- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
válasz
rappit4 #177603 üzenetére
Ezek a lényegesebb különbségek amik Neked most számítanak. Szerintem bőven elég a 0.9V, ha jól láttam, akkor 0.5v körül lehet LFE/RCA módban a maximális teljesítménye a hangszóródnak. A pontosabb DSP nem tudom mennyit számíthat, kollégák majd megmondják.
Sima - Unbalanced analog audio outputs: Max 0.9Vrms
HD - Unbalanced analog audio outputs: Max 2VrmsSima - 28/56bit Fixed-point DSP
HD - EngineADSP12489 400MHz Sharc floating-point DSP -
achilleuss
tag
válasz
rappit4 #174757 üzenetére
Na, sikerült venni egy Teac DV-H 500 dvd lejátszót, ezt már régóta terveztem, 30e-ért, csak az a gond, hogy távirányítójuk nincs hozzá, de már nem hagytam ott. Nincs valakinek egy eladó Teac Rc-766 eredeti távirányítója?/egy lengyel oldalról lehet rendelni, ami tudja azokat a funkciókat, de elég gagyi kinézettel.
/ A Toshiba HD-XE1 HD-DVD lejátszóról lemaradtam, 35-ért lett volna. Youtube-on hallgattam a hangjukat, a hangkarakterük, a precizitásuk stb szerint a Teac 500-as sokkal jobban tetszett, mint a Toshiba XE1. Azért kíváncsi lettem volna hogyan játssza a filmeket, jókat írtak róla.
-
gab1ka
senior tag
válasz
rappit4 #174741 üzenetére
Mi a célod amit el szeretnél érni ezzel az összekötéssel? Azaz hogy most a pc-det az AVR-be kötötted, amit onnan a tv-re kötöttél? Csak filmlejátszás?
Ha ahogy korábban írtad Dsur-t ír az erősítő, az azt jelenti hogy te a pc-dről passthrough küldöd az mp-hc-vel a hangot HDMI-n.Ebben az esetben mindegy mire állítod a Windows 10ben jobb alul a hangkimeneteket, lehet sztereo is, az mphc majd küldi a dekódolatlan jelet az AVRnek. Ha az szeretnéd hogy az mphc dekódoljon, akkor viszont kézzel kell átállítanod ezt 5.1/7.1-re (jobb alul hangerőikon, jobb gomb), így Multi-In-t kellene látnod. Tényleg fura hogy ha ezt állandóan elfelejti nálad, nem kéne neki.
Első körben a videókártya driveredet kéne megnézni hogy azzal minden rendben van e, hiszen feltételezem annak a HDMI kimenete van használva. Sajnos nem mindig a legfrissebb a legjobb, sőt..
Esetleg kivehetnéd pár percnyi próba erejéig az AVR-t a láncból és a pc-t egyenesen a tv-re köthetnéd hogy úgy abban az esetben jelentkeznek e anomáliák, akkor meglehet hogy valamelyik kábeled nem az igazi, vagy az avr-en belül nem jól van beállítva valami.
Illetve még annyi, hogy a tv-n lehetőleg a forrás ne PC-nek legyen elnevezve, hacsak nem ragaszkodsz valamiért nyomatékosan a chroma 4:4:4-hez, mert az szintén okozhat galibát, pláne az ilyen handshake-k esetén, csak pár reboot erejéig azt is átírhatod mondjuk Denon-ra stb. -
Rp526
aktív tag
válasz
rappit4 #174714 üzenetére
"(A denon előlapi infó screenjéről ne is beszéljünk mert katasztrófa, nem látom hány csatorna aktív)".. ha ez nagyon zavar, az appban mutatja mikor hány hangfal aktív. De az app is elég katasztrofálisan működik néha
.
Ez csak kérdés.. nekem két külön HDMI megy a géptől így én nem vezetem át a képet. Nem lehet, hogy a két AVR közül az egyik a TV am? Tehát az AVR-n keresztül érzékeli vhogy a PC-d a TV-t? Kikapcsolod a TV-t akkor is két AVR van?
-
gubabela
senior tag
válasz
rappit4 #174714 üzenetére
Üdv!
Nekem az eggyel kisebb denon (x2700h) van és ati kártya van a pc-ben, de itt teljesen jól működök. Én nem állítgattam rajta semmit, automatikusan váltogatja a formátumokat, mikor mit kap hdmi-n pc-ről. Igaz én nem vittem át az erősítőn a jelet, hanem a minden a tv-be van dugva és onnan earc-on megy az erősítőbe a hang. -
Quetz
őstag
válasz
rappit4 #174396 üzenetére
Félreérthető voltam, a 80dB-nek az a magyarázata, hogy ha kis teremben 85dB-re kalibrálnak és úgy mixelnek, akkor a kapott eredmény halk lesz a moziteremben. Ennek az oka pszichoakusztikus, a 80dB/kis terem ugyanolyan hangosnak hallatszik, mint a 85dB/nagy moziterem. Egyszóval évek óta tévesen javasolja mindenki a 85dB kalibrációt otthoni környezetbe.
-
python1
veterán
válasz
rappit4 #174404 üzenetére
Egyetértek!
Azok valóban jó kis dobozok, sokáig szerettem volna ilyeneket, de soha nem tudtam szerezni.
Örülök, hogy én is elszántam magam, hogy a vászon mögé rejtsek mindent, egyszerűen a sztandard elhelyezéshez képest, akkora a különbség, hogy innen már tényleg lehetetlen feljebb lépni.
Főleg ha párosul egy jó nagy vászonmérettel, és egy jobb képességű projektorral. -
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #174404 üzenetére
Az a JBL széria tényleg kegyetlen jó. Nálam 8340A van, ami amúgy alacsonyabb kategória, mint a 8330, de mégis alázza a házimozis darabok többségét, ráadásul úgy, hogy műanyag. Ilyen az, ha értenek hozzá, akik tervezik.
Néhány példa, amit megvert a 8340A (természetesen objektív és szubjektív mutatók szerint is): Focal Electra 927 Be, Martin Logan Motion 60XTi, Artcoustic SL 12-6. Egyiket se kellene az ára szerint elérnie, de mint láthattuk annyiszor, a házimozi finoman szólva túlárazott.
De hogy mondjak néhányat, amit nem: HECO Celan Revolution 9, Krix MX-40, Klipsch KL-650. Itt azt láthatjuk, hogy a földön ragadt márkák tényleg adnak valamit a pénzedért.
-
BBéci
legenda
válasz
rappit4 #174390 üzenetére
Megszámlálhatatlanul sok fórumos hozzászólás, facebookos bejegyzés szól arról, hogy az emberek nem hajlandóak akuszikai paneleket elhelyezni, még szőnyeget sem fektetnek a kőpadlóra, nem húzzák el a faltól a kanapét és hasonlók. Viszont egy kábelt szívesen kicserélnek, ha attól valamennyivel jobb hangzást kapnak. Akkor is, ha csak placebo.
#174389mettek
Sokszor valóban döbbenetes a különbség, de itt ilyet leírni veszélyes, a kábel ellenes klikk lángpallossal fog kiűzni. -
Quetz
őstag
válasz
rappit4 #174333 üzenetére
Az amerikai hangmérnökök a terem méretétől függően kalibrálnak 80dB vagy 85dB-re. Kis, 40-50nm-es stúdiókban 80dB a cél, moziterem méretű soundstage esetén 85dB. Házimozis mix esetén minden hangfal azonos hangerőre van állítva, mozis keveréshez 3dB-vel csökkentik a surroundokat, ahogy VoidXS is írta.
Ide tartozik még ez a táblázat is:
-
BBéci
legenda
válasz
rappit4 #174386 üzenetére
" Plusz, hogy lesz valami jobb annál, mint ahogy azt megalkották? "
Sehogy! Senki nem állította, hogy jobb lesz.
"Semmi különbség nincs aközött meg egy 2 milliós kábel között."
Sajnos ez így, ebben a formában nem igaz.Profi stúdiókban nem cél, nem szempont az, hogy az ott lévő rendszerből kihozzák a maximumot. Nem szükséges, felesleges, indokolatlan.
Otthoni rendszerben viszont lehet szempont, ezt mindenki maga döntse el!Mindig, mindenkit arra biztatok, hogy próbáljon ki, lehetőleg vakteszteléssel annyi kábelt, amennyit csak tud. Azután, ha hallott különbséget, döntse el, hogy megéri-e az esetleges többletköltséget egy drágábbat venni a meglévőnél, vagy nem.
Az itteni kábel ellenesek a kipróbálásról is lebeszélnek mindenkit. Nehogy kiderüljön, van hallható különbség. Aztán, ha valaki mégis tesztelget kábeleket és hall különbséget, azt placebo-nak vagy pszicho-akárminek minősítik. Ezért azok, akik rászánják magukat a tapasztalásra, nem merik ide leírni, csak privátban köszönik meg nekem az ösztönzést. -
skippper
senior tag
válasz
rappit4 #174333 üzenetére
Amúgy a 85dB nem az a határ, ami halláskárosodást okoz hosszú távon? Szerintem házi körülmények között az brutál hangos. Moziba is mostanában már csak kapucnis pulcsiban megyek és úgy tudom kényelmesen végignézni a filmet, ha az a fejemen van, hogy tompítson picit... konkrétan fájdalmat élek meg egy IMAX-ben (nem, nincs fül-orr-gégészeti problémám, voltam mostanában dokinál
)
-
Saughassy
aktív tag
válasz
rappit4 #174020 üzenetére
Az lesz az. En csak assign utan mertem, nem tudok ra mit mondani. De illene hallanod ha oda a meres, ha meg esetleg nem, akkor nem mindegy?
(Erdemben nem kellene hogy valtozzon a kalibralas, bar meresek szerint nagyobb kimeneti jelszintre kepesek a pre outok ha nem megy az erosito resz. )
-
rappit4
őstag
válasz
rappit4 #174014 üzenetére
Szerk: Na illetve az ARC nem is működik nem az amp assign miatt. Egy LG CX TV-vel próbálom összelőni, de sehogy sem sikerül, pedig ezzel a beállítással már működött a cambridge audio erősítővel. Át is vált a Denon TV Audio inputra magától, kiírja, hogy Dolby Surround és ennyi, süket teljesen.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rappit4 #173292 üzenetére
A 4700 560ba kerül. Egy közepes Denon, Audyssey vel. Ez az indokom. Izlesek es pofonok persze, de sztem pl. egy kicsit használt 2070/3070 Yamaha 100x többet ér és akár zenén akár mozin a közelebe sem ér a D/M vonal. Arról nem beszélve, hogy az árért akár NAD, Arcam elerhető Diraccal vagy Anthem ARC vel.
-
-
Saughassy
aktív tag
válasz
rappit4 #173253 üzenetére
Érdekel engem is, én a frontokat kezdetektől egy Musical Fidelity X A1en keresztül hajtom, szóval nem tudom milyen a saját hangja. Egyebkent a bemero hang hallhatóan mashogy szól a többi hangszórón, szóval biztosan más. Processzorkent és elofokkent viszont az x3700h óriási előrelépés a korábbi Marantz Nr 1504emnez kepest.
-
törölt tag
válasz
rappit4 #173253 üzenetére
Eszméletlenül drágák a 2.1 HDMI-vel szerelt AVR-ek, meg processzorok!
A szomorú, hogy hangminőség téren meg nem nagyon van előre mozdulás ahogy tapasztalom.Az ég világon semmi baj nem lenne, ha dupla HDMI (Monitor-Audio) kimenet lenne, a forrás eszközökön, de már egy rohadt optikai is félig meddig megoldás lenne.
-
skippper
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #173148 üzenetére
Az az én táblázatom volt, de vagy 2 éve nem frissült, azóta a termek felét felújították, megszűntek, stb. A legjobb terem hangra egyértelműen az IMAX, és garantált, hogy a filmek referencia hangerőn mennek. A Dűne is ilyen volt. Képminőségben nagyon sok teremben van az országban fellelhető legjobb projektorból (Christie CP4230), például Corvin Korda, vagy Sugár Spielberg, ebben a kettőben a hang is nagyon jó. Csepelen és a Pólusban van még 1-1 ilyen gép, illetve volt két éve. Azóta a Cinema Citynél vettek pár helyre lézert, de nem igazit, csak foszfort, szóval igazából rosszabb lett.
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz
rappit4 #146269 üzenetére
Mi az hogy túlrészletező? Definálnád, hogy mit értesz alatta?
Bocsi, de nekem jobban bejön a holland kakaó, mint a magyar, már ha érted mire célzok!
Hangzásilag az egyik legnívósabbnak tartott mozi (Spielberg terem) hangminősége- ha durvánakarnék fogalmazni egy massza volt- meg sem közelítette az otthonimat, de biztos azért, mert a 3. sorban ültem...
-
alphamooncam
őstag
válasz
rappit4 #146247 üzenetére
Oké ! Ha jól értelmezem, le kellene rontani a műszaki paramétereit a rendszeremnek, hogy megfeleljen a mozis szabványoknak, hangzásnak.
Elacinak adott válaszodban, meg némi ellentmondást érzek.
1-es sorozatú Genelecet hallgattam, nem emlékszem pontosan, melyiket/keket, de nekem nem tűnt kevésbé részletezőnek, mint a JBL-jeim.
Akkor most mi van??
-
alphamooncam
őstag
válasz
rappit4 #146243 üzenetére
Olyan dolgok jelennek meg rajta ami amúgy egy moziban sosem...
Ezt kifejtenéd?!
Egyébként a 305-ösök jobbak mint a 308-asok. És hát nem tudom abban a "stúdióban" milyen kiszolgálást kapnak + akusztika, így ne haragudj de fenntartásokkal fogadom a véleményed.
Elaci!
Szerintem lehet olcsóbban, végül is, ez volt a motiváció...
Egyszer, ha erre jársz szívesen látlak. Írj privátot megbeszéljük !
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rappit4 #146243 üzenetére
Értem, koszi a választ
Szóval akkor hang minőséget illetően melyik a jobb?
A szokásos avr+dobozok vagy az aktív dobozok procival?
Nem mintha nem lennék elegedett azzal ami most itthon van, csak kivancsisagbol érdekelneMert akkor lehet aktív rendszerből 'olcsóbb' mozit összerakni?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #146238 üzenetére
A 4670 nem igazi mozis tölcsér. A régi verzióját (3678) hallhatod pl. minden kisebb BuFis teremben, nekem nem jön be. 300k körül még a 3000-es szériából (3722-t is akár) talán találsz, csodásan szólnak azok is.
A legjobban azzal jársz, ha beépíted a falba. A vászon mögötti felület a perforáció általi diffrakció miatt rosszabb, mint egy sima fal (ez okozza sok mozi idegesítő kongását), valamivel ki kell töltened - a profi verzió a baffle, az olcsó pedig a szőnyeg. Ha a fal és a vászon közt levegő van, az még rosszabb, ilyenkor el kell választanod a csatornákat. Ideális esetben négy oszloppal, minden csatornát szűkre zárva, de sajnos sok mozi csak az LR-t kezeli így (néha akaratlanul, szellőzőjárattal), ekkor van az, hogy a center oldalasan szól, mintha fektetve lenne.
-
tomyka74
senior tag
válasz
rappit4 #146117 üzenetére
jaja az is nagyon nagy. és tényleg a hangi világa nagyon el tud varázsolni mindkét filmnek. kurvára tetszenek.
valahogy teljesen megváltozott belső hangulatom lesz tőlük és én ezt szeretem egy filmben.
a horror/triller kategóriában is jobban szeretem az olyan nyomasztó lélekre ható filmeket (és ezt egy olyan hangszerelés nagyon tudja fokozni) mint a túl akciós/véreset. -
Quetz
őstag
válasz
rappit4 #146115 üzenetére
Közben próbáltam rákeresni, miről is beszéltek
Ezt a linket találtam, de lehet, hogy van ennél érthetőbb is:
https://www.pro-tools-expert.com/home-page/2017/6/21/loudness-and-dynamics-in-cinema-soundEmellett egyre inkább jár a fejemben, hogy össze kellene gyűjteni, melyek a jó termek. Persze azt is figyelembe véve, ha az ember szeretne eredeti nyelven filmet nézni. (pl. ebben a Corvin elég gyengén szerepel)
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #146113 üzenetére
Én mindig úgy húzom le a csatornák hangerejét, hogy a 0 essen refre. Úgyse fogom soha hangosabban hallgatni, nem veszítek vele. Vannak azért mozik jó kontrollal (Corvin, Sugár), illetve 7-es hozzáállásúak (Mammut - mondjuk máshol nincs is meg hozzá a cucc), de a 6 se ritka.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #146021 üzenetére
Azért a folytonos infra nem tesz sok jót, én egy olyan VST-t csináltam hasonló esetre (sub maradjon bekapcsolva auto állásban, mert lusta vagyok), ami félpercenként elnyom fél periódust 1 Hz-en (-6 dB), de csak ha nem volt az elmúlt fél percben annál magasabb a jel.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rappit4 #146023 üzenetére
Hát nem hiszem hogy hibás lenne mert három különböző kábellel is próbáltam, minden hdmi porton és ami érdekes hogy az a kabel van amit cseréltem most, az iptv boxnal, ahol nincs ez a jelenség.
Előtte is jó volt mindig az iptv box, azóta is jó, csak a mediaplayereknel van ez a jelenség.
A popi is ilyen volt, a dune is...
Csak azt nem értem mit tud az iptv box, amit nem tud a dune
Es igen, neha is kivagnam ha nem lenne ilyen karpotlo hangja -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rappit4 #146021 üzenetére
Jo tudni hogy nem vagyok egyedül a jelenséggel
Rosszul fogalmaztam a minőség kapcsán, de furcsa hogy másik kábellel elviselhetobb a jelenség.
Nálam volt olyan a korábbi kabellel hogy elinditottam egy filmet es elment a kép
Én úgy oldottam meg hogy a dune képernyőkimelot 10 mpre raktam, mert ha az a dune felirat boklaszik, akkor 'könnyebben' felismeri a jelet.
Én igy tapasztaltam. -
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #145883 üzenetére
Akkor helyesen mátrixolt, ha az oldalirány és a hangnyomás helyes. A gyök(2), amivel legtöbben próbálkoznak (ez az 50% constant power pan), nem helyes.
A körbe mozgó hangokra is fura a diszpergált surround, ezért akkora különbség moziban a 7.1, míg házi környezetben nem annyira. -
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #145880 üzenetére
Ezt hivatottak szimulálni a dipól hangsugárzók, vagy a helyesen mátrixolt "5.1 rear" elrendezések. Utóbbi elég egzotikus, ülőhely- illetve rendszerspecifikus (ugyanolyan hangszóró kell minden helyre, vagy brutálisan részletes bemérés), de jobb eredményre képes, mint a dipól, mivel virtuálisan 7.1.
-
Dorian
félisten
válasz
rappit4 #145605 üzenetére
Ok, de ha nem komplett tervezesről van szó (ugye nem feltétlenül lehet/kell/érdemes egy lakószobában tökéletességre törekedni), akkor pl. Fapaci 15-ért mér, számol, szaktanácsad. Most láttam Fülelek is újra kezdett vele foglalkozni.
Az én szobám pl. méréssel, panelekkel 100 alatt megvolt. -
rootmin
tag
válasz
rappit4 #141399 üzenetére
Attól függ
Nem egy halva született gondolat, egy próbát megér, stúdióból gondolom tudsz kölcsönkérni hozzá eszközöket.
Hogy szerintem miért lehet jó:
Szubnál pont kritikus, hogy az 50Hz-es hum-ból mennyit szed össze a kábel, és egy hosszú aszimmetrikus kábelnél ez lehet túl sok lesz...
Egy DIBOX ezt a zajt a szimmetrikus szakaszon gyakorlatilag teljesen el tudja nyomni.Hogy miért lehet mégse olyan jó:
Gyakorlatilag azért, amit BBéci is kifogásolt. Nem ideális az oda-vissza szimmetrizálás, plusz torzítást és veszteséget vihet a láncba.
Egy jó aktív DIBOX gyakorlatilag transzparens átvitelt tud 20Hz-20kHz tartományban, DE ahogy netes méréseket nézegetem, némelyeknek pont 50Hz alatt kicsit kezd beeseni az átvitele és picit nőni a THD-je.
Ja és nyilván a 2 DIBOX áráért már egész komoly, jól árnyékolt szub kábeleket lehet venni...A kérdés, hogy melyik a kisebbik rossz. Ha kipróbálod, esetleg be is tudod mérni, az nagyon tanulságos lenne.
(Az ideális az lenne, ha a procid és a szubod is rendelkezne szimmetrikus ki/bemenettel, de ez ritka eset
)
-
törölt tag
válasz
rappit4 #141352 üzenetére
Azért még egy érv Béci és Dorian mellett: 1: a Dolby szabvány külön határozza meg otthon és a moziban tudomásom szerint a hangfalak helyét, minőségét, ez teljesen rendben is van de mig a moziban előirja a mély 85 dB emelését addig otthoni környezetben simán elég lehet a 75 dB.
2: Fizikailag is így kell lennie sztem: míg a mozi méretben exponenciálisan nagyobb ezért a terjedési különbségek miatt jòval érzékenyebb hangszórók vannnak, ezt a mélyhangnak ,,utól kell érnie" érzetben ezt már nem képes 75 SPL nyomással. Ezt nem csak a méretkülönbdég miatt sem tudja megtenni a hullámhossz különbség miatt sem hanem a mozi akusztikailag is más: mert a moziterem alapterülete sokszor trapéz alakú, de ha nem, akkor is a falak kárpitja/ függönyborítása valamint a széksokaság hangelnyelő, ezt kompenzálni kell, míg otthoni épp ellenkezőleg, visszhangokkal, lecsengésekkel teli. Itt a avr által kompenzáltra ha rátesz vki 10-12 dB-t, hosszú távon kijöhetnek ennek fiziológiai hatásai: fejfájás, fülzúgás indokolatlan félelemérzet magas hangerőtől. -
drdr
senior tag
válasz
rappit4 #141316 üzenetére
Ok. Értem. Most olvastam a válaszod, de amit leírtam, most már elküldöm...
Nálam meglehetősen zeng a szoba és a mélyek elég erősek pure módban. Gondolom éppen ezért az Audyssey (szerintem) túlzottan is leveszi a mélyeket (nincs sub sima 5.0). Lehet trükközni a beméréssel, pl. ezek alapján, nekem a 8-as pattern hozta a legjobb eredményt, elég részletező, de a nyugodt mély-mélyek, halkabbak mint kellene. Legalábbis MCACC méréshez viszonyítva (bár az meg nem volt olyan részletező), illetve máshol szebb hangokat produkál az audyssey, mint nálam...
Szóval a beállítási lehetőségek után kutatva jutottam oda, hogy a speaker levelt is lehetne ellenőrizni...
Más: BiAmp v. normál kábelezés? Mi itt most az elfogadottabb?
Ugye jellemzően AB/B osztályú végfoknál BiAmp esetében 2 végfok veszteségei és terhelik a tápot, míg normál kábelezésnél csak egy. BiAmp-ot igazából olyan indokok miatt ajánlják, hogy a nagy teljesítményű mély beütések esetén, a magas hangok végfoka ne legyen terhelve, illetve intermoduláció ne alakuljon ki (bár egy jobban megtervezett kapcsolásnál nem kellene, nem monolit végfokok ezek...). Szóval így a végfok terhelés nem kellene számítson a hangminőségben, mert végül is a táp van terhelve, nem a végfok....
Azaz sima kábelezés esetén egy végfok veszteségei terhelik csak a tápot, a magas és mély hangok modulációja mennyire lehet számottevő, zavaróbb-e mint a terheltebb táp okozta minőségromlás? (szerintem nem).Van-e valami jogos érv BiAmp mellett?
-
drdr
senior tag
válasz
rappit4 #141308 üzenetére
Hát nem tudom egy Audyssey MultiEQ XT32 hány sávos és az sem mi a kommersz, de otthoni célra kapható avr-ek, mind az gondolom. Manuális grafikus eq. 9 sávos, de a bemért eredményt mutató kép jóval részletesebb. Muszáj a szoba korrekciót használni, mert közel sem ideális a szoba hangzása... equalizert használva eddig csak rosszabb eredményt kaptam (fülre hagyatkozva). A távolságot szinte centiméter pontosan méri, de akkor most a szoba korrekcióra kell/érdemes speaker level-t mérni vagy sima flat eq-ra? ... vagy az szoba korrekció a level-t és equalizert együtt használja és nem szét választhatók?
-
BBéci
legenda
válasz
rappit4 #141308 üzenetére
" A hangszórók távolságát érdemes pontosan kimerni és bevinni a késleltés miatt."
Többször volt erről szó és egyöntetű álláspont szerint az erősítő önbemérője által beállított távolságokon azért nem ajánlott változtatni, mert a szobaakusztika felülírja a mérőszalag által mutatottat. Tehát az már egy korrigált érték, ami ha megváltoztatsz, hazavágod az egész önbemérést.(#141309) VoidXs
Ha a szubláda 12 decibellel hangosabb a háttérsugárzóknál, akkor elnyom mindent, csak dübörgés lesz hallható. -
drdr
senior tag
válasz
rappit4 #141297 üzenetére
Hogy működik ez? Mivel tudok pl. PC-n multi channel rózsaszín zajt generálni? Mit jelent itt a - 20dB? Relatív hangerő?
Az erősítőmön a speaker level-ek beállításánál az erősítő saját test tone-ja szól... Így ki/be kellene lépkednem a menüből minden egyes módosításkor?Bekapcsolt szobakorrekció mellett kellene mérnem (bár azt hiszem a speaker level hatástalan pure módban..)?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
rappit4 #141239 üzenetére
Sose értettem, hogy nem lehet érteni a "listaár" kifejezést (és persze a jelenleg elérhető kínálatra vagy "retro" esetén az előző évezredi listáárat "konvertálva" viszonyítani) ....
Abban viszont egyetértünk, hogy mozira az egyforma dobozok (lennének) a megfelelőek, de pl. aki "sztereózni" is akar, de nem szetetne 2 rendszert, annak a jobb álló frontok lehetnek "opciók" .... az ajánlás meg azért "ajánlás", mert minden eset egyedi, de legalább arra jó, hogy meglegyen a "kezdőpont" és onnan lehet "finomítani" az adottságoknak/elvárásoknak megfelelően .... a 2x-es szorzó, meg kb. azonos "minőségi kategóriát" lenne hivatott jelölni, nem csak "értelmetlen pénzszórást" ....
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #141212 üzenetére
Én is ott voltam, enyém volt az utolsó előadás (tudom, szar előadó vagyok). A CC hibáit estig ecsetelhetném, az viszont bonyolultabb, mint a hangosság baja.
A Pinkben egyébként próbálnak 7-en menni, amikor csak lehet, de pl a Valerian a rendező kérése (7.3) ellenére 6-on ment, és így is sok volt, a végére 5.5 lett. A -5-öt úgy mondtam, mintha 0 lenne a 7, legtöbbször aköré kerül. Nálam például -12, de nagyon kicsi a szobám, ha nagyobba költözöm, már -3 lesz.
Hol van az a nálunk?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rappit4 #141209 üzenetére
Azt még Norbi se tolná 7-esen. Nekem 5.5-ön oké (az -5 dB házimozisan), pedig még sok mai filmnél se viszem le a fadert. A szavaidból úgy tűnik, hogy ott voltál a HAES szakmai napokon, ahol hosszan volt ecsetelve az egész 7-es téma, hogy miért nem kötelező már.
Mivel a mozi nem Dolby Vision, így a képnek nem kell semminek megfelelni, egyedül a közvetlen közepén elég, ha rendben van. Sajnos kizárólag ezt nézik. Az egyik teremben egyébként már jó a projektor helye, a másikban nem tudom, miért nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest