- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #26402 üzenetére
marantzok amiket hallottam, fényesek voltak.ha a hangfal magasa is erős,akkor borzasztó lehet a végeredmény.pl szerintem egy KEFel párositva menekülnék.
denon olyan,mintha kicsit lekerekitené a tetejét,ezért nem bántó a végeredmény.CAnál nem éreztem, hogy olyan nagyon fényes lenne,ellenben több hangfalat tud zeneien kihajtani, mint pl a denon.
már nem emlékszem mikori és melyik dalid van, de a régiek erősek voltak magasban, most amit hallottam az nem volt fönt túlzó.szerintem dalihoz nagyon illik a denon.
sirfer:soha nem érdekelt a hm erősitő hdmi bemenete.fogalmam sincs.
steve:szerintem igazából mindegy, nagy hibáját nem éreztem az obisidannak.ha lehetne valami olyasmit vennék hozzá, ami a közepeket kicsit jobban erősiti,mint a többit.pl egy középkategóriás piot.
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #26402 üzenetére
Amikor vettem a dalit, akkor ott a marantzot ajánlották hozz, mert zeneileg jobb mint a H/K állítólag, nekem meg már akkor meg volt a H/K.
Viszont a 608as onkyo a Dalikkal szerintem nagyon nem jó zeneileg.Most ezt olvasom, és azon gondolkodom, hogy ha lesz sok 3D film, akkor lehet megérné váltani egy 260as vagy 360as H/Kra, mert zeneileg nekem meg ez jött be a dalikkal. Mondjuk így, hogy nincs most mély ládám, a Onkyo jobban megdolgoztatja a C6osokat, viszont ha meg lenne mély (meg lesz is majd.), akkor nálam minden képen a H/K a nyerő. De mint írtam ismerősöm jamo 606osokkkal használja volt neki is H/K és ott meg a 608as lett a jobb választás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #26239 üzenetére
warfimat anno tuningoltam.kapott váltót ideiglenesen, kikötöttem az egyik mélyet, kapott új magasat, és mintha kicserélték volna.
váltó mondjuk egyedül majdnam annyi lett volna,mint a fél hangfal,igy ezt hagytam,de pl a visaton magas jót tett minden téren.csak találj olyan helyet, pl a régi visaton bolt, ahol hagyják, hogy ott helyben próbálgass dolgokat naphosszat.végén ott hagytam talán 5e Ftot, de egy pár napra újra élményt adott az ősrocker hangfalam.
-
roby42
csendes tag
válasz
Dorian #26046 üzenetére
Na,akkor összegezzük:mondjuk megveszem a H/K 255-t.Ez a kiindulópont.(mondjuk 25 négyzetméterig.)
JBL Balboa 5.1 technikailag jó hozzá?Mondjuk 25 négyzetméterig?Ebben az árban (170e) van az erősítőhoz jobb hangfalszett vétel?
Ha nagyobb négyzetméterre kell,akkor pedig engedünk a minőségből a teljesítmény javára.
Akkor milyen hangfal szett jöhetne szóba 180-200ezerig? -
roby42
csendes tag
válasz
Dorian #26033 üzenetére
Vegyük úgy ,hogy 40-en használnám,.Ha nem lennék annyira igényes és mondjuk a H/K csak azért venném ,mert 80-ért megkapnám haveromtól(megkímélten),akkor sem lenne elág a Balboa 5.1szett,vagy valami hasonló ?Hisz az elején még Obsidan 600-at szerettem volna,Denon 1611-el.A HK most bejönne a Denon helyett,mert olcsóbban megkapnám,akkor mit vegyek az Obsidan 600 helyett?És ha mondjuk 25 négyzetméterre venném,akkor mit kéne vennem a H/K -hoz?
-
K!$$rác
tag
válasz
Dorian #26033 üzenetére
80m2-es helységből 40m2-re nem lesz lesz kevés a HK255-ős?
nem tudom ezért kérdezek rá... de lehet h elég ,bár kétlemOFF:Ma a suliba végig vettük az Összes DAC felépítést ,működést most meg az ADC-t tanulgatjuk szal már ezt is tudom hogy miből áll ,hogyan lehet ilyet építeni... lassan már az erősítő,lejátszó egész felépítését tudni fogom
építeni is lehetne egyet
troid táposat
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #25857 üzenetére
nem sajna. Lükeség volt a maratzodról lemaradni. Most van 80e Ft a zsebemben már, de nem látok olyant, ami kedvemre való lenne. Találtam par nagyon régi nagyon nagy vasat (denon 3802, Pio 908) de valahogy nem nagyon tetszik 10 év körülit venni.
Ott tartok, hogy legyen HDMI, legyen 5.1 preout, legyen mikrofonos kalibrációés ne legyen nagyon halvány hangminõségre. Már-már egy onkyo 508-on morfondirozok, -nem szinpatikus-, szeretném azt gondolni, hogy ha a frontoknak rákötök egy NAD 315BEE-t, vagy Denon PMA700-ast inkább, akkor nekem már jóvilágom lesz. Nemtom...... -
Mr Paris
tag
válasz
Dorian #25846 üzenetére
hátha nekem gajra vágja az erősítőt az elég nagy probléma...
csak azt nem értem laikusként, hogyha ez ennyit számít akkor pl. minek csinálnak 4 ohmos hangdobozokat
A denon 1311,1611,1911 amiket még nézegettem azokon is asszem az van, hogy 6-16ohm. Lehet van olyan ami 4ohm nem értek hozzá, csak nem értem"megfőzés csak tartósan alacsony teljesitményű és impedanciájú megterheléskot jelentkezik"
lehet én értelmezem félre, de ha nem "üvöltetem" akkor lehet ilyen? -
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #25848 üzenetére
ok, igazad van, csak én abból indulok ki, hogy az otthoni zenehallgatáshoz használt eszközöknél az a cél, hogy az eredeti felvett hangot reprodukáljuk, illetve elektronikus zene esetén, azt akarjuk mennél jobban megközelíteni, amit a stúdióban rögzítettek. Ezen cél elérésében csak hátráltat a hangszínszabályozó. hogy szólna valami szebben attól, hogy elrontjuk. Na mindegy. Van aki örömmel tud hordani egy 15e Ft-os replika Rolexet, ami nekem pl soha eszembe nem jutna. Nem vagyunk egyformák.....
-
Mr Paris
tag
válasz
Dorian #25838 üzenetére
nézelődtem, próbáltam elméletben nem szettben kaphatókból összeállítani az 5.1-et, de ez az összeg jó esetben a két frontra futotta, összeségében egy 100ast tudnék áldozni rá annál többet sajna nem.
Gondoltam ha már a JBL a Harman-é nem lesz ilyen jellegű "probléma" vele... -
ToxLee
őstag
válasz
Dorian #25783 üzenetére
De jó neked. Én panelba lakok, minden oldalról szomszéd és azt kell mondjam, hogy a Concept 8 nem tud kinyújtózni.
De majd nyáron, ha vége lesz az egyetemnek mindent haza hozok, akkor elkezdődhet az igazi film nézés.
Mellesleg 1-2 hónapon belül eladó sorba kerül a Yamaha RX-V661-es erősítőm. Ha valakit érdekelne véletlenül... -
cintula187
addikt
válasz
Dorian #25770 üzenetére
Nem rossz. CSak az adatlapodon az elöbb nem Vitast láttam hanem "victa" -t. Benéztem. Azért mondom hogy helyet cserélni a lámpával és a jobb oldalra rakni se jó ötlet mert az sarok. A bal oldal az nem sarok valóban. Nincs akkor ötletem hogy mit kezdj a burkolatválasztó - gránitlap problémával
-
Gaben360
senior tag
válasz
Dorian #25685 üzenetére
Akkor Te mit ajánlanál ami ezekhez hasonló tudásban és árban is?
Nem zártam ki a többi márkát,csak nekem ezek tetszenek,főleg a H/K.
A yamaha mondjuk nekem nem fekszik valahogy,a pio is csak nagyobb kategóriában jó,a denon tetszik de rohadt drága még használtan is,marantzot nem ismerem. -
Gaben360
senior tag
válasz
Dorian #25668 üzenetére
Tényleg ennyire szar a sony??
Persze lecserélném de egyenlőre nincs rá keret,és nem is lesz egy jó ideig!
Ha meg szar a sony akkor el sem lehet adni,max szaré-húgyé,pedig nem volt olcsó amikor megvettem!
Sejtettem hogy ez lesz hogyha beírom hogy milyen hangfalaim vannak,ez van erre tellet,másnak még ilyen sincs.Valaki örül egy egybemindenbögreszettnek is. -
Gaben360
senior tag
válasz
Dorian #25651 üzenetére
Ahogy leírtam hogy a frontok és a surround közé tenni úgy sincs értelme?
Vagy a mostani surroundot kicsit előrébb hozni és a plusz két surround menne a helyére?
Igazából amiket néztem erősítőket azok mind 7.1-esek és szeretném kihasználni.
Előttem bazi nagy tér van de a hátam mögött meg 0. -
bozont
veterán
válasz
Dorian #25446 üzenetére
Igazából az lenne a legjobb, ha az a fénysugár ami kilép az optikai szálból inkább elnyelődne mintsem visszaverődne. Ugye az ideális az lenne, ha minden fénysugár az optikai szállal párhuzamosan haladna, de ez sajnos nem lehetséges, max megközelíthető, de ahhoz már lézeres fényforrást kell alkalmazni. De mivel a led olcsóbb, ezért a legtöbb helyen ezt alkalmazzák (high-end termékeknél már el tudom képzelni a lézert is, de erről nincs sok infóm) és így az adott pillanatban kiküldött jelnek van egy időintervalluma amíg megérkezik a vevőhöz. Ez abból adódik hogy az optikai szállal párhozamosan haladó (legrövidebb út) és a még éppen visszaverődő fénysugár (leghosszabb út) eltérő idő alatt érkezik meg a vevőhöz egy ugyanazon jel esetén. Hogyha a kilépő fénysugarat visszatükrözzük, akkor annak még nagyobb lesz az útja mint az éppen visszaverődőnek így nagyobb lesz az időintervallum. Arról nem is beszélve, hogy ekkor kétszer is megtörik a fény (kilépésnél, aztán belépésnél), ráadásul ez megtörténik minden visszaverődés alkalmával ami megint csak nem tesz jót. Ugye az lenne a legjobb ha ez az időintervallum=0, de ez (most még) nem lehetséges.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #25399 üzenetére
Ebben nagyon igazat adok! Bár, (ha csak sejthető formában is) egy középkategóriás Yamahánál már tartalmasabb/telítettebb a hang.
Persze, nem a mostanság gyártott (HDMI csatlakozóval teli tűzdelt) középkategóriás "förmedvényekre" gondolok.
De most ez a divat... a hangminőség nagyon sok film kedvelőnek alig számít (csak legyen gyomorrengető mély!!) a lényeg a HDMI... és azt is lehet Jamo-val stb... hallgatni...
(de az is lehet, csak én vagyok irigy és maradi. Nekem nincs most HDMI-s erősítőm, mert nincs pénzem rendes hangsugárzókra) -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #25373 üzenetére
valóban az aknahibák meg emelkednek a mai CD DVD irók korában akármilyen irányban eltérsz az irónak optimálistól. rendes teszteket találtam, és nem feltétlen a leglassabb a legjobb.amikor még CD irók voltak,tényleg lehetett hallani a 4x 8x 16x 40x irások között a különbséget,előbbi volt a legjobb. és a leglassabb irásokban volt a legkevesebb bithiba(nem jut eszembe a neve). miota dvd iróm van,nem teeszteltem, mert épitkezés miatt eladtama komplett sztereo láncomat, a HM cuccomon meg nem hallani.
kocsiban meg egy igen öreg kenwood CD olvasóm van,ami új korában ujrairhatót is olvasott, most meg hárklis a 8x irott lemezekre is.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #25340 üzenetére
Amikor tavaly tavasszal bekerült a rendszerembe a Velodyne SPL1200 Ultra, akkora javulást, változást okozott, mintha az egész cuccot lecseréltem volna.
Ennyit az olcsó kontra drága szubok kérdésről.
25 Hz normális megszólaltatása még az 300 wattal hajtott 30 centis hangszórók közül is kevésnek sikerül.(#25343) 8nemesis8
Dorian megadta a helyes választ. -
-
Mlnr To'm
tag
-
python1
veterán
válasz
Dorian #25289 üzenetére
Helló!
Akkor hagyd digitálisan,kevesebb kábel!
Csak add át magad a zenének,érzelmeknek.
Majd 2-3 hét múlva meg kösd össze analóggal, és akkor fogod hallani a különbséget.bajnokpityu:valószínű,hogy a szoba akusztikával lesz a probléma,pár mutatós,esztétikus panelt fel lehetne neked is szerelni,vastagabb sötétítő ,pár vászonkép a falon stb.
-
Warter
addikt
válasz
Dorian #25244 üzenetére
Ez így van, de alkudni kell belőle. Nézze meg, hogy mire van szüksége és mire nem a szolgáltatásokból. Kérdezzen rá mennyi az alja. Aztán döntsön.
Egyébként a 2803 kicsit régebbi, mint a 245 és nincs rajta HDMI pl, de persze ezt neki kell végig gondolni, hogy mire van szüksége. -
bozont
veterán
válasz
Dorian #25228 üzenetére
Igen, csak a számítógépemmel nem szereti kegymást, nincs kép HDMI-n keresztül, egy XBOX 360-al meg tökéletesen működik. Kis keresgélés után rájöttem, hogy nem egyedi probléma. Először az AMD-vel vettem fel a kapcsolatot, ők azt mondták írjak a Yamaha-nak, ők meg nem igazán akarnak válaszolni sajnos. Aztán úgy döntöttem lecserélem egy másik modellre, ami első körben a Marantz NR1501 lenne, de most lehet hogy szóba jöhet ez a 4002 is. Igazából nem is a HD hang támogatása a lényeg, hanem hogy leszedje a hangot HDMI-ről.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #25202 üzenetére
a 355-nél, jobb a 455-ös?
a plusz dvd lejátszóval, akár jobb vétel is lehet?
Bevallom, ennyit nem szánok rá. Tegnap egy srác a munkahelyen is arról győzködött, hogy ha én LP-ről akusztikus zenét és Jazz-t is akarok hallgatni, akkor felejtsem el a HM erősítőket. Szóval mindenképp +sztereó erősítő is kell, akkor meg nem megyek addig el a HM erősítőben.
-
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #25144 üzenetére
A mérnökre tippeltem én is, kolléga
Most megint képbe jött a HK mellett a Denon, eddig azért vetettem el, mert a 1911 elég gyér csatik terén, de használtan valami nagyobb kategória jó lehet. Ahogy néztem a 10-es modelleknél nem jelent meg 2809 utódja, csak nagyobb (3310), vagy kisebb (2310) kategóriás. Még mindig nem tom mi passzolna a C6-hoz. HK255/260, Denon 2xxx, vagy Onkyo 609.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #25121 üzenetére
Mindenben ilyen precíz vagy? Le a kalappal, szép munka, mármint a rajz. A sok móricka rajzhoz képest amik meg szoktak itt jelenni felüdülés
.
Utána néztem a denonoknak kicsit, elég jól választottál.
A távirányító érintős? Világít a sötétben? Azt néztem, hogy ilyet az újaknál már csak a csúcs 4-es széria tud. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #25134 üzenetére
ezek szerint mozira állitja be.
anno a thx amikor megjelent, valami olyasmit irt elő,h 5 csati,v 7 csati végén pont ugyanolyan hagfal legyen.
ettől zenére tuti visszaállitanám szélessávra.
egyébként első blikkre szebben szólnak az állók is,ha nem kapnak mélyet, csak hosszú távon zavart.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #25097 üzenetére
Na igen, a szoba akusztika az nagyon fontos,legalább 50%.
Tényleg a kanapé mögé már megálmodtad a polcot,hangfal polcot?
Kábelproblémád nem lesz a hátsó hangfalaknál? Tervezhetnél komplett falat is a kanapé mögé ami mögött elvezethetnéd a kábeleket,és még fali karokat is szerelhetnél a falra,ill afal mögé világítást is tehetnél. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #25092 üzenetére
egyszerűen nem tudok hinni abban, hogy tökéletesen bánik egy nulla forintból nyákra integrált szoftveres cucc akár a digitális jellel.
egyébként a denonomban levő DAC is rosszabb,mintha jó kábellel a zs vagy az xfi készitené az analóg jelet.pedig 5-6rugós kábel viszi a digit jelet is.mozira jó...
én mindenképp a CD saját DACjára szavazok zenehallgatásnál, vagy külső dac.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #24960 üzenetére
ez furcsa,mi azt teszteltük nemrég, h melyik CD hányszorosan volt irva, meg hogy hányadik másolat.igaz,nagyon fülelni kellett, meg enyémnél jobb láncon lehetett igazán kihallani, de ezért ez sem mindegy.
ettől a kategóriától a 320as mp3 rohadt messze van.még a fos berhelt wharfimon is simán kihallott.
-
TCr
veterán
válasz
Dorian #24956 üzenetére
"a bejáratás nem valami misztikus dolog, csak annyi, hogy bizonyos idő elteltével javul a hangjuk, és az elején nem szabad csutkára tekerni a hangerőt."
Igen, pont erre gondoltam én is.
Áralku nincs, próbáltam, de ennyit mondott a srác, hogy ha ezt elviszem, nekik majd úgyis ki kell bontaniuk egy másikat...Mindegy, kicsit megnyugtattál.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #24856 üzenetére
Szerintem a Sony STR DA 1200 ES kenterbe veri az Onkyo 605-öst.
(#24868) Zebu
Annyiért ajándék, azonnal csapj le rá!!!(#24857) Sanya46
Erősítőhöz valami komoly tápkábelt szoktunk javasolni a gyári helyett, nem valami átalakítóval tovább rontani az egyébként sem jó minőséget.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest