Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz Patice #160980 üzenetére
Jó is lenne de ilyenem soha nem lesz ennyit nem adnék érte mert az ára 14900 euró
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-
robi-k
őstag
válasz Patice #160466 üzenetére
Szerencsére - némelyik villanyszerelőtől eltekintve - a fém(ek) ismerik a fizikát Azonos keresztmetszetű réz vezeték terhelhetősége mind régen, mind most is teljesen egyforma.
Épületek villamos rendszereinek kialakításánál az alábbi szabványokat kell(ene ) betartani:
MSZ HD 60364 Épületek villamos berendezéseinek létesítése
MSZ13207 Kis- és középfeszültségű kábelhálózatok kialakítása
MSZ447 Lakó és kommunális épületek hálózatra kapcsolása
MSZ EN 62305 Villám és túlfeszültségvédelem kialakítása
MSZ10900 Tűzvédelmi felülvizsgálat
54/2014 (XII.05) Országos Tűzvédelmi Szabályzat
MSZ EN 12464-1:2003 Munkahelyi világítás
MSZ EN 1838 Alkalmazott világítás. Tartalékvilágítás
MSZ 15688 Villamos energia fejlesztő- elosztó berendezések
tűzvédelme
MSZ 14550 Vezetékek terhelhetősége
191/2009.(IX.15) Korm. rendelet Az építőipari kivitelezésről. -
BBéci
legenda
-
mettek
addikt
válasz Patice #159859 üzenetére
Azért ez olyan szempontból nehéz ügy hogy emlékezetből kell összehasonlítani hangokat ami valljuk be nem túl megbízható dolog.
Qz lenne az igazi ha egymás mellett, után lennének összehallgatva készülékek. Most azt mondani pl az xmc2-re hogy sokkal jobb xy procinál ugy hogy emlékből hasonlítunk az nem túl jó dolog.
Bár ha nem mész bele efféle összehasonlításba akkor nem szóltam.. Csak itt mindig mindenki összehasonlít és Bécin kívül nem sok embernek van volt otthon egyszerre több készüléke.
Nekem most pl yamaha cx a5200 procim van primare a30.7 végfokkal és megmondom őszintén hogy emlékből nem hallom ezt jobbnak mint a korábbi marantz 7013-ast vagy yamaha 3050-est. De ha egymás mellett hallnám őket akkor talán más lenne a helyzet.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
powerup2
addikt
válasz Patice #159859 üzenetére
Jah értem kiváncsi vagyok mit irsz majd róla.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Patice #159845 üzenetére
Melyiket fogod kipróbálni ?
-
alphamooncam
őstag
válasz Patice #158334 üzenetére
[link] Ide mindenképp el szeretnék menni holnap, de nem tudom a 10 éves kislányom hogy viselné másnap a hifisót, lehet sok lenne közvetlenül egymás után, kiderül...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Dorian
félisten
válasz Patice #158175 üzenetére
Vállalja a panelre való felszerelést is? Szóba jöhet, mert ez az elképzelésem. Töltöttem le a Hubble-ról csomó nagyfelbontású csillagfelhőt, galaxis, ilyesmit, a nappaliban ezek lesznek az elnyelőkön fekete alapra nyomtatva. Ezek nem világos színvilágúak, így a vetítési környezet sem rontják.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Patice #158175 üzenetére
Hát ok, bekapcsolási sorrend, de akkor is ez kicsit "ez nem bug hanem feature". Jóhogy megsimogatni nem kell előtte.
De a sorrend sem elégséges, mert ha mondjuk nézem a tévét, közben bekapcsolom a PC-t (h majd vmikor elkezd filmezni, addig hadd bootoljon meg minden), de sokáig nem váltok át HDMI-re, akkor sokszor /nem mindig/ átáll directsoundra (talán lemegy a gép készenlétbe, azért?) vagy ha zenét hallgatok Foobarral, és utána indítom a Kodit, akkor is előfordul, stb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Thuglife
senior tag
válasz Patice #157492 üzenetére
Én is nézegettem, de nem találok a Denon-on jack csatit... A Chromecaston meg az van csak...RCA meg gyengus volt TP-Linkkel...
Közben ezt találtam, amin van optikai kimenet.
Viszont lehet tényleg egy új médialejátszót nézek, mert a Dune már nem az igazi...Esetleg erről van valakinek véleménye, tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Patice #156628 üzenetére
Nálam pl nagy Bodor 3000w-ot vesz fel indÍtáskor,nekem is 32Amperos kismegszakÍtót javasolt a gyártó,de szereltem bele 2db lágyindÍtót,Így semmi probléma.
Én használok APC-t igaz,hogy processzorhoz,de bizony megállja a helyét,ráadásul Rotel az APC-vel karöltve épÍtettek egyet,vagyis egy az egyben betettek egy APC belsőt egy Rotel dobozba.[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz Patice #156628 üzenetére
Van lassu egy gyors leoldalu megszakito. B illetve C karakterisztika a biztositas oldalan.
Amirol Te beszelsz, olyan betap max ipari oldalon van.
Csaladi haz, max 3x25 nagyon max (szerintem 3x32A).
Elobb-utobb csattana a Te elved alapjan a "hifi" ag. Hacsak szet nem csedet es foldhurkozol, valoszinuleg.
Azok a csucsok megse akkora csucsok valoszinuleg.
Jol mutatnak az adatlaponMost olvastam el ismet.
Befele a par 25 illetve 32A miatt mennyi jon 63A illetve 100A?Ne viccelj mar...
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz Patice #156609 üzenetére
Tobb 10A terhelest?
Na nem mar!Nyilvan jobb megoldas amit Bbeci linkelt, de arban sem egy ligaban fociznak.
Amugy meg az APC - ket pont erre talaltak ki
Ami rendes szinuszos jelet ad/tart azt nem tudom elkepzelni, hogy annyira szar lenne.
Hangos. Oke, ez igaz. De nem kell helyben tartani, a seggebe mehet a Kontaset.
[ Szerkesztve ]
-
Hikvision
senior tag
válasz Patice #156609 üzenetére
Ha egy otthoni házimozi szett több 10 Ampert vesz fel a 230V-os hálózatból akkor az már rég leégett, a szünetmentesek alapesetben simán átengedik a hálózati feszültséget magukon, csak akkor nyúlnak bele ha szükség van rá.
Szünetmentes azért nem való hájend hifihez, mert vannak akik hallják a tápkábelek közti különbséget, ők hallják a szünetmentest is.
20 éve a PH-n.
-
Gaben360
senior tag
válasz Patice #156571 üzenetére
Azt nem tudom, hogy hanyadik generációs, több mint 7 éve vettem.Azt tudom, hogy hivox tuningos.
Remélem jobb lesz,legalább is az új ára ezt kéne hogy tükrözze,320k vs 80kAz éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Joshi
titán
-
Rick4
félisten
válasz Patice #155832 üzenetére
42 ezret adtam egy vadiúj, 2 év garis nettó 600W-os szinuszos inverterért, ezen van a projektor, erősítő, nas, médialejátszó, kábelmodem, másik szobával arrébb a gépem, 50"-os led tv monitornak, kis orion erősítő. Az egész értékének csak apró töredéke a 42 ezres..
Ja, és ez azért inverter, mert nem belső akksis, hanem egy pár kábel lóg ki csak belőle, amire olyan akksit kötök amilyet akarok, most épp egy 12V 55Ah-s autó akksi van rajta, ha minden eszköz be van kapcsolva, és a fogyimérő 470W-on áll, elmegy 40-45 percet róla.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BBéci
legenda
válasz Patice #155234 üzenetére
Sokszor volt róla szó, nem követted a topikot.
(#155232) arcitec
Próbáltam különbséget felfedezni a gyári lábhoz képest, nem sikerült.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #155234 üzenetére
Kitbol. Van egy pár hely, ahol érdemes elterni a gyári tervtol.
Beszéltem többször a gyarral, meg osztottak egy csomó infót, mit miért, mik voltak az anyagokkal a tapasztalatok. Egyelőre úgy áll, hogy megerte megepiteni az újat, pedig többször megbantam...Bbeci, itt a gyári az nemtom milyen, a soundcare volt az ellenfél, ami teljesen más megoldás. Nem igazi ab teszt volt, de a bal Oldalra raktam a soundpatht, hol kicsi hendikeppje van a suboknak, és az volt a jobb. És kibekapcsolgattam a két oldalt.
De megnézem ki pakolassza az 50 kilos dögöket.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
-
Quetz
őstag
válasz Patice #149011 üzenetére
Ugye nem nekem fáj, csak fennakadt a szemem a számokon. Saját magam sajnos elég OCD vagyok, hogy nem bírtam elviselni, hogy ne legyen egységes a kábelezésem, viszont azt megoldottam Qed 79-el, és nem panaszkodom .
Az egyetlen kritika amit kaptam, hogy mi azaz egérmozi a hang mellett (42" tv), de hát majd csak alakul ez is. -
python1
veterán
válasz Patice #149011 üzenetére
Nagy lakás nagy költség,nehogy már azért vegyek szar kábeleket mert nagy a helyiség. Akkor nem alakítok ki csak "csökkentett" megoldást,de nem áldozom fel a minőséget.Nem az extrém drága kábelekre,technikára gondolok,de azért egy közepes minőséget érdemes hozni kábelek terén.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Patice #148995 üzenetére
Nálam a front oldalon van az AVR, az kb 8m kábel az LCR-nek. A fal mellett vezetve 2.5+5+2 az egyik, 2.5+5+3+2 a másik surround, ez durván 30m hangfalkábel (a SUB kábelem 10m-es, mert a hátam mögött találtam helyet a mélynyomónak). Vásárlás során ráadásul ráhagyással veszed a kábelt, mert szerintem mindenki a kardjába dőlne, ha mondjuk fél méterrel lenne rövidebb, mint a amennyi kell. A fent említett kábel árakon számolva legrosszabb esetben 900k. Ha az összefoglalót vesszük alapúl, akkor ehhez 6-9 milliós rendszer dukálna.
-
Dorian
félisten
válasz Patice #147936 üzenetére
Direkt van így.
A mozierősítő hátuljához a legnehezebb hozzáférni, így az olyan helyre került, h könnyen lehessen + szellőzés.
A PC pont elfér, azzal nincs gond.
A hely kell majd a nagy polcon alul, ha a kis mütyür DAC helyett másra váltok.Igen jól látod, jobbnak gondolom szeretem a fém tüske - fa csatlakozást, mint a fém alátétet.
-
WaterWave
veterán
válasz Patice #147284 üzenetére
Túl nagy se jó, lehet úgy arcon csap, hogy agyrázkódásod lesz... Én mindig azt mondom, hogy se túl kicsi, se túl nagy... TV-re duplán vonatkozik
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
spiky03
veterán
válasz Patice #147144 üzenetére
Azt is rátolna a falra.
Nem rég vettük a kanapét igy az marad.Nah mindegy majd puhitom még.
Nah meg őt a hang nem nagyon érdekli. igaz amikor meglett a mostani rendszer azt mondta, hogy jól szól.
És még a dupla szubrol nem is tud.(#147153) Steady74
KösziSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
válasz Patice #146901 üzenetére
Igaz basszus, nem egyértelmű a rajz. Ez két külön állvány, nincs oldalnézet. (Akkor ott látszana a középső oszlop)
A TV a falon van. A kicsire menne felülre az AVR, alulra a HTPC, a nagyra felülre a center, alulra az egyéb cucc.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Patice #146081 üzenetére
2500 Wattos,görgess lejjebb.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Patice #146013 üzenetére
Nem is 140 dB-en kellene egy nagyobb kaliberű fegyvernek dörrenni, azt nem élné túl a fülem, de azért a 115-öt tudja, ha szükség van rá hasonló zajoknál. Azt én is utálom, amikor végig ordít a film minden ok nélkül, ide a legrosszabb példa mostanában a Valerian, azt csak 79-es refen tudtam végigszenvedni, holott mindent 85-ön szoktam.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Quetz
őstag
válasz Patice #145508 üzenetére
A nagyobbik 8"-os monitorok a nappalimban szólnak. Leginkább az a benyomás maradt meg bennem, hogy néha várom, hogy na most jön egy karcosabb szólam... ami aztán elmarad és továbbra is tisztán, selymesen szólnak. A másik, észrevétel, hogy ez a tulajdonságuk referencia hangerőn is megmarad. Például 2008-as Hulk sonic canon jelenete elött, amikor Bruce Banner átalakul és leugrik a függőfolyosóról. 0dB hangerőn hallgattam, a Crown xls1502-n bevillant a vörös clipping jelzés, és én nagyon gyorsan vettem vissza a hangerőből. A monitorokat viszont nem nagyon hatotta meg.
A verdikt: most árulom a régi szettemet, hogy helyet csináljak a surroundoknak.
-
Gabesz26
senior tag
válasz Patice #144725 üzenetére
Forrás, de ez is lehet a forrás nem tudom melyikre gondoltál
HTPC jelenleg EVGA Supernova 550 G3 táppal (a lineáris tápom elfüstölt tavaly, azóta nem sikerült eljuttatnom a gyártóhoz , nem kizárólag az én saram, de nagyrészt időhiány miatt azért mégis ). Lejátszóprogram Jriver, meg van fenn Voyage-MPD is.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz Patice #144038 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólást, de még most sem tudom, mit csinál PONTOSAN! Mert nem olyan, mintha kézzel tekernék a potin egyet! Vagy a "LEVEL"-en állítanék feljebb. Ezért kérdeztem...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
kabar
senior tag
válasz Patice #143139 üzenetére
"...konzervatóriumban szocializálódott, vájt fülű audiofil-okat leszámítva..."
(#143151) Tamoo
Ilyen kellene a Sony HT-MT300 alá is, hogy jó hangja legyen? Emlékeztek arra, amikor Extreme azt mondta, hogy bármilyen rendszert fel lehet húzni nagyon jó szintre csak kábellel is. Ez azért ExtremeTuningnak is extrém kihívás lenne...[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
-
Krilehor
tag
válasz Patice #142309 üzenetére
Bocsánat, ha hülye kérdés, de ha a VGA hdmi kimenetén keresztül külöm a filmet hanggal az avr-nek, ott mit számít a PC-ben lévő elektronikus zajok? Nekem nincs dedikált HTPC-m, sima PC-n keresztül, egy GTX 1070-el nézem a filmeket, és így hitelen nem értem mit számít a digitális jel küldésénél ez, mert ha analóg kábelen küldeném akkor azt értem, hogy ott miért gond.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Patice #142311 üzenetére
A táp kérdés nehéz dió
Sokszor az alaplapon lévő DC/DC konverterek olyan silány minőségűek, hogy hiába teszel egy tökéletes tápot áramforrásnak, nem lesz semmilyen eredménye - a DC/DC konverterek zaja és felharmonikusai ugyanúgy megmaradnak majd.
És lehetőleg kerülni kell a belső merevlemezt, az nagyon "kíválóan" beleszemetel a tápáramkörbe, sőt, még akkor is, ha saját tápja van, és csak USB-n van összekötve a HTPC-vel vagy asztali lejátszóval.
AZ SSD ebből a szempontból (is) sokkal jobb megoldás. -
dota1
aktív tag
válasz Patice #142287 üzenetére
Most így, hogy visszaemlékszem én anno popi a400-ról váltottam q10pro-ra és ugyanazon rendszeremen, ugyanazzal a tunning táppal mintha a popi dinamikusabban szólt volna. Azt hittem akkor, hogy csak beképzelem.
Faxa, megint elindultak a bogarak....
Hajíthatom ki a q10-et[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz Patice #142187 üzenetére
nah, próbaképpen vettem 8 métert ebből a vastag réz klotz kábelből a 726-hoz a melegebb hangzásvilág reményében, este tesztelek
https://elimex.hu/termekek/9128/klotz_-_kl-ly240s_-_ly240t_twinax_hangfalkabel_2x4_mm__224x0_15_mm___atmero__11_mm?catid=587
[ Szerkesztve ]
-
rootmin
tag
válasz Patice #142030 üzenetére
Mármint a kábeleket nem jelölik verziószámmal, csak az általad írt módon.
A forrás/cél eszközöknél, természetesen értelmezett és fontos a verziószám. Ezek határozzák meg a használható képmódokat, feltéve, hogy csatlakozó kábel megfelelő minőségű.(Nem neked címzem, hanem esetleg random ide tévedőnek - így önmagában kicsit félreérthető szerintem )
(Kíváncsi vagyok, hogy a horror árú, elvileg szuper minőségű régebbi kábelek hogy fognak muzsikálni. Az nem kizárt ugyebár, hogy egy ilyen kábel jóval az eredeti specifikáció fölött működjön. A végén még értelmet nyernek a korábbi placebo-beszerzések )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest