- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36688 üzenetére
Értem.
Mi ugye azt gondoltuk, hogy a Marantz az magasabb kategóriás erősítő a Denon-omhoz képest. Kicsit meglepődtünk a hallt hangok hallatán..
Kérdés ehhez kapcsolódon, az LPF/HDF freq. az a vágási freki a Marantz-ban? Csak, mert azt 80Hz-nál lentebb nem is lehet állítani, és asszem 120Hz benne a max.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36683 üzenetére
Teljesen más volt a 1306 hangja a Marantz-hoz képest Nála.. Sokkal szebbek voltak a magas hangok, plusz voltak olyan hangok, amik a Marantz-al mondhatni elvesztek, hiányoztak, a Denonnál viszont megvoltak.. Fene se tudja. Meglepődtünk rajta.. Hogy milyen hangok jönnek ki a Denon-ból.
Pedig ugye ez elvileg "alsó" kategória.
-
TCr
veterán
válasz
#09634560 #36541 üzenetére
A Prosonnak is van "monitor" szettje.
Szerintem ez a Mordaunt szett is vállalható lehet. -
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #36524 üzenetére
Nincsen sajnos
Ezért írtam hogy csak a 3808 tudja meghajtani őket. Gondolkozok én is már nagyon egy avr+stereo megoldásban de amennyi pénzem most lenne rá (50k körül) az nem jelentene előrelépést. Egyébként meg vagyok elégedve a Denonnal ezért kellene valami nagyobb durranás strereo hogy biztosan leessen az állam. Egyszóval nem az elégedetlenség vinne rá ha meglépném hanem a kíváncsiság. Mint a hangsugárzóimnál.
bajnokpityu: Így is sokkal találkozok szerencsére. Az énekesek hangjára sincsen panaszom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #36463 üzenetére
módjával szidjátok a márkát,plz
nálam egy hivox tuningos crestát győzött le a 1250x.nagyon sokkal.még az sem segített neki,h rotelről szólt.egyetlen dologban volt jobb, jobb volt a felbontás.de hangszin,dobozhang,borzasztó nagy volt a különbség.lehet valami kivétel volt,lehet h hamis volt,fene tudja.de nem hiszem.
azért néha bejön nekik.2.0ban még jó lenne a 3000A is,többi tényleg felejtős.5.1ben viszont tényleg elég szörnyűek..
-
törölt tag
válasz
#09634560 #36459 üzenetére
Tévedsz, pont ezért xtremetuning a neve, hogy kihozza belőle a maximumot. Bemegy ebbe a topikba, majd az innen gyűjtött hatalmas tapasztalattal behangolja az új LG csodát.
A következő szériát már így hirdetik: Mark Levinson, őőő akarom mondani xtremetuning úr által hangolva. -
zolyka1205
csendes tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36193 üzenetére
Hát leírás szerint 75hz, dehát ugye nem biztos, hogy le is megy addig... Frekivágás 80-on van.
Öhm, nálam ez a sub dolog másképp van megoldva, ez miatt is akarnám majd cserélni a rendszert, idővel.. Amint lesz lehetőségem, cserélem a komplett rendszert.
Ugye én a SAL-ban a 25centis mélyeket hajtom, külön suberősítővel.
Dehát akkor asszem a center, és a hátterek is mennek át small-ra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36180 üzenetére
Értem, köszönöm!
Ebből kifolyólag, ténylegesen, mi számít adott esetben small/large-nak, Denon-ban Nálam így van. Vagy ezt mi alapján szokták beállítani?
Én annó jó áron vettem a SAL-okat, aláírom máig, hogy nem a legjobbak, de annyiért amennyiért beszereztem őket, annyit megért, annyiért akkoriban nem kaptam volna mást.. De tény, ha Tőlem is kérdez bárki rendszert, nem szoktam ajánlani... Épp ezért, mert tudom, hogy nem a legjobbak..
Tervben van a rendszer cseréje, de az még nem most lesz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #36170 üzenetére
egyébként a hecok alapvetően jól méretezett cuccok.de sokukban van némi igénytelenség,de ezt szilóval,ragasztóval lehet orvosolni.portzajt is lehet csökkenteni, hálóval, töméssel.slam 12Anak sincs portzaja.most egy fokkal jobban sikerült elhelyezni, páromnak már tetszik.
-
vmatyko
tag
-
Ego007
csendes tag
-
abramis
csendes tag
válasz
#09634560 #35826 üzenetére
Aha köszi!
Mindenesetre megpróbáljuk, hátha a jelenlegi felállástól jobb lesz.
Régen ez úgy volt neki hogy, volt egy hagyományos tv-je, amin volt stereo hangkimenet, az belekötve a mini hifi-be, és a tv-re kötött cuccok megszólaltak a hifi-n de most váltott egy LED tv-re amin viszont nincs stereo hangkimenet.
Ezért vettük az erősítőt hogy így abba belekötünk mindent csak erre nem gondoltunk hogy a hanggal így járunk.Előbb utóbb kénytelen lesz venni valami hangfal szettet akkor.
Köszi mégegyszer! -
abramis
csendes tag
válasz
#09634560 #35822 üzenetére
Aha értem köszi a választ!
Végül is még hangfalai nincsenek, ezért jelenleg a DD kilőve, csak azért gondoltam hogy belekötjük a mini hifi-t hogy így hátha az eredeti felállással jobban szólna a Philips-en.
Ezzel a stereo rca-s összekötés megoldással sem megyünk semmire akkor szerinted?
Mert így végül is már maga a mini hifi szólaltatná meg a hangot az erősítőn csak keresztülmenne nem?
Köszi a választ! -
pernamiki
csendes tag
válasz
#09634560 #35591 üzenetére
Szia
Összesen egy 50-55 ezrem van a hangszettem felújítására de most van egy genius 5.1 fadobozos rendszerem amit szívesen hasznosítanék még az új rendszerhez amihez két igazán jó frontot vennék és egy mélyet mert a genius 5.1 mélye sajnos csak egy 45W-s mély, bár egy kis házi szigeteléssel az ereje jó lehet és kellemesen is fog szólni.
Nem discot akarok csak szép hangzást és kellemes nem fapados mélyhangokat.
Nagyon kezdő vagyok viszont imádom a zenét és most nyáron kerestem ár egy kis pénzt, viszont filmezek is és nekem minden számítőgépről meg.
Bármilyen jó tanácsot szívesen elfogadok.
Előre is nagyon hálás vagyok, köszi -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #35537 üzenetére
sima sinust engedtem rá.ebből ha jól gondolom longitunialis leghangot kellene hallom.45 hz ig hallottam a kis dobozbol, alatta nem. nem volt felharmonikus sem.egyszerűen egy csovon fújt a szél, és teljesen más hangot adott ki.
itt már hirtelen nem alakult át a membran mozgása hangga. miért, sztem te többet tudsz. -
Jégtörő
aktív tag
válasz
#09634560 #35406 üzenetére
Sajnos a szobában nem tudok elhelyezni 5.1-es rendszert, meg annyi pénzem sose lenne, főként zenét hallgatok, Nagyából már megvan minden, mélynyomóból akkor elég a kisebb, erősítő nem tudom
ez milyen?
Harman / Kardon HK 3490
és ezekhez el lehet juttatni a hangot kábel nélkül?
akkor már a számítógépet is rákötném, de nem akarom bekábelezni a szobát -
Thuglife
senior tag
válasz
#09634560 #35383 üzenetére
Már többször hangoztattam, és nem kötözködésből írom, de véleményem szerint a 20-as évei elején járó, csak mainstream zenéket (disco, pop, slágerek) hallgató, favorizáló fiatalok esetében még a belépő kategóriás erősítők is megfelelő minőséget képviselnek zenehallgatásra. Ezt saját tapasztalatomból írom...
Csak ugye nem tudjuk, hogy ovecs milyen stílust kedvel -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #35290 üzenetére
Dorian is leírta ezt a35278-asban. 100-150000 forintos rendszerben kétséges, vagy lehetetlen a tápkábel okozta romlást - mert az is előfordulhat - vagy javulást meghallani. A belépő eszközök egyébként sem képesek megmutatni a részleteket, a finomságokat, nem hallani, amikor a vonó szálai hozzáérnek a hegedű húrjaihoz, a trombita, szaxofon billentyűinek koppanását, vagy csak az azokat megérintő ujjak neszét. Ezektől válik az élmény teljessé, ezektől és a hasonlóktól érezzük magunk előtt a zenészeket, vagy képzeljük magunkat a koncertterembe, jazzklubba.
Az is igaz, hogy nem kell ehhez sokszázezer forintos erősítő, Bajnokpityu használtan vásárolt és tuningolt, összességében cirka 45000 forintos Rotelje teljesíti a fent leírtakat, persze jelforrás, hangdoboz és minőségi kábelek is kellenek hozzá.(#35292) kimi02
Kikapcsolva. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #35171 üzenetére
sztereo,persze.igazából nekem még a 250, 400as arcam sem tetszett,hiányérzetem volt,első pillanattól.tehát a hm és a sztereo nálam külön marad,mert nincs lém fél millás langyi hm erősitőre,amikor tuninggal együtt 40-50ért nagyságrenddel jobb hangot kapok sztereoból.
ha nem 5.1re kihegyezett a film,akkor ráadásul nagyon jól elvagyok sztereoban,mert a mostani lánc olyat tud,hogy 8óránál zenél a bőgő...hivox Zoli dolgozott,eladott ilyeneket.meg tuningolt.
ő azt mondta,h az integtált rotelekben jobb végfok van,mint a külön rotel végfokokban.
a 8xx 9xx és a 15xx sorozatban kb ugyanaz a végfok van belül, előfok opampban különböznek,ezzel rontják le,hogy anyacég nagy másik márkáját ne húzza le(ahol ugyanezt a végfokot használják)gyárilag annyira azért nem jó sztem a hangja.részletes,de hideg,és nem valami élethű.
igy,hogy tuningon átesett,és direktben hajtom a végfokot(egy poti veszi le a teljesitmény,mint passziv előfok),igy a jó megmaradt.ugyanezt akarom megcsinálni az újjal, és monitorokat akarok hajtani vele.össz költségvetést kábelekkel 50ből akarom kihozni -
MALK
tag
válasz
#09634560 #34815 üzenetére
én úgy képzeltem a megoldást hogy:
Popcornból HDMi -->TV be
popcornból optikai az erősítőbeez nekem igy bőségesen elég, ha kezeli a megfelelő szabványokat és szép térhangzást biztosít
az hogy a tv-t is rákötöm esetleg analóg kábellel vagy bárhogyan az részletkérdés
de egy 50gb 1080p-s film képminősége mellég szeretnék hangot is
erre keresem a legjobb ár érték megoldást
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #34730 üzenetére
Tudom, tudja a Denon-om is, csak mindig mikor tudtam volna dugót venni, akkor másra kellett a pénz, így sajna nem sikerült venni.. Külön-külön meg nem fogok dugózni, ha egyszer nekiállok, akkor az összeset.
Olvastam erről is pozitívat, negatívat, ezért is gondoltam, hogy mostmár rákérdezek, hogy Ti mit mondtok rá, hogy érdemes, nem érdemes.
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #34544 üzenetére
Kösz Sanci, akkor le is pattintom a következő alaklommal. Hallgattam tegnap késő este nagyon kis hangerőn kb 15 percet úgy hogy fennt volt a jumper, remélem nem ártott semmilyen komponensnek.
torma1981: Hiába "márkás" ha a márka legalja. Van pár pc-s hanfalszett aminek jobb megépítésű subja van és ráadásul még csak nem is 9 kiló. Egy jobbnak mondható polcsugárzópár darabja 9 kiló
-
KTTech
veterán
válasz
#09634560 #34519 üzenetére
Talán azért, mert van sok rossz kivitelű, de azt nem is komolyabb erősítőkbe építik bele. De ha jó a kivitelezés, akkor pontosabbra lehet gyártani, mint a hagyományos kivitelezésűt + kevesebb a hibalehetőség is.
A mélyládádon pl. észreveszed, hogy IC-s a végfokozat benne (sőt, mi több digitális)? Vagy éppen a Polk mélyláda tulajok panaszkodnak, hogy nagyon rosszul szól (azokban is ilyen végfok van, sőt magasabb kategóriákban is).
-
KTTech
veterán
válasz
#09634560 #34493 üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Az IC-s végfokba ugyanazokat az építőelemeket be lehet rakni, mint a diszkrétbe. Sőt, pontosabbra legyártható ugyanaz a kiépítés (a tranzisztorokat/FET-eket nem kell válogatni, gyártástechnológiából adódóan párban lesznek, stb).
Gyártani viszont olcsóbb, kevesebb a hibalehetőség.
Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest