-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
Gabesz26 #156057 üzenetére
Kb, értem ám, hogy mire gondolsz, de kitekerni sem kell azt amit írtam. Mindig van valaki aki egy adott írásra,véleményre rátromfol. (lehet én is) . Nem a Focal-ra értettem ,hanem arra a sorozatra amit épp halottam (nem tudom már hanyas széria volt). Azt meg el tudom képzelni, hogy valaki egy több millás front szettel együtt tudna élni.Még talán én is mint pl a DALI RUBICON -al. De lehet lesz még alkalmam és akkor beszerzem ..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Gabesz26 #153587 üzenetére
Hát a rókafarkú fûrész adott, a Rockwool kôzetgyapot is, kiporzás ellen szerintem ha betesszük ôket némi munkával textilbe, azaz körbevarrjuk ôket ilyesmivel szépen, nem törve, stb, akkor az vállalható, a falhoz erôsítést pedig meg lehet valami módszerrel oldani, 1-2 díszléc jellegû dolog, vagy esetleg egyéb trükk.
A szobának nem lesznek párhuzamos falai, erre ügyelek, ezért a korábbim, hogy a tervezô igencsak fogni fogja a fejét, elmentek nekem otthonról, vagy mi
, míg felette az épület szép szabályos 90 fokos szögekkel lesz, ahogy szokás egy standard terven.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Gabesz26 #153463 üzenetére
Egyenlőre, crown hajtja a frontokat, meg van itt egy 7 csatornás régi egyedi építésű végfok amit tesztelek.
Mindenfékekép vegfojot szeretnék mert a center nagyon meghálálja.
Viszont felépítés szenpontjából nem tudom melyik lenne a nyerő.
Számít valamit, amelyik 2 külön trafót használ?
Egy a frontoknak a másik a többi csatornának? -
Quetz
őstag
válasz
Gabesz26 #153346 üzenetére
A Crown XLS class D erősítő, magas hatásfokkal. Nyilvánvalóan van veszteség, meg nem is pontos a watt mérő, de amire rá akartam mutatni, hogy a számított érték és a mért teljesítmény felvétel korrelál egymáshoz. (vegyük figyelembe, hogy itt teljesítmény nem megy HDMI panelre, dsp-re és egyébb úri huncuttságokra, csak erősítésre) Az Arendaloknak 358W kellene matematikai modell alapján a 105dB eléréshez 3m távolságban. Szerintem a mért érték nagyságrendileg stimmel.
A biztos mérés persze az lenne, hogy a végfok kimenő maximális feszültségét kéne mérni, de ehhez nincsenek eszközeim, marad a teljesítmény mérő. -
BBéci
legenda
válasz
Gabesz26 #151713 üzenetére
Sztereó zene hallgatása esetén nem lehet semmi különbség egy sima kétcsatornás erősítő és egy mozikombájn beállításai között. A távolságok megadása a sokpontegy miatt szükséges, hogy az összes hangszóróból egyszerre érkezzenek a hallgatóhoz a hangok.
Sztereó erősítőn nincs lehetőség efféle beállításokra, szükség sincs rá.(#151750) janek2
A kezelési leírásban megtalálod a választ. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Jogos, ezeket nem néztem meg, mert feltételeztem, hogy a pure, az tényleg pure. Mindenesetre reset után helyrejöttek a dolgok. Már csak azért szurkoljunk, hogy karácsony előtt ideérjen a szett.
Más: A centerem a médiakomódon fog csücsülni. Leválasztásra szóba jött a soundcare superspike, vagy a 3 golyós vibra-r. Van valakinek tapasztalata mindkettővel?
-
jaszy76
aktív tag
válasz
Pioneer erősítőn pure direct esetén, sztereó forrásnál is figyelembe veszi a csatornák hangerő és távolság beállításait. Szívtam is vele, mert a bemérésnél a jobb oldali frontot vagy 2dB-lel hallkabbra vette mint a balt, ezzel pure módban szét is cseszte a sztereó színpadot.
-
BBéci
legenda
válasz
Gabesz26 #149770 üzenetére
Volt nálam SB13-Ultra és SB-4000 is, utóbbi sokkal jobbnak tűnt. Nem biztos, hogy elcserélném SPL 1200 Ultrára, ha nagyobb a helyiség 25 négyzetméternél. Valamint szempont lehet a kinézet és méretbeli különbség. A Velo kisebb és számomra inkább szobadísz, mint az SVS, ami bő 40 kiló és monstrum hatású.
-
allein
addikt
válasz
Gabesz26 #148683 üzenetére
Jó reggelt. Egyelőre tanácstalan vagyok
(#148652) Smiley - van egy másik fali elosztó ami földelt, klíma miatt kötötte be a villanyszerelő. Természetesen ez is egy külön megszakítón van. Ebben az esetben volt már föld, nem de?
Egyébként valami biztos, hogy nincs rendben. TV készülék vékony kávája fém és néha amennyiben hozzáérek megcsip, arra következtetek nincs föld. Azt a fali elosztót amiben a 8-as elosztóm van, nem lehet földelni?
Egyébként panel lakásban lakom
-
BBéci
legenda
válasz
Gabesz26 #148683 üzenetére
Nálam a TV antennájára kellett galvanikus leválasztót beilleszteni.
(#148685) Cris Andrea
Amennyiben nagyon félted az erősítőt, olyan hangdobozokat csatlakoztass hozzá, amikre 8 Ohm névleges impedanciát ad meg a gyártója. Alacsonyabbtól sem való színű, hogy baja lesz, csak a saját megnyugtatásod érdekében.
Mit jelent a "mien" szó? Nem találom semmilyen szótárban. -
Dagidög
senior tag
válasz
Gabesz26 #144811 üzenetére
A topik mindenki saját tapasztalataira épül, így amit írsz, az általános érvényű szabály. A baj ott kezdődik, hogy ezt sokan elfelejtik.
Sajnos nálam a hangkarakternél bukott a kombájn, azon meg nem segít a megfelelő akusztikai kezelés sem.(#144812) WaterWave: Egyszer egy olyat is meghallgatnék.
Az 5.0-n kívül biztosan nem cserélnék le semmit a rendszerben, amíg az akusztikán nem javítottam nagyságrendeket.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Gabesz26 #144679 üzenetére
Én hallottam és rájöttem, hogy nem az én világom. Nálam olyan a hangzása, mintha függönyt raktam volna a hangsugárzók elé és a korábbi, rossz akusztikájú helyemen a mélykiemelése is nagyon durva volt. Onkyo 818-cal sokkal megfogottabb, feszesebb, pontosabb hangom van, a fentiek nem jelentkeztek semmilyen körülmény mellett.
-
-
k.zozo.
tag
válasz
Gabesz26 #144096 üzenetére
Köszönöm az ötletet, utána nézek.
Ez esetleg jó alternatíva lenne, vagy kevés a teljesítménye figyelembe véve hogy zárt? 20 nm körül van a szoba.[Dynavoice Challenger Sub 10 EX] -
drdr
senior tag
válasz
Gabesz26 #142326 üzenetére
Olvasgatva itt a táp teszteket, egy olyan elvetemült ötletemet támadt, hogy megnézem szkópon a zajszinteket. BeQuiet sfx 300W-os táp 12V, 3.3V, 5V és vga 12V-ját mertem. Windows10 desktop képernyőn a zaj sorban ezen a feszültségekenról a zaj: ~40mV, ~10mV, ~15mv, ~30mV. Mind peak-to-peak. A8-7600, egy SSD, egy HDD... 2 házventi 12V, 3 állású nem pwm + egy cpu venti. A házventiket lehűzhat de változást nem láttam.
Az a helyzet ez a tápból kijövő fesz. Az alaplapon van még többfázisú kapcsolóüzemű táp a cpu-nak, ram-nak, chipsetnek, ami tartalmaz saját szűrést is, szóval ebből a szempontból szinte lényegtelen, hogy mekkora a ripple, persze szabványos értékeken belül. Ahogy néztem az alaplapot, számtalan induktivitás és kerámia kondi van rajta, ami helyi szűrést végez egy-egy ic előtt (és ez elég hatékony szűrés).Ha "aktívan" használódik a rendszer pl. netes zene vagy kodi zene, akkor 12V és 5V-on nagyobb amplitúdójú tüskék is megjelentek (rendszertelenül) max 60-80mV csúccsal.
Szóval ez nagyon alaplap függő is lehet, hogy mit lehet kihozni egy-egy rendszerből, nem feltétlen a táp "minőségén" múlik.
Van még egy Enermax Liberty tápon is, majd ha lesz időm megnézem az mit produkál...
-
tomic
addikt
-
adamsfamily
tag
válasz
Gabesz26 #138364 üzenetére
Mindig hajlamosak vagyunk elfelejteni a kategóriát.Ez itt elvileg a haladó házimozi.Ez pedig olyan ajánlásokat fog tartalmazni,hogy 2 szub(pár napja pont téma volt),vetítő,minőségi hangfalak,(megfelelő elektronikával),és a vitatott kábelezés.
Ha valaki elérte ezt,nem fog tv-t ajánlani.Soha.
Akinek tv-je van,vágyik a vetítőre,csak vannak korlátok,sajnos.
A hangnem fontos lenne,ez tény,túl sok az indulat.
Kicsit békésebben ha lehet.Nem neked(Gabesz) szántam,véletlenül új helyett sikerült.
-
Quetz
őstag
válasz
Gabesz26 #137899 üzenetére
Szerintem haladó gondolkozásra vall, ha az ember eljut a felismerésig, hogy az egzotikus kábelek gyártóinak egyetlen céljuk van, és az nem a hangminőség javítása.
Érthető a kiakadás is, amennyiben már beruháztál egy halom egzotikus kábelbe, vagy éppen ezen eszközökhöz kötődik a megélhetésed. Ettől az még tény marad, hogy a kábelgyártók mindent megtesznek azért, hogy pofátlanul lenyúljanak. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Gabesz26 #137899 üzenetére
Persze, érdemes a gyári "drótnál" jobbat venni, de pl. azt soha nem értettem, hogy egy 10-15e-es "diy" vagy 20-30e-es gyári és egy többszázezres tápkábel között, hogyan lehet "hatalmas javulásokat" hallani .... ez nekem soga nem jött még össze (mármint a "hatalmas javulás").... nagyobb "változásokat" tapasztaltam, ha megpucoltam vagy újravágtam a hsz kábel végeit vagy pár fokot forgattam a dobozokon, mint egy akármilyen "felsőkategóriás" tápkábelel.... ettől még nem állítom, hogy nincs/nem lehet különbség hangban a tápkábelek között, de amit néha tapasztaltam az inkább csak "különbség" volt és nem egyértelmű javulás ....
-
gboszi
senior tag
válasz
Gabesz26 #135125 üzenetére
Feldobtad a napomat.
Különben viccet félretéve én már jártam nála. Egy nagyon alap (életem első) Jamo sub hangszóróját vittem hozzá, mert sérült volt. Hivom csöngetek semmi. Majd kijön, kérdi, hogy mi van. Mondom neki, hogy mit szertnék, mutatom a hangszórót. Nem szól semmit, elveszi, becsukja az ajtót (!!!). 2 perc mjulva visszajön, addigra becsuktam a szám és kezembe nyom egy másik, de ugyanolyan, csak jót. 3000 Ft-ot kérek.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabesz26 #134944 üzenetére
Azt hiszem be kellene iratkoznom vmi Kodi-alapismeretek tanfolyamra a beállításokhoz és használathoz
Tegnap este nagy nehezen sikerült megtalálnom hogyan tallózok a hálózatomon és elindítanom egy filmet.HD hangokat PCM-ben küldi ki, állítólag Intelhez most jött ki vmi új driver amivel már tud HD-t is. De a tér-érzet már így is egyértelműen jobb a Dune általinál.
A képminőség valami undormány-ocsmány Dune-hez képest, gondolom vhol be kell állítani a színteret meg ilyesmiket. -
válasz
Gabesz26 #134708 üzenetére
Igen ez így is lesz, hogy a nagy "döntés" előtt mindenféleképpen fogok hallgatózni, ahogy azt tettem is az RTi-k esetében is, csak a történethez hozzátartozik az is, hogy TSi és RTi családon már "túlvagyok" LSiM-et hallottam és még azóta is keresem az államat... 2 front egy center és 2 hátsó felállásban gondolkozok és igen valószínűleg egy márka egy családból, ami nekem tetszene, nem hinném, hogy lenne használtan, így voltam anno az RTi-kkel is, volt akkor egy összegem és abból vagy a Martin Logan 2 frontot vettem volna használtan vagy 5.0 RTi családot, ezért esett erre a döntésem, mert rengeteget mozizunk és ott ugye már egy jó pár évtizede nem stereo a nyerő, és nem vagyok túlzott vúdielen rajongó sem. Voltak más márkák hangfalai is amit hallottam pl a Heco-nak egy közel 700 ezres front párja, ami tényleg odavert a Polknak, de ugyanaz a szitu mint a Martinokkal... 5.1 kell és pont, hiába ugyanannyiért jobbak a stereo hangfalak.
-
Squirrel
őstag
válasz
Gabesz26 #133111 üzenetére
Hosszabb távon az a terv, tv a falra, alá a center és lesz külön egy hifi állvány. Egyelőre a CXU kikerült a tv alá, tegnap járattam, semmit nem melegedett, más pedig írta hogy náluk a bluray a legforróbb. Az erősítő az üregében jól elvan, bőven van most helye szellőzni
Csak igen, így esztétikailag nem a legszebb látvány
Szúnyoghálót is visszatettem a frontokra.És igen, gyerektől is kell valahogy védeni a cuccot. Csoda, hogy másfél évesen belátta, hogy a tv-vel nem kell pacsizni
-
Dorian
félisten
válasz
Gabesz26 #132040 üzenetére
Nem hiszem, h az én megoldásom segítség a továbblépésedben, de ha már a kérdés, akkor leírom.
"Aki sztereó - HM öszvér megoldást használ, milyen felállásban?"
MA GS20, GSLCR, RS1, T12.
Denon 4520 + front pre outra Hivox Amp4you, zene pedig külső DAC-ról, forrásról. Ez utóbbi jelenleg Denon da300 és laptop, ezeket fejlesztem majd a közeljövőben, részben minőségi, de nagy részben kényelmi okokból (külön zene-PC)
Mozi/zene "időtartam arány" 80/20% de "igényszint arány" 40/60 (30/70?). Ez kicsit így ketté válik."Miért?"
Felsőkat. Denon AVR-ek hangját mindenki ismeri, nem magyaráznám, a Hivox végfok a mozin is emeli a hangminőséget és teljesen semleges hangú, nem lóg ki.
Az én minőség-igényszintemet bőven kielégíti a fenti kombó, fontos, hogy elérhető áron, ill. az ár/minőség arányát is kifejezetten jónak gondolom, e fölé biztos nem fogok menni (kivéve a zene-forrásoldal), mert a szobám mérete, geometriája behatárol egy szintet, amit szvsz. az elektronikák már bőven meg is haladtak. De őszintén elárulom, hogy a jelenlegi cucc az igényszintemet is simán kielégíti, e fölé menni számomra tisztán pénzszórás lenne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabesz26 #132040 üzenetére
Sztem mindkét verzió jó lehet.
1. mozin használva a sztereo erősítőt is profitálhatsz, ez is jó gondolat. nekem alapvetően saját hangkarakter nélküli cuccaim vannak, ez szempont is volt válogatásnál, és 1-2x vissza is ellenőriztem). Igy nyugodtan keverhettem a sztereot a mozicuccokkal. Tehát nem probléma, ha még egy előfokon átmegy a mozi front szekciója, csak mindig ugyanoda kell állítani a hangerőt. Ennek feltétele, hogy a cuccoknak csak minimálisan legyen önálló hangkaraktere.
2. igen, a komolyabb mozivégfokok használhatóak zenére. Nyilván nem lesz benne akkora zeneiség, annyira nem fog kanapén tartani, mint egy nagyon jó sztereo, de menekülni se fogsz a nappaliból. Toobee pl a 1095ös rotellel sztereozik. Halcro MC70et is hallottam sztereoban, szintén jól szól zenén.
-
Perzeusz
tag
válasz
Gabesz26 #131833 üzenetére
És gondolom azóta is nagy megelégedéssel használod. Nekem mondjuk pont a zongoralakk jönne be, de csak amiatt nem akarok másikat választani. Boxert gondoltam én is mellé. (láttam is black friday akcióban)
dunkel:
visszakerestem, amit írtál. Még egy érv az SVS mellett. A háromból a legolcsóbbat ajánlottátok ráadásul.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Gabesz26 #131214 üzenetére
"Sajnos az itthoni "hifisóó" nem sok pozitívummal szolgál a látogatóknak"
Viszont nagyon jókat lehet "trollkodni" és "állnaív" kérdéseket feltenni, amire jobbnál- jobb válaszok szoktak érkezni, hamár "só", akkor legyen szórakoztató ....
(én mellesleg a ritkán látott ismerősök miatt (is) megyek....
)
-
access_denied
senior tag
válasz
Gabesz26 #130055 üzenetére
Nem tetszik sem az ár, sem a kialakítás. Ez (tompa a vége) ezzel a talppal valami igényesebb kialakításban lehet, hogy jó lenne.
A hegyes tüske - bár nem rámolászom a hangfalaimat - félő, hogy lyukat ütne a laminált padlón.
Ezekbe belebotlottam.
-
-KP-
addikt
válasz
Gabesz26 #129581 üzenetére
ezzel tisztában vagyok. de volt nálam próbára egy neves és drága szub amelyiknél 17hz-et adtak meg -3db-re, a 25hz-es teszthangon nagy kussolást produkál. Nem esést, konkrétan még hangyafasznyi hangnyomást se érzékelni. Egy másik szub (angliából vásárolt kit) egy 30centis peerless xls szubbal reflex ládában ugyanoda téve 32hz-en erőlködik, alatta szintén a nagy kussolás. A bk xls200 szubod ennek a kisebb, 25 centis változatát használja, csak zárt dobozban. A szobám basszuscsapdákkal és elnyelőkkel kezelt, szóval elvileg az akusztika ok. Próbálok rájönni az okokra.
-
-
spiky03
veterán
válasz
Gabesz26 #127851 üzenetére
Köszi, akkor ez lesz.
@(#127847) axwel18
Én mondjuk azt sem tudom nálunk milyen van benne, de gondolom 1,5-es mert nem most épült az a panel
Nekem 10-ből meglenne a tápkábel, egy 1 méteres feldugózva.@(#127848) Dorian
Hát ez az, hogy kétkedve fogadtam ezeket a kijelentéseket.@(#127849) liszi70
Nah látod ezt nem tudom én sem.
De szerintem az lesz, hogy megveszem mert legalább a lelkem megnyugszik, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gabesz26 #125974 üzenetére
"Arra mondjuk jó volt, hogy meggyőződtem róla mennyire sok infó jön a centerből."
A legkisebb hátsó gondolat nélkül kérdezem... nem fura, hogy alig tűnik fel a front hiánya és az sem fura, hogy ekkora hangsúlyt kap a center ?
Vagy én vagyok ilyen fatökű, hogy ilyeneken "rágódom"?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Gabesz26 #124941 üzenetére
"Mindenki rakja tele kerettel a szobáját, és boldog lesz"
Ne forgasd ki amit írtam, kérlek. Tudom, hogy szokás "szőrszált hasogatni", de nem ez volt a lényege, annak amit írtam.
Természetes, hogy a jó minőségű, specifikusan erre a célra gyártott panelek jók, de itt korábban nem innen indult a "beszélgetés" . A "szakmai része az akusztikának" persze sok helyre, sok esetben mást ír és ajánl, de itt "lakószobákról/nappalikról" és "átlag felhasználókról" van szó.
Liszi70:
Ráadásul szerintem, általában nagy ívben leszarják a gyártók, hogy mi lehet a hosszútávú káros következménye a terméküknek. Ha nincs épp hatályos jogszabály a kőzetgyapot lakótérben használatának tiltására, akkor miért ne készíthetnének belőle akusztikai panelt, vagy bármit? Van ilyen jogszabály?A "profitmaximalizálásnak" vannak ilyen "nem kívánt mellékhatásai" is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Gabesz26 #124915 üzenetére
Rendben is van amit írsz,én nagy(obb) részben a felhasznált anyagokra/módszerekre céloztam.
Amugy a “visszhang” leginkább magas(abb) frekvenciákon jelentkezik,már a sima felületek “megtörésével” (is) hatásosan kezelhető általában.
A hangokat nem szükséges minden esetben “elnyelni”,elég ha a visszaverődött hangok “szétszóródnak”,igy is “jelentősen” vesztenek az energiájukból. (lásd: süketszobák)
-
Acheron
őstag
-
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Gabesz26 #121123 üzenetére
Azért az tényleg furcsa, hogy még a vezető mérnök és tulajdonostól sem kap az ember kielégítő választ arra hogy miben tud többet egy ilyen méreg drága kábel! Az hogy drága az alapanyag meg az előállítás, egy dolog de arról nem esik szó, hogy ez felhasználás szempontjából milyen előnyökkel jár. Ok hogy szebb meg tartósabb meg jobb de digitális jel átvitel a feladata. Vajon abban is jobb mint egy 6000Ft/m USB kábel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest