- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
yakuza.tora
addikt
Üdv!
Egy pici segítségre lenne szükségem!
Milyen pc hangkarit ajánlanátok ahhoz, hogy a Yamaha RX-V750-es erősítőmre [link] megfelelő minőségben tudjam kiküldeni a hangot? (DTS, 5.1, stb)
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2278 üzenetére
A fene tudja! Talán arról lehet szó, hogy a magyar piacon nem töltött sok időt a Vitas... Talán arról, hogy a Heco nem csúcs cuccokkal startolt nálunk...(bezzeg a Celan, ill. Metas!) Talán a dán imázs jobban bejön, minta az ismeretlen német...
Az biztos, hogy nem nagyon van olyan hangfal, ami egyszerre minden igényt teljes mértékben ki tud elégíteni. Ahogy te is írtad, a mozi és a zenehallgatás (sőt, azon belül az egyes zenei stílusok) más-más felépítést igényelnek, így a hangfalválasztásnál is kell/érdemes kompromisszumot kötni. Én egy ilyen kompromisszumot kötöttem. Mivel az esetek 70%-ban filmet nézek a rendszeren, ill. zenei (rock) dvd-t, a set tökéletesen kiszolgálja az igényeimet.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2267 üzenetére
Bocsi! Akkor valszeg kicsit félreértettem a hozzászólásodat!
Az a helyzet, hogy komolyzenét tényleg nem nagyon hallgatok rajta. Jazzt viszont - ha nem napi rendszerességgel, de - szoktam. Nekem megfelel a hangzása...(kíváncsivá tettél, úgyhogy a hétvégén bedobok egy-két komolyzenei dvd-t)
Hát igen. A budget kategória az tényleg más...Nekem szerencsém volt. Amikor az enyémet vettem, meg tudtam hallgatni az erősítő és a hangfalak "közös produkcióját". (Matrix és Eric Clapton) Egyébként nálam is a Heco Vitas és a Dali Concept6 volt a két versenyző set. A Vitas mellett döntöttem.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2266 üzenetére
Hát pont ezt akartam érzékeltetni!
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2255 üzenetére
Csak érdekességként mondom, hogy a DALI-HECO-MAGNAT trió egy cég. Mint pl. a Volkswagen konszern...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2253 üzenetére
Az erősítő egy RX-V750-es, szóval nem egy alap bazári cuccos. A Magnat BetaSub 25A pedig hidd el, hogy elég korrekt darab! Én nem csalódtam benne. Mozihoz és rock koncerthez szerintem jó választás.
Én nem szoktam márka szerint fikázni, mert megalapozatlannak tartom. Egy rendszer összeállítása sokkal összetettebb dolog annál, semmint egy-egy komponensét kiragadva mondjunk róla általános véleményt.
Azért a rááldozott idő és pénz nem ugyanaz a kategória! Persze, vehettem volna Polkaudio subot 230 ezerért, kb. ugyanannyiból kihozható lett volna a 2db front is...hogy a többi apróságról már ne is beszéljek...
Én megvagyok elégedve a rendszeremmel. Volt már 100m2-es zárt térben is tesztelve (mozi és zene) Korrekt teljesítményt nyújtott.
-
yakuza.tora
addikt
Ha nem vagy vájt fülű, akkor nem kell annyira parázni! Azért a jó hangzás nemcsak az erősítőn és a hangfalon múlik!
Egyébként én is azt csináltam, hogy körbejártam minden olyan helyet, ahol demózni lehetett a cuccokat és csak a saját fülemnek hittem. Mondjuk az is igaz, hogy egy teljes nyarat áldoztam így a hangfalak kiválasztásra... -
yakuza.tora
addikt
válasz
ShadowLord #2228 üzenetére
Házimozira a Yamahák nagyon jók! Szerintem zenére is. (bár én elfogult vagyok a márkával kapcsolatban)
-
yakuza.tora
addikt
válasz
jolti05 #2226 üzenetére
Azt elhiszem!
Gyönyörű "kis tornyok". Az az igazság, hogy a 800-as két alsó hangszórója van leválasztva a mélynek. Mivel ezek 130 mm-esek, elméletileg nem a legideálisabb a mélynek. De! Az erősítőben be tudom állítani, hogy akarok-e a front hangfalakra bass hangzást tenni. Így nagyon szépen megjeleníti a mély tartományokat is. Természetesen egy subládával nem tudja felvenni a versenyt!!! Főleg nem a Magnat BetaSub 25A-val! (ez rendszerint a Rolling Stones koncert DVD közben szokott egyértelmű lenni.
)
Egyébként a jó minőségű papírmembrán a hangzás tekintetében még előnyös is lehet! (pl.: Magnat Quantum sorzat) A tartóssága viszont már más kérdés..."Mikor adod el a hátsókat és a centert?" Nem mostanában tervezem!
A hátsók egyébként sem lennének olcsók, ugyanis 2db Vitas 600-as!!!
-
-
yakuza.tora
addikt
A Yamahára pedig ,hogy házimoziban tutti, de zenében gyengus.
Nekem egy Yamaha RX-V750-es erősítőm van az alábbi hangfalakkal:
Front: HECO Vitas 800-as, (180/280 W)
Center: Vitas center (80/140 W)
Háttér: HECO Vitas 600-as, (160/260 W)
Mélyláda: Magnat Betasub 25A (90/180 W)
Nem értek egyett azzal, hogy gyenge lenne a basszusa! Igaz, a hangfalaknak 2 db légzőcsövük is van! A magas hangok érdekében pedig Cobra 2 mix kábellel vannak bekötve a front hangfalak. (Én zenét sztereóban hallgatok, pure direct funkció bekapcsolásával)
Zenéhez subláda??? Most pontosan miről beszélünk?
A normális zenehallgatás nem 5.1!
1. Jó minőségű lemez, - nem mp3 gyűjtemény!
2. Jó minőségű olvasó egység - CD és nem DVD!
3. Jó minőségű erősítő - ami pl. ismeri a pure direct funkciót
4. Jó minőségű stereo hangfalak - az 5.1 max. jó minőségű koncert DVD-nél lehet az igazi. egyébként a frontokon csak üvöltés a háttérsugárzókon meg zenefoszlányokkal és a közönség lihegésével összemosódott zaj!
tök egyértelmű hogy azonos márkából kell választani mert úgy hozzák ki egymásból a maximumot.
Maximumot?! Halkan jegyzem meg, hogy ez az erősítő úgy vágná ki a Yamaha legerősebb hangfalát is, mint annak a rendje! Nyugodtan lehet keverni az erősítőket és a hangfalakat. Sőt!!!
Az 5.1 vagy 7.1-es set hangfalait - front, surr, center, fr. effekt, surr. back - azonban egyazon családból kell összeállítani! A subláda pedig megint lehet másik márka terméke.
Sztem...
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest