nem mondanak ellent). Ha az elso 6 oraban csak 1 ora melyalvast sikerult osszeszednem, hiaba alszok meg ra 2-3 orat, jo ha 5 percet osszekaparok belole.
Masreszt meg ha tenyleg ugy van, ahogy mondod, a tegnapi 5ora 44 perces alvasomra 55 perc melyalvassal nagyon nem kellett volna 84 pontot adnia az oranak.
Akarhogy is, ezen a pontozason szerintem meg van hova reszelni.
-
Noukoum
veterán
-
Noukoum
veterán
Én értem hogy mindenki rákeres neten vagy megkérdezi a mesterséges intelligenciát, de legalább ne érveljen már vele mint ismert tény.
Azért mondanak 7-9 órát mert az emberek rosszul alszanak. (Ha nem tudsz összeszedni 6 órából 2 óra mélyet, akkor próbáld meg 8-ból...) Jó minőségű alvásból elég amennyit én írtam. 2-2-2 az ideális, de nyilván az emberi élet sosem tökéletes. -
Felesbandi
senior tag
Pedig a hossz lesz a problema, mert az ora merese szerint is es a sajat erzesem szerint is eleg melyen alszok es nem ebredek fel ejjel.
Most pl. 77 pont jott ossze (az app szerint ez meg "magas" ertek) 5:11-es alvas hosszal ugy, hogy konkretan hullakent keltem.
Az app azt mondja, hogy az utobbi ket napi alvasom teljesen tarthato es rendben van hosszu tavon, a szervezetem meg erosen ellenkezik.Nem tragikus ez amugy, mert ezen a pontozason meg konnyen igazithatnak, de szerintem nem idealis az, hogy az alvas minoseg es az alvas hossz kulon-kulon egy sima pontszamot ad az egeszhez hozza. Maga az alvas hossz 50 pontot ad onmagaban es az a pontozas csak a hosszt veszi figyelembe ennel az 50 pontnal, de nem annak a minoseget.
Ergo papiron ha poccre pontosan megyek aludni, csak 1 orat alszok osszesen de azt rohadt melyen megszakitasok nelkul, mar 50 pont folott jarok osszesen 1 ora alvassal. Legalabbis az app ezt implikalja.

Nem vagyok alvas szakerto, de en speciel valahogy ugy pontoznek hosszt es minoseget figyelembe veve, hogy nem kulon-kulon neznem a ket tenyezot, hanem egyutt: alvas hossz + minoseg kulon pontok helyett minosegi alvas hossza.
Gyanitom az Apple utanajart a dolgoknak, meg hogy pl egy Whoop es tarsai hogy merik az alvast, szoval siman lehet, hogy ez a legjobb rendszer a pontozasra, de szubjektiven ha az erzeseimre kell hagyatkoznom en nagyon nem pontoznam 77re az alvasomet.
-
ncc1701
veterán
Igazából ez a szám 7-9 óra. Kivételes az az ember, aki valóban kipiheni magát ennél rövidebb alatt, de valóban, van ilyen gén, ami ezt lehetővé teszi. Aki meg nem piheni ki magát, az hosszú távon mindenféle krónikus betegséget szed össze. Az állatvilágban nincs mégegy lény, ami nem pihen eleget, csak az ember ilyen hülye.
-
Noukoum
veterán
válasz
Felesbandi
üzenetére
Valószínűleg nem az alvás hossza miatt érzed rossznak. Felnőtt ember esetében 6-7 óra alvás szükséges. Ha kevesebb vagy több akkor már valami nincs rendben.
-
dnelb
veterán
válasz
Felesbandi
üzenetére
az alvás minőségét nem a hossza határozza meg. Simán lehet jobb minőségben aludni 6 órával, mint 8al..
-
-
dnelb
veterán
Teljesen jó az üzemidő. S10-nél este raktam rá zuhany előtt, meg reggel készülődéskor. 2x10p bőven elég volt intenzív edzéssel, minden bekapcsolva, alvásfigyelés, AOD max fényen stb. Mindig maradt estére 40-50%. Jó ez, a gyorstöltés sokat dobott rajta.
-
Így vagyok vele én is. Mikor megvettem az iPhone 16e-t, gondoltam, rákeresek alaposabban, milyen órák, netán okoskarkötők jöhetnének mellé szóba Almáéktól. Aztán néztem nagyokat, majd meghagytam másoknak ezen eszközök élményét.
Nekem csak egy szimpla okoskarkötőre van szükségem, már egy Huawei Band 8 is teljesen jó, egy Fit 4 Pro pedig viccessé teszi számomra az Apple teljes okosóra palettáját. De persze ez valóban szubjektív dolog, kinek milyen igényei vannak.Azt azért sajnálom, hogy nincs Almáéknak egy hosszú üzemidőre -min 10 nap- képes okoskarkötője. Felőlem tudhatna bődületesen keveset is.
-
Felesbandi
senior tag
Na szep lassan haladunk, par ev mulva lehet cserelem is a 7-est.
Amugy kiprobaltam az alvas pontozast (mar reg ota akartam ilyet), 5ora 44 perc alvasra kaptam 84 pontot a 100-bol, szoval meg van hova fejleszteniuk ezt.
-
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Normál fémszíj +120k??? Jézusom.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
A milánói fémszíj +25k, a normál fémszíj meg +120k ha meg a sim kártyás verzió kell +50k.
Na én itt estem hanyatt. Majd ha űrhajós leszek vagy bank igazgató. -
anulu
félisten
eljött az idő váltani az AW4-ről...
-
janeszgol
félisten
9-es van nekem. Minden szar kikapcsolva (AoD is), csak értesítések jönnek, meg néha az időt nézem. Nem villan fel a kijelző mozgásra, csak ha duplán tappolok rá. Egy 7 órás munkaidőben így 16%-ot merült. Ebbe benne volt egy frissítés letöltés is (telepítés elhalasztva, mert töltő nem volt nálam).
-
jool74
csendes újonc
Gondolom te (mint félisten, aki már rangidős kommentelőnek gondolja magát itt) gyártod személyesen az apple watch-ot azért gondolod hogy meg kell védened és kiállnod mellette. Képzeld másnak is van véleménye rajtad kívül és nem biztos hogy az észt osztja csak más mint a tiéd.
-
formula01
senior tag
BTW az Apple összehasonlító oldala alapján a 10-es watch is meg fogja kapni a magas vérnyomás felismerés funkciót: link
-
formula01
senior tag
Ezt a 18/24 órát ne úgy képzeld el, hogyha az asztalon áll az óra reggeltől estig lemerül. Valahol az apple oldalán (meg nem mondom pontosan hol) le van írva, milyen használati szokások mellett ez a minimum.
Nekem Watch 10 46mm van, 1.5 napot simán elmegy egy töltéssel, AOD bekapcsolva, ha nem végzek különösebb tevékenységet, csak egész nap rajtam van az óra/abban alszok, meg pl elsétálok boltba, munkahelyemre, stb.
Eddig reggeltől estig egyedül a nyaralás alatt sikerült lemerítenem, ahol végig bekapcsolt kijelzővel volt, valszeg elég magas fényerőn, és rengeteget mentem mindenfele, órákat úsztam, maileket néztem, mindent az órán csináltam egész nap. Ilyenkor az esti vacsora után este 10 fele olyan 5-10% között volt. Azzal még pár órát kevésbé intenzív használattal működött volna.
-
deltaa97
tag
Ez amúgy érdekes, nekem a Series 10 46mm (papíron 18 óra üzemidő) elmegy 45-48 órát 100-ról 20%-ig merítve (igaz AoD nélkül).
Szóval ez a 18/24 óra nem tudom hogyan van kalkulálva, lehet akkor ha minden is be van rajta kapcsolva.Amúgy jók az új szíjak (utángyártottban ezek a stílusok már vagy 5 éve kaphatók
). -
jool74
csendes újonc
"A Series 11 üzemideje 24 órára rúg"
Jó hogy egy apple watchnál ez nagy szám... Más óránál ezt úgy írnák, hogy "alig bír 24 órát, ez 2025-ben már gáz". De hát az apple, az apple... Bármi dícsérendő tud lenni. Akár egy új szín is :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Apple watch Series 9 45mm stainless steel bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- Apple watch Series 10 46mm cellular jet black bontatlan 1 év Apple JÓTÁLLÁS AKCIÓ!
- Apple watch Ultra 2 aktiválatlan új 1 év Apple jótállás
- Vadonatúj bontatlan Samsung Galaxy Watch 7 44 mm-es 2025 model katonai zöld színben! Piaci ár alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ma az elalvással nincs gond, csak felébredek hajnal 2-3 fele, forgloódom 1.5-2 órát, de 6-kor az órára kelek, mert magamtól aludnék 7-ig.
Pedig max 5 évvel ezelött úgy aludtam, mint a bunda.