Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz Mizurichi #181979 üzenetére
A marantz AV 8802a-n itt tudsz bemeneti jelszintet állítani:
Setup / Inputs / Source Level / Analog Inputs / Digital Inputs
-12dB – +12dB (Default : 0dB)Amúgy nagyon nem mindegy milyen jelszintű forrásanyaggal eteted a rendszert.
Hallgass bele pár Christopher Nolan filmbe pl. Batman trilógia.
A legdurvább jelszintek egyike a Blade Runner 2049 filmen van.
(Eredeti nyelven javaslom) -
mettek
addikt
válasz Mizurichi #181981 üzenetére
Ahány film annyi keverés és így annyi féle hangminőség. Próbáld ki eredeti hanggal is, az általában jobban szól. Illetve az Apple tv anyagai is nagyon jól szólnak, sokkal jobban mint a többi streaming platformé, trailerekbe bele lehet nézni.
Nekem újabb marantzom van de azon lehet állítani a bemenetek csatorna jelét. Ha megtalálod ezt menüpontot akko ott tudsz adni rá pár dB-t így nem kell majd annyira feltekerned a “hangerőt”.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
Furcsa, mert a Halcro és a Norma (mindkettőt közelről ismerem) kifejezetten combos vasak.
Visszatérve a tesztanyagokhoz, ha azok normálisan szólnak, akkor nem a rendszeredben van a baj.
Viszonylag jó a tévék által kiadott hang, rengetegen csak azzal házimoziznak és elégedettek vele. Bizonyára nincs összehasonlítási alapjuk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Generációs veszteségnek hívják, amit a TV művel. Különböző jogszabályok is korlátozzák a minőséget (egész pontosan a dinamikát). Ami relatív értékeket itt látsz, azok pusztán a konkrét rendszer és konkrét szoba esetében jelentenek bármit. Én például -35 körül mozizok, de az nálam 110 dB csúcsot jelent (azaz 80 dB mozis, 70 dB házimozis abszolút érték a megfelelője), ezért kellene mindig az abszolútot írni, úgy meg is tudhatjuk, hogy mennyit halkít a TV.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Mizurichi #181979 üzenetére
A tévék által kiadott jel szintje alacsony, azért kell jobban felcsavarni a hangerőt. A hangminőség olyan, amilyen, mit vársz egy tévétől?
Dune lejátszóm Marantz processzorral -18-14 állásban már bőven durva hangnyomást ad.
Mivel a tesztanyagok jól szólnak, a kölcsönzött filmekkel lehet gond.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Mizurichi #177790 üzenetére
Nem hinném, h beleszámolja, nem logikus.
Maga a din eq tolja túl, tök mindegy, h kalibrált-e a szubod. A hallásunk alacsony hangerőn kevesebb mélyet érzékel, ezért emeli meg a din eq a mélyeket ref hangerő alatt. Csakhogy egész életünkben azt szoktuk meg, h alacsony hangerőn kevesebb a mély, ez számunkra a normális természetes. Ezért zavaró sokunknak, mert borulnak az arányok.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Mizurichi #175250 üzenetére
Vegyük át még egyszer!
A kalibrálás idejére változtasd meg a polaritást olyanra, amit a proci kér. Amikor lezajlott az 5-6 pontban történő mérés és beállítás és számítás, kösd vissza mindegyik vezetéket a helyes polaritással a csatlakozókba.
Nem a Marantz működik hibásan, hanem a hangdobozok okozzák ezt a jelenséget. Ugyanez szokott előfordulni Focalokkal, ezt magam is tapasztaltam szintén Marantz processzorral.
Gratulálok a rendszeredhez, kiváló alkotóelemeket válogattál össze!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Mizurichi #175252 üzenetére
A REW egy profi mérőprogram, de például ezen az oldalon vannak a használatáról nagyon jó és egyszerű magyar leírások. Ha viszont ezt soknak érzed, csak simán kösd be a hangszóróid fázishelyesen, vagy ahogy jobbnak hallod, ez azon kevés dolog között van, ami könnyen eldönthető fülre, helytelen bekötésnél két hangszóró közt nem jelennek meg hangok.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
-
mettek
addikt
válasz Mizurichi #164316 üzenetére
Annyi még hogy az elac csak aplikációból állítható és az aplikációja nem túl minőségi, nem túl kiforrott de működik és szoba korrekciót is végez. Elképzelhető hogy frissíteni kell majd mert az elac tavaly kiadott rá egy végső szoftvert. Asszem az aplikáció is megváltozott. A honlapjukon le van írva a frissítés menete, egy átalakító kábel (asszem USB b - sima USB) kell hozzá mert nincs USB aljzata a szubnak.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Quetz
őstag
válasz Mizurichi #164310 üzenetére
Az Arendal Sub2/Sub3 jelenleg akciós, amíg a készlet tart. https://arendalsound.eu/1723-series-legacy-subwoofers/
-
-KP-
addikt
válasz Mizurichi #164310 üzenetére
Szerintem meg rengeteg ellenfele van. Martin Logan Dynamo 1600x, Arendal Sub2 Sub3, Xtz 3x12. Biztosan nem választanám egyik helyett sem az Elacot. Viszont nem írtad, hogy új vagy használt, hogy melyik mennyi lenne. Mindig minden árfüggő. Nekem amúgy a Velo szimpibb.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Mizurichi #150237 üzenetére
"Nem veszi at a doboz rezgeset?"
Észrevehetően nem.
" Nem zavar be a hang minosegbe?"
Frontok, center, surroundok egyformák. Elöl fém állványokon, hátul fali konzolokon állnak.
Nem vettem észre elszineződést a surroundok hangképében az LCR-hez képest, de még ha van is, azt sem az állvány, hanem a surroundok térben való elhelyezése, az akusztika okozhatja, nem pedig maga az állvány.
Véleményem szerint az, hogy különbözik a fő hangsugárzóktól a surround, észrevehetőbb különbséget okozhat, mint az, hogy azt a térben hogyan helyezik el, és milyen állványon, vagy netalántán falikonzolon áll.
Van itt olyan, akinek a konfigja hasonló az enyémhez abból a szempontból, hogy egyforma hangsugárzókat használ ?
Ha van, igazán nyilatkozhatna....
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150243 üzenetére
Viszont a te tudásod a high endhez az már bizonyított? Mivel? A kérdéseiddel? Vicc. Vagy abból, hogy haverok élményeit anekdotázod? Még nagyobb vicc. Az eddigi ténykedésed arra utal, hogy max pénzed van, de sem tudásod, sem normális kommunikációd nincs.
Én soha nem tetszelegtem a tanácsadó szerepében, most is max irányt mutattam neked (és továbbra is tartom) amit meg sem értettél.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150235 üzenetére
De, a vita amiatt alakult ki, hogy nem olvasol, vagy nem érted, amit olvasol.
És NEM volt mellébeszélés, az általad írt dolgokra volt reagálás.
Sértés sem volt, ha így érzed, fordulj a moderátorokhoz. Sokkal nagyobb sértéseket engedtél te meg magadnak, mint ami veled szemben leíródott, de megbocsátunk, hiszen nem tudod mit cselekszel.Arra a kérdésre, amire te választ kaptál, lehetett is választ kapni, ahogy írtam is. Az előzőre lehetetlen volt, ezt sokáig képtelen voltál felfogni, mindeközben összekevertél másokkal, nem általam írt hozzászólásokat tulajdonítottál nekem, nem is olvastál el hozzászólásokat, de azért ment az okádás. És még te tanácsolsz nekem bármit is? Ejnye-ejnye, ez nem szép.
"Ha tenyleg nem hallottal semmi kulonbseget akkor irigyelni valo vagy."
És ismét egy bizonyíték arra, hogy az értő olvasás nem az erősséged. (Ha ez számodra sértés volt, akkor nosza, moderátor. )
Üdv![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150225 üzenetére
"Uhh itt bocsánatot kell valóban kérnem, mert ez a hozzá szólásod kimaradt nekem."
Semmi gond, éreztem, hogy kimaradt neked, írtam is, csak kötötted az ebet a karóhoz.
"probáltál már meghallgatni olyan rendszert ahol cserélik a tápot??"
Úgy látszik, nem csak az a hozzászólásom maradt ki, hanem más is. Olvass vissza kérlek, csak a mai napot. Igen, hallgattam már olyan rendszert.
(Rohadtul nehéz olyanokkal kommunikálni, akik nem olvasnak, csak írnak. Körülbelül ennyiről szólt az egész előbbi "vita".)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150222 üzenetére
"használ e itt valaki falikonzolt, megkérdezhetem??"
Ez már egy olyan kérdés, amire lehet konstruktívan válaszolni: Igen! (Nem én, mert nekem falra van erősítve a dipolom, de sokan használnak konzolt.)
(#150227) ELACielvtárs "itt meg elszabadul a pokol"
Miféle pokol? Ez csak lányneveldei feleselés. A hajdani "poklok" törölve lettek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mizurichi #150222 üzenetére
Ha az a konzol annyira stabil alátámasztást ad a hangdoboznak, hogy az egy tizedmillimétert sem mozdul, akkor megfelelő. Olyat még nem láttam boltban, ezért haladó szinten nem tesszük konzolra a hangdobozt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150217 üzenetére
"látod még a haladó topikban sem tudják rá a választ bármennyire ellenzed hogy nem ide való"
Pont azért nem tudják rá a választ, mert haladó topik. Mindent csak a kezdők tudnak, aki eljutott egy szintre, az már nem ad ilyesfajta "tanácsokat". (És nem azokról beszélek akik ide írnak, hanem azokról, akik tényleg értenek hozzá. A két halmaz nem ugyanaz.)
"ezért mertem megkérdezni, na bumm"
Persze, semmi baj, megkérdezted, jött rá válasz, hogy nem lehet látatlanba megmondani. Ennyi a történet.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150212 üzenetére
Megismétlem, utoljára. NEM ostobáztalak le, a kérdésedet ostobáztam le, és az az is. Legalábbis itt a haladó topikban.
Ha ostobaságot írtam, nyugodtan szembesíts vele, én nem fogom úgy venni, hogy ostobának neveztél. Max nem értek majd veled egyet."De igazad van sokkal előbbre fogok tartani ha kipróbálom"
Na vééégreee.....
"Pedig lehetett volna rögtön azokkal a kérdésekkel kezdeni amit utoljára feltettél, és nem itt tartanánk."
Segítséééééég!!!!!!!! Hát nem azzal kezdtem? :
írtam rögtön: "Nem sokat, de annyit tudok, hogy szerintem erre a kérdésre a hely és a körülmények ismerete nélkül lehetetlen relevánsan válaszolni. Ismerni kell hozzá az ülőmagasságot, a háttérsugárzók fülhöz való távolságát, a hangdobozokat stb. Valószínűleg végül a próba dönti el, hogy elég az 1 méteres állvány, vagy magasabban, konzolra kell tenni."[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150210 üzenetére
Igen, ezek mind meghatározzák a háttérsugárzók optimális magasságát. Mert ez mind befolyásolja az akusztikát, a hozzád eljutó hangok milyenségét. (Sokkal inkább befolyásolják, mint a kábelek. ) Van ajánlás, ezt te is tudod, de ettől el lehet térni a körülmények függvényében.
Nekem az eddigi válaszaim is "emberiek" voltak, kár hogy nem olvastad, vagy nem értetted őket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150199 üzenetére
"az miben határozza meg azt, hogy jó egy 1méteres állvány vagy inkább egy falikonzol, ha 1.65 méterre vagy 2 méterre ülök a hangfaltól"
Nem csak az határozza meg, hanem az is. Plusz a dobozok milyensége, a belmagasság, az ülőmagasság, a bútorok, stb. Bármennyire kardoskodsz és vagdalkozol, NEM lehet értelmesen válaszolni a kérdésedre, hogy neked, azon a helyszínen, azzal a hangdobozzal, abban a környezetben és akusztikában mi fog tetszeni.
Szerk. : Ja, fórumos alapvetés, hogy különbséget tudj tenni aközött, hogy téged, vagy pedig a kérdésedet "ostobázzák" le. Én nem rád, hanem a kérdésedre írtam, hogy ostobaság, amivel semmi baj nincs a fórum-etikett, és más etikett szerint sem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150196 üzenetére
Olvass vissza. Nem én írtam azokat a hozzászólásokat, aminek okán te most rám okádtál. Megválaszolhatatlan kérdések feltevése és haverok élményeinek megosztása helyett tanulj meg értően olvasni, és értelmezni.
Ezek az én hozzászólásaim. Látsz itt olyat, amit te most írtál? Össze-vissza keversz mindenkit mindenkivel. Sem akusztikáról sem pedig akusztikai szakemberről nem beszéltem."Ennél egyszerübb kérdést fel sem lehet tenni"
Látod, ez is elárulja, valójában mennyit tudsz a témáról.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150164 üzenetére
"Bocsánat, azt gondolom minden körülményt leírtam."
Hol? Nem találom. Azt írtad : "a háttér hangfalakat érdemes 1 méteres állványra tenni vagy magasabbra, falikonzolram ami el bír 20 kilót?"
Erre írtam rögtön: "Nem sokat, de annyit tudok, hogy szerintem erre a kérdésre a hely és a körülmények ismerete nélkül lehetetlen relevánsan válaszolni. Ismerni kell hozzá az ülőmagasságot, a háttérsugárzók fülhöz való távolságát, a hangdobozokat stb. Valószínűleg végül a próba dönti el, hogy elég az 1 méteres állvány, vagy magasabban, konzolra kell tenni."
Milyen választ hiányolsz? Szerinted az általad leírt paraméterekből milyen értelmes tanácsot lehet adni? (Persze mindig akadnak olyanok, akik a megválaszolhatatlan kérdésekre is tudni vélik a választ.) Nem lennék meglepve, ha valaki leírná : millás kábel van, minimális tudás nincs? A minimális tudást arra értem, hogy ezen a szinten (de szerintem lejjebb is) alapvetés, hogy a dilemmád tárgyát képező kérdésben a kipróbálás a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Mizurichi #150157 üzenetére
Akkor kérd vissza a pénzedet az akusztikai terveződtől, mert el kellett volna mondania, hogy a surround hangfal akusztikai középpontjának közelítőleg 60cm-el a füled felett kell lennie. Dolby Atmost kiépítésekor viszont fülmagasságban.
Tehát a válasz a kérdésedre, hogy attól függ... THX kiépítéshez nem fogsz találni állványt, viszont ha nagy üres tér közepén ülsz, akkor valószínűleg kénytelen vagy eltérni az ajánlástól és mégis állványozni. De igazából tök fölöslegesen kérdezted, szimplán ki kellett volna próbálnod, melyik a jobb. Hiszen mi tapasztalat híján csak varázsgömbből mondjuk a tutit. -
Q
senior tag
válasz Mizurichi #150157 üzenetére
Mivel semmiféle körülményt nem árultál el, milyen választ vársz? Van erre ajánlás, amit már számtalanszor kitárgyaltak itt is máshol is. Felőlem láncra is lógathatod. Az ajánlásból kiindulva keresse meg mindenki a helyét, ahol a legjobbnak hallja. És hidd el, a tapasztalat megvan. Végigjártam már az utat, kábelekkel, készülékekkel.
[ Szerkesztve ]
Eladó: QSC DCA2422
-
-
törölt tag
válasz Mizurichi #150121 üzenetére
" Persze nem kötelező elhinni, csak kipróbálásra tudok buzdítani mindenkit."
Nemir Ombe fórumtárs egyszer felajánlott egy tápkábelt, tesztelésre aki hajlandó 1500ft postaköltséget beválallni...
SENKi nem jelentkezett...
(#150124) liszi70 Te is tudod, hogy számtalan profi módon megrendezett vaktesztek végződtek a kábelek javára...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mizurichi #150121 üzenetére
Gyakori történet, sokszor olvasunk ilyesmit. Igaz, szinte soha nem történik értelmes tesztelés, általában a haver vagy a feleség-barátnő reagálása a "bizonyíték". Önigazoláshoz remek, de érvnek meglehetősen vékonykák ezek a történetek.A kérdésedre : Nem sokat, de annyit tudok, hogy szerintem erre a kérdésre a hely és a körülmények ismerete nélkül lehetetlen relevánsan válaszolni. Ismerni kell hozzá az ülőmagasságot, a háttérsugárzók fülhöz való távolságát, a hangdobozokat stb. Valószínűleg végül a próba dönti el, hogy elég az 1 méteres állvány, vagy magasabban, konzolra kell tenni.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Mizurichi #141934 üzenetére
Mivel elég ritka a használtpiacon, ezért nehéz rá válaszolni. Azt tudni kell, hogy ár-érték arányban csúnyán jó szvsz.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Joshi
titán
válasz Mizurichi #141720 üzenetére
Bocs nem olvastam az eredeti hsz-t. Teljesen jó a sima elosztó, pont azt éred el vele amit szeretnél.
Ha bekapcsolod a lejátszót de az erősítőt nem, akkor a tévére ugyan úgy kimegy a jel. A lényeg, hogy a Zapiti lejátszó után közvetlen kell iktatni az elosztót. Hogy aztán milyen elosztó (márka, modell) az ajánlott, az megint egy más kérdés.Egyébként én 100K-ért vettem használtan de még 1 év garival egy Onkyo 636-os erősítőt. Ez 4K-t és HDMI Standby Passthrough-ot is tud. Nem olyan drága dolgok ezek. Milyen erősítőd van?
-
Joshi
titán
válasz Mizurichi #141716 üzenetére
"Konkrétan, valaki tud ajánlani olyan hdmi elosztót amelyikröl egy kimenetröl kettő kimenetet lát el??"
Az elosztó nekem azt jelenti, hogy egy HDMI jelet akarok elosztani minimum kettő(különben nem elosztó ) vagy annál több jelre. Mi a kérdés?Az elosztón legyen 1db HDMI IN (bemenet) és legalább 2db HDMI OUT (kimenet).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
törölt tag
válasz Mizurichi #141404 üzenetére
Rengeteg vita volt már ebből a placebo jelenségből. Szerintem ezek az eszközök mind változtatnak a hangzáson, és az is biztos, hogy a jobb kábel, pozitív irányba viszi az összképet. Az viszont, hogy ezeket a változásokat ki, és hogyan, illetve mekkora mértékben éli meg az teljesen egyéni érzékelés kérdése. Pl: Egyik kollégám nem hall/lát különbséget PS4, és Marantz UD7007 között, ellentétben velem aki majdnem a gatyájába eresztett a tesztelés során... Idézem mit mondott.
" Lehet, hogy te látsz valamit amit én nem, mert több a tapasztalatod, de abban biztos vagyok, hogy ettől jobb nem lesz a film. "
Szóval ennyi...
-
Patice
nagyúr
válasz Mizurichi #139741 üzenetére
"The MX150 Power Control Out and Trigger Output Jacks send Power On/Off Signals when connected to other Components. An additional connection on the Main Power Control Jack is for controlling the illumination of the Power Output Meters on McIntosh Power Amplifiers. A 1/8 inch stereo mini phone plug is used for connection to the Power Control and Trigger Outputs on the MX150."
"Your MC20/30/50/70 can be turned on remotely from Standby mode if it is connected by trigger cable to a control center such as the Halcro Logic SSP80/100. To activate the remote On/Standby function:
WARNING: When connected by trigger cable, the MC20/30/50/70 cannot be switched to Standby by selecting the Standby/On button."
Szóval a választ már korábban megkaptad: sztereó kábel kell.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
xtremetuning
addikt
-
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz Mizurichi #139665 üzenetére
Emlékeim szerint az a meki egy átdobozolt marantz. Úgyhogy max. a csomagolásod és az árképzésed lesz hájend.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Gabesz26
senior tag
válasz Mizurichi #139670 üzenetére
Ha jól gondolom elsősorban a hazai használtpiacon nézelődsz, onnan talán még ezt meghallgatnám: Anthem D2v 3D
-
dunkel
őstag
válasz Mizurichi #139665 üzenetére
Nem ismerem, nem hallottam. Ha Te ismered és jó akkor nincs is kérdés, meg kell venni és örülni.
Én "csak" a Halcrot hallottam egyszer egy Halcro procival, az ütött mindent, a JBL Synthesist is, pedig nekem utóbbi is messze bőven elég lenne.
Ezért írom, hogy gondold át, mert az a végfok a világ egyik legjobbja, kommersz Arcam, Marantz procik nem is értem, hogy jönnek szóba? -
nadtom
tag
válasz Mizurichi #139654 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet azaz hm rendszerből szerettem volna normális sztereo hangot kivarázsolni.
Én háromféle prociban gondolkodtam anno:
Marantz8802A, Athem AVM60, Yamaha CX A5100 (nagyon sok külföldi fórumot és és tesztet elolvastam)
Szerintem arra amit te szeretnél az AVM 60-as a legjobb, aztán a Marantz és végül a Yamaha, bár óriási különbség nincs már ezen a szintem a procik között. (Ha árban tudsz feljebb menni, akkor még Arcam AV860-ban is gondolkodnék a helyedben.)Én végül a Yamaha-t vettem meg, mert árban közel feléért megkaptam, mint a Marantz-ot vagy Athem-et.
Nálam egy NAD M25-ös végfok van a proci után, egy jó forrással már ebből is jó audiophile sztereo-t ki lehet hozni, legalábbis én elégedett vagyok vele. -
-
python1
veterán
válasz Mizurichi #139652 üzenetére
Nézd,ha azt vesszük,hogy a különbözet a két készülék között 1 milla,akkor már egy külön sztereó "mellékvágány" kiépíthető belőle.
Viszont azt nem értem,hogy pl a McIntosh-t miért nem lehet vásárlás előtt kipróbálni,vagy saját rendszerben meghallgatni,akár a tulaj jelenlétében? -
python1
veterán
válasz Mizurichi #139650 üzenetére
Ahol hallgattam volt sztereóra másik rendszer,az természetesen szebben zenélt,de nem is a sztereó produkciójára voltam kíváncsi.Mozin hallgattam,igaz többcsatornás zenét is hallgattam rajta,mint írtam is,tetszett nagyon a hang amit hallottam.Lehetőségeimhez mérten most jelenleg a Marantzot tudnám elképzelni nálam,mint mozi processzornak.
Tudom nem egyszerű az ilyen történet,mert nem kis befektetésről beszélünk,de hátha hallotta valaki itt a Mcintosh hangját vagy éppen a Marantzot,másképp mint én.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Mizurichi #139648 üzenetére
Én a Marantz hangját hallottam igaz,hogy nem hosszú ideig,de jó akusztikájú helyiségben saját ill Nakamichi végfokkal,nekem nagyon meggyőző volt a hangja.Tudnék vele jó darabig együtt élni.
Viszont a másikról nem tudok véleményt nyilvánítani,de valószínű,hogy itt mindkettő olyan színvonalon áll,amit az ízlés döntheti el,hogy melyik tetszene jobban.
Mivel személy szerint hajlok az érdekesebb "kuriózumok" felé,ha lenne rá lehetőségem Mcintosh mx 150-et választanám.
Tehát 1 a Mcintosh-ra. -
Tonyka 2
tag
-
robi-k
őstag
válasz Mizurichi #138490 üzenetére
Hálózatról (NFS vagy SMB) játszasz le (DLNA kerülendő, az nem való normális filmnézésre), vagy külső USB-s merevlemezről?
Ha Atmos-os mkv fájlokról van szó, akkor azok csak teljes BD.iso vagy BDMV könyvtárból játszhatóak le akadás nélkül a 10X modellekben.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Mizurichi #131710 üzenetére
Nálam is megesett hasonló, az erősítőből kihúztam a TV-be menő HDMI-t és megszűnt a búgás. Aztán a HDMI maradt a helyén, és a tévéből húztam ki az antennát, akkor is megszűnt. Földhurok leválasztó orvosolta a problémát, amit az antenna kábelbe iktattak be.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest