Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #187230 üzenetére
25 éve ismerem őket, csakis hozzájuk viszem a javítanivalót.
A 60000 valószínűleg onnan adódott, hogy Japánból rendeltek volna egy új, eredetit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jézusom
addikt
-
-
krx21
nagyúr
válasz Vikthor #184355 üzenetére
Hát ennek több feltétele is van.
1 sub. On. kell beállítva az audio setup-ban. (Option gomb)
2 move vagy music stereo hangprofil kell (nem direct)
3 a sub beállításnál nézd meg, hogy mi van állítva, stereo jel esetére is lehet külön menü van..
”Pedig az active speakers alatt ott a 2 front és a sub. ”
Mondjuk érdekes, mert akkor szólni is kellene.
Front-on van vágás?[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Vikthor #183312 üzenetére
Nincs weboldalam.
devil-k hát aki nem calmannal kalibrál azt inkább kihagynám. Drága maga a szoftver de én a legjobbnak is tartom.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Vikthor #183307 üzenetére
Én is kalibrálok meg rajtam kivül is vagy 50 ember
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
buci68
junior tag
válasz Vikthor #183220 üzenetére
Koszi
Sony UBP-X800M2. Probalgatok az Amazontol kicsit a kimenetekben keveslem ami jó kb 270...300 euroért elérhető Panasonic 820...824 kb 400 euro kimenetben kánaán de a kepminőségére kiwi lennék.... És kérdés meg merre megy a világ mennyire lesz 4K s A 3D sajna kezd kikopni
-
TATTOO1
csendes tag
válasz Vikthor #182815 üzenetére
Köszönöm!
Hangfalat nem igen tervezek cserélni...nem minden sarkon van Dali mentor . ráadásul én kicseréltem a kondikat Jantzen Silverekre és mox ellenállásokra. (tudom árulnak most..de abból 2 párból az egyiket én hoztam Dániából).ha csak nem akad jó áron helicon..vagy ha vissza nem térek a Focalhoz..Avx Nick:Roberto11
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Vikthor #182377 üzenetére
Köszönöm a részletes rajzot, de mint írtam CSATLAKOZÓT kerestem és nem KÁBELT.
Közben meglett a csati is..
Aki kicsit jártasabb a régi házimozik világában, azoktól kérdezném, hogy melyik a jobb,ajánlottabb filmnézésre?
Sony DAV-SC6 vagy az LG HT502SH?
Sajnos nem értek hozzá, még ha előttem vannak a technikai adatok ,akkor sem.. Itthon van most mind a kettő, de nem igazán hallok különbséget.. Mondjuk a Sony-t még nem tudtam rendesen kipróbálni, nagyobb hangerőn..Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
buci68
junior tag
válasz Vikthor #181128 üzenetére
jól tudom 7200W tulaj vagy ez helyes ? ::::
Jól hallottam a Denon 7200W... WA a távirányítója gombjainak segítségével Test üzemet lehet lefuttatni?
Ha igen ez a 8500 is igy van?
A Teszt lefuttatása ha a HDMi vel van gond azt is kidobja?
Ha tudja valaki a menetét irja meg... Vagy ha van valahol leirva/videó és belinkeli....
Most volt is egy Hirdetés 7200WA ra 600 euro alkalmankénti Hdmi jel kimaradással 1 napon bellül elvitték 😮😪 -
buci68
junior tag
válasz Vikthor #181108 üzenetére
árban bekalibálni jó a2,5M kb 5000 Euro volt a lista ára
Én bemutató / kiállított db ként 2600 Euro ér vetttem az kb 1.1M abból is van mozi de natán nem a legjobb ))) de ennyiért már lehet nem szól carul ....Irtam privátban is neked ugyanis van hogy várnom kell ugyanis a rendszer azt írja amig valaki nem szól hozzá nam csatolja be a,it írtam ))))
-
hatala
tag
válasz Vikthor #181080 üzenetére
Szia!
Ahogy írod, neked egy X7200WA van.
Abban tudnál segíteni, hogy ez tudja már a 4K/HDCP2.2-t?
Csak mert hátul a HDMI panelnél ezt nem látom feltüntetve.
Lehetséges hogy ez a része frissíthető?
Nekem X6200W van, és azon viszont szerepel a 4K/HDCP2.2 és így is működik.
Csak mert gondolkodom a 7200-re váltáson.Köszi a választ!
-
buci68
junior tag
szia
Irtam neked privátba is ezelött is légyszi nézd meg
" mivel a rendszer azt irta amig nem szólnak hozzá többet nem irhatok "a Denon 7200W és a WA között az a különbség hogy 3D auro eleve benne van igy a leirásokban ez anno 200Euroval több is volt mit a W Vagy teljessen mást tesz az a panel amit utánna kap a maga 200 Eurjáért ...?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #181106 üzenetére
Vedd figyelembe, hogy rendelkezik egy pár high end aktív hangdobozzal, cirka 2,5 millió Ft-ba kerültek, amiket vétek lenne kihagyni a buliból!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
buci68
junior tag
szia
igen fenn be is írtam másnak is ez van ahogy néztem Ő is magas fokon zenél
Tidal ekérhető vele direkt ? vagy úgy mint a Dynókkal is sok esetben telorol / laptop APTX kontaktal zenélek . Gondolom ez a 7200 típus már Hi Res Audio magas felbontást ? Sajna az 1 db 350km van tőlem ... De lenne az a hangzás / ár amiért elmegy az ember vagy a DHL 2 nap alatt idehozza csak ugya csak csak műszer..!!!!Igazaból birizgat a Marantz 7013 kb 2/3 éves modell 13/14Kg a teteje alatt eggyel lejebbi mint fenn is írtam 900/1000 Euro áron még 2 év garival ....kb mint az újabb tesó a 6015 ...
Anno a teteje a 8012 [link] volt az kb a 7200 lehet a Denonnál
Az is van 1 db [link] itt a hirdetése egy komoly Klips 11.2 Hangfal szettel maga 4100 Euro elsőre nem ismerve azt mondanám nagyon figyelemre méltó szett és ár .....pld ennél ha valóban akkorát szól a Dynaudionak mennie kell hisz a családnak is élnie kell nem lehet csak a papának a full jó ....Új vagyok a csoportba tudunk szóban is beszélni ?
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #180345 üzenetére
USA-ban divat kandalló fölé tenni a tévét, ezt számos filmben láttam. Eleve úgy helyezik el az ülőalkalmatosságokat, hogy a meleget adó tűz felé nézzenek az emberek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #180133 üzenetére
Igen, ez Bence listája. Mindent kivágtam magamnak amit ő itt írt.
spiky03
Igen, erre gondoltam. Legalább valami jelenetet adhatnál, hogy tudjam.#180138
Szuper ötlet! És ide hogy kerülnek fel filmek? Írjuk meg neked, hogy rakd be vagy mi is írhatunk bele?- mozi bolondéria -
-
VoidXs
nagyúr
válasz Vikthor #180133 üzenetére
Ez az én listám. Lusta voltam frissíteni, újonnan már csak kivágom a jeleneteket. No meg van valaki, aki csinált egy Object Demo nevű YouTube-csatornát, tőle veszek még ihletet.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
m3ss
veterán
válasz Vikthor #180075 üzenetére
miert jobb a dv? kivancsisagbol, en lejatszom csak hdr-t tud.
bar epp most rendeltem meg1 hdmi kabelt, csak megnezem a madvrt dinamikus tonemappingjet. remelem 1050ti eleg lesz hozza..en meg vettem minap egy sennheiser hd600-at hirtelen felindulasbol, ki se probaltam elotte, bar gyerekkoromban agyonhasznaltam egy hd565-ot..de hat ez a fules. nincs kedvem hangfalakon zenet hallgatni annyira jo.
az egy dolog, hogy nevetsegesen jol szol, de annyival "direktebb" elmeny, hogy mast nem hallasz..meg ugye hangfalakon nagyon fel kell tekerni a hangerot ahhoz, hogy hasonlo elmenyt kapjak. ez ritkan megoldhato. ja hogy ez masik topic...
el is kezdtem most megint babralni a dynamic eq-t meg a hozza tartozo reference level offseteket, mert halkan hallgatva a hallgatoibol nem eleg a mely zenere alapbeallitasokkal, offolt dynamic eq-val.#180084devil-k ja, meg legalabb az eleg jol megvilagitott film, dinamikus keppel. t*kom kivan az ilyen filmekkel, mint az uj batman 2022. botrany sotetben jatszodik, sosincs rendesen megvilagitva semmi. dlp-n 15 percig birtam volna, epsonon se tudtam vegignezni
de solo sw film is szinte ugyanaz. raadasul nem is tul jo sztem. ellenben a rogue one utolso fel oraja (scarif) zsenialis mozi elmeny 3d-ben.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
WaterWave
veterán
-
achilleuss
tag
válasz Vikthor #178046 üzenetére
ez az Oppo 203-as már szerintem is minőség, olvastam is az Oppókról. Az ára is zúzós, 400 E. A dvd lejátszó mellé, ha venni fogok, egy minőségi médialejátszót akarok/a tőtögetős filmjeimhez /. Szerintem használtan, mert úgy sokkal olcsóbban megúszom. A Denon mellett van még 3 dvd lejátszóm, egy Sony DVP NS-900V QS, egy Teac DV-H500 és egy Marantz 4200. Jól szólnak azok is, de a Denon 3910 magasan a legjobb. Jó, hogy van még több dvd lejátszóm, mert amig a Denon a szervízben lesz, pl a Sony-val tudom nézni a dvd-ket. A Sony visz mindent/a Marantz és a Teac szelektál/, jó kis masina, de hangra azért elég szegényes a Denon 3910-hez képest.
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #178035 üzenetére
Valóban kiváló a maga nemében, volt nálam, jól ismerem. A hangja CD-vel is csúcs, de DVD-t vetítve nézni büntetés. Inkább könyvet olvasnék.
-
achilleuss
tag
válasz Vikthor #178035 üzenetére
ez egy 2006-os csúcskategóriás cucc. 375 ezer volt akkoriban az ára, 10 kiló. amit te ajánlasz blu ray-t, az egy nagyon alap, a mechanika nem hinném, hogy nagyon megbízható. ez a 3910 a felbontást leszámítva, és a képminőséget valamennyire/ez is felkonvertálja a dvd-ket/, mindenben jobb szerintem
a popcorn A-210 médialejátszómat hangban agyonveri
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #176349 üzenetére
Igen, bármennyire jó a vászon, mindenképpen hendikep, valamennyire visszafogja, befolyásolja a hangot. De ha nem a vászon mögött vannak azok a falba épített hangsugárzók, nekem akkor sem tetszett még soha annyira a hangjuk, mint a szabadon állóké.
Erre is mondhatjuk, hogy ízlés dolga, de szerintem nem csak arról van szó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz Vikthor #176349 üzenetére
Audioholics vagy Erin vagy valaki foglalkozott egyszer ezzel a kérdéssel. Ki lett mérve és kiderült, hogy nem a takarószövet rontja le a hangot,mikor fent van a hangszóróselymed a hangfaladon, hanem magáról a keretről pattog vissza a hang amire a szövet fel van fogatva. Ha belegondolsz, egy hangsugárzó tervezésénél pont ezért számolnak doboz szélességgel, pont ezért kerekítik le a széleket stb.
-
powerup2
addikt
válasz Vikthor #174455 üzenetére
Hát service táv vagy ha van infrás mobilod van app és azzal.
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #174093 üzenetére
Vannak OPPO-ra nagyon hasonlító Blu-ray lejátszók, az olcsóbbik alighanem széles körben népszerű lesz. Persze eleve nem nevezhetőnek népszerűnek az optikai adathordozók, így csak ahhoz képest. [link]
-
Dorian
félisten
válasz Vikthor #174085 üzenetére
Engem ez sosem izgatott. A filmet akarom nézni, nem a borítóját, tehát a filmnézési időt, azt a ~2 órát kell összevetni azzal a 20 mp-cel amíg kikeresem és elindítom: elhanyagolható jelentőségű.
Eleve nálam az újak külön helyen vannak, amiből később csak az arra méltókat másolom át a végső helyére, tehát nem kell végiglapozgatni az egész gyűjteményt.
Kodiban is fájl alapon böngészek, számomra az sokkal gyorsabb, hatékonyabb.
Egyedül azért használok Kodit, mert az MPCHC Windows-ablakos megjelenítését kicsit nehéz olvasni 3 m-ről.
Előbb-utóbb valószínűleg mégiscsak át fogok állni MPCHC-ra, mert azzal valahogy meg lehet oldani, hogy az 5.1-es filmeknél rákeverje az oldalsókat a hátsókra is (nálam vmiért 5.1 és 7.1 források közt "nagyságrendi" térélmény különbség van), csak még nem sikerült ezt beállítanom.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #174076 üzenetére
Tekintélyes összeget, 1,5-2 millió forintot, vagy hármat spórolhattál volna, ha egyből a fájl alapú lejátszást választod. Van varázsa a lemezekkel szöszölésnek, de sokunk számára fontosabb a kényelem, a jelek szerint te is elértél oda.
#174075powerup2
Nekem nem kell elmagyaráznod, 12 éve használok médialejátszókat.
Konkrétan Vikthor szempontjaira voltam kíváncsi, mivel elkötelezett, megrögzött lemezimádó és vásárló.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Q
senior tag
válasz Vikthor #174070 üzenetére
Keresel egy programot ami BD-ből ISO-t vagy MKV-t csinál. Én inkább ISO-t használok, mert az Oppo nem jól kezeli egyes feliratokban a hosszú Ő, Ű betűket. Konkrétan meg sem jelennek ezek a betűk. Ha megfelelő kódolást állítasz a feliratnak (ANSI) akkor kalapot tesz ezeknek, így azért emészthetőbb. A lemezképet vagy MKV-t felmásolod a NAS-ra. Én még előtte a Thumbgen nevű programmal legyártatom a film mellé a borítóját. Ha ez a filmfájl mellett van, akkor az Oppo meg tudja jeleníteni ikonként. A saját NASomon én műfaj szerint rendezem a filmjeim, mert az Oppo egyszerű mint egy faék, nem egy klasszikus medialejátszó, nincs jukebox, semmi ilyet nem tud. Simán a hálózat menüből, NFS megosztáson keresztül tallózom és játszom le a filmeket. Ja és, CFW-s az Oppo, így mindenevő.
[ Szerkesztve ]
Eladó: QSC DCA2422
-
VoidXs
nagyúr
válasz Vikthor #173628 üzenetére
Ehhez nem a kábeleknek van köze, hanem hogy nem arra mentek milliók, helyette minőségi procira és akusztikára, amiknek valóban van hatása, nem is kicsi.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Vikthor #173623 üzenetére
Nem reális 10%-ot kábelezésre fordítani. Ezt csak a becsapott házimozisok mondogatják, de a valóságban a hozzáértő cégek közel nem érik el, gyakran az 1%-ot sem. Hogy valódi példákat mondjak neked, egy többmilliárd Forintos IMAX építkezésnél a 12 csatornás (+4 sub) hangrendszer kábelezése kb. negyedmillió Forint értékű. 400 Ft/m körül megy, most hirtelen nem tudtam kikeresni az aukciót, ahol épp egy tekercset passzoltak le, de utánanézek, ha érdekel a konkrét típus. Egy high-end színházban (pl. MüPa) még ezt sem érik el. Egy kivitelező 170 Ft/m árat mondott nekem, amikor a kábelhívőket röhögtük ki. Egy referencia Dolby Cinema mozi 48 csatornát 64 kimeneten használ az aktív crossoverek miatt. 1.5 km kábel, 70 Ft/m. Alig több, mint 100k. Amit hallottál a DC-ben is, az biztosan az, amikor minden egyes Forint oda van elköltve, ahová kell.
-
Quetz
őstag
válasz Vikthor #173452 üzenetére
A növényes szobában elképzelésed sincs róla, hogy milyen hatást érsz el. Az orosz aknakereső módszerhez hasonlítanám leginkább.
A mérnök által megtervezett térben ezzel szemben azt kapod, amit kértél. Tehát ha választani lehet, akkor én nem kérek se az üres szobából, se a növényesből, hanem azt kérem, amit egy hozzáértő megtervezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest