- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz
jézusom #189263 üzenetére
Engem az atmos nem nagyon mozgatott eddig, a tiszta dinamikus feszességet kerestem megfelelő csatorna szeparációval és térrel 5.2 rendszerben. PC+Topping Dm7+végfok kombinációig jutottam, ez most tetszik, az AVRek így parkolópályára kerültek. Most éppen azon gondolkodom, hogy a végfok+passziv hangfal szettet cseréljem-e aktiv studio monitorokra. Aztán következne az, hogy 5.2.2 vagy 7.2. De minden bizonnyal nincs akadálya 5.1.4 kialakításnak sem.
-
BIGi75
senior tag
válasz
jézusom #189255 üzenetére
Pl. egy Audient oria ha a budget combosabb, vagy kevesebb csatornával motu ultralite mk5, topping dm7,...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
jézusom #185541 üzenetére
Ez érdekes téma, a 60 sok nekem (túl realisztikus), a 24 meg mikor lassan pásztáz a kamera tájat, észbontóan zavaró, ahogy "szaggat"
Fényképezőmön is mikor 4K-val video-zok nagyritkán, 24p módban épp movie hatást kapok, de ez a szaggatás néha tényleg zavaró, 30p-ben már kellemesebb és még mindig inkább mozi, mint sorozat.
-
m3ss
veterán
válasz
jézusom #185526 üzenetére
Az alap, hogy kintrol ne jojjon be feny. De nem eleg. Lehet ugy mar hasznalni, de nagyon sok benne marad a vetitoben ha nem egy fekete lyukban hasznalod. Az elobb irt kontraszt felet, harmadat jo ha elered egy sotetebbre hangolt nappaliban. Targyak, berendezesek, butorok, falak mindenhonnan nem kivanatos feny jut majd a vaszonra.
-
BIGi75
senior tag
válasz
jézusom #185506 üzenetére
Én meg pont lekapcsolok minden háttérfényt ha sötétben nézem. Nagyon bírom a fade out vágasokat oleden, mikor a kilépő kép elsötétedik és a tv "eltűnik" a sötét szobában, vagy olyan alacsony ADL-es jelenet van, mikor a kép körvonalát sem látni, film végén a stáblista meg csak úszik a centerből a mennyezet felé a sötét semmiben. Ez a feeling az euronicsban nem jön át, csak éjszaka egy sötét szobában. Engem beszippantott az oledek feketéje, meg hogy a szomszédos pixelek között sem virágzik át a világos képpontok fénye, ami elképesztő dinamikát nyújt és valóságszerű mélységet ad a képnek. Mostanában emiatt egyre többet egérmozizok, de az 1,3:1et tartom, így igazán hiányérzetem sincs
-
attiss66
senior tag
válasz
jézusom #185020 üzenetére
kodek=szoftver?
"de nem üti a jobb kodekkel rendelkező lejátszót", hangminőségben? Itt csakis a hangminőségről szól a dolog.
Mindenesetre az biztos, hogy hangilag a Média Q10-et és a Popcorn A-210-et agyonvágja a Denon3910, a Popcorn A-210-nek meg jobb a hangja, mint a Q10-nek.Egy ilyet szívesen beszereznék még a Denon3910 mellé, Marantz DV9500 [link]
-
attiss66
senior tag
válasz
jézusom #185014 üzenetére
Igen, ha csak az akkori referencia dvd lejátszókat nézzük, 5-600 000-es árukkal, meg a 10-15 kilójukkal, vagy többel, ott rengeteg minőségi alkatrész felelt a csúcsminőségű hangért. A médialejátszókban akkor nem sokminden felel a jó hangért?
Azért azt furcsálom, hogy egy mostani óccsó médialejátszót nem döngöl a fődbe egy egymillás médialejátszó hangilag. Ahogy Márkus László mondta, amikor ízekre szedte az éppen akkor vásárolt új fotelt:mi kerül ebbe a fotelbe 6000Ft-ba.Tehát, mi kerül ebbe az egymillás médialejátszóba 1millió forintba?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
jézusom #184968 üzenetére
+exception, spiky03
nagyon kiváncsi leszek.közben egyébként, megoldottam már a problémát, képzeljétek. egy szuper avx-es kolléga tippjével. ő ismerte a 8000x7-et, volt neki is, nála is volt pattogás, de amikor hídba kötötte, megszúnt neki a dolog, így javasolta ezt.
a bridge-elést én is tudtam a végfokról, mint lehetőséget, nyilván érdekelt a 2x150w a 2x100helyett, de amig pattogott ekkorákat szerencsétlen martin logan-jaimmel, addig nemhogy átkapcsolni nagyobb teljesítményre nem mertem, de semmi mást sem..
átkonfigoltam a dolgokat hátul, 5ch mód bridge, jel indít és csodásan megy, egy nagyon apró kis halk pukk-al.és persze mocsok jó kis hangja is van, a nad burr brown-kkal, meg a szuperált audiolab streamerrel
de ettől még rakok mögé egy jobbfajta szinuszos ups-t
alapvetően van hálózati leválasztóm, arról is ment a végfok is, de pattgotott. a ups-el talán máshogy lesz
alapvetően az egy totál izolált, külön áramot fogadni, ha a probléma a fesz-tüskéketől, vagy a lakásban lévő nem helyes egyenfesztől van, akkor jobb lehet..
ha meg nem fog csinálni semmit, max visszaviszem.. -
VoidXs
nagyúr
válasz
jézusom #184807 üzenetére
Csodálom, hogy ezt nem linkelte senki. Viszont tényleg annyi, hogy megnyomod a mérés gombot és meg is jelenik a grafikon.
-
I'am Dony
őstag
válasz
jézusom #184794 üzenetére
Ez egy eléggé félrevezető próbálkozás, aminek semmi értelme. Ezzel a módszerrel csak azt a helyet találod meg, ahol a legnagyobb a kiemelés egy adott frekvencián, így felesleges erre időt pazarolnod. Mérés nélkül a legkisebb rossz, ha a sarkokat próbálod végig és azt választod, ahol a legegyenletesebbnek hallod, nagyobb kiemelés nélkül. A sarok azért is jó választás, mert a két eslődleges visszaverődési pontot (2 fal) kizárod, mivel a távolságuk - hullámhossz nagysága ezt eredményezi. A másik előnye, hogy nyersz egy kis ingyen erősítést, ami miatt halkabbra állíthatod, ez pedig jótékony hatással van a megmaradó tartalékok miatt. Arra is van esély, hogy fal felé fordított membránnal jobb átvitelt kapsz, így ezt is érdemes kipróbálni, persze egy kis helyett hagynod kell. Itt egy példa, a két elhelyezésre. Az egyik elől a szokott, nálad is alkalmazott helyen és a másik a bal oldali sarok, a bal oldali fal felé fordítva. [kép]
-
Dorian
félisten
válasz
jézusom #184792 üzenetére
Így kívülről lehetetlen ezt megmondani. Ha nem tudsz mérni, akkor próbálgatni kell. Nem feltétlenül kell a frontokkal azonos távolságra tenni. Talán egy általános javaslat van, hogy a 120 Hz alatti önkioltás elkerülése miatt a mögötte lévő fal és a szub hangszórója közti távolság ne legyen 72 centinél nagyobb.
-
skippper
senior tag
válasz
jézusom #184700 üzenetére
Biztos, hogy nem az IR Blastert használod CEC helyett? Cube3-on ugyebár van infra sugárzó, így alapbeállítás szerint nem CEC üzeneteket küld, hanem egyszerűen infrával "lemásolja" a távirányítódat, így lehet az, hogy ha pl be van kapcsolva az erősítő, de a Cube ki van kapcsolva, akkor a power gombra erősítő ki lesz kapcsolva, tv meg be. Nekem is fura volt elsőre, de be lehet állítgatni.
EQ APO az az alkalmazás, amivel a Cavern által készített kalibrációt használod PC-n.
-
Joe123
senior tag
válasz
jézusom #184560 üzenetére
Pusztán akusztikai elemekkel kezelni a mélytartományt borzasztóan nehéz (épp a fentebb említett nagy hullámhosszok miatt). Irgalmatlan mennyiségű (a szoba térfogatának negyedét, ötödét kitöltő) kőzetgyapottal kéne hozzá telepakolni vagy más, nehezen kivitelezhető hangolt basszuscsapdákkal. Régebben itt is volt róla szó:
Az itteni öreg motorosok már túl vannak ezeken a körökön, hidd el, hogy a mérés + DSP messze a legjobb módszer.
-
Joe123
senior tag
válasz
jézusom #184532 üzenetére
Ha egy átlag szobába leteszel egy subot bárhová, biztos hogy egyenetlen lesz a mélyátviteled. Ez amiatt van, mert a szoba méretei hasonló nagyságrendbe esnek mint amekkorák a mély hangok hullámhosszai. Emiatt állóhullámok alakulnak ki a szoba falai között, amik a szoba falainak méreteitől, a sub elhelyezésétől és a hallgatói pozíciódtól függően különböző frekvenciákon fognak kioltásokat és kiemeléseket okozni. Ezek fizikai adottságok, ezt nem befolyásolja a sub (vagy hangfalak) minősége. Innen indulunk tehát. Ennek az egyenetlen mélyátvitelnek a kiküszöböléséről szól az egész diskurzus. (A kiemelések felharmonikusai amúgy magasabb frekvenciákon is beleszólnak a hangba, nem csak a mélytartományban.) Az ún beszakadások/koltások kevésbé zavaróak, de a kiemelések azok viszont eléggé azok tudnak lenni, amikor egy-egy frekvencia "begúgatja" a szobát. Ennek sokan örülnek, hogy hú micsoda mélyek vannak, de az igazából akusztikai probléma.
A méréseknél kapott görbék alapján olyan szűrők készülnek, amiket a lejátszási láncba illesztve kompenzáljuk az akusztikai hibákat (pl. amelyik frekin kiemelés van, ott visszaveszünk, de ennél jóval komplexebb megoldások is vannak, több egymással összedolgozó sub, stb.)
Konyhanyelven elmondva nagyjából ennyi.
-
still2
tag
válasz
jézusom #184367 üzenetére
Sziasztok,
Másként tenném fel a kérdésemet.Denon avr-x3800h
Denon avr-x4700hÁtlag felhasználó filmek illetve zene tekintetében észrevehet-e lényeges különbséget dinamikában, részletességben, téthatásban stb. a két erősítő között úgy hogy nem fizet a Dirac-ért. Mert így azért van árban különbség.
Előre is köszönöm a véleményeket és az esetleges tapasztalat megosztásokat!
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom #184262 üzenetére
Hát jó, a hdmi cec/simplinkkel játszani kell, de még nem értem a végére, jó hülyeség ez a szabvány...
Atmos anomáliára egy félmegoldást találtam. Leszedtem xboxra a DTS appot, eredetileg füleshez, hogy legyen DTS:headphone-x, de igazából a HDMI kimeneten is lett egy DTS-X opció
és az atmos játékom vÍgan szól DTS-X hanggal
immár az erősÍtő fixen marad eme hangsávval
Nem tudom minőségre milyen változást kellene észre vennem, kicsit aggódtam, hogy valami konverziós veszteség lesz, de valójában elég jól szól
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
jézusom #184131 üzenetére
Miért ne kellene Atmos? Magasságot csak az tud adni. Hogy a magasságot csatornák vagy objektumok adják, teljesen mindegy. Ugyanazt fogod hallani.
"ezt kifejtenéd?"
A Trinnov az egyetlen gyártó, ahol lehet lejátszás közben nézni, hogy merre repkednek az objektumok, és játék közben csak azt fogod látni, hogy minden hangszóród mellett van egy, ami nem mozog sehova, ergo, csatornaalapú. -
VoidXs
nagyúr
válasz
jézusom #184128 üzenetére
Miért olyan fontos az objektum? Mit ad, amit egy minden lehetséges hangszórót lefedő 3D mix nem? Nem mixer vagy, nem a bogyók röptét nézed vagy az effektkönyvtárad bővíted, hanem a csatornáid hallgatod. Teljesen jó módja a sávszél és processzor megtakarításának, és valós időben, például játékoknál csak ez működik. Egy Trinnov Visualizerre kötött Xboxon például mozgást soha nem fogsz látni, mégis minden hangszóród tökéletesen szólni fog. Egy AVR-t 9.1.6-ig lehet konfigolni, és egy 9.1.6 mixből minden kikeverhető, ami alatta van. Pont ezért sok enkóder nem is szórakozik azzal, hogy bármi objektumot megtartson, hanem egyszerűen renderel és elment. Érdemes megnézni, hogy sok, nagyon jónak tartott mix mennyire semmit nem csinál.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
jézusom #184119 üzenetére
Az otthoni Atmos általában csatornákra van lekeverve (amitől egyébként semmivel nem lesz rosszabb), de ha objektum is van (amúgy az is érdemben csak kb. két éve), arról infó a dekóder után már nem jön ki. A Dolby úgy tudta garantálni, hogy mindenki ugyanúgy keverjen, hogy csatornaalapú mixet ad ki a pluginjük. Ezzel sokkal könnyebb dolgozni a gyártó részéről.
lenox: Lehet, hogy ott a trükk, 7200U volt mellette. -
mimic1979
aktív tag
válasz
jézusom #184057 üzenetére
Hát tényleg nem egy "lehengerlő élmény". Mondjuk azt hogy be van csomagolva egy ATMOS konténerbe az eredeti hanganyag, de ha szét szednénk hogy milyen "meta" adatok vannak benne, lehet hogy nem is nagyon találnánk benne semmit se.
Hogy miért nem dirketbe van bekötve? Mert így egyszerű - Netflix-HBO-Disney-PS5 minden egy eARC-on.
Akkor van váltás csak az erősítőn ha a media player-NAS kombóról nézünk filmet. -
sgery
őstag
válasz
jézusom #183243 üzenetére
Egyébként kipróbáltam a YAMAHA RX-V4A 5.2-esemet a Heco hangszórókkal.
Egyrészt nem adott jobb hangminőséget mint a lassan 20 éves yamaha, másrészt a Tidal-t kizárólag 16bit-en játsza le (még a master számokat is), ráadásul a yamaha appban kell mindent kezelni, mert a Tidal nem kezeli külön eszközként így nem vezérelhető a tidal appból. Igazából mindegy is, mert így spotify minőséget ad ki...Erősítőnél Arcam SA30-on gondolozom a Heco-hoz.
Vagy pedig egy Magnat RV3 vagy RV4-es, hozzá pedig egy Bluesound Node forrásnak.
RV3 esetén olcsóbb mint az SA30-as, RV4 esetén viszont már drágábban jön ki.Vélemény?
-
sgery
őstag
válasz
jézusom #183243 üzenetére
Igen, azt tudom - a kerti hifit egy YAMAHA RX-V4A 5.2 hajtja meg.
Őszintén nem vagyok túl elégedett az új yamahák hangzával, pedig ennél drágább kategóriát is próbáltam már. A komolyabb darabok pedig millió fölöttiek, annyiért meg nem vennék(egyébként nem mondom, hogy tökéletes ez a musiccast rendszere, a spotify nagyon nehezen vált át rá, folyton visszadobja telefonra, sokszor újra is kell indítani és csak utána fogja be rendesen a spotify irányítást - továbbá nem csak hogy azonos hálózaton kell lennie a telefonnak de még az is fontos hogy azonos wifi routeren is legyen (nálam 2 wifi elosztó van, ha a másikon vagyok akkor nem találja az erősítőt az app.. :/ )
-
buci68
junior tag
válasz
jézusom #183218 üzenetére
Megtudni melyik a jobb 4K BD lejatszó masina képminőségben egyáltalan meddig kell elmenni
Vagy mivel a vetítők 4k ráírás m3lett is csak fullhd tudnak tök mindegy a lejatszó 4k is tud e....Valamint igaz e amit allitanak a 4k vetítő csak 6000 Euronal vetít 4k t többi mind lebutit fullhd ra illetve netan csak felszálláz 4K felé
-
windlord
őstag
válasz
jézusom #183151 üzenetére
Hát igen.
Sajnos a tévém nem tudja ezeket, de jobb rákészülnöm.Az 5.1 belépős, ezért sem szeretnék túllőni rajta.
Úgy nézem, hogy a Yamaha RX-4VA fícsörök tekintetében jó.
Esetleg másfajta erősítő ebben a sávban, amelyet érdemes lenne hallgatnom?De úgy olvasgatom, hogy jbl mellé inkább hk, yamaha eseteg pioneer.
De mindent meghallgatok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
jézusom #183138 üzenetére
Mi a normális? A 48 kHz nem butított, attól még tömörítetlen 24 kHz-ig (20-ig hallasz). Ami felette van, az stúdiós munkálatokhoz kell zajszűrés és szabványok ellenőrzésénél teljesítményhatékonyság (soft clipping detection-höz nem kell annyi resampling) okán.
Az Apple TV valóban nem tud sokmindent, például tömörítetlen Atmost vagy bármi DTS-t. Ez tényleg nagy érvágás, emiatt nem ajánlanám kizárólagos lejátszónak. Streaming doboznak viszont igen, hiszen arra lett kitalálva, annál szebb képet például csak PC-n kapsz, ami hangformátumot pedig nem támogat, az streamingben nem létezik. Sajnos esélyes, hogy nem is fog.
-
Gino20
őstag
válasz
jézusom #183140 üzenetére
A dolby vision-hoz licence kell. Utolsó infóm szerint ilyet a Beelink nem tud (persze ez már lehet változott) , de amúgy nem igazán értem, hogy mit írsz.
Homatics pont csak dolby mat? Ha telepítesz rá CE-t, akkor mindent is tud. CE-ről az amlogics topikban olvashatsz. -
VoidXs
nagyúr
válasz
jézusom #183136 üzenetére
A MAT a régi DD Live, csak TrueHD-hoz. Lejátszónál semmi értelme, mert ugyanazért a hangért felesleges meghibásodási pontokat vezet be.
48 kHz-el mi a baj? Egyrészt a filmek 99%-a ennyin megy, másrészt a többnek semmi értelme, ezért is nem dolgoznak nagyobb rátán a hangmérnökök. Mindig Fs/2 a max freki, az ember 20 kHz-ig hall, az a maradék 4 pedig azért van, hogy ne kelljen annyira éles levágást tervezni a DAC-okba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Logitech Z906
- PlayStation 5
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Raspberry Pi
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest