- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Dißnäëß #189377 üzenetére
Persze értem, teszt meg minden. Viszont maga a teszt az adott számon állandó konstans eljárást használ.
De, ha valaki nekiall letoltogetni mp3 at bizonytalan forrásból, ami hiába 320kbit, ha már 5 nek is különböző a mérete. Megveszed mellé a flacot akár, simán hallani a különbséget.
Pont ezért szoktam wav verziót venni, mert ott nincs hiba, mint az innen onnan leszedett bizonytalan tömörítést használó mp3 fájlokkal.
Sőt még Tidalon is, ha találok valamit, és nagyon tetszik simán megveszem külön is wavban és még az asszony is mondja, hogy foobarba berakva jobb a minőség.
De van, hogy véletlenül benne hagyom a foobar listában a 320kbit meg flac verziót, így igazából nem tudom hogy épp melyik szól, de ki lehet hallani. Gyanítom ez a szar tömörítés miatt van, mert máskor meg pl nézünk egy sorozatot, amin 181kbit AAC hang van, és mondjuk van benne zenés rész, annyira szépen szól, hogy meg se mondanám, hogy amúgy egy 2.0 "foscht" hallgatunk.
Mondjuk ezt is valahogy olyan szépen megcsinálja az erősítő, hogy konkrétan center abszolút nem hiányzik és a hangok is hátulról jönnek. Múltkor is párom mondja, hogy mennek a hátsó hangszórók is, mondom nem, mert ezen 2.0 hang van, de de megy. Mondom hallgasd meg, oda ment és nem szólt tényleg. -
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #189368 üzenetére
A Diracnál kapod a legnagyobb szabadságot. Bizonyos korlátokon belül persze, de kb. olyan görbét rajzolhatsz amilyet szeretnél. Csinálhatsz több féle szűrőt, lehet külön zenére, mozira stb. tetszés szerint. Az említett vasaknak 3 slotjuk van így tartalomtól/forrástól függően szabadon váltogathatsz köztük.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #189362 üzenetére
Nem egy nehéz döntés pedig. Komolyabb mozit nem bíznék sem Audyssey-re sem YPAO-ra. Amit hallottál Dirac setupot sztereón biztos, hogy nem volt megfelelően beállítva és mindenképpen Diracos vasat választanék. Mivel a helyiség okosan lett előre tervezve és kanapé mögött megvan a szabad tér, nem hagynám ki az 5.x.4 kiépítést. 9 csat számolva egy combosabb, Diracos vas lehet az irány, mivel nem szeretnél végfokot. A Cinema 50, 60 ki is esett, mert annyira karcsúak, hogy azokra nem akasztanék 9 dobozt, ill. a 60-hoz nincs is Dirac. Ha feljebb lépsz AVR ben a Cinema 40, 30, ill. a 4800H, 6800H a külön fizetendő Diraccal együtt már túlzó áron van. Azonban ott van az Onkyo RZ70 és a Pio VSA-LX805 amik testvér modellek. Mindkettő alapból Diracos, 11 csat kimenet, 2 szubot külön kezelnek, a Pio 4et is hajt párosan (+XLR sztereo) jó a felépítésük, tápjuk is. Bőven van bennük erő az igényeidhez, a legjobb választás lehet bármelyik. Szubokkal kapcs... 2vel indítanék, aztán ha a mérés alapján sem jön össze egy jó átvitel csak utána tennék 3.-at.
-
-KP-
addikt
válasz
Dißnäëß #186700 üzenetére
https://stereointegrity.com/product/hs-24/
Javasolt doboztérfogat reflexben 566 liter
-
Khaosz55
addikt
válasz
Dißnäëß #185560 üzenetére
Akciókamerával csinálok felvételeket. 60fps kisimultabb, viszont amikor visszanézek egy rögzítést akkor gyakorlatilag az látszik hogy ugyan az a jelenet 30FPS esetén izgalmasabb, mozisibb. Ezét már 30 FPS-ben rögzítek, 24Fps már túl kevés, mert nem vagyok akcióhős és nem használok a Motion Blur-t.
Tehát nekem teljesen jó a mozifilm esetén a 24FPS, mondom ezt úgy hogy 120fps-el gamelek, de az más tészta...
-
-
Gino20
őstag
válasz
Dißnäëß #185461 üzenetére
"audio passthrough" vagyis nincs nyúka piszka csak "érintetlenül" tovább löki az AVR-nek a hangot, persze ha a forrás (médialejátszó) ide lesz bekötve HDMI-vel.
A linkelt olcsó box Droid-os, de az fapad (nem licencelt) szóval nincs 4K stream, meg "atmos kodi" és társai. Olcsó amlogics TV box csak akkor jó, ha CE-zünk és akkor is csak saját tartalom lejátszásra, de ez alapján azt mondanám, hogy először itt [link] tedd fel igények (mire van szükséged) alapján a kérdést. -
Gino20
őstag
válasz
Dißnäëß #185451 üzenetére
Ha nem kell DV, akkor egy olcsó amlogics box, pl [link] majd erre ~5 perc alatt rádobod a CoreELEC-et és gyakorlatilag egy lejátszásra kihegyezett KODI player fog fogadni bekapcsolást követően (kadenciahelyes, audio passthrough, 4K, HDR10+ támogatás). Amlogics-nak van topikja [link]
Manapság már CE-n (CoreELEC) is elérhető a DV, ha mégis igénnyé válna, de ehhez egy ilyen box kell [link] (ilyet használok, számomra tökéletes) -
ada19
senior tag
válasz
Dißnäëß #184690 üzenetére
Ha tippelnem kellene sose, saját tapasztalatom hogy egyre rosszabb
Most épp azzal küzdök hogy a Win10/11 egy régebbi frissítás óta Active Signal Resolutionként rámerőszakolja a 3840x2160as felbontást akkor is ha a desktop resolution 1920x1080. A TV ilyenkor is 3840x2160at kap a Windowstól… CRU/moninfo megoldja de akkor meg néha AVR bekapcskor elfelejti HDMI hangot. Reboot AVR ki-be kapcs, majd néha EQ APO configurator újra…..
-
-KP-
addikt
-
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #184664 üzenetére
Megérkeztünk az AVR vs proci+aktív kérdéshez. Mivel a pc eq ugrott, talán érdemes lenne átgondolni az aktívozást is. Ezt majd eldöntöd. Ami számomra átjött, hogy inkább a minőség irányába mennél el. Ebböl kiindulva maradt az ARC vagy Dirac, így az Anthem és Arcam valamint az újabb D/M vasak (az Onkyot, Pioneert nem számítva most). Nem hiszem, hogy egy ezek közüli AVR el ne lennél elégedett. Elég sok helyen jártam, ahol ilyen setup üzemelt elég komoly hangminőséggel a végén. A lejátszó pedig nem nagy ügy egy Zidoo Z9X tökéletes választás, a streamre meg ott a TV.
-
ada19
senior tag
válasz
Dißnäëß #184664 üzenetére
Sokan úgy oldják meg hogy az EQ-t AVR-re/procira bízzák, arra felfűzve a HDMI eszközök, valamilyen lejátszó a biztonsági mentéseknek, BluRay lejátszó, esetleg mégegy a streamingszolgáltatókhoz (Apple TV, Google Chromecast, nVidia Shield Pro). Az utóbbit a modern TV-k általában tudják és ARC-n keresztül visszafelé megy a hang a HDMI-n.
Itt többféle bemérő rendszerrel találkozhatsz Audyssey, Dirac, ARC, YPAO stb. (Elvileg a Dirac a legjobb)
Ehhez hasonlóan egy másik irány (én ezt csinálom) amikor PC-n játszod le a biztonsági mentéseket, ehhez létezik kiváló Cavern "bemérő" ami egy mikrofonnal (pl. UMIK-1) gyárt neked EQ-APO konfig fájlt. Ahhoz hogy ez működjön, a dekódolásnak is PC-n kell történnie mert PCM jelet tud csak módosítani és ezt is fog kiadni AVR/proci felé.
Ha igazán jó minőséget akarsz, szerintem nem úszod meg a 2 lejátszót amiből az egyik fixen Apple TV gyakorlatilag streamre. Kivéve ha esetleg elég amit az Infuse/Apple TV nyújtani tud: https://support.firecore.com/hc/en-us/articles/217735707-Audio-Options-tvOS-
-
ada19
senior tag
válasz
Dißnäëß #184661 üzenetére
Szerintem streamre és biztonsági mentések lejátszására csak külön eszközzel fogod tudni jól megcsinálni, persze igényektől függően ez akár valahol találkozhat is.
Pár probléma amibe belefutottam:
-Disney+ valami hányás PC-n. 720p max felbontás a saját appjában, és a hang is limitált
-Kadenciahelyes lejátszást csak Apple TV tud streaming alapú szolgáltatásoknál, cserébe biztonsági mentések lejátszása fizetős és limitált (talán csak 7.1 PCM-et tol ki max, vagy valami hasonló)Elvileg a Shield Pro ötvözi a két világot a legjobban, de ott bukod a PC nyújtotta rugalmasságot (pl. EQ APO).
De ahogy írod, az EQ-t procin is lehet kezelni pl. Dirac-al, ami több forrást össze tud fogni HDMI-n keresztül.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dißnäëß #184649 üzenetére
"
Sziasztok, lassan kész a nappalim, festenek, glettelnek a lakásban..
Dolby Atmos 5.1.2 elôkészítve (4 mennyezeti sok lett volna és a méret miatt nem optimális), csövek a falban és 3 sub-nak is csöveztettem külön az 1 sub csatornára.
A csövekbe CAT 8.2-es szabványt is tudó SFTP-t húznak a héten, ez az összes érpárt használva úgy 50W körül tud, szerintem töredéke sem lesz passzív hangfal kábelként használva sem.
Kérdés, Ti hogyan mennétek tovább ?
Az SFTP kábel a következôket engedi nekem:
1. Passzív szatellitek körbe (hangfalkábel üzemmód, hm vassal).
2. Aktív szatellitek körbe (RCA vagy XLR analóg bemenettel), processzor only.
Ha 1-es pont, akkor érdekelt vagyok érzékenyebb hangfalakat nézni, 91+ dB.. nem terhelem a kábelt nagy teljesítménnyel akkor. Tv alá pedig valami jobbféle hm vas. Érzékeny doboz DIY adott (PA mélyközép pl.), vagy bolti..
Inkább a 2-es opció izgat. A tervem kb:
- 8ch DAC
- valami fej elé (Netflix, Kodi, Dolby Vision) ami felismeri a DAC-ot
- 5.1.2 = 8 csatorna pont. A DAC kimenetei pedig mennek az egyes hangszórókhoz (analóg XLR).""Nincs még meg a 8ch DAC, nem tudom, hogy látszana.
(Okto DAC 8 Pro vagy Topping DM7). De szerintem szoftverrel route-olható az audio megfelelôen.. mennie kellene.. illene.. még most kezdek belemerülni ebbe az egészbe."Ha jól gondolom se az Okto, sem Topping nem tudja dekódolni a filmes szabványokat DD, DTS stb., azt még az előtt kellene elvégezni, mielőtt a jel eljutna hozzájuk.
Ezt hogy tervezted? Mert én itt látom elbukni a projektet.
( Denon DN500AV terveztem venni anno, de már pont nem gyártották ezért DN700AV lett belőle, pont ez miatt )
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Miután erős EQ-t szeretnél, arra az érzékenységre számolj rá még 6 dB-t, 97 dB/W-ra lenne szükséged, ami a kommersz cuccok közt lényegében nem létezik, ez kizárólag pro-ra limitál, és abból is a magasabb kategóriára, pl. JBL 93xx vagy LSR7xx vonal. A 2-es opció hozható LSR305-ökkel szinte hiánytalanul, 308-akkal nem csak szinte. Itt azzal lesz a komoly gond, hogy a plafonba tegyél valami aktívat. Ha nem számít, hogy ronda, akkor 308 is uccu oda.
PC-n viszont nincs hiánytalan Atmos, ez lesz neked a vízválasztó. A Cavern tud DD+ tartalmakból 5.1.2-t konvertálni, TrueHD-ból nem. Azt procira ki tudnád küldeni, de akkor meg az EQ esik ki, ami bitstream mellett nem működik, hiszen ahhoz transzkóder kellene. Emiatt döntened kell a kifogástalan hangminőség vagy az összes formátum támogatása között.
HDR teljeskörűen van, Dolby Vision korlátozottan (nem minden profil, de a kiesők csak évi pár film), MPC Video Rendererrel, ami a madVR utódja, most, hogy az átállt drága hardverre.
A kalibrálás folyamatát Tamoo oldalán találod alaposan.
-
Joe123
senior tag
válasz
3 subot hogyan tervezed külön kezelni? MiniDSP? Mert a terv szerint a DAC-ból egy sub csatorna jönne ki ezek szerint, tehát azt utána kéne háromfelé dobni valamivel.
(Amúgy én tuti az aktív szatellites irányba mennék, el se tudnám már képzelni, hogy passzív hangfalaim legyenek.)
8ch DAC hogy látszik amúgy PC-ről? Egy 8 csatornás eszköznek vagy úgy mint a pro interfészeknél, 4x2 csatornás cuccnak?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dißnäëß #183526 üzenetére
Ahogy mandju mondta, clsid2 vitte tovább, aki az egyik eredeti fejlesztő volt. Csak a csapatvezér távozott, akié az oldal, nem a fejlesztők. A BE szerintem egy vakvágány, nagyon rossz minőségben implementálják a dolgokat, és rengeteg bugja van. A K-Lite már a clsid2 verziójú MPC-HC-t tartalmazza.
#183529 Dißnäëß: Az open source piac ilyen. Ez kivételesen papíron nem fork (csak technikailag), hanem az új hivatalos verzió.
-
Borisz76
nagyúr
-
powerup2
addikt
válasz
Dißnäëß #183432 üzenetére
Hát a plafonra nem tennék subot
. Én azt mondom hogy ne egy subal számolj mert hiába egy kis része lesz az alapterületnek a mozi de nyitott lesz a tér. Kettő subal kéne próbálkozni ellentétes sarokba 1-1 . Számolj egy mini dsp-vel is. Ha jó kisebb subok akarsz bátran ajánlom a releket.
-
Quetz
őstag
válasz
Dißnäëß #183431 üzenetére
A kanapénak 4 atmos sugárzó esetén a hangfalak közé kellene kerülni. Ha csak két sugárzót használsz, az mehetne a kanapé fölé.
Az akusztikád problémás, mert jobb oldalon nem leszel szimmetrikus, ott nincs fal. A legjobb, amit tehetsz, amit KP is mondott. 90 fokkal, óramutató járásának ellenkezően elforgatod a berendezkedést, az atmosokat pedig a kanapé elé és mögé tolod a Dolby 5.1.4 ajánlás szerint:
Vagy maradsz a 5.1.2-nél:
-
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß #183415 üzenetére
Én egyelőre sztereóval vagyok, de már kinéztem későbbre egy motu ultralite mk5-öt esetleges továbblépésnek, 10 csatornát ad és az összes hangerejét tudja szabályozni (nagyon sok interface csak a két main csatornát hajlandó). Ráadásul ASR szerint igen jó konverterek vannak benne. De ha nem elég 10 csatorna, van olyan hogy 24ao, ott kapsz 24-et, csak a hangerőt akkor már digitálisan kell szabályozni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dißnäëß #183413 üzenetére
XLR-nek nem kell árnyékolás, kivonással megoldja. Én továbbra is a kétféle kábelt támogatom (XLR-ben közelebb van a +- érpár egymáshoz), és egyébként a stúdió monitorokat, azokkal sokkal jobban jársz, kevesebbet kell korrigálni, olcsóbbak, dinamikusabbak (AVR-ek mindig gyengék).
-
I'am Dony
őstag
válasz
Dißnäëß #183396 üzenetére
Az rendben van, hogy majd mozgatod a szubokat, de etetni kell majd őket. Eléggé kötött a berendezés miatti elhelyezésük is a kép alapján. Ha most csinálnék hasonlót, biztosan tennék a két sarokhoz és a 2 fal nyitott tér vége felőli széléhez konnektorokat alulra. Ezen felül ha még nincs meg a padló alapja készen, ott vinnék el a kanapé mögötti fal sarka/széle felé, a legrövidebb úton egy-egy csövet RCA nak majd. Mivel két szubot akarsz majd, készülj arra is, hogy előre nem tervezhető helyre kellene majd tenned az egyiket, pl. kanapé mögötti sarok, amit a jelenlegi állapotban alapból kizársz a lehetőségek közül. Több szubnál több lehetőséget célszerű betervezned, hogy tényleg jó legyen.
-
-KP-
addikt
válasz
Dedikált szoba vagy nappali? Kocka alakú szoba vagy tégla? Szerintem a legfontosabb, hogy először tervezni, mielőtt fúrkáltok és véstek. Mivel új a lakás és most épül most még van lehetőséged rá ésszerűen berendezni. Előre megtervezni jól sokkal fontosabb, mint hogy most xyz vagy zyx márkájú cuccot veszel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Én becsöveztem a szobát ahol a cucc van.
Padlóban ( betonban ) és a falban futnak a 40mm-s átmérőjű csövek.
Csak jó előre ki kell találni, hogy hol fogsz ülni, hol lesz a kép.
Valamint kevésnek bizonyult a 6 db konnektor azon a falon....
( TV , Házimozi erősítő , Aktív SUB , PC , Monitor , Nyomtató , szkenner , óra , lámpa....stb. )Ha van lehetőség és igény rá, akkor UTP kábelnek is készíts előre csövezést.....esetleg fali aljzatot is !
Nálam ugyanazon a falon ( ahol a konnektorok vannak ) 2 db dupla CAT6-s fali aljzat is van !
Kellett a PC-nek , hálózati nyomtatónak , Házimozi erősítőnek és a TV-nek.Valamit ugyanabban a szobában van további 8-10 konnektor és további 6 UTP kiállás.....ha a későbbiekben át szeretném rendezni a szobát, akkor csak másik pontra csatlakoztatom az eszközöket !
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Ha prioritás, akkor elfér egy egész jó 5.1.2 vagy 5.1.4 (nálam alig nagyobb helyen van 6.4.4). Ha nem túlárazott placebó kábelt veszel, méterenként 500-ért mindkettőt be tudod húzni, így bármerre fejleszthetsz a jövőben. Jó dolog a stúdió monitor, nagyon jó minőséget kapsz vele nagyon olcsón, de figyelj arra, hogy plafonra tenni szenvedés, és azért eleget ad az Atmos, hogy ajánlani tudjam.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Dißnäëß #181469 üzenetére
Nekem is oldalt vannak a surroundok a falra tolt kanapé miatt, de Cavern után a 15ös Mad Max elején konkrétan mögöttem suttog a csaj 50cmre, még a lehelletét is érzem a tarkómon
. A hang miatt tehát pc-t javaslok én is. DoVi nincs, HDR van. Nekem 5300G ketyeg benne Kodival, automatik indulással, 4K HDR rendben játszódik... Egy Msi dp20z-tettem be, ami gyakorlatilag hangtalan. Bill, egér nem is kell filmezni, Yatse mobil távival használom. Vagy ha MPC-znél ahhoz is van android remote.
-
python1
veterán
válasz
Dißnäëß #181475 üzenetére
Szívesen!
A CAVERN-t innen tudod letölteni, Kell hozzá eg EQAPO nevű program is, itt pedig a használatuk. -
python1
veterán
válasz
Csak röviden, egyelőre elég lenne szerintem az 5.1, többire meg HTPC mint processzor valami végfokokkal, vagy régi komolyabb AVR.
Egyszerű lenne a dolgod a HTPC- vel, mivel létezik egy csodálatos Magyar( VoidXs munkáját dícséri) fejlesztés a CAVERN, ami automatikusan kalibrál mindent, és nehezen tudnál 5-7.1-ben ellenfelet hangban találni.
Én szub elhelyezést a kanapé mögé, vagy kétoldalt ajánlanám, így a szomszédok is nyugottabbak lesznek.
A két surroundot mindenképp oldalra helyezném, így szélesedne a színpad. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Könnyült a helyzet, a kanapé mögött lesz 40cm széles komód, tehát előrébb jövünk, illetve a magasban lévő kiállások a mennyezeti 4 hangulathangszórónak (vagy minek) vannak, ezt nem fogjuk használni.
Talaj felett 30 cm-re is vannak kiépítések, bekábelezve előre, úgyhogy el tudjuk helyezni fülmagasságban a hátsókat és rendesen mögöttünk-oldalt lehetnek.
Marad a szoftver oldala, tv + hagyományos valami komolyabb vas, vagy tök más megoldással mennétek-e (pl. HTPC).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dißnäëß #179810 üzenetére
Az a probléma gyökere, hogy a filmek nagyja nem igazi, hanem felkonvertált, összecsapott HDR. Valahogy újra le kell gombolni a vevőket régi filmekkel, ez a megoldás, meg a kamu Atmos konverziók, ahol csak a sáv Atmos, de objektum nincs, ismerik ezek jól a placebót. Ugyanezért léteznek egyszerűen SDR filmek is HDR-be ágyazva (pl. régi Marvelek). Ami tényleg HDR-hez készült (ez mind, kb. 100 film összesen), az igen jó.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Dißnäëß #179810 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon sok "HDR-es" TV műszakilag elmaradt annak alapvető követelményeitől. Vegyünk pl. egy olcsób kategóriás Lg-t: UN7000. Natív kontraszt 1200 alatt, fényerő: 430 nit, Rec2020 szín megjelenítés 60% alatt (Forrás). HDR-hez nem ártana min. 3000:1 natív kontraszt, min.5-600 nit csúcsfény (néhány TV 1500+ os), és szélesebb color gamut. Így a varázslat gyakran elmarad... Ha a színeket erősebbnek látod SDR-ben, akkor könnyen meglehet, hogy Rec709-en brillírozik a TV-d, Rec2020-on pedig problémái vannak, mint az UN7000 szériának.
Hozzáteszem, én is elvagyok az SDR filmekkel, gyakran érzem úgy hogy too much a HDR, természetesebb az SDR, de van az az alkotás, aminek mégis jól áll. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dißnäëß #179806 üzenetére
A bemenet csillapításával lesz alacsonyabb, azt egyszerűen add hozzá és jó lesz.
Kicsit más véleményem van az Y520-ról, olyanom volt vagy 5 évig, és nem bootol csatlakoztatott egérrel, gyárilag kontaktot okoz a hátlap egyik csavarja, batch script kell a wifi keresés és működés közötti kapcsolgatáshoz...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dißnäëß #179790 üzenetére
ASIO4ALL aggregate device működik, de akkor nincs szobakorrekciód, még hangerőre és késleltetésre sem. Ez nem hifi, ahol lehet nélküle akár jobb is a fülnek, itt a hangszórók száma miatt esélytelen. Pont ezért inkább egy belépő 5.1 hangkártyát javaslok, mintsem 3-at a legjobb sztereóból.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dißnäëß #179780 üzenetére
A frontokat kell onnan eltüntetni. HM-nél az sem gáz ha nagyon szélen vannak. Mégegy ugyanilyen szekrény ezzel összetolva (talán pont elfér) és mindjárt lesz annyi hely a tetejükön, hogy még a centert is használhatják. Amúgy meg rendes állvány erősítőnek, centernek (ha már haladó). Misméretű eszközök ha csak nem d-osztály akkor elég tévút szerintem. Legyen akkora inkább mint a szekrény. Akkor csak rá kell tenni előre két ajót álcának és egyből jól el van rejtve.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dißnäëß #162113 üzenetére
TV-ből megy az optikai a Denonba Passtrough, még nem volt olyan adás, amit ne tudtam volna megnézni rajta....
Nem akarlak becsapni, de emlékeim szerint átmegy az LPCM.
Ha 24 bit/96kHz-et tud az erősítőd, márpedig tud, akkor átmegy. Azt nem tudom, hogy a TV-d tud-e 24/96-ot.
Szerintem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dißnäëß #162110 üzenetére
Olcsóból kijössz !
Nálam a Denon 1604 -esem és az Onkyod egykorú, tudásuk nagyjából megegyezik.
Ha nem akarsz Atmos-t, akkor nincs szükséged új erősítőre 5.1-hez. Kodi a többit elvégzi.
Távolságokat (késleltetést) és hangnyomást az erősítőn be tudod lőni, szobakorrekciót meg elvileg a szoba berendezése után opcionálisan célszerű elvégezni.
Jelentem
, sem a dedikált moziszobámban, sem a hálóban nincs szoftveres szobakorrekció, ellenben van "basszuscsapda", "könyvespolc" diffúzor, és drapéria, ruhásszekrény "tartalma" elnyelők.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dißnäëß #162097 üzenetére
Nem értelek. Mi a kérdés.
Ha van hm erősítőd ( akkor minek akarsz másikat ) 5.1-re 15-20 éves vasak simán jók optikain.
Denon 1604-em (2003 évj.) hálószobában mai napig üzemel 0-24 vagy két éve nem volt kikapcsolva.
Ha nem szeretnél szívni beszédérthetőség, különböző hangossági szintek ügyben, úgy teszel mint én. Öt egyforma "szatellit" plusz egy mélynyomó és kész.
Moziszobában a helyzet ugyanez 5.db. JBL LSR-305 és egy 310., úgyhogy dedikált szobába sem feltétlenül szükséges állónak lennie.
A teljesítmény pedig bőven elég, összeadva több mint 1000W-ot lennének képesek RMS kiszedni a hálózatból.Töredékét sem használom ki. [link] [link]
Visszatérve a hálóra, ott 3 pár moddolt ( erősítőjétől megszabadított) Tascam VL-S3, és egy 120Hz-es vágásra állított mélynyomó teljesít szolgálatot.
Mikor a hálóba keresgéltem ezt 5.0-s Klipsch Quintet szatellit szettet [link] hallgattam meg hm kereskedőnél profin belőve, szakboltban.
Nem volt kérdés hogy a Tascam volt a jobb mindenben. Nem ár-érték arány, hanem hangtisztaság, dinamika, bármi.
Ezt csak azért írom, mert látom a másik topikban, hogy nem zárod ki a DIY megoldásokat.
-
mettek
addikt
válasz
Dißnäëß #162097 üzenetére
Sajnos a muszaki cikk árak elszálltak, vagy csak ennyit ér a magyar kereset de 150ből minőséget nem kapsz, annyiból az avr-ek alja jön ki. Kb 200 ezerig belépő kategória kis teljesítménnyel ergó kis helyiségekbe kb 15nm-ig. 200tól 350-400ig kb középkategória, 400tól 700-800ig felső közép és afolott felső kategória.
Ha fontos a zenei hang is akkor Marantzban gondolkodj. Ha csak mozi akkor szinte mindegy: Denon, Marantz, Onkyo.
Ha lehet inkább használtak között nézelődj és olyat keress ami még garis.
-
Ear001
addikt
válasz
Dißnäëß #154936 üzenetére
Na, hát ha vannak érdekes könyveid, akkor nézz beléjük ismét.
Kezdjük ott, hogy nem csak frekvenciaátvitel van a világon,egy hangszóró elé rakott akármi más tulajdonságokba is belenyúl. 3dB emelés egyáltalán nem biztos, hogy kétszeres erősítőteljesítményt kíván, sőt.
A flat hangzás, vagyis a DSP-vel kisimított frekvenciagörbe csak egy paramétert optimalizál, és egy csomó másikat el tud rontani.
-
BBéci
legenda
válasz
Dißnäëß #154943 üzenetére
Összefoglalva: olyan mértékben csillapít, hogy a hallgató számára elveszettnek teknthető.
(#154944) makkai
Mert nincs kellő tapasztalatod, összehasonlítási alapod. Nekem sem volt mindig, nem úgy születtem.
Számos szobában csupaszok a falak, a tulajdonos, az ott lakók nem tudják, mennyivel jobb lenne élni, zenét hallgatni, filmeket nézni egy megfelelően csillapított, visszhang-mentesített helyiségben. -
python1
veterán
válasz
Dißnäëß #154936 üzenetére
Akkora problémát nem okoz az áteresztő vászon, hogy ne élvezd a mozit. Sajnos én csak nappali mozit tudok összehozni, de erössen él bennem, hogy vászon mögé rejtsem a dobozokat,még képlékeny a dolog. Csak a centersugárzó miatt feleslegesnek tartom, bár lehet hozna a közvetlenebb érzékelésben,de biztos nem vagyok benne, mert a hallásunk szemből eléggé érzéketlen, főleg 3m távolságtól.
-
-KP-
addikt
válasz
Dißnäëß #154923 üzenetére
ez a duál center rendszeresen felmerül, keresgess a neten. Főképp a lobing effektust szokták emlegetni. A két hangfal nem egyforma távra lenne tőled, mono jelet sugározva pedig bizonyos frekvenciákon kioltás lenne, más frekvenciákon meg egymást erősítené a jel.
Én moziztam sztereóban az utóbbi hetekben elég sokat. A Goldenear frontjaim olyan szinten jók, hogy nem hiszem el, hogy nincs center. De ez csak egy üléspozícióra igaz, jobbra vagy balra tőlem már borul az egész.
Vegyél egy AT vásznat, és csinálj 3 egyforma LCR hangfalat és csókolom
Bár az építést illetően is vannak kétségeim. Szakértője vagy a dobozméretezésnek, mérésnek, hangváltóknak, hangszóróknak és mindannak ami ezzel jár?
-
-KP-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Tesla topik
- Bluetooth hangszórók
- Elden Ring
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest