- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ginola #189919 üzenetére
Sajnos nagyon dokumentálatlanok mind, és lutri, hogy a 4K címke alatt HDMI 1.4-et értenek-e. Amondó vagyok, hogy vegyél egyet EU-ból online, és ha hamis a marketing, élj a visszaküldési jogoddal, de mindenképp hagyj a termék mellett kommentet, hogy ment-e a HDR vagy sem.
-
gab1ka
senior tag
válasz
ginola #166777 üzenetére
Azt is megpróbálhatod esetleg, hogy megdöntöd picit őket mint ahogy a Klipsch RP széria is van a gyári talpán.Én is kipróbáltam, mert nekem meg az volt sok, ahogy az arcomba szóltak, a talp első fele alá tettem egy a garázsban talált járólapot, de hülyén is nézett ki, meg nem is oldott meg semmit.Lehet hogy neked valami hasonló akár be is válna.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #165591 üzenetére
Minimum olyat, aminek a listaára legalább 8-900000 Ft közötti újonnan.
Az a gépezet 2001-ben 340000 forinba került, az most simán a duplájának felel meg. A mai 6-700000 forintos AVR-eknek van vele azonos szinten a hangminősége. Ezt számtalan itthoni összehasonlítás során állapítottam meg. -
Gtaati
őstag
válasz
ginola #165065 üzenetére
Helló!
Én korábban szívtam a cat5e kábellel, mert nasról nézve a videókat rengetegszer töltőtt és akadt a video folyam. Cat6 SFTP kábel megoldotta a problémát, igaz nálam vannak kb. 10 méteres szakaszok is. Én az árnyékólt, földet kábelra esküszöm, vagyis nálam ez oldotta meg a korábbi problémákat és én szerelem össze a kábelt normális fejjel együtt. Az új helyen, ahova majd költözünk, mindent cat6 vagy cat7 SFTP kábellel fogok behúzni.....
-
MasterMark
titán
-
Quetz
őstag
-
Zigi
senior tag
válasz
ginola #162737 üzenetére
Szerintem ha ennyire szereted, egy bevizsgáltatást megérhet (kb5e). Max azt mondod nem kéred a javítást. Ha kis baja van 10-20 ban megállhat, ha nagyobb akkor úgyis totálkár. Az itt sokat ajánlott totel pl. alkalmas erre.
xerobyte
Nincs 20% az árrés, valamiből el kell tartani a magyarországi forgalmazót is -
-
törölt tag
válasz
ginola #161188 üzenetére
nem egészen így van! A Kácsát nyugodtan kérheted hajlított változatban is: ott szerelik össze és garit vállalnak az összeszerelésre, tehát nyugodtan rendelj tőlük hajlítottat, értenek hozzá! még emlékeim szerint kérhetsz akár Furutech vagy hasonló minőségi csatlakozót is felárért.
-
törölt tag
válasz
ginola #161185 üzenetére
Használtam mindkettő márkát: mindkettő oké, Azt vedd amelyik olcsóbb. Ha egy árban van, amelyik elérhetőbb, de ebben a hosszban Inakustikkal se Oelbacchal tuti nem nyúlsz mellé. Ha nem vagy biztos benne akkor válassz minőségibbet Inakustikból. Én még hozzávenném az Audioquestet is: azzal se nyulsz mellé és van olcsóbb változata is
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #145801 üzenetére
Tutira nem lenne magasan, inkább ideálisnak mondható.
(#145804) Legioner
A Pioneer CS-777 egy tömény rettenet, nem alkalmas arra, hogy házimozi rendszer frontsugárzója legyen. Valamikor a '90-es évek elején hallottam, amikor éppen hangdobozt akartam venni. Azonnal kihúztam a listáról. Azóta 1-2 alkalommal voltam annyira szerencsétlen, hogy találkoztam annak a Pioneer szériának a tagjaival, büntető a hangjuk, majdnem Jamo Studio 170/180 színvonal. -
-
Gabesz26
senior tag
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
ginola #127806 üzenetére
Előre is bocs a Valdus tulajoktól,de a tuning annyit tud segiteni rajtuk,hogy utána (ha jól sikerült) eléri egy “minőségibb” gyártó belépő dobozának a szintjét és ehhez nem csak pár ezret kell rákölteni,hanem mint írtad új hangvaltó,kábelezés a dobozt is mereviteni kell,mivel iszonyat vékony nagy felületü lapokból áll (+elég nagy része műanyag) és a magas csere sem úszható meg,itt viszont felmerül a kérdés érdemes e dobozonként 20-25e-t rákölteni (mert olcsóbban nem úszol meg egy valóban jó tuningot) vagy inkább érdemesebb egy jobb gyártó igényesebben elkészített dobozát mevenni,eleve jobb anyagból és minőségibb hsz készlettel.
(#127807) claire78:
Már hogyne érne meg annyit,majdnem fél áron van. -
rappit4
őstag
-
robi-k
őstag
válasz
ginola #127445 üzenetére
SPDIF esetén is 7.1-re érdemes állítani, vagy ott 5.1-re? - ha nem szeretnéd, hogy a Dune átkódolja (azaz bitstream jelet szeretnél kiadni coax-on is), akkor igen. De ilyenkor tisztában kell lenni azzal, hogy a HD hangok sem lesznek átkódolva PCM-be, így a coax-on nem lesz hangjel HD forrás esetén.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
ginola #127429 üzenetére
Ez nem csak a MP-től függ(het), lehet a "hunyó" a rendszer (bármely) más eleme is.
(de lehet, hogy egy "Dune csere" is megold(hat)ja a problémát, ha más forrással jól szól a cucc)
Én mindig azt szoktam javasolni, hogy először magát a "rendszert kell rendbe tenni" és ha tetszik a hangja, akkor lehet tuningolni/finomhangolni, addig vsz felesleges.
(de a többiek lehet tudnak valami "filléres tuti trükköt" amitől rendbe jönnek a mélyek, bár én nem nagyon hiszek az ilyesmiben
)
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #127419 üzenetére
Szerintem felejtsd el.
Ezen az árszinten nem igazán lesz hatása egy tuning tápegységnek, mert a készülékeken belül további feszültségeket állít elő magának az elektronika + belül is vannak feszültség szabályozók, stabilizátorok, melyek szintén beleszólnak a kép- és hangminőségbe. Ezeket nem tudod könnyen kicserélni, és emiatt nem is lesz nagyon hatásos a külső tuning tápegység - ahogy Dorian tapasztalata is alátámasztja.
Ilyesmiben szvsz. akkor érdemes gondolkodni, ha 1 nagyságrenddel már nagyobb szám szerepel az árcédulán.
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #112034 üzenetére
Dali Ikon? Dynaudio 3.0?
-
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
válasz
ginola #62610 üzenetére
2808-nál ha jól emlékszem pont Te mondtad, hogy a saját mikrofonos bemérője óriási javulást hozott. Ahhoz képest, akkor nincsen túlspirázva. Gondolom nem árt, ha a bemérő pontos és lehet, hogy a telefoné nem az igazi. Ezért is vagyok én most sub-bal gondban, mert fogalmam sincs mire állítsam. Ha telefonnal lövöm be túls sok, de kevés a tapasztalatom és így fogalmam sincs mi az egészséges szint.
Pont emiatt kajtatok most mikrofon után
Jól jött, hogy megint téma lett a frekvenciavágás, így találtam meg a bűvös advanced lehetőséget reggel. Jelenleg azzal próbálkozom, hogy front 80 Hz, center és surround 100 Hz. Mondjuk érdekes, hogy papír szerint 60 Hz is lehetne minden. Azt hiszem most nincs jobb, mint a próbálgatás.
-
robi-k
őstag
válasz
ginola #61282 üzenetére
Mivel a piót nem SMB/NFS, hanem DLNA-n keresztül használod, azt vedd figyelembe, hogy a DLNA szerver átkódol(hat)ja a filmeket, ez az egyik sajátossága a DLNA-nak. Ilyenkor a hanghoz is hozzányúl a DLNA szerverprogram (pl. a Twonky MediaServer).
Bár ha USB-n keresztül játszod le, akkor nincs ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged