Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
Thom!
üzenetére
Direct/Pure direct módban akkor szól a sub, ha az LFE csatornán van tartalom. Tehát 2.0 sztereó esetén nem fog megszólalni, de mondjuk 5.1 DTS-HD tartalomnál igen. Utóbbi esetben a bass management nem működik, tehát minden hangfal a teljes frekvencia tartományt kapja meg.
-
r4z
nagyúr
-
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Thom!
üzenetére
Én is ezt hittem addig az x4300-ra, de mikor megtámogattam minden csatornát egy végfokkal, akkor egy új világ nyílt ki.
Mind zenén mind mozin olyannyira más hangzást kapsz, ég és föld.
Én imádok relatív hangosan zenélni, mikor simán avr hajtotta a dobozokat egy szint felett már üvöltésnek éreztem, szét esik a zene stb.
Na most viszont a dobozok korlátjáig tekerhetem és örült dinamika, hangerő, és tiszta hangkép van.
Ja és 0 melegedés az avr-en. -
-
BBéci
legenda
válasz
Thom!
üzenetére
Azt sokáig nem tudtam, milyen a 32 fokos szoba, sajnos tavaly ilyentájt megtudtam, amikor Villánykövesden klíma nélküli hotelszobában kaptam szállást. Majd' megdöglöttem.
Itthon 27-nél indul a klímaberendezés, de még 25-re hűtött szobában is meglehetősen meleg az AVR/erősítő/processzor (mikor mi van üzemben) teteje. Fűtési szezonban 21 fokra szoktuk állítani a termosztátot, olyankor bármeddig rajta tudom tartani a kezemet a készülékeken. -
-
-
BBéci
legenda
válasz
Thom!
üzenetére
Az sem.

(#156893) mettek
Ez szintén ízlés dolga, én például nem vennék reflexest, csakis zártat. Azok között is vannak bőven olyanok, amelyek kiráznak a nadrágomból, lelökik a házról a tetőt. Persze képletesen, viszont pontos, gyors, feszes és részletező a hangjuk, ami egyetlen általam ismert reflexesről nem mondható el.Magyarul basszusreflex, röviden basszreflex a megnevezésük, semmi nem indokolja az angol nyelvű név használatát. Akinek nem inge...
-
BBéci
legenda
válasz
Thom!
üzenetére
Ízlés dolga. A B&W 600 nekem ingyen sem kellene, az IKON legfeljebb kétharmadát éri a listaárának, a MA rendben van.
(#156882) Dorian
Ismét bebizonyosodott, hogy olcsó húsnak híg a leve. Borítékoltam volna, hogy nem fog megfelelni.
Én egyből a 200000 forintos Kabir-t választottam, megspóroltam a plusz utakat és a bosszankodást. -
arcitec
addikt
válasz
Thom!
üzenetére
Nekem meg a Marantz nem tetszik se így se úgy , az a kijelző nagyon gáz, ortopéd forma, semmilyen kinézet,na meg gyenguszka. Túl van az hájpolva. - Azért az csak mond valamit, hogy rendre megjelenik róla a negatív tapasztalat stb. - Az RZ sorozat az király kinézetű az RZ900-as meg leveri az összes Marantz-ot és társait...
Hallottam "nagy termi" Marantz-ot ahhoz hasonló a hangzása. 
-
-
törölt tag
válasz
Thom!
üzenetére
Igen, ez lemaradt, Onkyo erősítőről van szó, egy TX-RZ1100-ról. Igen jelentős kedvezményt ajánlottak rá miután a rendszeremhez még mindig overkill RZ900-at nem tudták szállítani, ezért lett ez. Képet most nem küldenék, mert kívülről semmi különös nem látszik rajta, fel meg ugyan nem nyitok egy ilyen készüléket. Mivel Onkyo, ezért néztem a Totelt mint lehetséges hivatalos partnert. Közben írtam a németeknek, remélem, sikerül megoldást találni anélkül, hogy vissza kelljen küldenem.
Addig is ha bárki tud valamit mi a helyzet ilyenkor, ne tartsa magában, mert most rendesen esz a fene. Amúgy a hátulján az egyik banán aljzat mögül is hiányzik a fekete kis védőpöcök vagy mi, hihetetlen.
A múltkor meg az újracsomagolt tévé mellett nem volt távirányító. Lassan célszerű lesz sátrat verni az ablakom alatt, mert ha így folytatódik, a végén ott fogom kidobálni a szórakoztatóelektronikát, annyira összejött most minden probléma ezekkel.

-
mettek
addikt
válasz
Thom!
üzenetére
Azt remélem hogy egy újabb generációnak mint pl rz800-900 még jobb hangja van. Plusz ezekben már van bluetooth, airplay ami jól jönne.
Vagy nem jobbak?
Amugy olyannyira szeretem ezt az erősítőt az első naptól kezdve hogy fel sem merült eddig bennem hogy másikat vegyek. Semmi hiányérzetem nincs! Tegnap a Cloverfield film alatt olyan hangot tolt ki azt hittem besza...
a pisztolylövésnél összerándultam, a balesetnél meg lejjebb kellett vegyem a hangerőt mert rezonáltak az ablakok. -
Csabroncka
addikt
válasz
Thom!
üzenetére
Atmost nem hallottam, de a True HD vagy a DTS HD gyakran azért jobb már a BD lemezeken is, mert újrakeverték a hanganyagot, vagyis nem mérvadó a sima hangsávváltásból érzett "nagy" különbség!
Ha pusztán az újrakevert mag DTS lenne összehasonlítva a DTS HD-val vagy Dolbynál hasonlóan akkor sokkal kisebb különbséget lehet felfedezni!
A HD hangsávok előnye a részletezésben, finom neszekben jön elő, a sima jól kevert DTS és DD is olyan térérzetet tud visszaadni 6 csatornával hogy beszarás!_Smooth: az angol azt írja 8 csatorna, az minden csak nem Atmos ( a bitrátáról ne is beszéljünk)
A hangkeverés orgia egyébként személy vélemény szerint a "Csillagok között" című film példaértékű! De hasonlóan régebbit említve (Norbi jóvoltából) a Star Wars első (történet szerint, tehát az újabb) trilógiájának DTS keverése mesés!Joshi: addig nem mentem vissza
-
Ear001
addikt
válasz
Thom!
üzenetére
A hiper-szuper kábelek gyakran olyan sávszéleket, energiát, részletet hoznak, hogy az átlagos rendszer egyensúlya megborul tőle, képtelen kezelni, bután, torzan fog szólni ez az egyik gyakori jelenség, a másik, hogy lenyelik a hozadék döntő részét, ilyenkor butábban, laposabban szólalnak meg, mert a plusz java a működési területükön kívül van. Erről nem a drót tehet...
, és hát az egyensúly megtalálása az igazi művészet a rendszerépítésben. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thom!
üzenetére
nomeg remélem nem a sub 3 kábelre gondoltok, mint super kábel. anno elhoztam azt is, mondván biztosan az ezüsttartalomtól tügg a hang. hát nagyon nem, úgy vittem vissza, mint a sicc. boxer jobb tőle, ezüsttartalom ide-oda..
BUÉK mindenkinek, és óriási nagy gratula Kimi bácsiéknak.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thom!
üzenetére
nyilván abba a láncba teljesen fölösleges volt. nekem csak huskym van, de lenne rá egy söröm, h normális láncban érezhetően jobb lenne a wolf,mint a husky. a huskytól olcsóbb kábelek nálam nagyon szépen árral arányosan skálázódtak. az meg, h csökkenni tűnik a jelszint szimplán attól van, hogy csomó fölösleges brummogás, sallang kerül le a jelről.
-
BBéci
legenda
válasz
Thom!
üzenetére
Az egyik hangszóró csak passzív, viszont a méretet illetően valóban tévedtem.
Két hónapja S/5 van a rendszeremben, remek darab, kisebbet nem szeretnék, pedig csak 22,5 négyzetméteres a szobám.(#120374) CHaooSS
Nálam sűrűn váltják egymást a szubládák, némelyiknek jel nélkül is van alapzaja. Ha kihúzom az erősítőből a tévébe menő HDMI-t, akkor elhallgat. -
BBéci
legenda
válasz
Thom!
üzenetére
Bő két éve adtam vissza az SPL 1200 Ultrát, halványodnak az emlékek. Viszont 2 évig és 10 hónapig volt nálam, szóval eléggé kiismertem és beleszerettem.
Azért választanám inkább a Velo-t, mert előre sugárzó és kisebb dobozméretű. Azt, hogy gyorsabb és pontosabb, ellensúlyozhatja a SUB 2070 bődületes hangnyomása, bár az SPL-t is csak elvétve tekertem félhangerő fölé.
A Velodyne 500 euróval került többe, annyival jobb is a hangja. Természetesen szerintem és nálam, az én nappalimban. Olvastam tesztet, ahol nem szerepelt túl jól az SPL 1200 Ultra a SUB 2070-nel szemben. -
BBéci
legenda
Biztosan akad olyan ember, aki szerint érdemes háromszor annyit adni azért a REL-ért, én nem tartozom közéjük. Talán a duplája lenne reális, ami nem jelenti azt, hogy kétszerese az általa okozott élményfaktor.
(#81725) MasterMark
Aréna mozijában nem voltam, Corvinban nem néztem a vászon mögé. Értelemszerűen a vászon horizontális középvonalában célszerű elhelyezni a hangdobozokat.(#81723) gutentag
Passz. Próbálj ki minél többet, legyen köztük Van den Hul is. -
BBéci
legenda
REL Habitat1 [link] és a Házimozi Stúdió forgalmazza.
(#75637) Dorian
Van egy kb. 60 GB-os tesztcsomagom, az bőven elég, benne két Inception részlet is, valamint megvan a teljes film, általam készített remuxban. Most éppen azon töröm a fejemet, mit töröljek ki, hogy ki tudjam kölcsönözni a Glades első évadját, ami 18,4 GB. -
Sefter
veterán
-
Sefi84
senior tag
Csak az 5xxx-es széria toroidos meg a 905-906-os, a többi nem.
Amúgy a 808-as és a 3007-es közt megy a variálás, nem pedig a 808 és a 3008 között."Ebben én annyira biztos nem vagyok. Barátomnak volt Onkyo 875 és azt cserélte Onkyo 906-ra.Azt nem tudom,hogy a toroid miatt de szerintem óriási különbség volt hangban a két erősítő között!"
Azért volt különbség, mert az 5-ös széria még nem volt elég dinamikus, azt a 6-osban javították.
Nekem volt 807-esem, volt 905-ösöm és 808-asom, de halottam 906-os is és még a 807-es is dinamikusabban szólt, mint a 905-ös. -
greike
tag
Ebben én annyira biztos nem vagyok. Barátomnak volt Onkyo 875 és azt cserélte Onkyo 906-ra.Azt nem tudom,hogy a toroid miatt de szerintem óriási különbség volt hangban a két erősítő között! A 875 engem nem győzött meg ,még az akkor meglevő Marntz sr5004 sem cseréltem volna le a 875-re! Az Onkyo 906 dinamikában,tisztaságban,részletességben jobb a 875-nél! Még egyszer azt nem tudom,hogy a toroidnak köze van hozzá! Ha "csak" ennyi a különbség hangilag a 808 és a 3008 mint amit én hallottam a 875 és 906 között akkor én a 3008 választanám!
-
Norbi 72
veterán
És sajnos nem csak ilyen téren,hátfali csatik,stb.Meg lehet nézni a Denon mélyrepülését,nemrég járt nálam egy tt.,beszélgettünk erröl is...
(#73754) Sanci38 Lehetne bőviteni az összefoglalót,jelenleg középkategóriáig van írva.
Utána felső-közép,vagy simán felsőkategória jön?Afölött csúcskategória,és utána High-end?
Nincs kedved megcsinálni?
-
Tamoo
nagyúr
Józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy ezzel lehet komoly, "feszes" szubokat építeni, csak kell mellé brutális erősítő teljesítmény...
Mondjuk nekem nem sok felső kategóriás szubbal volt dolgom, úgyhogy ez részemről csak feltételezés.XT: JL-nek mennyire kemény pereme?

-
Játékos
addikt
Szerintem BBécinek van "némi" tapasztalata, és a következőt írta:
Nekem jobban tetszenek a felém néző membrános mélyládák és nem csak kinézetre.
Ebből adódik, hogy a tapasztalatai szerint jobbak a feléd sugárzó mélyládák...

slick-adam
külön kell beállítani, hogy direct-ben hogy viselkedjen, akarsz-e használni sub-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BMW topik
- Autós topik
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Nokia 4.2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Hangfalam van, es idovel 5.1-re lesz bovitve a rendszer. Aktiv dobozok meg kellenek a raknak.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a pisztolylövésnél összerándultam, a balesetnél meg lejjebb kellett vegyem a hangerőt mert rezonáltak az ablakok.