- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #24840 üzenetére
dantre: A kukába azért nem dobnám, jó az a hálószobába, vagy egyéb helyekre, de az elgondolásod szvsz felejtős. Ha minőségi zenét akarsz, akkor venned kell egy erősítőt is, meg persze hangfalakat. El kell döntened, hogy mozizni is akarsz e később, vagy csak zenélni. Utóbbi esetén én egy használt sztereó erősítőt vennék, valami jobb fajtát 50-100e között.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24824 üzenetére
most lett pénzem, megint csapongok. Alszom a dologra, akár 120e-ig is el tudok menni, a +60e viszont kb másfél hét múlva áll rendelkezésemre. Ott a HK 355-ös annyiér. Ehh, fene vigye a sok lehetőséget. Mondjuk a HK mellé már nehéz lenne plusz sztereó erősítőt is vennem.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24812 üzenetére
kérdezném a 4001-el kapcsolatosan, hogy a komponens bemenetre kötött kép is kimegy a hdmi kimeneten? (ha jól rétem a linkelt tesztet, akkor igen, de erősíts meg, hogy így van!)
Azon vívódom, hogy az önkalibráció hiánya mennyi hátrány?
Akár el is indulhatnék az erősítőddel, nemsokára menne rá egy sztereó erősítő a frontoknak, nem a mozi miatt, hanem zene miatt.
Keszthely felé mikor lenne legközelebb szállítási lehetőség? (nagykanizsai vagyok)
-
8nemesis8
veterán
válasz
Dorian #24691 üzenetére
Bocs, a lényeg, hogy ez a Kenwood ami nekem van mennyire lehet jó alapanyag?
Tehát ha azt ,mondjátok, hogy azért többnyire jó, akkor tudok többet költeni a hangfalakra vagy esetleg szettre.
Ha nem akkor mindenképpen csak frontot vennék és lecserélném előbb utóbb az erősítőt.BBéci: Köszi a választ, ez alapján mivel nem ajánlottad az erősítő cseréjét úgy veszem, hogy nem rossz darab azért. Én is ilyesmiben gondolkoztam, jelenleg nagyon agyalok a Polk audio TSi400as szetten vagy hasonlón.
-
KisApám
addikt
-
R1per2
tag
válasz
Dorian #24668 üzenetére
Szerintem fölösleges erről vitatkozni, hogy mi éri meg, vagy van értelme, mindenkinek mások az igényei. Van egy adott összeg, amit elkölt az ember, és abból gazdálkodik. Azt emeli ki jobban, amire nagyobb szükséget érez. Én ennél az egyszerű kis belépő kategóriánál megkapom azt, amit elvárok, hiába költenék el még 300ezret ennél jobbért, nem használom ki a többletet, mert ilyen szinten nem érdekel.
Ha ennyi többlet pénzem lenne az egészre, akkor már inkább vettem volna egy 62colos plazma tv-t a mostani helyett, számomra fontosabb a vizuális élmény, mint a hangok ilyen szintű minőségbeli különbsége (hangerővel meg kitörölhetem, ha a szomszédok korlátoznak a panelben).Best buyin kérdés 100ezres kategóriában (erőlködő+hangfal) szerintem nagyon sokakat érint, van értelme erről beszélni.
-
Möhe
addikt
válasz
Dorian #24681 üzenetére
Eddig is kábelkupac volt nálam,csak asztalt cseréltem. Valamint banándugókat raktam a kábelek végére.A kábel mind két végén faragtam már,átnéztem a vezetéket,semmi változás. Most úgy vagyok vele hogy visszaviszem a boltba hogy ott is próbáljuk ki,mert ha a láda panelja halt be akkor én idehaza csinálhatok bármit.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24671 üzenetére
tisztában vagyok vele, hogy mi a best buy-ság. Megtanulhattam a nyolcvanas évek közepén a HiFi magazin/mozaik-ból.
vagy a fentiektől 5e Ft-al több a 308-as onkyoval.
Bevallom, én a fentiek helyett ennyi pénzér, -ha mindenképp újat akarunk-, sokkal inkább sztereóban gondolkodnék.
Néztem az onkyo "egybeszettet", hát azt egy elég vékony mezsgye választja el a bögreszettől. SZERINTEM!
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #24627 üzenetére
Ha az egymillás transparent forrasztja a kábelt, akár saruval, akár banánnal kéred, akkor szerinted neked nem lesz elég jó ?
BBéci a múltkor azt irta, nincs vele semmi baj, ha normális pákával, normális hőfokon és minőségi cinnel csinálod. A lényeg, hogy ezek és forrasztási tudás nélkül ne állj neki feleslegesen szétégetni az anyagszerkezeteket. -
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #24614 üzenetére
olyan kérdésem lenne hogy ha a hátsó hangszórók egész hátuljára felragasztok kb 7cm vastag szivacsot mert hogy majdnem sarokba vannak hogy ez jó ötlet lenne?
és a 2.kérdés hogy a frontok mögött az egész fal majdnem üres csak a jobb oldali sarokba beállítottam egy 1,5 méter kaktuszt.. és a frontok mögé tennék ugyan ilyen 7cm vastag 43cm magasas és 18cm széles szivacsot állítva?hülyeség??
vagy valami más ötlet? mit kellene a frontok mögé tenni kb 40 cm hely van...??
még arra is gondoltam h v mi kocka fákat rombuszként sorba egymás mellé összeállítani az egész fal mentén s kb olyan 50 cm magas lenne??? és akk nem csupasz,egyenes fal lenne mögötte??
mindenféle ötlettel bombázzatok persze ha hülyeséget találtam ki akkor mondjátok meg nyugodtan! vagy v mi home made diffúzor?Dorian:nem neked akartam ...
-
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #24583 üzenetére
attól hogy még szappantartó sokkal jobban kellenne szólnia de elv. vasárnap belövöm a rendszert aztán kijön a tudása,remélem...
kb az enyém 5ős skálán 4,5 az meg a 2őt nem éri el zenén se mozin
és ez az es 80-as több basszust ad mint a bose sub.. kicsit furcsa..
ja ezeket a szappantartókat már hallottam bp-n egyik bevásárlóközpont boltjába és hát ott is jobban szólt...
ezzel nem fényezni szeretném az es80-ast meg lehúzni a bose cuccost csak az a cink h aki megheteti hogy ilyet vesz s nem állítja be...
a tulaj inkább mozizik rajta
és sztem még ami elvan ott baszva hogy a hangszórók magas(150-200) hz-en vannak vágva.
meg távolság stb...
átmek belövöm autora aztán beállít mindent csak majd meglátjuk hogy fog menni neki.. vissza jön a "DOS"-os programozás -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #24476 üzenetére
Az én írtam
Bele is megy, de mint közbe megbeszéltük apummal maga a Z nek a vastagsága ugye kisebb mint a kábel-é, és lehet jobb lenne az önszorítós mert ugye az jóval vastagabb. Bár ennél a teljesítménynél lehet, hogy nem fogod észre venni, bár majd haza viszem és lemérjük hogy ha adunk a kábelre feszültségen akkor a másik végén mennyi lesz dugóval, dugó nélkül. Kíváncsi vagyok rá -
uszkár
csendes tag
válasz
Dorian #24378 üzenetére
Nincs bajom a hangjával (B&W 602 S3 hangfalak) mivel még mást nem is hallottam! Ugyanis most kezdtem a házimozit és a hifit....
De sokan azt mondják sokkal jobbakat is hallhatnék amikor beteszem a Yello cd-t, ha nem ezen az erősítőn hallgatnám. Nem tudom... Ezért kérem a tapasztaltak véleményét. -
vasii
senior tag
válasz
Dorian #24332 üzenetére
Sejtettem:S
(#24334) lean :
(#24335) Sanci38: Jo lenne de ez mar 150+ es ahogy irtam 105om van kb es csak lassan tudnek gyujteni
Mondjuk most meg az is eszembe jutott, h ha az onkyo szettet vennem, osszejonne kesobb penz fejleszteni, akkor az onkyo dobozokat eselytelen lenne magukban eladni nem
Ahh..lehet fel kellene rakni a 100k-t a feketere aztan mindenkepp megoldodik a gond, vagy igy vagy ugy -
anti22
tag
válasz
Dorian #24260 üzenetére
Hát itt a hardveraprón ez a jelenlegi yamaha kínálat [link] De láttam pár videót yuetube-on amin a sal 2610 volt yamaha rx-v459 el hajtva és elég faxának tünt.Hogyan van a yamaha tipusok számozása?Csak azért mert nem akarok 15 éves tipust venni tudatlanságból mert nem tudom melyik évben melyik tipust adták ki.Ja és erről a subwooferről mi a vélemény? YAMAHA YST-SW012 Ez még számomra kifizethető kategória.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Dorian #24236 üzenetére
Igen így is lehet,de ennél vannak sokkal olcsóbb és ötletes megoldások.
Azért ez elég gagyi megoldás lenne neked.
Oda valami klasszabb kellene,egészen más a te lakásod.
Valami egyedi.
Nem gondoltad,hogy ilyen igénytelen szivacsot javasolnék!?Előnyben vagyok,mivel a világ egyik "trendmeghatározó" cégénél illetve cégnek dolgozunk.
Láttam már pár megoldást ötletet.
[link]ilyen megoldásokon gondolkodom és készítem is el.
Éppen ezért készítem magamnak a hangfalakat is. -
python1
veterán
válasz
Dorian #24232 üzenetére
Ezeket csak ízelítőként linkeltem be van millió megoldás.
Ezt írogattam már vagy 5 hsz-ben ,hogy szívesen segítek pár embernek ha valakinek szüksége van rá.
Meg is építem,tervezem fel is rakom,még pénzt sem kérek érte csak anyag ár.
Akár mozi szobát is!
[link]Még egy link,talán ez jobb megoldás neked kis művészet is keveredik itt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #24096 üzenetére
félreérthető voltam.kimenő teljesitményt akartam irni.nem a wattokra gondolok itt,hanem a faldöngetésre. ebben sem jó a denon.
térleképezése sztem annyira azért nem jó.mozinál nem ölel körül teljesen a tér.más márkák ebben szerintem jobbak.pl egyszer hallottam egy olcsó piot.általánosságban szörnyű hangja volt,de ott körülölelt a film.
2106om van,az talán 1911 fölött áll,és hirtelen kinyilik a tér,ahogy átváltok egy sztereora.mozinál detto.
-
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Dorian #23972 üzenetére
Szvsz egy jó HDMI kábel sokkalta többet javíthat a hangon, mint a képen, mégis mindenki a képet teszteli. Persze ahhoz, hogy a hangbeli különbségek markánsan kijöjjenek olyan erősítő + hangfalkábelek + hangfalak is kellenek. A mai TV-k hibajavító áramkörei a gagyi HDMI kábelek hibáinak nagyrészét kiszűrik, leginkább csak a probléma mentes 12bites színmélységet lehet felhozni képben egy jó kábel javára. Viszont a hang az más tészta, ott nemigen van hibajavítás.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #23866 üzenetére
Hali Mindenkinek!
Ezt írtam én is valamikor,élőzene ,koncert és megváltozik a hifi-ről alkotott vélemény.
Én is zenéltem legalább 6-éven keresztül,talán azért vagyok én is ennyire elégedetlen a rendszerekkel.
Sőt volt alkalmam hangszergyártó művésszel is beszélgetni,eljárkáltam hozzá mikor az én hangszeremet készítette,együtt hangoltuk. -
Ti4x
aktív tag
válasz
Dorian #23721 üzenetére
Akkor meg kell fordulnom. Nemrég költöztem a nagyszüleimhez és az ágyamnál elég szar a parketta. Egy sáv be is van mélyedve, mozog, stb., de most pont az van velem szemben. Ha megfordulok, ami egyébként nem para, akkor szemben leszek a szekrénysorral, ami előtt sokkal jobb a talaj, alig mozog. Azért ott is egy nagyon kicsit, de kategóriákkal jobb, sajnos régi a parketta... Mit csináljak így vajon? Mennyire kell stabilnak lennie?
Lemértem egyébként a szobát, 4.5*4.5m kereken. Nekem téglának tűnt, de ezek szerint nem az, sose figyeltem meg pontosan. Ha már 60ért vagyok subvásárlás előtt, akkor tényleg jót szeretnék venni, még akár + 10em is lenne rá, csak kitöltse a teret, de ha a talaj miatt teljesen felesleges, akkor inkább csak 5.0át veszek, aztán majd ha elköltözöm, akkor veszek hozzá subot.Mattes : Aha, most olvasgatom visszafele a hszeket, néztem azt is.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Dorian #23718 üzenetére
Hát... az én szobámban egy ősrégi parketta van, amiben némelyik darab még mozog is pont ott, ahova szeretném rakni a subot. Nemrég az ágyam alatt beszakadt az egyik parkettadarab... Nem tudom ez mennyire befolyásolja. A szoba egyébként olyan 5*4 méteres kb, talán kicsit nagyobb, szimmetrikus és az 5 méteres falat nézem középen. Egy ilyen szobához hogy gondolkodjak?
-
Tuib
aktív tag
válasz
Dorian #23613 üzenetére
Qedet ajánlotta BBéci is, jómagam Kácsa kábeleket vettem: Ezt a sorozatot Ezenkívül sztem az AudioQuest Forestek is jók lehetnek.
Amiről nem tudom, milyen, az a Proson kábel. -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #23588 üzenetére
HÁt én meg pont az olvasom.
Meg mondjuk a PChotline sem hülyeségből demózta analóg kimenettel a Dunét a HÁzimozi és HI-Fi shown. Bár irreális értékű kábelekkel
Szerintem te arra gondolsz, hogy torzított. De az meg azért volt, mert a Dune alapból maxra rakta a hangerőt, viszont ha 0Dbre állítottad, akkor megszűnt ez a gond. És a legújabb frimba a max hangerő a 0db, de lehet állítani valamit külön, hogy efelé is tudd emelni.
-
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #23484 üzenetére
TV:Samsung 50b430
AVR: Onkyo 608
Front: JBL Es 80
Real: pár éves kenwood hifi hangszóró 30*22cm-es tudom nem a legjobb 2utas és 13cm-es bass reflex-es mély+magas 6cm-es+csipógó de ahhoz képest nagyon jó 100W/6ohm-os,Erősítő 40hz-en vágta bemérés után, majd 1x Es30-as lesz helyette de előtte egy Es 25c centert fogok venni.
Jelenleg így 4.0-ba hallgatom és hát már most elég jó... bár a hátsó hangszórók még csak idéglenes helyükön vannak mert majd ha jön a jó idő,felmelegedés akk apummal összehozunk egy hangszóró álványt [link] aztán majd utánna sztem még jobb lesz a hangja...
És sztem nemsok 18 éves srác mondhatja el h neki ilyen van ... s örülök neki h ennyim megvan, nemvok elszálva... ja meg azt tudom mi fán terem az erősítő és egyéb dolgok ami benne van(ezt tanulom a suliba,elektró szakon)jövőre kedzem az egyetemet aztán utánna még tudom fejlesztgetni a rendszeremet...és így is már elég sokba volt van a rendszerem, persze csak relatívan ,diákként
-
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #23400 üzenetére
Az biztos, hogy nem rossz megoldás, de egy ideje inkább a célgépek híve vagyok, vagyis utálom a PC-ről a zenelejátszást és a videónézést is. Túl sok minden szól bele a hangba / képbe a már meglévő konstans 1000 másik dolog mellett.
Sokat baszakodtam Pcről mkv-k lejátszásával, de sosem jutottam olyan szintre, amit most a popcorn produkál. Erről már korábban írtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- BestBuy ruhás topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 1 / 2
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest