- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gboszi #146667 üzenetére
Én 2 darab 20 centis ventivel csináltam meg a korábbi szekrényemet. Sokat töprengtem én is, hogy miről menjen, aztán végül egy régi laptop tápról megy és szuperül működik. Olyan halk, hogy egy piros ledecskét is tettem be, hogy világítson, ha mennek, nehogy elfelejtsem kikapcsolni. Mivel akkor az volt itthon, távirányítós kapcsolóval indult és állt le, de ha tovább használtam volna, akkor továbbfejlesztem. Pl. olyan elosztó, aminek van master konnektora, ami bekapcsolja mellette a slave konnektort és akkor a master az erősítő. De még ennél is van biztos jobb megoldás. A ventiken nem szabad spórolni, mert tényleg halk kell és sokat megy. Az is jó, ha fordulatszámot tudsz állítani, mert nem kell sok a szellőzéshez.
Fontos még a porszűrő is.
-
hétalvó
addikt
válasz
gboszi #135961 üzenetére
nem lesz itt semmi ilyen
ez nem cel. akit erdekel atjon es megnezi.
nem akarom a szkeptikusokat atteriteni.
el kell jutni idaig egy rendszerben, hogy ezeket kidobalja.
eddig en is anti hdmis voltam. mostantol annyi, hogy van kulonbseg, de sokaknak ez nem fogja megerni, foleg, ha tobbe kerul egy kabel, mint pl az erositoje, de ha valakinek van egy jobb kivetitoje tegyen egy probat.amikor pedig a baratod itt ul melletted nem tudja mennyibe kerul a kabel es annyit kerdez, hogy biztos, hogy csak a kabel a kulonbseg a ket kep kozott, akkor igen van ertelme az egesznek. majd a vegere ott tarunk, hogy a regi se volt rossz, de az uj egy nagy elore lepes. bar az arral van baj...
sokba kerult ez a htpc tapcsere -
VoidXs
nagyúr
válasz
gboszi #135961 üzenetére
Meg tudják ám magyarázni. Olyasmi válaszokat tudok rá elképzelni, mint hogy "az első pár órában a rajta átfutó elektromosság elporlasztja a gyártáskor bekerült idegen anyagokat" - ami amúgy meglepődnél, kémiailag részben igaz, csak semmibe nem szól bele, HDMI-nél meg pláne nem. Olyan ez, mint a chemtrailesek, oltásellenesek, és társaik.
Kéne egy ilyen céget csinálnom nekem is, hatalmas potenciális nyeresége van. Növelem olyan helyeken az anyagminőséget, ahol tök mindegy, aztán eladom százalékonként exponenciálisan növekvő áron. Pár extra terméket is simán be lehetne húzni a sorba, mondjuk "hangfeljavító varázsdobozt", amiben van sok színes kábel meg villog meg kiírja a neved meg mittudomén, konfigurálható egyedi csavarokkal, ventilátorokkal, továbbá az egység testére kent festékbe is lehet tudjaazég, alumíniumot keverni, mert az távol tartja az Illuminatit a HDMI jelfolyamodtól, amit az köztudottan, - természetesen rövid ráhallgatással igazolva, a mérőműszer selejt - módosít.
-
arcitec
addikt
válasz
gboszi #135844 üzenetére
Az a lényeg ki mit hall ki és neki mi a tetsző, van akinek ez nem jön le, vagy nem akarja.Nem biztos , hogy mindenki a matek szerintit akarja hallani, ez az izlés. Vegyed azt ami tetszik a saját füledhez és nem máséhoz.
És akkor nem az lesz, de jót vettél a szomszédnak tetszik, csak te nem érted ...
Ombe amúgy teljesen igazad van , nincs semmi baj az ajánlásaiddal, de annyit megjegyeznék és pedig írtam fentebb is és ez mindig elsikkad az értelmezésben, hogy az OPTICON-t is meg lehet szerezni a lista árnál olcsóbban is....sőt ... -
-
Squirrel
őstag
válasz
gboszi #133506 üzenetére
Akkor van még 2 napom, még jó, hogy szabit már most kivettem. Az a baj, hogy már elfelejtettem, hogy a mosógépben, mosogatógépben mit kell állítani, egyelőre velük újítom fel régi barátságunkat. Hihetetlen, ha nem én kezelek valami háztartási gépet, egy év alatt is elfelejtem, annak idején mit is kellett nyomkodni rajta. Aztán estére jöhet valami mozi.
Fejhallgató-topicból is van belépő és haladó szint?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
gboszi #133427 üzenetére
Dehogyisnem, simán lehet. Az egyik fórumtárs 20 nm alatti szobában mozizik, és ott a hang az azért több mint rendben van (a mozi mellett a sztereó rész is). Nyilván jobb lesz egy nagyobb szobában, de jó elhelyezéssel, és megfelelő komponenssekkel van élet 20 nm alatt is
.
-
BBéci
legenda
válasz
gboszi #133427 üzenetére
Lehet, de szerintem nem 1,9-2,2 méterre a centersugárzótól, hanem minimum 3-ra, de inkább még messzebb ülve.
Amikor látni akarom az összes apró részletet a képen, a tévétől 2 méterre ülök egy puffra és rettentően zavarnak a túl közeli hangsugárzók. Ez is egyéni ízlés dolga. -
BBéci
legenda
válasz
gboszi #133417 üzenetére
Ennek semmi köze a szabályos háromszög szeretetének vagy elutasításának.
Számtalanszor leírtam azt a tapasztalaton alapuló megállapításomat, mely szerint egy 50 colos tévéhez illő optimális nézési távolság nem hozható össze a hangrendszerhez passzoló hallgatási pozícióval.
Éppen az előbb említett 190-200 centis centersugárzó közelség miatt. Akinek az bejön és nem zavarja, egészségére, engem vallatni lehetne vele. És a jelek szerint az Audyssey sem képes normálisan működni.
Vagy nagyobb TV, vászon kell, vagy lemondás a kép apró részleteiről. -
arcitec
addikt
válasz
gboszi #128436 üzenetére
Igaz nekem Opticon-ok vannak, hátul 1-es, megkérdeztem annó én is, nem kellene 2-es, de mondták nem, ez nagyon jól szól. 25m2 a nappali. Nekem megfelelnek, főleg úgy, hogy hátsó surround hang nem nagyon van újabban sajna. Talán az Útvesztő filmet néztem párszor ha volt igazán élvezhető hang, na de akkor aztán szólt,akinek magasan van ilyenkor tényleg üthet (Atmos nélkül is).De ez is olyan mint az Atmos, kevés...
Az enyém hasonló, csak kicsit kisebb, ami azt jelenti 25m2, de a mozi kisebb helyen van benne. U.U mint nálad, hasonlóan a mozi tér 12-15m2 -
dunkel
őstag
válasz
gboszi #125025 üzenetére
Gondolom egy ilyen kellene. Hogy ez jó lesz-e nem tudom.
-
Joshi
titán
válasz
gboszi #124638 üzenetére
Időközben megtaláltam a beállítást és tudja. Egyenlőre az a gondom, hogy csak bemenetekhez lehet beállítani ilyet, szóval a BD, PC Aux stb-hez oké, de pl a Net rádiónál ezt a lehetőséget nem találtam. Most azt csináltam, hogy kikapcsoltam a subot és a többi dobozt, csak a frontok vannak így oké. Vicces.
-
fehér_ember
addikt
válasz
gboszi #124007 üzenetére
Nézd át mégegyszer hogy mindent jól definiáltál-e az erősítő menüjében, illetve a mélyládán is minden jó helyre legyen dugva, tekerve. Különösen, hogy a subkábel tényleg az LFE-be megy-e. Nálam pl. a subon lévő 2 RCA közül a "nem LFE-s" +12dB-es. Ha Y kábelt használsz akkor próbálj csak 1-et bedugni a 2 csatlakozó közül.
-
IceRocko88
csendes tag
válasz
gboszi #115715 üzenetére
Pl. hogy egy sima sztereóból is lehet 5.1es hangzás. Akkor biztos lehet 2.1et is. Csak nem jövök re, milyen beállítás mellet. Persze ebbe tényleg én vagyok a bűnös, mert számítógépen is meg tudtam csinálni, hogy a sztereó zenét 5.1be küldje ki. Nem hinném, hogy a 21.században ez olyan nagy varázslat lenne.
Az viszont eléggé feldühített, hogy ha visszajön az áram, akkor bekapcsol. Egyik standby-os eszközömet se kell kikapcsolni.
Ha visszajön az áram, akkor újra standby-ba állnak. Ennek is ez kéne.
Azért kéne a mély, mert a nappali nagy és a mély elveszik. Persze csodát nem várok ebben a kategóriába, de szerettem volna egy minimálisan több mélyet.
-
Norbi 72
veterán
válasz
gboszi #111984 üzenetére
Azon nincs..
A legolcsóbb megoldás egy használt sztereó,és egy hangfal átkapcsoló.
-
törölt tag
válasz
gboszi #109643 üzenetére
Gondolom az erősítő annyit lát hogy nem sikerül az autentikáció, az okát már nem. Biztos meg lehetne oldani máshogy is, de ez jelenleg ilyen.
Amúgy a lap alján kiemelték hogy csak prémium előfizetéssel működik, de ingyenesen kipróbálható.
-
Csabroncka
addikt
válasz
gboszi #104355 üzenetére
Sokan erőltetik a kettős erősítés fontosságát, ugyan akkor a várható eredmény nem mindig olyan egyértelmű. Pontosan emiatt én egyszer megkérdeztem itt, hogy miért van az, hogy van drágább nem kettős erősítésű hangfal.
Válasz nem érkezett rá, tehát elkönyveltem magamban, hogy a hangváltó nem feltétlen egy "rossz" dolog. Magánvéleményem szerint az a hangfal ami alkalmas kettős erősítésre, azt érdemes úgy is bekötni. Ugyanakkor egy ugyan ilyen ár/érték kategóriájú nem kettős erősítésű hangfalnak nem lesz semmivel sem rosszabb a hangja az előbbinél. Rendszere és lánca válogatja....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest