- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #189209 üzenetére
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #189209 üzenetére
Ezt neked kellene meghallgatni, végtére is a saját fülednek vásárolsz. De ha engem kérdezel, akkor zöld hangzása lesz. Szuperzöld.
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #188241 üzenetére
AVSforum-on van dedikált Dirac topik: Dirac Live
-
Formaster
addikt
válasz
Vicarious1 #188241 üzenetére
Készülök én is, de még várok egy újabb Dirac akcióra. Sanszos csak BF lesz legközelebb.
Amennyire tudom a helyes az, ha rew-el megkeresed a legjobb helyet neki, aztán a crossovert maxra rakod és dirac-al állítod be a vágást. Ezt láttam egy diracos videóban, de keress rá inkább.
-
Squirrel
őstag
válasz
Vicarious1 #187861 üzenetére
Ezekhez képest az Anthem Arc Genesise milyen?
-
skippper
senior tag
válasz
Vicarious1 #187856 üzenetére
Unokatesó csak ugyan, de nálam az X4800H-n az Audyssey is bitang jó eredményt hozott. Marginális különbség lett csak REW-el visszamérve (és fülre is). Audysseyvel viszont rengeteget kellett mókolni, PC-n editálgatni, hogy normális kalibráció szülessen belőle, míg a Dirac nagyon ügyesen kezelhető és tényleg egyszerűen be lehet állítani. Nálam viszont csak 1 mélynyomó van, illetve valahogy a szobám is szerencsés, "szereti az Audyssey". Amint ezek megváltoznak, zömében az a visszajelzés, hogy a Dirac köröket ver az Audysseyre.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #187858 üzenetére
Ez lesz az igazi ég és föld.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #187856 üzenetére
Cinema 30-at kalibráltam, Dirac + Cavern fut rajta, ég és föld a kikapcsolt állapothoz képest úgy is, hogy bugos a Dirac és nincs multi-sub. Az Audio Forumban meghallgathatod.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #185528 üzenetére
Megcsinálhatod vele, de sok értelme nincsen, mert a gyári mikrofon nem túl jó minőségű.
-
skippper
senior tag
válasz
Vicarious1 #185167 üzenetére
Eszközhöz kapcsolódik a licensz. Eladhatod a következő felhasználónak, de másik erősítőhöz nem használhatod.
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1 #185167 üzenetére
Ez jó kérdés! Nem tudom!
-
ada19
senior tag
válasz
Vicarious1 #184709 üzenetére
Ez nekem a legutóbbi Sony TV frissítés óta nem megy
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #182088 üzenetére
Nem sok mindent javitottak .... kicsit jobban neki kéne feküdni mert vannak olyan bugok ami igen megkeseriti a méréseket...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #181691 üzenetére
Az a tesztjel kimeneti szintjétől függ, és az a probléma, hogy ezt AVR-e válogatja, dokumentálva sehol nincs. Érdemes PC-ről mérni azonos jellel, és akkor a sub +10 dB-n kell legyen. AVR-en esélyes, hogy le lesz halkítva annyira a mérőjel, hogy ugyanoda kelljen tenni. Az szintén probléma, hogy a rózsazaj nem alkalmas basszus mérésére, és a Dolby dokumentumok is más szintet javasolnak vele, mint sweeppel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #181689 üzenetére
Persze, sőt, érdemes.
-
buci68
junior tag
válasz
Vicarious1 #181447 üzenetére
Szia
A piacon kikoptak Denon 7200 ak amik 900 euro k voltak 😮😪 Igy lett egy 7013 2.5 ev gatrival...
Sőt mostmár talan nyugodtan irhatom.... Volt egy tulaj akivel megegyeztem 800+ DHL szállitasba ugy hogy Ő felhivott Hamburgbol... Elmondása szerint Fogorvos
Pénz elküldve PayPall Vevőbiztositva na utanna 2 napig nem válaszolt Nem vette le a terméket vagy foglaltba tette volna ... Sőt felháborodott hogy mennyit irok neki WhatsApp... Persze ugyanis szóban elmondtam neki tegye postára péntek ha szerencse van szombat itt..600km..
Na eljatszotta a félőset a sértődöttet mert írásban baxtataom nyilatkozzon mikor küldi Persze 3 nap csönd utan PayPall bejelentve irasba... tegmap óta itt a pénz a Qva any... t.... NOS az Ebaykleinanzeigen en EGYRE TÖBB A CSALÓ!!!
Jól emlékszem neked volt M. 7011 elvileg drágabb mint a 7013 bár tudásban egyformának tűnik... Amit már irtam is olyan hangot teret hozott ki a Magnat qantum 655 ből hogy lestem.... Most okoskodom össze a Dynokkal csak az idő kevésGyenge tapasztalatom alapján HEOS nát hallgatva a TIDAL 44khz 16 bit kellemes de a Bluetooth annak ellenére hogy 3.0 van benne amit kicsit gyengének tartok kellemesebb a hanzás... De majd valahogy orvosolom Jo lenne egy 5.0 Aptx minőség minimum.... had legyen a Master minőseg hallható....
Ha van jótanácsod szívesen vesszem...
Pld milyen kabeleket hasznaltal a 7011 nél hanzásra mit tett.... Stb.
Üdv....Ha valaki játszani akar a vagy fogorvossal vagy nem az.... kicsalni a nyulat a bokorból csalo vagy.....
Itt a link [link]
En meg a mami telojarol rairtam meg van e annak ellenére hogy elvben megvettem azt irta meg... De szerdán még meg kellett neki nézni van e doboza es a tartozékok 😮😀 Ami ugyan hiányosan de előző vasárnap még megvolt legalabbis irasban tutti 😀😀😀 -
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181508 üzenetére
A gyári mikrofon egy kalap sz@r azzal ne foglalkozz
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181504 üzenetére
Szerezz be egy 3 m usb hosszabbítót hozzá. Jó bármelyik MM kapható, működni fog vele. Ahogy irták is minden zajt amit csak lehet csökkenteni kell. Én is kikapcsolom hűtőt, NAS t is.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
A mikrofon zajszintet azt -49,5 dB-re állítottam, arra emlékszem.
-
mettek
addikt
válasz
Alapvetően nem jó ha van egy zajforrás a mérés során. Még a hűtő vagy NAS búgása is belezavarhat.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181491 üzenetére
Uhhh.. ez ìgy teljes káosz
De semmi gond fog az menni, ha átbeszéljük. -
mettek
addikt
válasz
Vicarious1 #181491 üzenetére
Ezekkel az akusztikai szoftverekkel az is problémás hogy normál esetben referencia hangerő szinten mérjük be a hangfalakat azonban sokszor (nálam pl zömében) nem referencia szinten van használva, és ezen a hangerőn teljesen borul az amit a szoftver bemért.
Én pl pont emiatt előszeretettel használom a Dynamic EQ-t az audisseyben. Az egy jó funkció.
Amugy a leírásod alapján jól csináltad. -
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181471 üzenetére
Nem. Nem jó így. Ez nem a szubszonic hanem a PEQ. ill. a: #181473 : az elején a szintbeállításnál nem jól állítottad be, másrészt a mikrofon sem volt középen. Ha gondolod megírom privátban a számomat és valamikor 18 után csörögj rám és átbeszéljük. Ezt így az alapoktól nehéz írásban tisztába tenni.
-
python1
veterán
válasz
Vicarious1 #181473 üzenetére
Ezek a késleltetések igen érdekesek, ezek biztosan hibásak.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Vicarious1 #181471 üzenetére
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181455 üzenetére
Ne a gyári értéket vedd alapul, hanem a látható helyzetet. Az a probléma, hogy 3-4 dB többet nem igazán lenne szabad erősíteni, kivéve az aktív renszereket (itt a szub), bár ott is az utólagos méréssel ellenőrzés mondja meg, mi lett a torzítása a nagyobb emelés hatására. Az emelést mindig a célgörbe és a legmélyebb beszakadás viszonyában vizsgáld majd. A látható beszakadások kioltás miatt keletkeznek, ami egy feneketlen kút, amibe hiába pakolsz energiát. Három megoldás lehetséges. REW ellenőrzöd a problémás dobozok elhelyezését és megpróbálsz rajta módosítani. A sikerhez lehet, hogy elég 10-30 cm. mozgatás és/vagy szögben fordítás. Ha nincs lehetőséged a változtatásra - sajnos sokszor így van - akkor ebből kell főzni és igazíthatod/lehúzhatod a görbét a kívánt távolság eléréséig - itt ez nem célszerű, így marad a függöny. A subot kivéve nyugodtan behúzhatod balra az összeset 60 Hz aktív határig, amíg a jobb oldalt 18 K-ig. Nem tudom milyen szubod van, de ha van rajta szubszonic szűrő, az legyalulná azt a púpot 17 Hz körül, amivel jelenleg nem tudsz mit kezdeni - (ez az elmélet, az már kérdés, hogy mennyi tartalom van 17 Hz-en) - a határ miatt, ill. felesleges ugyanígy 200 felett erőltetni ha lenne ott bármi... És nyilván az AVR beállított 80/90/100 Hz körüli vágása tompítja a leírtak negatív hatását, amig a szubbal működik a rendszer, hiszen az kapja a túltolt frekiket, de így kellene. Csak arra figyelj, hogy amit nem bír normálisan megszólaltani a szett, arra ne akard túlzott erővel kényszeríteni.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181451 üzenetére
Igen az jó lenne.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181449 üzenetére
A függönyöket kapcsold be és húzd be őket a dobozok valós határának közelébe. A látható állapot biztosan tévedés, mert nem szólnak már onnan. A szubbal viszont gondban vagy nagyon. A függönyhatár miatt nem tud hozzányúlni legalul és ez így nem jó. A nagyobb baj a hatalmas szakadék szinte a teljes tartományban. Ha nem mérési hiba/zaj akkor muszáj leszel máshová tenni, mert a jelenlegi a legrosszabb hely neki.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #181449 üzenetére
Sajnos a Dirac rossz transzformációval végzi a méréseit, és ezekre is korrigál, ezért a görbéi nem hordoznak információt a valódi hangzásról, csak a durva hibákról. Légyszi mérj rá REW-ben/Cavern-ben, azokon többet lehet látni, mdat/laf fájlokkal még időzítést is.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Örülök ha sikerült. Amit érdemes megnézned mindig, azok a késleltetés értékei a két front viszonyában. Ha nem sikerült közel azonosra, majd legközelebb az 1. poz után állj meg, mentsd el és töltsd fel egyből így az alapgörbével. Nézd meg a ms értékeket és ha ok akkor folytasd újra az 1 poz val elmentett projekt betöltésével, így nem kell végigszenvedni többször ua egy hibás mikrofon pozíció miatt. Ami még támpontot adhat azok a hangerő szintek értékei. Uh. várjuk a képeket, a végső célgörbével és a spektrummal együtt. A javított válasz nem fontos rajta.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
A "fantom centert" úgy tudod félrement távolságkalibráció után visszahozni, hogy mono hangot játszol le a két fronton, és addig állítod kézzel csak a front right-ot, amíg nincs teljesen középen. A DTS-nek volt ilyen teszthangja, de lelőtték a TheDigitalTheater-t, ahonnan ez letölthető volt.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181331 üzenetére
A szub csuszkát hagyd alaphelyzeztben, azaz ne nyúlj hozzá, ne húzd le. A szub gainnel állitsd 2-3 dB hangosabbra majd, mint a leghangosabb hangsugárzó. A többi ok.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #181084 üzenetére
1. Ennek a mérés szempontjából nincsen jelentősége. Olyan pozícióban mérd ill. hallgasd, amelyben EQ nélkül is jobban tetszik.
2. Ha a 4.41 firmware-től újabb van rajta akkor nem kell. Bár minden esetben ez az alap amivel kezdünk, mert ha nem úgy sikerül az első beállításod, még mindig jobb kikapcsolt EQ-val hallgatni egy alapszinten már beállított rendszert.
3. Maradhat, mert a mérés során ennek a hangerejét is be kell majd állítanod a helyes értékre.
Semmilyen vágás ne legyen alkalmazva a szubon. Sem lowpass, sem subsonic, az LFE legyen a maximumra állítva.
4. Ha kizárólag egyedül hallgatod válaszd a 13, ha ketten vagy többen a 17 pontost. A 9 pontos mérés túlzottan erős filtereket eredményez és ez igaz a több pontos mérésekre is, ha túl szűk távolságban mérsz. Ez a szobád adottságaitől függ, a mérés végén derül ki, hogy sikerült-e eltalálnod vagy újra kell kezdened. Ennek tünete, a sokkal tompább, élettelen hangzás. Ami az Audyssey-nél működik az itt nem fog.5. A gyári szám alapján töltsd le a mikrofon egyedi kalibrációs fájlját, ha nem kaptad meg.
-
MasterMark
titán
válasz
Vicarious1 #180509 üzenetére
Sima sztereó. Pontosan mit ír ki az erősítő és hol?
Ezt az infosávban lévő átkapcsolást is megmutatod?
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #172946 üzenetére
Az Aria-kat kellett volna elküldeni
-
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #172946 üzenetére
Milyen meglepő a reflexes doboz nagyobb,mint a zárt.
Miért nem Sub1-et vettél akkor már inkább?
-
kezo0
addikt
válasz
Vicarious1 #167660 üzenetére
Vagy egy „Házimozi hangmérnököknek” topikot... És akkor mi maradhatnánk itt.
-
törölt tag
válasz
Vicarious1 #161367 üzenetére
Én is, voltam igy de meg is jártam egyszer: nem összeillő rendszert raktam össze..
-
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #161367 üzenetére
Ezt nem fogják fel sokan. Ilyen 10-20 eurós szállítási díjak mellett simán meg lehet venni és vissza lehet küldeni, ha nem tetszik. A 30 napos próbalehetőség is elég nagy előny.
-
válasz
Vicarious1 #160657 üzenetére
Center típusa? Felette van a tévé, vagy mögötte? Milyen messze van a fal mögötte? Van-e ott valami csillapítás? Nézői pozíció felé van-e döntve a center? Sok kérdést fel lehet tenni, ami kell bármilyen tanácshoz.
Alapvetően egyébként hagyatkozz a füledre. Ha zajos környezetben (mármint a filmben zajos) is hallod mit mondanak, akkor legalább a minimum megvan. Nem az a lényeg, hogy az erősítő mit rajzol. Pl. a Dark Knight eléggé rosszul kevert magyar szinkronnal bír, azzal lehet tesztelni pár helyen. -
python1
veterán
válasz
Vicarious1 #160657 üzenetére
Pontosan ilyen esetekre gondoltam, hogy a szoba karaktere mennyire befolyásplja a kapott végeredményt. Tulajdonképpen a hangsugárzód valamennyire lineérris átvitelébe , ennyire bele kell nyúlni EQ val a szobád anomáliái miatt, legalábbis az Audyssey szerint. Itt jön képbe a REW mérés és a kiegyenlítési beállításom, amibe nem engedek ekkora + - értékeket állítani ,
ami tulajdonképpen nem módosítja hallgathatatlanná a hangsugárzó karakterét. -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #160623 üzenetére
Érdekes, teljesen más leírással találkoztam, sosem olvastam, hallottam 60 centis sugarú körről.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Vicarious1 #160591 üzenetére
Az 1 helyet nem mertem írni, nehogy nagy balgaságnak tünjön. Az erősítő menüje engedi,viszont maga telefonos applikáció nem sajnos.
-
válasz
Vicarious1 #160491 üzenetére
Köszi ismét! Milyen érdekes, hogy a korábban általam olvasottak szerint az ezüstözés inkább a magas hangtartomány erősítésére szolgál. Ezt tapasztaltam is, mert a Denon erősítőmhöz ezüstözött hangfalkábeleket használtam, amit a Yamaha megvásárlása utál lecseréltem, mert bántóak és fárasztóak voltak a magas hangok, ami a rézzel visszaállt a helyes szintre.
Mindegy. Nem akkora a különbség árban, úgyhogy akkor az általad ajánlott drágább lesz.
-
válasz
Vicarious1 #160488 üzenetére
Mi a lényegi különbség? Nem találom sehol. Köszi!
-
SeatZola
őstag
válasz
Vicarious1 #160488 üzenetére
Jogos. +1 az NF214-re!
-
törölt tag
válasz
Vicarious1 #160363 üzenetére
Néztem én is!
Sajnos ez van, fizetős lett, 3 dollár évente, ahogy írtad is! -
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #160360 üzenetére
Ja, vagy úgy.
Odáig nem is jutottam, elriasztott a felhasználói véleményezés.
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #160135 üzenetére
Akkor is.
Tedd azt, amit javasoltam, próbálj ki valóban jó kábeleket! -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #160132 üzenetére
XT40 baromira kevés, Aria hangdobozokhoz. Azokkal nagyon messze vannak a tényleges tudásuktól. Szerezz valami sokkal komolyabbat, le fog esni az állad!
-
válasz
Vicarious1 #160132 üzenetére
Az Oelbach kábelek nagyon jók és elismertek hifista körökben
-
Steady74
addikt
válasz
Vicarious1 #159977 üzenetére
Hello. A TV-vel mennyire vagy megelégedve? 75-ös tesóját néztem ki, a kisebbik, 55-ös van második TV-nek jelenleg, de a nappaliban lévő régebbi 55-ös kerülne cserére tavasszal. Köszi előre is.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vicarious1 #159477 üzenetére
Mint korábban írtam, nekem 2x sub1-em van 15m2-en. Sok választásom nem volt, mert 2-őt szerettem volna az egyenletesebb mélyekért, ennél nagyobb szerintem overkill lenne ekkora szobába.
Az újak akkor még nem léteztek.
Elégedett vagyok, leszámítva, hogy egy jobb és bal oldalas jobb lett volna, de ugye csak jobb oldalas van. Így látványra nem szimmetrikus az elhelyezés, mert a membránokat raktam szimmetrikusan.Nyílt állásfoglalás nem is várható szerintem senkitől, mert a végső döntést neked kell meghozni.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vicarious1 #159475 üzenetére
Az Arendal szubok nagyon jól néznek ki matt feketében. Nekem ilyen van, én se rajongok a fényesért. Annyira minőségi hatású, hogy a zongoralakk Canton szub úgy nézett ki mellette, mint valami bucsus vacak.
Arra számítsál, hogy a szállítás 1 nap, hiába írnak először 3 napot. Ha délelőtt rendeled, másnap délben ott a futár. Hacsak a karácsony be nem kavar most... -
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #159465 üzenetére
Biztos jó lesz egyedül mozgatni.
-
WaterWave
veterán
válasz
Vicarious1 #159455 üzenetére
Ha lakk fekete akkor biztos nem.... Egész univerzumból kitiltanám a zongoralakkot.
Hangzásilag viszont sztem teljesen rendben van. -
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #159093 üzenetére
Top AVR-rel vagy végfok-procival még inkább kijönnek a minőségkülönbségek, az mellett, h a hangminőség szinkron nélkül és azzal is jobb lesz, mint gyengébb eszközökkel.
De sokaknak ez az emelt minőség eléri azt a szintet, ami elegendő.
-
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #159093 üzenetére
Akinél rendes 7.2.4-es setup van, normálisan installálva annál ég és föld az angol atmos hangsáv a. magyar 5.1-el szemben. Hiába próbáljátok az ellenkezőjét állítani, nagyon gyakran rém gagyi a magyar hangsáv, kivételek persze vannak, de ettől még nem ez a jellemző...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Vicarious1 #159021 üzenetére
a passzív (CANTON sub 1200R) meg nem passzolt karakterében
Az 1200-asnak egy aktív és egy passzív membránja van, nem
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vicarious1 #159023 üzenetére
Nekem SUB1 van, 2 db. 15m2 a szoba, eleve 2 volt a terv az egyenletesebb lefedés miatt. Ezért nem gondolkodtam nagyobb Arendal-ban. Egyenlőre maradnak, elégedett vagyok.
Előtte SUB1200R-em volt, egymás mellett volt kb. 1 hónapig 1-1 belőlük. Az Arendal nagyon feszes, ha feljebb rakom az AVR-ben a hangerejét, akkor sem kezd el "ráülni" a hangképre. Nagyobbat tud "ütni", de a karaktere más. Ha a Canton-t feljebb tekertem, az hajlamos volt "dübörögni" (jó értelemben). Fogalmazhatok úgy is, hogy a Canton "dögösebb" volt. Néha azért úgy érzem, hogy hiányzik ez a "dögösség".Ízlés kérdése szerintem, mint ahogy te is haladsz a reflex felé. Figyelembe véve ezt én a helyedben valamelyik reflexes Arendal-t választanám (SUB1.5 vagy 1V).
-
Squirrel
őstag
válasz
Vicarious1 #159021 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot. Szerintem megpróbálom, milyen lesz a hangzás 2 darabbal, aztán meglátom - vagyis hallom. Azért annyira nem csúnya 🙂
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #158996 üzenetére
Kb egy hét alatt megjön, de ez azért függ a futárszolgálattól. Adnak tracking numbert, végig lehet követni, hol tart az áru.
-
Squirrel
őstag
válasz
Vicarious1 #159008 üzenetére
Szia! Miért nem a Fokal saját subja? Csak azért kérdem, mert az én 948-asaimhoz most tervezek 2 db-ot venni a Fokal Sub 1000 F-et...
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Vicarious1 #158996 üzenetére
Ez a 1723 Sub 2, zárt konstrukció. Eddig is fórumlakó használta, úgyhogy az érkezésről nem tudok nyilatkozni.
Az előd egy Dali Ikon sub volt, az 30cm előre néző hangszóró és lefelé nyitott kialakítás.
A Dali kb 28-30 Hz-ről indul, az Arendal 18-20-ról. Egyelőre ismerkedünk, tetszik az eredmény, az előrelépés érezhető, de sajnos megvan a maga átka is az alacsonyabb frekvenciáknak: az álmennyezet olyan részei is elkezdtek rezonálni, amik eddig egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán tették.
Amúgy a Dalival teljesen elégedett voltam, csak ez igaz mondjuk a régi hangfalaimra is és a házimoziról zenehallgatásra is. Aztán mindig jött egy jobb és megdöbbentem, hogy mennyivel van még mindig feljebb. Itt most ez az érzés ennyire erősen nem kapott el, viszont ez talán betudható annak is, hogy a Dali sub is nagyon jó (a Dali előtt volt egy REL és egy Velodyne is és azokról a lépkedés a Daliig nagyon meghatározó javulást hozott), vagy annak hogy még nem találtam meg a legjobb pozit/beállítást, valamint még a gyári tyúkbél tápkábellel van bekötve. Nameg a lakás rezonanciája sem segít az élményen.
Nagy valószínűséggel lassacskán integárlódik a szettbe, csak még össze kell csiszolódnia mindennek
-
Squirrel
őstag
válasz
Vicarious1 #158929 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de 10 éve kicsit arrébb költöztünk (Anglia, Abu Dhabi, 5 éve meg Svájc), Szegedre már csak cimbikhez járok haza 😒
-
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #158533 üzenetére
ezek alapján nálam egyértelmű, hogy az 1.5-öt venném. Azért hogy kicsit nagyobbat szóljon 20hz-en, én személy szerint nem áldoznám be a többi előnyt, ami sokkal fontosabb. De ez a szép, mindenki megtalálhatja magának mi a fontos...
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #158527 üzenetére
1723 sub2 kiprobálnám milyen itthoni környezetbe
ezek az új subok se rosszak söt de kicsit körülményes állitgatni
nekem az elac-ot mobil appon keresztül kényelmesen lehet
-
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #158527 üzenetére
lakkfekete? nekem volt már, soha többet. hihetetlenül érzékeny mindenre.
-
-KP-
addikt
válasz
Vicarious1 #158511 üzenetére
hát az a szub egy hulladék, már bocs. nem is értem hogy említheted egy lapon a többivel.
-
zsoika
addikt
válasz
Vicarious1 #158509 üzenetére
Van egy barátom aki említett nekem egy Magnatot ami 30 as volt és meglepően jó....lehet ez volt?
Megkérdezem -
Pazolini
senior tag
válasz
Vicarious1 #158406 üzenetére
Szia, Vicarious1!
Talán a többiek számára is érdekes lehet, ezért kérdezem nyilvánosan, hogy miért váltál meg a Canton 1200-astól a nyáron, ill. mik voltak a (negatív?) tapasztalataid vele. Köszönöm.
-
gago1975
őstag
válasz
Vicarious1 #158497 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz
Mehet fel a falra ! 65eFt-ért jó vétel és azonos hsz készlet ....pazar.
-
renatto
őstag
válasz
Bár továbbra is azt mondom működik ez a módszer - és tényleg létrehozza a hangot, úgy hogy a plafonról fogod hallani/érezni - viszont a helyzetéből kiindulva, fogod hallani a front tetejéről is. Csak idő kérdése és falra fog kerülni szerintem és úgy, új értelmet nyer majd.
-
arcitec
addikt
válasz
Írták már , ez nem lenne az igazi. Pénz kidobás. A plafon miért nem jó? Mindenképp arra kellene törekedni. Ráadásul ez "gomba" mit kóstál?
-
zsoika
addikt
válasz
Vicarious1 #158494 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
Vicarious1 #158454 üzenetére
Szia.
Nekem a mennyezetre van felrakva középre és hátra.
Nagyon bevált, de igazából azért ezt vettem meg mert minőség azonos.
Ne tedd a hangfal tetejére mert csalódás lesz.
Nem fog olyan hatást kiváltani mint amit valójában tud.
A kettő még nem teljes ATMOS®. Igazából 5.1.4. 7.1.4 amit ATMOS®-nak lehet nevezni és ezt meghallva, megtapasztalva, belátva megtanultam.
Nekem 5.1.4 be van kiépítve, az összes hangfal Aria 936-926-900-Dome Flax AV7705+2db MM7055-ös végfokkal meghajtva.
Pazarúl szól. -
exception
aktív tag
válasz
Vicarious1 #158184 üzenetére
Nekem így nyomtattak szövetre, semmi gond nincs vele, a technikai hátterét nem ismerem, ők milyen eljárással dolgoznak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vicarious1 #158091 üzenetére
Meg egyszer, Dorian a 3808alapjan ítél.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vicarious1 #158049 üzenetére
Arendal-nál nincs black friday és más akció sem. Elvileg a mai naptól 5% drágulás lesz náluk. Pár nap (hét), és jönnek új szubok is, amikben elvileg EQ is lesz.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Vicarious1 #158049 üzenetére
Tavaly nem volt black friday, szerintem nem lesz idén se.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
Vicarious1 #157186 üzenetére
Jó választás az Oehlbach!
Lehetne több ilyen hasonló tapasztalat megosztós komment. -
zsoika
addikt
válasz
Vicarious1 #157024 üzenetére
RZ 900-ra szívesen cserélném ha maradok az Onkyonál ...Marantzom, Yamahám még nem volt.
Esetleg egy Lx58,78- ban gondolkodok. -
Zigi
senior tag
válasz
Vicarious1 #156835 üzenetére
Az onyko usa-t érinti a csatlakozás itt azt írják. [link]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Vicarious1 #156791 üzenetére
Megtaláltam.
Thx.
Este kipróbálom. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Vicarious1 #156781 üzenetére
Nem őrizgetem a másfél éves mail-jeim.(sajnos
)
Regisztrálás nélkül is lehet rendelni, így fiók sincs amibe nyoma lehet.
Most aki utalt, keresi vissza a tranzakciók közt.
Azzal talán már elindulhatok. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Vicarious1 #156778 üzenetére
A számla elektronikus vagy meg kéne lenni nekem nyomtatottba.
Egy komám utalt, ő intézte. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Vicarious1 #156776 üzenetére
Ez másfél éves.
Doboz minden megvan, csak a gari papírt nem lelem.
Ilyenkor? -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #156358 üzenetére
Úgy rémlik, erről már volt szó. Két kategóriával alacsonyabbak az általad felsorolt kábelek, mint amilyenek az erősítődhöz és a hangdobozaidhoz illenek.
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #156216 üzenetére
A régebbi AVR-ek esetén esetlegesen megveheted az Audyssey PRO liszenszt, de szerintem nem éri meg, mert egyrészt nagyon drága, másrészt kell még a kalibrációs kit, amivel tudsz mérni és konfigurálni.
-
nismoka
addikt
válasz
Vicarious1 #156213 üzenetére
A Midrange compensation ki-be kapcsolható az applikációban külön külön a frontokra, center-re, surround-ra.
Nincs hatással, a bemérés felülír mindent. Az applikációban lehet editálni az adatokat szinteket stb, ezeket elmenteni profilokba és bármikor visszatölteni az AVR-re. -
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #154835 üzenetére
Hogy kerülte el ez a figyelmemet.... ( Pedig a Korvin székekre emlékszem
)
Nem hallgattam egyiket sem RZ900-am van, de ezen megjegyzésed :
" és a magasabb frekik bántó erős jelenléte, ami hosszabb hallgatásra nem túl jó...még filmnél sem."
No az első hetek,hónapok tapasztalata nálam is hasonló volt, bár csak a magas esetenként erős, szinte majd bántó jelenléte.Azt megjegyzem csak és kifejezetten a center beszédhangnál, amikor valami vékonyabb angol artikulált kiejtés hangzott el, de csak is akkor. A többi az részemről rendben volt. Elkezdtem a beállításokat nézegetni és már megmondani nem tudom, mert ez 2016-ban volt, de találtam olyan beállítást - lehet valami kiemelés volt és lehet nem is egy féle. Láss csodát ( számomra ) , JÓ LETT. Egyébként az RZ900-at is sok helyen OPTICON-okkal tesztelték és olvastam olyat, hogy a több féle teszt hangfal közül, ez állt közelebb hozzá. Szóval sok minden lánc elem számít és nem utolsó sorban a szubjektív igény. Jelenleg is megelégedéssel használom a rendszerem, az akusztika is
"JÓ-kezelt" szinten van. A jobbnál is van jobb, kábelekkel,mélynyomóval,akusztikával ez is min. 2milla volt, de inkább több és a TV ,médialejátszó nincs benne.Az is igaz minden elem minőségi, vagy még jobb és itt a VÉGE - nekem.
Érdekes volt olvasni az írásaid, köszi -
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #154823 üzenetére
No csak, nem? Már a Marantz is cserére került? 3-ról tudok RZ800 v. 900, Marantz, akkor már lehet némi tapasztalat - ami igaz szubjektív de akkor is - lehetne esetleg pár szóval ecsetelni? pro-kontra ?
-
WaterWave
veterán
válasz
Vicarious1 #154817 üzenetére
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #154817 üzenetére
szia hát én elől centernek és a frontoknak AQ type4 használok hátulra meg sinuslive kábelt. Én először Yamahát használtam az Ariakhoz nem volt rossz vele de most jelenleg Anthem mrx710 használok ezzel igazán él a hangfal és szuper a hang. Denonba szerintem valami 6400 kéne vagy 6500 számodra, ha nem kell atmos meg vehetsz használtan valami régi csúcs vasat szerintem ezzel jársz a legjobban. HK meg nem ajánlom Aria szethez
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Vicarious1 #152929 üzenetére
4. rész Denon X7200W+Auro3D
Ha az előző részeket olvastátok, talán megfogalmazódhat egyesekben, hogy itt igazából nem arról van szó, hogy egy-egy erősítő rosszabb-jobb a másiknál. Ahogy elértem ehhez a jelenlegi erősítőmhöz, egyre inkább prioritás lett az, hogy egyes erősítők a saját kalibrálószoftverükkel, azok lehetőségeivel, és a megalkotó cég azon elgondolásával ami mentén ő bekalibrálja és megalkotja az erősítője saját hangkarakterét együtt tudok-e élni hosszú távon vagy sem.
Nagyon fontos, hogy legyen mihez viszonyítani...hisz gondoljunk bele, ha valaki vált egy erősítőről egy másikra – jogosan azt várja el, hogy ami az előzőnél tetszett az alapból a következőnél is jó, vagy jobb legyen, ami tulajdonság nem tetszett az természetesen csak jobb lehet egy újnál. Hát a kutya itt van elásva...És itt visszautalnék a mostani Denon „fos” vagy nem – szópárbajokhoz. Előtte is volt már korábban egy 2106 és egy X4000-em, szóval nem a mostani X7200W-re alapozom. VoidXS -nek igazat adok abban, hogy aki a harsányságot helyezi előtérbe a testvérmodell Marantzoktól jobban megkapja mozin. A Denon kicsit leharapja vagy visszafogja a csúcsait a mozin meghatározó hangoknak, de ez hangsúlyozom csak mozin lehet hátrány akinek ez hiányzik. Ugyanakkor a Denonnak (jelen esetben X7200W) van egy profi zeneisége és egyedi karaktere, ami még a Marantznál sem érződött nálam 100%-ban és a Focalokat is fantasztikusan jól szólaltatja meg. Azokkal is egyetértek akik mozira teljesen jónak tartják a Denont, szerintem aki túlzásmentes, élethű, valósághű effektekre vágyik a Denontól megkapja. Az Auro3D valamit nagyon tud, bár nálam 5.1 lévén csak Auro2D processzálásként működik sokszor az 5.1 sávokat izgalmasabban mutatja a DD és DTS 5.l-nél. A 4 közül eddig az egyetlen erősítő, amin sztereo zenét hosszan, órákig el tudok hallgatni úgy hogy nem bántaná a fülem egy-egy hang, részlet.
Pusztán tényszerűen a saját rendszeremben és akusztikai környezetemben tesztelve a 4 erősítőt, megpróbálok egy egyedi összegzést kreálni összefoglalóként, ugyanakkor óva intek bárkit hogy ez alapján döntsön esetleg, ha vásárlási szándéka van, hisz lehet más hangfallal, és más egyéni preferenciákkal a mozira és zenére vonatkozóan ez mind nem igaz.
nagyon szubjektív Mozis sorrend:
1. Marantz 7011
2. Denon X7200W – Onkyo RZ1100
3. Pioneer LX801nagyon szubjektív Zene 5.1 és sztereo sorrend:
1. DenonX7200W
2. Marantz 7011
3. Pioneer LX801 – Onkyo RZ1100vége
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Vicarious1 #152925 üzenetére
3. rész Pioneer LX801
(Az elején elfelejtettem tisztázni, hogy természetesen mind a 4 erősítőt leteszteltem ugyazon mozi és zenei részekkel, azonos hangerőn. Kb. -13- -15 dB)
Ezt az erősítőt akkori akciós beszerzési lehetősége miatt vettem, bár voltak előzetes fenntartásaim vele az RZ1100-ra alapozva.
Tesztelése után azonban két problémás dolog is előtérbe került.
Egyik a hangfalszettemmel (Focal Aria) való hangzásbeli passzolása a másik az általam elvárt hangkarakter-hangkép megjelenítése. Sajnos egyik sem volt biztató...
Ez az erősítő talán még precízebben, részletezőbben, tisztábban szól az Onkyonál, de a Focalokhoz valahogy nem illik. A mélyet az RZ1100-hoz hasonlóan kezeli.
Amellett, hogy az előző RZ1100-nál nálam fontos testesség hiánya itt is megvolt, a képbe jött még egy zavaró fülemet sértő hangkarakter.
Zenén nekem bántó volt egy egysíkú középhang, és a magasabb frekik bántó erős jelenléte, ami hosszabb hallgatásra nem túl jó...még filmnél sem.
Talán az ESS DAC hangja nem jön be nekem...
Természetesen több beállítást mind a bemérőszoftverével mind az audiobeállításoknál kipróbáltam.
Ezek után úgy gondoltam, hogy valamilyen Audyssey-es erősítő lesz az Aria-k és az én világom, már majdnem megvettem egy Marantz 7012-t, amikor hírtelen összejött egy régi vágyam:
egy Denon X7200Wfolyt. köv.
-
WaterWave
veterán
válasz
Vicarious1 #152925 üzenetére
És a Pioneer LX801-ről mi a vélemény?
Én most egy Marantz 8012-essel szemezek... Nah az egy szép jószág.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- Motoros topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest