- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
Skynet01
csendes tag
-
kurtz
aktív tag
válasz
#09634560 #40187 üzenetére
polkA tsi 200? azokon már elmélkedtem én is
onkyo 609 az örök favorit [nem tudom miért valahogy naon szimpatikus a cucc] v az már fölöslegesen sok lenne a tsi 200hoz?es30: ők már 1x terítékre kerültek mint a jbl es20ak váltása [akkor még es80 mellé] finoman szóval sem olcsó darabok kb így 160ra jönne ki az 5.0 + még a sub és az erősítő [tudom jó mellé a polkA is de ha már lúd..] az pedig már nem kicsit rúg túl a 309en esetleg: es30,es25c,es20,es150p hk255 ? így ha minden igaz 330k lenne a tsi 200 + nr 609 + psw110 kombó 320 az onkyo egybe szett 309
v még ott az jbl e150p mint alternatíva [mondjuk akk ennyi erővel már a psw110et is mellé rakhatom akár]
személy szerint valahogy a polkA szimpatikusabb
-
truckerboy
csendes tag
válasz
#09634560 #40108 üzenetére
Szia4
Ezt ne haragudj de nem értem,.Én ahogy a neten olvsom a tulajdonságait - szett: 5.1 hangszórórendszer és Blu-ray lejátszó
- csatorna: 5.1
- Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS 5.1, Stereo
- vevő zeneteljesítménye: 1000 W
- vételi sávok: URH
- audio analóg/digitális váltó: 24 bit / 192 kHz
- videó analóg/digitális váltó: 12 bit / 150 MHz
Ezek amiket irnak az audiojáról,meg az 5.1ről . -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40014 üzenetére
Én így vettem, ilyen egybe rendszerben:
Yamaha YHT-292 -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #39962 üzenetére
köszi a választ
hmm érdekes
csak azt nem értem, h akkor minek van rajta a 2db hdmi bemenet, meg az 1 db hdmi kimenet
majd kipróbálom, h rátolom hdmi-n a laptopomat, mert azon van hdmi kiment és kiderül, h valóban ilyen fos lenne
mert így akkor borult az elméletem...de itt nem vmi olyat írnak, h áttolja?
[link] -
Tulujus
csendes tag
válasz
#09634560 #39626 üzenetére
Szia!
Természetesen tisztában vagyok ezen készülékek minőségével, és tudásával. Célom nem az, hogy stúdió minőségű hangzást érjek el, hanem hogy a PC beépített speaker-énél, valamint a TV 2-szer 5W-os hangszóróinál valamelyest jobb hangminőség legyen... gondolom ez így érthető. Az viszont tény, hogy egy PC 5.1-es hangkártyájával képtelen egy ilyen házimozi boldogulni. Emiatt le is tettem a dologról, és marad a hagyományos számítógép aktív 5.1 hangfal-szett (elsődlegesen olyan amire más külső eszköz is csatlakoztatható), mivel filmeket csak PC-ről nézek. Ha már itt tartunk, mi a vélemény, vagy esetleg a tapasztalat (tudom, hogy ez itt OFF) a következő termékről:
Genius SW-HF 5.1 5050
Mégegyszer köszönöm!
T.
-
KatonaT
aktív tag
válasz
#09634560 #39649 üzenetére
Igen az az egyik fele hogy foggalma hogy mit jelent, a másik meg az ha megkérdezed tőle pár hónap múlva hogy hány 3D filmet nézett erősen elkell rajta gondolkodnia hogy hányat is de álltalában 1 kezén megszámolja.... Utánna megkérdezed hogy hány fullHD filmet nézet akkor azt sem tudja hogy mi az a HD felbontásu film...
-
RZozo
aktív tag
válasz
#09634560 #39628 üzenetére
Háttér hangfalaknak már van meglévő fali tartó, arra kerültek, van is a Polk tsi 100-asokon hozzá akasztó, amin keresztül megoldható, csak egy kicsit nagyobbak a hangfalak, mint amik eddig voltak, így itt még lehet, hogy változtatok. Állvány annyira nem jöhet most szóba, mert a padlón a nejem növényei foglalják a helyet, még ha el is férne az állvány, félő, hogy még a növények leveleit is a hangfallal rezegtetem.
Frontok egyelőre polcon, szekrényen. (tudom, nem ez a jó megoldás, de ezen most nem tudnék változtatni). Centernek készül egy méretezett polc a plazma TV fölé, ideiglenesen most a TV előtt a média állványon van. Így sem annyira rossz. De félő, hogy ha a kislányom hamarosan totyogni fog arrafele, akkor veszélybe kerülhet.
Próbáltam meglesni a hangszórókat, de úgy láttam, hogy nem olyan egyszerű leszedni hozzá a hangfalakon a védőrácsokat, így egyelőre nem nagyon feszegettem. -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
#09634560 #39622 üzenetére
köszi szépen! Nem volt ám olyan egyszerü a megvalósitása, mert az a fránya üveglap a fentröl történő megvilágítás miatt vissza tükrözte a szoba minden berendezését. És hiszitek vagy sem minimális az utómunka is rajta,gyakorlatilag a sok porszem a fekete felületen adta a feladatot. De a végeredmény tényleg tetszetős lett.
-
O_L_I
őstag
válasz
#09634560 #39520 üzenetére
A Dynamic EQ-t sem érdemes kikapcsolni egy belépő/közepes rendszeren szerintem.
Én is sokáig küzdöttem ellene mert magam is a módosítás mentes hangot preferálom, de aztán be kellett látnom, hogy ez inkább segít mint árt.
Amit zene hallgatásnál mindenképp érdemes kilőni az a Dynamic volume. Ez inkább esti filmezéshez jön jól. (nagyjából ez dynamic range compression.) -
BBéci
legenda
-
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #39526 üzenetére
exile, Sanci38 köszönöm! Csak kíváncsiságból: ha Denon 1311 vagy Onkyo 5405 =100%, egy Samsung HT-D555 hány %?
Exile= ma néztem a MediaMarkt-ban, 129,999eFt (egyben mindennel), de a neten csak 149-ért találok. -
csib41
aktív tag
válasz
#09634560 #39342 üzenetére
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de ha egy ilyen ládát egy ilyen hangszóróval, megfelelő erősítéssel, akkor nem jobb és költségkímélőbb választás? Bár lehet nem szólnak olyan tisztán, mint a házimozi mélyek, de már tapasztaltam autóban igényes 400wrms mélyet és gyönyörűen szólt film közben is. Azért mert ilyeneket írtam ne kövezzetek meg.
-
szonti
aktív tag
válasz
#09634560 #39338 üzenetére
Ennyit szántam rá, sajnos többre nincs, de az egybe kapható hangfalszettektől ezt többre tartom, az otthoni mozizáshoz meg jó lesz sztem.
Akkor e között a 4 erősítő között nincs nagy különbség formátumtámogatásban, minőségben, teljesítményben; vagyis gyakorlatilag szinte ugyanolyan mind és bármelyiket választhatom?
Hangfalakat nem nagyon néztem még, de vmi ilyesmit gondoltam hozzákötni: Mission MV-8 5.0 -
Caldera1
tag
válasz
#09634560 #39342 üzenetére
A Polk lassan kiesik, sajna félek hogy kevés lesz, hiszen közel 100 légköbméteres helyiségben kellene teljesítenie.
A kisebb JBL mellett gondolkodok a nagyobbon is, csak hát az wireless. Azt ismered? Mennyire megbízható a vezetéknélküli jelátvitele?
És ha már ismered őket, egy pár szóval nem jellemeznéd? -
Caldera1
tag
válasz
#09634560 #39340 üzenetére
Szia Sanci38!
Ezt a JBL-t nézd már meg légyszíves:
[link]A 300 watt kimenő teljesítmény az most folyamatos ebben az esetben??? Nehogy én is beleessek már ebbe a nagy marketing hókusz-pókuszba a 800-1000 W-ok dobálózásával..
Lassan azért szűkül a szubok köre, milyen is legyen.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
#09634560 #39338 üzenetére
"De ezt itt a topicban nem szoktuk senki orra alá dörgölni.."
nem orr alá dörgölésnek szántam, mert nekem is ilyen van és ha sikerül egy jó szettet párosítania hozzá, azért ez még így is köröket ver bármelyik bögreszettre. hangzásban, térleképzésben és szinte minden másban, szignifikáns lesz a különbség (én is kompakt 5.1-ről váltottam, úgyhogy tapasztaltam). tudásra (formátum-támogatottság) pedig ezek a low-end modellek se rosszak. egy jó kiindulási pont, szerintem meg lesz vele elégedve. aztán később, majd ha úgy látja jónak, feljebb lép.
-
Locutus
veterán
válasz
#09634560 #39289 üzenetére
A keretem nem tudom, mert nemtom mik a kategóriák. Bár ezt az Onkyot kb meg is szabhatjuk maximumnak
De ja, a tv-t magát is erősíteni akarnám, nem csak a lejátszó hangjait. De ott meg a tv adás az t-home settopboxból megy bele, szintén hdmi-n.
Vezeték nélküli hátsókkal mi a gond? Nem szeretném bekábelezni az egész szobát. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #39285 üzenetére
Ha olyan lapja van, mint ami a képen van, akkor ott csak coax van, szal ott nem játszik a digitális kimenet. :\
Van itthon egy hasonló kütyü. Bár nem használom, csak tudom, hogy ott is úgy van, hogy van asszem tán rajta analóg 5.1 bemenet is, plusz sztereóban az RCA-k pl. DVD-hez.
Nameg izé, nem Technics, Hitachi.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #39252 üzenetére
Tehát hogy értsd: a crosssover alattiakat ráengedi a hangszóróra és azok fognak a mélynyomóból megszólalni. Tehát ha mondjuk a poti 80-ason van, akkor az elméleti legkissebbtől a 80Hzig levő tartomány fog megszólalni a mélynyomón.Többit elszeparálja tőle. Ezt állithatod feljeb is,akkor magasabak is megszólalnak,és lejjebb is,és a többit a HM erősitőn is beállitva rá kell engedned a frontokra,vagy rákötni a front hangszórókimenetét, pl. sztereóerősitőről van üzemelve a hangrendszered és sorba van velük kötve a mélynyomó a hangszórókivezetéseken. Természetesen még digitálisan sincsenek olyan alkatrészek,amelyek 80-on teljes hanggal kiezérlődnek és 81-en pedig végtelen ellenálásba ütköznek, igy teljesen kioltódnak.
A hangszórókimeneten -ha be van kötve- a felette levő frekvenciák mennek ki. Tehát tekinsd úgy,mint egy állitható aktív hangváltót -mivelhogy az is.
-
€uro
őstag
-
Bomber23
csendes tag
válasz
#09634560 #39234 üzenetére
Köszi Sanci38!
Azt hiszem igazad van, az Onkyi hangszorók megvétele csak pénz kidobás lenne.
Inkább megveszem a 309-es erősítőt, és valami belépő szintű 5.0 hangfal szettet.Valami olyan szettet próbálok keresni, ami szubláda nélkül is ad némi mélyet.
Nem is nagyon tervezem mélyláda vásárlását, nem vagyok nagyon dübörgés pártiÜdv!
B.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #39218 üzenetére
Ez igaz, bocsi..
Viszont ebből kifolyólag, ezekből a dB értékekből mi szokott lenni az "ideális" vagy ajánlott érték? Ami fölé úgymond nem érdemes menni? Vagy itt is csak fülre kell hagyatkozni, és ahogy megfelel?
Tehát itt arra gondolok pl. hogy több +dB, viszont alacsonyabb állású hangerő, vagy inkább kevesebb +dB, viszont magasabb hangerő.. (remélem kibogarázható, hogy mire gondolok)
(#39220) Sanci38: Na igen, ez az, hogy ténylegesen elhiszik ezeket az értékeket azok, akik nem értenek hozzá.
-
sting2
addikt
válasz
#09634560 #39143 üzenetére
Megvan!!!!!!!!!!!
PS3-ba dobáltam a BD-ket, az meg Linear PCM beállítással ment, egy pöccintés Bitstream-re és Úristen mennydörgés lett a lakásban.
I Love Onkyo!Most pár napig diszkrét petting és aztán megnézem mire vertem el 300 e-t(AV-Hangfal-Kábelek-csatlakozok).
Mindenkinek köszönöm az elmúlt hetek segítő hozzászólásait.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #39108 üzenetére
Öhm... Az valahol érdekes...
Mert ha 16bit-re állítom, akkor is kiírja az erősítőm, hogy 96/24 egy adott sávra.. Szal az kicsit érdekes.
Meg van még ott egy olyan állás, hogy: IEEE Float, amiről fogalmam se sincs, hogy az miaz.
(#39109) BBéci: Igaz. Azért is gondolom úgy, hogy az a dekódoláshoz kell, mert ott a listában nincs sub-nak nyoma.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #39102 üzenetére
Így nem, mert ugye az S/PDIF-nél van a pötty.
(#39104) BBéci: Én sem, de alaphelyzetben arra gondolok, hogyha dekódolásnál ki vannak választva a csatornák, és van láda, akkor kell oda pipát tenni.
Lenyitva: (itt ugye nem látunk sub-ot, szal szerintem ezért van ott az LFE)
-
erdoke
titán
válasz
#09634560 #39087 üzenetére
A csatornák közti redundancia, illetve a sorround csatornák gyakori csendessége miatt arányaiban lényegesen jobban tömörített, mint a FLAC. Utóbbi általában csak ~65 %-ra megy le sztereó zenével.
Apropó, küzdök az SR6006 és egy Logitech Harmony 600-as távirányító házasításán, de nem akar tökéletesen működni. Próbáltam SR6005-ként is, a legfonosabb problémára nem jelent megoldást. Amikor bármelyik profillal bekapcsolgatja a rendszert (pl. Watch BD-nél a TV-t, a BD lejátszót és a HM erősítőt), akkor valamiért a TV-re kerül a hang, az erősítő pedig néma. Egy kikapcs-bekapcs után már kiadja a hangot, de az első bekapcsolással mindig ez a gond van.
-
bajnokpityu
félisten
-
Caldera1
tag
válasz
#09634560 #39019 üzenetére
Kicsit részleteznéd, hogy egy THX Select2 erősítőnél miért melegszik a video-szekció?
Másrészt ezt úgy értelmezzem, hogy normális a jelenség, és nincs befolyással a melegedés az élettartamra?
Az előző Onkyomon is a tetején volt a DVD lejátszó. Sőt! Az még hifi állványban is volt, ahol még kevesebb hely jutott neki. Most pedig elöl-hátul teljesen nyitott helyen van, igaz falba van betéve. Dehát mégse rakhatom a DVD és BD lejátszóra a több, mint 11 kg-os erősítőt... -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #38968 üzenetére
Dehogy, sosefog, néha hozzám is jön pampogni.
Múltkor filmet néztem, épp tesztelgettem a mélyet, hogy hogy jobb, normálban, vagy fordított fázissal, aztán jött nekem dörömbölni, hogyhát olyan hangos, mondom dehogy is.
(#38967) BBéci: Azért van a SAL-ban mély.. Aláírom, hogy tényleg nem olyan, mint a drágább szetteké, Én ezért nem is hasonlítgatom senki cuccához.. De ettől függetlenül meglepődök rajta, hogy mit tud szólni.. De tény, közel sincs olyan minőség, mint a drágább kategóriás cuccok.
De maga ez a doboz így ebben a formában kicsit gáz, semmi középtartomány... Nem tudom, hogy hogy gondolta... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #38962 üzenetére
Persze.
Jos3ph cuccát is ki akartuk próbálni coax-al, csak nála viszont gyárilag nincs kivezetés, csak bővítőként csatlakoztatható, tehát szerezni kéne hátlapi kivezetést hozzá. Mondjuk Nálam is így van a mostani lapnál, szal ha akarnám sem tudnám kipróbálni, pedig a régi kábelem megvan.
Kicsit más:
Ejj..... A doboz még szép lenne... De akkor is... Kicsit azért túlzás a szöveg. Hát még az a villámár.. Vagynem? -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #38844 üzenetére
Nem kell tippelni, az eredeti kérdésben szerepel az erősítő és a DVD-játszó típusa. Ezekből következik, hogy HD hangokról szó sem lehet, viszont DTS dekóder valóban nincs a receiverben, de DD-t (gondolom Dolby Digital akart lenni) is szeretne PCM-re konvertálni.
Viszont optikai kimenet nincs is a lejátszón, csak koaxiális.
Remélem megtudjuk az okokat! -
ovecs
senior tag
válasz
#09634560 #38838 üzenetére
Ezt a PCM dolgot nem teljesen ertem. Az LG55LD650 tv-m medialejatszojat szeretnem hasznalni USB vinyorol, a TV-t ossze szeretnem kotni a DENON AVR1306 erositommel. At fog menni az 5.1 ha optikai kabelt hasznalok ? Ilyen kimenet van a PC -men is, szoval 1 lgyet utnek 2 csapasra
-
robi0604
őstag
válasz
#09634560 #38769 üzenetére
Persze lehet a forrásban is a hiba, de egy silányabb minőségű kábel esetén, ekkora távon, nagyobb szerintem a hibalehetőség.
Ha a készülék lenne problémás, már a 3m-nél is gondok adódnának, mivel elvben kicsi a jelveszteség digitális jelnél egy megfelelő kábel esetén. szvsz
LucifeI2
10m HDMI kábel 6k-ért nem valószínű, hogy aminőségibbek közé tartozik.
Igazság szerint, ha 20-30k között megúszod, szerencséd van.Érdemes használtan nézned, hátha találsz ekkorát, de felhívhatod a Kácsát is, hogy a saját termékeik közül mit ajánlanának.
Egyéb esetben a preferáltabb márkák: Qed, Audioquest, Monster Cable, stb.
Szóba jöhet még az Inakustik is, de abból sem a legalapabbat érdemes nézni.fekikeem
Hallgasd megelégedéssel és egészségben!
-
jos3ph
tag
válasz
#09634560 #38722 üzenetére
Tiszta sor, az embert ott és úgy b@asszák át, ahol, és ahogy tudják, ez a szemét világ van, mindent a pénzért. Csak a saját fene nagy igazságérzetem tört felszínre, és elkezdtem ezen filozofálni. Bocs mindenkitől, hogy teleszemeteltem a topikot vele. Csak felmérgeltem magam rajta.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #38692 üzenetére
amikor HIvoxot kérdeztem,h lehet-e baj abból,h a fele védelmet kiszedte a rotelből, az volt a válasz: ami 50Wnál nagyobb tápot tartalmaz, normális ember úgysem hagyja ott bekapcsolva.
Ebből kiindulva, mivel a rotelnek nincs standby üzemmódja, csak főkapcoslója,én bizony kikapcsolom minden este. ha ezért tönkremegy,hát igy jártam...
Nem vitatkozok, abszolút elismerem,h jobb a készüléknek, de nekem annyira kényelmetlen lenne nonstop bekapcsolva hagyni,hogy nem akarok másképp tenni.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 1 / 2
- Napelem
- Micro Four Thirds
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest