- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Yettel topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24677 üzenetére
Mi bajod a Polkkal?
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #24621 üzenetére
Szóval oxidálódik
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24591 üzenetére
IEC alapján mérik azaz 1 csatornát hajtanak meg,többit földelik.Ettől pl a Harmann eltér.De ez a minőségre nem támpont.
Az emlitett AX2AS Pio attól 1000szer jobban szól hozzávaló hangfalakkal.
-
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #24591 üzenetére
de nem mind1 hogy 11 kg vagy 16kg
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24587 üzenetére
Elvileg ezt az Audressy Flat is tud ilyent.
-
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #24587 üzenetére
elv. a pioneer MCACC tudja .. majd a szakik elmondják pontosan
de tuti hogy jobb mint az onkyonak a Audyssey 2EQ
lényeg hogy az a erősítő 1000 jobb mint a 608-as és kg-ban is több pontosan16
[link]
"A megkülönböztető jegy a rendszer Fejlett MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration), amely nem csak kalibrálja és optimalizálja a hang kimenet az otthoni környezet, hanem semlegesíti a hatását visszhang - amely lehetővé teszi a még pontosabb tonális mérést és kalibrálása a frekvencia egyensúlyt.
A VSX-AX2AS-S ad állóhullám (ami csökkenti az állóhullámok a szobában, így a szaporodás alacsony frekvenciák igazabb, mint valaha), és a Phase Control , amely minimálisra csökkenti a szakaszt mismatching, kalibrálja a késedelem és összehangolása a szakasz pontosan, hogy megfelelnek az összes csatorna és elérni a fejlett szintű sonic tisztaság."by google -
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #24585 üzenetére
tudom hogy van neki mérőmikrofonja de nem használták hozzá az is tuti
a használati könyvét már 3x átolvastam a neten ,de hasonlít a beállítása az onkyoéhoz
6 mérési memoria van a benne és gombal lehet választani mind a 6-ot átpörgettem s mindegyik pár hónapja s ugyan olyan volt => hogy mindegyik gyárin áll
igazából meg is érdemli a tulaj hogy ilyen szarul szól a rendszere... csak ő már hozzászokott és még jól nem is hallodta szólni
ja meg az állóhullámokat is kiszűri elv. a gép -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24394 üzenetére
Az semmiképp nem ízlés dolga, hogy egy valamivel egymillió fölötti összegbe kerülő processzor/végfok párost a kétharmadáért kapható Emotiva lemos a pályáról. Ha ugyanannyiba kerülnének, akkor is egyértelmű, melyik a nyertes.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24373 üzenetére
Még nincs tapasztalatom, azt írtam, hogy ki fogom próbálni. Elméletileg jobbnak kell lennie a beépített merevlemezről érkező képnek, és hangnak.
(#24382) luko
Szerintem a Dali Ikon 5 MkII sokkal jobb vétel, mint a KEF Q500 és 16 négyzetméteres szobában is használható. Mindegyik dobozra vonatkozik, hogy elegendő szabad területnek kell lennie körülötte, akár álló, akár állványos dobozról beszélünk. -
R1per2
tag
válasz
bajnokpityu #24275 üzenetére
én még csak digitális erősitős ilyen izét hallottam.ezek borzasztóak voltak minden szempontból.az összes nagy márka összes hibája bennük volt.
sem tér, sem realitás,de legalább erő sem volt bennük.Értem, akkor semmiképp nem választok ilyeneket. Viszont nem akarok sokat költeni sem a rendszerre, mert tudom, hogy nem használnám ki az új modellek képességeit.
Egyszerűen csak térhangzást szeretnék a tv-hez, meg egy jó kis erősítőt a szgéphez.
100k ft-nál ha nem akarok többet költeni, akkor inkább hagyjam a fenébe az egészet, használjam a régi videotonom a géphez, hangnak meg jó a tv hangszórója?Inkább arra gondoltam, hogy 10 éve is már nagyon profi 5.1-es erősítők voltak, használtan kéne vennem egyet, lehet kapni így 30-40körül kiválót, nem? Minőségben itt kevésbé számít a kor, ha jól gondolom. Hangfal meg legyen új, mert az használódik azért.Milyen típus felé keresgéljek szerintetek?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #24224 üzenetére
én meg azt mondom, ha ahogy BBéci mondja, hogy 2 méteres képátlóig nem veszed észre a különbséget akkor teljesen mind1. De szerintem Inkább belső vinyó plusz nas, vagy a Dunde Duo ahol két 3.5 " vinyót tudsz bele pakolni, meg sajnos a mai filmek egyszer nézősek. Kár is hosszabb időn keresztül tárolni őket.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #24220 üzenetére
Az USB kábelen megy egy 5 voltos feszültség is, és ezért szokták azt mondani, hogy jobb a belső vinyós vagy e-satás kép(amin nincs feszültség) na most ez, hogy te látod vagy vagy igaz vagy nem döntsd el te magadnak.
Bár nekem van külső vinyóm is ki fogom próbálni, hogy Lossles zenénél van e hallható különbség, bár én nem gondolnám. Főleg hogy most olvasom a Digitális házi mozi újságot és most írtak benne egy usb kábelről ami hangátvitelről szól (gondolom arany árban mérik
), szóval ez megint hit kérdése, szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24174 üzenetére
Nem arra vártam magyarázatot, azt értettem, hanem a DTS előállítására. Fogalmam sincs, mire gondoltál.
(#24172) KisApám
Empéháromhoz egy párezer forintos füles is bőven megfelel, a Denonod legfeljebb arra jó, hogy villogj, dicsekedj vele.
Azt sem értem, az a nagytudású eladó miért beszélt le a 920-asról. Szerintem semmivel nem rosszabb a 608-asnál, de én nem értek hozzá annyira, mint egy MM eladó. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24168 üzenetére
Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #24111 üzenetére
szóval csak azt akartam mondani,h (oké,jelen esetben gyöngyöt disznók közé) hogy aki egy 1911es denont azért vesz, hogy zenét hallgasson, az pórul jár.olcsóbban jobban járna egy korrekt sztereoval. egyébként a denon mai sztereoi szerintem csapnivalóak.
-
fatallerror
addikt
válasz
bajnokpityu #24094 üzenetére
LOL
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24094 üzenetére
A Denonnak gyenge a dinamikája meg térleképezése? Ne röhögtessél már...
Azért az 1900-as már nem a legalapabb sorozat... -
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #24065 üzenetére
Nekem RTi van, szerintem a kategóriájában, főleg ha az árát is nézzük az egyik legjobb vétel. De persze ízlések és pofonok, meg kell hallgatnod. Bejáratás nélkül egyébként sose lesz "olyan" hangja.
-
fatallerror
addikt
válasz
bajnokpityu #24062 üzenetére
KEF New Q, Dali Ikon MK2, Focal Chorus, Polk RTi. Ezek a populárisabbak és elérhetőbbek nálunk amikben biztos nem csalódsz.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #24062 üzenetére
Polkaudio Tsi, RTi szettek.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #24014 üzenetére
Hát nem tudom hogy közvetlen utódnak számít-e... Ha majd egyszer lesznek olyan hangfalaim amik zenére is megfelelnek akkor kb egy Denon 3805 kaliberű erősírővel fogom hajtani őket mindenre, mert_
- Helyem sem lesz annyi cuccnak.
-Pénzem sem lesz külön jobb minőségű stereo erősítőre.
-És mert ez az erősítő nekem megfelelne, szerintem stereora is abszolút korrekt, Bbéci szerint is "elfogadható" minőség. -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #23992 üzenetére
Tudom, főleg házhoz szállítással az egész országba
-
válasz
bajnokpityu #23936 üzenetére
Milyen vga van benne?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bajnokpityu #2351 üzenetére
hát anynira nem értek hozzá, mint amennyire szeretnék...
bemenet sincs rajta sok (egyetlenegy RCA), nemhogy kimenet.
bár így nem is látom hasznát a kimeneteknek, meg a többi dolognak.
Ezen megvan a bemenet, egy hangerőszabályzó és egy on/off gomb. ennyi.
De szvsz egy szubládára nem is kell más. vagy igen? hát, az elhelyezéssel nem bajlódtam sokat, leraktam egy sarokba, kicsit elforgatva, h nem legyen párhuzamos a fallal, oszt ennyi. teljesen korrektül szól a rendszer, nincs mit pakolgatni rajta ide-oda.
ha megveszem a másiakt, akkor azt meg a szoba másik sarkába fogom lerakni. mit kell ezen bonyolítani?fázis? az meg mi? mármint az idő függvényében vett fázist értesz ezalatt? azt hogyan kéne állítani? (esetleg az elhelyezéssel - gondolom)
láttam már más szubokon több csatit, meg több szabályzót, de nem vágom azok mire jók.
ilyen h normal vagy fordított fázis, meg frekvenciaváltó vagy mi a tök. gondolom ez utóbbival lehet beállítani az aluláteresztő szűrőt. de tényleg szükség van ezekre?
az sw030-ason nincs ilyesmi, és nem is hiányolom, csak bonyolítaná a dolgokat.sorbakötni? és arra gondoltam, h simán leágaztatom az erősítő szubkimenetét kétfelé.
egy rca elosztó és ennyi. vagy ez így nem faxa?Köszi!
-
xtremer
tag
válasz
bajnokpityu #2344 üzenetére
Lehet hogy én vagyok rosszullátó de én átolvastam a totyikot keresgéltem is benne de sajnos nem találtam választ a kérdésemre.....de ha már 1000en feltették a kérdést akkor biztos legalább egy választ kellett volna találjak... de mivel nem találtam még mindig nem tudom hogy mi lehetne a baja, így ha talán te tudnád hogy mi lehet a probléma akkor megköszönném hogy ha megosztanád velem...
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2296 üzenetére
Én csak egyszer vittem vissza cuccot (Genius 5000-res), de boldogan jöttem ki másodszor a boltból, hogy visszakaptam a pénzem. Nem is gondoltam rá, hogy kipróbálgatom a többit is.
Feltételezem, hogyha lenne itt nekem egy gyönyörűséges mélyládám bekötve, megtöltötte volna a DTS hang méllyel a teret. Gondolom nem küldött mélytartományt a frontokra.
Az etalont értem. Jelszint? Dinamika is világos, de ezek már olyan szakszavak, amik meghaladják az értelmemFlow: Örülök, h már ketten vagyunk. Optikai kábelen egyébként 100, csak...nekem olyan kimenetem nincsen
[link]
Olvasok én itt olyat, hogy optikai kimenet. Háromfeles Jack lehet optikai kimenet?
[link]
A fehér csati szembeszökően különbözik a többitőlHát...jóéjszakát...
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2290 üzenetére
Hm, nem piszkálásképp írtam
Szimplán csak tetszett a leírásod, ha esetleg félreértelmezted
csizzah-nak köszönhetően életemben először hallhattam ma itthon DolbyDigital hangzást
Huhh, nem semmi. Dvd-játékos tolta a hangot. Gépről még mindig nem tudok többcsatornás jelet kiküldeni, erre a kérdésre sem tudja senki se a választ
(?)
DTS-t is hallgattam...hát...nem túl meggyőző. 4.0ával mély az alig, meg egyébként sem vágtam magam hanyadt a hangzástól."...3 napos visszavitelbe"
Hallod, ez nem hülyeség -
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2278 üzenetére
A fene tudja! Talán arról lehet szó, hogy a magyar piacon nem töltött sok időt a Vitas... Talán arról, hogy a Heco nem csúcs cuccokkal startolt nálunk...(bezzeg a Celan, ill. Metas!) Talán a dán imázs jobban bejön, minta az ismeretlen német...
Az biztos, hogy nem nagyon van olyan hangfal, ami egyszerre minden igényt teljes mértékben ki tud elégíteni. Ahogy te is írtad, a mozi és a zenehallgatás (sőt, azon belül az egyes zenei stílusok) más-más felépítést igényelnek, így a hangfalválasztásnál is kell/érdemes kompromisszumot kötni. Én egy ilyen kompromisszumot kötöttem. Mivel az esetek 70%-ban filmet nézek a rendszeren, ill. zenei (rock) dvd-t, a set tökéletesen kiszolgálja az igényeimet.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2267 üzenetére
Bocsi! Akkor valszeg kicsit félreértettem a hozzászólásodat!
Az a helyzet, hogy komolyzenét tényleg nem nagyon hallgatok rajta. Jazzt viszont - ha nem napi rendszerességgel, de - szoktam. Nekem megfelel a hangzása...(kíváncsivá tettél, úgyhogy a hétvégén bedobok egy-két komolyzenei dvd-t)
Hát igen. A budget kategória az tényleg más...Nekem szerencsém volt. Amikor az enyémet vettem, meg tudtam hallgatni az erősítő és a hangfalak "közös produkcióját". (Matrix és Eric Clapton) Egyébként nálam is a Heco Vitas és a Dali Concept6 volt a két versenyző set. A Vitas mellett döntöttem.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2266 üzenetére
Hát pont ezt akartam érzékeltetni!
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2269 üzenetére
Sosem értettem, hogy hogyan állapítjátok meg, h egy hangrendszernek milyen stílus az erőssége
Még ma is szép ára van annak a 400asnakhayabusa13: Passzolom, fogalmam sincs
Egyre gyanúsabb az egész.
-
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2267 üzenetére
Hecohoz milyen stílus való?
e=mc2: ez talán érdekelhet, de nem tudom, megoldja-e a problémádat... Vagy ezen ugyan olyan kimenetek vannak, mint a tieden?
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2255 üzenetére
Csak érdekességként mondom, hogy a DALI-HECO-MAGNAT trió egy cég. Mint pl. a Volkswagen konszern...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
bajnokpityu #2253 üzenetére
Az erősítő egy RX-V750-es, szóval nem egy alap bazári cuccos. A Magnat BetaSub 25A pedig hidd el, hogy elég korrekt darab! Én nem csalódtam benne. Mozihoz és rock koncerthez szerintem jó választás.
Én nem szoktam márka szerint fikázni, mert megalapozatlannak tartom. Egy rendszer összeállítása sokkal összetettebb dolog annál, semmint egy-egy komponensét kiragadva mondjunk róla általános véleményt.
Azért a rááldozott idő és pénz nem ugyanaz a kategória! Persze, vehettem volna Polkaudio subot 230 ezerért, kb. ugyanannyiból kihozható lett volna a 2db front is...hogy a többi apróságról már ne is beszéljek...
Én megvagyok elégedve a rendszeremmel. Volt már 100m2-es zárt térben is tesztelve (mozi és zene) Korrekt teljesítményt nyújtott.
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2249 üzenetére
Digit-Analog átalakító? Mifene
Ilyet még nem hallottam. Hogyan kell ezt elképzelnem? (Később utánanézek, csak most nincs időm
)
"minél több hangszóró van egy dobozban,annál kuszább lesz a hangja"
Ez új, de örülök neki. Az 500asba csak két mélyközép és egy magas került -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2250 üzenetére
nekem au4-em van, DD es DTS abszolute nem problema
sztem a hd dvd es blu ray korongok lennenek inkabb bajosak
prologicot sztem el lehet felejteni
az nem igazi 5.1 es a minosege sem a legmegfelelobb, terhangzasban meg egyenesen borzaszto -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #2209 üzenetére
Na de a pénzt így is úgy is elkölti, ezért gondoltam ez(eke)t ajánlani.
Aztán később ha elégedetlen lecserélheti a hangfalakat; és ha még így sem jó idővel az erősítőt is. Így három lépésben lehet egy komolyabb szettje, míg a Logitech esetén ez csak egy az egyben működik. Vagy az többet ér/tud, mint ez(ek) a mikro cucc(ok)?
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2182 üzenetére
Én büszke vagyok h 23ért vettem, mert 3 évre rá is 27ért kínálták a bevásárlóközpontok
Azért amin tényleg lehetne javítani, az az, hogy ne lélegezzen, csak a reflexcsövök keresztük. Lehetne egy kis szilikont nyomatni a panelek meg a kábelezésre. Vatta is van benne rendesen...ütős...
Jól látod, már nem gyártják, csak az 5000-rest és a +5öst
Errefele "fejlődik" a Genius.
Szerintem használtan is bombajó üzlet, ha tényleg olcsón akarja valaki megúszni és nincsenek hatalmas igényei (főleg ha még panelben is lakik, mint én), a DHT510 is lehet szomszédriogató.Nálam is marad már, az biztos. Én is el akartam adni, kínáltak is érte 17e-ret pár hónapja, végül nem adtam. Lesz mit mutogatni
-
30z.Samu
titán
válasz
bajnokpityu #2183 üzenetére
Hát most teljesen elbizonytalanodtam!
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2176 üzenetére
Nem-nem. A Sub magasabb lett, kisebb teljesítményű hangszórót kapott(mint ami a DHT510-esben van), viszont az elektronika több kakaót ad neki, színben sem feltétlen más, kapni ugyanilyen világosbarnában is, a led tényleg változott, továbbá ha kikapcsolod, akkor lecsavarja a potit nullára, majd ha beüzemeled, felcsavarja magát vagy egy bizonyos szintre, vagy ugyanoda, ahol kikapcsoltad, erre már nem emlékszem pontosan. A maradék 5 hangfal kisebb lett, a szatellitek kaptak 1-1 magassugárzót is(ami egyesek szerint bezavar a sorroundba). Úgyhogy kb ennyi a változás. Nekem nagyon ne jött be.
És most kidobtak egy mégújabb modelt is, az 5005öst, megintcsak változtattak a kinézeten, más távirányítóval dobozolják, de én már valahogy ebben sem hiszek. Ettől függetlenül kipróbálnék egyet szívesen -
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2173 üzenetére
Üdvözöllek fivérem
Nekem is ilyenem van
Utánozhatatlan darab... Maximálisan meg...lennék vele elégedve, sajnos nekem megadta valami magát a mélyládában(hangkari cserekor bekapcsolva hagytam, azt mondták, h.ha hozzáérintettem valamelyik kábelt fémhez, azzal hazavághattam valamit belül...de azóta sem tudom h ez történt-e, vagy h mi lett vele) és elerőtlenedett a mély, már cseréltem benne alkatrészeket is, amik nem működtek, Genius szervizen is gondolkodtam, de mivel már nem használom annyit, így nem látom értelmét, így is nagyon üverül szól.
Szóval király kis cucc
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2171 üzenetére
Geniussal kapcsolatban én még mindig elfogult vagyok. Életem eddigi legjobb vétele volt a 3600-as model [link]. 2-3 évig vígan használtam, aztán többre vágytam. De 23e forintért mindjárt kettőt kellett volna vennem.
Neked 5000resed figyel otthon? -
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2151 üzenetére
Ez igaz, de szerintem senki nem kér számon semmit, a mai világban minden az egyénen múlik, nekem pl egy barátom javasolta, hogy tartsam meg a fontomat, majd feljebb meg... most 15%ot vesztettem...
De én döntöttem úgy, hogy hallgatok rá, ezért egy szavam se lehet. Szóval szerintem itt is oda lehetne minden hozzászólás után írni, hogy csak saját felelősségre vegye figyelembe a többi ember, de ezzel (remélem) mindenki tisztában van.
Az lenne jó, ha én is meg tudnám hallgatni a saját fülemmel az egyes szetteket. Pl bemegyek ide-oda, tudom hallgatni a jbl-t meg a tannoy-t a yamahával, denont meg valami stereóval vagy drága hangfalakkal, így nem lehet összehasonlítani, főleg ha nincs annyira vájt fülem, és nem hallgattam már mindegyik gyártótól sok-sok terméket... Ezért fordultam hozzátok, nem elsősorban azért, hogy döntsetek helyettem, csak hasznos infókkal lássatok el.
Egyébként esély van ilyen kategóriában komolyabb mellényúlásra? Az hogy lehet, hogy a denont favorizálja mindenki, pedig a yamaha ugyan abban az árkategóriában van? Ez olyan, mintha lenne két proci ugyan olyan áron, az egyik gyorsabb, akkor nyilván senki nem fogja azt megvenni, ami lassabb... De gondolom nem ilyen egyszerűa képlet. Kinek ajánlanátok inkább a yamahát?
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2136 üzenetére
jajj, de elriasztod szegényt...
azért a hozzászólásából úgy tűnik, első erősítő, szal nem hiszem hogy annyira magasak az igények...
jó persze, 40-48 négyzetmétert behangositani nem egyszerű... de lehet okoskodni... pl azt mondja, első mozi, másod zene. Egyből beugrik a Yamaha, ami azért is pont jó ebben a szituban, mert a yamahák néha meglepően nagy teljesítményre képesek, korrekt hangzás megörzésével... jo nem 361 meg 461... de már mondjuk az 559 nemrossz, de sokkal inkább a 661! Na az nagyon ütős házimozira, és a kisebb modellekkel ellentétben már zenére sem rossz, a valós teljesitménye pedig igen nagy. Lehet hogy egy vájtfülü xy-nak aki az X-edik erősítőjét veszi nem elég 40 akarhany négyzetméterre, de egy átlag usernek szerintem már megfelelhet. Persze ez az én véleményem. -
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2130 üzenetére
"Heco denonhoz meg olyan páros,ami igazán természetes hangszereken is árához képest jól tud szólni. Nem fogja vesédet masszirozni, de az általam valódi zenének nevezett dolgok élvezhetően tudnak szólni."
2 évig használtam ezt a kombot, ez teljesen így van, jó páros, ajánlanám másnak is
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2118 üzenetére
ezzel nagyjából egyet is értek, amit esetleg hozzátennék, 2 dolog:
A piorol annyit irsz hogy átmenet, mintha mindkét dologra megfelelne, azért sztem nem valami jó választás, igaz nem most volt, de régebben meghallgattam egyet, meg sokmindent olvastam róluk, én épphogy a listád végén lévő sony+kenwood páros elé tenném, azoknál jobb azért de...a másik, hogy ha már "általánosságban" beszélünk ezekről, akkor egy Denon - mondjuk a 1908tól fölfele - már igen jó házimozira is, a 2xxx sorozatról meg nemis beszélve, na azok már "átmenetek".
Bocsi csak ezt hozzá kellett tennem, a többi dologgal egyetértek
üdv
-
törölt tag
válasz
Nahh összejött a pézem, így most jött el a döntés pillanata. Azért erre a hozzászólásodra reagálok, mert azt írod, HK házimoziban erős, és hogy döngetős. Kifejtenéd ezt nekem? Én HK AVR 132t néztem ki magamnak és egy Polkaudio Monitor szetten gondolkodom hozzá, de néztem a Heco Victa-t is. Azt olcsónak találtam, de azt mondjátok, hogy az olyan jó? Nekem design-ban annyira nem jön be, a Polkaudiok inkább. Igaz utóbbi árából kétszer kijön a Heco szett...
Tehát elsősorban zenét hallgatnék rajta kicsi szobában (15nm kb), de olykor filmet is néznék (persze nézni a tévén.......). Ehhez vennék erősítőt hangfalakkal, max 250k értékben, de ha feljebb olvastok, akkor találkozhattok a "vergődésemmel"
.
Néztem Denon-t is, a 1508-asat, de a képek alapján a távirányítója annyira gagyi, hogy az már katasztrofális. Ronda és nem tűnik túl strapabírónak se (de persze a hangja miatt megveszem, ha nagyon dícséritek). Kicsit drágább is, mint a HK, meg nekem felesleges is a 7.1.
Néztem Marantz-ot is, SR-3001-et, azzal az a legnagyobb bajom, hogy csak 1 optikai digitális bemente van, ami sztem nagyon kevés. No meg nincs rajta HDMI se, ami mondjuk annyira nem tragédia, lévén ebben az árkategóriában egyik erősítő se képes leszedni a hangot a HDMI bemenetről, simán csak switchelnek.
Minden véleményt szívesen fogadok, lassan döntenem kellene, mert szegény Pana hifim megadja magát
.
-
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2122 üzenetére
volt időm kicsit belerágni magam a fórumba, nekem is inkább elektronikus zenére kéne, de vegyesen hallgatok mindent. Denon 1306-ot favorizálják sokan. Szolgáltatásban többet/kevesebbet nyújt, mint a yamaha?
-
Flow
senior tag
válasz
Köszi, jó ilyeneket olvasni, és végre nem csak száraz adatokat.
Sajnos pénzből élünk mindannyian, ezért addig nyújtózkódhatunk, ameddig a takarónk ér. Ennyi pénzért ez a minőség-osztály érhető el. Biztos sokkal élethűbb hangzása van egy 100k-s hk-nak, vagy egy 200k-s denon-nak, de annyit nem áldozok audióra.
Tehát szerény véleményem szerint ár/érték-ben a heco nagyon erős, és ezek az erősítők sem túl vészesek. Azt mondod pio kilőve? Ahogy olvasgattam sony-t sem nagyon preferálják. Így marad a két yamaha.talán 4000 ft van köztük. Mindjárt átnézem, mi a különbség.
Kábelek... hm... Ezek szerint nagyon nem mind1, milyet vesz az ember?
-
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2114 üzenetére
Még nem vettem semmit. Most tervezem. 2x éves vagyok, valószínűleg pár éven belül koccanok itthonról, és nem csak erre az időre szeretném venni a hangtechnikámat. Azért a heco, mert gyönyörűen néz ki. És mert ár/érték arányban nagyon jó.
Ha lenne pénzem, biztos külön vennék 2xsztereó hangfalpárt, +center+mély, de nem vagyok túlságosan vájtfülű+gazdag, ezért nem hiszem, hogy érdemes többet ráköltenem. Egyéb költséges hobbijaim is vannak...sajnos.
Lehet meg fognak kövezni, de nekem a kinézet is nagyon fontos. Hogy ne 5 szürke műanyag könyv méretű bizbasz legyen a szobában, hanem (amennyire lehet, legyen esztétikus, szép fából, megfelelő mérettel).
Ezen igények ismeretében mit ajánlanál? Szívesen várok alternatívákat, mert nem vagyok teljesen képben a hifi piacot illetően.
-
Pityke78
őstag
válasz
bajnokpityu #2114 üzenetére
Használtba mit tudnál ajánlani mondjuk 60.000-ig?
Újak közül jelenleg én is a Denon AVR-1306 és a Yamaha RX-V459 között vacilálok.
60%-ban inkább zenére lenne.
Vélemény? -
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2112 üzenetére
Használtnál mekkora a rizikó?
Egy tetőtéri kb 12nm-es szobába menne a rendszer. Oda sem elegek az erősítők?
-
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2110 üzenetére
Sajnos csa 130 000 forint van rá. Ebből kell gazdálkodni.
Miért nem illenek össze? Túl gyengék ezek az erősítők? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2106 üzenetére
úgy gondoltam az az átalakítós kábel, nem a mezei kábelt egy átalakítóval csatlakoztatva, de végül is mindegy,
én pl. alaplapit használom kimondottan erre a célra, ott nem kell átalakítani
alapvető kábelminőség meg persze evidens
milyen az olcsó optikai? mi a baja?
10méternél hosszabb kábelnél inkább optikait használnék asszem -
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2096 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
-
NoName?!
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2089 üzenetére
Én is csak megerősíteni tudlak, nekem van egy denon HM-is és egy sztereó erősítőm. Hát bizony a HM-es közelébe se ér a sztereónak... Nincs "élet" a hangjában, és ez még az én bot fülemmel is hallható
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2086 üzenetére
oké, én elhiszem, nem értek hozzá annyira. De az tuti, hogy ENNÉL A MODELLNÉL, ha ez a digitális hangzás annyira hallható / zavaró lenne, egyrészt tuti olvastam volna róla a tesztekben, másrészt hallottam volna mikor meghallgatgattam. Azért nem minden digi gép ugyanolyan, nem tudom Te melyik modellt hallottad, de ahogy az írásodból kivehető nem ezt, onnantól pedig kicsit általánosítás a dolog.. ha egyszer lesz lehetőséged hallgasd meg ezt is
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2086 üzenetére
Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a digitális erősítő olyan hangot ad a dolgoknak, mint ha valami robot énekelne...
Az én véleményem az, hogy ez annyit csinál, hogy jön a DVD-CD felől a bitek sorozata (mert ugye mind2 digitálisan tárol) az optikai kábelen, majd az erősítőben ezen jeleket felerősítik és a végén analóggá alakítják egy ugyanolyan csippel, mint amilyen egy analóg erősítőben is van, amely digitális bemenetről fogad jelet. A különbséget én abban látom, hogy nem az analóg jelet erősítik fel minden zajával, hanem a még digitálisat, így nem tesz az erősítés bele plusz zajt. Aztán persze a végeremény a D/A átalakító minőségétől fog függni, amely ezt a jelet a hangfalak által érthetővé konvertálja.
De persze lehet, hogy rosszul sejtem a dolog működését, lévén, hogy nem vagyok a terület szakértője. Ha valakit bánt a "hülyeség", amit gondolok, gyorsan oktasson ki, csak hogy tisztában legyek a dolog pontos működésével.
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2083 üzenetére
sztem pont ezt írta le Loga, csak más szemszögböl. Mert bizony a kis pana hangjára azt írják hogy nagyon részletgazdag, tiszta, szinte tapintható. Ha ez digitális hang, akkor az, de sokaknak pont ez jön be, míg másoknak bántja a fülét...de egyre több helyen olvasom, hogy igenis van létjogosultsága, sőt..
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2080 üzenetére
LOL
. Elkérem az erősítőt? Ilyen is van? Nekem nincs hangfalam, azt is venni akarok, jelenleg egy Panasonic mini-tornyom van
. Vagy van másik bolt, ahol a hangfalakat lehet elkérni? Zsír lenne, mert akkor mindent mindennel kipróbálhatnék
.
Én nem mondtam, hogy megveszem a Panasonic erősítőt, csak, hogy megnézem, mert sok jót írnak róla. Igazából nem értek veled teljesen egyet a digitálissal kapcsolatban, mert, ha belegondolsz, ez nem zajforrás, hiszen bitszinten toávbbítja a bemenő jelet. Ezáltal a lehető legtökéletesebben adja vissza a bemenő digitális jelet felerősítve. A gond azzal van, hogy sokan ezt már természetellenesnek tartják, túl "élesnek", nagy hangerőn már akár bántónak érzik, mert nem keni el az erősítő.
De én is szívesebben vennék egy hagyományos analóg erősítőt, mint akár a Denon, amivel amúgy semmi bajom...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2078 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy Denon, Marantz, HK, CA, Onkyo mind jó, de simán ki lehet fogni rosszat is belőlük. Csak azt írtam, hogy Denonról hallottam rosszat, hogy volt velük hiba, de az csak a tájékozatlanságomat mutatja, hogy pl. a HKról nem. Ez szerintem úgyis szerencse kérdése, nem hinném, hogy ezen nevesebb gyártók sz@rokat adnának ki a kezük közül. Biztos vagyok benne, hogy még a NADok között is akad hibás...
Amúgy nem segítettél sokat a döntésemben
.
Az a baj, hogy sokra megyek azzal, hogy 100ból csak 1 rossz, ha pont az enyém az. Nekem 1 kell, az legyen jó. De a fent említett márkák közül jómagam nem tudok választani, ezért kértem a véleményetek.
Visszatérve a Panasonicra, egész délelőtt azt nézegettem és azt a tanúlságot vontam le, hogy meg kell hallgatni. Ugyanis mindenki azt írja, hogy máshogy szól, mint az analóg erősítők, nem teszi a hangokra azt az elmosást, amit az analóg, szinte lineáris a karakterisztikája egészen 88kHzig, nem úgy, mint analóg társaié. Van akinek ez a fajta tökéletes hangreprodukció bejön, mások meg pont az analóg erősítők által belevitt színt hiányolják. Ez ízlés kérdese tehát. Amúgy a pontos hangzást mindenki elismeri, és akinek bejön, az hatalmas vételnek tartja az ára alapján. Mondjuk lehetne kicsit szebb...
-
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2063 üzenetére
Köszi az infót!
-
scream24
senior tag
válasz
bajnokpityu #1921 üzenetére
Neked se lenne könnyü erösitöt ajánlani.
-
nova001
senior tag
válasz
bajnokpityu #1900 üzenetére
miért 35 a b5 most mikor egy éve vagy 2 éve még csak 28volt ???? nem értem
-
nova001
senior tag
válasz
bajnokpityu #1898 üzenetére
akor mit ajánlotok ilyen szobába max 25-30ért???? haveromnak is b5jevan ismeres a zugást sajna
én is félek ettöl :S valami jo ajánlat esetleg??
köszi
-
Ninoka
tag
válasz
bajnokpityu #1877 üzenetére
"az meg marhaság,h 35w os terhelhetősgű hangfalat szétküld egy 100wos erősitő"
Próbáltad már? Mert én igen. Egy 100W-os erősítővel igenis szét lehet küldeni egy 35W-os hangfalat, még akkor is, ha ésszel tekered a hangerőt. Ugyanis nem fogod tudni megmondani, hogy mikor is érted el a 35W teljesítményt. Még a hangerőről sem tudod megmondani, mert megközeítőleg ugyanazon a hangerőn egy 4ohmos hangfalra fétszer akkora teljesítmény fog jutni, mint egy 8ohmosra. Nem véletlenül szokták a hangfalakat nagyobb teljesítményűre méretezni, mint az erősítő kimenő teljesítménye.
...de, bátraké a szerencse....... -
vmatyko
tag
válasz
bajnokpityu #1877 üzenetére
nem küldök semmit. nem egy állat vagyok.
általában filmeknél az emberi beszédet nem szereti.
(alacsony bitrate-es mp3-akat meg nem hallgatok).akkor aszondod hogy próbáljam meg a 6x100W-os erősítővel inkább?
(a 6x100-as erősítő 4ohm-es, a hangfalaim 6ohm-esek, amivel most nyomom erősítő az 6x50Wos viszont 8ohm-es.) -
Zsót112
tag
válasz
bajnokpityu #1837 üzenetére
"a 1804nek még nincs előerősitő kimenete? akkor nem ennek utódja lett a 2106."
A1804-esen nincs előfok kimenet, ahogy mondod. A közvetlen utódja a 2105-ős volt, az új ára szintén 160k volt és csak aztán jött a 2106-os. Már a 2105-ön is van előfok kimenet, meg papíron jobb dekóderek (pro logic IIx, DTS 96/24), meg tud olyan csilivili dolgokat is, mint mérőmikis autosetup. Ekkor volt egy ugrás a modellszámozásban a 1804 után nem 1805 jött és kicsit megnyomták a cuccot szolgáltatás oldalon is.
"a 1804 ennyire magas árról indult? a 1xxx sorozat most 100körül végződik,én hosszasan alkudozva vettem a 2106ot 140ért."
Csak két nagyobb AV receivere volt, akkor a Denonnak a 2803 és a 3803 (na itt sem következetes a számozás) 280K és 3xxK körül. Ja, meg az aktuális A1-es ill. A11-es modell, de azok nem receiverek. Lefelé a 1604 és 1404 volt elérhető akkor ez most kb a 15xx - 17xx (19xx ???) szériának felel meg, de persze a maiak sokkal többet tudnak, bár nem biztos, hogy jobban is szólnak
.
"de aztán megsugta az eladó,h a kocsim értékénél 2x minimum több lenne az ára.márkájára nem emlékszem,de az erősitő olyan magas volt,mint nekem a cd,dvd,sztereo,HM egymás tetején."
Hát igen vannak durva készülékek.
[link]
[link] és ez csak egy előfokés kell még hozzá legalább egy ilyen [link] vagy öt ilyen [link]
és akkor már egy ház áránál vagyunk és nincs hozzá hangsugárzó.
-
Zsót112
tag
válasz
bajnokpityu #1833 üzenetére
Nem azért írtam amit írtam, hogy leszedd rólam a keresztvizet.
Ez reflex a PH-n, ha valaki megjelenik egy topikban biztosan van egy-két ember aki neki ugrik.Rubikont, Polkot, Hivi-t, Jbl-t hallottam, KEF-et még nem, de nem is állítottam, viszont vannak az említett ársávban is dobozaik, meg lehet hallgatni őket. Sokan mondják, hogy száraz a hangja vagy nem tetszik pl. a Q széria külleme ez egyéni vélemény. Írhattam volna másik márkát is (Sonus Faber, Martin Logan, Wilson Benesch, Wilson Audio....)abból a boltból vagy máshonnan csak semmi értelme nem lett volna, mert nem férnek bele a büdzsébe.
Nincsenek évtizedes tapasztalataim a hifi vagy házimozi terén és ahogy le is írtam csináltam rossz vásárt is.
"naddal amugy nagyjából egyetértek,h nem hasonlitható egy egyes sorozatú denonnal össze,de az áruk sem.használtan is vagy duplája a nad.max valami őstipust lehet venni nadból azonos áron,aminek nincs DTS,meg akármilyen modern formátuma."
Nem értem az egyes sorozatú denon-t: a 1804-es nem alap modell volt, 2003 decemberében jött ki 160K volt az ára [link] és ekkor volt a NAD-nak egy ha jól emlékszem T744-es készüléke, amit most is lehet kapni és most is 160K új áron, toroid trafós, van előfok kimenete és ha jól emlékszem lecsatolható a tápkábele, van Dts dekódere is és stereóban jobban szól mint a Denon, ezért írtam, hogy rosszul tettem, hogy nem azt vettem annak idején.
"de amugy miért nem vettél akkor mellé egy normális sztereot?5-6-700ezerért sem találsz olyan házimozierősitőt,ami mondjuk egy 150ezres sztereot megközelit."
Azért mert sem pénz, sem hely nem volt. Egy 5.1-es + egy sztereo hangsugárzó szett egyszerre drága mulatság, vagy barkácsolsz egy kapcsolót, de az meg milyen már, vagy huzigálod a hangsugárzókábelt. Amúgy tiszta sor, hogy egy sztereó készülék joban szól mint egy AV azonos ársávban (sőt!!) mert nincs benne rádió, meg felkonvertáló bizbasz, meg dekóder, egy rakat csatlakozó és csak két végfok kell bele.
"amugy meg ha már a nad árkateóriája,akkor még inkább cambridge audio,nem?nem minden király,amit a nad árul,sőt azonos tipusjelzés alatt is árul 3-4 féle erősitőt. megtette már régebben is,pl 3020."
Ha Av készülékeket vesszük a Nad árkategória a 160K-s AV rádióerősítótől a 1,5 milliós elő- végfok kombinációg terjed, míg a CA-nak csak három AV receivere van 130 és 280K között. Hogy melyik jobb az már izlés dolga az új CA 640-es tetszik, de nem hallottam, a NAD purítánabb, de van benne anyag és jól szól (ezt már hallottam is).
Ja, nem vagyok NAD fun csak azért hoztam fel, mert ezzel volt anno tapasztalatom, élményem, ha C-val vagy Arcammal lett volna azt írtam volna.
Mindenkitől elnézést kérek a hoszzú és unalmas posztért.
-
csizzah
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1809 üzenetére
Hi,
Hehe, akkor asszem vagy merőben különbözik az ízlésvilágunk egymástól, vagy valamelyikünknek nagyon rossz hallása van.
Viccet félretéve igazából te vagy az első ember akitől azt hallom hogy a dali házimozira való, és nem zenére, én mikor hangfalakat vásároltam kb ötször hallgattam meg concept sorozatot különböző, azonos árkategóriájú dobozokkal, de én a dalikat mindíg sokkal zeneibbnek hallottam, sőt kategóriájában a legnagyobb térrel és részletezőképességgel rendelkező hangfal véleményem szerint.
Ezen tapasztalataimat megosztottam több magyar hifivel, és házimozival foglalkozó oldal fórumán, és ott a fórumtársak kb 99%-a azonos véleményen volt velem.
Én végül is annak idején azért nem Dalit vettem mert mielőtt belefogtam az építkezésbe meghatároztam magamnak egy max összeget amit semmiképp nem léphetek túl, és sajna nem fért bele a költségvetésbe.
Érdekes story, hogy legutóbb mikor voltam hallgatózni, összismerkedtem egy francia sráccal, aki pont egy C6-ot, és egy Jbl e90-est eresztett össze, classic rock zenével tesztelgette, és kb 20 perc után csomagoltatta a Dali-t, pedig abból már csak a kiállított darab volt nekik.
Dehát ízlések és pofonok...Üdv
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1812 üzenetére
bajnokpityu!
OK, ezeket megértem, de akkor szegény ember mi alapján döntsön, hogy épp otthonra mely hangfalakat válassza???
Főleg, hogy adottak a gondok...
-
neduddki
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1797 üzenetére
HI!
Bennem is az fogalmazodott meg, hogy egy 10eves kojokk nezi a arcedulakat es minnel tobb null van a szam v egen $-ban annal erdekesebb szamara:- (((
udv
neduddki
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1784 üzenetére
bajnokpityu!
Végülis elméletileg akkor szivaccsal nagyjából megoldható...
A külön sub meg ott lesz...Plázában csak nézelődni szoktam...
A sub külön lesz, de milyen polcszettre gondolsz!?
Elméletileg a Victa 300 is az vagy nem!?Budaörsön van a nagykerük és a Lurdyban értékesítenek...
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1777 üzenetére
bajnokpityu!
A Genius centernek elöl van a frontoknak hátul...
kb 5-6cmre a szekrény hátfalától, így jobb a hangja, dinamikája...
Annyira nem tud rezonálni, polcok tele vannak...A betömésre gondoltam már, mert valami felsőkategóriásnál láttam ilyen akvárium szűrő szivacs szerüséget a reflex nyílásban...
Csak gondolom akkor vesztek a közép hangokból...Szép kis feladat elött állok...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1777 üzenetére
ja tényleg szivaccsal meg lehet oldani a reflex dolgot, nekem is kellett régebben(túl közel volt a falhoz), de akkor oda a mély hangja, ami annyira nem fontos hiszen sub-ot fog használni
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1770 üzenetére
bajnokpityu!
Sajna nincs hely...
Csak a szekrény polca adott...
Jelenleg is úgy van Genius 5.1 filc lábakon...
Igaz ennek nincs reflexe... -
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1746 üzenetére
bajnokpityu!
Heco Victa Center 100 = 25e
Heco Victa 300 = 20e/dbebböl kellene 4db egyenlőre, mert jelenleg a frontok is ezek lennének (szekrényben)...
csak nemtom a bassreflex miként fog viszonyulni a szekrényhez...subot még nemtom, apránként veszem meg...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1755 üzenetére
de én nem akarok venni, nekem egy 503-om van 7db magnattal, amikor vettem azon voltam, hogy sub nélkülis szettem legyen min. 4állóval, kis B-párral.
de most azt mondom hogy, igaz tök jó az all sztereó, de ezek egy árnyalattal szebben szólnak sztereóban direkt vagy pure audio módban, a többcsatornás zenét még nem néztem, az más.
szóval most lehet hogy vennék egy 605-öst egy 5.1, 6.1 vagy 7.1 szettjükkel pl.: HT-S990THX-el és valamelyiket a sima hangfalaikból B-párnak pl.: D-302E, D-312Eteccikérteni?
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1757 üzenetére
Clarusék a 2007es hazimozi shown valamit nagoyn elrontottak, nagyon sok volt a mély a bemutaton és zúgott az egész, fajt is a fejünk...szoval nem tudom értékelni
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1740 üzenetére
Nem akarok beszállni a versenybe (minek is induljak ott, ahol esélytelen lennék), de most már felcsigáztatok: hogy zajlott ez a fül-teszt? Valami spéci hangmérnöki kütyüvel vagy valami mezei user számára is elérhető megoldással?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1731 üzenetére
mondom hogy elkeveredtem
, de majd utána olvasok, meg kipróbálom ha találok egy 96/24-es dts filmet, asszem a kill bill 1. az
viszont az előző lapomban lévő hangká ami max 48-at tudott szarabban szólt mint az audigy koaxon és ha a trust is hasonló akkor ott a pont -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1726 üzenetére
átengedi magán 48khz-el a 96khz-s jelet? aha, persze
a hm-ekben is álltalában cirrus logic dac van meg az xfi-ben is
igen, az xfi nem kódólja a dts-t és a dd-ex-et, de átmegy rajta -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1725 üzenetére
ezt most mé nekem mondod?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1719 üzenetére
Azt mondod, hogy a 96/24-es dts-nek jó egy max 48kHz-s kari? Mondjuk nem sok ilyen film van! De én a pcm-et is inkább 96-on küldöm, ha fogadná az av akkor 192-ön nyomnám. Persze lehet hogy hülyeség, mert ha mondjuk az analóg forrást 44,1/16-on digitalizálták nem valószínű hogy jobb lesz, nem tudom pontosan(majd egyszer belevetem magam a témába), de rontani nem fog rajta.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1708 üzenetére
hát ezt ne tőlem kérdezd, én csak azt mondom, hogy ua árban jobban megéri a audigy, ha elég a koax, és ha esetleg akarna majd 96/24-es dts-t akkor nem lesz gond
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1661 üzenetére
"...parti lesz nálunk..."
Egy jó tanács: konfettit ne engedj a lakásba!
"a gari az igy gáz!"
Felhívtam a vevőszolgálatot, azt mondták a blokkal a kezemben menjek be a hifi osztályra és reklamáljak. A cseréhez való hozzáállásuk után bízom benne, hogy ezzel sem lesz gond.
"mehet UTP val és koaxszal egy sinen belül,ha az átlagot mind megüti."
Hogy érted azt, hogy "az átlagot megüti"?
"...működés szempontjából ugyanaz az összes kép"
Mondja ezt egy hozzáértő. Én laikusként ezt nem tudtam..."ezt a lehetőséget az erősitőnek is támogatnia kell..."
Aha. Akkor az enyém marad úgy, ahogy van."...a Heconak a régi vitas 20asát az AVXen 25ért árulják..."
Nem találom.
"...én zártra emlékeztem,ez meg reflex"
És a zárt jobb?
Mindekinek BÚÉK! -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1655 üzenetére
[OFF]
"remélem tetszeni fog,ha már ennyit szivtál vele"
És a szívásnak még nincs vége: mikor kitoltam a vevőszolgálatra gariztatásra azt mondta az ott dolgozó (egyébként nagyon kedves) úriember, hogy a garijegy miatt ne bontsuk ki a dobozt, a közeljövőben bármikor visszamehetek a garicetlivel és lepecsételik. Itthon kibontottuk a hangfalakat és sem magyar leírás sem garilevél nem volt a dobozban... Ráadásul a szoba méreteit is rosszul saccoltam: rövid lett a rear hangfalakhoz a kábel, azt is ki kell még egészíteni egy újabb darabbal.
Erről jut eszembe: egyszerű sodort rézkábelt tudtam venni átlátszó műanyag gumi borítással (fronthoz 2,5-est, hátra és középre pedig 1,5-est ajánlott a srác), ezek a kábelek mennyire érzékenyek? Vihetem egy kábelsínben UTP-vel és coax kábellel?
Aztán mindjárt a bekötésnél is gondban voltam a hangfalak "bi-wireable crossower panel with four terminal binging post" tulajdonsága miatt. (Mivel jobb ez egyáltalán, mint a "szimpla" bekötés?) Ebből kifolyólag a "Standart connections" rész sem olyan egyszerű: míg a hangfalakhoz kapott manual szerint a frontot így kell bekötni:
addig a netről leszedhető pdf szerint így:
Ugyanígy a centernél a papír szerint így:
míg a pdf szerint így:
Tegyen igazságot az ember...
"sztem ma már mind árnyékolt."
Csak azért gondolom, hogy ezek nem, mert míg a centernél külön kiemelték, hogy az az, addig a többinél szó sem esett róla.
"bajt amugy nem nagyon csinálna"
Korábban jártam már úgy, hogy mivel a TV tetején tartottam a videomagnót a kép felső része "elromlott" (már nem emlékszem pontosan mi volt a baja). Persze a videót leszedve egy idő után helyreállt, de sok nap telt el addig.
"a Heco pl olcsón nagyon szép hangú és jól illeszthető zárt subokat gyárt."
Tudnál konkrét példát mondani? Vagy legalább nagyságrendet. Egy hirtelen rákereséssel 50k-s Heco subot találtam legolcsóbban. Vagy ez az olcsó kategória?
Volt a Warfi szett mellett egy hozzá (legalább is színben) passzoló sub is, de az +40k lett volna, annyit nem akartam még otthagyni...[/OFF]
Mod.: amikor megvettem az erősítőt azt mondta az eladó, hogy még jó darabig ne hajtsam meg fullra (és ha jól emlékszem a hangfalakra is igaz ez). Ez a hangerő skálázás viszont nekem újdonság (a music centerem 0-ról indult felfelé, negatív értékkel még nem volt dolgom)... Mi az az határ, ameddig a bejáratós időszakban is gond nélkül tekerhetem?
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1630 üzenetére
Köszönöm!
Végül (előzetes egyeztetés után) visszavittem a Media Marktba, ahol szó nélkül kicserélték, egy Wharfedale szettet (CR-40, CR-8, CR-center) hoztam helyette (remélem ezzel már nincsenek olyan nagy gondok). Ugyan így most azonos árban csak 5.0 szettem van (nincs sub+tartók a hangfalakhoz, mint a JBL-hez és a kábeleket is külön kellett venni), de majd körülnézek ezügyben is.
Viszont rögtön lenne kérdésem is: ha nem tévedek ezek a hangfalak (a center kivételével) nem mágnesesen árnyékoltak (vagy mágnesesen nem árnyékoltak, nem tudom hogy helyes?), milyen messze rakjam őket a TV-től?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1651 üzenetére
nem, azért írtam hátha észre veszed, hogy mit írtál,
tudod mit,
olvasd már el mégegyszer hogy miket írtam, és próbáld meg értelmezni is -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1649 üzenetére
igazad van használj csöves erősítőt te is,
hó, mennem kell, megyek veszek egy gőzmozdonyt, holnaptól azzal járok dolgozni -
Winzsolt
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1645 üzenetére
tudom, tudom, az 50w-os mélynyomom mindent lebont
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1645 üzenetére
leszedtem a manual-t mert kiváncsi lettem, ezt írják benne:
180 W per channel, RMS at 3 Ω at 1 kHz,
with 10 % total harmonic distortion.
Subwoofer: 200 W, RMS at 3 Ω at 100 Hz, with 10 %
total harmonic distortion.
Power Consumption: 160 W (during operation)Front speakers (SP-THD5F)
Type:1-Way Bass-Reflex Type (Magnetically Shielded Type)
Speaker: 8 cm (3-3/16 inches) cone × 1
Power Handling Capacity: 200 W
Impedance: 3 Ω
Frequency Range: 90 Hz to 20 000 Hz
Sound Pressure Level: 79 dB/W•mCenter speaker (SP-THD5C)
Type:1-Way 2-Speaker Bass-Reflex Type (Magnetically
Shielded Type)
Speaker: 8 cm (3-3/16 inches) cone × 2
Sound Pressure Level: 83 dB/W•mSurround speakers (SP-THD5S)
Type:1-Way Bass-Reflex Type (Magnetically Shielded Type)
Speaker: 8 cm (3-3/16 inches) cone × 1
Sound Pressure Level: 75 dB/W•mSubwoofer:
For SP-THD5W (TH-D50/TH-D5/TH-D4)
Type: Bass-Reflex Type
Speaker: 16 cm (6-5/16 inches) cone × 1
Frequency Range: 30 Hz to 200 Hz
Sound Pressure Level: 74 dB/W•mazt azért hozzáteszem hogy elméletileg hatásfokra nagyságrendekkel jobb a digitális, és mindenképp ez lessz majd a jövő, de én még várok egy kicsit
-
JetiRulez
őstag
válasz
bajnokpityu #1617 üzenetére
Szal, ha jól vettem ki szavaidból, akkor nem ajánlott próbálkozni.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1623 üzenetére
"olvasd el az erősitőd leirását,hogy van-e beépitett hangfal védelme."
Átrágtam magam gyorsan rajta, de nem találtam ilyet."hangfalat nem bánthatja egyik esetben sem."
Az egyik eset lenne ha van beépitett hangfal védelme, a másik ha nincs? Az a baj, hogy azzal sem nagyon vagyok ki a vízből, ha a hangfalat nem bántja, de az erősítő túlmelegszik/lekapcsol (amúgy is elég zárt helyen lesz)."...pláne,ha a füzet végén levő teknikai adatoknál találsz 4 ohmra vetitett maximális teljesitményt."
A Műszaki jellemzők c. fejezet így néz ki. Ez most jó nekem vagy sem? És gondolom az enyém is beleesik a [U.K. és EU modell] kategóriába, de honnan tudom ezt meg biztosan? -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1617 üzenetére
Gondolom a második bekezdés nekem szól.
Bár műszakilag almafabéka vagyok és számomra félig-meddig kínai amit írtál, de ha jól sejtem arra akartál rámutatni, hogy meg lehet próbálni a dolgot, de nem lenne szerencsés ezt az erősítőt ezzel a szettel használni? -
imibogyo
veterán
válasz
bajnokpityu #1597 üzenetére
Értem...
Bár én is jó naiv vagyok ennyi pénzért nem tuom hol várok minőséget (legalábbis hasonló rendszerű hangfalaktól), két utasban szerintem több az esély jót kifogni, mint azt már írtad is.Valőszínű tényleg Crystal, vagy 9.X lesz belőle. A zene nekem nem annyira fontos, inkább a film, meg a játék. A quadralt, csak azért említettem, mert olcsó és B-nek megfelelt volna, de azóta nem csak te szóltad le, hanem jó páran a haveri körömből is.
-
Ninoka
tag
válasz
bajnokpityu #1592 üzenetére
Én csak az alapadatokat néztem, mert bennem fel sem merült az, hogy egy 6 csatornás erősítőn, csak 2 csatornán állítható az EQ, Egyébként meg letöltöttem előtte a kézikönyvet, de csak angolul találtam, abból meg nem vagyok zseni, főleg ami a szakkifejezéseket illeti, úgyhogy nem olvastam pontosan végig mindent. De már késő bánat. Most csak kíváncsi voltam, hogy a többi erősítőnél hogy van ez a hangszín szabályzás, mert ha valamikor lecserélem, akkor valószínűleg valami más márkát választok, nem yamahát.
-
nyunyu
félisten
válasz
bajnokpityu #1592 üzenetére
megvan a lehetőség,pláne kenwood,pio termékekhez,h előre letöltsd a használati utasitást a gyártó weblapjához.vagy kipróbálod otthon
Tobbi gyarto weblapjan is kint vannak a kezikonyvek, legalabbis multkor nezelodtem Onkyo, Yamaha hazatajan.
-
imibogyo
veterán
válasz
bajnokpityu #1583 üzenetére
Értem és köszönöm szépen.
Nekem tetszett a válaszod.
Nekem így ajánlás nélkül is nagyon hasznos ez a kis lista.És Kellemes Ünnepeket Kívánok minden kedves fórumozó társnak.
-
imibogyo
veterán
válasz
bajnokpityu #1581 üzenetére
de én kajak nem akarok remlámozni
Nyugodtan, engem nem zavar.használd a fantáziád a keresőoldalakon
Kemény dió lesz, de itt az egész éjszaka !!Egyébként tudom, hogy hallani kéne a rendszert amifelől kérdeztem, hogy hogyan is szól pontosan, csak arra voltam kiváncsi, a jelen állaspontod értelmében, és persze ha ez nem mond ellent az én véleményemnek, valamint semmiféleképpen nem kerülsz ezzel összetűzésbe a lekes fórumozó társak, néha igen csak ellenséges tagjaival, megemlítvén még belső békéd fenntartásának egyértelmű szükségességét, hogy szerény szemszögedből elegendő lenne-e a kissebb polchangfal (ami ugyebár néha nem is olyan kicsi) egy 12 m2-es szobába, mert gondolom ekkora térben nem érvényesülne annyira a kissebb légtér melyet ez a hangfal magáénak tudhat, és bátorkodom még hozzátenni azirányú (bizonyára téves) hipotézisemet, miszerint egy ilyen teremtmény és egy jóval nagyobb testvére között egy ilyen kis légterű szobában nem lehet olyan nagy különbség....
Hát erről kérdeztem nagyrabecsült véleményed, és várnám más fórumtárs kedves hozzászólásait is ("a takarodj a ku.....any.....ba" és hasonlókon kívül)...
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Klaus Duran: 2025 dude
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Formula-1
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest