- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert teljesen elvesztem.
Adott:
- LG CX tv
- Anthem MRX710 erősítő
- Oppo-klón médialejátszó (most kezdeném használni)Eddig ha filmet-sorozatot néztem, akkor szimplán a tv játszotta plexről/netflixről, hang pedig ment a tv-ből HDMI ARC-on át az erősítő HDMI OUT (ARC) csatlakozójára. Igen, a HDMI OUT 1-re, mert az elvileg az ARC kompatibilis, működött is rendesen, csakhogy ugye a CX nem támogatja a DTS, DTS HD-MA hangsávokat, ezért beszereztem a médialejátszót, mondván hogy akkor majd az lesz a forrás, az erősítő megkapja mondjuk a HDMI IN 1-re az adatfolyamot a médialejátszóból passthrough módban, és majd ő okosan akkor már játsza a DTS hangsávokat, majd továbbküldi a tv-nek a képet az ARC-on keresztül.
Sajnos ahogy a médialejátszó a képbe jött, fura anomáliák kezdődtek, egy pár másodpercig volt amúgy kép és hang is egyszerre, de azóta csak hang van, az erősítő ki is írja a DTS-t, kép viszont nincs.Ami fura, hogy eddig műkdött az OSD is, most ez is eltűnt, csak az erősítő kijelzőjén van menü, de az istennek nem jön kép a tv-re.
Másik fura anomália, hogy azóta a tv-t ha visszakapcsolom "kábel"-re, akkor sincs tv adás. Ugyan érzékeli a műsort, tudok a csatornák között váltani, de se kép, se hang.
Ha kikapcsolom a tv-t, lehúzom az erősítőt, majd visszakapcsolom, akkor megy megint a tv-n az adás, ha ilyenkor visszadugom az erősítőt még jön is át ARC-on hang, viszont ha az inputot a tv-n átkapcsolom az erősítő HDMI ARC-ra, akkor a tv-n megint elmegy a kép input, visszakapcsolva a kábelcsatornákra ugyanúgy semmi.Próbálkoztam azzal is, hogy a médialejátszóból két hdmi-t küldök ki, egyet a tv-be egyet pedig az erősítőbe, de sajnos nem sikerült rávennem, hogy szimultán küldjön jelet mindkettőn.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Köszi előre is
-
Mosqu!to
addikt
válasz
renatto #159122 üzenetére
Nálam anno volt egy Hama "mediamarktos random RCA", Irish Red és Boxer. Egyértelműen a Boxer volt a nyerő, sokkal több részletet hozott, mint az IR.
Azóta volt egy upgrade Huskyra, viszont itt már nem éreztem olyan nagy ugrást, lehet egy vakteszt be is csapna. Mindenesetre jól, panaszra nincs okom. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Z0mbi #159065 üzenetére
Párhuzamosan kötöd be egyik vagy másik kábelt külön csatlakozóba, vagy egymás helyére?
Mert ugye másik HDMI aljzat - másik színprofil...(#159066) BBéci
Mondjuk az "ebben a formában nem igaz" cáfolat nem igazán segíti elő a vélemények ütköztetését.
Ha hangokat nem is tudunk megfelelően mérni, színeket annál inkább. Egy profi kalibrálóeszközzel simán ki lehet mutatni, hogy kábelcsere esetén változik-e a tv-n megjelenő kép minősége.
Talán ha utánatúrunk a neten, még találunk is erre valahol már igazolást. -
Mosqu!to
addikt
válasz
BBéci #159056 üzenetére
Nem értem a gondolatmeneted. A HDMI csatlakozó és kábelfelépítés elég kötött keretek között van kezelve.
Mindkettőhöz meg van adva a "sablon", ami alapján a kábelfelépítésnek el kell készülnie és a megfelelő sávszélességet és zajszűrést biztosítania kell, valamint minden gyártónak licenszelnie kell őket, és ez vonatkozik a kínai OEM-re éppúgy, mint a nagyo brandekre.Ha valami nem teljesíti a ráírtakat, az gyártási hibás, és egyértelmű megjelenítési zavarokkal jár és garanciában cserélik. Amikor már működik egy HDMI kábel, akkor ott nincs különbség a félmilliós és a 10.000 Ft-os között.
Nem általánosan vagyok kábelszkeptikus, de a HDMI-nél tényleg semmi értelme a csúcsdarabok hajkurászásának.
(#159060) BBéci
Lehet, hogy elsőre nem szembeötlő az Ultra High Speed jelölés, de egy csomó kínai gyártó ezt is megadja, ahogy a Roline is (úgyhogy renatto nyugodtan vedd meg, semmi veszíteni valód nincs vele, az AQ kábel nem fog jobb képet/hangot biztosítani). -
Mosqu!to
addikt
válasz
Vicarious1 #158996 üzenetére
Ez a 1723 Sub 2, zárt konstrukció. Eddig is fórumlakó használta, úgyhogy az érkezésről nem tudok nyilatkozni.
Az előd egy Dali Ikon sub volt, az 30cm előre néző hangszóró és lefelé nyitott kialakítás.
A Dali kb 28-30 Hz-ről indul, az Arendal 18-20-ról. Egyelőre ismerkedünk, tetszik az eredmény, az előrelépés érezhető, de sajnos megvan a maga átka is az alacsonyabb frekvenciáknak: az álmennyezet olyan részei is elkezdtek rezonálni, amik eddig egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán tették.
Amúgy a Dalival teljesen elégedett voltam, csak ez igaz mondjuk a régi hangfalaimra is és a házimoziról zenehallgatásra is. Aztán mindig jött egy jobb és megdöbbentem, hogy mennyivel van még mindig feljebb. Itt most ez az érzés ennyire erősen nem kapott el, viszont ez talán betudható annak is, hogy a Dali sub is nagyon jó (a Dali előtt volt egy REL és egy Velodyne is és azokról a lépkedés a Daliig nagyon meghatározó javulást hozott), vagy annak hogy még nem találtam meg a legjobb pozit/beállítást, valamint még a gyári tyúkbél tápkábellel van bekötve. Nameg a lakás rezonanciája sem segít az élményen.
Nagy valószínűséggel lassacskán integárlódik a szettbe, csak még össze kell csiszolódnia mindennek
-
Mosqu!to
addikt
Szerintem az FHD/UHD tartalmakon kár rugózni már. Egyrészt a jobb képminőség úgyis UHD kijelzővel jár, mert nem kapsz újonnan felső kategóriás FHD tévét, pláne nem OLED-et.
Tartalom tekintetében persze lehet válogatni, de ha pl Netflixről fogyasztasz tartalmat, akkor a 4K tartalom valószínűleg jár annyival nagyobb bitrátával, hogy tényleg jobb képet kapunk, mint az FHD.Az egyetlen helyzet, ahol ennek értelme van, az a prémium tartalom (eredeti bluray lemezek vagy a legmagasabb minőségű (20+ GB/film) "kölcsönözhető" filmek). Ilyen esetben tényleg lehet, hogy nem éri meg a 4K, de mivel több aspektusból is inkább a kényelem a a preferencia, ezért csak ezért lebeszélni bármilyen 4K képes eszközről szerintem felesleges.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
libus #158811 üzenetére
Az egész egy marketing bullshit, az X4000 széria talán nevezhető középkategóriának, de inkább a 6xxx tartozik oda, ahol korábban mondjuk egy AVR-3808 volt.
A kérdés az, hogy mi fontosabb neked, a kényelem, vagy a minőség? Ha a kényelem, akkor vegyél egy X2600H-t, azon már van eARC, biztos jobb lesz az X550BT-nél.
Ha inkább egy időtállóbb megoldást keresel hangminőségben, de a kevésbé kényelmes megoldást választod (nem a TV-ből fog jönni a hang, hanem más forrásból), akkor ennek az áráért én mindenképp egy régebbi széria jó modelljét venném. 150-ből amúgy hébe-hóba el lehet csípni 4520-at, de ha azt nem is, 4308 vagy 4810 biztos akad ennyiből, ha csak a Denon vonalon nézelődünk, amik mind felsőházas erősítők (X6000+), csak nincs rajtuk ARC.
Persze itt ezer más faktor is képbe jön, pl az elöregedés, hibák valószínűségének nagyobb kockázata, stb, ezeket érdemes ilyenkor mérlegelni.Nekem fontosabb volt a jobb hang, mint a kényelem, ezért inkább egy eARC előtti felsőkategóriás erősítőt vettem annyiért, amiből manapság egy közepes eARCos kapható.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
libus #158803 üzenetére
Egy X550BT bőven szűk keresztmetszet a HD hangokhoz. Hiába magas a bitráta, ha maga az erősítő egyáltalán nem képes a plusz részleteket megjeleníteni. És hasonló a helyzet az X2600H-val is.
Kicsit ez olyan, mintha egy Suzukiba 100as benzint töltenél. Hiába "megy" a magas oktánszámmal is, jobb nem lesz tőle. Az egyetlen hely, ahol kihallod a különbséget, az a felsőház, és akkor itt nem csak erősítő, de hangfal és társai szinten is ott kell lenni.Inkább vennék a helyedben ebből a pénzből egy jó, de régebbi erősítőt, minthogy ezekkel HD hang+eARC-ozzak.
Az X2600H árából már használtan AVR4520-at veszel, ami szerintem egy nagyon jó hangú és teljesítményű erősítő, és ezerszer jobban fog szólni a sima DTS, mint az X2600H-n a DTS HD.A fekete párducnál amúgy a HD hang angol volt a DD meg magyar, nem? Azért van egetrengető különbség, mert full újra van keverve a magyar hang. Keress olyan filmet, amihez van HD és sima DD (vagy inkább sima DTS) angolul. Sokkal kisebb lesz a különbség.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
exception #158777 üzenetére
CPU stresszteszt (AIDA / P95) semmi, furmark különböző presetjeire eltérő frekvenciás búgás. Eléggé vga nyűgnek hangzik.
Sajnos csak 1 HDMI van a kártyán, viszont van HDMI-Displayport átalakítóm, ami ugyan nem jó minőségű, de talán segíthet ellenőrizni, hogy a hdmi porttal van-e a gond, vagy csatlakozótól független.
Aztán ha ez se segít, akkor kerítek másik pci-e kábelt, hátha. Aztán ha az se, akkor jön másik kártya. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Callisto #158753 üzenetére
Zúgó hangfalgate újabb fejezet:
- kipróbáltam nem DIRECT módban, valamint másik inputon. Ugyanúgy búgnak pc-ről játék indításakor, úgyhogy nem a DIRECT mód a ludas.
- áthosszabbítóztam a pc-t másik elektromos fázisra, ugyanúgy búg.
- kipróbáltam KP javaslatára laptopról, akksiról, és nem volt búgás. Sanszos tehát, hogy a jelet "itthon" szedi össze. A kérdés az, hogy ezt miként tudnám leválasztani a hifiről?(#158752) zsoika
Filmnézésnél nem jelentkezik a zúgás, csak játék indításnál. Van itthon 4 Xbox kontroller, barátnővel/haverokkal szoktunk mindenfélét tv-n játszani, gyakorlatilag olyan mintha konzolom lenne, és ha nem tv-ről hanem hangfalról szól, annak azért jóval nagyobb a feelingje.Ja, írtam tegnap este a Seasonicnak és már reggelre váalszoltak egy tök hosszú segítőkész emailben, és nem lerázósan, hanem tökre látszott, hogy segíteni próbálnak. Le a kalappal előttük
Amúgy az én tápom már nem érintett a korábban említett szériahibával. -
Mosqu!to
addikt
Elkezdtem más irányból is megközelíteni a dolgot, mert feltűnt, hogy egy minimál alapzaj akkor is van, ha a HDMI nincs is bedugva. A dolgot sikerült odáig izolálnom, hogy amennyiben a sztereo integrált erősítőm végfok módba van kapcsolva, akkor folyamatosan "sisteregnek" a hangfalak..
Ha másik inputra teszem, vagy kikapcsolom a végfok üzemmódot, akkor csend lesz. Ha RCA-val be van kötve a prociba, akkor halkabban sistereg, mintha le lenne húzva a kábel.
Nem volt még korábban végfokom külön mennyire normális ez így? -
Mosqu!to
addikt
válasz
gago1975 #158745 üzenetére
Köszi a linket, jó tudni.
Amúgy szerintem ez kicsit más, itt magas terhelésnél fekete képernyőt ír. Nekem ilyen gondom nincs, valamint azt is említi, hogy 2018 előttieknél fordul elő és nem is táphiba, hanem a pci-e kábelből kell egy jobban szigetelt. Én '18 szeptemberben vettem, nem tudom, hog mikori gyártás lehet, de biztos ami biztos küldtem egy üzenetet a seasonic supportnak, hogy nézzenek utána.És azzal hogy fogok tudni pc-ről játszani a hifi hangjával?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
BBéci #158732 üzenetére
Ilyenre gondolok (csak kábeles, nem fali)
A pöcök miatt csak egy irányból lehet bedugni. Persze mint írtam megfordítottam az egész elosztót, és próbáltam ezt kihagyva, közvetlen a falba csatlakoztazva a gépet is, de nem nyert egyik sem.Vsyncet amúgy neha használok, de ahol érezhetően nő az inputlag, ott kikapcsolom.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
powerup2 #158728 üzenetére
Ha a hangfalhoz rakom a fülem, akkor van egy minimál alapzaj, de ezt már egy méterről nem hallom. Az igazi zaj, ami a hallgatási poziból is érzékelhető, az akkor jön, ha vga/cpu intenzív taskokat csinálok, szóval játékok csendes jeleneteinél, vagy amikor betölt, stb, de minimálisan akár böngészőben scrollozásnál is.
A tápom a világ egyik (ha nem a) legjobb márkájától van, Seasonic Focus Plus 750 Gold, de a többi paraméter is minőségi: MSI B450 Tomahawk, AMD Ryzen 5 2600, Sapphire Vega 64 Liquid Cooling. Ettől függetlenül köszi a felajánlást, lehet élnék vele, hogy legalább ennyivel szűkítsük a kört.(#158729) zsoika
144Hz-es monitorom van, a játékokban bekapcsoltam a vsync-et, ugyanúgy jön a hangfalból a zaj. Coil whine nincs, szóval nem a gépből jön a zaj. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Borisz76 #158722 üzenetére
Most megnéztem, földelt elosztóban volt, abban ugye forgatni nem lehet. Viszont forgattam az elosztó fali végét mindkét irányba, valamint kihúztam a gépet az elosztóból és közvetlenül is falba dugtam mindkét irányból. Sajnos egyik sem javított a helyzeten.
(#158723) BBéci
Elvileg azonos fázison kéne lenniük, így a legkisebb a plusz zaj esélye, de kipróbálom majd másikból áthosszabbítózva is holnap. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Mosqu!to #158711 üzenetére
Teszteltem kihúzott USB headsettel, letiltott alaplapi hanggal. Teszteltem a tv kihagyásával, vagyis közvetlen az erősítőt kötöttem össze a pc-vel, a tv-t kiiktattam a körből (és még a coaxot is kihúztam biztos, ami biztos).
Egyik sem nyert. Ráadásul a teljes pc-hifi-tv egy kismegszakítón van. A háttérben nem ment mosógép/szárítógép/mikró/sütő.A hiba ezek ellenére fennáll. Neten keresgélve próbálkoztam 16-ról 24 bitre állítani a hangsamplingot, vsync on/off, egyik sem segített.
Persze próbáltam 2 különböző hdmi kábellel, az egyik optical fiber, mindkettővel csinálja, raádásul korábban egyikkel sem tette.Mi a jóég zajol akkor be?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #158712 üzenetére
Azért van a TV közbeiktatva, mert a tv-n 2.0b HDMI van, az erősítőn meg csak 1.4, és a 4K 60Hz képet az erősítő nem tudja továbbítani.
A coaxos kört már lejátszottam, az is zajolt, a Digi hozott egy galvanikus leválasztót, mondjuk paraszt módjára ki is számlázta, de azon az 1000 forinton nem fogok már pattogni, nem ér enniyt az egész. -
Mosqu!to
addikt
válasz
zsoika #158709 üzenetére
Na ez egy érdekes tipp, van egy usbs headsetem most épp bedugva, de ez nem mindig van így, lehet hogy ez okozza a "valamikor van zaj valamikor nincs" jelenséget. Ha este otthon leszek kipróbálom.
Nem használok hangkártyát a gépben, az USB headset is sajáttal rendelkezik, a hifi felé pedig a VGA HDMI portján megy a hang.
(#158710) -KP-
Pontosan, az AVR mögött van direct módban az Audia. Mondjuk hogy tovább bonyolítsuk a képet, amikor a lenti zúgás jön, akkor a jel az alábbi módon közlekedik:
PC VGA -> HDMI -> TV -> HDMI (ARC) -> AVR -> RCA -> végfokMegnézem majd este azt is, hogy ha nem a tv-n keresztül, hanem közvetlen az AVR-be kötve van a hang, akkor is csinálja-e a zajt.
-
Mosqu!to
addikt
Srácok!
Amennyiben PC-vel kötöm össze a rendszert, az utóbbi amennyiben a pc-t terhelem, zaj jön a hangfalakból.
Az alábbi videón hallható 0:22-0:26 erőteljesen, de valójában ilyenkor, pl játékoknál végig így eltérő frekvenciákon búg.
Mi a jóég okozhatja? A fura az, hogy az előző erősítővel ilyen nem volt, de igazából nem esküdnék meg rá, hogy az erősítő csere óta csinálja.Gondoltam hogy valami földeléses nyavaja, de most tettem a gép és az erősítő közé optical fiber hdmi kábelt, és azzal is csinálja, pedig azt gondolnám, hogy azon plusz zaj nem mehet át.
Bármi ötlet?
-
Mosqu!to
addikt
Nálam van VanDamme HiFi series kábel, és próbáltam pár magasabb kategóriásat is (HiDiamond D5-6-7). A tapasztalatom az, hogy a 10x annyiba kerülő kábelek tényleg jobban szólnak, de nem egetrengetően. Ettől függetlenül a D7 maradt meg a frontokhoz, de ez nem volt racionális döntés.
Viszont baromi fontos, hogy ezek a különbségek sztereo zenére értendők, egy mozizásnál ember legyen a talpán, aki hallja a jó és nagyon jó front kábelek közötti különbséget, pláne ha a procijával bemérte a rendszert.
És ez értendő a lenti stúdióra is. DSP/keverő használata mellett aligha hiszem, hogy lenne jelentősége a VD vs bármi más kábelnek, mert ha nem úgy szól, ahogy szeretnék, akkor majd utólag korrekciózzák, valamint a zenehallgatók (bőve túlzó becsléssel élve) nagyon maximum 0.1%-tehetik ki azok, akiknek otthon jobb kábeleik vannak, mint a stúdió VD kábele. Egyszerűen nincs piaca annak, hogy attól jobbra optimalizáljanak. -
Mosqu!to
addikt
Az erősítő HDMI ARC csatalkozójára bedugpod a tv bármelyik kimenetét, a tv audio profiljában beállítod a HDMI ARC-ot, az erősítőn meg engeded a HDMI Passthrough és HDMI control vagy valami hasonló menüpontokat, és kész. Így ráadásul ha a tv-t bekapcsolod, az erősítő is magától be fog kapcsolni.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
sicc33 #158292 üzenetére
Nekem az AVR4520-on is egy kínszenvedés volt a Spotify, lassan csatlakozott, sokszor eldobta a jelet, látszott rajta, hogy csak bele lett hányva kényszerből, de "nem erre van".
Lehet a mégújabb (X szériás) erősítők jobban kezelik ezt, de én inkább azt javaslom, hogy vegyél egy streamert, ami erre lett kitalálva, és dugd be egy bármilyen erősítő bemenetére. Valószínűleg jobban fog működni és szebb hangot kapsz, mintha a HM erősítő integrált cuccát használnád. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Vittorio77 #158282 üzenetére
Valószínűleg HDMI panel hiba, ami kellemetlenül zsebbenyúlós (80-150k), de azért a lentiek egy próbát megérnek:
- Először húzz ki mindent az erősítőből, pihentesd kcisit, majd próbálj egy hardware resetet.
Nálam a 4520-on a lehajtható gombsor mögötti fel-le egyszerre megnyomásával kellett bekapcsolni, nálad lehet valami más kombináció kell hozzá.
- Mégegy fura "orvosság" a Denonnál (több fórumon is hitetlenkedve és banálisnak gondolták, de aztán mégis a legtöbb hibára pozitív hatással volt), ha kb fél centrie megemeled az elejét (vagy hátulját) és "leejted". Ha kontakt hiba van, akkor erre gyakran meggyógyul, ha nem, akkor nem kontakt.Ha egyik sem válik be, akkor pedig a SonerAudio (Krähling Zoli) szerintem mindenképp jobb választás, mint a Totel. Sok munkája van (ahogy a totel sem nyúl a cuccodhoz 1-2 hétig), de legalább foglalkozik vele és feltárja a hibát, ha tudja.
(#158289) sicc33
Azt hittem, sikerült az AVX-es eladótól megkérdezni, ha már elsőre félre ment
Nem tud natívan Spotify-t, de ha veszel pl egy AudioQuest Beetle-t, akkor úgy BT-ról már tudod hallgatni. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Mosqu!to #158162 üzenetére
No, eljutottunk oda, hogy a tv 24Hz-en megy, úgy rémlett, hogy ezt kiírja, de az lehert még a Pana plazma volt.
Viszont itt a régi átok: bődületesen szaggatnak a filmek, ha pc-ről játszom őket, pedig elég erős vas van azért mögötte, ráadásul a lipsync is mintha elcsúszna. Ezzel már sok-sok éve küzdök, ötletem sincs mivel lehetne megoldani. Nagyobb képmozgásoknál látszik, ahogy akadva megy a kép, valamint néha 1-1 frame kimarad.
Plexről nincs ilyen gond, gyönyörűen játszik bármit. Ha a pc-n kodit indítok, akkor is, de akkor meg a DTS-HD MA nem megy natív. Gondolom ezzel is kéne még egy sort konfigolni.
MadVR segítene ezen a frame dobáláson MPCHC esetén? -
Mosqu!to
addikt
válasz
exception #158161 üzenetére
Én eddig a windowson belül a display settings-advanced display settings-display adaptor propertiesen belül lőttem át 24 Hz-re, mint ahogy jelen esetben is. Amikor húzom az egeret a tv-n, akkor látszik, hogy 24Hz adat jön a pc-ből, de az LG tv-n amikor a kép státuszát nézem (bal felső sarokba kattintok), akkor nem írja ezt, pedig kéne neki. Amúgy lehet, hogy a tv még nincs megfelelően beállítva, mert másik hdmi bemenet van most használatban, mint eddig, és egyelőre csak az eco módból vettem ki.
-
Mosqu!to
addikt
Fura egy jószág ez az Anthem. Az erősítőn keresztül nem sikerült képet csiholnom, pedig pc-n levettem fullhd-re is a kiküldött felbontást, de az se ment. A hang amúgy átjött, és kiírta, hogy DTS HD MA, amikor az ment, szóval ez legalább kiderült.
A kép: a pc-m fut egy pár napja, kihúztam azt a hdmi2.0 kábelt, ami alapvetően a pc és a tv közt van és átdugtam az erősítő HDMI 2-jébe, miközben a HDMI ARC 1-en a tv megmaradt a 2.1-es kábellel.
Hang jött, viszont ilyen képet adott, ahogy mozgattam a doglokat, látszólag ott is volt változás, szóval valami jel ment át, csak nem jó.
A fenti részen az látszik, hogy a Video Scaling Processed, ha ezt Passthrough-ra raktam, akkor semmi kép nem jött, még a menüé se. Ha az erősítő kijelzőjét nézve visszaállítom processedre, akkor ugyanitt vagyok.Újraindítottam a gép-tv-erősítő triót, mert már volt olyan, hogy valami meghülyült és ez segített. Nos, azóta a fura csíkozás eltűnt, cserébe tök fekete ez az input, csak az Anthem menüje jön be. a Video scaling inaktív (nem választható) és már a hang se jön át a PC-ről, pedig az audio eszközök között érzékeli az erősítőt.
Hogy a jóégbe kéne ezt beállítani?
(#158127) exception Ezen is gondolkoztam, viszont nekem olyan eszköz kéne, ami viszi a 4K HDR + HD audiot gond nélkül, ez pedig minimum egy Nvidia Shield. Vagy van jobb, költséghatékony alternatíva?
-
Mosqu!to
addikt
Se az erősítő se a PC nem földelt, valamint ha jól rémlik akkor azonos fázison is vannak.
Nem vagyok egy villanyász zseni, de ha jól rémlik, ilyen körülmények között nem kéne földhuroknak létrejönnie.Van amúgy ahogy nézem jobb áron is, pl aliról official Ugreen (mobilos körökben az egyik legjobb kínai márka) storeból 10 méteres hdmi2.0 optic fibre kábel $93-25% akció -$6 kupon = 19300 Forint. Ha HDMI 2.1 lenne, akkor instant ugranék rá.
Tudunk arról valamit, hogy ez az optikai cucc képes-e a 2.1 szabvány szerint is jelet továbbítani? -
Mosqu!to
addikt
Szerverről jön az anyag etherneten a tv-be, és az küldi le ARC-on a hangot az erősítőnek.
Btw, HDMI 1.4 tudja egyszerre küldeni a 4k 24Hz anyagot ÉS HD hangot, vagy a 4k kép elviszi a sávszélet?
Valamint meg tudom azt tenni, hogy az erősítő az adatot egy random HDMI porton megkapja, és ebből a forrásból a HDMI ARC-on pedig kiküldi a képet a tv-nek? Mert így már reálisabbnak tűnik, hogy a nem HD hanganyagú dolgokat továbbra is Plexen nézem, a HD hangosat pedig a PC->erősítő HDMI in->erősítő HDMI ARC->TV HDMI ARC.
Amúgy a múltkor ki kellett húznom a pc-t és erősítőt összekötő hdmi kábelt, mert ahogy a gép terhelést kapott, úgy egyre magasabb frekvencián elkezdte a hangfalaimat búgatni. Ebben amúgy csak az a fura, hogy semmit nem dugtam át máshová, és ilyen jelenség az elmúlt években egyáltalán nem történt.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
junior19 #158120 üzenetére
Basszus, elfelejtettem, hogy az ARC nem visz át HD hangot, csak az eARC.
Najó, itt bukott a dolog. Muszáj lesz egy HTPC-t is használnom, mert se a TV, se az erősítő nem eARC képes
Vagy van esetleg olyan kütyü, amivel fel tudnám őket okosítani, hogy a HD hang is átjusson a tv-ből az erősítőbe? -
Mosqu!to
addikt
válasz
Dorian #158086 üzenetére
3808 után a 4308 nekem egy hatalmas ugrás volt. A 4520 inkább szolgáltatások terén adott hozzá, hangban nem tudtam egyértelmű változást észrevenni, bár tegyük hozzá, a 4520 betegeskedett nálam elég sokat, ez azért tört borsot az orrom alá rendesen.
Viszont most az Anthem MRX710 a 4520 után elsőre csalódás volt, irracionális a 4520 190W/csatornája vagy sem, sokkal több erőt éreztem benne, mint az MRX-ben. (kalibrálatlan állapot mindkettőnél)
Az Audyssey kalibráció nálam vagy rontott a hangon, vagy totál fals dolgokat írogatott (fázishiba, stb), így a denonon csak a hangfaltávolságok és fülre a hangerő lett beállítva.
Az ARC bemérés után viszont valami bombasztikus változást hozott az Anthem, elképzelni nem tudom, hogy honnan szedte így össze magát, de jelenleg egyértelműen jobb, min a 4520 volt. Erőben még továbbra is érzem, hogy nagyobb löketre képes a Denon, valamint a menüje (talán a sok-sok év Denonozás miatt) nekem sokkal logikusabb, mint az Anthem rommá bonyolított zegzugos rendszere, de a hangkép és moziélmény nagyot ugrott.Ugyanitt kérdés: amikor DTS vagy DTS HD MA anyagot nézek, akkor az Anthem csak annyit rak a kijelzőre, hogy 3/2 DTS. Mivel Plexről nézem a filmeket, és korábban a Plex nem támogatta a HD MA anyagot (de állítólag már igen), így nem tudom, hogy most továbbra is lekevert hangot kapok-e, vagy rendes passthrough van (a csatornák számával ne törődjünk, mert csak 5 van nálam, így inkább a bitráta érdekel, mint hogy 7 vagy 5.1)
Valahol ezt meg tudom nézni, vagy át lehet állítani, hogy a kijelzőn más felirat legyen ilyenkor? -
Mosqu!to
addikt
válasz
Vicarious1 #158049 üzenetére
Tavaly nem volt black friday, szerintem nem lesz idén se.
-
Mosqu!to
addikt
Ezer hála Cseneles kollégának az ARC finomhangoláshoz, sikerült egy nagyot lépni az összképben
Visszatérve a SUB témához, egyelőre tapasztaltabbak véleménye érdekel, hogy az alábbi subok közül pro-kontra melyik lenne célszerűbb. Jelenleg egy Dali Ikon Sub van nálam, ami amúgy jól teljesít. Dual elhelyezéshez sajnos nem megfelelőek az adottságok.
~35 m2 nappali, 3,3m belmagasság. Zenéhez kiegészítésnek és mozihoz.Arendal 2 (esetleg 1.5)
Elac 2090 (ez nagyon ritka, nem valószínű, hogy kapok)
SVS SB4000
SVS SB13 Ultra
Velodyne SPL1200 Ultra
JBL 4641 (mondjuk csúnyasága miatt nem preferálom) -
Mosqu!to
addikt
válasz
Cseneles #158031 üzenetére
Köszi, holnap ha van kis időd, lehet rádcsörögnék
Beállítottam a hangfaltávokat, mértem 6 pontot és elmentettem a genesisben (feltöltöttem mondjuk, addig is legyen "valami". ez gond?)
Ide feltöltöttem a mérési eredményt.Még pár kérdés eszembe jutott:
- A frontok az Audiára vannak kötve, az hajtja végfokként. A mérésnél ha az Audia hangerejét nem tolom maxra, akkor halkabb, mint amik direktben vannak az erősítőre kötve. Ez nem gond? Nem szívesen tolom maxra, gondolom nem örül neki egyik komponens se.
- Miért pont 6 mérés? Alapból ugye 5, a max 10, de valójában kb 2-3 pontról (egy kanapén belül) hallgatjuk a dolgokat.
- A mérés közben a program mutogatja kb hogy a kanapé melyik részén mérjünk (vagy legalábbis mindig máshol van a szám). Ennek van jelentősége, vagyis célszerűen úgy és kb oda kell helyezni a mikrofont, ahogy ő elhelyezi az ábrán, vagy tökmindegy, csak legyen 6 "valid" mérési pont?(#158032) exception
Köszi, none-ra tettem, és így megoldódott(#158030) Patice
Sajnos a panelok elhelyezése nem túl asszony-kompatibilis. Kértem már egy befotózás alapján tervet, de elszörnyedtem az ajánlaton (a panelek mennyiségét tekintve, gyakorlatilag ahol 2 m2-nél nagyobb szabad falfelület van, oda panel kell). 2-3-4-5 db panelig talán el tudunk jutni, ennél többet biztos nem "venne be" a sárkány gyomraA tervben meg 24 db panel szerepelt...
-
Mosqu!to
addikt
Rég jártam itt, volt egy kis fejlesztés, had osszam meg veletek az örömeimet
A Denon ment, az Anthem MRX710 jött. Mellé még érkezett egy Audia Flight FL 3 S és az Audia mellett bújik egy Lindemann Limetree Network is, plusz kábelek terén is történt némi előrelépés.
Valamikor a közeljövőben talán a sub is cserélődik, és akkor egy kicsit talán megnyugszom...
Az Anthem amúgy nekem nagyon új, tizenx éve csak Denon AVR-jeim voltak és a beállítások valahogy nem akarnak összejönni. Van valakinek velük tapasztalata?
Beállítottam egy 5.1 profilt, de akkor is valamilyen stimulált hangot ad, ha amúgy kiírja, hogy 2.0 PCM (sztereo). Ezt tudom valahogy egyszerűen is kapcsolni, vagy csak ha külön csinálok egy sztereo hangprofilt is? (a Denonnál ott volt erre a Direct üzemmód, ami magától kapcsolta a megfelelő beállítást forrás függvényében).Az ARC bemérés után feltűnt, hogy csak vágást és hangerőkorrekciót állított. Ami fura: Mindenhová 80Hz vágás került, valamint a subra 160Hz-et. Nem csinált ezzel egy lyukat 80-160Hz közé?
Továbbá a hangfalak távolságai mindenhol 3.6m-re vannak írva, a fázist ő beállította, csak nem látszik itt, vagy ezeket még nekem manuálisan be kell lőni?
Köszi előre is
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Thuglife #157484 üzenetére
Egy Audioquest Beetle kell neked. Elég jó minőségben tudja telefonról BT-n venni a zenét és küldi tovább optikán az erősítődbe.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
mcmike #157349 üzenetére
Mikor lesz aktuális? Nálam egy Denon AVR-4810 fog felszabadulni szeptemberre.
Night mode alatt a kijelző kikapcsolásra gondolsz, vagy a dinamikacsökkentésre?
A 4K upscaling szerintem semmit nem javít a képen, a 1080p kép ugyanolyan jó a 4k kijelzőn mint egy upscaling utáni. -
Mosqu!to
addikt
válasz
N.YCityBoy #157142 üzenetére
Nekem is volt Hivi Swans hangfalam, és anno Szegeden végighallgattam a paletta egy részét, úgyhogy tudom, hová kell tenni őket, de a Jamo ezt a szintet sem üti meg sokszor. Mellesleg nem tudom, hogy melyik Swans szett lehetett 130.000 Ft-ért, de teljesen esélytelennek látom, hogy bármilyen ML-nél is jobban szóljon. Tudom, mert az én ilyen árú Swans hangfalam után ML-t is teszteltem többek között továbblépés céljából, és semmilyen szín alatt nem tudtam volna a Swanst nyertesként kihozni.
A Magnat is egy 47 éves német cég, ezek nem érvek, hogy mennyi ideje meg hol gyártják.
Mindkét márka low-end kategóriába tervezett plázai tömegtermékek, nem véletlenül nem kapni belőle egyetlen hifi üzletben a világon, viszont bármelyik mediamarkt vagy tesco multimédia részlegén ezeket találod. -
Mosqu!to
addikt
válasz
N.YCityBoy #157138 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de akármennyiért is hirdetik a Jamokat, pont az általand említett Magnat szintjén fog maradni, hiába kerül szép dobozba.
150k-ból nehéz jó állókat kifogni, de nem lehetetlen. Egyrészt KP ajánlata használtan elég jó, de ha újat szeretnél, akkor egy picit feljebb nyújzóva, 180-ért ez is lehet egy jó vétel (és ugyanez aprón van 110-ért is használtan, de akkor már inkább az Aurum).
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Visormail #156990 üzenetére
szvsz a - c.
Én még nem hallottam HDMI kábelek közötti különbséget, pedig eskü próbálkoztam.
Két helyen tapasztaltam "különbséget" kábelek között:
1) 7,5m-es állítólag nagy sebességű kábel és 2.0 csatlakozók - viszont a kép el-elment 4K HDR 60Hz 4:2:2 esetén. Csak am miheztartás végett: 3700 Ft volt a kábel, visszaküldtem és visszakértem az árát, majd vettem egy 5m-es kábelt 4000 Ft-ért, ami már vitte rendesen a fenti követelményt (ezt több helyen is írják, hogy 5m a fordulópont a highspeed+ethernet kábelek esetén, a jobbak viszik 5m felett is a nagy sávszélet, a gyengébbek nem).
2) 15m HDMI 1.4 még régen, projektort kellett bekötni. 4000 Ft volt, ez villogott-képhibákat dobált. Vettem egy egyel jobbat, azzal ment minden gond nélkül.
A "jobban szól" meg "szebbek a mélyek" szerintem szemfényvesztés, de az igazán olcsó kábel bizonyos hossz felett lehet selejt, valamint nem teljesíti a specifikáció szerinti tudását. Amiket linkeltél, azok már tisztes minőségűek, nem lesz velük gond.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Mosqu!to #156618 üzenetére
A jobb kábellel is lekapcsol. A Streamaudioban nem volt hiba, a Totelnél nem volt hiba, nálam rendre összefossa magát, de már kizártam minden lehetőséget (bár szerintem ezeken a helyeken HDMI-vel nem táplálták.
Nincs kedve valakinek pár napig/hétig kipróbálni egy AVR4520-at?
akár upgrade tekintetében is, addig egy sztereo/akármilyen HM erősítőt a saját portékából elfogadnék, hogy szóljon valami.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
BBéci #156622 üzenetére
A gyártó oldala szerint "HDMI Ultra High Speed" kábelt használnak, és HDMI 2.1 csatlakozókat, vagyis a kábel típusa is támogatja a nagy sebességű átvitelt.
Elhoztam amúgy az alzából, elég masszív-vastag-merev kábel.
Szóval akkor azt kérdezem, hogy ha képes hozni a fent nevezett specifikációkat, akkor számíthatok arra, hogy jó minőségű, lévén, hogy megfelően nagy adatátviteli sebességre képes, szabályszerűen jó az árnyékolása, stb?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Mosqu!to #156605 üzenetére
Ma reggel újrapróbálkoztam, a tv-be a pc HDMI-je és az AVR HDMI-je ment csak (LAN, coax nem), jobbhíján spotify-ról tettem be zenét, ami két számig ment, majd egyszercsak elnémult az erősítő, de nem kapcsolt le.
Ma szerzek egy jobb HDMI kábelt, hátha az szórakozott velem végig.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
windlord #156597 üzenetére
No, hihúztam a coaxot, és így is előfordult lekapcsolás, de biztos ami biztos kihívom a digit, hogy mérjen rá a kábelre.
Ami még feltűnt, hogy ha a HDMI-t kihúzom az AVR-ből (a másik vége a tv-be be van dugva), és hozzáérintve húzom az avr hátulján, akkor apró szikrákat vet. Mennyire normális ez a jelenség?
-
Mosqu!to
addikt
Köszi mindenkinek a tippeket, amint időm engedi kipróbálom őket.
@BBéci: zajszűrőt egyelőre nem raknék be, viszont a másik kábel próba meglesz. Sőt, 2 ARC van az erősítőn, megpróbálom a másikkal használni a tvt, hátha úgy nem jön elő. Egy nem zajszűrős elosztó mért lenne jó? Nem gyakorlatilag most is ez van a a rendszerben? Vagy az azt megelőző kábel hozhat esetleg javulást..?
@windlord: Jogos, nem volt jó a megfogalmazás, csak valami olyanra gondoltam, hogy valahogy átjut a zaj egyik eszközről a másikra, akár a táp segítségével. Viszont Saycz ötlete érdekes, a DIGI antennája el tudom képzelni, hogy valami zajt visz a tv-re, amit aztán a HDMI továbbít. A Totel is mesélt ilyenről, hogy UPC STB küldött olyan zajt a HDMI-n az erősítő felé, hogy sorban hullottak el a HDMI csatlakozók rajta.
A LAN-os tippen mondjuk kicsit csodálkozom, de ki fogom próbálni. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok, talán még emlékszik valaki, volt némi kavarodás az erősítőm ventijének felpörgésével kapcsolatban.
Akkor visszajött a Totelből az erősítő 4 hét után, mert végig járatva volt, de nem találtak semmi anomáliát, nem tudták a hibát reprodukálni.
Az emúlt 2 hétben nem voltam otthon, minden ki volt húzva, és most újra bedugva a kábeleket és pl tv-t nézve hifi hanggal nagyon sokszor előjött már nem is a venti pörgés, hanem az erősítő lekapcsolása piros villogó leddel, ráadásul most tényleg meleg is volt. Elkezdtem kihúzogatni a hangfalak kábeleit egyesével, nem oldotta meg a gondot. Közben néha ahogy babráltam az erősítő mögött, a sub néha pukkant-berregett, mint amikor félig dugod be az RCA-t, de a kábel mozgatására nem igazán tudtam újra előidézni, viszont gyanítottam, hogy valahogyan talán én képeztem valamihez hozzáérve földet, amitől bezajolt.
Aztán észrevettem, hogy az ARC-ba dugott HDMI kábelt meglökve is elő tudtam idézni az erősítő lekapcsolását.Namármost a helyzet a következő:
A falon egymás mellett van 3 konnektor, ezekbe van bedugva sorban a sub, erősítő, tv.A sub ugye RCA-n csatlakozik az erősítőhöz, a TV pedig HDMI-n az erősítőhöz.
Előfordulhat, hogy ezek segítségével (főleg a HDMI-re gondolok) földhurok vagy egyéb zavaró fesz kezd el vándorolni az eszközök között, ami az anomáliákat kelti az erősítőn? Mit javasoltok, hogyan oldjam fel ezt a problémát?
Btw jelenleg egy olcsó kukázott HDMI van a tv és az erősítő között, mert a tv adások hangját továbbítani nem tűnt nagy kunsztnak. Van esetleg tippetek, hogy milyen budget best-buy van HDMI kábelre, ami véd a külső zajoktól, jól csatlakozik, nem lötyög, stb, de nem is feleslegesen túlárazott?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
bajnokpityu #156069 üzenetére
Értem, és milyen forrásról szólnának jobban, mint az árkategóriájában található többi doboz? 1-1 esetben még egyet is értenék, de mivel több dobozt több erősítőn próbáltunk, és az Aria mindenhol mutatta a hibáit, így nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen felállásban tudna brillírozni.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
bajnokpityu #156065 üzenetére
Miért, mit csináltak ők másképp, mint bármilyen másik helyszín? Kipróbáltuk több erősítővel, több kábellel, a magas-közép tartomány és a térérzet elég jó tudott lenni, de a mélye iszonyú volt a konkurenciához képest. Persze lehet, hogy valaki épp ezt szereti, de nekem kiábrándító volt.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Tamoo #156026 üzenetére
Más kereskedőnél hallottam a két hangfalat, persze ez is lehet az oka, hogy egyik jobban tetszett a másiknál (eltérő helyiség, eltérő erősítő/kábelezés..)
Több helyen is próbálkoztam a letét ellenében hangfal elhozással, de elzárkózott mindenki, így jobbhíján a bemutatótermek végigjárása maradt. Ha esetleg valakinél lapul egy Gold 200-as pár, én szívesen összeeresztem 204f-fel
-
Mosqu!to
addikt
válasz
bajnokpityu #156023 üzenetére
Nemrég végigjártam a Bp-en található bemutatótermeket a Gold 200 árkategóriájában, és nekem is nagyon tetszett, de nekem az AudioSolutions Overture 204f jobban bejött.
Mindazonáltal ezek a dobozok meg már rég túlnyúlnak a kérdező 500k-s költségkeretén
-
Mosqu!to
addikt
válasz
gt4r4 #156000 üzenetére
Azért aki egy ilyen felső(bb) kategóriás vasat vett újonnan, az általában megbecsüli a dolgait. Ez nem az a szint már, amikor bemegyek a MediaMarktba és leveszek valamit a polcról. Továbbá súlyából fakadóan nem egy olyan cucc, amit az ember nagyon hurcibálna, hogy komoly gondja legyen.
A "túlhajtás" szerintem ebben a kategóriában nem kifejezetten létezhet már, az egyetlen dolog amivel diszkomfortot lehet okozni neki, ha nagyon be van szorítva.
Persze ha ott élnék, mint te, akkor lehet én is máshogy állnék hozzá. Itt nagyfaluban, közel a márkaszervizhez, valamint elérhető távra egy nagyon jó másik szervizhez annyira nem ráz meg, ha valami elromlik. Persze azért ne romoljon, de ez alapvetően nem tart vissza -
Mosqu!to
addikt
válasz
gt4r4 #155994 üzenetére
Nem hallottam az X szériát még, de a régiebbi szériából párat már végigjártam
PMA-255-AVR3805-3808-4308-4520 vonal volt eddig.
Ha az árbeli pozicionálás alapján próbáljuk belőni, akkor így néz ki:
4520: 2000 GBP
X5200w: 1700 GBP
X7200w 2400 GBP
X6200w 1800 GBPVagyis valahol a 6-7xxx széria környékére volt a 4520 belőve. Bármilyen termék meghibásodhat, azonban itt két ellentétes dologról beszélünk, mert nyilván minél öregebb egy eszköz, annál nagyobb valószínűséggel romolhat el, azonban az (újkorában) olcsóbb erősítő silányabb minőségű alkatrészekből állhat, ami hajlamosabb lehet meghibásodásra, mint egy magasabb minőségű, de öregebb.
Én nem félek a pár extra év kortól, sokkal többet nyerek a hangminőségen, mint amennyit bukhatok egy esetleges szervizen. Mint korábban írtam, a 4520 most 200e HUF alatt elérhető, holott 750 volt újonnan. Elég alacsony az esélye annak, hogy olyan mértékű hibát produkálna, ami akár csak az árkülönbözet felét is elérheti, hangban pedig nem hallottam arról, hogy kiugróan jobb lenne az X széria. Inkább csak modern funkciókban tud többet.Távban azért nem kapsz már olyan fancyt, mert a vásárlói igények nem ezt diktálják. A legtöbbször már a tv távjával hangosítom-halkítom a filmet, nem az erősítőjével, mert az ARC miatt vezérli. Vagy ha épp máshol vagyok, és nincs kéznél a táv, akkor a telefonos app-pal. Gyakorlatilag nincs rá igény, így nyilván olcsósított rajta a gyártó.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
zsoika #155983 üzenetére
Olyan hang, mint a végfok relé. De lehet, hogy az igazából az, és csak azért kötöttem össze, mert egyből bekapcsolt utána a venti.
Az a helyzet, hogy sikerült már úgy is elérni ezt, hogy teljesen fogyasztók nélkül csak kitettem az asztalra és bekapcsoltam. Utána elutaztam két hétre, mondom visszakötöm, hátha megjavult, és akkor hetekig nem jött elő.
Beszéltem velük a napokban telefonon, azt mondták, hogy van rajta hangfal, azt mondjuk nem kérdeztem, hogy mennyi.
Amit nekik is elfelejtettem említeni amúgy, hogy amikor több HDMI is be volt kötve és egy "kört" építettem, akkor minden más is fura dolgokat csinált. Lehet, hogy ez valami kóbor áramot vitt és attól hülyült meg?
A rendszer az alábbiak szerint áll össze:
Ilyenkor többször előfordult, hogy a PC pl nem bootolt be (bios előtt még megáll, de a ventik elindulnak), ha monitor mellett az erősítő és a tv is be volt dugva. az erősítő hdmi-jét kihúzva azonban már indul gond nélkül. Utólag ha bedugom a hdmi-t, akkor azon is megy minden gond nélkül, de restartnál simán megint nem indul.
Ha a pc ment, és pl az erősítőt kikapcsoltam, de a tv is be volt kapcsolva, akkor a pc monitorja állandóan villogott (mintha azt érzékelné a gép, hogy állandóan csatlakoztatok majd kihúzok egy kijelzőt a videókártyából, így állandóan újrarendezné a megjelenítőket). Ha viszont az erősítő is be volt kapcsolva, akkor nem volt gond.
Esetleg előfordulhat, hogy kontakthibás volt a HDMI, ez most jutott a fentiek végiggondolása alapján az eszembe. Nade ez okozhatja az erősítő ventilátorának felpörgését...?
@Joshi: sajnos nem garis már.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
zsoika #155981 üzenetére
Ezért vittem el a Totelhez, csak az a baj, hogy nehéz reprodukálni, és azt mondták, hogy addig nem szívesen bontják, amíg nem generál hibát.
Ami még jellemző, hogy a venti felpörgést többnyire egy "relés behúzás" csattanás/kattanás előzi meg, utána kezd el egyből süvíteni. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Joshi #155979 üzenetére
Legújabb firmware van fent, volt resetelve is, ezek nem segítettek.
Korábban már postoltam: [link] (a videón látható hangfalaktól és azok elhelyezésétől tessék elvonatkoztatni, épp elkelt a régi, és nem jött még meg az új rendszer, azóta nem ez a felállás
)
Konkrétan ha épp nem kifejezetten hangos a zene/film, akkor hallani a ventit, de van hogy egyáltalán nem kapcsol be hetekig, pedig épp ugyanúgy használom mint máskor.
Továbbá ha egyszer felpörög, utána nem halkul vissza, kikapcsolásig maxon pörög.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Joshi #155969 üzenetére
Első körben szeretném az okot megtalálni, és rendesen megoldani. A venti alapvetően csendes, de időnként kattan egyet az erősítő, és 100%-ra pörgeti a ventit, függetlenül a terheléstől (akár terhelés nélkül is), ráadásul teljesen szabadon áll, nincs beszorítva kis légtérbe. Ha nem lesz meg a hibaforrás, akkor merülhet fel valami venti fordulat fixálás.
-
Mosqu!to
addikt
Fura kér(d)és: Láttatok mostanában a magyar aprón olyan HM erősítőt, ami:
- még megvan
- Budapest és környékén található
- fogad HDMI-n hangot, van rajta ARC
- 100-300e Ft-ba kerül
- jól van beárazva, és népszerű. Könnyen újraértékesíthető veszteség nélkülAz ok elég prózai, leadtam az erősítőm szervizbe (a venti pörgés miatt, aminek egyelőre nem találták meg az okát, náluk ugyanis nem jelentkezett egy hét alatt sem), nekem pedig kezdenek elvonási tüneteim lenni. Ha visszajön a sajátom, akkor ezt visszatenném a piacra, és örülnék, ha hamar újra elkelne, én pedig ki tudnék szállni veszteségmentesen
-
Mosqu!to
addikt
Srácok, dilemma: frontoknak vennék új kábeleket. Kb azokos áron van HiDiamond D5 (jumper nélkül) és D6(ami egy biwire d5).
Azonban a javaslat inkább D5 +jumper a sima D6tal szemben (elvileg gyártó által is).
Tudom, hallgassam meg mindkét opciót, sajnos az most nem megoldható. Ti melyiket szeretnétek? -
Mosqu!to
addikt
Még a 100e Ft-os kínai Swans hangfalakhoz is csomagoltak fehér kesztyűt, bár sajnos kínai kézmérethez igazítva nem igazán jött fel a kezemre
-
Mosqu!to
addikt
-
Mosqu!to
addikt
Most, hogy már egy hete hallgatom az új szettet, gondoltam hogy bemérem őket.
A teszt a sub dB leveljével kezdődik, azonban középálláson ő 42-45 dB-nek érzékeli, 100%-ra tekerve (amikor az egész ház szét akar esni) is csak 55 dB-t érzékel. Egy Dali Ikon subról beszélünk, az elhelyezése ugyanaz, mint ahol korábban volt, és ott ~60% hangerőn megvolt a méréshez kívánt 75 dB.
Rossz lenne a mikrofon, vagy láttatok már hasonlót?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
gógyi #151811 üzenetére
Én 1M körül nem Dalit néznék.
quadral, MonitorAudio, AudioSolutions szerintem jobb irány, de ezek szubjektív vélemények a közelmúlt hallgatásai alapján.Neked, és m3ss-nek is azt javaslom inkább, hogy ha megvan a becsült keret frontokra, akkor a közelben lévő hifi boltokba kérjetek időpontot hallgatásra, elmondva hogy mennyit szántok rá. Vigyetek lemezt, vagy írjátok össze a kedvenc pár zenéteket (azt ott streamerről berakják neked), amiket jól ismertek, és mindenhol hallgassátok meg ugyanazt.
Én így tettem, és mindenhol az összes hangfalról írtam három mondatot. Ezzel el lehet tölteni pár napot(hetet), de a végén legalább nem nyúltok bele olyanba, amit csak más ajánlott, de nektek annyira mégsem tetszik.
Persze nem lesz a dolog pont olyan, mint otthon, mert más a szoba, mások a komponensek, de a dobozok hangzása alapján legalább egy irányt ki lehet jelölni.
Tesztek alapján Focalt indultam venni, aztán AudioSolutions lett belőle, amiről korábban nem is hallottam. -
Mosqu!to
addikt
válasz
powerup2 #151802 üzenetére
No offense, én is Ariát akartam venni, de teljesen kiábrándultam belőlük. Magas-közép és színpadkép rendben, de a mélye elképesztően olcsó hatású és hiányos. Biztos lehet ezt valahogy kompenzálni, de azon az áron sokkal szerethetőbb hangú dobozokat is találtam.
m3ss: Nemrég hasonló árkategóriájú hangfalakról indultam el felfelé, és sajnos nem éreztem számottevő változást egészen addig, hogy csak a frontok min. 500e Ft-ba kerülnek. Szerintem ha nem akarsz felesleges lépcsőt betenni a fejlődésbe, akkor új hangfalakban ne is gondolkozz.
Vagy gyűjts még, hogy legyen rendes lépcső, vagy bújd az aprót folyamatosan, és ha feltűnik egy bestbuy deal, akkor arra csapj le, jó eséllyel ha megint feljebb lépnél, akkor közel nulszaldón tudod eladni és beszállni a magasabb kategóriába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest