- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #167461 üzenetére
“Csak” 270 cm.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xtremetuning #167414 üzenetére
Valóban, magyar boltban nem találtam. Az én kezemben csak Vodka volt, de olyan ócska kábellel még nem találkoztam. Konkrétan a feje pár mm-el kisebb volt a szabványnál, így a porvédett aljzattal, ami arra épít, hogy a fogak a végén állnak ki, nem pedig csíkok (pl. ami a laptopomon van), nem is használható. Pedig pont úgy vannak kitalálva, hogy egy hitelesített kábel éppen kontaktot tud teremteni. Kezdem azt hinni, hogy ez a gyártó még erről is hazudik, nem lenne meglepő. Rendszeresen buknak az ilyen teszteken és nagyobb adatsebességet igénylő formátumokkal.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #167414 üzenetére
Például a rendszeredben, ha jól tudom.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #158013 üzenetére
Igaz igaz,haladóban minimum szint a 2 db szubláda.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #157982 üzenetére
Igazad van, hogy vásárlás elött mindenképp érdemes helyre tenni, hogy az adott eszköz milyen akusztikai környezetbe fog kerülni, és ennek függvényében érdemes az összeget kiadni.
Viszont a legtöbben átlag nappaliba/szobába építenek rendszert, aminek nem csak a mozizás a funkciója, és nem csak egy ember (hifi fanatikus) használja...Párom pl kifejezetten nem rajong ezért a hobbiért, és rá kell beszéljem, hogy valamiféle módszerrel legalább a csupasz falakat tüntessük el..
Ettől még természetesen tény amit leírtál, de alighanem a legtöbb felhasználónál ez kompromisszum lesz, amivel meg kell barátkozni.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #157982 üzenetére
"Csak az a baj, hogy amíg az akusztik nincs rendben, azt sem tudjuk, hogy az előző komponensek mit tudtak volna, ha ki tudják futni magukat."
Továbbá azt sem tudják, mit tudnának a mostani komponensek, így azok árának jelentős része kidobott pénz. Inkább az akusztika javítására kellett volna fordítani. -
válasz
xtremetuning #157980 üzenetére
Ok vágom csak azért nem teljesen minden fekete-fehér, itt az én példám, átlagos 30nm nappalim van, nem tökéletesek a viszonyok, de simán élhető. Példának felhoznám, a jól megszokott Proson R-12 hangját, lecseréltem és ugyanoda helyeztem el egy SB4000-et és ami a mélyeket illeti, ég és föld lett a különbség, természetesen a javára. Ezzel azt akarom mondani, hogy a még nem perfekt környezetben is hoznak javulást, nem is kicsit a jobb eszközök használata.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #157315 üzenetére
Igen, rá, de akkor még pont mi sem tudtuk, úgyh nem volt pókerarc. Igazából 12 hetes kor előtt nem szabadna elmondani, dehát nem bírram magammal
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #153470 üzenetére
Vannak kivételek, de azokon nem a Crown név díszeleg és nem pár százezer forintba kerülnek.
-
-KP-
addikt
válasz
xtremetuning #153470 üzenetére
ez is az az eset, mikor mindkettőből lehet jót, vagy rosszat csinálni.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #153319 üzenetére
Megnyugodtam, nem csalt meg az emlékezetem. A jót nem könnyű elfelejteni.
Az a kábel akkorát javított a hangzáson, hogy alig akartam elhinni. Jönnek itt a fogtchnikusok, hogy így a drága kábel, úgy a drága kábel, mert sajnálják rá a pénzt. Persze kicsit agybeteg dolog 3000 eurós lejátszó és 5000 eurós erősítő közé 4500 eurós kábelt tenni, de azzal sikerült a maximumot kihozni belőlük. A LessLoss tápkábelek is sokat dobtak az élményfaktoron. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #153247 üzenetére
Igen, viszont ha projektorban gondolkodnék, akkor maximum egy Optoma UHZ65 fér bele a költségbe, ehhez még kell egy nagyon jó motoros vászon, illetve egy hosszú, minőségi HDMI kábel, ami legalább 100-200 ezer forint.
-
zsoika
addikt
válasz
"Véresszájú kereskedők leselkednek újabban a ph fórumjain ?" Más témában ugyan, de volt rá példa az én esetemben.
#153249) -KP- : Akkor nekem is légyszi ....kíváncsi vagyok. Igaz nem kint dolgozok
-
-KP-
addikt
válasz
Nem maradtál le semmiről. Csak poén
Mert én írtam neki privit, igaz nem árulok semmit
-
törölt tag
válasz
Rendben, köszönöm a segítséget.
Miért írnának privátot?
Ez annyira nem sok pénz szerintem. Aki külföldön dolgozik, már pár év alatt bőven összetud ennyit gyűjteni, spórolni. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #153244 üzenetére
Hogy érted, árban? Az LG OLED77C8-at néztem ki.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #153240 üzenetére
Értem, viszont ami jobb lenne nem biztos hogy kapható minimum 5.0 kiszerelésben, nem? Vagy nekem kéne összeválogatnom, ami egymáshoz passzoló lehet?
A JBL-féle hangnyomás pont, hogy nem érdekel, mivel nem egy hatalmas nappaliba tervezem a cuccot, oda talán sok is lenne.
Természetesen 195 cm-es OLED tv-t tervezek, projektort szerettem volna, de mivel nappaliba lesz kialakítva a mozihelyiség, oda nem biztos hogy a legjobb ötlet. Illetve lesz még high-end kategóriás lejátszó is, bár azokat még nem nézegettem.
-KP-, te mit vennél, kíváncsivá tettél?
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #153235 üzenetére
Hol van?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #153228 üzenetére
Rendben, köszönöm, sajnálattal hallom.
A jövőre nézve tervezgetek, azt már tudom, hogy nem szeretnék dedikált moziszobát, hanem a nappaliban szeretném kialakítani az egészet, oda meg nem hinném hogy egy JBL Synthesis passzolna.
Szerintem egy olyan kombó már az emberek 99%-át kielégítené.
(Igazad van, amiket felsoroltam, azok tényleg nem high-end kategóriás szettek.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #153123 üzenetére
Tény, h legjobb sabres cucc volt akkoriban, de azért más chippel, mint ami abban volt még jobb lett volna, szerintem. Azóta jött pl AK-knak az új generációja, ami akkoriban még nem volt.
de a gyártó helyében a WMet nyomtam volna tovább, csak jobb köritéssel. mindenesetre irdatlan sikere volt így is. amit nem értek, az az új 38pro-s cucc.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xtremetuning #152986 üzenetére
Csak azokat, akik másokat sértegetnek. A többiek már javarészt elmentek, én maradtam hülyülni.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #152942 üzenetére
Előveszem szépen a processzort,és bocsánatot kérek tőle.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #152818 üzenetére
Egyébként érdekes ez,hogy ki milyen úton érkezik el a nirvánához,mert ugye több út is létezik,most kipróbáltam ezt a PC-s utat,van jobb természetesen ezt én is tudom,de mégis.Nekem nem kell önigazolás van itthon jó hangúnak mondható nem 2 filléres rendszerem,össze tudom hasonlítani itthon is a kapott hangot.Csak leírtam,hogy létezik egy igen ígéretes út is,főleg ha valaki nem szeretne vagy nem tud vagyonokat költeni,de szeretne élvezetes mozit az otthonába.
De ezzel nem szeretnék további felesleges vitát szítani,mert valóban haladó fórumban vagyunk. -
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #152503 üzenetére
Mindegy is, csak gondolj a folyadékpótlásra közben.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #152503 üzenetére
Az a jobbik eset, nálam nyílik a bicska és a vipera. Még szerencse, hogy nem a páncélkazetta!
(#152509) tomyka74
Nincs erre szabály, ahány állvány, annyiféleképpen hatnak a hangra. Ki kell próbálni annyit, amennyit tudsz, kiindulási alapnak az eredeti gyárit tekintsd. Vagy vedd meg azt. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #152181 üzenetére
Ha tiéd volt, akkor az biztos sokkal jobb a Deákné vásznánál
Hívlak majd, tanácsért mindenképpen -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #151222 üzenetére
lassú. aha
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #151217 üzenetére
Csak nem kidobtad azt a 3 gagyi szubot?
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #150318 üzenetére
Én még tőletek tanultam a kábelezés művészetét,de nem bántam meg,csak a pénztárcám.
-
Dagidög
senior tag
válasz
xtremetuning #150215 üzenetére
Most pörgettem ki az utolsó sok tucatnyi hozzászólást, pont ez ugrott be nekem is.
Nagyon izzik a topik.
Valaki valahol rituálisan felhasogatott egy szett Grande Utopiát és elégetett rajta pár méter Nordost Valhallát, miközben azt kántálta, hogy "A kábelek között nincs különbség!" -
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #150272 üzenetére
+1
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #150266 üzenetére
Egyesek szerencséjére, pedig nem ártana a nyakuk közé csördíteni egy karikás ustorral!
Lassan már olvasni sem érdemes ezt a topikot. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #150260 üzenetére
Na hagyjuk már.
-
mpo
veterán
válasz
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége..
Mellékhatása, hogy folyamatosan elégedetlen leszel.
Olvasom ezt és a belépőszint topikot is és tegnap azon gondolkodtam, hogy válhat-e egy hobbi szenvedélybetegséggé és ha igen, akkor hol a kettő között a határ?
Evés, ivás, szex, shoppingolás esetén könnyebb a határvonalat meghatározni, de egy hobbinál nehéz. -
Mizurichi
tag
válasz
Ezért nezek be gyakran
-
válasz
Én másfél évente egyszer teszem.....
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #148253 üzenetére
Miért? A 458-at dicsérte.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #144502 üzenetére
Köszi az infót!
Lassan készülök végleg haza,ellátogatok végre néhány fórumos társamhoz,hogy valami továbblépési ötletet szippantsak magamba,most megálltam,kifogytam az ötletekből.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #144498 üzenetére
Nem vagyok elég körültekintő,már megint elfelejtettem leírni,hogy saját rendszeremben.
De komolyra fordítva a kérdést,hogyan lehet megállapítani csatlakozókról,hogy melyik lehet jó nálam.A bevett szokás szerint,meghallgatással?
Te mit favorizálsz a rendszerednél? -
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #143652 üzenetére
Zürichben kipróbálhatod aztán lehet véleményezni. Habár nem hinném hogy az a technológia microLED lenne, az még valami más azt hiszem.
(#143653) Ijk a plazma több sebből vérzett a kezdetek óta.
(#143654) hm15 pont ez a lényege, ha be kell világítani a szobát akkor be kell, ha pedig kellenek a finom részletek akkor az is van. Az autóval se mész mindig padlógázon.
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #143583 üzenetére
Köszi.
Igazad van, árat nem írtam, kb 1000-1500 / méterre gondoltam, figyelembe véve, hogy kell kb 20 méter.
A Dali C1 nem került annyiba, mint 20m AQTamoo: igen, láttam, köszönöm a tanácsot.
VD-n én is gondolkoztam, de megláttam, hogy van 100 féléjük és bezártam az oldalukat.
Ha jól tudom a Gem forgalmazza/ta, de az oldalukon azt látom, hogy tevékenységet szüntettek be, nem tudom érinti e a kábeleket.
Szerinted kell a 4-es, vagy 2.5 is elég lehet? -
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #143480 üzenetére
Most meg még inkább nem fog megütni, az új formátum javára dolgoznak most már fű alatt.
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #143475 üzenetére
A HDR fényerő zabáló, a projik fényévekre vannak a maximális HDR fényerő igényétől. A tévék is szó szó. Mivel viszont a forrás kommunikál a projival, így a HDR miatt elhúz mindent. Ezért akár fénytelennek is ítélhető a képe. Mert, h az is, annak a javára, h pl. egy lámpa fénye a képen világosabb legyen. A HDR vasak kalibrálása agyrém.Nem is tudom, h lehet-e 100%-an belőni. Kiforratlan az egész, úgy ahogy van, főképp proji szempontból.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #143475 üzenetére
Megegyezik a véleményünk, amit úgy szoktam tömören összefoglalni, hogy annyira kell a 4K/UHD, mint kóc a s.ggembe. Mókusvakítás, marketing, ezzel ösztönzik a népet új készülékek megvásárlására, hogy pörögjön a gazdaság.
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #143449 üzenetére
Van. Hogy jobb-e a 205 a 105D-hez viszonyítva FHD-n? Hát, ez attól függ:
- ha FHD tartalmat "etetsz" vele, akkor nem;
- azonban ha 4K-s, HDR vagy DV filmeket konvertálod le FHD-re, akkor jobb - a magyarázat egyszerű, a 4K több adatot és részletet tartalmaz.
De az igazi az, ha a 205-hez 4K megjelenítőt párosítasz (mint Sanyinál a bemutatótermében).
(#143451) xxlongikaxx
Gem Kft. -
sixpak
nagyúr
válasz
xtremetuning #143302 üzenetére
Igen, jól érezted, talán miatta is és nyilván D.V. miatt.
-
Dagidög
senior tag
válasz
xtremetuning #143102 üzenetére
Ridley bácsinak ehhez a filmhez már nem sok köze van - szerencsére. A kétezres évekig tudott alkotni akár igazán jókat is, manapság már inkább riaszt a neve.
Bemérés után azonos jelszinttel emelni minden csatornát egy logaritmikus skálán csak szerintem barbárság?
-
sixpak
nagyúr
válasz
Denis Villeneuve film, R.S. producer volt....
-
arcitec
addikt
válasz
Abszolút, a kép és a hang viszi a filmet, de nem is akárhogy(picit lehetne pörgősebb) ráadásul az Atmos itt valóban olyan amilyennek lennie kell, egyértelműen hozzátesz ... Valóban műalkotás, ahogy egyes kritikák írják ...Alig történik valami, még is odaszegez ...
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #142800 üzenetére
Pedig mondtam az eladónak, ha beállítja az eszközeimhez fizetek neki 2x annyit. Nem akarta...Majd ha végleg megadja magát a tévé távi akkor kénytelen leszek, vagy legkésőbbb nyáron, mert a klímáét szétrágta a kutya
-
válasz
xtremetuning #142519 üzenetére
Ahhoz, hogy egy komplett átfogó véleményt tudj alkotni egy házimozi vagy akármilyen rendszerről, nem feltétlen szükséges mérnöki certekkel rendelkezni, persze nem árt egy minimális hozzáértés azért. Én certek nélkül is képes vagyok megmondani, hogy jól szól valami, vagy jól néz ki a kijelzőn a kép stb. Lehet, hogy te rendelkezel tucatnyi vizsgákkal túl vagy tanfolyamokon stb. de a végén, nem az a lényeg, hogy nem rossz ízzel távoznak tőlem az emberek a filmezések után?
Én nem önigazolom magam, nekem ez a véleményem erről a témáról, gondoltam szabad megosztanom úgy, hogy ne rúgnának belém
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #142519 üzenetére
Ez tényleg így van.. Meg ugye ne felejtsük el a ugyanezt fordítva. Kollégám a közelmúltban invesztált be egy bögreszettbe. Elhívott, hogy hallgassam meg.... A gyerekek az asszonnyal párhuzamban ugráltak, hüledeztek, hogy milyen jó a hangzás. (Csupán azért mert dübörgöt a mély)
Én meg azt sem tudtam, hogy palástoljam magam... Szerencsére gyorsan témát váltottunk... -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #142242 üzenetére
Ha csak a feketéjével lenne baj...
Azért írtam a "forintot nem adnék érte" barokkos túlzást, mert amikor ott a Sony és a Panasonic, amik lényegesen jobbak, botorság lenne nem azokat választani a minimális felár miatt, ami nem lenne kidobott pénz, hiszen valós értéket adnak érte.(#142244) Colonel66
Egyeseknél, például nálam lehet 10 év, de sokaknál csak 3-5. Éppen erről volt szó a Plazmás topikban. Amikor hazaérnek a munkából, első ténykedéseik közé tartozik a TV bekapcsolása és lefekvésig, ha kell, ha nem működik, villog. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #142194 üzenetére
Nem csapom le, semmi értelme.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #142189 üzenetére
Hiszen a keverést nem is fikáztam
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #141991 üzenetére
Jegyeztem!
(#141992) VoidXs
Sajna Atmosból TrueHD-t nem tudom használni,mert pillanatokra megszakítja a hangot a vas.
Sima DD-ba néztem,szerintem marha szuper a keverés.
-
Mizurichi
tag
válasz
xtremetuning #141943 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Üdv -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #141527 üzenetére
Á, alapszabály: Terhes nővel ne vitatkozz!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
xtremetuning #141471 üzenetére
De hát azok mindegy jó , jó drágák -
rappit4
őstag
válasz
xtremetuning #141322 üzenetére
LCR 75, surround ez esetben 72 a szub pedig 85.
Itt egy link, hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #140545 üzenetére
Igazat adok Ear-nek, de éppen Rád gondoltam tegnap éjjel, mármint arra, amit most leírtál és ezért kitöröltem a hülyeségre írt válaszomat. Nincs erőm, kedvem "szélmalomharcolni".
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #140543 üzenetére
Nekem volt egy mentorom ilyen hifis meg internetes dolgokban. Ő képes volt éjjel felhívni, hogy baszod, az állvány amiről írtál a fórumban, nem negyven centi magas, hanem negyvenkettő!!! Mondtam, hogy nem mindegy? Azt mondta, nem, mert ott marad a hülyeség.
Ma már látom, nagyon igaza volt.
-
Mizurichi
tag
válasz
xtremetuning #139686 üzenetére
Te értelmezted az én mondatomat?? Akkor szerintem nem írtad volna ezt.)) Olvasd el még egyszer
-
Mizurichi
tag
válasz
xtremetuning #139681 üzenetére
ok, köszönöm az értékes hozzá szólást.
-
Mizurichi
tag
válasz
xtremetuning #139679 üzenetére
Reméljük a csomagoláson és áron kívül a hang is az lesz
-
Mizurichi
tag
válasz
xtremetuning #139677 üzenetére
A 121-es az átcsomagolt Marantz
A 150-es a Mcintosh csúcs procija volt. -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #139142 üzenetére
Nem azt írtam, hogy mindenki vegyen Azdiocom-os verziót
Aki tudja, hogy egy forrasztópálcát melyik végéről kell megfogni, az maga is meg tudja csinálni az Audiocom -nak megfelelő korszerűsítéseket, minden infó adott -
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #138653 üzenetére
Uhmm jol hangzik, mi is a THX? Mik a feltetelei, az igazad addig tart ameddig a filmen ott a THX plecsni. Hany filmen szerepel manapsag? A THX ajanlas THX anyag, es osszetevok eseten alljak meg a helyuket. Ma mar pont le........ a THX-et. Ezert emlitettem regi vilag dogmatikus berogzodese. Nekem nem jon be, ma mar teljesen mas a vilag. Van Atmos, es jopar dolog ami bekever. Ilyenek az emlitett jelenetek. Ha csak olyanok kevernenek oda, ami kapora jon akkor nem lennenek ezek a kivetelek amik megmutatjak, h sok esetben gyengecske mar ez a szemlelet. Arrol nem beszelve, ahogy emlitettek, sok helyen maskepp ajanljak. Az a jo ebben, es minden masban, h ameddig ket dolog letezik, addig az emberek egy resze az egyikre, meg a masik resz a masikra eskuszik.
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #138648 üzenetére
Mozihangban mikrofonozott hang a centeren kívül szokott lenni?
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #138648 üzenetére
Proci, ok ok, és azt még is hogyan tálalja egy felrakott hangszóró, mert hát azért megvan a sugárzási szög. A padló meg eléggé kiesik ebből a szögből. Sok helyen hallottam már ezeket a jeleneteket, procitól függetlenül sehol sem volt jó felrakott hátsókkal. A csavarok a plafon irányába kanyarodnak, a rakéta szintén. A bringás hölgyemény meg leszáll mellénk, mint az E.T.-be Elliot a BMX-el. De tényleg csak egy tanács volt, nem csinálnék ebből hit kérdés, a régi motorosok foggal körömmel ragaszkodnak a dogmatikus régi dolgokhoz. Úgy, h sok esetben ki sem próbálták az adott dolgot, így marad az elméleti meglátás, de annak úgy kell lennie. Én hallom, h felfelé kanyarodik minden, látom a szivárványt, és a Pana plazmák fehér vibrálását. Aki meg nem látja, hallja annak jó, mert vígan tudja tagadni ezen dolgok létezését. A lehetőség mindenkinek adott, kipróbálja, veszteség nincs. Elfogadom ha valaki ezt nem tartja fontosnak, ettől még létező dolog. Indulj ki egy sztereó rendszerből, normál elrendezéssel megkapod a mélységet, az énekes magasságát. Azt mondod, ha felfekteted a két frontot a plafon közelébe, a proci ugyanoda rajzolja az énekest ahová mikrofonozták? Én kételkedek ebben.
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #136787 üzenetére
Hát ha a 90-es évek elejére megyünk vissza, akkor kívánságműsor, vagy slágerlista, két kazettás Bécsből hozott Led-es villogós gyors másolós magnó. Felvétel, amibe mindig belecsúszott egy két szófoszlány, aztán ez ment a szintén Bécsből hozott Walkman-be. Utána jöttek a fekete fehér, és színes közt villódzó VHS Bruce Lee korszak, alámondással. Először a helyi kocsmába bámultam ezt az új csodát az alkeszek közt. Aztán jött a Funai tévém, Funai videóval, és a CD-s music center, ami nem működött fém állványon csak fán.
Aztán jött a már komolynak mondható Aiwa music center, dögös hanggal, 3 lemezes CD tálcával. De ott voltak még a DJ-be a pultos Aiwa deckek, kitágult orrcimpával bámultam őket. Gyorsak, forgófej, felvétel vezérlés, hiába az már maga volt a Sci-fi.
Jól elnosztalgiázunk, annak idején a megszűnt AVfórumon össze volt szedve fényképekkel az egész utam.
-
Csabroncka
addikt
válasz
xtremetuning #136783 üzenetére
Az első AVR-em úgy vittem haza, hogy végig róká...tam hazafele az utat a villamoson és be kellett szaladnom még a Bach csomóponton az OMV benzinkút WC-jére is. Mire hazaértem annyira szarul voltam, hogy 2 nap után tudtam csak kibontani
Szóval ennél gázabb utam nem nagyon volt
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #136783 üzenetére
Ezek szerint mindenki a lépcső elején kezdte.
Az első Ninthaus DVD-ért egy százast perkáltam, csak mert kellett a 5.1 analóg kijárat a Technics 750 toronynak. Na azzal már a föld felett jártam, kívülről sztem valami idiótának tűnhettem. Laser műszaki udvar jeeee, 2000 évek eleje. Bizonygattam az asszonynak, h erre elengedhetetlenül szűkség van, és amúgy tök olcsó, mert Panából sokkal drágább. Szóval tulajdonképpen jól járunk. Haj ha tudta volna, h nemsokára eladom az egészet. Cserébe egy Denon belépő AVR-ért, meg Magnat hangfalszettért.
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning #136467 üzenetére
ő meg a te hátad mögé állt
hozzám nem jön... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
xtremetuning #136463 üzenetére
+1
-
válasz
xtremetuning #136463 üzenetére
Dehogy sok az időm, már nagyon szeretném befejezni, de a sevensleeper-szerű jelenségek mindig megihletnek.
Nem akarsz elmenni hozzá megint egy kijózanító látogatásra, mint 3 éve? Utána egy ideig nyugtunk volt.
Már lehet, hogy nem 0, hanem 15%-os az akusztikája, és a rendszere is fejlődött pár százalékot.
(Bocs hétalvó, csak hülyülök!)
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #136174 üzenetére
Van hosszabb is,de azzal nem akartam fárasztani a nagyérdeműt.
Egyébként nem otthon történt az IMAX a Német Würzburgi IMAX moziról van szó.
A hangtechnika valami ilyesmi.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xtremetuning #136178 üzenetére
Nagyon durva lenne a csíkos vászon, az még a Cinema Citytől is csúnya. Pedig múlt héten sikerült felcserélni a szemeket 3D-nél, és mellette nem szólt az RS, azt hittem, hogy az az alja. A projektorok a legelső generációból vannak. Lézer soha nem lesz, mert az IMAX szabályzat nem írja elő az újítást, mint régen. Pedig láttam őket Berlinben, eszméletlenek. A CC meg amit felépít, az soha nem lesz karbantartva. Ezért olyan az akusztika is, amilyen. A vászon arány nálam is ennyi, csak teljesen más érzés 4 méterre fókuszálni, mint 50-re.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xtremetuning #136176 üzenetére
Az OTP előtt még volt ott jó hang. A vászoncsere óta már szinte semmi nem jó. Azért 132+ dB hangnyomástól már simán be lehet pisilni. Főleg, hogy a 8 hangszóró együtt a legtávolabbi széknél tud nyomni ennyit. Közel instant elszublimál a füled. Más dolog, hogy milyen halkan járatják.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xtremetuning #136174 üzenetére
Közvetlenül reflexnyílásnál esetleg. Ebben az elrendezésben nehezen. A DSL-4D, amit a videón látsz, egy 2 kW-os, 100 dB fölötti érzékenységű, közel tökéletesen sík mélynyomó 23 Hz-ig, és nem egy darab van ott.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #136166 üzenetére
Te már nem a haladó szinten mozogsz,galaktikus szinteken műveled a műfajt.
Viccet félretéve,majd egy interjút kérek,ha sikerül összehozni a találkozót,és a csodarendszer is csigázza a fantáziám.
-
válasz
xtremetuning #136166 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xtremetuning #134927 üzenetére
"Mert a japók nem nagyon adtak erre"
Azért nem csak a "japók nem adnak erre", a pár éves Corsa-k, Meganok, Polo-k, Fabia-k, stb. esetén is így van (ok nem a prémium kategória), de azért nem úgy van az, ahogy BBéci írta, hogy "20-25 évvel ezelőtt volt divat" .... ez inkább a kategórától függ (jó esetben).... egy 60M-os Bentley-nél meg azért legyen "elvárás", hogy feltekert hangerőnél se "zörögjön" az ajtókárpit....
(az meg már megint egy más kérdés, hogy ami "csak" hangkeltésnél egy kicsit is jobb, annak nagyon komoly felára van az autóiparban (is).... ott rendesen meg is kérik a "plusz mérnöki munka" árát ....)
Ear001:
Akkor erről a részről lemaradtam valahol .... -
Dagidög
senior tag
válasz
xtremetuning #134875 üzenetére
Azért elsőre meglepődtem, hogy motoron volt a leghanghűbb zenéd, de mondom, Te tudod. Aztán csak leesett...
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #134875 üzenetére
Biztos nem volt Naim logó azon a hifin? Ők Bentley beszállítók.
-
Pazolini
senior tag
válasz
xtremetuning #134778 üzenetére
Akkor már inkább: "Eszem, faXom megáll!" - Nagy Ferós alámondással...
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #134652 üzenetére
Kábel passzív eszközként maximum elvenni tud. - nem csak
Mint LRC elem hozzá is tud adni parazita kapacitást és induktivitást a rendszerbe, befolyásolva az átvitt jelet és a hangrendszerek esetében színezve (azaz rontva) a hangot.
-
nadtom
tag
válasz
Pont ezt írtam én is, úgy tesz hozzá, hogy nem rontja le.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Rövid, lényegretörő válasz
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #134205 üzenetére
Így van, de amikor itthon egy vevői adatbázis építését még olyan cégeknek is mint a Porsche Hungaria korbáccsal kellett végigvernie a partnerei egy részén, ami azért alapvető dolognak tűnik, ez tök alapvető volt már ott a hifi kereskedőknél is a nyolcvanas években, amire a legjobb példa a Roksan Xerxes felemelkedése, amiből sose készült volna több, mint egy-két darab, ha nincs mögötte ilyen kereskedői támogatás.
ttower Én ezt a stúdió monitort, mint kategóriát, pláne mint a színezetlen hang szinonímáját nem értem. Tényleg egy kalap alá lehet tenni mondjuk egy Audioengine A2-t, megy egy Westlake BBSM 15-öt? És ha igen, akkora kalapot azért nehezen tudok elképzelni, ami alá még beférne melléjük egy BBC LS3/5, meg egy BEAG HEC 45, és még tudnék durvább példákat is hozni. Pedig ez mind stúdió monitor.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #134214 üzenetére
A német szaknyelvben rendszeresen használt pozitív jelző a "porszáraz" (staubtrocken). Úgy értelmezem, hogy nincs semmi rárakódás, tiszta, nyers hangok, ami például a lábdobból, nagybőgőből, zongorából kijön. De lehet akár puskalövés is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #134214 üzenetére
Neem, nem egészen ugyanarra gondolok.
-
ttower
aktív tag
válasz
xtremetuning #134207 üzenetére
Köszi a tippet, f113 egy fokkal szimpatikusabb.
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #134205 üzenetére
Ja, hát a hifi eladó ott hosszabb képzéshez, vizsgához kötött komoly szakmunka, és a cégek, disztribútorok is rendszeresen tartanak képzéseket, ahol nem csak az árlistákat, meg a wattokat veszik át két pogácsa kiséretében.
-
rottenbull
őstag
válasz
xtremetuning #134201 üzenetére
Ez ertheto. Termeszetesen azert ajanlottam, es ugy, ahogy, mert nekem ez a tapasztalatom.
-
rottenbull
őstag
válasz
xtremetuning #134186 üzenetére
Nem az lenne a lenyeg, hogy a meglevo rendszereden, vagy ahhoz a legkozelebb allon probalja ki az ember oket ? Hiszen megis csak maganak veszi otthonra.
Vitan felul all, hogy minden valamirevalo hangszoronak es egyeb hazimozi komponensnek megvan a referencia kiegeszito parja, es van referencia szoba is hozzajuk. Az megint mas kerdes, hogy ez egyezik e az otthoni korulmenyekkel.
Az amit leirtam, az az en tapasztalatom, egy adott rendszeren adott korulmenyek kozott. Szerintem valoszeru, megha nem is idealis. -
rottenbull
őstag
válasz
xtremetuning #134183 üzenetére
Ezt maskent is nezhetjuk.
Osszehasonlitunk 6000 euronyi melyet 2 ezer euronyi mellyel -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #134183 üzenetére
mért gáz?
tiszta fizika. nagyobb membrán lentebb megy, cserébe kevéssé feszes. aztán egyre drágábban egyre kevéssé lesz gond a hendikepp.
egyébként a gyári adat szerint 21Hz a -3db pont az angol subon.kinek mi fontos. ennyi erővel én is beszállok 2x38al
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #134181 üzenetére
érted, ha egy szobában ott van két dögnehéz sub, akkor nemtom hányan akaják úgy csinálni, ahogy kéne, hogy pontosan ugyanoda rakják mindkettőt, és ide-oda pakolgatják a 60kilós dögöket.
valószinűbbnek tartom, h csak odarakják egymás mellé, és váltogatnak.20Hz körül meg ez már nem elég pontos, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Stellar Blade
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged