- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
"..supports all resolutions up to and including 1080p/60"
Szóval max HD anyagot enged át plusz semmi HDR-t.
Ha tetszik az Arcam és a zene is fontos, akkor Én biztos maradnék ezen a vonalon. Arcam AVR390, megy rajta az 4K/60Hz, HDR10/Dolby Vision és ehhez már van dirac kalibráció. Aprón most van egy jó áron. -
A 4k tv-ből esetleg vissza lehet majd kapni az erősítőbe a HD hangot veszteség nélkül?
E-ARC szükséges Mint tv, mint erősítő oldalról. Nameg ezt támogató min 18 GBS átvitelű HDMI kábel.
Milyen jó ár/érték arányú erősítőt javasolnál az Arcam helyett? Zenét is ezen hallgatok, főleg TIDAL hifi és master minőség.
Denon 6700H Marantz Cinema 40, de ha van akkor CA és ujabb Arcam pl AVR 21 is jó -
VoidXs
nagyúr
Érdemes. Fontos infó, hogy a 1080p azt jelenti, hogy csak a fényerő 1080p, miközben a szín csak 540p (ilyen a BD szabvány, hiába lenne lehetséges ezt jól is csinálni). Ez bizonyos esetekben komoly problémát okoz (szikrák, konfetti, autók körvonala), ezért ajánlott minden esetben a 2160p, mert ott már teljesen ki van használva a 1080p.
-
Quetz
őstag
- Nem érdemes
- A VLC tud lejátszani 4k-t:
3.0 HighlightsVLC 3.0 "Vetinari" is a new major update of VLC
-VLC 3.0 activates hardware decoding by default, to get 4K and 8K playback!
- It supports 10bits and HDR
- VLC supports 360 video and 3D audio, up to Ambisonics 3rd order -
Dorian
félisten
Köszi a tippet!
- Jó lenne tudni, hogy az adott testsűrűségű, vastagságú habszivacs spektrálisan milyen elnyelési tényezővel bír. Mivel hangszigetelési alkalmazásokhoz is ajánlják ezért lehet, h fellelhető róla vmi mérés.
- Te ezt milyen keretbe tetted bele, mivel burkoltad, vontad be?
- Mennyibe kerül? -
Vicarious1
aktív tag
-
"nem mindegy, hogy "valós" vagy "pszichés"?"
Amíg a placebo által nyújtott örömfaktor és jóleső érzés az otthoni falakon belül marad, addig szinte mindegy, mert magánügy. Abból max önbecsapás lehet, ami senkit nem érdekel, mindenki úgy élvez, ahogy akar. De amint nyilvános fórumokba kerül információ és tény gyanánt, hogy X eszköznek y hatása van mert én ezt "tapasztaltam", akkor már nagyon nem mindegy, mi az igazság a konkrét eszközzel kapcsolatban, nagyon nem mindegy, hogy az az infó valós-e, vagy csak a tudatunk szerteágazó, bonyolult és becsapós játékainak az eredménye.
-
DJMDJM
tag
Ha úgy vesszük elcsesztük, de ha úgy, ahogy eredetileg gondolkodtunk, hogy 1 évben hányszor megyek padlásra és főleg mi okból, gyerekek biciklije elrak télire vagy ha már kinőtte, műszaki cikkeim dobozait itt tartom, gyerekek medencéje, tartozékai itt tárolódik télen, egy-két limlom, akkor mennyivel jobb már, hogy az ilyen dolgokat nem a lakáson kell keresztül vinni, ha vmelyik irányba mozognak, hanem kényelmesen a teraszról egy elég nagy padlásajtón keresztül. Viszont megérte, hogy piszkálsz a dologgal, mert támadt egy ötletem, meg is kérdezem a havert, hogy kivitelezhető lenne-e.
De visszatérve az eredeti kérdésemre, ami úgy látom annyira megdöbbentett mindenkit, hogy ignoráltak is, megpróbálok konkrétabb lenni.
Melyiket javasolnátok ezek közül, de nagyon szívesen vennék alternatívát is:
Denon AVR-X6200W
Denon AVR-X7200WA
vagy
Arcam AVR450 amit találtam most használtban. Jelenleg hálószobábaés meglátjuk mit hoz a jövő.
-
arcitec
addikt
Hova rakva az a hűtő, az erősítő tetejére, a szellőző rácsra? Ha így van a sajátomra nem tenném rá...Jó pár cm van hagyva úgy 4-5 min. ha nem több a fölötte lévő polchoz képest, épp hogy langyos ..
A laptop rá van helyezve, az átadja a keletkezett hőt a hűtőfelületnek, amit a ventilátor a környezeti levegővel hűt le.Nem lenne jobb az erősítőben keletkezett hőt a szellőzőrácson keresztül hagyni eltávozni? Mert így nem tud... Ha nem így van, akkor nem szóltam ... -
Dorian
félisten
Mondhatunk itt bármit, hiába ismerjük az Arcam 400, a Denon DA300, a Hivox erősítő hangját, azt nem tudhatjuk, Neked megérné-e, nem tudod mástól várni a megoldást.
Azt tudom mondani, hogy nekem a Denon 4520 mellé megérte a Denon DA300, de a Hivox sztereó még jobban. Tidal-t soha nem hallottam.
Viszont én is azt gondolom, h pesti révén egyszerűen ki tudod próbálni mindegyiket. -
Patice
nagyúr
Külső DAC biztos hozna a hangon. Nem biztos, hogy vennék mellé egyből sztereó erősítőt is.
A DAC után a következő lépést hangminőségben inkább egy dedikált zenelejátszó gép hozna.
Ezek után gondolkodnék a TIDAL
helyettmellé más forrásban is. Bár még sosem hallottam mit tud a TIDAL. Én inkább magam szeretem tárolni a zenéket. -
Tamoo
nagyúr
Nem tudom én mennyire minősülök tapasztaltnak.
Ami biztos... más lenne. Az hogy mennyivel jobb az egyéni mérce kérdése. Még meghallgatás után is van aki azt mondaná sokkal, van aki azt, hogy nüansz.
Mivel fővárosi vagy, szerintem ezeknek a kipróbálása saját rendszerben nem lehetetlen küldetés. -
tomic
addikt
Tovàbbra is azt mondom,hogy ha van elég hely,hogy szellőzzön akkor felesleges,persze àrtani nem àrt egy plusz venti. Ha annyira forró a teteje és amúgy erre a tipusra ez nem jellemző ez akkor nem marad màs hàtra mint,hogy felhîvd a szervîzt vagy bevidd egy àtvizsgàltatàsra. Szerintem kibirsz 4000 ft költséget plusz azt a kis időd mîg megnézik.
-
tomic
addikt
Jól emlékszem neked is Arcam 400 van? Mert ha igen akkor nagyon érdekes amit írsz,mármint,hogy a kezed alig bírja el. Nálam langyos,max. meleg a teteje.Még soha nem volt forró pedig még nyáron is néztem. Most kb 24 fok van a szobában és több mint 2 órája megy és hallgatjuk,de rátudom tenni a kezem akár hosszabb ideig is.
Lehet jobban jársz ha megelőzöd a bajt és felhívsz egy szervizt és megkérded őket mi a véleményük róla. Ventivel nyilván nem ártasz neki,de normális eseten még az sem kellene szerintem. -
bajnokpityu
félisten
70-100Hz környékét egyik lap alakú csillapítás se fogja leszedni.
Krisztián sarokba való basszuscsapdái viszont 40-90Hzig nálam jól működtek. Ez kőzetgyapot háromszög+szivacs előlap kombinációja. Kell vagy 4 belőle, hogy érzékelhető legyen a hatása.
Tamoo:nyilván, az hozzátartozik a munkához, de ettől még nem tudok róla, h Krisztián paneleit túl sok helyen mérték volna. nekem viszont van emos mérésem előtte-utána állapotról.
-
-
Nemir Ombe
addikt
Figyelj: hülyeségeket kérdezni én is tudok.
(a benzin vs BKV bérlet között szerintem te is tudod a különbséget, környezetvédelem, forgalomterhelés, stb, ezért lesz "dugódíj" is. Általában: akinek van autója, annak pénze is tankolni (vagy ne tartson fenn autót), BKV-val meg vagy azok járnak akik nem akarnak/tudnak autót fenntartani vagy "környezettudatosak" és ezért használják.
(mellesleg ha rajtam múlna a benzin árába beleraknám az összes adót ami a kocsikra van és min. 1.000Ft/L lenne, nem lenne ennyi idióta az utakon és mindenki csak akkor "fizetne adót", amikor használja is autót és nem akkor is, ha az "csak áll" a ház előtt)
De szerintem ezt fejezzük be, nagyon off .....
-
Nemir Ombe
addikt
Pedig egyértelmű és világos.
Ha ÁFA-s számlát kérsz, nem vagy magánszemély (mit is csinálnál vele?), ha cégként/vállalkozóként vásárolsz nem illet meg a 14 napos elállás.
Ha magánszemélyként (blokk ellenében és itt ne keverjen meg, ha egy bolt rendes számlát állít ki magszemély részére) vásárolsz, akkor 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz.
(mindez a rengeteg fals, cégre vásárolt, de magánfelhasználásra kerülő/került termék miatt van, ami valljuk be sok esettben jogos is)
(#120223) Dorian
A BKV bérletnél jogos is, mert aki cégként/vállalkozóként vásárolja leírhatja/visszaigényelheti, a magánszemély ezt nem tudja, neki igenis legyen olcsóbb.
-
kigyi_23
addikt
Igen közben én is átgondoltam és rájöttem, hogy amúgy is nagyon gyorsan közlekedik ott az infó tehát értelmetlen enne késésén gondolkodni max a kábelkülönbség áll fenn ahogy írtam is.
Remete1: Nekem volt digit jelet fogadó Genius-om is (DD és DTS dekódolással). Nem volt egy nagy szám, de sokba került
Akkoriban még nem ismertem a HM vasakat és különben is valahol el kell kezdeni.
Bence3111: számítógépre, olyan DVD lejátszóra amelynek van analóg 5.1 kimenete és bármire aminek van analóg 5.1 kimenete
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest