- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #172160 üzenetére
Dudee-nak írtam, nem a kérdezőnek pláne nem neked.
Da azért remek, hogy kötözködsz. Ja, nem. -
python1
veterán
válasz
adamsfamily #168687 üzenetére
Kiegészítés képpen ami lemaradt, attól a probléma megmarad, ha csak valóban 1 fázison van minden.
-
python1
veterán
válasz
adamsfamily #168687 üzenetére
Külön körön lehet, én is külön körre szedtem a szobákat, de még a konnektorokat is azon belül. Természetesen attól még lehetnek egy fázison.
-
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #168670 üzenetére
Egy szimpla kérdés volt, hogy miért gondolja rossznak. Semmi több. De mindegy is.
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #168396 üzenetére
Ez a lényeg, fel sem merült, hogy olyan kábelt akarok venni. Leírtam már, de úgy látszik hiába, hogy a rendszerem többi alkotóelemét tekintve felesleges lenne. Annyiért mást fejlesztenék, például végfokot, vagy nagyobb és oldalfeszített vásznat vennék. Aurumjaim képesek megmutatni az említett kábelek közötti különbségeket, de az nem akkora mértékű, ami 100000 forintnál nekem többet érne.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
adamsfamily #168021 üzenetére
Mondtam, hogy szerintem csak a kép csal, és ilyen jó munkában biztos ott van. Nem tudom, miféle kritika volt benne, azon kívül, hogy pozitív, merthogy kimondottan szép ládák.
Nem azt veszem harmad áron, hanem másnak pontosan ugyanolyan (de inkább magasabb) szintet képviselő termékét. Soha nem fizetnék olyan gyártónak, aki kábeleken akarja megszedni magát. A kábel normális gyártók haszon nélkül árult mellékterméke, mert van mivel profitot termelniük. Ezeknek nincs.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
adamsfamily #167792 üzenetére
Azért nem engedem el, mert laikusoknak hatalmas anyagi károkat okoz a téma, és ebből olyanok profitálnak, akik mások lehúzásából élnek. Sajnos egy kamuipar bedöntéséhez egyedül kevés vagyok, de legalább pár embert meg tudok menteni. Nekem olyan ez a téma, mint néhány YouTubernek a scambaiting, ezen-azon jót nevetek közben. Még ha létezne is kábeles különbség, ami olyan kicsi, mint amit mondanak, akkor is szó szerint bármi másra költve jobb helyre megy a pénzük.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
adamsfamily #167790 üzenetére
Oh, nem úgy megy az. A kábelhívők érve, hogy ez valami akkora varázslat, amit a világon semmi nem tud kimutatni, csak az ő fülük, de az nagyon. Persze ha hallani kell, akkor nagyon kicsi, és szinte alig észrevenni. Aztán ha otthon tesztelnéd, akkor az sem úgy megy, biztos ócska rendszered van, ami képtelen megmutatni ezt a nüanszot, olyan hihetetlenül kicsi. Ha közvetlenül csak a kábelt teszteled, akkor meg a műszer selejt. Persze, hogy selejt, hiszen egy AP csupán valami paraszti 10 milliós áron megy, mi az már, biztos nem jó egy méterenként 1500-as kábelt kimérni.
-
válasz
adamsfamily #167726 üzenetére
Na ami igazán vitaindító az a patch kábelek cserélgetése és fülelése...
Én nagyon szívesen elfogadnám azt a csokrot, de mindegyikből legalább egy 2méterest és rámérnék a Fluke DSX-600 műszerrel..
Persze, 300E-ért egy patch kábelt.
Akkor voltam igazán kiborulva amikor megpróbáltak eladni nekem "árnyékolt" optikai kábelt -
gofry
senior tag
válasz
adamsfamily #167726 üzenetére
@adamsfamily Igen..sajnos sejtettem, hogy vita lesz. Valahogy igen erre jutottam. Teszt aztán kiderül.
@Dorian: tök jogos amit írsz, azonban egy ethernetnél amin szintén digitális jel közlekedik vakteszten iszonyatosa különbség volt 3-4 gyártó kábele + a fostos 300 ft-os között(tök laikus családtagokon is tesztelve akiknek gőzük nem volt a kábel cseréről
). Ennek analógiáján indultam el.
-
Quetz
őstag
válasz
adamsfamily #165967 üzenetére
Jaja, igen jól mutatnak nappaliban is!
De a JTR 212RT is szépen eltűnik az enteriőrben:
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #165978 üzenetére
Ez tetszett, jót nevettem.
-
python1
veterán
válasz
adamsfamily #165978 üzenetére
A kérdezőnek szólt a válasz, mivel te lettél a szócsöve, így rajtad keresztül.
-
python1
veterán
válasz
adamsfamily #165972 üzenetére
Én az összefoglaló olvasgatását ajánlanám elsőkörben.
-
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #165970 üzenetére
"A beillesztett képen is szépen elrejtették."
A képről nem derül ki, de ez már egy felépített szoba volt. Ezeket a JBL falakat kölcsönbe kapták anno,és egy hétvégén lehetett meghallgatni őket. Gondolom megérted, hogy ezért nem fog szétbarmolni senki egy már felépített termet. 250k körül van darabja úgy tudom.
-
powerup2
addikt
válasz
adamsfamily #165972 üzenetére
Mekkora nappali? Mik az igények? Mennyi a keret erre?
-
powerup2
addikt
válasz
adamsfamily #165970 üzenetére
Dream cinema és pl Ivánnál Diosdon én halottam szuper mozi szoba és Iván meg egy kedves hozzáértő egyén. pl Dream cinema forgalmazza árat majd KP forumtárs mond
-
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #165967 üzenetére
Ez nem lesz a nappali ékköve, mert vászon mögé szokás tenni.
-
Quetz
őstag
válasz
adamsfamily #164873 üzenetére
Dedikált moziszobám van, a filmek 90%-t referencia hangerőn nézem, a hallásom köszönöm, jól van
Ezek is olyan tévedések, mint a jobb HDMI kábel javítja a kontrasztott, vagy a high end tápkábel javítja a hangot.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a filmeket, amik ennek a topik témájában tartoznak, gyakran több ezer dolláros pro hangfalakon mixelik. -
VoidXs
nagyúr
válasz
adamsfamily #164854 üzenetére
Ez egy jó ajánlás, de akkor a helyes módon kell tesztelni, nem pedig a "rossz" után a "jót" megnézni, és keresni, hogy miért jobb, mert akkor a tesztelő be fogja hallucinálni a képzelt különbséget. Ez egy pszichológiai tény, az ember képi és hangi memóriája nem megbízható, és másodjára bármit is lát/hall, azt részletesebbnek fogja fel, mert az előző emlékét kiegészíti. Ezért kell a helyesen levezényelt kettős vakteszt minimum 10, de inkább 14 körrel, amik egytől egyig azt bizonyítják, mérésekkel alátámasztva, hogy:
- hangszórókábelek közt van mérhető, kiszámolható, és hallható különbség (lásd Crown doksik), de kalibráció után ezek megszűnnek (vakteszten minden hívő bukik), tehát nincs értelme jót (ami nem feltétlenül a drága!) venni,
- tápkábelek közt van mérhető és kiszámolható különbség, de hallható nincs, mert a táp ezt kiszűri, és ezt a mérések és vaktesztek teljesen igazolják,
- adatkábelek közt fizikailag nem létezhet különbség, mert megkerülik a fizikát (nem számít az áram "minősége"), és ezt alátámasztják a mérések és tesztek is,
- optikai kábelen már áram sincs, szóval nem nehéz kitalálni, de voltak rá tesztek, bukott is mind,
- az alacsony feszültségű audiokábelek helyzete a környezettől függ, a semmitől a hatalmas különbségig terjedhet, de hogy ez hallható legyen, nagy hossz vagy extrém zaj kell, így ezzel sem szoktunk foglalkozni (kb. 99%-os bukási aránya van a vakteszteknek hívők körében). -
Quetz
őstag
válasz
adamsfamily #164854 üzenetére
A teszten picit több minden szerepelt:
- Drága HDMI
- Az én olcsó HDMI kábelem, mert a DC-s olcsó szimplán nem működött
- HDMI over wifi
- Lejátszás Bluray-ről
- lejátszás HDD-rőlEgyetlen esetben tudtuk megtippelni, hogy wifi-n nézzük a filmet, mert egy olyan makroblokkosodás lépett fel, hogy többen felhördültek. Minden más esetben random tippeltünk a statisztika alapján.
Hogy akkor ennek mi köze a tápkábelhez? Hát csak annyi, hogy akik a minőségi tápkábelt ajánlják itt a fórumon, azok szokták ajánlani a minőségi HDMI-t is, mondván javítja a képet. Ha tehát a HDMI kábelt illetőleg tévedtek, akkor tévedhetnek a tápkábelt illetőleg is.
De meg is mérték a kölünbséget:
Az eredmény: 0.2dB különbség THD+N-ben, az audiophile kábel javára.
És a "nasty cable"
-
Quetz
őstag
válasz
adamsfamily #164524 üzenetére
Félreérted a dolgot. Azok a moziszobák, amiket néha linkelek, több 10 milla környékén mozognak. És úgy érnek el referencia minőségű hangot, hogy normál installációs kábelt használnak hozzá. De ahol a forrást mixelik, ott is stúdió kábelezés van.
Aztán megérkezünk ide a fórumra, és hirtelen szükségessé válik, hogy több 10 ezer meg százezer forintos kábeleket használjunk, folyékony nitrogénben fürösszük azokat, meg fa építőkockákkal emeljük el a földtől (ami a 10. emeleti panelben már rég nem föld...).A hangfal kábelek amúgy tényleg befolyásolják a frekvencia menetet, de ez az erősített jelhez képest elhanyagolható, mérési hiba szinten. Amikor pedig be van kapcsolva a DSP, akkor tökéletesen eltűnik. Mivel pedig a kisméretű szobáinkban kell a DSP, legalább a mélytartomány megregulázáshoz, el is érkezünk a kör végére.
-
Quetz
őstag
válasz
adamsfamily #164258 üzenetére
És akkor kell két pohár boros audiofil tápkábel, meg józan tápkábel, hogy minden körülmények közt jó legyen a hang?
Mindenestre például érdemes belenézni ebbe: Making a Good Loudspeaker – Imaging, Space and Great Sound in Rooms
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #157977 üzenetére
Valamint azt is kell nézni, mennyi került forgalomba az egyikből és mennyi a másikból. Saccra 15:2 (vagy 15:1) lehet az arány az Emotivák javára.
-
AMDFan
addikt
válasz
adamsfamily #153806 üzenetére
Persze ez mindig kérdéses, hogy mit és mennyire csillapít. Ha nem akar az ember sokszázezer forintot akusztikai kezelésre költeni, akkor marad az, hogy DIY elemeket csinálsz, vagy ilyen kész elemeket vásárolsz, a többit pedig digitálisan korrigálod. A közép és magas tartományok utózengését olcsón is meg lehet regulázni, a mélyet nem egyszerű, főleg egy többfunkciós térben, mint pl. egy nappali.
(#153807) ctrlaltdel13: végignézted a videót? a laptop hangszórón is szépen átjön, hogy a "room echo" nagymértékben csökkent. Erre senki nem mondhatja azt, hogy rosszabb lett. A túlcsillapításhoz pedig ennyi szivacs kevés.
-
AMDFan
addikt
válasz
adamsfamily #153802 üzenetére
Azért érdemes végignézni a videót. A végén van before/after összehasonlítás. Mindenképpen jobb lett az akusztika. Más kérdés, hogy valszeg olcsóbban is el lehetett volna érni ugyanilyen eredményt.
-
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #153802 üzenetére
Szerintem aki megveszi, fáradtságos melóval felrakja és közlik vele, hogy le kéne szedni,na az sírna be igazán
-
törölt tag
válasz
adamsfamily #150384 üzenetére
Szuper...
jól tetted..
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
adamsfamily #150339 üzenetére
Nem az ár az elsődleges.
Inkább egyszer adnák ki nagyobb összeget,mint cserélgetni,mert ez+ az nem jó. Az ár érték ami elsődleges. Ha a netet bújom ott csak marketinggel találkozom,az meg hidegen hagy.
Gondoltam itt a fórumon nem mindenki egérmozizik. -
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #149662 üzenetére
Egyetértek.
(#149654) m3ss
Amikor elmegyünk valahová vendégségbe, látogatóba, nyilván nem kritizáljuk a berendezést, az akusztikát. Legfeljebb a hazafelé vezető úton, vagy otthon, kettesben.
Látod, python1 is tapasztalja, mennyire vacak egy üres, kongó, visszhangos szoba.
Feleségem egyáltalán nem volt a csillapítás mellett, de elfogadta a kedvemért. Amikor elkészült, leesett az álla a csodálkozástól, majd hetekig örömmel mondogatta, mennyivel jobb így. -
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #149660 üzenetére
Valóban roppant érdekes.
(#149659) m3ss
Valami oka biztosan van annak, hogy Nálad sem kórházfehérek a falak.
Amikor beköltöztem a házamba, csupasz falak voltak mindenhol, a nappaliban is. Kellett hozzá pár év, mire ezen sikerült változtatni. Bizony olyan volt a hang a nappaliban, mint a plafonig csempézett fürdőszobában, visszhangzott. Tehát pontosan tudom, mekkora a különbség, pedig függönyök már az első héten felkerültek az ablakok elé, mert anélkül (szerintem) elviselhetetlenül rideg egy lakás és bárki be tud bámulni a magánéletembe.
Nem szálltam fel azonnal a magas lóra, csak miután sokadszorra ellenkeztél, lesöpörtél minden tapasztalatból fakadó tanácsot, érvet, fújtad a magadét. -
zsoika
addikt
válasz
adamsfamily #148986 üzenetére
"Kicsit eszembe jutott az Öreg halász és a tenger. Ha ez nem jött át,azt se nézd meg." Láttam azt is ....detto. Csak amikor elkezdtem ezt nézni még nem tudtam.
"Az ember harca a természettel,az élni akarás,az ember szánalmas kicsiny léte.....stb.Hosszú." Szeretem az ilyen filmeket amin el lehet gondolkodni, de valahogy tényleg nem jött át. Nem úgy a Jungle(2017) az pl. egy nagyon jó film.
Nagyon ajánlom (aki még nem látta) az Emlékezz Rám( Remember Me (2010 film)) című filmet.
Annak a végén (amikor összeáll a kép a fejedben) nagyon meglepődtem....hatalmas film.(szerintem)
-
zsoika
addikt
válasz
adamsfamily #148981 üzenetére
Én is megnéztem, de kínlódtam végig olyan unalmas. Összesen 2 szó hangzik el benne az hogy "fuck, fuck".
Érdekes hogy neked tetszett, de nem vagyunk egyformák.
Had kérdezzem meg, hogy mi tetszett benne? -
powerup2
addikt
válasz
adamsfamily #148824 üzenetére
Köszönöm megnézem azokat is
-
törölt tag
válasz
adamsfamily #148620 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Legelsőre is megelégedtem volna ezzel,és jópár hozzászólást meglehetett volna spórolni...
Nem szerettem volna a "helyet" elvenni!!! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adamsfamily #147809 üzenetére
Néha?!
-
Dorian
félisten
válasz
adamsfamily #146187 üzenetére
"Megnézed a reklámokat"
Reklámokat senki nem néz mióta kitalálták a reklámblokkolókat, az az elleni megoldás pedig nincs a fórummotorban."Értem azt is hogy ez fórum,akkor meg ne legyen adás-vétel rajta"
Nem érted. Ki mondja meg, h ne legyen? Nem ez a fő funkciója, ismétlem, miért lenne érdekük, hogy csak seftelni járjon oda a nép? -
Borisz76
nagyúr
válasz
adamsfamily #143824 üzenetére
Csak érdekességként linkeltem.
Nemrégen találtam a hhírdetések között. -
Tonyka 2
tag
válasz
adamsfamily #143569 üzenetére
Valahogy úgy. Megalkuvás kontraszt tekintetében mindenképp. Viszont ezt sem úgy kell elképzelni mint a kocsmában látott projektorok képét. 13 év projektorozással a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem, igazán jó minőséget lehet összehozni FHD-ba egy nappaliban, ami amúgy nem denevérbarlang, de nem is világos. Vannak átmenetek a két véglet közt, ez pont megfelel egy nappaliban. Nem egy panelben lakó vetítős fórumtársnál jártam már. Sőt nem egy hasonlóan tévében gondolkodó volt nálam, h aztán pár hét múlva vegyen egy projit. Amúgy most már a 4K is elérhető árban van mondjuk egy 260 Sony személyében, igaz a HDR-t el kell felejteni. Az a baj sokan meghozzák a maguk döntését, de nem látnak előtte egy normálisnak mondható vetített képet, és azt amit ad azt sem tapasztalják meg. Aki megvette az előző Sony HW55-met az is tévéről váltott fel, ma már csak örömódákat zeng a döntése helyességéről. Nálam a mozi az mozi, de én beteg vagyok túlságosan is.
-
Joshi
titán
válasz
adamsfamily #143543 üzenetére
Pontosan, igazság szerint abból indult ki a beszélgetés, hogy melyik a jobb. Tévé vagy proji. Kinek melyik.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamsfamily #141609 üzenetére
Ez így igaz, de nem voltam elég "bátor" hozzá ....
(.... és már nagyon vártam, hogy ki lesz az, aki szóvá is teszi ....
)
-
WP14
őstag
válasz
adamsfamily #140397 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor egy sub kábel nem valószínű, hogy jó egy 75 ohmos koax kábel helyett, de egy 75 ohmos koax jó lehet a sub kábelnek, mert alacsonyabb elvárás van vele szemben?
Csatikat is úgy láttam, hogy mindkettőnél aranyozott RCA, vagy az nem szabvány csati? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamsfamily #139928 üzenetére
Nem tudom, én csak "idéztem" ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamsfamily #139922 üzenetére
Azt nem tudom, hogy te mit, de én ezt (is) olvastam a #139909-es hsz-ben;
"Nem a mély mennyisége okán gondoltam rá hanem a minosege illetve akkusztika miatt"
.... de lehet, hogy igazad van .... és mégis a "mennyiségre" gondolt a kérdező ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamsfamily #139911 üzenetére
.... abban az esetben is, ha a ".2" -nél esetlegesen a .1 kategóriával/kal jobb lenne ....??
-
hétalvó
addikt
válasz
adamsfamily #139338 üzenetére
ne torodj vele idiota a frissitesi folyamat a benne. kikapcs bekapcs ujrapobal. 1x csak jo lesz...
vagy usb ahogy irtak. -
arcitec
addikt
válasz
adamsfamily #139338 üzenetére
NET-en keresztül? Ha igen, inkább töltsed le pen-re és arról ...
-
arcitec
addikt
válasz
adamsfamily #138371 üzenetére
Azért azokat akik TV-t használnak nem zárnám ki a haladóból semmiképp, ugyan mire. Nem megfelelőek hozzá az indokok. Azért egy vetítőhöz több minden kell, pláne mint írták fentebb a megfelelő képi (plazma tv) minőséghez nem elég egy jó tv ára. Ráadásul a nézési távolság és lehetősége is meghatározza. Megfelelő, jó a rendszerem, kacérkodtam a vetítő gondolatával, de egyszerűen az említett minőség beruházása nem éri meg nekem azt sok sok többletet. Kompromisszum mindegyik, a TV "kisebb" ( mihez képest 50 coll-tól) a vászon meg "inkább nagy" a képminőséghez képest. Mondom ezt úgy, hogy láttam moziszobában vásznon filmet.Kinek mi ...
-
Leslie67
tag
válasz
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
nem lehet tudni
annyit tudok róla hogy megsüketítette a szomszédait, bitang jól szóló rendszerével, ki tudja mire képes még
mondjuk az tévé méret és ár, hát többet érne úgy lehet a tévé mint a ház/lakás ... -
Leslie67
tag
válasz
adamsfamily #138365 üzenetére
Az általam látott filmek kb. 90 %-át 40"-os tv-n nézem (ami ráadásul nem is középen van). A "jó " filmek miatt eljutottam odáig, hogy nem feltétlen akarom bekapcsolni a vetítőt .
-
Norbi 72
veterán
válasz
adamsfamily #138365 üzenetére
Ha valaki elérte ezt,nem fog tv-t ajánlani.Soha.
Hmmm,hát ha lenne helyem,és egy lottóötös,vetítő helyett ez nem lenne rossz.
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #137694 üzenetére
Szerintem is ugorjunk.
Tudnék egy Pio lx58-at, jó áron. Lecseréljem rá a H/K 171s-t? Lesz érdemi előrelépés, az Atmoson kívül? -
MasterMark
titán
válasz
adamsfamily #137692 üzenetére
Milyen második betűt? Ezek egy betűk, még ha több karakterből is állnak.
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #137683 üzenetére
Q, x, y, w, amiket hiányolok. Alkossak mondatokat is vele, vagy elfogadod?
-
szrobert
tag
válasz
adamsfamily #135856 üzenetére
Köszi, 22 nm-es a szoba egyébként..
Te esetleg tudsz ajánlani néhány márkát, típust?
Csak hogy miket hallgassak meg egyáltalán.. -
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #135384 üzenetére
Nem, akkor az erősítőnek kihúzok egy önálló szálat, meg az egy-két mélynyomónak egyet, a pc, a tv-vel, routerral meg kap mégegyet. Bár hdmi-n át összeföldelődik minden, remélem ott nem lesz galiba. Ezért szerettem az optikát, mert ott volt galvanikus leválasztás.
-
dunkel
őstag
válasz
adamsfamily #135381 üzenetére
Nem csak itthon van ez így, nemzetközi vizeken is ugyanez a helyzet (az IEC nemzetközi szabvány). Attól, hogy számodra ismeretlen valami nem kell idegesnek lenni és kedves leveleket írni.
Ha már mozis topikban vagyunk, itt egy példa: Arcam P7 -
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #135356 üzenetére
Még nincs aljzatbeton, csak szerelőbeton, bármit, bárhova be tudok húzni. Főleg, ahogy mondod, hogy előre behúzom csőbe.
-
válasz
adamsfamily #135351 üzenetére
Nem. A mondanivalóm lényege az volt, hogy a hifi észlelések egy része hit-, ezotéria-, és placebo-alapú, és nem tudhatjuk, mikor futunk bele mások "tapasztalatainak" olvasása közben "névjegykártya"-szintű tapasztalásba, akár ösvény, akár kábel, akár bármi más kérdésben.
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #135349 üzenetére
Köszi, olvasom.
-
válasz
adamsfamily #135349 üzenetére
"Csak szólok hogy az általam linkelt úr más ember kísérleteit tette közzé,ösvény építés ügyben.(Roy)"
Csak szólok, hogy az általad linkelt úr Roy kísérleteinek inspirációjára, a saját kísérleteit tette közzé ösvény-építés ügyben.
De ez lényegtelen egyébként a mondanivalóm szempontjából. -
lemmy9
őstag
válasz
adamsfamily #135249 üzenetére
Ha lusta vagy mérőszalagozni
-
válasz
adamsfamily #135246 üzenetére
"Abban talán megegyezhetünk,hogy semmiképpen nem ront a hangon."
Dehogynem tud rontani, nem én vagyok az egyedüli, akinek rosszabb lett a hang Audyssey után. Persze, ha minden feltétel optimális, jó a mikrofon, megfelelő tudású és szoftverű az erősítő, akkor biztos sokszor javít. De élek a gyanúperrel, hogy sokan hallgatnak bemérés által elrontott hangot, és nem is tudnak róla.
Ebben sem kell maximálisan megbízni.
-
nagyatt
tag
válasz
adamsfamily #135123 üzenetére
"És én nem telefonon beszéltem vele,hanem személyesen,a feleségem azt hitte táborozni voltam"
Akkor lehet még is telefonon keresztül érdemesebb megbeszélni a részleteket
Még jó hogy nem mást hitt szegény(#135114) Tamoo:
Igen, de nem bántam meg egy percét sem. A H/K-t átadtam apósnak, így néha azért van alkalmam nosztalgiázni is -
rottenbull
őstag
válasz
adamsfamily #135066 üzenetére
Ok, de ez portorles, az letudva.
Itt nem errol lenne szo, hanem a mikrokarcok megelozeserol, kezeleserol. Szerintem sokan vannak, akiknek itt ott fenyes feluleto a cuccuk.
Amit en hasznalok : [link]
Az pl a por lerakodast is gatolja bizonyos szinten. Meg olyan fenyes lesz utana a hangfal ket oldala, hogy szerintem a legy nem talalna rajta kapaszkodot.
Eddig egyszer hassznaltam, amikor kibontottam a hangfalakat. Ez karacsony elott volt valamivel.
Akinek meg fekete a hangfal fenyes resze vagy eppen feher ( az enyem piros ) annak meg faszabb glazek es egyeb feluletkezelok vannak.
Szoval kb errol lenne itt szo. -
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #135051 üzenetére
jó hát gondoltam ha házimozis témába írsz, akkor alaplapi kimenet,vagy valami mozierősítő van a dologban. De így már világos
-
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #135049 üzenetére
jobb a koax, ha olcsó a kábel. optikai akkor kezd jobb lenni,vagy ugyanolyan jó, ha nem műanyag, hanem valódi üveg az anyag.De az meg drága. Plusz akkor még mindig ott van a kábel sérülékenysége. Az átalakító elektronikák bonyolultsága stb. Használj inkább hdmi-t.
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #134551 üzenetére
A különbségek 5 méteres hossztól kezdenek láthatóvá válni és igazából 10 m felett számottevőek. 15 méteres kábel esetén, ami vetítőkhöz szokott kelleni, már nagyon nem mindegy a minőség. Tehát ilyen hosszúságúakat érdemes összehasonlítgatni.
-
Joshi
titán
válasz
adamsfamily #134551 üzenetére
A méregdrága kábeleknek is meg van a helye, gondolom nem nehéz kitalálni hogy a méregdrága rendszerekre gondolok. Akinek nincs pénze az vesz olcsóbbat. Mindenben így van ez.
-
carpediem007
tag
válasz
adamsfamily #134235 üzenetére
Ha az LFE csatornát 80 nál vágom, akkor a 80-120 ig LFE csatornát megkapjáka frontok?
-
prandris
tag
válasz
adamsfamily #134191 üzenetére
RCA bemenet van a TV-n.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
adamsfamily #134120 üzenetére
Nyilván nem a videóra vételkor szedte szét elsőre...
Az rendben, hogy igaza van, de én sem tettem volna fel ilyen "hangkörnyezetben"az SVSound.hu helyében...
Nem biztos hogy jó reklám egy komoly cégnek... -
Perzeusz
tag
válasz
adamsfamily #133268 üzenetére
Csak nem indul ki belőle újból egy vita?
-
sting2
addikt
válasz
adamsfamily #132826 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #131878 üzenetére
Vidd haza kipróbálásra, természetesen kábelekkel együtt és lesz tapasztalatod! Csak akkor érdemes pénzt ölni bele, ha valóban javít a hangzáson. Az esetek többségében ez megtörténik, de akkor is kötelező az otthoni kipróbálás.
(#131876) DJMDJM
Ezerszer inkább vennék valami kifutott, ezért féláron kapható Cantont, mint OPTICON-t.
Jó a 890.2, de 35 négyzetméternél kisebb szobába nem tenném be, hacsak nem raktározás céljából. Azért, mert 2 db 20 centis mélysugárzója van, azoknak kell a légtér. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamsfamily #131878 üzenetére
Nézz inkább egy jobb fajta Kontaset-et, "átlag" felhasználásra teljesen jó és harmadennyiből kijön ....
-
LógaGéza
veterán
válasz
adamsfamily #131549 üzenetére
Köszi, nézegetem ezeket én is, de az a baj, hogy nekem konkrétan semmit nem mondd, a hirdetésből nem tudom leszűrni, hogy milyen lehet.
Árban a BBéci által írt Vincent talán még beleférne (köszönöm a tippet), de az nagyon-nagyon a teteje.
bajnokpityu
Esetleg a típust nem tudnád megkérdezni? Bár gondolom nem lesz egyszerű már olyat találni. -
devil-k
nagyúr
válasz
adamsfamily #131367 üzenetére
Lassan már minden topikban ezt csinálja liszi. Sajátos jogértelmezései stb.
-
xtremetuning
addikt
válasz
adamsfamily #131360 üzenetére
Hosszú lamentálás után rájöttem, hogy csak magukat győzködik, hogy nekik miért jó úgy, hogy nem jó.
-
válasz
adamsfamily #131360 üzenetére
NEM kábelekről van szó általában, ne keverjük a dolgokat! HDMI kábelről van szó, és nagyon nem mindegy, mennyire tejed tovább a butaság.
Bajnokpityu : "esetleg nem akarod élből törölni az ilyen HSZeket?"
Ezt mégis hogy gondolod?
Vagy akkor a kiváltó hsz-eket is törölni kellene.
-
Vasy09
őstag
válasz
adamsfamily #130950 üzenetére
Azaz! És bocsi!
És máshol kit tudnál ajánlani?
ithomas: Jaj de fasza! Pedig azt sem tudom mondani, hogy széthajtottam volna!
Akkor ez nagyon úgy fest, hogy szerviz lesz. Esetleg azt meg tudod mondani, hogy ezeket a ketyeréket milyen szervizbe érdemes vinni?
-
Digital
addikt
válasz
adamsfamily #129228 üzenetére
Mit szeretnél vele?
-
válasz
adamsfamily #128044 üzenetére
20 nm a nappali
-
rudeee
senior tag
válasz
adamsfamily #127048 üzenetére
Az a célom, hogy egy alapszintű 5.1 rendszert építsek, mert a jelenlegi sajnos nem az akárhogy is nézem.
Ha később fejlesztenék, akkor az erősítőt családon belül továbbadnám valószínűleg, vagy eladnám amennyiért lehet, de ez jóval később várható.
Most erősítőből valószínűleg a Denon X520BT lesz a választott és mellé valamilyen subot kéne néznem. Kettő között gondolkodom. A Yamaha YST-SW012 vagy a Jamo sub 210 lenne a jobb?
Utóbbinak a teljesítménye valamivel nagyobb és több állítási lehetőséget tartogat.
A szobám 20nm-es és a nagy ágy valamint a bútorok miatt nincsen túl sok helyem, így nem tudok igazi álló front sugárzókat elhelyezni. Ezért előre Boston Accoustics A25-öt gondoltam, de ezekre egyenlőre nincsen anyagi keret, csak az erősítő és a sub amit meg tudnék venni.
Center meg Surround hangfalak egyenlőre maradnak. -
Dorian
félisten
válasz
adamsfamily #126983 üzenetére
Én ilyent vettem nemrég, eléggé bejövős.
-
válasz
adamsfamily #126688 üzenetére
Írtam a kollégának. Bár az sem baj ha nem férek bele a mostaniba mert úgysem vagyok otthon bár gondolom utalással is lehetne fizetni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
adamsfamily #126675 üzenetére
Nem volt ebben semmi tiszteletlenség, BBéci is hasonló stílusban szokott fogalmazni, nem fogja zokon venni, eddig sem sértődött meg ilyenért. Felnőtt férfi, helyén tudja kezelni az ilyen dolgokat, ahogy mi is, amikor ő ír nekünk "intő jelleggel" (amivel nekem nincs is bajom)
A tájékozatlanság valóban nem hülyeség, de olyat kijelenteni, hogy "nyilván nem mindenkit vernek át" elég erős. Mielőtt felmerülne, nincs közöm az Emaghoz, Edigitalhoz és semmilyen kereskedéshez sem.
Szóval itt be is fejezhetjük ezt az álszenteskedést. Peace.
(#126676) BBéci
Manapság pedig ehhez kell hozzászokni. Védeni kell a fákat, erdőket. Nekem tetszik, hogy felmegyek az Emag oldalára, akkor kiírja a termékeimnél, hogy mennyi jótállás van még rá és nem kell papírhegyek között turkálnom. Ez a jövő. -
gabika1969
aktív tag
válasz
adamsfamily #126632 üzenetére
Ne haragudj, de én nem Neked reagáltam. Ne vedd megbántásnak, az amit linkeltél teljesen rendben van. Nekem is az olasz van, ott már keresgélhetne, sőt a fix, Szepi féle anyag is korrekt. De bocsánat: #126616) adamssss ott linkelt 35.000.- forintos vásznat én nem ajánlanám senkinek, szerintem az már akkor hullámos, amikor a vászonházba befűzik. Azért kár lenne, még kezdő házimozi szinten is pénzt adni, amit később megbánna. Így kerek...
és ne hagyd...
-
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #126614 üzenetére
Már gyerekkoromban (nem árulom el, hány éve) volt "mozigépünk", 16 mm-es, hangos, mert apám az '50-es évek közepétől sok filmet forgatott sport-célú utazásairól és a versenyekről. Magától értetődő volt, hogy nem falra, hanem asztalra fektetett tokból felfelé kihúzható gyöngyvászonra vetítettünk. 2003-ban kaptam tartós használatra a forgalmazójától és szereltük fel a nappalimban az első SIM2 vetítőt, amit jó néhány másik követett, természetesen jó minőségű motoros vászon is felkerült a falra.
Ilyen múlttal egyszerűen elfogadhatatlan és elképzelhetetlen számomra, hogy valaki falra vetítsen. -
válasz
adamsfamily #126614 üzenetére
"miért lenne valami kötelező? Majd idővel,(és pénzzel) később megveszi a vásznat."
+1
-
dunkel
őstag
válasz
adamsfamily #126603 üzenetére
Egy jó hasonlat után kihagytad a csattanót: ...de a p*na az p*na :-D
-
Dorian
félisten
válasz
adamsfamily #126596 üzenetére
Ahhoz a subhoz én a Kácsásat ajánlom, Boxer már iszonyat fölélövés.
-
atika88
senior tag
válasz
adamsfamily #126297 üzenetére
Köszönöm a gyors tippeket
Pont hasonlóra gondoltam.
Mi a különbség egyébként a DI-STRIP és a KS széria közöttt? Az áron kívül persze...
Jól látom, hogy a DI-STRIP már készre szerelt kábel, a KS pedig modolható? -
lafayet59
újonc
válasz
adamsfamily #114879 üzenetére
Lehet konfigurálni és sikerült engedélyezni a bemenetet az erősítőn, és szól ,köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged