- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
tkazmer #8771 üzenetére
Szia!
Van pár dolog ami ilyen hibát okozhat. 1x a csatlakozót ami a gép és a hifi között van ellenőrizd vagy másikkal próbáld ki. Ha nem ez volt a gond akkor a hangszórón belül lehet hogy valamelyik forrasztás engedett el. É a hangszórón lévőre vékony szálra tipelek ami amembránon viszi a jelet a tekercshez. Lehet még a hangszórón lévő forrasztási pont is ami gyengélkedik. Elsősorban contact hibárol lehet szó ha nagyobb hangerőre (nagyobb feszültség) feléled a hangdoboz. ! Legrosszab esetben megfőt a hangszóró akkor is lehet ilyen gond. Ha van egy hozzáértő ismerősöd akkor ő 10 perc alatt kideríti. De ha van megbízható müszerész akkor 1-2 ezer forintért-ért ő is megmondja. Ha a hangszóró ment ki az elég húzos lehet Sony-rol lévén szó. Nekem egy cd lejátszóhoz gyári távot. 12k-ért akartak adni -
Pyzoo
aktív tag
válasz
kisbuba #8607 üzenetére
Szia!
Régebben írtam erről az X-FI fórumban. Az a lényeg hogy az 5.1-es hangot digitális formában csak AC3 v DTS ill. az újabb erölködők pcm-ben is tudják fogadni. A játékok viszont nem AC3 ill. DTS formában állítják elő a hangot, ezért kell egy program ami "real time" átkódolja.
Ilyen pl. a Dolby Digital Live v. DTS connect. -
Pyzoo
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem a megfeleő topic-ban járok de szerintem itt hamarabb kapok választ!
Az kérdezném mindenkitől hogy mennyire befolyásolná a hangminőséget ha a hangfal kábelek végét leforrasztanám? 6 mm -es réz dupla szigetelésű kábelekről van szó, a hangfalakon és az erölködőn egyaránt réz csavaros csatik vannak. A két front kábel 2,5 m a center 1.5 a
2 surround kb. 12-15 méter hosszú, ha ez számít valamit.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Pyzoo
aktív tag
Én az erölködőt még tavaly októberben vettem 43-ért. Szerintem megéri, tud annyit mint a többiek és szerintem a legolcsóbb a szórásban. Hogy szeretem-e ? Nagyon! Egyetlen hibája hogy a magas és mély hangszínt csak a készüléken lehet állítani a távirányítón nem. Magnat 990 Set-el használom akciósan vettem 38k-ért. A hangfalakban szerintem kicsit kevés a közép hang. Ezt csak zenére igaz ott is inkább az elektronikus zenéknél hiányoltam, próbáltam klasszikus zenét is ott nem hiányoltam belőle. Mozihoz über a szub hangokat is elég jól kiadják (meg tudja remegtetni a szobát) , pedig külön mélynyomót nem vettem. Összeségében az erölködő a kedvencem lett, a hangfalról meg annyit hogy árához képest meglepően jó, persze ez tényleg fül és pénztárca dolga. A hangfal én a feketét vettem fekete huzattal.
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Máskor s előferdült már?
Tudom hogy kicsi az esélye de az nem lehetett hogy feszül vagy nagyon meg van törve a kábel és pont azon a határon van hogy bizonytalan a jel.
De a hangkari is küldhetett egy pillanatig rosz jelet.
Nekem volt már hasonló bár akkor én a mintavételezést kapcsolgattam 48Khz-röl 96Khz-re és megfagyott az erölködő semmire sem reagált.
Melegedés esetleg? -
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4666 üzenetére
Re
Filmekhez zenéhez tökéletes az SB live 5.1. Azért próbáld ki hogy a DTs is kimegy-e rajta passthrough-ban mert nem találtam róla egyértelmű leírást bár lehet hogy akkoriban még nem volt elterjedt szabvány. Elvileg átmegy az is rajta többen írják a fórumokon de a hivatalos (jó régi) manualban csak a DD-re hivatkozik.
Szó-szó szerintem 100% hogy működik. tessék kiprószilni és megirni hogy megy-e. -
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Van sok hangkari amin optika van PL X-FI karik de a drágábbak akkor ASUS hangkarik meg párom lapján is van optika (Gigabyte G-M56S-S3). Szóval ez a szoftver azért kell mert a játékok úgy vannak megírva hogy a hangkártya analóg kimenetét használják amin ugye sima analóg jel megy, de az erölködők nagy része 5.1-es jelet csak AC+ ill DTS formátumban tud fogadni digit bemeneten. Tehát a játék által keltett hangot át kell konvertálni. PL: van egy 5.1-es adatfolyamod 6 vaw formátumu hangsáv (ez a hangkari 5.1 kimenete) na ezt kell AC3-ba DTS-be átkonvertálni hogy kimenjen a digit kimeneten.
Leegyszerűsítve a game-ek által előállított hang nem AC3 és nem DTS viszont digit kimeneten ezek a szabványok vannak felkészítve 5.1-es hangra, ezért konvertálni kell.Álltalában minden hangkari kiadja a bitfolyamokat amin van digitális kimenet, mert ugye ott már eleve AC3/DTS hang van ha DVD-t vagy AVI-t vagy bármit nézel/ hallgatsz. Azok passthrough-ban (áthalad) 1 az 1 ben mennek ki.
UI.: Egyébként a sima digitális kimenet jobb mint az optika mert ugye nem kell az elektromos jelet fényjellé alakítani oda és vissza. Tehát nincs jel és időveszteség.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4658 üzenetére
Tény hogy egy integrált hangkarinak nincs olyan jó DAC-ja mint egy erősítőnek szerintem. Szóval ha zenét halgatsz vagy filmet nézel akkor használd a digit kimenetet ha játszol akkor meg az analógot. Ha a digit kimenet dugója egybeesik a front hangszórók dugójával akkor azokat configold át a fejhalgatóra és nem kell cserélgetni a kábelt. A hangkarid képes rá.
Igérem többet nem off-olok
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4653 üzenetére
Nézd csak mit találtam
A lap alján írja a te chipedet is supportban Realtek Audio Codec
No de ne off-oljunk annyit itt mer kivágnak menjünk át egy másik forumba
-
Pyzoo
aktív tag
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4647 üzenetére
Most nézem hogy a hangkártyád támogatja ezt a szolgáltatást
Realtek "The ALC889 supports host audio from the Intel chipsets, and also from any other HDA compatible audio controller. With various software utilities like environment sound emulation, multiple-band and independent software equalizer, dynamic range compressor and expander, optional Dolby® Digital Live, Dolby® PCEE program and DTS® CONNECT™, the ALC889 provides the highest sound quality, providing an excellent entertainment package and game experience for PC users." Elvileg driverben benne kéne hogy legyen vagy egy plusz szoftvernek lennie kell a cd-n amit a laphoz kaptál. Nézz utánna megéri.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4637 üzenetére
Nem nem erre gondoltam.
Mert amikor játszol és digitálisan van összekötve a gép meg az erölködő akkor a játék hiába 5.1-es a digit kimeneten csak PCM és AC3 meg DTS mehet ki. A te esetedben játék alatt PCM formátumu hang megy ki a digit kimeneten ami ugye csak stereo, de ahoz hogy 5.1-ben halld ahoz AC3-nak vagy DTS formátumu hangnak kell kimennie a kimeneten. Erre való a Dolby Digital Live ill. a DTS connect szoftver amit nekem meg kellet venni Creative-éktol (kb 1000 FT), de egyes gyártók mellékelik a hangkari driveréhez.Tehát ahogy írtam ez annyit csinál hogy a játék hangját realtime-ban átkonvertálja AC3 ba ill. DTS-be és nem egy sztwereoba lekevert pcm hang megy ki a digitális kimeneten hanem 5.1 hang. És ilyenkor az erölködőn szépen megjelenik a Dolby Digital vagy a DTS felirat mint amikor filmet nézel.
Ahogy te csinálod úgy tulajdonképpen az erősítő beépített dsp-je keveri szét a hangot egy mátrix alapján 5.1-be a sztereo jelböl de ugye ez nem ugyan az mint ha ténylegesen hallanád a játék 5.1-es hangját. -
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4629 üzenetére
Szia!
Nézegettem én is amit leírtál, ha kari 2ch-ra van állítva akkor minden hang kimegy, ha 5.1 ch-ra akkor csak a elsőjobb és elsőbal oldali hangok mennek erölködőre.Ha 5.1 be szeretnéd hallani a game-et akkor használj (amennyiben a hangkaridhoz elérhető) Dolby Digital Live-ot v. DTS Connect-et. Ezek annyit tesznek hogy a direkt 5.1-es hangot átkonvertálják AC3-ba v. DTS-be.A másik megoldás hogy analog módon kötöd össze az erölködővel a hangkarit.
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
A "Panorama" az tulajdonképp a stereo jel kiterjesztése, szoval a sztereo jeleket a hátsó hangfalakra is lekeveri. A "Dimension"-al pedig azt határozod meg hogy mennyire szóljanak az front ill. a hátsó hangfalak. Ami igazán érdekes az a CT Width ha neked van ilyen ezzel azt tudod állítani hogy mennyire szóljon a center ill. mennyire szóljon csak a két front. Bár én zenéhezt ezt nem használom de a centert szeretem kihagyni belőle.Dolby vagy DTS? Ahogy hackeeeee kolléga mondta bízd a füledre.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
canniball #4581 üzenetére
Szia!
Mindegyik Live karin van sima digit kimenet csak az új xtreme gamer az amin csak optikai van.
Régi Live 5.1 leírás (öcsémnek ilyen van teszteltem) [link]
Live 24 bit! Audigy SE (páromnak ilyen van tesztelve) Audigy SE
Alapból ezeken stereo pcm megy ki de az AC3-at meg a DTS-t simán átadják az erölködőnek.canniball : Ahoz hogy a digitális kimeneten stereo helyet 5.1 menjen ki ahoz dolby digital live vagy DTS connect szoftver kell. Egynémelyik alaplapi hangkari támogatja de elég ritka, creativéknál csak az x-fi sorozat, sajnos a live-ok nem legjobb tudomásom szerint. De ettöl még aminek DTS vagy AC3 hangja van az kimegy 5.1-ben.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
szubence #4139 üzenetére
Szia!
Nekem Yami 363-as dolgozik a nappalimban. Ami tetszik benne az hogy hiba nélkül szétválogatja a sztereo hangokat zenehalgatásnál viszont azért hallatszik rajta hogy digitális erölködő. Ennek ellenére sokkal jobban bejön a hangja mint a régi sztereo erölködömnek aminek picit életelibb hangja volt viszont ehez képest óriási volt az áthallása. Mondjuk én amúgyis olyan zenét halgatok ami erőteljesen épít a sztereó hangzásra. Mozizáshoz szerintem teljesen rendben van. Egy dolog amit negatívumként tudok felhozni az az hogy a hangszíneket (magas, mély) nem lehet a távirányítórol szabályozni bedig az jó lenne zenehalgatásnál onnan állítani ahol ülök.Más:
Valaki nem tudja véletlen hogy hol kaphatok az erősítőhöz gyári távirányítót vagy esetleg olyan univerzálisat amin külön vannak a bemeneteknek gombok (cd,dvd,md. dtv/cbl, Multichanel stb) mert amiket eddig láttam azokon nem volt ilyen. Annyira nem fontos csak azért kérdezném mert eddig már sikerült 2x elejteni a távirányítót és hát az ördög nem alszik. -
Pyzoo
aktív tag
Szia! Az erölködő ha jól sejtem Yamaha rx-v363 az teljesen korrekt annyiért. Egyébként egy belépő szintű cucc. Nekem is ez van én teljesen meg vagyok vele elégedve. A hangfalakról nem tudok nyilatkozi nem hallotam még őket de a Jamo nem lehet rosz hangzásra de várd meg Dassler kolléga véleményét hisz ő a "hagfalguru".
-
Pyzoo
aktív tag
Hupsz a legegyszerűbbre nem gondoltam
A kábellel nincs gond? nincs véletlen megtörve?
Nem hinném hogy erölködővel lesz baj de hogy biztos légy benne egy dvd lejátszót tegyél rá digitálisan ha ott is vacakol akkor gari ha nem akkor marad az örömteli szoftver és hardver bűvészkedés. -
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Milyen filmeknél fordul elő? Avi DVD vagy HD filmeknél? Meg milyen lejátszóval ?
Meg jó lenne egy gép konfigot is írnál. Mert pl ha HD filmnél csinálja ott lehet a gyenge gép az oka vagy lejátszó. Mindenesetre próbáld ki kmplayer-rel és a legújjab AC3 codec-el.
Mondjuk maga a hangkari is okozhatja illetve driver-e. Ha van valakinél kölcsönbe egy sb live akkor az legyen az első hogy megpróbálod azzal. (Én akármilyen lapot vettem soha nem használtam az alaplapi hangkarit)
Nekem a HD filmek akadtak DTS hangnál. Egy AC3 codec frissítés meg egy Kmplayer frissítés megoldotta. -
Pyzoo
aktív tag
Akármilyen erősítőt veszel biztosan leszedi a HD hangot, mert a Dolby True HD-ban meg a DTS-HD (MA) - ban is benne van a régi szabványú hangsáv és akármennyire is hihetetlen de a HD hangok is 5.1-re vannak optimalizálva. Egyébként egy régi szabványú 5.1 -es erölködőn is hallahatóan jobbak hisz mindegyik 24 bit-es és max bitrate-el dolgoznak.
-
Pyzoo
aktív tag
Szia valszeg nem jó helyre van kötve a hangszóró. A frontokat ne a csiptetőre kösd hanem a tekerős csatihoz hátul és az A-B speakernél az A-t válaszd.Az erölködőt pedig így állítsd be
Menü --> Manual Setup --> Sound Menu --> Speaker Set --> Front B legyen Frontra állítva Mondjuk ilyenkor a csiptetőn lévő frontoknak is szolnia kell meg ami a csavaróson van.
Az előlapon tudod kiválasztani mely hangszórók szoljanak ott van a gomb a fejhalgató csati mellet.
Egy kis segítség: hátlap
előlap -
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Először én is Jamo-t szerettem volna venni de lebeszéltek róla mégpedig azzal az indokkal hogy mióta Törökországban készülnek azóta gyengült a minőség és több a hibás termék állítólag és én sem szerettem volna kínlódni hogy visszavigyem az egész hanfal szettet.
A Warfik valóban nagyon jók a SAL-ról nem tom mért de inkább lebeszélik az embert , most már meg fogok hallgatni eggyet. Én Magnat Monitort vettem 37 volt a szett, azért döntöttem emellet mert most egy darabig jó lesz későbiekben pedig a két front megy majd hátra előre pedig nézek egy párocskát Valszeg az Warfi lesz de lehet Yamaha Egyébként ezekkel a Magnatokkal is meg vagyok elégedve, részletgazdag hangja van a magas tiszta , a mély hangok ha kell lágyak ha kell akkor pergősek csak valahogy a középmagas hangok aránya szerintem kevés kb 2 kHz-töl 8 kHz-ig , vagy az előző hangfalaim voltak túl lőve abban a tartományban és már hozzászoktam.
-
Pyzoo
aktív tag
Nem tudok sajnos, debreceni vagyok. Ha van esetleg kereskedés ahová gyakran jársz és ismered őket akkor biztos szívesen hoznak neked kábelt innen: [link]
itt vannak a kábelek: [link]A legutolsót vettem 2X4mm-est
Ez a nagyker tudomásm szerint 180-200 Ft-os áron adja a kiskereknek ill.cégeknek de minimum egy egész tekercset kell venni ami 100m.
Egyébként én is kiskerből vettem. Eredetileg 360 FT-ért lett volna csak mondtam az eladónak hogy 30m kéne szoval jó lenne ha tudna engedni belőle, így ideadta 250-be.
Képeken nem nagyon kivehető de nem csak simán meg vannak sodorva a szálak hanem 8 részre van osztva és azok is meg vannak sodorva külön. Na ezt jól megaszondtam. -
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Lehet hogy a kábel lesz a bibi. próbáld meg hogy az erölködődhöz legközelebb lévő hangfalhoz veszel kábelt és teszteld hogy hangosabb lett-e. Azért csak a legközelebbit mert ugye nem olcsó a hangfal kábel de jó minőségühöz 2X4 mm -eshez már hozzá lehet jutni kb 250-300 ft / m töl.
Egyébként általában az a szabály hogy 5m alatt elég a 3-3,5 mm-es 5m felett viszont 4mm-es kábel kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest