- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
MooN00
aktív tag
Ehhez még hozzájönne a Yamaha NS széria (555-333-center) ? Ez nagyon jól illene a környezetbe. Csak valakitől véleményt kéne kérdezni, mert látatlanba nem venném meg.
Talán Cifu az, aki erről tudhat valamit, mert ha jól tudom, neki van/volt ilyen rendszere (más erősítővel). -
MooN00
aktív tag
Egy Yama rx-v 363 -mas erősítőhöz milyen 5.1-et javasoltok (esetleg 5.0-át ?)
Nagyon tetszik a JBL féle Balboa szett, csak nem tudom, hogyan viselkedne ezzel az erősítővel. Alternatíva lehet még a korábban felsorolt bármelyik ajánlott szett, 100K Ft -ig.
Melyiket javasoljátok? -
MooN00
aktív tag
Ezt nézzétek meg srácok. Csak nekem tűnik ilyen olcsónak, vagy valóban ennyibe kerül manapság a Victa set ?
Amúgy ahogy nézem a többi oldalt, a Victa500 darabját adják 35k körül, úgyh nem rossz pénz...
-
MooN00
aktív tag
Melyik jobb a Yamaha RX-V359 vagy a RX-V 361 ? Mert surányihifi egy áron adja őket, sőt, a V359 le van árazva 57k-ről
...Ez csak reklámfogás, hogy vigyék a régit, vagy tényleg hasonló teljesítményű? A számozás szempontjából jobb csak a V361 ?
-
MooN00
aktív tag
Ahogy nézegettem az AV Planet weboldalát rábukkantam még egy jó áron árult erősítőre.
Kenwood - KRF-V5100D [link]
Valaki ezzel kapcsolatban tud valami info-t ? -
MooN00
aktív tag
Nem nagyon volt viszonyítási alapom, de én maximálisan meg vagyok vele elégedve (SAL). Ha hangosabban kell szólia, akkor sem jön zavarba, nem torzít, nincs oda nem illő magas hang sem. A külseje nagyon szép, főleg a csúcsos membrán
. Szakértő szerint nem a legjobb , ha egy síkban van a két hangszóró a csipogóval, de én eddig nem vettem észre semmi torzulást , se semmit.
Össz. vissz. nagyon jól szól. Egyedül a 4ohm aggaszt, de ahogy nézem az RX V361 -es képes 4ohm-ot leadni (, de lehet ez csak sztereó-ra vonatkozik).
Van SAL márkából egy egész 5.1-es szett (ún. Dream márkacsalád), amit akár részenként is meg lehet venni. Ha neked szükséged lenne Rear szórókra, akkor nézz körül náluk, mert lehet kapni kb.7e forintért darabját. (Mélynyomót viszont ne keress, mert az egyik frontba van beépítve).
Igazából az igazi 5.1 miatt kéne nekem az a Yamaha cucc (v361). Bár csak 12m² -es a szobám, de ki szeretném élvezni.
-
MooN00
aktív tag
Erősítő cseréjén gondolkozok manapság, de valahogy én is elvesztem a rengetegben...
Nézegettem a Yamaha - RX-V359-et, külső adatok alapján pont ideális lenne, de írtátok itt, hogy nem szól korrekten. Következő lépcsőfok a Yamaha RX-V361, ami már 44k körül kapható. Erről valakinek van tapasztalata ? A Yamaha - RX-V459 már nem igazán fér bele a keretbe (Bru: 56k-s árával).
De nem vagyok híve egyik márkának sem, így ajánljatok nekem valami jó kis 5.1-es erősítőt, játékhoz, zenéhez és filmhez (ebben a fontossági sorrendben).
Hangfalaim: 2xVideoton Concerto 8ohm, (névleges terhelhetőség 90W , zenei terh: 130W -ez pontosan akkor hány wattos is ?) frekvencia : 40-20000HZ
1db SAL Dream 55C center [link] Pz / Pn: 90 / 60 W , 4ohm (a jelenlegi erősítőm azthiszem 8ohm ot ad le, ez mennyire károsítja ?)
2xrear 10W, 4ohm
1 sub, ismeretlen W és Ohm -
MooN00
aktív tag
válasz
Winzsolt #402 üzenetére
thx. a 2. verzióra gondoltam.
Ha jól értem a sztereóból akkor képes lenne a PL. csinálni egy térhangzást ?
A 7. oldalt jól látod, hogy az 5.1/DVD-s bemenetek csak a 425 ösre vonatkoznak, viszont az előtte lévő írást nem értem, méghozzá ,hogy a TV/DBS és VCD -vel mit akar összehozni a tájékoztató. Lehet, ezzel a módszerrel lehet bekötni az 5.1 , és a 425-re vonatkozik a másik (jóval egyszerűbb) mód ?
(Pontosabban valami olyasmit ír, hogy kössek rá a Videó és TV bemeneteire [össz: 4VIDés2TV] RCA-kat ....) -
MooN00
aktív tag
Hangkariba elvileg be tudok kötni 5.1 -et a programja szerint.3 bemenete van (front,rear,sub/c).
Erre kérdeztem, hogy hogyan kell egy átlagos 5.1-et rákötni, 3db sztereó kábellal (2RCA-Jack) ?
Mert akkor megpróbálkoznék valami más megoldással is, hátha sikerül valahogy , mert az erősítőnek elviekben támogatnia kéne az 5.1 bemenetet....
mod: haver 5.1 -ét rákötötte gépre, mégpedig egy jack-jack dugóval, és viszi neki rendesen
ez nem ugyanaz a megoldás mint az, hogy 2rca-jack kábelt beledugom a hangkariba ?
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Bocs, összekevertem a kettő dolgot. Igen, ez a problémám van, hogy akkor hogyan lehet a hangkariba belevezetni az 5.1-et.
Ha rákötöm sztereóban a gépre, akkor sem tudja kikeverni az 5.1-et, semmilyen üzemmódban sem.
5.1-hez hogy a gépre menjen milyen kábelek kellenek ? 3db 2RCA-Jack (sztereó) ? -
MooN00
aktív tag
Bemeneti szempontból 5.1 van, és most ez is van bekötve.
Igen , hasonló módok vannak rajt. Pro logic (Normal,Wide,Phantom,3CH), C. Studio , Hall....
A kimenetnél vannak a gondjaim, ugyanis nem tudom, hogy hogyan távozik az a bizonyos 5.1 .
Van a tájékoztatójában valami, hogy a VCD és a TV/LD körül kell matatni ennél a fajtánál, de nem igazán értem, hogy ott miként.
Megtennéd, hogy vetsz egy pillantást a kézikönyvére ha lesz időd ? Természetesen linkelem [link] (7. oldal)
előre is thx. -
MooN00
aktív tag
thx a választ.
Még annyi, hogy ezt a kimenetre érted (sztereo forrás)? Mert a gond az, hogy nem igazán keveri ki a hangot és tiszta sztereo mind az 5 hangfal.
Van a hangkarihoz egy program, amivel tesztelni lehet a térhangzást, és ennél a fej mögötti rész olyan takarásban van, hogy nem ''ér hozzá hang''.... -
MooN00
aktív tag
Nem tudom ,h pontosan ide tartozik-e, de kérdésem lenne egy erősítővel kapcsolatban.Remélem tudtok segíteni.
Egy Sony erősítőm van (Sony STR-DE325), és a gondom az ,hogy nem tudom, hogy hogyan lehet rákapcsolni a gépre 5.1-ben.Támogatja a Dolby surround-ot, úgyhogy valószínűleg rá lehet kötni 5.1-re. A hátuljára rákötöttem a 2 első,2 hátsó és center sugárzót (mélynyomónak nem találtam helyet), de a hangkártyára már nem tudom rákötni.(Pontosabban , nem tudom ,hogy milyen kábellel kell behozni rajta.Sztereóban rá tudom vinni.). Egy integrált 6CH -s Realtech-ek van.Linkelek az erősítőről képeket, hátha valaki tud segíteni.(A használati utasításban nem találtam rá a megoldásra - de azért linelem azt is [link])
Kép1.[link]
Kép2.[link]
elölnézete: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest