- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #38056 üzenetére
Nem. Annyi "utas" egy hangfal, ahány részre osztja a benne lévő hangváltó a teljes frekvenciát. Pl. lehet egy két mélyközép és 1 magas hangszóróval 2 utas. Vagy 2,5. Igen, ilyen is van, ekkor az egyik mélyközépre csak a mélyhangok mennek, ha jól emlékszem.
Mivel egy jó hangváltót csinálni annál nehezebb, minél több részre boncolják a frekitartományt, az általunk megfizethető kategóriában ökölszabályként elmondható, hogy egy 2-2,5 utas hangfal jobb minőség, mintha mondjuk 3 lenne. -
Maxell014
senior tag
-
Maxell014
senior tag
válasz
jos3ph #38060 üzenetére
és akkor nem lehet hogy csak az volt a baj hogy rögtön csuma hangon kezdtem és nem volt ideje mit csinálni?
mert azóta már másfél órája szól a zene gyönyörűen6ohm-osak 120wattosak de most csak kettő van rajta
nem hiszem hogy volt ideje 2perc alatt melegedni én már arra is gondoltam hogy azt már nem engedi nehogy széthajtsa magát vagy nem tudom
-
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #37716 üzenetére
Nézz körül az avx-en, rengeteg erősítőt szoktak kínálni!
A szobád csupasz falai olyan brutális visszaverődéseket okoznak, hogy még beszélgetni sem lehet kellemes benne. Onnan tudom, hogy egy ideig az én nappalim is rettentően visszhangzott.
Az erősítők teljesítmény adatai csak tájékoztató jellegűnek tekintendők és a 75 vs. 90 W közötti különbség elenyésző.
-
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #37697 üzenetére
Összehajtogathatod a kábel végét, nem rossz ötlet.
Már elsőre furcsának tartottam, hogy az említett Denon annyival jobbnak bizonyult a Marantznál, mint ahogy írtad. Már sejtem, mi okozhatja a nagy különbséget. A Marantzod beteg, a melegedés kihatással van a hangjára, illetve valami hiba okozza mindkét jelenséget. Forrósodik és vacak a hangja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37494 üzenetére
szerintem tök mindegy.
ha ugyanazok a végerősitők vannak bennük(jó eséllyel),akkor ugyanazt csinálja mindkét esetben.ezzel sem hiszem,h haza tudnád vágni,mint ahogy a forditott polaritású bekötéssel sem.ha a mély-magas összekötő lapka bent marad,az erősitő védelme bekapcsol.ha meg kiveszed a lapkát,és forditott a polaritásod,akkor rosszul szól,de ennyi.
-
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37439 üzenetére
Még egy kis érdekesség a Dune Pro modellről: egy másik (orosz nyelvű) fejlesztői fórumon a cég képviselője többszöri unszolás után hajlandó volt elárulni még néhány + infót: valószínűleg mindenki észrevette, hogy az XLR kimenetek mellett egy fekete szigszalaggal valami le van ragasztva? - na el nem lesz más, mint egy tömörítetlen "teljese nyers" AES/EBU digitális kimenet (gyakorlatilag RAW adatfolyam).
Gondolkodtak azon is, hogy I2S kimenet is legyen RJ45 csatlakozóval, de erre nem igen van kereslet az ő felmérésük alapján. Tehát ez (részben) kompenzálni fogja a második HDMI hiányát (Sigma csip sajátossága).
Arra is tettek utalást, hogy ez a modell támogatni fogja az SACD és a DVD-Audio formátumokat is -
T.B.H
csendes tag
válasz
jos3ph #37387 üzenetére
Ezt te sem hiszed el,hogy"nem tud hifit gyártani".A Sony a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai cége,ha akarná zsebre vágná a Denont Onkyostol,mérnökeikkel,fejlesztéseikkel együtt!!!Az o.k.,hogy tömegcikkekre koncentrál,de ebből van a lóvé(ezért is gyárt a Denon,Onkyo,Pio....olcsóbb készülékeket)különben csődbe mennének,vagy pénz hiányában versenyképtelenekké válnának(a csúcs készülékek terén,ami profitot nem igazán termel,csak presztízst).
Kellenek azok az olcsóbb készülékek,hisz nagyon sokan"a legtöbben"nem tehetik meg,vagy nem is akarnak több százezer forintot költeni efféle szórakozásra.A finnyásabbak meg vegyenek felsőkat.Denont,Nadot.... -
nismoka
addikt
válasz
jos3ph #37393 üzenetére
Hogy ne csak vitázzunk
. Láttam hogy mission M35i dobozaid vannak fronton és QED Silver Anniversary XT kábeleket tervezel hozzá. Kábeleztem ezzel M35i dobozokat és szerintem jót tett a hangképnek mert a missionokból kissé hiányoltam a magasakat de ez a kábel rendbe rakta.
Bi-ampoltam is de a mélyekhez nem ebból a kábelből raktam hanem vastagabb tömör réz "magos" kábelt. Igy jónak érzem a mélyeket is és a magas tartományt is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37397 üzenetére
na ez az amit nem tennék sosem.csupa használt kábeleket vásárolok,mert ezeken nem lehet bukni.több kerülne utánamászkálni,mint amit ezeken bukhatok.de ez kivétel.
ebben az országban is nagyon sok divat van. divat volt a kinai hifi.alábbhagyott.
ne tudd meg mit görcsöltem,amikor a 2106ot le akartam cserélni a 2309re.hogy mindenki aszongya az új az szar.hát nem.az a 3-4 évnyi fejlesztés bizony nagyon hallatszik.csak azért mertem, mert vissza lehetett volna csinálni,és szintén nem bukhattam,oylan olcsón jött.
de új HM erősitőt rohadtul nem vennék meg,pláne ennyiért, hogy otthon előtte ne halljam saját cuccaimmal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37393 üzenetére
amelyik a legjobban szól....
tényleg nem értem az embereket.
tegnap egy millás láncba vettek meg tőlem egy kábelt.átadtam,mondtam,hogy szerintem hogyan szól.de hát ez csak egy kábel, úgysem számit.jó,persze mindennek két éle van,ő lehet pont olyan hangot akart,amit a kábelem képviselt. de az volt a fő érve,hogy milyen kábeleket győzött le egy tesztben.
és pont van olyan kábelem,amit az legyőzött, tesztben. elnézést BBécitől, rá nem vonatkozik, de annyira más hallok néha,mint amit a tesztben leirnak, hogy elképesztő...
és kajak nem érdekelne ilyenkor, hogy hogyan kéne viselkednie.miért ne szólhatna jól egy sony?és miért mindig jobb egy denon (tudok saját fülem által ismert, elég rossz denont is)?
-
Integra
titán
válasz
jos3ph #37341 üzenetére
akinek komoly cuccra fussa, annak vagy fussa hangszigetelésre, vagy akkora telken van, hogy a családi házban a dizsi nem zavarja a szomszédot (vagy mindkettőre
). nem kell bunker, arra ne költs, inkább pincézd alá az egész házat, ha a talajszerkezet engedi, hosszútávon megétrülő befektetés, még ha drága is az elkészítése
-
D.Dani
tag
válasz
jos3ph #37333 üzenetére
Ja, szerintem senki nem szereti, ha a szomszéd erősítője zöldebben, akarom mondani HALLHATÓAN szebben szól (hangosan). Illetve könnyen megeshet hogy nem azonos a zenei ízlésünk, más-más stílust kedvelünk. Tehát marad akkor a tanya...
Vagy egy bunker valahol... pl.: [link] [link]
Fejhallgatóval meg nem olyan mint hangfalakkal, illetve 5.1-et hogy hallgassak fejhallgatóval? -
D.Dani
tag
válasz
jos3ph #37300 üzenetére
Na ezért (is) igyekszünk különálló családi házba. Laktam panelben én is, ahol a fűtéscső volt, "ami minket összeköt" függőlegesen és nem a ....-Mobile.. Most lakóparkban lakunk, ami annyiban jobb, hogy minden szebben néz ki, és igaz nincs ami függőlegesen "összeköt", de az áthallás itt is katasztrófális (szomszéd fürdőszobák, felső gyermek-"futó-/síróversenyek". brrrr.
Utólagos hangszigetelést állítólag nincs sok értelme csinálni, mert elsősorban a falak csatlakozási pontjainál kellett volna "gyárilag" rendesen megoldani.Apropó, valaki tud valami hatékony, ha nem is tökéletes megoldást erre a problémára a (el)költözést leszámítva?
Nem szeretek stresszelni, amikor jobbra tekerem a volume-t..... -
robi0604
őstag
válasz
jos3ph #37269 üzenetére
Van több lehetőséged, melyeket majd ismételten próbálgatni kell.
Első körbe, amíg nincs más, rakhatsz alá valami normálisabb szőnyeget.
Sokan esküsznek (joggal) a márványlapra, alá szoktak parafát, gumiörleményt, stb. rakni, de a parkettával helyenként mindenféleképpen kellene kezdened valamit.
-
BBéci
legenda
-
Daffchy
őstag
válasz
jos3ph #37219 üzenetére
Keresgéltem Én is a nyákon hátha találok valami jelölést, de semmi.
Két forrasztást találtam, de a nyákon ahoz hozzá futó száll az pont a 220-as kábelhoz megy...:SSajnos ilyen téren nem értek hozzá, kondik, tápok, nyákok stb... erre sajnos nem terjed ki a tudásom, azért próbáltam vizuális segítséget is kérni (lefotózva).
Esetleg valami tipikus rövidítést nem szoktak használni? Mert van ráírkálva sok minden szabad helyeken.
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
muzsikpeti
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37144 üzenetére
egyébként DIY oldalon olvasgattam régebben,többeknek jobban tetszett a sima naka dugó,mint a Z.összehasonlitani enyhén szólva nehézkes.
Úgy irták,h a sima naka,alig észrevehetően ront a hangon a sima frissen csupasztott rézhez képest.az RCA dugót,amit választottál, ajánlottnak minősitették, mint ahogy a 3100Ftos furu dugót is.utóbbire gyűjtök,leirások alapján illeszkedni fog a láncomhoz,kábelemhez.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37156 üzenetére
ne hiszem.az anniversary ezüstözött,a sima meg sima.tök más hangjuk van.
egyébként én vigyáznék az ezüstkábellel,nem mindenütt jön be,és nem is mindegyik.egy görbe karika után én épp térek vissza a rézhez.bár nem volt az a tapasztalatom az ezüsttel,mint szokták mondani(meghúzza a középmagasat,meg nagyon magasat),de valahogy jobban illeszkednek a láncomhoz.
az M3asodnak nem is annyira gáz a kábele,mint szokott.de én akkor is inkább rendes hangfalkábelre cserélném,mint kivülre a gyárit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37147 üzenetére
nem túl brutális lánchoz,ajánlanám a sinus live fonottat.krémes,lágy hangja van,de vannak sávszélek.ebben sztem jobb, mint a vdh hangfalkábelek.1200Ft körül van újonnan,sztem nagyon éri árát.egy meghallgatást mindenképp megér.
kácsától megmondom őszitnén, sosem voltam hasraesve,ebben az árkategóriában...
-
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37142 üzenetére
A lapos kábelt könnyebb elvezetni (elrejteni) pl a parkettaszegélyben, amúgy szerintem tökmindegy, hogy lapos vagy kerek (a töltés így is, úgy is a vezeték felületen folyik, csak egy a fontos, hogy milyen átmérőjű és hány szálból áll össze a kábel).
Amúgy általános felépítésű kábel, semmi különleges nincs benne, a korábban választott Bi kábel szerintem jobb (a felépítését már leírtam), vagy az Excalibur kábel
De eBay-en tudsz venni Audioquest ill. Oehlbach kábelt is baráti áron. -
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #37109 üzenetére
Nekem 4001 volt (jóval újabb, tehát az 5001-el egyező évjárat), az (érdekesnek is találtam) cseppet sem melegedett.
ovecs:
"Csak HDMI - n szeretnek mindent osszekotni, hogy kevesebbet kelljen kolteni kabelre"
Lehet HDMI-n összekötni, ha ezzel spórolnál (de mit spórolsz meg ezzel?), ugyanolyan jól is működik, mint koax/optikával, de a HD hangokat ugyanúgy nem fogja tudni. -
robi0604
őstag
válasz
jos3ph #37107 üzenetére
Qed-ből sajnos nem hallottam sok félét és azoknak a típusára sem emlékszám már, egyet kivéve: [QED Speaker Cables Silver Anniversary-XT]
Ennek a hangja tetszett még, és talán még a missionokhoz menne is.
A kácsánál is és excaliburnál is van lehetőség arra, hogy letét ellenében elhozz párat tesztelésre, érdemes megfontolni ezt a lépést. -
robi0604
őstag
válasz
jos3ph #37060 üzenetére
Kiváló választás az a kábel is, de próbálkozhatsz nyugodtan mással is.
Én házimozinál fontosabbnak tartom egy jó rendszernél, hogy inkább a center kapja meg ugyan azt a kábelt, mint a frontok, mert a sorrundoknál annyira nem kivehető az eltérés, feltéve, ha ott is azért egy normálisabb kábelt választunk.
Természetesen az lenne a legjobb, ha mindenhol ugyan olyanok lennének, de pl. xtremetuning feleségének tényleg el kellene adnia az autóját, hogy a jelenlegi transparentből ez megoldható legyen.
Sok high-end rendszernél még az is előfordul, hogy a center sem ugyan azt kapja, de akkor vagy abból a gyártmányból, vagy szériából kap hasonlót, vagy ritkább esetben keresnek egy hasonló hangút.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
jos3ph #37092 üzenetére
Tényleg nem akarom szétoff-olni a témát, de kb. 50-60 külföldi vásárláson vagyok túl. Ebben volt e-bay, és webshop vegyesen. 99%-ban a posta hozza ki a csomagot, mert itthon oda rakják le, és a területi posta szállítja ki. Nekem egyszer tűnt el csomagom, 3 hónapos kálvária volt...
Csak a postás jóindulatán múlik, hogy eltűnik-e, avagy sem. Nekem rendszeresen - akkor még panelban laktam - behajította a rácson, oszt jól van. A szomszédaim jóindulatán múlt, hogy egyik se rakta zsebre a cuccaimat. Persze, elküldhettem volna az anyjába a postát, de utána meg egyszerűen ő rakta volna el.
De tényleg sok sikert. Nem tudom mennyi dugóra van szükséged, csak furcsa, amikor többszázezres rendszereknél valaki pár száz forintért problémát gyártat magának. De kinek a pap, kinek a paplan...
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
jos3ph #37088 üzenetére
Én már nagyon régen meg vettem itthonról a Z banánjaimat, így nekem nem kell a link
És egyébként rendszeresen nézem az ebay-t is hogy mit hol lehet olcsóbban megvenni, de igazat adok jer1cho-nak nem azon a pár száz forinton múlik az életem, és az ilyen apróságokat inkább itthonról veszem meg. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
jos3ph #37088 üzenetére
Nem beleugatni akarok, de 65 Ft/db különbözetért megéri kintről rendelni? Ha 24 db-ot akarsz rendelni, akkor tuti, hogy itt is bevállalják a postát. De mindenki döntse el maga.
Amikor én vettem, akkor megegyeztem a sráccal (nem az általam adott linken, hanem más volt az eladó), hogy állja a postát, elutaltam a lóvét kedd éjszaka, csütörtök reggel nálam volt a cucc.
1.500 forintért (24 db esetében) megéri kockáztatni? Nem arra gondolok, hogy nem küldi el az eladó, hanem az itthoni posta silány minőségére, ugyanis kintről nem ajánlva jönnek a cuccok, így puszta szerencse, hogy megkapod-e, avagy sem. Ha meg eltűnik, annak jó egyszerű itthon utánajárni...
De tényleg mindenki döntsön...
-
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37053 üzenetére
Én is pont ezt a kábelt/csatlakozót vettem meg a Kácsa-Audióban. Hát, nem is tudom...
A kábel [link] szerkezeti felépítése alapján alapjában tetszett: a kerek keresztmetszetű (mélynyomó) kábelrész belseje meglehetősen vastag csavart rézszálakból áll, amit körülfon (bandázsként) egy vékony rézszálakból álló réteg.
A lapos (magas sugárzóhoz) menő kábelrész vékony szálakból összefont vezeték.
Tehát azt mondhatom, hogy található logika a kábel összeállításában (hisz már az iskolából tudjuk, hogy a vezetékeken a töltés a vezető felületén folyik, ezért is alkalmaznak több kisebb érből álló kábelt egy db vastag vezeték helyett - na meg azért is, mert a vastag rézdrót rendkívül merev és rugalmatlan, ami jócskán megnehezíti a kábel elvezetését), és nincs is vele kapcsolatos negatív észrevételem.A csatlakozó [link] viszont már nem annyira kielégítő számomra, egyrészt forrasztani kell (ami nem gond, ezüst tartalmú ónt használtam a forrasztáshoz), de a gond az, hogy nem igazán szorosan illeszkedik sem a hangfalak, sem az erősítő csatlakozójában. De a legaggasztóbb, hogy a csatlakozó főanyagát képező tüskére a külső rugós jellegű rész csak fel van húzva, és szabadon forog/mozog rajta, tehát itt egy átmeneti ellenállás jelentkezik, ami ronthatja a hangminőséget
A fentiek alapján tervezem, hogy ilyen, Nakamichi BFA típusú csatlakozókra fogom lecserélni.
Esetleg erről van valakinek tapasztalata/véleménye?Remélem, tudtam kicsit segíteni
-
python1
veterán
válasz
jos3ph #37062 üzenetére
Van még pár alternatíva,ne hamarkodd el.
Ökölszabály,hogy a rendszered bekerülési összegének a 10-15%-a legyen a kábelek teljes ára.Én úgy vallom,hogy 20-25% de ez megint egyén és pénztárca fügő.
Rendben,írj.
Szívesen várunk minden beszámolót,főleg ha pozitív élménybeszámoló,de lehet negatív is, abból meg leszűrjük a tanulságot. -
python1
veterán
válasz
jos3ph #37060 üzenetére
Igen pl lehetnek ezek is,de van kábel ügyben választék.Nézz körbe azért neked milyen árfekvés lenne megfelelő,én azt javasolnám ha már kábelt vásárolsz akkor mindenképpen 1 gyártótól venném az összes kábelem(hangfal),a hang karakter változhat kábelgyártók ként és nem biztos,hogy ha kevered jó lesz az összhatás.
Ja igen,kábeleknél nem feltétlen azt kell várnod,hogy több a magas és mély hang,inkább feldúsul tőle a zene,és teresebb lesz minden.
De ehhez a helyedben én mondom,hogy a szoba akusztikát kellene rendezned elsősorban.
Utána a kábelek,Dorian is szívott vele rendesen míg nem tette rendbe a szoba akusztikáját(tudom, hidd el).
Aktív témák
Hirdetés
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest