-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #130635 üzenetére
Akkor jamkapocsnak kellene írni.
-
windlord
őstag
válasz
access_denied #130620 üzenetére
Beleforrasztos a kabel, ugyhogy azt az 1-2khuf -ot ki fogom birni.
Itt a forumon meg nem nagyon olvastam olyat, hogy egy normalisabb tapkabel artott volna.
A gyari meg egy nulla kabel.
Ez egy belepos avr.
Szerintem ne misztifikaljuk tul. -
válasz
access_denied #130608 üzenetére
"nehéz tesztre elkérni bármilyen kábelt."
Nem nehéz az, csak akarni kell. Ismerős, fórumtárs, korrekt bolt letét ellenében, használt esetén próbalehetőség, vagy használt vásárlása és TESZT (nem csak "kipróbálás"!) után eladás. Ez mind opció. Egyet nem szabad csinálni : fórumokban érdeklődni > elhinni > megvenni.
(#130609) python1
Nagyon könnyen be tudnám neked bizonyítani, hogy nincs igazad, és nem ilyen "egyszerű" ez.
-
python1
veterán
válasz
access_denied #130608 üzenetére
Egyszerű a képlet a megszokott kábeledhez képest hoz-e javulást,amennyiben nem azt azonnal kihallod.
Nem kell itt a vakteszt. -
kovbandi82
őstag
válasz
access_denied #130181 üzenetére
Sziasztok. Van egy LG LH-T460TF házimozim és egy Asrock ION 330 mini pc-m. Hangot higy tudom összehozni? RCA foglalt, de max veszek egy osztót, ha minden kötél szakad.
TV-re audio jack kabelen at tudom vinni a hangot, vagy a TV-rol kellene levenni, de nem tudom hogyScartal nem hiszem atmegy, pedig AUX es TV audio kapcsolo is van a hazimozin.
-
törölt tag
válasz
access_denied #130181 üzenetére
Ne tedd mélynyomó mellé.
-
Smiley
addikt
válasz
access_denied #130084 üzenetére
RAID1 alatt par darab hibas sector belefer, mert a tukor masik oldala korrigalja ezt a hibat, de ertelem szeruen amint lehet cserelni kell... van bennuk par darab ilyen tartalek sector. Rengeteg consumer/enterprise disk-el volt mar dolgom 0-24-ben mind klimas mind sima irodai kornyezetben. Mindegyik doglik markatol fuggetlenul. A legjobban az 500Gb-s konstrukciok birjak a strapat... ebbol van olyan tukrom ami tobb mint 5 eve megy. Folyamatosan monitorozni kell a disk-ket, es akkor nem er varatlan meglepetes, hetente egyszer short, havonta egyszer pedig egy long test. Amit te is emlitesz, a RAID nem backup, ha valami osszecseszi veletlenul a particiot az egyiken akkor az is tukrozodni fog. Az egyeduli normalis megoldas a napi mentes egy teljesen fuggetlen helyre ami szinten RAID1 alatt van, vagy fel a felhobe.
Filmekre nekem otthon csak olyan disk-ek vannak, amik bad sectorok miatt kiestek a serverekbol. Altalaban az elso sector utan gyarapodni fognak a hibak, de van olyan disk-em is ami megallt 1 hibas sectornal, es koszoni szepen azota is megy.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
access_denied #130054 üzenetére
-
Quetz
őstag
válasz
access_denied #128794 üzenetére
A marantzok helyett nézd meg akkor a denon x4200-t vagy a 4300-t. Két info amerikábol:
- "Although the SR6010 was upgraded with XT32, it's still considered as the sister model to the X3200W, while the X4200W is the sister model to the SR7010."
- "How does the Marantz SR6011 compare against the Denon AVR-X4300H?
They are near clones. The Marantz has its proprietary HDAM analog circuitry, whereas the Denon has slightly more power, 32-bit DAC's, a third stereo audio zone, and a third HDMI output. The Denon also will have built-in HEOS support for network audio if you want it to integrate into an existing multi-room HEOS system." -
nadtom
tag
válasz
access_denied #128794 üzenetére
Ez miért fontos?
A képernyőre mindent kiír, de igazán távirányító sem kell a legkényelmesebb, ha pl. Ipad-ról vezérled. -
Quetz
őstag
válasz
access_denied #128784 üzenetére
Internet találtam egy blog bejegyzés sorozatot, hogyan optimalizáljuk a yamaha hangját YPAO-val. Ez az első rész, érdemes lehet méréseket csinálni YPAO-val és nélküle, megmutathatja, miért tetszik jobban az erősítő hangja korrekció nélkül. Ezt a tudást uána bármi más eszköhöz is felhasználhatod késöbb.
-
nadtom
tag
válasz
access_denied #128778 üzenetére
Nemrég vettem egy SR6010-est 5.1.2-es rendszerrel használom, szerintem ez is egy jó vétel.
-
Quetz
őstag
válasz
Denon, marantz, yamaha... mind felvannak készítve a legújabb HDMI szabványra, az igazán nagy künbséget ezekben látom:
- Audyssey szoba korrekció a denon/marantz modellekben, YPAO a yamahákban. Ki mire esküszik ugye... Én az YPAO felé hajlanék, mert azt kézzel utólag lehet finomhangolni.
- Multi room audio: Musiccast a yamahánál, heos ha jol tudom a denonnál. Ezeknek nem néztem utána, mert nem érint a téme egyenlőre.
- Az új atmos, dts:x formátumok támogatása. Az új Yamaháknál már rögtön elérhetőek, a Denon/Marantz modelleknél még várni kell egy firmware frissítésre. Denon nagyvasakra elérhető az Auro licensz is. Szerintem ezek a különbségek nem számitanak, pár hónapon belül eltünnek, az Auro meg úgyem lesz nagyon elterjedt szabvány.Érdemes lehet várni a vásárlással megvárni a black friday-t, egész jo kis kedvezmények voltak tavaly. (Sajnos a külföldi boltok esetében sokkal jobb a helyzet)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
“Gondolom egy Yamaha RX-A1050 és Marantz SR7009/7010 közül az utóbbit javasolnátok”
Én azt javaslom,amelyik neked jobban tetszik (hangban/árban)
Ha teheted hallgasd meg mindegyiket.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128775 üzenetére
"ESS Technology ES9006 SABRE Premier Audio DAC"
Ez azért elég nagy különbség a két modell között (hangban is, nem csak így leírva) ha egy árban vannak én személy szerint "beáldoznám" az állványt a jobb hangért ....
-
Quetz
őstag
válasz
access_denied #128775 üzenetére
Ha a mostani erősítővel elégedett vagy, nincs valami nélkülözhetetlen szolgáltatás ami hiányzik belőle, akkor én nem cserélnék. Valószínüleg a szoba akusztikai kezelésével nagyobb minőségbeli ugrást tudsz elérni, mint a hardware cserével.
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #128767 üzenetére
Mivel ez nem belépő topik, le merem írni, hogy az állványok rendesen beleszólnak a hangminőségbe, ezért a praktikusság nem lehet elsődleges szempont.
Amikor nagy Marantz előfok volt nálam, az előlapját sosem hajtottam fel, éppen a kijelző láthatósága miatt.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Arra az üveglapra lehet tenni egy mélységében megfelelő üveglapot,gumitappancsokkal elcsatolva.
-
arcitec
addikt
válasz
-
Quetz
őstag
válasz
Talán ez segíthet eldönteni, szükséged van-e az 1050 kategóriáju erősítőre: yamaha RX-A1050 vs RX-A850
-
Norbi 72
veterán
válasz
access_denied #128757 üzenetére
Az állvány fix, persze mindenre van megoldás.
Nem szabad kicserélni?
-
arcitec
addikt
válasz
access_denied #128757 üzenetére
Bocsi,
1050-et azt hallottam ,szépen szólt(bár az mp3 Dali ZENSOR-al ugyancsak nem volt meggyőző, pl így esett ki nálam a ZENSOR),szerintem hallgasd meg az RX-V-t és az RX-A-t és aszerint dönts, hogy cserélni kell-e az állványt.-A megygőző próbálkozásokat meg emészteni kell.) Egyébként vagy 15 évig volt RX-V630 tökéletesen működött, de már ennyi idő után "kihalgattam". Egy komolyabb,erősebb készülék van helyette ( nem Yamaha bár akár lehetett volna az is).Elfogyott számomra a tere,beszűkülten szólt(egy idő után).. többek közt ezért is érdemes minél feljebb menni,de persze hangfalak is kellenek ...
-
Quetz
őstag
válasz
access_denied #128739 üzenetére
Pár watt előnye lenne a 850-nek, fejletteb dsp és szoba korrekció. Olcsóbb ha egy RX-V779 vagy RX-V781-t veszel, mert ugyanaz van bennük mint a 8XX sorozatban, minusz ötödik láb ls egyébb marketing rizsa.
A manul végén van egy max power consumption rész, 590W az A1xxx alatti modellekre, és 1200w körül az 1050-re meg attól felfele.
-
arcitec
addikt
válasz
access_denied #128739 üzenetére
Állvány így vagy úgy, nem tartana vissza attól, hogy a jobbat vegyem az tuti, persze ha lehetséges, más nem szétütném,lecserélném stb ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128345 üzenetére
Na végre .... “jutottunk valahova”.
(nem vitaindító,csak megjegyzem; nekem az a 2-2.5m csak kb. cca. 1.5 volt 55”-nál,ahol az uhd-n “valós” (és jelentős) különbséget láttam,de lehet velem van a baj
minden esetre egy 80” feletti uhd-t (pláne ha oled) már simán elnézegetnék 3-3.5m-ről és még dicsérném is,de olyan árban már inkább egy jobb kocsit vagy egy kisebb lakást vennék a nagyobbik “kölöknek”
)
(a “vásarlás részt” nem neked címeztem,csak úgy általánosságban,mint “örök igazságot”)
-
BBéci
legenda
válasz
Lehet cserélni, cseréltetni a gumiperemet, de ameddig nincs látható öregedés, addig felesleges.
Ismétlem, nem azt vitatjuk, hogy lehet-e különbséget tenni például 55 colos tévén 2-2,5 méterről az UHD és a full HD felbontású filmek között. Arról beszélünk, hogy két TV között, az egyik UHD, a másik full HD, az említett távolságokból mekkora különbséget látni. Úgy, hogy mindkettőre ráküldjük ugyanannak a filmnek a 1080p és 2160p változatát, valamint 1080i és SD tévéműsorokat.
Szerintem a különbség annyira csekély, hogy azért nem éri meg a drágább (és nagyobb teljesítményfelvételű) készüléket választani.
-
access_denied
senior tag
válasz
Javítás, Tannoy D80 vagy más nevén 638-ról van szó.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128308 üzenetére
Ez nem “hülyének nézés”,ezek jótanácsok.
A magyar “átlag” 42-50”-os TV-t néz,átlag 3-3.5m-ről. Oda minek a 4K!? Meg ha ráadásul “kölcsönzött divix-el” eteti. Igaz,hogy főként a marketing hatására (és mert jelenleg ez a “csúcstechnika”) megveszik a 4k-tv-t és marad a 42-50”, a 3.5m-nézési távolság és a divix (mer` úgy is felskálázza
) de mégis jobb képet lát rajta mindenki.
Volt nálam 55”-os 4k és ue fhd-ban is 2.8m-ről (mert igy jött ki) “szinte” 0 különbség volt,ezért ez a véleményem.
De végül,ami majd mindig hangsúlyozva van (hifi-nél,házimozinál,tv-nél is); menj el,nézd meg,próbáld ki és ha neked bejön (végülis mindegy miért) vedd meg és használd.
-
Dorian
félisten
válasz
access_denied #128304 üzenetére
1. Kell csinálni egy fekete-fehér pixelekből álló képet és megnézni milyen közelről tudjátok megkülönböztetni rendesen az egyes pixeleket. Lesz csodálkozás. Ennél csak kisebb távolságról lehet majd valós körülmények köz megkülönböztetni, hiszen a fekete-fehér közt van a legnagyobb különbség, ill. mozgóképen ez sokkal-sokkal nehezebb.
2. Ez a házimozi topik, nem a fotószerkesztő, így a felhasználás nem ugyanaz.
-
válasz
access_denied #128288 üzenetére
Ja hát felőlem azt veszel magadnak amit akarsz, csak max később rájössz, hogy vmi mégsem stimmel vele, ha nem olyan, ami megfelel az általunk leírtaknak és az optimális elvárásoknak. Én spec használtan vettem a cuccaimat, leszámítva a hangfalakat, mert abból nem volt használtan. Csak a proji+vászon volt 600 ropi, ez még mindig olcsóbb bármelyik TVnél, ráadásul mutass nekem 100"-es vagy akár 85-90"-es TV-t ilyen árban. Voltaképpen mivel ez egy mozis topik, a filmeket vetíteni érdemes, a TV megmarad az időjósnak és a híreknek kb.
Ami meg a nagyobb felbontást illeti (FullHD -> 4K), ha növeljük a felbontást de a képátló marad, akkor mese nincs közelebb kell ülnünk a kijelzőhöz, mert a szemünk felbontása is fix. Vagy ok, mehet a 4K, de akkor jóval nagyobb kijelző kell ahhoz, ha nem akarunk közelebb menni a kijelzőhőz.
-
válasz
access_denied #128281 üzenetére
Az emberek hajlamosak szélére söpörni azt a tényt, hogy TV-t vagy vásznat a nézési távolsághoz veszünk, nem pedig másképp. Csak így lehet vmi optimális. A nézési távolsághoz kell kiválasztani a megfelelő felbontású és átmérőjű kijelzőt. Ha nem így történik, akkor igen hamar rájön az ember, hogy hú eza sok "hülye" mégis tud vmit...
-
BBéci
legenda
válasz
Teljesen komoly.
Amikor itt volt nálam tesztelésen a Samsung eggyel csúcs alatti, 55 colos UHD tévéje, 10 napból mindössze 5-6 órát volt kint a dobozából. Amint véget ért a mérés, tesztelés, visszacsomagoltam és inkább néztem a full HD plazmámat.(#128282) Tamoo
Az első mondatod telitalálat. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ez úgy szokott működni, hogy onnantól van értelme hogy az illető is meglépte.
Ilyen lesz a 4k, ilyen lesz az Atmos.
Jó persze arra valóban lehet hivatkozni, hogy egyelőre kevés a tartalom vagy nincs meg az ideális a nézési távolság hozzá. Bár a rossz akusztika se tartja vissza az embert házimozi vásárláskor.
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #128278 üzenetére
"egy 55" 4K tévén kb. 2 méterről érezhető a 4K és fhd közötti különbség"
Igen, valóban, nem állítottam az ellenkezőjét. De nem erről volt szó.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128278 üzenetére
“ahol a kameramen nem alkohol befolyásoltság alatt rángatva a kamerát forgatott, vagyis van némi statikusság a felvételeken igenis tudna pluszt adni a 4K felbontás.”
Igen tudna,de .....
Amugy meg (a korábban irt “paraméterekkel”) ha 65”-ban is gondolkodunk,akkor is közel a duplája az ár az uhd és fhd között,igy akinek ez megéri az vegye,nem vagyok a “fejlődés” ellen,ha van értelme.
(....és mellesleg örülök,hogy minden 4k TV tulajdonos “sasszem”
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128272 üzenetére
Igaz amit írsz,de mindebből egy átlagos felhasználó (55”-os 4K TV 3m-ről nézve),mit lát.
Persze 1.5m észrevehető és lényeges a különbség,de “normál felhasználás” esetén már nem biztos és elég hülyén nézne ki egy 4 fős család 1.5m-re a TV előtt,ahogy “4k”-zik.
(az esetleges hdr és jobb szinmélység előnyeit viszont nem vitatom,de ezekhez megfelelő anyag is kell(ene) és itt nem a 4k-s házi- és jutyub videókra gondolok)
-
Dorian
félisten
válasz
Az előbb írtam le az okokat...
-
claire78
senior tag
válasz
+1
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128199 üzenetére
Ugyanazt az “anyagot” .... !?
(mellesleg ki néz 2m-ről 55”-t,főleg ha van mellete egy mozi is)
De most komolyan? Miért nem lehet elfogadni,hogy a 4x nagyobb felbontáshoz (nativ anyagnál) fele vagy kevesebb mint a fele nézési távolság kell/szükséges,hogy “kihasználható” legyen a nagyobb felbontás előnye!? Nem ugyanez volt a fhd-nál!? Csak ugye ott 3m-ről jó még az 55”,uhd-nál meg vagy 1.5m-ről nézve “elájulsz” a minőségtől vagy veszel egy 80”-ost és ugyanúgy 3m-ről nézve szintén “elájulsz”.
(Értem,hogy akinek 4k tv-je van az még 5m-ről is jobb képet lát (akar látni) 42”-on is,mert hát sokba került,de ne legyünk már ennyire elfogultak. A gyártók a 4k-t nem csak azért nyomhák,hogy nagyobb felbontásod legyen,hanem,hogy vedd a nagyobbat ha uo távolságból akarod nézni és látni a jobb minőséget*)
*majd ha lesz normális nativ anyag is hozzá
-
Dorian
félisten
válasz
Ez akkor jelenthető ki, ha majd léteznek valós 4K-s filmek, nem csak demó anyagok.
-
claire78
senior tag
válasz
Én is osztom ezt a nézetet.
-
Pazolini
senior tag
válasz
access_denied #126767 üzenetére
Én nagy megelégedéssel használom a 7010-est "zenélésre" is, Canton Vento Reference 7 DC-t hajtok vele biampolva. 9 hangsugárzós rendszerem van, 2 atmos/X van a plafonon, amely 5.0-val működik együtt, vagy kikapcsolom, s akkor 7.0 megy. Sajnos subom még nincs, csak egy passzív, amit nem kötöttem be, mert a canton elvileg annál is mélyebbre megy.
-
spiky03
veterán
válasz
access_denied #126763 üzenetére
Én a Canton-okat tudom ajánlani. Nekem egy 6009-es van és nagyon jól kijönnek a Canton Chrono CL dobozokkal.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
access_denied #126416 üzenetére
Én sem kerítésdróttal kötöttem össze őket.
-
kabar
senior tag
válasz
access_denied #126401 üzenetére
Nem egy RX-A3030 megfordult az AVX-en 280-300 körüli áron, vagy az említett 6009-es is 319 ropi most újan. Ami persze nem fér bele a 250-es limitbe, de használtan rá lehet futni jó ajánlatokra, még szerencséd is lehet. A legtöbben el szokták fogadni a speciális igényeket, legfeljebb úgy mint pl én is (3D), utólag már belátjuk, hogy annyira nem kellett volna erőltetni.
Nem véletlenül mondják itt, hogy hallgasd meg őket. Nem márkát kell választani, mert mindegyik típusnak megvannak a jobb és rosszabb modelljei is. Legfeljebb ezt egyesek nem fogadják el...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #126401 üzenetére
Csak megjegyezném,hogy a Marantz 6009 pont tudja a 4K pt-t (csak a hdcp2.2-t nem) a jelenlegi kifutó áráért (kb. 600€) elég jó darab.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
access_denied #126389 üzenetére
semmit, nekem ezeknél magasabb az ingerküszöböm. anno vettem 120ért (vagy 12éve, tehát ez ma kb a 250rugós kategória lehet) mozierősítőt, ami tök jó is volt, de szerintem 6 év alatt összesen nem ment 20órát, mert inkább a csönd.
mozierősítőről hajtani egy kimondottan fejhallgatóerősítővel szemben igényes fülest szintén nem lesz igazán jó.
ennyiért viszont vannak jó használt vasak, amik nem hiszem, h tudnák a 4K-t, és egyéb modern dolgot.
dgyuri0123: nekem jobban tetszett a 4308,mint a nad mozicuccok, amiket hallottam. más kérdés, h lehet, h az idő szépiti meg az emlékét. nekem nadból sztereoban is a 356 volt a legkisebb, ami tetszett. ez a szint meg nincs több csatiban náluk, v nem tudok róla.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Ha neked tetszik a Yamaha hangja,akkor ne hallgass más(ok)ra. Ha csak a “ficsörök” miatt akarsz váltani,akkor elég lehet neked pl. ez is [link] a 750/850 csatornák számában és teljesítményben tud többet,hangminőségben nem,jobb hangminőséget a 4 számjegyűekkel (pl. 1050/2050/3050) kaphatsz.
Ha más “hangzást” szeretnél,akkor viszont menj el és hallgass meg párat,mi az aminek tetszik a hangja (és szolgátatásban is megfelel,ne azt várd hogy megmonják mi az ami neked tetszik/megfelel)
-
spiky03
veterán
válasz
Akkor ajánlom hallgass meg valami jó Maranzt-ot.
Pl tudom ajánlani a 6009-est, nekem az van és megvagyok vele elégedve.Itt egy teszt is róla: [link]
Gondolom az utódja a 6010-es sem lehet rossz vas.
-
válasz
Marantz-cokkal nem szokott gond lenni, hangjával is általában mindenki elégedett...
Többieknek:
Gondolom feltűnt mindenkinek, hogy csak felügyelem a topikokat, de ritkán szólok hozzá.
Költözöm, amint teljesen lezajlott megint teljes erőből leszek. Már van netem az új helyen, de még cuccolok.
Ok, csak privátban. -
BBéci
legenda
válasz
Marantzról nem hallani jót?
Merre hallgatózol?
Hogy jön ide az AKG fejhallgató? Ahhoz fejhallgató erősítő és/vagy DAC kell, különben a tudásának felét sem használod ki. Felejtsd el, hogy házimozi erősítőhöz csatlakoztatva jó hangot kapsz!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
access_denied #126376 üzenetére
engem is elrettententett eddig mindig a yamahás láncok okozta rémes hang.
Olcsón brummog, csattog, drágán csak szimplán loudnesses. sztereo, mozicucc egyaránt. Tök jó dobozokból olyan rémes hangot tudnak csinálni, hogy elképesztő.NADot se értékelem sokkal többre, de azért tényleg jobbak egy fokkal.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
access_denied #126382 üzenetére
Szerintem alig.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ha a dizájn fontosabb, nincs mit tenni.
De elsősorban a hangjára gondoltam természetesen. És a mindenben azt jelenti, hogy artikulált, testes, meleg, részletező, torzítatlan, muzikális, tere van, teste van, mozin ragyogóan érthető beszédhang, kellően robusztus akcióhang, nagyon jól használható ( jó minőségű ) analóg bemenet és sztereó hang. Kb. ennyi lenne nagyon röviden.
Ehhez képest a Yami nem ilyen....sajnos.
Szvsz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Hát akkor hajrá!
A 781-es mindent tud,kivéve Auro-3D,de az csak a legnagyobb vasak kiváltsága,egyelőre.
-
Norbi 72
veterán
válasz
access_denied #126373 üzenetére
Csak akkor érdemes,ha kellenek az új ficsőrök.
Ha nem kellenek,annyiért már kapsz használtan 3xxx-es nagyvasat is,de lehet másfelé is nézelődni,lásd pl. gyuri NAD javaslatát.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
access_denied #126373 üzenetére
Volt RXV775-öm és az utána következő NAD T747 és T748 is "halálra verte" mindenben. Kivéve a "csicsamicsákat", mert az nincs a NAD-ban. Csak mondom...
-
Toobee
veterán
válasz
access_denied #53299 üzenetére
Szerintem hallgathatatlan lesz. Nagyon nem egy kategória.
-
Valkűr
addikt
válasz
access_denied #45471 üzenetére
esetleg itt nézz...
-
Sefter
veterán
válasz
access_denied #45471 üzenetére
Az erősítőt teheted a legalsó (fa) polcra, de a 6mm üveg is megbírja...
"B" terv: keresd Gaben360-at és csináltass méretre bútort -
dunkel
őstag
válasz
access_denied #44059 üzenetére
-
Oldfighter
senior tag
válasz
access_denied #36713 üzenetére
Vannak tunning műhelyek, ahol régi dobozokat is felújítanak. Hivox is be szokott azt hiszem vállalni ilyet, mintha olvastam is volna náluk.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
access_denied #36697 üzenetére
A membrán az ami legutoljára tönkremehet egy normálisan használt hangdobozban.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
access_denied #31847 üzenetére
Ha az ár adott és valóban nem kiegészítő hangdobozokat keresel a meglévő frontok mellé, akkor a Tannoy Mercury V jó vétel lehetne ( netdepon 200e), de ehhez még kell egy mélyláda is pluszban. Azonban az erősítőd komolyabb szettel is elboldogulna. Ehhez már a használt piacon kéne utánanézni, ha tartani szeretnéd az ársávot.
-
MadKet
tag
válasz
access_denied #29993 üzenetére
Nem biztos hogy lesz lehetőségem meghallgatni mindent amit szeretnék, de először is leszűkíteném a kört egy pár modellre, ahogy mondod, főleg tesztek és vélemények alapján (az angollal nincs baj
Aztán ha megvan(nak) a kiszemeltek, akkor esetleg nekiindulni és meghallgatni. Persze közben a használt is jácchat ugyanúgy. Mintha úgy olvastam volna hogy a Pio menüje+távirányító ami a gyenge pontnak nevezhető, de igazából mivel a hangminőségre jót írtak, ezért ezek annyira nem befolyásoló tényezők
-
MadKet
tag
válasz
access_denied #29708 üzenetére
Köszi a javaslatot, itthon tényleg durvább áron adják.. Sajnos Ausztriára meg nincs lehetőségem, úgyhogy jobb lenne valami helyi vétel. Azért még nézegetem hátha lenne olcsóbban.
Addig is várok még javaslatokat ha van más márkában. Köszi!
-
cekkk
veterán
válasz
access_denied #29262 üzenetére
Engem az se érdekel
Ez mind olyan technológia ami projektorral lenne jó, a 3D és a 4K is
De hidd el lesz aki megveszi a 32 colos 4K tévét
-
cekkk
veterán
válasz
access_denied #29214 üzenetére
De amikről most beszélünk nassok mind linux alapúak.
A szoftveres raidnél meg ha tönkre megy a vinyó ott még nehezebb vissza állítani. Ellenben a hardveresnél ott kiveszem és beteszem és megy is. Ezekbe az olcsóak ugye szoftvereset tudnak.Meg hát a raid se magától fog oda teremtődni. hiába egy kész megoldást vesz az ember
BBéci
De mint ahogy fentebb is írták a RAID nem fog megvédeni téged a törléstől. Ha onnan törölsz olyan mintha egy lemezről törölnél.
-
kabar
senior tag
válasz
access_denied #29210 üzenetére
Létezik adatbiztonság a RAID-en túl is. (szerintem) Én hiszek az automatikus ciklikus mentésben is, amit szintén be lehet állítani, mondjuk minden munkanap végére, plussz hetente mégegy, egy harmadik helyre. NAS-on belül nagyon gyors. De mondjuk ha filmes nagyságrendben gondolsz, akkor inkább RAID, vagy vegyesen is lehet.
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #29200 üzenetére
Noti kábelen csatlakozik a routerhez, nem bombázom az agyamat mikrohullámmal, ha nem muszáj.
Egy merevlemez kevés torrentre, mivel most is 230 fájl van a kliensemben és 70 vár letöltésre, de nincs szabad hely.
USB nincs a routeren, emiatt nem veszek másikat. -
jcage
tag
válasz
access_denied #27136 üzenetére
Anno én meghallgattam azt a Tannoy szettet, amikor dobozokat kerestem otthonra. Bögreszettek között nagyon jó helyezést érne el, de annyi pénzért sokkal jobb vételeket találhatsz. Ja és ezeknél alap, hogy a mélyláda mindig megy, ezt ugye tudod?
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #27139 üzenetére
Ha nem támadtak volna gondok az importőrnél, már nálam lenne a 3020.
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #27136 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem hallottam mostaniakat, csak az említett modellel nem találkoztam.
Ez a Yamaha nem nevezhető réginek.Azokat a Tannoyokat nem hallottam szólni.
Akkora a hangdoboz választék, hogy nem érdemes elkezdeni felsorolni. -
BBéci
legenda
válasz
access_denied #27133 üzenetére
Szeretem a Yamahákat, az A1-óta sokat kipróbáltam, teszteltem. RX-V673 még nem volt a kezeim között, de el tudom képzelni, hogy valakinek jobban tetszik a hangja, mint a VSX-922-é. Ettől függetlenül ez a Pio remekre sikeredett gép, kivételesen, megérdemelten adták neki az ejza díjat.
Szerkesztőségünk egyhangú véleménye ez. [link]
Hozzáteszem, nálunk magasabbról senki nem tojik az ejza díjra. Azért írom a nevét ebben a formában. -
BBéci
legenda
válasz
access_denied #27046 üzenetére
Pedig a felsoroltak közül éppen a Pio VSX-922 sztereója a legjobb. Mire alapozod a véleményedet, hallottad mindegyiket?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
access_denied #27061 üzenetére
Csak japán autóim voltak es jelenleg is az van.
Tény hogy kevesebbet kell szervizelni őket, viszont az alkatrészek sokkal drágábbak.
Csak az überdajcs autók alkatrészei drágábbak ezeknél is. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
access_denied #27054 üzenetére
Minden autót kell es ajánlott is szervizelni.
A japán autó is el tud romlani. -
Zoty4
őstag
válasz
már ezek se igazak, nagyon sok autónak ugyanaz az elektonikája vagy az alváza stb. Összefognak a gyártók, hogy olcsósítsák az autógyártást. Ha nem egy rönó táliaról beszélünk hanem mondjuk egy fluenceről vagy egy c5ről már nem mondanám hogy szarokat csinálnka a csigazabálók. Én német autó párti vagyok, Passat 4eva, de annak is vannak betegségei, eszi az olajat és sorolhatnám de ez már nagyon off
-
Topanka
aktív tag
válasz
access_denied #27046 üzenetére
7.2 nem szükséges, nekem az 5.1 kell.
Mi a fene az a zone2?
Mire jó?A többit most kezdem nézni, köztük a Yamaha-kat.
-
SimonYana
addikt
válasz
Igen olvastam és egyetértek. Én is ugyan azt az erősítőt (Yamaha RX-V673) vettem meg 1 hete.
-
SimonYana
addikt
válasz
access_denied #27049 üzenetére
Nem tudom , de engem nem varázsolt el a Pioneer. 4 évig az volt. Pioneer dvd , majd BD 3D lejátszóval is befaragtam.
Pioneer VSX-918V 5.1 házimozi rádióerősítő
H/K 165-öst anno másnap vissza vittem. Nem működött 2 Optikai rajta.
Azóta azt a márkát is kerülöm. A rossz szájíz már nem tud rá venni azokra a márkákra sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged