- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Lásd Ricsik válaszát!
A két kábel közül legalább a drágábbiknak van neve, még ha nem is cseng túl jól.
Igazából egyik sem képvisel minőséget, egy darab drót mindkettő, ami nem azt jelenti, hogy számodra ezeknél feltétlenül jobb kellene.
Én már eljutottam odáig, hogy ha venni akarok valamit, azt hazaviszem, kipróbálom, utána döntök. 2-3-4000 forintos madzagok esetében tök mindegy, melyiket választod. Szerintem. -
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
Szerintem az enyhe túlzás hogy kizárva a többi erősítő márka,de valószínűleg közel áll a hangzásviláguk egymáshoz mivel mindkettő márka a harman international-hoz tartozik,mindkettő belépő kategória.Nekem egyébként jbl sub-om van,és meg vagyok elégedve vele az árához képest.Az hogy a tápegységben a tekercs rááll erre az impedanciára,ilyet még nem hallottam,lehet hogy keveset tudok,de az is lehet hogy megint fellépett a szinpadra egy MM-os srác.
Valószínűleg nem fogsz mellé lőni ezzel a rendszerrel egy 20m2 alatti szobában. Kérdezd meg az illetőt,hátha még megvan:[link] Szerintem nem sok a különbség,ezért itt van ez is:[link]
-
Vidala
senior tag
Szerintem a JBL SCS 178 ár/érték arányban kíváló egy relatív kisebb szobába. Egyszer-kétszer már meghallgattam, és nagyjából osztom a linkelt cikkben leírtakat.
A felsoroltak közül tulajdonképpen bármelyik jó hozzá. Azon túl, hogy melyik a szimpatikusabb olyan szempontból (is) vizsgáld meg őket, hogy milyen csatlakozókkal vannak ellátva. Ezek tulajdonképpen 5-8 éves konstrukciók, tehát az akkor jellemző csatikkal pakolták meg. Hangban kevéssé számít ennyi idő. A "sima" DD és DTS már akkor is általános volt.
-
Diplomata
aktív tag
Azt mondják hifis fórumokon,hogy az úgynevezett damping faktor miatt nem tesz jót a hangzásnak ha kissebb ellenálású hangszórót kötsz rá az erősítőre a megengedetnél,illetve jobban melegszik az erősítő is,huzamosabb idejű,nagy hangerejű hallgatásnál esetleg le is kapcsolhat a védelem benne.De nyilván ez nincs feltétlenül így,csak benne lehet a pakliban.Az is igaz hogy az avr 130-as HK-al tesztelik a jbl-t,tehát valószínű hogy nincs gondja a 4ohm-os falakkal.
A HK amúgy is egy masszív jól megépített erősítő.
-
Diplomata
aktív tag
Azért annyira nem kell félni ettől az impedancia kérdéstől,egyébként is frekvenciától függően változik.Ha egy 6omh-os erősítő kimenethez csatlakoztatsz egy 4ohm-os hangszórót,nem fog történni semmi különös.Más is használja így itt a fórumon.Nekem is yamaha erősítő van,nálam sem okozott semmi változást,hangban sem hallottam változást,de azért 4 és 8ohm között már jelentősebb a különbség.Ez az én véleményem,ne vedd szentírásnak azért!Egyébként a hk erősítő is jó,mégha náluk ez az alap,akkor is,a teljesítménye pedig a valóságot írja,míg más márkák túloznak rendesen.A Sony is jó erősítő ennyiért,nem alapkészülék.
-
Diplomata
aktív tag
Hallani még nem hallottam őket,de akik hallották a kis jbl-t azok elég jó véleményel voltak róla,nem úgy a legolcsóbb jamo hangfalakról.Ha legalább egy 25m2-es szobába raknám,mindenképp több figyelmet fordítanék a jamo-ra is,meg kéne hallgatni valahogyan,de mivel kissebb szobában nem tudják kifutni magukat a nagyobb álló frontok,nehézkes általában az ideális elhelyezésük,ezért is jobb választás lehet a jbl,lehetőleg állványon a szatelitek.Kapsz hozzá egy külön,egymagában is használható sub-ot,ami lehet hogy nem csúcskategória,de késöbb ha esetleg tudsz venni nagyobb szobába komolyabb hangsugárzókat,akkor már lesz egy sub-od,ami lehet hogy elég is lesz neked,majd úgyis kiderül ez akkor.Nem néztem utána mi a különbség a 1603 és 1604 között,gondolom minimális,viszont a yamaha egy elég finom darab,át tudod állítani egy kapcsolóval ha 4ohm-os fronotkat kötsz rá(asszem a jbl 4ohm-os),meghallgatás nélkül én a yamaha mellett döntenék,mert talán késöbb ha komlyabb hangfalakat veszel,ez a tipus tud majd még újat mutatni azokon is,de ezt inkább döntsd el te magad,ennyire nem akarlak befolyásolni,lehet hogy neked jobban be fog jönni a denon meleg,nyugodt hangszíne.
-
Diplomata
aktív tag
Hallani még nem hallottam a cs178-at,de felhasználok és tesztek is azt írták hogy meglepően jó hang jön ki a kis szatelitekből a mérethez képest,szerintem 18m2-ig ideális lehet.Elvileg gondolkodhatsz komolyabb erősítőben is akkor,40 körül már egész jók vannak használtan.Én a helyedben egy,még gyári garanciával rendelkező cs178-at keresnék(nem könnyű),és normálisabb hangfal és összekötő kábelekre költeném a maradékot.Egy két példa erősítőre: Denon AVR 1603,1604=35e,39e Yamaha RX-V730RDS=45e Harman Kardon AVR-132=46e Sony STR-DB 780QS=43e
-
BBéci
legenda
Az akusztika alapjait most nincs időm magyarázni. Nem véletlenül készítenek kisebb és nagyobb hangdobozokat. Értelemszerűen a kis polcsugárzókat kisebb szobákba, az embernagyságú állódobozokat nagyobb termekbe ajánlják. Itt a topikban számtalanszor volt erről szó.
Fogalmazzunk úgy, hogy te még nem olvastál rosszat a Jamókról. Nem kell messzire menni, itt a fórumon is találsz lesújtó véleményeket, különösen a Studio sorozatról és annak utódjairól.
Az a Kenwood egy őskori lelet, újkorában sem volt nagy szám. Elég ránézni a csíptetős hangszórócsatlakozóira.
Hihetsz nekem, 10 éve foglalkozom hivatásszerűen házimozival. -
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- PlayStation 5
- A HMD visszalép az USA piacáról
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest