-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz
Parci #153026 üzenetére
De a sajat skalajan mr denevernek meg kellene tudnia kulonboztetni amirol azt allitja ,hogy jelen van aka ha kek poni ul a dobozon x ha sarga y ha nincs poni akkor meg szar.
Azzal nincs bajom ha en nem hallom amit o vagy mondjuk en valamit rossznak gondolok. A problema ott kezdodik, hogy az ilyen allitasok nem bizonyithatoak
-
BBéci
legenda
válasz
Parci #153026 üzenetére
Amikor lehetséges, vakteszteléssel döntöm el, melyik lejátszónak, kábelnek, erősítőnek jobb a hangminősége.
Hangdobozokkal nehezebb, azokat "placebósan" hasonlítom egymáshoz, tudom, melyik szól éppen.
USB kábeleket sem lehetett volna másképp összehasonlítani, csak vakteszteléssel. Bár a nyomtatóé annyival rosszabb volt, hogy azt a félsüketek is azonnal megállapították volna. -
Steady74
addikt
válasz
Parci #152995 üzenetére
Javarészt read only módban vagyok itt. Azért az is kibaxa a bizrosítékot, mikor egy család megvesz egy vagyonért egy lakást, és amiatt mert egy idióta hobby ökölszabályainak nem felel meg a nappali, akkor azt javasolják, hogy be se költözzön, nézzen másik lakást, meg, hogy cserélje le a feleséget. Fura dolgok mennek itt oda-vissza.
-
AMDFan
addikt
válasz
Parci #152995 üzenetére
Ja és még valami amit azért itt a PH-n szerintem mindenki megmosolyog. A hifis élet ma ott tart az országban, hogy a CPU-k közötti hangzásbéli különbségek jönnek szóba. Ezt az AVX-en írta az egyik magyar Audio PC fejlesztő:
"Ugyanazt a rendszert (szoftverkornyezet) hasznaltam/hasznalom, csak most i7, i5 utan Ryzen 5 architekturan.
Nyersebb a hangja a Ryzen-es gepeinknek. Sok sok reszlet ugyanugy megvan, dinamika is, viszont a hangkaraktere egyertelmuen melegebb az Inteleknek."És akkor ne ugorjon meg a vérnyomásom egy huszassal
Engem ott már lehülyéztek, lesüketeztek, de nem érdekel. Ha csak egy embert is eltántorítok attól, hogy 100 ezres USB meg tápkábelt vegyen, már megérte.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Parci #152995 üzenetére
Azért azok a lebukások megérték a befektetett energiát. Itt nem a szuperhallásról beszélek, az már távolról nyilvánvaló, hanem amikor hatalmas arccal általános iskolás dolgokba fejelnek bele, azokon napokon át lehet röhögni. Pusztán téríteni ritkán szoktam, csak ha lehet értelmesen, itt nem lehetett, akkora az elfogultság.
-
-KP-
addikt
válasz
Parci #152990 üzenetére
Nem tudom, de számomra nem negatív, ha valakinek van saját véleménye és azt akkor is hajlandó felvállalni, ha a divathullámokkal ellenes. Jobb az, mikor jön az n+1. ipse és csak beáll a többi mögé? Szóval szerintem nyugodtan járhatsz ide téríteni
Max. ha nem vagyok rá fogékony, akkor átugrom az írásaid.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Parci #152979 üzenetére
Nem terveztem maradni, mert így már azonnal kiderülne, ha csak szívatok valakit, az meg nem poén. Természetesen van ok bőven, csak az előző 100 kommentben minimum 3 embert találsz, akik egy kis szórakozás indokánál sokkal jobban érettek egy kitiltásra, de ha a személyeskedés és a véleménynek álcázott reklám ebben a topikban szabad, akkor jobb is, ha távol tartasz tőle.
-
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Parci #143223 üzenetére
"a frekvenciatartománya sokkal jobb az ultrának (13-240 hz versus 24-120 hz)"
Mindkettőnél a +/- 3dB-s eredményt vesd össze (az R-nél csak ez van megadva), úgy már inkább elenyészően jobb (persze itt a gyári specifikációs adatok mutatta különbségre gondolok)
Érdekes egyébként amit a doboz formájáról írtok, a mélyfrekvenciás hangoknál fizika alapján nem kellene h ennyit számítson a doboz formája (persze a doboz merevségéből, nagyobb erősítőteljesitményből profitál az ultra ez nem is vitás)
-
BBéci
legenda
válasz
Parci #143208 üzenetére
Ahogy Tonyka írta, más az Ultra dobozának alakja, hátrafelé keskenyedik, merevebb konstrukció, kevésbé kong ha megkopogtatod. Nőtt az erősítő teljesítménye, kapott hangerő kijelzőt és 6 helyett hétsávos az EQ-ja.
Hirtelen ezek jutottak eszembe. De a lényeg az élmény, amit az Ultra üzembe állítása okozott. Többször leírtam: mintha az egész rendszert kicseréltem volna. nem véletlenül marasztaltam 2 évig és 10 hónapig. Természetesen kapott minőségben hozzáillő táp- és szubkábelt.
Az SVS SB-13Ultra sem volt rossz, de nem szerettem meg annyira, mint az SPL-t. Még a REL S5 tetszett nagyon, valamint a Sunfire XTEQ 12. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Parci #143208 üzenetére
A két sub manual-ja a papíron meglevő különbségek összehasonlítására jó:
Nekem volt korábban SPL 1000R, most SPL 1200R van. Az 1200R-t hasonlítottam otthoni körülmények között az SVS SB 12 NSD-hez (ami kb. T12 kategória), annál véleményem szerint határozottan jobb szub (mélyebbre megy, pontosabb). Az SVS vs. 1000R már csak emlékek alapján menne, de én ott is a Velodyne mellett döntenék.
-
Quetz
őstag
válasz
Parci #143144 üzenetére
Amikor én lecseréltem a T12-t, akkor a gyári lábakon a gumi/habszivacs elferdült, tehát igen, az a mélynyomó megrángatja magát. Én akkor ilyenre akartam cserélni a lábakat, szerintem lényegesen olcsóbb mint az SVS cucc, és ugyanúgy teszi a dolgát.
-
mettek
addikt
válasz
Parci #143029 üzenetére
Sb2000-et nem ismerem de egy kategóriába sorolják a t12-vel. Nekem a t12 2 hete ment el, egy évet használtam. Szép feszesen szól de nekem amikor a yamaha jobb bemérőrendszere bemérte akkor elég kevés lett a mély 25négyzetméteren. Előtte Marantz7010-el kicsit többet mutatott de ott meg eleve szarul dolgozik az audissey.
Szóval max 20m2-ig mondanám jónak. A másik dolog hogy az automata üzemmódja elég érzéketlen...alacsonyabb hangerőn nem kapcsol be a láda illetve elég rövid idejű a készenléti ideje is. Szóval egy belépő kategóriás zárt szub.
Ennek fényében lehet jobb az svs de teljesitményben kb egy liga.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Parci #143024 üzenetére
GSW12 400e volt 2010 körül, de hallani sajnos azt nem hallottam.
T12 illetve SVS SB12-NSD kb. egy kategória, ezektől valamivel jobb lehet az SB2000, de nem hiszem hogy 100at megér a különbség. Viszont 280-290 körül lehet osztrákoknál venni Elac 2070-et Mediamarktból ha még jobbat akarsz.[link] pár napja mondjuk még 899 Euro volt. Biztos vissza lehet alkudni.
-
Dorian
félisten
válasz
Parci #143020 üzenetére
Velo imp 10-nél mindegyik nagyon jelentősen jobb.
SVS sb2000 kicsit jobb a T12-nél, viszont jelentősen drágább, de ha a listaárnál olcsóbban tudod venni, akkor talán azt venném. A gsw 12 ára meg nem is tudom mennyi, de sztem csillagászati lehet, annyival biztos nem jobb, ha jobb egyáltalán.
-
törölt tag
Engem most már jobban foglalkoztat ez a dolog, mint a Holdraszállás. (Azt ne mondd, már jártunk ott LOL)
Azért, valljuk be, nagy pofon lenne a fogyasztói társadalomnak, ha kiderülne, hogy szintetikus eredményeken kívül nincs hallható különbség.
Persze igazán profi cuccot még nem hallottam szólni, ezt azért tegyük hozzá. Maximum bemutatótermekben, de ott ugye közel sincsenek méregdrága kábelek, legalábbis a legtöbb helyen, illetve, ahol én jártam, ott biztos nem.Na mindegy, én továbbra is benne vagyok egy próbavásárlásban, ha páran még csatlakoznak, és persze a teszteket is bevállalja valaki, aki nem elfogult az eredeti termékekkel, és valós eredményeket ad vissza, akkor is, ha az esetleg romba dönti az eddigi világnézetét.
-
Toobee
veterán
Ezek a mai lányok nagyon korán érnek, néha bajban is van az ember, hogy ezt már szabad-e, vagy még nem
-
BBéci
legenda
Én is háklis vagyok a borok minőségére, mégis kedvencemmé vált a Turán, amit ezek szerint meg sem kóstoltál.
Azért, mert xy egy adott helyen és pillanatban nem érzékel valamit, még nem biztos, hogy az nem úgy van, ahogy másik 5-10 ember érzékeli. Tehát arra akár érdemes költeni!
A két Norma közé csatlakoztatott Transparent XLR akkora változást, javulást idézett elő, mintha a készülékeket eggyel magasabb kategóriásra cseréltük volna. Hihetetlen, de szó szerint igaz. Kipróbáltuk YG Carmel (20000 euró/pár) hangdobozokkal is, azok még jobban felnagyították a különbséget. Abban a tesztben szerepelt a Furutech LineFlux is.
És annak az XLR kábelnek a nagyobb testvérét használja Xtreme topiktárs, nem véletlenül cserélte le, hallottam az általa okozott változást. Csak fogtam a fejemet, nem akartam hinni a füleimnek.
Nem kell egymás mellett lennie a két rendszernek, mert amit hónapok óta hallgatsz, annak minden rezdülése bevésődött az agyadba. -
BBéci
legenda
Ha a Valhalla RCA és a Transparent XLR közti különbséget zongorázni tudnám, a Carnegie Hall-ban lépnék fel dollármilliókért. Ezt Xtremetunig Öcsi (és a feleségem) is tanúsítja.
A tápkábelekre ugyanez vonatkozik. Részletek vesztek el, csökkent a dinamika, összeesett a sztereó színpad.
Ehhez persze az is hozzá tartozik, hogy 20 éve folyamatosan tesztelgetek, hasonlítgatok, arra van ráállva az ideg- és hallórendszerem, hogy a különbségeket felfedezzem. -
bajnokpityu
félisten
Nonono, ezt félrehallottad.
Kornernél összességében jobban szólCsak a mélyben volt jobb Nálad,mint a Kornernél.
Magasban bizony csuklóból veri a supra azt a Habiát, és gyanús, hogy középben is verné.
Igazából a Kornerben csak a mélyével volt gondom a sima 247 esetén. Nálad azért volt jó hallani a 247et, mert bizonyított a doboz, hogy nem kell félteni mélyek tekintetében. Több van a BEnek, vagy a nagytesóknak, de azért elég jó a sima 247 mennyiségre is,minőségben meg pláne.
-
Tamoo
nagyúr
Rajtad áll, hogy kipróbálod-e. Nem kerül semmibe, megvenni nem muszáj. Ha nem tapasztalsz változást "igazoltad magad", ha meg javulás van örülsz és esetlegesen megveszed.
Ha nem kellene postázással kínlódnom, biztos kipróbáltam volna egy rakás kábelt. (mondjuk így is megfordult nálam mostanában egy-kettő).
-
bajnokpityu
félisten
Mélyével semmi baj nincs annak a kábelnek. Ezt az ezüst(özött)akkor rossz mély,nem tudom ki terjeszti, hirtelen nem is jut eszembe olyan drót,amire igaz lenne.
Inkább az lehet,hogy aki előtte laposabb drótot használ, hirtelen sok-sok magasat kap.Egyébként a saját véleményem, hogy Elac sokkal jobb kábelt érdemel annál.
-
Tamoo
nagyúr
-
törölt tag
Ezt jól is teszitek, egyetértek.
(#17245) Ed Parker
... Mit választasz ezen szét? Úgy érted hogy vannak a tech demo filmek, mint a battleship, ami tartalmilag egy nulla, mégis látványban és hangban viszont jó?...
Pontosan. Vegyünk 2 frisebb példát, a Black Swan BD nem azért van meg, hogy beletekerjek egy látványos jelent, vagy egy fejletépő hang miatt, hanem hogy valódi filmélménnyel gazdagodjak, akár többször is. Elejétől a végéig film-kép-hang tökéletes egyvelege.
Aztán vannak az általad is említett tech demo típusú filmek, pl Avengers, melyeket elejétől a végiig sosem néznék meg. Hányan vagyunk hang-kép őrültek, akik néhány jelenet miatt képesek megvenni ill tárolni ehhez hasonló filmeket, ellenben újranézni sosem fogják. Sajnos nagyon ritka, hogy a 3 dolog együtt járjon egy filmben.
-
xtremetuning
addikt
" egy qrva sokol rádióhoz hajolva is lehetett hatalmas zenéket hallgatni, az agy nem egy műszer, az élmény a lényeg."
Sok esetben igazad is lehetne, de megnézném ahogy egy Patricia Barber - Use me dalt próbálnál értelmezni rajta....
Ki sem hallanád azokat az oktávokat, amiktől normál rendszeren libabőrös lenne a karod
Nem rossz a hasonlat, de több sebből vérzik.
-
orbano
félisten
nincs most sajnos otthon egy nagy durranás rendszerem, gyűjtök egy jó erősítőre, az a gyenge láncszem. hallgattam rajta Louis Armstrong-ot (valahonnan lett aztán behozta winamp). elváltottam, mert idegesített a papa fülsüketítő trombitája. aztán felhoztam a kocsiból járatni egyszer egy relatíve igényesebb UP-OCC kábelt. 3 napnyi járatás után rátévedt megint a shuffle egy ilyen dalra... éjfélig hallgattam, nem bírtam abbahagyni. és sok mindennel vagyok így: van amit szívesen hallgatok youtubeon is, mert az érzés, a hangulat a lényeg, de ahogy javul a hallgatott eszköz minősége, nő a szívesen hallgatott zenék köre is...
milyen elacod van? és hozzá milyen denonod? el60-hoz keresek valami jó meleghangú, dinamikus erősítőt, de foglalmam sincs merre szaglásszak...
Dorian: tudom, nekem is kb annyi a keret egyelőre otthoni hifiben, így 20 éves cuccokkal operálok. de ez egy meglehetősen véges piac az új termékekéhez képest. és egy ilyen 100k-s hifi is messze túlszárnyalja az átlag, "zene"hallgatásra használt berendezéseket...
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
"és az neki hány forintot ér"
pont erről beszélek, hogy mi lenne, ha ezt kihagynánk, és nem úgy vásárolnánk, hogy nekem a mozi ennyit és ennyit ér, hanem létezne az az opció is az emberek fejében, hogy nem vesznek semmit. persze az igényteremtés a reklámokban sajnos túl jól működik...
használtat ne hozzuk bele, az a piac kis %-a és az is marad. nyilván én is úgy vásárolok, ahogy minden kispénzű igényes ember.egyébként sokat foglalkozom a témával, direkt tesztelem az embereket, és meglehetősen nagy százaléka van úgy vele, hogy úúú ez nagyon jó, de sose vennék mert drága. mert ügyesen kialakult a sztereotípia, hogy a jó az drága. egyébként sajnos borban és kávéban is. nápolyban egy hétvége alatt több kávét ittam meg, mint itthon egy év alatt... pedig ott olcsóbb egy kávé a főtéren, mint nálunk egy starbucksban... egyszerűen csak az olaszok nem teszik a szájukba a sz*rt... mi meg igen.
Ed Parker: valahogy éreztem, hogy ez a fellengzős duma fog következni... de ettől sajnos nem lesz igazad. sőt, nem is különösebben vág a témába. egyébként ilyen összegeknél már megfelelő helyiség is kell, ami pedig nem minden esetben anyagi kérdés, ott már jön a feleség faktor is, nem mindenki akar QRD duffúzorokat a szobája falán, meg basszuscsapdákat a sarkokban, stb...
-
BBéci
legenda
Amikor teszteltem, 1,25 M volt az ára, ahhoz képest is szuper áron vetted, irigylem is piszkosul.
Bár úgysem férne a hifiállványomra, azt laposabb előfok/végfok pároshoz terveztem.(#16931) Tonyo
A Focal beriliumja tényleg jobb, talán a Scanspeak Revelator is, de utánuk a JET jön. -
BBéci
legenda
A lényeget illetően teljes mértékben igazad volt és van, azt nem is vitattam, csak bántotta a szememet a 2,3 M forintos ár. A Horn árképzése eléggé elfuserált, aki nem ellensége a pénzének, megrendeli az erősítőt Németországból és szállítási költséggel együtt is jóval kedvezőbb áron jut hozzá. Pici kereséssel USA-ban is találnánk az 5500 dollárnál sokkal olcsóbban.
Vikthor!
Addig voltam kizárólag DLP párti, amíg nem próbáltam ki a TW9000-et. Sajnos az olcsó, 800e alatt kapható DLP vetítők nem valami "hűde" képminőségűek, viszont az említett Epson lenyűgözött. A projektor.hu és az avforums tesztjeit érdemes elolvasni. -
Ed Parker
nagyúr
Én még burr brown chip-ből nem hallottam jót,valahogy mind furcsa
Az olive media szerverembe egy 1792A van, mégsem tetszik a hangja, az arcam dac-ját használom.
Abban egyetértünk hogy a minőségi alkatrészek régen és ma is drágák.
Csak egy bizonyos szint felett építenek ilyet bele.
A többi rendszerint ugyanaz a nyák, némi extrával.Amit meg írtál a sztereo hangról, az areadvd tesztje szerint az is kiváló a Yamaha esetében, ha a teszternek hihetünk.
-
Ed Parker
nagyúr
Én nem hallottam sem a tiedet sem ezt, viszont az eladó szerint amikor ez a gép aktuális volt, igazi nagyágyúnak számított.
De kétségtelen hogy ezekbe a régi csúcs modellekbe már akkor belerakták a létező legjobb teknikákat és a legjobb alkatrészeket, ami csak a mostani újabb olcsobb gépekben jelennek meg. -
bajnokpityu
félisten
Alapvetően egyetértek. De tényleg egymás mellé kéne tenni egy HDMIs vasat egy őskövület mellé. Jó láncokban,jó kábelekkel, hogy az erősítők legyenek a szűk keresztmetszet. Ilyet még tudtommal senki nem csinált.
Hogy ne legyen teljesen egyoldalú a dolog(és tényleg legyen kedv tesztet csinálni, hogy nem egyértelmű az öreg vas győzelme):
Denonnál régebben azt mondták, hogy a magasabb kategóriás hangot szépen eladta olcsóbban is, évekkel később. 2106ot pl bőven verte a 2309,miközben azonos kategória. (2106 120ba került a 2309 meg 240be,de tudásban meg sokkal-sokkal többet tud, tehát szolgáltatás került 120ba), de hogy mennyit spórolt még a kapcsoláson, hogy olcsóbban adhassa,ez is jó kérdés.150ért új HM erősítő boritékolhatóan szar lesz, ezzel nemigen lehet vitázni. És ha egy eredeti árának felébe-harmadába kerül, de már HD képes erősítő, amit most használtan kb 150et ér, ezzel engedjük össze?
Szerintem 2-4 éves 150rugós azonos márkájú erősítővel kéne összehallgatni a nagy régi monsztereket.
Tippem: koaxon, analógon a régi vas győz, ha meg HDMIn kapja a jelet a modernebb gép kijön 1:1re.
-
Toobee
veterán
-
bajnokpityu
félisten
-
tdd587
őstag
Szerintem ezen kívül van egy kapacitáskorlát az agyban a zenére is. Tapasztalatom szerint egészen más élmény napi 1-2 CD-re rákészülni esténként és odafigyelni, élvezni, mint egész nap lefárasztani valami háttérzenével az agyat és aztán otthonra már nem is marad semmi a nagy zenehallgatási vágyból.
-
tdd587
őstag
Kezdő hifisként én sem hallottam a tábkábeleknél semmit. Pedig nagyon akartam. Valamit, hogy tisztábban szóljon, valamit, hogy mélyebbre/magasabbra menjen. Bárminek örültem volna, csak halljak valamit. Aztán egyszer ott maradt nálam egy furutech elosztó (saját kábellel) egy hétig és amikor vissza kellett adni, akkor döbbentem le, hogy mennyire karcos, reszelős hangja lett a CD lejátszómnak. Akkor egy pár perces ABX vakteszten biztosan megbuktam volna vele.
Ez az egész hifizés egy hosszú tanulási folyamat, ahol rengeteg dolgot kell elsajátítani és szerintem csak egy része ennek a fül (agy) felfejlesztése a megfelelő szintre, meg hogy mire kell figyelni, mik azok a jellemzők, amit te általában meghallasz (tehát teszteknél fel fogod tudni használni a magad javára). Türelem, akarat és önismeret is rengeteg kell, különben a dolgok sosem fognak a helyükre kerülni, csak égeti az ember a pénzt - amíg van mit, aztán feladja az egészet.
Hifistaként igenis komoly teher, amikor nem jön ki a különbség, pedig kétszer annyiba kerül. Nehéz megemészteni, hogy nem hallom, pedig kellene. Vagy elismerni, hogy nincsen rá szükségem. Elismerni, hogy most nem megy, mert nem tudok figyelni.
Szóval tesztelni csak türelemmel, odafigyeléssel, nem erőlködve. Ha nem megy, akkor sincsen baj, vannak ilyen napok is bőven.
-
bajnokpityu
félisten
Nem állítok. hifiben, maximum véleményt merek formálni
Nah, ez korrekt. Ilyenben benne lennék a leendő láncommal.
Egyébként nem tudom olvastad-e, egy HSZemben leírtam a tapasztalatokat erősítő építésben. Hogy alapvetően egy adott kapcoslás egy skálán tud mozogni, és egészen szélsőségesen meg lehet változtatni a hangját. (lásd pl Hivox tuningok) -
törölt tag
Nem tudom értem-e: mire akarsz kilyukadni (gondolom házigazda mivoltodtól messze áll a trollkodás vagy a kötözködés, ami a jelenlegi munkakörömből adódóan tőlem is) de emberi érzékenység szintje is más-más egyénenként. Te nem hallottad a különbséget, Béci igen (különben nem tesztelhetne!) és XT is (különben nem fizetett volna 5000 €urót egy kábelért) tehát számodra elveszik a kábel előnye.Neked ez tehát nem nyújt semmi pluszt,igy maradhatsz az olcsóbbaknál. Shakti-követ nem próbáltam-láttam, igy ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni, de digitális hangátvitel különbsége kölcsönkábelekkel a régi Denonomon is simán kijött.
-
tdd587
őstag
Szerintem otthon, a saját megszokott környezetben hallottad volna. Idegen helyen annyi az új/más élmény, hogy csak nagy általánosságban lehet azonnal véleményt mondani.
A másik, hogy tapasztalatlan fül (agy) nem tudja, hogy mire kell figyelni... így kábelt kicserél, aztán várja a nagy hatást, a valamit, az akármit, de aztán semmi. Kezdő hifiseknek tényleg a kábeleket kell a végére hagyni... nehogy valami olyasmit várjanak el attól a dróttól, amit nem is tud.
-
bajnokpityu
félisten
Erre az O2es füleserősítőt tudom hozni. Abszolút értékben mondom, nem nagy szám az erősítő.
Ott az volt a felajánlás, hogy bárki tud olyan jó diszkrét erősítőt építeni, ami megveri az opás cuccosát, akkor pénzt ad.Namost, tudok jópár embert, aki tud jobbat, akár én is, szóval nem nagy szám. Ez meg egy kicsi ország, én meg xarok az O2re, mert sejtem, hogy sok sok mérés utána kihozná,hogy övé jobb. Fülre meg nem. Namost,akkor patthelyzet?
amikor tápkábelt próbáltátok, BBéci hallott difit?
Nagyon ritkán sikerült két különböző kábelnek nagyon hasonló hangot kihozni. (meg ilyen réz,aminek ezüsthangja van,stb...)Ugyanúgy ki fogod hallani,mint nálam a dugófordítást.
-
törölt tag
"ugyanúgy ne állítsd bármiről, hogy van különbség, amíg nem méred ki ugyanígy műszerrel"
Nekem mindegy a müszer. ha hallok különbséget, kell akkor lennie különbségnek, különben nem hallanám, ha meg nem hallok az se jelenti azt egzzaktul hogy "nincs" (mint e Bécinél) hanem hogy ingerküszöb alatti.
Müszer annak kell aki nem hiszi el. -
-
Ed Parker
nagyúr
De ezt ne így nézd már.
Élményt, élvezetet nem lehet mérni.
Hogy méred le hogy gumival vagy gumi nélkül jobb a sex?
Hogy méred le hogy egy Porsche vagy Bugatti veyron gyorsulása 0-200km/h-ra okoz több örömöt?
Ezek nem fizikai tények, ezek egyénenként változnak.Én is részt vettem pár abx teszten és érdekesek az eredmények mindig.
Vannak dolgok, amik azonnal megfognak, instant get és a többi ami nem érdekel és ennek a dolognak semmi köze az árhoz. -
Ed Parker
nagyúr
Persze ez így is van, de ne csak a kábeleken lovagoljunk, direkt komponenseket írtam.
Te is aztmondtad hogy az új denon avr-nek jobb hangja van, tehát változtattál a rendszeren, az eredmény számodra jobb lett.
De irhatnék itt bd lejátszót is vagy LP, CD játszót is, van köztük különbség, az egyik jobban éri az árát a másik kevésbé, de mások.
Azt meg mindenki maga és legfőképpen a pénztárcája dönti el hogy hangban, képben hol áll meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged