Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Ed Parker #136326 üzenetére
"Ja és nem volt szükség vaktesztre, el tudta dönteni nyitott szemmel is hogy az AQ diamond bizony jobb egy 500Ft-os pc-s kábelnél."
Hogy szükség van-e vaktesztre, azt nem az dönti el, hogy mennyire tűnik egyértelműnek a különbség, és "el tudja-e dönteni", hanem az, hogy a "tesztelő" mennyire kíváncsi az igazságra, a valós különbségre. Egyértelműnek látszó, hallatszó különbség is lehet placebo, bármennyire fájdalmas ez sok önigazoló "hallónak", "látónak". A placebo tud nagy ferdítéseket is okozni, amire nem is gondolnál. Úgy látom, neked nem volt még ilyen élményed.
"Nem a vakteszt lényegét nem értem ..... A miértjét nem értem és a kivitelezését sem. Van a zsebedben 1M Forint, elmész a hifi boltba, hozol el cuccokat hallgatsz, mérsz, cserélsz és a végén egy Excel táblázat alapján elődöntöd melyik legyen?
Pedig de, a vakteszt lényegét nem érted, ezt több mondatod is bizonyítja. (A mérés engem nem érdekel, vegyük ki a képletből.) Hozol el cuccokat a hifi boltból, mondjuk kábeleket, és mindegyiket kipróbálod. Hallgatod sokáig őket, cserélsz, hallgatod, bármeddig. Cserélsz, hallgatod. Ebből ki fog alakulni egy értékítélet. Mondjuk az egyik kábellel több részletet hallottál, meg kontrolláltabbnak tűntek a mélyei. A "jó" hifista és házimozista itt meg is áll, örül, és belelelkendezi a tapasztalatát a topikokba. (A "topikokba lelkendezések" aztán továbbgyűrűznek, de ezt most hagyjuk. ) Viszont ezen a ponton kellene, hogy a vakteszt teret nyerjen! Akit érdekel az igazság, az beilleszt a hallgatózásos tesztjei végén egy vaktesztet is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy amit hallott, az tényleg AZ volt-e, vagy megcsalták az érzékei, ami (nem szégyen) mindenkivel előfordul. A hallgatózásos tesztek eredményének leellenőrzésére kellenek a vaktesztek. Pontosabban kellenének, de sem a marketingnek, sem a dogmatikus hifi-elvek képviselőinek, sem az önigazolók tömkelegének nem érdeke, hogy ezt népszerűsítse. És folyton belekeveritek a témába az ízlést, meg a "kinek mi tetszik"-et, holott annak semmi köze a különbség tényének, létezésének bizonyításához, amiről kell szóljon egy vakteszt. Nem helyettesíti, hanem kiegészíti a tesztelés menetét, mert kizárólag ezzel a módszerrel lehet kizárni a pszichés faktort, és józan döntést hozni.
"Nőt is így kellene választani, vakteszten, a hardver mindegyiken ugyanaz, ne befolyásoljon a kinézete"
Borzasztóan rossz példa. A hardver, a valós tartalom, a hatás minden nőnél bizonyíthatóan más, nem úgy, mint pl. a kábelek esetében.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #136388 üzenetére
Blu-ray lejátszóhoz több éve Hama Avinity High End kábelt használok, teljesen rendben van, igaz, csak 1 méteres.
Milyen lehet az a "valószínűleg nem olcsó"? Talán Hama?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Ed Parker #136353 üzenetére
Olyankor alkalmazom én is. Viszont itt két tábor áll élesen szemben egymással, az egyik a tudomány, a másik a "há' de én hallom", egyedül az tud igazságot szolgáltatni, ha valamelyik fél csalódik a nézeteiben, és rájön, hogy mégis vagy mégse hall semmit. Erre a vakteszt az egyedüli eszköz.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Ed Parker #136346 üzenetére
A kábeleket mérem, mert azon az függ, hogy a hangszóró mennyire mutatja a valós hangképét. Hangszóróból azt veszem, amelyiknek jobban tetszik a hangja. Ott akkor kell vakteszt, ha nagyon hasonlóak, de egyértelműen meghatározza, melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Ed Parker #136342 üzenetére
Az valószínűleg nem a HDMI miatt lesz. Örülnék itt sokak rendszerének, csak a HDMI-nek nem. Illetve igen, mert el tudnám adni jó pénzért. A vakteszt lényege, hogy megbizonyosodj arról, tényleg jobb-e az új cuccod. Lehet mondjuk azt tesztelni, hogy megérte-e új hangfalakat beszerezni. Amelyiket nagy többségben jobbnak mondod, az a jobb számodra. Tökéletesen mérhető így az élvezet. Na egy digitális kábelnél az eredmény úgy néz ki, hogy 50-70%-ban tippeled be az egyiket. Ez azt jelenti, hogy nincs különbség. Nemrég volt is valami csoportos HDMI teszt a topikban, az eredményt már előre meg lehetett mondani: senki még csak a közelében sem volt annak, mi van bekötve.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
BBéci
legenda
Ezt már én is felhoztam példának, idéztem a mea culpa hozzászólásból, de az általad megszólított fórumtárs megmagyarázta, hogy az nem is úgy volt, nem volt ABX és hasonló kifogások.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
Ez nem nagyszájúság kérdése. A sighted tesztek ugyanúgy működnek, mint a reklámok, tudat alatt befolyásolják az alanyt. A nemes kinézetű, lehetőleg jó drága kábel azt sugallja, hogy jobb vagyok, jobb vagyok... Ezért kell minél nagyobb tesztelői létszámban duble-blind tesztet végezni, és megtámogatni azt mérésekkel is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #124665 üzenetére
alapvetően egyetértek, pedig 5 linuxot, 2 windowst feltettem, és belőttem NASnak. mindegyik mindent tudott funkcionálisan, de tenger meló, kisérletezés után azt mondom, jobbak a gyári megoldások. kiforrottabbak, kerekebbek. és persze az oprendszer árát se felejtsük el, meg a supportét.
sztem is olyannak érdemes nekiállni NASt épiteni, akinek van egy komplett fölös gépe, és ideje.
minden oprendszernek megvan a maga baja. pl ott a freenas. csak komplett meghajtóra képes települni, ha az 128gigás, akkor is megeszi egészet, hiába foglal vagy 200megát telepítve.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz Ed Parker #124645 üzenetére
Hosszu tavon szivas az ilyen gyari rendszer. Most elhiszem, hogy jo, de majd 3 ev mulva amikor megjelenik valami uj szolgaltatas amire neked pont szukseged lenne, az uj TV-hez erositohoz, akkor mar nem lesz hozza support, es vehetsz ujat egy vacak software-s modositas miatt.
Ez mar eleg off, de pont az iden raktam ossze az uj ceges tuzfalat, egy regi p4-et csereltunk egy uj gepre. A legolcsobb pentium+4gb ram, 2 disk,+ seasonic tap+ 2db gigabit ethernet. Az egesz nem volt 100e, es 20-40W kozott fogyaszt, legalabbis a APC szerint, arrol nem is beszelve, hogy ossze se tudom szamolni mennyi szolgaltatas fut rajta, de az biztos, hogy sokkal tobb mindent csinal mint egy ilyen NAS. Raadasul az energiakezelessel nem is foglalkoztam, de szerintem le lehetne nyomni ezt idle 10-15W korulire.
Akkor nezd meg mi van ebben 121e-ert disk nelkul. Ugyanugy egy PC 60W-os tappal, es egy beagyazott rendszer.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Acheron
őstag
válasz Ed Parker #123213 üzenetére
+ (#123204) blakey
Köszönöm! Igen, érdekesen ellentmondó véleményeket is láttam, mindenképp szeretném élőben meghallgatni, hogy nekem mit mond. Persze a másik kettőre is éppúgy kíváncsi vagyok.Alacsonyabb hangerőn mennyire maradnak dinamikusak ezek a dobozok? Én nem nagyon szeretem a túl magas hangerőt hosszú távon, így fontos lenne, hogy alacsonyabb hangerőn is minél jobb legyen a hang visszaadás - lehet, vagy érdemes egyáltalán ilyen alapon kategorizálni, vagy ez is teljesen szubjektív?
-
-
Joshi
titán
válasz Ed Parker #122514 üzenetére
Meg úgy általában a házimozi mint fogalom, szerintem ha 100 embert megkérdeznek 80 biztosan a filmeket említi meg nem a hangot. Na most ahhoz képest szinte csak a több csatornás hangzásról szól a topik.
- Megyünk moziba.
- És mit hallgattok?
- ??? Filmet nézni megyünk te h_lye.Szerintem nagyon sok minden belefér a házimozi fogalmába, csak ez a topik inkább a hangzásról szól.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ed Parker #122473 üzenetére
"CD-ről és LP-ről ugyanazok a track-ek és ott az LP sokkal jobb."
Van az ellenkezőjére is példa, töröltem már több, gyenge minőségű 24/192-es LP-felvételt, amit nem szívesen hallgattam. Önmagában nem sokat ér a jobb mintavételezés, meg magasabb bitráta, ha maga az anyag, vagy a digitalizálás nem megfelelő. És a CD-kiadások között is van minőségbeli eltérés, ki lehet fogni abból is rosszabbat.
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #122469 üzenetére
Az Olive ebből a szempontból remek szerkentyű, volt nálam egy, szerettem a hiányosságaival együtt. Simán elképzelhető, hogy az általad leírt körülmények esetén nincs hangzásbéli különbség.
-
nagyúr
válasz Ed Parker #122465 üzenetére
"amikor az olive-val grabbelek nem hallom a különbséget az eredeti és a készült flac között."
Lehet, hogy azért, mert nincs? Nekem is volt Olive 3HD-m. 0, azaz nulla volt a különbség az olivvel lejátszott eredeti CD és az olivvel begrabbelt, olivvel lejátszott FLAC között.
Persze egyáltalán nem biztos, hogy releváns amit hallottunk. Mint ahogy az sem lesz releváns, amit leírnak mindjárt, hogy márpedig van különbség, mert "hallották".
Szerintem nincs és nem is lehet különbség egy jól grabbalt flac vagy wav, és a CD között. Valószínűleg sok tapasztalás inkább a lejátszók képességeinek különbségéből fakadhat (média vs. CD-játszó), nem pedig a fájl és az adatfolyam különbségéből. Az Olive ebből a szempontból remek tesztkészülék, mert egyenlő pályák, egyenlő esélyek.[ Szerkesztve ]
-
válasz Ed Parker #121905 üzenetére
Szerintem katasztrófa a minőség. Ezért tuti nem fogok fizetni. Bíztam benne, hogy jó lesz, de utólag belegondolva tényleg hiú ábránd. Egyszerűen nem bírnák a szerverek.
No meg baromi hiányos a kínálat. Pár filmre rákerestem (Avatar, Interstellar, Gladiátor) és egyik sincs fenn.Szerintem az egy hónap tesztidőszak után elég gyors lemondás lesz. Ugyanakkor azt aláírom, hogy tömegigényeket, akik eddig max DVD-t néztek, azoknak maga lehet a megváltás, hiszen a jelenlegi szolgáltatók árainak töredékéért érhetnek el ondemand tartalmakat.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #112835 üzenetére
5.1-ről természetesen.
Még az sincs meg, mert teljesen 0-ról építem újra a rendszert.
De még nem tudom, hogy milyen erősítőt is szeretnék, de vsz egy fokkal jobbat, mint amim volt, a Pioneer VSX-920.Meg most úgy szeretnék bevásárolni, hogy az hosszútávra megmaradjon.
Az előző szettemet sem adtam volna el, ha nem úgy hozza az élet... Max az erősítőt meg a szubot cseréltem volna idővel nagyobbra, mert a 700-as Focalok nekem elegek voltak.
Nekem csak a mozi a fontos, zenélni nem szoktam, max rádió.
@(#112836) Csabroncka
Pedig 250-ért van elvileg az Edigitálnál. A 7-esek azok már nagyok lennének ide...
Mert ugye a nappali felén van/lesz a mozisziget, mint eddig is volt. A nappali meg kb 20 nm-es csak. Így nem akarok nagy hangfalakat.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #112833 üzenetére
Az mi jó.
Pl nem túl drága de jól szól.
Nekem pl a Focal-ok is azok voltak. Úgyhogy valami olyat keresek.Most pl amiket kinéztem és meghallgatásra várnak azok a következők lennének:
- Klipsch R-26F
- Canton GLE 476
- Dali Zensor 5
- Quadral Argentum 450
- Monitor Audio BX5/RS6
- JBL Arena 170/180
- ELACTalán ezek vannak abban az ársávban amiket megtudok venni.
Persze örülnék ha valamelyik ami megtetszik felbukkanna majd a használt piacon, mondjuk szeptember végén.Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Természetesen minden javaslatot nagyon szívesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #112830 üzenetére
Jah tényleg ő volt az. Én is beakartam írni csak nem ugrott be a neve.
Én nem évek óta építem, csak pár hónapja, és ha minden jól megy akkor októberben már meg is lesz.
Csak az ideális hangfalakat kell megtalálnom.
De találtam is hirtelen egy GLE tesztet.
@(#112832) Sefter
Természetesen, nem.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Ed Parker #112786 üzenetére
Ragadozó már jelezte, h melyik topik lesz a számomra megfelelő.
Írtam, h kb. milyen szintű és árú rendszer kellene. Ajánláson kívül volt mindenféle hozzászólás
Ha bemegyek egy boltba és mondom, h mennyi keret van házimozira, gondolom a boltos ebben a szegmensben fog ajánlani eszközt, még ha szerinte van jobb is. És ha igazán hozzáértő, meg tudja mondani, h x pénzből mi az a legjobb rendszer, amit ki lehetne hozni. Nem értem, h miért nem sikerült ezt itt megtenni, ha rengeteg más PH-s topikban működik ez a séma?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
válasz Ed Parker #112775 üzenetére
Minden embernek más-más az igénye. Miért gondoljátok azt, h ha én megvenném a korábban linkelt szettet, akkor azzal nem lennék elégedett és cserélném egy drágább, jobb rendszerre x idő után?! Miért ne mondhatnám azt, h ez nekem megfelel és kielégíti az igényeimet?! Lecserélni meg legfeljebb akkor cserélném, ha problémát jelentene neki mondjuk valamilyen új hangformátum.
Szerintem nem evidens, h mindenki, aki vesz egy ilyen cuccost, egy idő után folyamatosan fejleszteni akarja azt. Ok, hall egy jobb, de drágább rendszert, de lehet, h nem tud vagy nem akar többet áldozni rá.
Erről a wharfi-féle műhelyes rendszerről pedig úgy írsz, mintha alap lenne minden háztartásban
Próbálom egy példán keresztül magyarázni: viszonylag egész otthon vagyok a mobilok világában. Ha egy ismerős megkérdezi, h milyen telefont vegyen, akkor nem mondom oda neki kapásból, h iPhone vagy Galaxy S6 és 250k (miközben én csak felső kategóriás telefont vennék), hanem megkérdezem a keretet és azt, h mire akarja használni. A végén lehet, h egy 30k-s Lumiát mondok neki, ami gyors, stabil, árához képest korrekt a kamerája és minden egyebet meg tud vele oldani, amire szüksége van az illetőnek. Tovább megyek, az új tulaj elégedett lesz ezzel a telefonnal és nem akar majd drágábbat, jobbat venni.
A gyártók sem véletlenül hoznak ki több árszegmensben erősítőket gondolom.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tomic
addikt
válasz Ed Parker #112757 üzenetére
Hangfalak maradnak egyenlőre az biztos.Egyel feljebb lépés itt azért legalàbb 2-3e euromba lenne. Meg mire meglenne mind az öt egy szînben.
Forrás oldalt inkàbb cserélném. Mit javasolsz? Mire lenne érdemes cseréljem?
Te mit hasznàlsz ha szabad érdeklődnöm?[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #112705 üzenetére
Azt merem gondolni, hogy ebben a fórumban a jó minőségű kódolás a default... ( a dunenek szükséges is, hogy ki lehessen facsarni valami képet belőle... ).
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #112656 üzenetére
"Vagy élvezem amit nézek, vagy inkább nem nézem, a nagy képátló nem minden."
Ezzel teljes mértékben egyetértek. De sajnos sokan a számunkra vackot is élvezik (pl. falra vetítés, szilikonos mellek), mert fogalmuk sincs arról, milyen a jó, azokat az embereket szinte képtelenség a minőség irányába terelni. Nagy legyen és attól boldogok.
(#112667) Norbi 72
Az valójában nem mélynyomó, csupán egy háromutas hangdoboz, aminek a mélysugárzói aktívak. Viszont poénnak jó volt.[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
válasz Ed Parker #112279 üzenetére
Feltettem még két polcot a bal oldali, eddig üres falra, de még nem az igazi. A legfőbb baj, hogy vannak a szobában olyan helyek, ahol zavaróan sok a mély. Mondjuk nem ott ülök, úgyhogy együtt tudok élni vele, csak gondoltam még megpróbálok valami olcsó megoldást, de ha nem hozza a kívánt hatást, akkor nem rontanám el a nappali kinézetét.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
BranBond
csendes tag
válasz Ed Parker #112169 üzenetére
Szóval Arcam AVR 400 erősítőről egy sztori. Kb. 3 hónapja történt, hogy filmnézésnél kb. 1 óra után standby-ba kapcsolt az erősítő. Körülmények ugyanazok, mint az előző 3 évben, oldalt, hátul és felül semmi, tehát szabad hely. A „kézrátételes” vizsgálat szerint egyáltalán nem volt forró, normál meleg lehetett. Vártam néhány percet, visszakapcsoltam, majd újra kb. 1 óra múlva újra standby. Visszakapcsoltam megint, de most már figyeltem a ventiket is, meg sem moccantak az újbóli kikapcsolásig. Irány a Totel Bt. 2 hét múlva mentem érte. Náluk egyébként nem produkálta a kikapcsolást, de elmondásuk szerint nem is tudták normálisan terhelni. Viszont néhány dolgot beállítottak, állítólag el volt „csúszva” pár áramköri paraméter, pl. valaminek a nyugalmi árama az előírt háromszorosa volt, nem értek hozzá, elmondták, én értelmesen bólogattam, majd irány haza. Két hét múlva azonban újra elkezdte ugyanazt a műsort az erősítő. Vissza a Totelhez, javításra 3 hónap gari van, korrektül be is vették utómunkára az erőstőt. 1 hónapig volt náluk, értesítés után irány a szerviz. A túlmelegedés elleni védelem kapcsolta le túl korán az erősítőt, mindent újra be/kimértek, beállítottak, azóta még langyosnak se nevezném 3 óra kemény filmezés után sem a gépet. Jobb lett, mint valaha volt. Természetesen a második kör ingyen volt, mindent figyelembe véve korrektek voltak, azóta az erősítő tökéletesen teszi a dolgát.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Ed Parker #112172 üzenetére
Mit kell ezen bizonyítani?
Ha egy paraméter elmászik akkor adott áramkör kimenete is elmászik.
Magas hőmérsékleten a szilárdtest alkatrészek is öregednek.
Példát kértél.
Jófajta integrált(ismered a típusát) be lett utalva szervizbe, mert kiégett benne 3 db izzó.
21 éves. Ha már ott volt, kértem mérjék át a holmit és ha kell állítsák be.
Ez a cucc nem nevezhető forrónak max kéz-meleg üzem közben.
A végfok tranzisztorokat után kellett állítani kb 5/10 %-os eltérés volt a végfok tranyók munkapont értékénél.
És ennek a holminak az összerakás/tervezés/felhasznált anyag minősége messze felülmúlja ezeket a HM vasakat.
Tisztelet a kivételeknek.(#112174) Ed Parker Konkrétan nálam hallható volt mert nagyobb hangerőn megnőtt a torzítás.
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
válasz Ed Parker #112112 üzenetére
Mit jelent a melegen tartás?
Nálam az Arcam AVR 400, ha áramszünet éri standby állapotban, amikor visszajön a feszültség bekapcsol....Hazamegyek este és az üresjárat miatt is olyan forró volt a teteje jobb hátsó része (HDMI board), hogy nem bírta a kezem (azaz több mint 50 fok...) Ez normális...? Szellőzése (szerintem) megfelelő: felül kb. 15 cm, máshol nyitott (kivéve jobb oldalt, ott közvetlenül mellette készülék van...1 cm réssel)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ed Parker #111966 üzenetére
"Honnantól számít pazarlásnak egy rendszer?"
Ennek meghatározása roppant nehéz, de szerintem onnantól, ahol jellemzően már csak a sznobizmus, a marketing ereje, és az általuk gerjesztett placebo javítja a személyre szabott "hangminőséget". Ez ár-független, az általam felsoroltak az alsó és a csúcskategóriás rendszerek esetén is fontos tényezők. Tehát simán lehet egy egyszerű boxer szubkábel is pazarlás, ha a rendszer és a hallgató nem indokolja, mert csak a felsoroltak valamelyike, vagy azok kombinációja gerjeszti a javulás érzetét.
(#111967) Norbi 72
Ez szerintem nem ugyanaz, mint ami a linkelt képen van. Nézd meg a dugók és a kábel vastagságának arányát. Vagy a kép csal meg?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #111735 üzenetére
Te a furcsa szót használod, én tegnap formabontóként jellemeztem. Ugyanarról beszélünk, mégis nagyon mást jelent mindkettőnk számára.
.... lehet hogy a mester ezt így akarta
Hang esetében 2:49 percen át nem lehet valamit elrontani, többször szándékosan elnyomni párbeszédeket, főleg olyan jelenetek mentén, ahol nem párbeszéddel, hanem egyéb érzékszervekre hatva akar mesélni. Az LFE a brutál dinamika mellett végig elképesztően kiegyensúlyozott, nem 1-1 jelenetben tér el a megszokottaktól. Az én ízlésemhez közelebb áll - nem is titok, non plus ultraként tekintek rá mai napig -, a LOTR filmek sokkalta finomabban operáló mélye, de az Interstellar nem túlvezéreltség ( amit boncolhatnánk végletekig mennyire nem jó kifejezés szvsz) miatt olyan amilyen, szándékosan brutális. Másképp etalon, még ha csak LFE sávról beszélünk.
De ismersz annyira, nem meggyőzni akarlak, a tradicionális formáljuk a topicot saját ízlésre dolog is távol áll tőlem. Lehet elég lett volna finoman megjegyeznem, hogy a zavaróan túlvezérelt összetétel csacsiságnak hangzik, zavarja a szemem azzal szemben, ahogy ez a sáv objektíve is szól. Ha leírva látnám, hogy szvsz nem jön be a földművelő hang, talán meg sem szólalok. Ahogy lehetek én is hülye botfülű, természetesen.
A filmről nem beszélek, off topic, de nekem sem lett a megkérdőjelezhetetlen kedvencem.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #111723 üzenetére
Bár nem zene-szöveg kontextusban értetted, de tudtad, hogy a moziverzióban még eltúlzóbb volt a párbeszédek szándékos elnyomása? Egészében rendezői koncepció szerint, bár a szöveg tisztasága a BD verzión nagyságrendekkel eltér a moziétól, tisztább és sokkal jobban leválik, bár számomra még mindig homályos a miértjének értelme.
Máshoz nem tudok nyúlni hirtelenjében, szándékosan végigpörgettem a mértékadó review oldalakat, fórumokat (avsforum, doblu, highdef, blu-ray.com stb), vajh nekem van botfülem, rossz körökben mozgok, rosszul emlékszem, vagy egyáltalán mafax, esetleg nálatok rossz valami. Azt nincs merszem feltételezni, hogy érkezésetek nincs a mozihangról, drága tezsvírem. Bár néha igen, bevallom
Mindenhol 10/10 illetve 5/5 környéke, ref, egyik legjobb LFE, elsöprő, agressziv és hasonlók, LFE tekintetében sehol egy zavaróan túlzó vagy egyéb. Zenére szinte mindenki újfent kitért.
(#111704) Dorian
nem szimplán szubjektív vélemény volt, szándékosan írtam, idézem:
(#111698) regger
...Általános vélemény, hogy abszolút referencia az LFE sáv. Az egyetlen dolog amibe bele lehet kötni, a párbeszédek és zene kapcsolata, ami valóban szubjektív, Nolani irányba ment, erősen fogva a hangmérnökök kezét....
Ha még kíváncsi lennél a véleményemre, nekem sem a zenéje, sem a hangja nem tetszik. Ez nem zárja ki, hogy szakmailag úgy tekintsek rá, mint egyik all time legelsöprőbb keverésre, különösen az LFE sáv tekintetében, ami 2014-ben formabontónak volt tekinthető.
Ha valakinek szubjektív nem jön be, szvsz teljesen más, nem is vitatéma. De logikusan gondolkozva sem lehet(ne) elcseszett, mikor a mély legalább annyira koncepciózusan elsöprő, mint a zene, szerves része az élménynek, ami jelenetről jelenetre bizonyít. Ráadásul aki otthonos mozog filmek hangja terén, nézzen rá a sound mixet elkövetők névsorára, csupa-csupa mesterember. Nem hülyék gyülekezete, akik az év egyik legjobb kiadványán hibáznának kapitálisat.
Azt komolyan gondolom továbbra is, hogy a végeredmény hátrányára vált, hogy a legjobb rendszerből is képes kisajtolni az utolsó szufláig minden jót és szépet, aminek egyenes hozadéka, hogy a középszerűekből egyenesen minden rosszat. Legyen az a lánc, beállítás, sub(ok), elhelyezésük és akusztika stb stb, amivel jár. Vagy nem értjük a miértet, vagy tapasztalat hiányában magát a hangzást értjük félre.
-
rutinka29
csendes tag
válasz Ed Parker #111430 üzenetére
Az a furcsa,hogy azt mondták panelt sem lehet hozzá kapni és ugyan azt csinálták 4000+áfáért amit én otthon : szoftverfrissitést hálózaton keresztül és nem ment.
A Denon avc-a11SR készülékhez ami 7 évvel régebbi lehet panelt kapni ehhez meg nem?
És 5000ft-ot kínálni érte?
Csak 1 végfok 50-60 ezer náluk ha javítják.
Ebben 9 van !
Kaszni makulátlan ésa kijelző meg minden megy csak dsp frissitési hibája van.
Panel csere meg nem nagy kunszt.
Azt hiszem nyitok én is egy szervizt !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest