- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz
cintula187 #177562 üzenetére
Állvány is jó ha jó az elcsatolás. Stabil az állvány akkor megint csak nincs gond. De ahogy fentebb leirták a szabályokat érdemes betartani. De ahogy látom egy kis terep rendezés is kéne. Pl a két frontot távolabb tolni egymástól legalább egy 3m legyen. Aztán tudni kéne azt is milyen távol van a hallgatási pozició . Sok mindenre kell figyelni. Akusztika a legfontosabb azt is rendezni kéne. Kábelek helyett akusztikára kell költeni meg jobb avr-re vagy procira. És ha minden megvan és szeretnél kábelekkel játszani akkor már lehet.
-
-KP-
addikt
válasz
cintula187 #177559 üzenetére
A hangsugárzód szintjével semmi baj. De béna setuppal le tudod rontani jócskán. Márpedig rosszabbnál rosszabb ötleteid vannak.
-
-KP-
addikt
válasz
cintula187 #177557 üzenetére
De miért a haladó topikban diskurálunk erről?
Ahogy Bbéci is mondja, tedd fel a falra a tv-t, a centert meg a mostani tv állványod tetejére. A lehető legközelebb legyen egymáshoz a center és a tévé függőlegesen. A centert pedig a polc síkjáig kellene kihúzni, és nem betolni középre vagy hátra.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #177555 üzenetére
Emeld a tévét olyan magasra, hogy elférjen az állvány tetején a centersugárzó!
-
törölt tag
válasz
cintula187 #177552 üzenetére
PC-s EQ-val állítólag teljesen össze lehet hozni, ha asztali eszközöket használsz akkor biztosan nem lesz jó.. Legalábbis nekem nem tetszett úgy a hangzás.
Kell az azonos hangszóró készlet! -
alphamooncam
őstag
válasz
cintula187 #177552 üzenetére
Nem ismerem a konkrét hangsugárzókat amiről szó van, felteszem van akinek erről több infója van, és megosztja Veled.
Amit írtam általános. Nekem az 5.0 hangsugárzók ugyanolyanok (JBL LSR305) esélyt sem adtam hogy a main/center/surround különbözően szólhassanak.
Tudom hogy nem ez az általános, de a talán a legoptimálisabb.
Remélem sikerül megfelelő centert találnod.
-
alphamooncam
őstag
válasz
cintula187 #177540 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy be lehet-e állítani az AVR-t, hanem az probléma, hogy más tónusú hangsugárzók hogyan fognak majd tudni összedolgozni.
Az komoly probléma, amikor a színész miközben beszél, átsétál az egyik oldalról a másikra kétszer változik a hangszíne. Először amikor átveszi a main-től a center, majd amikor a centertől a másik oldali main.
Ezt nagyon kevesen tolerálják, és pont ezért választanak centert ugyanannak main gyártónak ugyanazon családjából.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #167700 üzenetére
Sokszor volt erről szó, a centersugárzót nem ajánlott szekrénybe tenni, mert úgy vacak lesz a hangja.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #167698 üzenetére
Akkor mi az a 17 cm?
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #167694 üzenetére
Legyél türelmes!
A házimozi egyik legfontosabb alapszabálya szerint a hangdobozoknak egy bizonyos gyártónak, egy bizonyos családjából kell származnia!
Az is betartandó, hogy hangdobozokat, pláne centersugárzót nem szabad szűk polcra beszorítani. Légtér kell nekik.
A belépő topikban éppen egy 50000 forintért kínált Bronze centersugárzóra hívták fel a figyelmet. -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #167691 üzenetére
Csakis Bronze centersugárzót vegyél!
Valami elcsatolás mindenképpen kell a hangdoboz alá. -
válasz
cintula187 #142770 üzenetére
Miért nincs rendes arctenyér emo a PH!-n??? A pont amikor a hobby unalomba fullad.
-
Norbi 72
veterán
válasz
cintula187 #142021 üzenetére
Jó lehet,meg kell hallgatni.
Van a Sonynak komoly cucca,(ez csak egy példa,más is van nekik),csak győzd megfizetni.A kommersz,és a HE között meg gyakorlatilag nincs semmi.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cintula187 #139711 üzenetére
Ettől még az "alapok" ugyan azok, a minőség (és néhány "ficsőr") más .... persze csak ha nem vsx 3xx-ről beszélünk ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cintula187 #139708 üzenetére
Nem értettelek félre csak a saját tapasztalatom/veményem írtam le ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cintula187 #139702 üzenetére
Furcsa, de én szerettem a "sok hülye apróságot" is bennük .... meg a hangjukat is (lx78, 89, 79) az MCACC meg a legjobban sikerült bemérőr. a "kommersz" kategóriában .... szerintem ....
gabo01:
Ahhoz képest, hogy nekünk anno egy csere is eddig tartott, tényleg gyorsak voltak ....
(csak kíváncsiságból, ha tudod: milyen "ic-t" cseréltek .... ?)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cintula187 #139699 üzenetére
A Piok-nál (az lx-eknél legalább is) érdekes módon "pure módban" (sztereó) is működik a távolság állítás .... ha ilyenkor az egyik dobozt "messzebb teszed" (pl. 2m-rel), simán hallani a "fáziskülönbséget" (is).... amúgy, ha nem szereted a "lúdneszessebb" hangot, akkor mozin is jobb a "pure" beállítás ....
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #139699 üzenetére
Sztereónál semmi jelentősége a távolság beállításnak, nincs rá szükség. Viszont elég közel ülsz a hangszórókhoz.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #139698 üzenetére
Viszont ahogy olvasom pure -ban az MCACC beállítás is kikapcsol, tehát amit beállítottam manuálisan hangszóró távolság is ignorálva lesz. Kezdek már összezavarodni.
-
dunkel
őstag
válasz
cintula187 #139692 üzenetére
A második mondatot értettem és az jó is.
-
dunkel
őstag
válasz
cintula187 #139690 üzenetére
Ez idáig rendben van.
-
dunkel
őstag
válasz
cintula187 #139674 üzenetére
Két dolgot kell minimum beállítani, távolságokat és hangerő szinteket. Normalizáció stb. kikapcs. Amelyik hangfal nincs rákötve azt szintén ki kell kapcsolni és átkeveri az erősítő a frontokra azt a csatornát.
-
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #139607 üzenetére
Kodiban a sztereó lekeverésnél aktív az eredeti hangerő megtartása? Ha igen, akkor az okozhat ilyen dinamikavesztést.
Bár az első soraidban meg pont az ellenkezőjére panaszkodtál.
Megoldás lehet egy (jóval) komolyabb AVR, vagy inkább sztereó erősítő, amivel két csatornán is érthető lesz a párbeszéd, meg az effektek is dinamikusak maradnak.
PC-n milyen digitális kimenetek vannak még?
-
python1
veterán
válasz
cintula187 #139607 üzenetére
Semmit.
Még a centersugárzó megléte sem garancia,amennyiben nem valami komolyabb darab. -
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #134429 üzenetére
Nem tudom mennyire audiofil, szerintem egyáltalán nem, de a hirdetés második képén mindent visz a fal tövében megállt víz, amit szépen fodroz a szél télen.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #131867 üzenetére
Íme Ez már a BD bemenetben van, eddig a games -ben volt. Az a fura, hogy a catalaystban NTSC van a 60p nél.
-
Q
senior tag
válasz
cintula187 #131863 üzenetére
Próbáld variálni a komponensek bekapcsolási sorrendjét. Első legyen a tv.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #131864 üzenetére
Elviekben igen, akkor minden egy frekin menne. Nézd át a kábeleket, beállitásokat, ha az erősítő passtroughba van akkor nem szól bele, de azt olvastam, hogy erősítő nélkül minden jó, tehát valami mégis az erősítő beiktatásával van összefüggésben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #131860 üzenetére
a TV azt tolja ki,amit kap. ha 50Hzet kap, akkor azt nyomja ki.
lejátszó, driver mind mondd, mit küld ki? -
blakey
titán
válasz
cintula187 #131860 üzenetére
Az erősítő passtroughra van állítva? Nekem gyanús, hogy fix 50Hz-re van beállítva, ha kikerülve minden oké.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #131858 üzenetére
javaslom clean használatát. akkor működik jól, és nem marad túl sok minden az AMD driverből, ha újraindítás után VGA a felbontás, akkor még regedittel rá kéne ellenőrizni, hogy ugye nem maradt semmi az AMD beállításaiból, és újra telepíteni. egyébként másfél évnyi hibátlan filmes htpc-zés után valami frissitést ráengedtem, azóta enyém se tökéletes, bár szerencsére ennyire azért nem nagy a baj.
-
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #131855 üzenetére
Kiterjesztett asztal esetén mindkét/mindhárom kijelzőnek támogatnia kell ugyan azt a felbontást+frissítési frekvenciát, amit meg akarsz jeleníteni. A TV-nek elméletileg támogatnia kell ezt a frekvenciát, gondolom FullHD felbontásról beszélünk.
Ha ez OK, akkor driver probléma is lehet, meg handshake probléma a PC és az erősítő között. Másik HDMI bemeneten próbáltad?
Milyen PC-ről van amúgy szó? VGA driver mennyire friss? Lehet pl. az is, hogy a "túl friss" driver okoz ilyen problémát és érdemes kipróbálni egy-két verzióval régebbit.
-
Csabroncka
addikt
válasz
cintula187 #126255 üzenetére
Na pontosan erről beszéltem (rosszul van feltéve a banán), dugózd újra abból nem lehet baj!
-
Csabroncka
addikt
válasz
cintula187 #126244 üzenetére
Itt az a kérdés, hogy milyen dugó minősége és hogyan van rátéve az érvégre! Ha jó minőségű és jól van rátéve akkor ugyan olyan jól muzsikál, mint a frissen blankolt érvég, de ugye a banán elsősorban azért kerül rá, hogy a kábelben található fém vezető felülete ne oxidálódjon fel az érintkezési pontokon. Ergo a a te esetben ez hibát nem okoz, de érdemes újra dugózni a kábeleket idő elteltével, mert oxidálódhatnak!
-
devil-k
nagyúr
válasz
cintula187 #126244 üzenetére
Ne aggódj, a "szuper-hallásúak" észrevennék.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
cintula187 #125019 üzenetére
Meg lehet. Pl. [link]
BBéci:
Ez a lényegen mit sem változtat. -
mhmpista
aktív tag
válasz
cintula187 #122870 üzenetére
Nem emlékszem hol, mert nem vagyok otthon, de a Kodiban lehet 2.0ás lekeverésnél külön adni kakaót a center hangsávnak.
Aztán lehet csak az XBMCben volt benne de biztos hogy találtam anno ilyet.
A settings levelt ne felejtsd átállítani Advancedre.
Este rátudok nézni.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
cintula187 #107445 üzenetére
Egyáltalán nem ismerem a márkát, szóval megkérdezném, hogy a Marantzal mi a baj? Csak ezzel a konkrét típussal van gond vagy úgy általában sem ajánlottak a Marantzok?
Még mindig agyalok az első házimozi erősítőmön (tudom, hogy fenti típus sztereó) és pár napja akadt meg a szemem a Marantz SR6007-en. Jókat olvastam róla, többek között azt is, hogy sztereó zenehallgatásra a konkurenciánál némileg jobb (nekem ez egy elég fontos kérdés, mert 60-40 százalékban menne rajta film és zene)
A kérdésem akkor az, hogy ez a típus ajánlott-e vagy inkább kerülendő?A másik kérdésem, hogy a Marantz SR6007 (újonnan 3 év bolti garanciával) vagy kicsivel többért használtam egy Yamaha RX-A1030?? Illetve ennél a kettőnél jókkal kedvezőbb áron találtam egy Yamaha RX-A830-at (100k-el olcsóbb, mint a nagyobbik testvére)
Melyik lenne a legjobb vétel?
-
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #107437 üzenetére
Mindenki magából indul ki.
Amúgy miért ne lenne? Nem akartak szarakodni drága házzal. Hát megcsinálták egy ABS műanyag csőben és nyakon öntötték jó sok szilikonnal. Érdekes, de nem hülyeség.
Láttam már pl. olyat is, hogy a dobozban a keresztváltót teljes egészében leöntötték műgyantával. Azon kívül, hogy nem lehetett hozzá nyúlni volt rezgéscsillapító szerepe is.
-
Pepszi
tag
válasz
cintula187 #106923 üzenetére
"Midnight Listening Mode" -ot próbáltad?
-
MasterMark
titán
válasz
cintula187 #106923 üzenetére
Erősítőben ugye ki van kapcsolva a center ha nincs?
Meg a többi is ha nincs.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #90864 üzenetére
Javult a hang? Én nem szeretek / akarok dobozok alá tüskét ilyen formában.
-
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #90856 üzenetére
Ha csak két készlet tüskéd van, akkor én a helyedben hagynám az állványok alatt és a dobozokat hagynám így ahogy van.
Vagy vennék komolyabb tüskéket mindenhova.
--> 4 készlet.
-
Digital
addikt
válasz
cintula187 #90856 üzenetére
Nem fordítva használod azt az állványt?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
cintula187 #89923 üzenetére
Ha csak annyit hallasz, hogy hangosabb, az még nem nagy baj
, attól még maradhat a korábbi kábel, csak feljebb kell tekerni a hangerőt. Ha már más különbség is kihallatszik, na onnantól kezdődnek majd a gondok...
-
válasz
cintula187 #89906 üzenetére
'Forum társtól kölcsön kaptam egy szépséges táp kábelt.....Remélem nem csak magamnak beszélem be de pár zenénél, mintha vissza kéne vennem a hangerőt evvel a kábellel, mert hangosabb lett."
Tök jó hogy így érzel, de muszáj elmondanom, szerintem csak magadnak beszéled be. Ha a tévé hátuljába dugott "szépséges" tápkábelek és a gyári kábel hangja között között te különbséget érzel, akkor két út van előtted. Vagy kíváncsi vagy, hogy valóban van-e különbség és akkor szabályos vaktesztet végzel, vagy tökéletesen elégedett vagy a most hallott eredménnyel, és nem érdekel az igazság.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #89906 üzenetére
TV hátuljáról kicsavarod azt a két csavart és leveszed azt a műanyag vackot, utána befér az új tápkábel. Ennyi a történet. (Én pont ma raktam vissza.)
-
sbsmiki
csendes tag
válasz
cintula187 #88315 üzenetére
erre rá jöttem
de mi romolhatott el benne?
-
Adamo55
tag
válasz
cintula187 #87837 üzenetére
Nagyon komoly ez a szoba
A frontok mellett lévő építménynek van valami értelme a falon? -
Patice
nagyúr
válasz
Már linkelték ezt a szobát...
Sok értelme nincs, sok basszus az van... Többit nem tudom mennyire hallja tőle.
-
válasz
bitang RTiA9-ek... állat! Polktesó.
-
Toobee
veterán
válasz
cintula187 #87504 üzenetére
Ezt nagyon csipik a kapcsolouzemuek. Ha valasztani kell, akkor a kitapra koltenek tobbet.
-
BBéci
legenda
válasz
A Mira mindkét oldalára minőségi tápkábel kell és nem 10000 forintos kategória. Minimum az olcsóbbik IsoTek.
-
MasterMark
titán
válasz
A táp cicereg maga.
Állítólag jobb kábellel is már lehet csökkenteni a zajt, és ilyen szűrővel is.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #87442 üzenetére
Dehogyis!
Azért kell egyformának lennie hogy azonos hang esetén mindegyik azonos fázisban mozogjon pl kifelé induljon el a membrán, különben nem alakul ki térhangzás sőt elnyelődések jönnek létre. Semmiféle fizikai károsodással nem jár. -
Oldfighter
senior tag
válasz
cintula187 #87395 üzenetére
De el ám!
-
mivamma
senior tag
válasz
cintula187 #87395 üzenetére
Kösd át őket, mindenhol legyen a piros a plusz, és a fekete a negatív.
Milyen hangfalak? Ki kötötte be így őket? Nem voltak véletlenül hiVOX-éknál?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #84223 üzenetére
Mondjuk az a két pár fehér hangfal oldalt fent és hátul fent találn hoz valamit. De a nagy electrához képest azok mit adnak hozzá?
-
gorbep
senior tag
válasz
Lehet, hogy a fénykép kedvéért hátrébb húzták a kanapét....
mert ebből a távolságból az a kép elég csenevész....... fele távról talán jó lenne, és akkor visszafordítva a dobozokat pont jó 5.1......
Vagy egy kémfotó a Dolby BiTmos-ról.....
-
Z0mbi
senior tag
válasz
adozatlan penzt temetni. kb ennyi
-
adodaniel
őstag
válasz
cintula187 #73227 üzenetére
Szerintem nem jó beszorítani a centert két polc közé.
-
adodaniel
őstag
válasz
cintula187 #73222 üzenetére
Felső polcra, TV-t pedig a falra.
-
KisTücsök
addikt
válasz
cintula187 #72506 üzenetére
Jaa, azt hittem, van rá legalább 10k. Akkor passz. Amelyik kácsásat többen ajánlják.
Hétalvó: Az Electrához?
-
hétalvó
addikt
válasz
cintula187 #72506 üzenetére
kce-t40 akkor mar inkabb. az van a centeremhez semmi bajom nincs vele. regen a frontokhoz is jo volt.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #72503 üzenetére
Én az elsőt a BX2-eshez: közösen infitsd itána kiveszed a jumpert és vékonyabbat a magasakhoz, vastagabbat a mélyekhez... természetesen kipróbálhatod egybekötve is.
-
KisTücsök
addikt
válasz
cintula187 #72503 üzenetére
Ha csak a frontokhoz kellenek, akkor miért nem inkább használtak között nézel valamit? Ár/értékben jobban kijönnél.
Persze ha választhatsz, vagy egy adott összeget kapsz, amit hf kábelre költhetsz. Ha nem, akkor nem szóltam.
-
TCr
veterán
válasz
cintula187 #64130 üzenetére
A kettő között szerintem csak annyi a különbség, hogy az olcsóbb nem aranyozott.
-
TCr
veterán
válasz
cintula187 #64119 üzenetére
Persze, miért ne használhatnád?
Maga a külső burkolat nem fér be a banánba (ezt vettem hozzá), de a kábelnek van egy belső szigetelése is, azt hosszabbra hagytam, mint a külsőt, így a külső szigetelés "megáll" a banán végénél, csak a belső szigetelés megy bele.
A külső csavar a belső szigetelést rögzíti, a belső csavar érintkezik a rézszálakkal.Egyébként baromi merev kábel, a belső szigetelés meg nagyon kemény anyagból van, blankoló hiányában megszenvedtem vele, mire ráapplikáltam a dugókat.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #64119 üzenetére
Semmi értelme a kettős kábelezésnek, jobban jársz, ha kivered a fejedből még a gondolatát is.
-
TCr
veterán
válasz
cintula187 #64117 üzenetére
Én ezt vettem a DALI C2 és a Denon AVR 1908 közé.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #64076 üzenetére
Nem. Legalábbis vagy szélessségi vagy surround módja van.
Nubreed: lehet másfeles is, de ajánlott a vastagabb. 1-2 méter különbség hátra simán belefér, frontokénak kel passszolbiuk.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
cintula187 #56837 üzenetére
Nos, nem vagy túl könnyű helyzetben az biztos. Előírás szerint max 7 fokos szinteltérés lehet a frontok és a center magas-sugárzója között, hogy ne boruljon a hangtér. Az állvány polcai is alacsonyan vannak, illetve a tv fölött meg elég magas pozícióba lenne a center. Szerintem itt a legtöbben azt fogják javasolni, hogy a tv-t fel a falra, centert meg a mostani helyére.
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #55865 üzenetére
3cm-t is fel lehet tenni, a hatékonyság változik.
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #55861 üzenetére
Gipszkaron előtétfal, belül kőzetgyapot szigetelés. Sajnos csak részmegoldás, mert a merőleges csatlakozó szerkezetek (falak, födémek) is hanghidat képeznek, gondolom a teljes eldilatálás nem opció.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
cintula187 #44303 üzenetére
Igen, szélesebbre kellene húzni. Sajnos minél kisebb az adott helyiségben az adott tér, annál kevesebb hallgatónak biztosítja a rendszer a sztereó hatást. A hm kiállításon ezt remekül lehetett érezni.
Más. Sajnos csak holnap érkeznek az akusztikai panelek, így késik a beállítás.
Viszont kicsit utánanéztem az ajándéknak kapott hangsugárzókábeleknek és sikerült beazonosítani: LSP-051RLC. Remélem nem tör rám az inkvizíció arra a pár hétre amíg lecserélem. Ámbátor lehet, hogy be fog vállni.
-
MasterMark
titán
válasz
cintula187 #44303 üzenetére
Nem értek hozzá, de próbáld meg egyenesre forgatni, hátha.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
cintula187 #44297 üzenetére
A sztereó hatást kevésbé érzékeli.
-
tjojo
tag
válasz
cintula187 #43171 üzenetére
Tegnap elhoztuk a 4810-et, de csak ma próbáltam ki. Az első benyomások: beszarás!!
-
törölt tag
válasz
cintula187 #42988 üzenetére
Re-encode az ujrakódolja de a régi erősitő,Hdmi-nél pedig a HDMi 1.0 szerint tehát régi erősitővel is fogható formátumokra, tehát DD és DTS is van.
Igen, bitstream legyen, az adja a legjobbat. -
rgeorge
addikt
válasz
cintula187 #42293 üzenetére
Az igen. És mióta lett Ausztrália Európa része? Az Általad linkelt hibás specifikáció a Pioneer európai oldaláról származott. Ez azért nem volt szép tőlük.
Itt van egy összefoglaló a 2012-es erősítőkről. -
rgeorge
addikt
válasz
cintula187 #42270 üzenetére
Kérdezz rá a basys.hu-n, elvileg ők a hivatalos partnerek.
-
rgeorge
addikt
válasz
cintula187 #42241 üzenetére
A manual szerint nem tudja. Ha az erősítő stand-by-ban van, és úgy indítasz lejátszást egy HDMI Control kompatibilis eszközről, akkor az erősítő bekapcsol automatikusan (54. oldal). Ez nem a stand-by pass-through, már csak azért sem, mert annak nem HDMI Control képes eszközökkel is kellene mennie. A weboldal adatai ezek szerint hibásak. Ha a lejátszód (STB?) nem tudja a HDMI Control-t, akkor nincs mit tenned.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
cintula187 #42243 üzenetére
Ha ott van, akkor viszont mennie kell.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
cintula187 #42235 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de nálam az arcam sem engedi át a jelet, viszont ha jól emlékszem a denon vagy sz onkyo tudta, szóval ha nincs benne ilyen fícsör, akkor felejtős.
-
rgeorge
addikt
válasz
RTFM? Ha jól értelmezem, még HDMI Control ki állásában is megy a pass-through, és standby-ban is tudsz forrást választani.
-
BBéci
legenda
válasz
A forráseszköznek nem kell támogatnia, annak mindegy, hogy mi és hogyan van rákötve, minden esetben kiadja a jelet, akár be van kapcsolva az erősítő, akár nincs.
(#42236) Tuto
PC-hez való, nem házimozihoz. -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #42233 üzenetére
Azokkal az erősítőkkel lehetséges, amelyek tudástárában szerepel az a funkció. Csak 1-2 éve jött divatba. Hátránya, hogy akár 20-30 wattot is fogyaszthat a normál 0,3-0,8 helyett, ami nem elhanyagolható.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #42190 üzenetére
Fölösleges. koaxnál jóval gyengébb az optikai, hdmi meg sztem is erősebb mindnél. Anno a 2309re váltásnál feltünt, hogy mennyivel jobb a hangja hdmin az erősítőnek,mint anno a 2106 volt - miközben egy kategória a kettő.
Az végre egy jól kitalált protokoll, bár még mindig fel nem foghatom, hogy ott miért vannak differenciák.
koax,usb,optika oké,hdmi még szürke folt nekem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #42190 üzenetére
Érdemes.
Ha nem hallasz különbséget, beszéld be magadnak, hogy jobb a HDMI!
Többnyire nekem se jön össze a tesztelgetés, türelmetlen vagyok hozzá. Mondjuk ez szerencsére átkapcsolgatós, nem átdugdosós. -
törölt tag
válasz
cintula187 #41913 üzenetére
Mi sem egyszerűbb. Filmlejátszás Közben kikapcsolod az erősítőt. Ha a tv adja tovább a képet mintha mi se történt volna Akkor be van kapcsolva.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #41824 üzenetére
Valaki valamilyen épkézláb ötletet plíz.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #41821 üzenetére
Update még az őrületben, hogy párom laptopjáról megy az átvitel. Hozzáteszem kikapcsolt avr nél itt sincs kép.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #41807 üzenetére
Más forrással (UPC HDMI box) továbbítja a jelet, de ha ki van kapcsolva akkor nincs passthrough? Bekapcsolva kell lennie az erősítőnek minden esetben?
Pcről továbbra sincs semmi élet(kép)jel a felbontások között.illetve a catalystban 640*480 on oké van. De bármi máson semmi kép. -
Oldfighter
senior tag
válasz
cintula187 #41813 üzenetére
Nem egy ilyet láttam én is. És ez még a jobbik eset. Na amikor berakják valami "vitrinbe", az a súlyos.
-
Parson
addikt
válasz
cintula187 #41813 üzenetére
Miért ne lenne? Helytakarékos. Igaz kevésbé is effektív. Vmit vmiért.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #41748 üzenetére
Erre várnék tippeket!
Hangot leszedi az erősítő (Pioneer vsx-827)de a képre így néz ki a tévé akármilyen felbontásban vala.
És a boot képernyő is látszik de amint belép a winbe hangyaháború van. Az avr menüje is megjelenik.
Biztos valamilyen beállítás a ludas (legalábbis remélem). A kábel más "közegben" műkszik, szinte az összes (game, bd, sat) HDMI bemenetre próbáltam már.
-
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #41742 üzenetére
PC-n aktiváld a második "monitort", vagy asztal kiterjesztése...
Ezután mondjuk MPC-HC-ban állítsd be, hogy a másodlagos monitor legyen a teljes képernyős megjelenítő és ehhez a HDMI hangeszköz legyen a hangkimenet.
HF vs. LF csati:
A jumpert (azt a fém lemezt hagyd rajta!) és próbáld ki hogy tetszik. Lehet mindkét csatlakozót a HF-be vagy az LF-be vagy keresztbe.
Én RX1-eseken kipróbáltam mind a 4 lehetőséget. A HF-ben maradt mind a kettő nálam.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
cintula187 #41742 üzenetére
Jumper vezetékkel össze van kötve a HF meg az LF? Mert akkor elvileg mindegy melyikbe dugod, nem szabad különbségnek lenni.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #41735 üzenetére
Első megoldódott. HF ben szinte úgy szólt mint egy fülhallgató, LF ben jó. De nem tudok belépni a receiver menüjébe.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
cintula187 #41717 üzenetére
Ez egy örök sláger, es leginkabb azok kezdik, akik mégcsak jó rendszer közelében sem voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest