- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
allein #162678 üzenetére
A HDCP-beállításoknál kutakodjon az AVR-ben (és/vagy a tévében), már ha vannak a menüjében ilyenek. Olyan bemenetre kéne kötni a UPC-s boxot, ami alacsonyabb szabványú a HDCP 2.2-nél. Legalábbis nekem így megy át rendesen a UPC-s Cisco boxom jele az Onkyo AVR-en keresztül a tévére.
-
robi-k
őstag
válasz
allein #162660 üzenetére
Próbálja ki, hogy az UPC-ből kimenő HDMI kábelt az AVR helyett direktben beköti a TV-re (az UPC analóg kimenetét ne kösse be a TV-re).
Ha működik, akkor AVR-UPC kapcsolat lesz a gond (volt már ilyen, nem korrekt a készülékek egymás közötti beazonosítása az EDID adatcsere során). -
arcitec
addikt
válasz
allein #156082 üzenetére
Szerény véleményem szerint biztosan. Ezek alapján AVX meg pláne, no meg a lista ára MK2 is azt mondatja.. - bár igaz ez itt MK2 , de már ha minden igaz ez is kifutott, azt nem tudom mi az utód ... TESZT
De bizton vannak itt olyanok, akik hallották is...
Az OPTICON 8 -at összevetetted a 6-al? Ha igen mi a külömbözet?
Speciel nekem a RUBICON-ra fáj a fogam ... De lehet a HELICON hasonló jó vétel 1 milla alatt .. -
allein
addikt
válasz
allein #155905 üzenetére
Panelban lakom és nem tudok olyan hangerőn házimozizni amilyenen szeretnék
egyelőre maradok sztereón. Filmezni úgyis a halóban szoktunk, TV készülék meglepően jó hangot ad ki magából
Nem tudtam elegendő erőt tud-e pródukálni az erősítő az Opticon 8. pároshoz. Ohhhh, van benne kraft
kíváncsi leszek XLR kábelek esetében mennyire lesz hallható a különbség. Nem szoktam egyáltalán komoly zenét hallgatni, Dali CD-ket hallgatom, tetszik
-
allein
addikt
válasz
allein #155529 üzenetére
Sziasztok. Arcam 600 ment, iszonyúan zavart, hogy bekapcsolás utána pár perc múlva bekapcsolt a ventillátor
Egyelőre maradok sztereón, ma jött meg a CXA80. A CXN lejástzóva párosítva, gyönyörű hang van. Jelenleg RCA kábellal kötöttem össze. Szerintetek érdemesz XLR kábelekre váltani? Ákostól szeretném rendelni.
Elnézést az OFF-ért.
-
BBéci
legenda
válasz
allein #155469 üzenetére
Az Arcam AVR750 teljesítménye bőven elegendő egy átlagos hangnyomás igényű házimozi megszállott számára. Ötcsatornás felállásban közel 100 wattot ad le 8 ohmon, ami tapasztalatom szerint több. mint elegendő. 3-4 hétig használtam, minden szempontból maximálisan elégedett voltam vele. Bárcsak olyanom lehetne!
Az említett végfokra akkor lehet szükség, amikor valaki az elviselhetetlenséget megközelítő decibel mennyiségre vágyik.(#155458) VGYke
Az semmi, sokkal durvábbakat láttam már. Viszont fontos a különféle szerepű, fajtájú kábelek szeparálása, mert zavarhatják egymást. -
robi-k
őstag
válasz
allein #155347 üzenetére
"....középkategóriában gondolkodom" - szvsz, hiba lenne.
Inkább egy jó és korszerű forrás + egy feslőkategóriás AVR a régebbi időkből, esetleg viszonylag olcsón tuningolva azt.
Én ennél a verziónál álltam meg, és nem is tervezem továbbfejleszteni: átalakított Denon AVR-4310 + külön végfokként is üzemelő sztereó erősítő a frontokhoz. Az AVR csak hangot kap az OPPO UDP-203-tól, a kp egyenesen megy a TV-re. -
fehér_ember
addikt
válasz
allein #154606 üzenetére
Nem igazán olvastam utána az előzményeknek, de azért remélem hogy ezeket a meghallgatásokat úgy végzed, hogy előtte azért beleteszel te is az erősítőkbe vagy tizenvalahány órát.
Persze tudom hogy ez a haladó topik meg minden, de azért megfordult a fejemben hogy előfordulhatnak itt azért olyanok is (ne vedd magadra) akik pl. nem tudják hogy igenis sokszor rossz szokott lenni az első pár órában az erősítő hangzása (függgetlenül attól, hogy újonnan vagy használtamn veszi az ember és akkor is ha a saját jól bejáratott és bevált tápkábeleddel kezded el használni), aztán meg hirtelen feljavul (megjön a hangja). Szóval mindenképp érdemes ezeket valamennyit üzemeltetni mielőtt fülvégre kapnád mert magukban az erősítők is igényelnek valamennyi járatást az új helyükön/környezetükben/rendszerben is.Ne kérdezd tőlem a tudományos magyarázatát, én ezt csak saját magam és mások tapasztalata alapján mondom.
-
allein
addikt
válasz
allein #154232 üzenetére
Sziasztok. Denon AVH6400H sem győzött meg, inkább azt írnám az Atmostól nem dobok hátast. Ahogy a hirdetésben is szerepel( Denon megy eladásra), nem csak az avr az oka amiért ilyen könnyen elengedem a témát. Nem csak avr kérdés: akusztika, kábelek, hangfalak, stb. A Denon a Nadhoz képest erősebb volt. Nem tudom szavakban leírni. Az biztos, hogy a CA 751R melegebb, lágyabb volt, nekem ez bejön. Talán a Nad állt közelebb hangban a CA-hoz. Következő avr pedig nem atmosos lesz
elvoltam évekig nélküle, nincs is szükségem 11.2-es erősítőre, bőven elég lesz a 7 csatorna.
-
allein
addikt
válasz
allein #153841 üzenetére
Sziasztok. Nad T 758 V3 rövid beszàmoló:
Valahogy nem hozta az a nagy feelinget, nem dobtam egyàltalàn hátast. Kíváncsi leszek a Denonra, korábban nem volt Atmosom, így nem volt vizsonyítási alapom. Volt mèrès subbal és anélkül is, dirac ki-be, nem volt olyan nagy különbsèg. Talàn a QED kàbelek esetèben valahogy több volt a rèszlet mint az AQ kàbelek esetèben. Nagyjából ennyi, sajnos engem nem győzött meg.
-
Dorian
félisten
válasz
allein #153814 üzenetére
Biztos nincs lehetőség?
Mi a bérlőinknek azt szoktuk mondani, hogy azt fúrnak amit akarnak, csak a kaució visszaadásának a feltétele, h pontosan ugyanolyan állapotban adják vissza a lakást, mint ahogy átvették. Falban lyukat javítani a világ legegyszerűbb dolga, festeni meg úgyis kell a köv. bérlő előtt. -
allein
addikt
-
Quetz
őstag
válasz
allein #153490 üzenetére
Igen, most látom, hogy a feletted levő üzenetre válaszoltam. Mindenesetre a NAD annyira jó vételnek tűnik, hogy elkezdtem töprengeni, hogy lehetne itthon tálalni a cserét
Az oka pedig ez az összehasonlító mérés ARC, Audyssey és Dirac között.
-
BBéci
legenda
válasz
allein #148831 üzenetére
Ne tőlünk kérdezd, próbáld ki! Hogyan lehetne messziről megmondani, melyik készülék DAC-jának jobb a hangminősége? Akár egyforma is lehet.
A próbához jó minőségű kábeleket használj, ne csak analógot, digitálisat is!Nemrég hasonlóval kísérleteztem és a lejátszóm analóg kimenete győzött.
-
Quetz
őstag
válasz
allein #148698 üzenetére
Ha hibát keresel, akkor két állapotod van:
- A: minden jól működik
- B: valami problémásA hibakeresést úgy kezded, hogy visszaállítod "A" állapotot. Ha ez megvan, akkor elkezded összerakni "B"-t. Egyszerre csak 1 dolgot változtathatsz, és minden lépés után ellenőrzöd, hogy még nincs probléma. Mivel egyszerre csak 1 dolgot változtatsz, ezért egyértelmű lesz, mi okozza a problémát. Ha ezt az okot kiküszöbölted, akkor újrateszteled "A"-tol, mert a fix eltörhetett valami mást
-
blakey
titán
válasz
allein #148696 üzenetére
Antennaboltban lehet kapni és általában jófélét árulnak, én az antenna végére csatlakoztathatót választottam, egyébként vannak olyan TV-k amik nem szeretik, főleg ha a saját tunerét használod TV-nézésre, nekem a Sony nem szerette, nagyon darabos lett a szolgáltatás, Panasonicnál meg kifejezetten jó hatással volt.
-
allein
addikt
válasz
allein #148682 üzenetére
Egyelőre csak egy próbát végeztem. Falban található elosztóban maradt az új elosztóm. Bedugtam mellé a régi Philips elosztót, gyári tápkábel, új tápkábel, fennáll a jelenség
Nem tudom elvégezni egyelőre a próbát úgy, hogy kihúzom az új elosztót mert a NAS arra van rádugva és éppen adattisztítás folyik.
RCA kábel csere csak az új tápkábelek esetében történt, de minden esetben fennáll a jelenség.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
allein #148682 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok, csak nálam a sub csinálja...(tegnap jött elő, mikor végre normális hangerőn hallgathattam volna a rendszerbe került új végfokot, idáig nem volt ezért elég idegesítő. Pár konnektort próbáltam, + minden készüléket kihúztam, de nem múlt el, marad a galvanikus leválasztó). Majd írd le nálad mi oldotta meg.
-
allein
addikt
válasz
allein #148651 üzenetére
Kedves hozzáértő kollégák
az a fali elosztó amibe bedugtam az új elosztómat, kettő csatlakozós. A próba miatt a régi MM Philips-es elosztóval, elég ha a másik üres fali csatlakozóba dugom és majd ebbe a két korábban említett eszközt?
Vagy inkább húzzam ki az újat a falból és csak a régi elosztó legyen a fali csatlakozóban.
-
allein
addikt
válasz
allein #148647 üzenetére
CXN tápkábel esetében is fennáll a búgás. Amint kihúzom belőle az rca kábelt, nincs búgás.
Szerk: korábban is ugyanennyi eszköz volt csatlakoztatva és nem volt semmilyen jellegű problémám
régebbi MM-os Philips elosztót lecseréltem egy közel 80.000 HUF-ra
(#148649) ELACielvtárs - mi az oka annak, hogy ez korábban nem volt jelen?
Szerk: annyi történt még, hogy egy külön megszakítóra a villanyszerelő rákötött egy földelt elosztót. Nem tudom ennek van-e köze a búgásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest