- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhmpista
aktív tag
válasz
taknyí #121091 üzenetére
(#121088) Norbi 72 Maradtam márkán belül. MS909 lett. 12 col 300W. Elég jó teszteredményei voltak anno.
Nekem is tetszik. Nem zárt, de kellően megfogott.taknyí : Ugyanazt a szettet hajtom. Egy Mordaunt Short 906 os szettet. Elég olcsó szett, viszont a közepe magasabb kategóriában is példa értékű. Tudja akinek volt ilyen. Mélye már nem az igazi,de a nagyvas azon is sokat hozott. Kevésbé érzem kevésnek. Valami alu membrános csoda ez a MS ezért nagyon pontos, gyors jó pozicionálható a tere, cserébe nem mozis hangja van és kicsit mély hiányos. Na ezen hoz a MS909.
Most jött ki az a hangfalból ami benne volt, amit tud. De tudtam hogy benne van, mert hallottam NAD sztereóval is anno, es az biza csoda volt. Értelemszerűen eddig nálam az a hang nem jött ki, amit ott akkor hallottam, kb most jött ki olyan, elég zenei. Természetesen a következő fejlesztés a hangfalak lesznek de az arrébb van még.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
taknyí #121081 üzenetére
Anyagilag .... erre mit mondjak!!?? (499€ jelenleg az új X3100)
Dobozok terén Sanci-val egyet értek, hogy minimum Dali Lektor/Heco Music Style/Heco Aleva/Quadral Argentum/Ascent/Q Acoustics 2xxx/3xxx/stb kellene/illene hozzá, de az már megint ízlés kérdése ......
(.... a "csak használt"-tal az a baj, hogy van amikor az új olcsóbb, de utána kell járni .....)
-
válasz
taknyí #114447 üzenetére
RCA kábel kell hozzá, ez jó lesz. Ne az akció miatt vegyél subwoofert hanem azért, mert tetszik a hangja. Hazaviszed ezt a JBL-t és nem leszel vele elégedett, vagy kb azonos árkategóriában hallasz egy másik fajtát, ami neked sokkal jobban tetszik, akkor adhatod el és akkor az meg kibaszott pénz...
-
rayoliviero
veterán
válasz
taknyí #113512 üzenetére
1,8 cm vastag osb lapokból lett építve az emelvény. Az 1,8 cm-es laphoz nem tudom, hogy találnék megfelelő bútorlábat és szerintem nem is nézne ki jól.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Közben a régi Jamo ceneteremről lecsavaroztam a két kis fület, aminél fogva fel lehetne akasztani a falra és felcsavaroztam a Monitor Audio háttérekre és így fel is tudtam tenni a falra.
A Jamo így nem tök gyári állapotú, de nem ezen fog múlni az eladása, így még engedek egy kicsit az árából.Monitor Audio a falon:
-
Dagidög
senior tag
válasz
taknyí #112908 üzenetére
A Roth-nál egy kis elírás: Frequency Response: 40Hz~500KHz
Nekem még a hivatalos 500 Hz is soknak tűnik. (Csak, mint érdekesség)
A Made in Hungaria hangja zseniális, már lossy kódolással is nagyon bejött, a DTS-HD MA a Blu-ray verzión meg egyenesen csúcs! A kép viszont hatalmas csalódás, 1080i-vel adták ki, ami számomra érthetetlen.
Undorító az a csíkozódás, Kodiban akármilyen deinterlace-t állítok neki.
-
z123456789
addikt
válasz
taknyí #107431 üzenetére
Nem tudom milyen típusú TV-d van, de ha jól tudom a TV-k médialejátszói nem tudják átadni normálisan az 5.1-et. Aztán lehet valamit félreolvastam, de pont a minap volt itt erről szó.
Bár tudom hogy nem ez volt a kérdés, de a médialejtászó (amennyiben olyat választasz) tudni fogja a kadenciahelyes lejátszást is, amit valószínű a mostani TV-d lejátszója nem tud.
Ha a Denon-od tudja a veszteségmentes file-ok kezelését USB-ről, akkor szerintem sokkal többet nem fogsz előre lépni egy médiabox-szal.
Az utolsó dolog pedig:
elég sokan vannak itt akik mondhatni profi szinten űzik a HTPC kezelését, amivel sokkal jobb hangzást ki tudsz szerintem hozni mint egy médialejátszóval.
Tamoo
devil-k
Patice, csak hogy párat említsek ha nem haragszanak meg.Szerintem egyre gondoltunk (#107432) BBéci-vel, csak megelőzött.
-
BBéci
legenda
válasz
taknyí #107431 üzenetére
Azokkal a beépített izékkel a helyedben többé nem foglalkoznék. Egy külső médialejátszó a megoldás, vagy HDMI kábel a PC és az erősítő közé.
(#107430) Tigerteam
"Ajánlani privátban tudok, de ahhoz tudnom kellene az elvárásaid és azt miben vagy hajlandó kompromisszumot kötni. "
Felejtsd el, nem akar semmit változtatni, elégedett a meglévő cuccal, ezt már több topikban lezongoráztuk! Abban sem hisz, hogy egy külső lejátszó jobb, mint a TV beépítettje. -
whatnot
őstag
válasz
taknyí #103365 üzenetére
Most tényleg muszáj ezt?
Igen aggódom, hogy az én kezem van benne és nem fogom ettől jobban érezni magamat. Semmiképp nem szeretnék rosszat az eladónak, aki végtelen rugalmasságot mutatott.
Soha életemben nem tettem még tönkre műszaki cikket, pedig megfordult már a kezemben sok. És igazából fogalmam sincs, hogy mi okozhatta. Valamelyik hangsugárzó, a PC/hangkártya küldött valamit az optikain stb., fogalmam sincs.
A tévé ugyanarról az aljzatról, hosszabbítóról stabilan működik hetek óta.szerk.: albérletben lakok...
-
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
válasz
taknyí #102789 üzenetére
Azonban a Denonon még rejtély.
Nézd meg a hátfalról a képet kicsit lejjebb.És meglesz a megoldás.
-
TCr
veterán
válasz
taknyí #101511 üzenetére
"Azért te is hagytál egy egérutat magadnak."
Nem mondanám egérútnak, mert ugyanúgy pénzt fektettem bele, mintha 0-ról indultam volna.
Ha mégsem tetszett volna a Proson, akkor én is csak bukóval tudtam volna túladni rajta.(#101515) B-L-A-C-K:
Ha elmész valahová hallgatózni (pl. a linkelt Streamaudio), akkor alap, hogy a kereteden belül mindent meghallgatsz. Úgy azért már egyből nem 0 lesz a tapasztalat, azt viszed haza, amelyik jobban tetszik. -
TCr
veterán
válasz
taknyí #101508 üzenetére
Én múlt héten meghallgatás nélkül "voltam kénytelen" elhozni tőlük az utolsó szett bontatlan Proson Stadium-ot (Stadium 6-ból 2 pár + 1 db center), mert már a bemutató páldányokat is eladták.
Szerencsére nem bántam meg, de a DALI-kat nem mertem eladni előtte. Azóta elkelt a DALI szettem. -
Oldfighter
senior tag
válasz
taknyí #101430 üzenetére
Pedig neked több és kényelmesebb lehetőséged van az elhelyezésen variálni.
Nagyjából tisztában vagy azzal, hogy hol sántít a dolog, szóval szerintem ne fogd vissza magad, próbálkozz.
A hátterek amint elnézem direkt sugárzók és lenne hely még nekik hátrébb is pl állványon. Én javasolnám a széles tér miatt, hogy egy fél méterrel húzd hátrébb még őket és ezzel együtt forgasd a sweet point felé az előlapjukat. -
taknyí
senior tag
válasz
taknyí #101421 üzenetére
Bizonyíték1 bizonyíték2 természetesen a center a baloldali box-ban takarja a kisasztal, ráadásul subom sincs....
Én kifejezetten várom a kritikát, javaslatokkal (a kemény szavakat is bírom, no meg a metált.
-
Dorian
félisten
válasz
taknyí #101378 üzenetére
Tuning akkor javasolt, ha nagyjából elégedett van a hangfal karakterével, de a hangját minden tekintetben javítani akarod. (mélyátvitel, mélyközép kiemelés csökkentése, tisztább és részletezőbb közép és magas) Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van, a rendszerem legstabilabb pontja volt a tuningolt hangfalszett.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
taknyí #100245 üzenetére
Idle 144W, nem értettem, aztán megnéztem, hogy mit raknak mellé: HD4890, a maga 60W-os idle fogyasztásával, mindent megmagyaráz
. Tehát ezt a konnektornál mérték, egy 80-as táppal számolva a 115W jut az egyenáramú részre. Levonjuk a 60W-ot, és akkor a procira, ramra, lapra, merevlemezre csak 55W jut. Ehhez jön hozzá az R7 260X 4W-ja
Összesen 59W, felszorozva a táp hatásfokával 73W idle. A HTPC funkciók a videokártyát terhelik, bár ha bedobja a neurális hálókat is, akkor a proci is felpöröghet. De "normális" filmezés mellett 100W alatt marad a rendszer, így egy nagyonhatékony HTPC-hez képest 85W lesz a többlet fogyasztás.
-
válasz
taknyí #96415 üzenetére
Akkor nálad a hangfalak fontosabbak most, hogy jók legyenek, mert azok látszanak a legjobban.
Vedd meg a szettet és kezd el árulni a x1000-ret, mellette keress x2000-ret jó áron, aztán egy nap cserélj, ha nincs otthon az asszony. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor ne vedd meg, mert szomorú leszel. Az x1000 ugyanis nem fog jól szólni, higyj a két korábban tanácsot adó, sokkal tapasztaltabbaknak. Nem a feleséged átverésére akartalak biztatni, hanem viccesen próbáltam megfogalmazni, hogy ez nem lesz jó.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
taknyí #93554 üzenetére
Szerintem akkor kezdetnek kérj időpontot valamelyik bemutatóterembe, hogy különbséget tudj tenni a kategóriák között ( 1. Hsz ). A te füledről van szó elvileg. Mint kezdő, biztosan új élménnyel leszel gazdagabb akár egy belépő rendszertől is. De nem szabad rögtön itt leragadni. Hetek múltán, igényesebb zenékhez pl, többre is vágyhatsz és szidni fogod magad amiért nem voltál türelmes vagy spórolósabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Suzuki topik
- Asztalos klub
- Bestbuy játékok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged