- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
Ötletekért járok fórumra, de anyagi korlátai vannak az embernek.
Tudom, hogy az állvány eleve nem nagyon alkalmas centernek, de ez van.
Sejtem, hogy az AVR lehetne jobb is. És ha tudnátok, hogy még a táp kábelek is gyáriak.
Konstruktív ötleteket elfogadnék, de akkor inkább a kezdő topicban. -
cintula187
addikt
válasz
#62435328 #177554 üzenetére
Az a gond hogy, ha a mediabox helyére akarok centert hangfal magasságban (pláne ha még alátétet is akarok alá rakni) eléggé meg van kötve a kezem.
Vagy a tv fölé fúrnék polcot de az meg túl magasan lenne.
És a meglévő BX2 ből még ha tudnék is szerezni 1db -ot fektetve túl magas lenne.
Köszi az EQ tippet ,de az asztali eszköznél valóban nem megodlható. -
cintula187
addikt
válasz
alphamooncam #177544 üzenetére
Köszi. Monitor Audio c150 center se jó akkor gondolom,mert nem a bronze családból van.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Alábbi erősítőmhöz Monitor Audio Bronze állványos front párosom van évek óta.
[link]
Szeretném kiegészíteni a szettet egy centerrel. Surround hangfalakat nem igényelem, és hely sincs nekik, a center a filmek párbeszédeit segítené érthetőbbé tenni.
Tudnék jó áron hozzájutni Polk t30 centerhez. Nam tudom lenne ennek értelme, együtt tudna -e "dolgozni" a két front -al, be tudnám -e hozzá állítani rendesen az AVR-t. Esetleg még Q Acoustics QA 7000 lenne ami még játszana.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Évek óta meg vagyok elégedve a monitor audio bronze sztereó hangfal párosommal. Gondolkodom viszont, hogy legalább egy center sugárzóval kiegészíteném a szettet.
Ehhez hasonló tv állványra szabad egyáltalán helyezni centert vagy értelmetlen? Esetleg az üveg és hangfal közé rakni valamit ami stabilizálja vagy tompítja az esetleges rezgéseket? -
cintula187
addikt
Ennél a terméknél mint jelent a "zajzáró" kifejezés?
Egy sima kupakhoz eléggé drága. Szűri a zajt a többi USB csatlakozónál? Ahhoz meg olcsó. -
cintula187
addikt
Szoktatok néha itt filmeket ill. koncerteket ajánlani, amiket érdemes bepróbálni. Na én most pont az ellenkezőjét tenném. Az alábbi Mátrix verziót tették közkinccsé.
The Matrix 1999 BluRay 35mm 1080p CinemaDTS v2
Javították benne a color gradinget...kopás csíkokat teettek rá stb, hogy mozis érzést adjon.
Az eredmény iszonyat lett. Kerüljétek.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Félig Házimozi félig PC gondom van. KODI látja el HDMI-n keresztül a PIoneer VSX 827-em.
Semmilyen beállítás módosítás nem történt. Passthrough be van állítva és egy ideje csak PCM vagy Dolby Digital jelzés jelenik meg a kijelzőn. Hiába megy DTS vagy HD-MA hangsáv DD -t ír ki.
(Legfrissebb és korábbi hangkártya és VGA driverrel is akármit állítok benne). -
cintula187
addikt
Az őrület új formáját látjuk:
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Evvel kapcsolatban van személyes vélemény/tapasztalat hozzászólás? Csak mert nekem a sony hangfalak sosem az ilyen árkategóriát / minőséget jelentették. És fura ez a szett.
Vagy ez a hsz. inkább a sztereó topicba menjen? -
cintula187
addikt
válasz
Nemir Ombe #139709 üzenetére
Nomeg pláne te az LX szériával találkoztál. Ami klasszisokkal magasabb szint,mint a VSX.
-
cintula187
addikt
válasz
Nemir Ombe #139704 üzenetére
Félre ne érts, első AVR-em. Szolgáltatásokban bőven elég, pláne hogy csak 1 pár hangfal van rákötve. Egyedül (ha egyáltalán ebben ő a ludas de minden mást kizártam) a PC kiterjesztett képernyő módban történő használatakor készített ki. 60Hz et nem akart továbbítani. Lehet, hogy másik erősítő gond nélkül tovább lökte volna.
-
cintula187
addikt
válasz
BBéci #139700 üzenetére
Értem. Igen a távot még talán pont Te írtad évekkel ezelőtt amikor beszereztem a rendszert.
Akkor kipróbálom más üzemmódokban is. Viszont ha PCM jelet továbbítanék KODI-val akkor kvázi felesleges a PC és kijelző közé az AVR-t is közbeiktatni HDMI-n mehetne optikain is a hang a PC-ből erősítőbe és csak a kép a tévébe.Nemir Ombe. furcsa egy állatfaj a Pio azt már észrevettem.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #139698 üzenetére
Viszont ahogy olvasom pure -ban az MCACC beállítás is kikapcsol, tehát amit beállítottam manuálisan hangszóró távolság is ignorálva lesz. Kezdek már összezavarodni.
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Monitor Audio BX2 frontokhoz mindenféleképpen azonos családból/márkából kéne centert választani mellé? Esetleg tudnátok javasolni árban olcsóbbat is ami passzolna? (tudom hallgatózni is kell
Pl. Dali zensor pico?
köszi
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Már megint a folyton visszatérő gondom van. 2.0 MA BX2 hangfalak + Pioneer vsx-827 + HDMI-n pc KODIval.
DTS hangsávnál a párbeszéd halk effektek harsognak jelenség.
Az erősítőben csak a front aktív. Most próbálom másik fórum tanácsai alapján, hogy a KODIban letiltottam a passthrough -t és PCM megy ki. Így viszont túlzottan kicsi a dinamika. Lehet itt még tenni valamit azon kívül, hogy tovább bövítem a hangrendszert?
köszi -
cintula187
addikt
Nem is tudom igazán off topik -e.
Mekkora Audiofil lehet az elado? Egyik hangfalon növényke, másikon vezetékes telefon. Legalább csipke nincs a tévén.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #131867 üzenetére
Íme Ez már a BD bemenetben van, eddig a games -ben volt. Az a fura, hogy a catalaystban NTSC van a 60p nél.
-
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #131862 üzenetére
Este megnézek mindent részletesen, most melóban nem tudom.
blakey: Passthrough -on van az erősítő.
-
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #131859 üzenetére
Megpróbáltam együtt élni a jelenséggel, de néha előtör belőlem, hogy ez nem járja. Most épp néztem egy 60fps -es sorozat epizódot és mivel a tv 50hz -en volt bereccen ugyebár pár másodpercenként.
-
cintula187
addikt
válasz
Patice #131856 üzenetére
Köszi neked is Bajnokpityunak is a gyors választ.
1080p igen
Adatlapomon szereplő gépről van szó. Ezelőtt 5770-es és R9 380 -al sem működött. Driver legfrissebb van fent. Volt már olyan, hogy az egyik Catalyst verzióban egyáltalán nem ment át HDMI-n a hang, akkor fel kellett tennem egy korábbi verziót. Ott volt már hang de a jelenség fenn áll. Végigpróbálgatom a többi HDMI bemenetet is.
Extendedben a tévé az elsődleges. Ezen nézve a display propertiest ott van minden a tévének elérhető freki. 50hz megy. 24p is, úgy asszem hogy olyankor a másodlagos kis monitor (Samsung 2333sw [link] ) is megjeleníti a képet, pedig nem is tud 24p -t az.
Az orbitális baromság amit nem értek, az az, hogy csak a tv-n a kép miért nem működik?
Amikor hiba van a képernyő alsó felén hangyák háborúja szerű őrület folyik.
Csak a duplicate/extended esetén ad képet.
A pio használatijában nem látok erre nyomot, hogy milyen frekit enged tovább. De gondolom, hogy nem fekteti meg a 60hz. -
cintula187
addikt
Sziasztok! Hú de régen jártam erre.
Adott pár éve az alábbi problémám. Pioneer vsx827 en keresztül van összekötve HDMI -n keresztül a tv a pc vel.Tv Panasonic 50ut50. HDMI kábel Kácsa Audio Kcs-hh2. Szoftveresen akármit állítok a windowsban a kijelzőn extended asztali mòdban 60hz en nem jelenik meg a kép. harmadik vga val is ez van. A pcn Kodi fut. Namármost tudom hogy ez igazából pc ügy lenne de biztos hogy az erősítő a gond okozòja,ugyanis ha közvetlenül van összekötve a pc a tévével az avrt kihagyva megjelenik rajta minden freki legyen akár extended/duplicate vagy csak az a megjelenitő. Mielőtt emiatt megválnék tőle.
- más találkozott e ilyennel?
- Van erre a specifikációk között valami hogy ne is várjam el hogy tovább adja a 60hz et?
-az erősítő HDMI kimeneteinek a tulajdonságaiban lehet különbség?Köszi előre is a tippeket
-
cintula187
addikt
válasz
Csabroncka #126257 üzenetére
Nem kell lecsípnem a kábel végéből ugye, csak rakjam rá újra.
-
cintula187
addikt
válasz
Csabroncka #126246 üzenetére
Kácsa dugo volt. Azért vettem le mert néha nem szólt, csak miután egy millimétert megmozgattam. Gondoltam ha közvetlen csatlakozik ez nem lesz.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Hangminőségbeli vagy egyéb romlása lehet annak , ha a sztereó szettemben az egyik oldalon a hangfalba eddig banándugót használtam de most simán be van kötve a hangfalba? A másikon maradt az erősítőben és a hangfalnál is a banándugó.
köszi
-
cintula187
addikt
válasz
Nemir Ombe #125021 üzenetére
Ó tényleg a splitterek. De vajon melyik az amelyik párhuzamosan vinné a jelet.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Meg lehet oldani valahogy, hogy pc ből úgy adjam HDMI-n a tévének a képet, hogy kiiktatom a receivert mint közvetítő? Úgy értem az erősítő csak a hangot kapná HDMI-n, viszont a videókarimnak csak egy HDMI kimenete van.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi gondom lenne. Sztereó szett otthon. PC- HDMI - Pioneer VSX827 - HDMI - TV
az összekapcsolási mód.
PC-n KODI játsza le a filmeket.
DTS hangsávoknál van az a bajom, hogy beszéd halk, akció túl hangos és folyton állítanom kell ilyenkor a hangerőn. Hangkimenetnek 2.0 vagy 2.1 van megadva.
Nem tudom hogy ez anomália -e és együtt kell élnem vele vagy be lehet állítani valamit, hogy ne legyen ez a gond?
köszi -
-
cintula187
addikt
Gyerekek ilyen tényleg van? Kisértetiesen hasonlít a szilikonos vaginákra.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Régi "gondom" van a 2 bx2 hangfalaimmal. Center hiányában ha a beszédhangok hangerejéhez igazítom a filmnézést (zenénél természetesen ok minden) ha effekt érkezik akkor az nagyon berobban hangerő ügyileg.
vsx827 pio erősítőn lehet ez ügyben állítani valamit?
Innentől lehet off mert arra is fogadok tanácsot ha az xbmc ben tudtok javasolni ilyen beállítást. PC ről nézem a filmeket. -
cintula187
addikt
Ezen a "részleten" nem tudom magam egyszerűen túltenni. Hogy lehet ilyen műremeket csinálni?
-
cintula187
addikt
Szaiasztok! Alces kipróbálásán, megvételén tanakodom. Főleg a plazmához kellene.
Jelenleg a szoba sarkában levő aljzathoz csatlakozik egy APC túlfeszvédős elosztó. Ebbe van a pc dugva (+ monitor router stb.) Ebből megy tovább szintén egy apc túlfeszvédő és abba van dugva a tv és a receiver. Hova javasoljátok az alcest?
-
cintula187
addikt
Tanácsot kérnék ismét. Forum társtól kölcsön kaptam egy szépséges táp kábelt.
Egy spéci rögzités van a tv hátán a tápkábelnél.
A kölcsön kapott kábel nem marad benne a tévében.Kellemetlen ez így. Viszont most megkapta az erősítő.
Remélem nem csak magamnak beszélem be de pár zenénél, mintha vissza kéne vennem a hangerőt evvel a kábellel, mert hangosabb lett. -
cintula187
addikt
Megint böngészem a blu-ray com -os mozikat.
Itten a 4 mélyládának, ráadásul kettő egymáson pihen van bármi értelme?
-
cintula187
addikt
Hi!
SOS kéne segítség az alábbival kapcsolatban.
http://prohardver.hu/tema/catalyst_driverek_topikja/hsz_27804-27804.html
Az erősítő a ludas, nem akar megint együttműködni valami AMD kompatibilitási baromság miatt.
-
cintula187
addikt
válasz
MasterMark #87505 üzenetére
Mondjuk akár Fapaci féle T3 al is?
-
cintula187
addikt
Ilyen hálózati szűrő AVR és plazmára használva megoldás lehet? Arra lennék kíváncsi, hogy a plazmánál a fehér jeleneteknél normális esetben sajnos tápzaj van. Vagy maga a megjelenítő zaja. Evvel ez csökkenne?
Ja igen. A mirát a hálózatba kötő kábelnek kell nem boltinak, minőséginek lennie és a Mirából kimenő készülékekbe kábelek maradhatnak a készülékekhez adott kábelek vagy akkor már mindenhol 10-20.000 -es kábelek dukálnak?
-
cintula187
addikt
Hangfal kábel pólus csatlakozási katyvaszban vagyok.
Jobb oldalon: Hangfalnál piros kábel a minuszban fekete kábel a pluszban.
Ennek az erősítőben levő oldala: fekete plusz, piros minuszBal oldalon: Hangfalnál piros kábel a plusz fekete kábel a minuszban.
Ennek az erősítőben levő oldala: fekete plusz, piros minusz(A hangfalnak dupla kábelezése van de ez lényegtelen )
El van ez így cseszve?
-
cintula187
addikt
Segítséget kérek az alábbiakban. Pár éves LG bd561-p bd lejátszót szeretném eladni, illetve már hirdetem itt is. Az lg oldala viszont csak 561-p -t ír itthon. PEdig itthon vettem valamelyik boltban. Van valami számottevő különbség?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #84223 üzenetére
Mondjuk az a két pár fehér hangfal oldalt fent és hátul fent találn hoz valamit. De a nagy electrához képest azok mit adnak hozzá?
-
cintula187
addikt
Ennek a szettnek mi értelme van?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Elméletben (és gyakorlatban is) nem jó ötlet egy center sugárzót helyezni ennek a középső polcára? Üveg :S
Ha a jövőben mégis centert vennék akkor hova érdemes ha ez az állványom van? Előtte nincs erre hely. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Kácsa hangfalkábelt kaphatnék szülinapomra.
KCE-BI40 vagy FLW40. Az előbbi biamp képességét nem tudom kihasználni bár ettől függetlenül is használható tudom. Melyiket ajánlanátok? Pio vsx 827 - Monitor audio Bx2 hangfalakhoz.
Köszi
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
A Pio vsx 827 frontra biampolható?
köszi
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi esetben ha centert is szeretnék használni hova lenne érdemes tenni? Az állványra (üveg tehát az lehet nem jó ötlet
vagy a tévé fölé csináltatni egy tartót és kicsit lefele dönteni? Nézési távolság kb 2 méter. MA BX2 frontok. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Bocsi ha kicsit off.
A szomszédomra szomszédosfalat szeretném a hálónkban hangszigetelni. esténként dörmög náluk kicsit a tévé. Nem dübörög mélyláda csak kiderült hogy nagyon vékonyak a falak és ezt szeretném megszüntetni. Van erre valamilyen ötlet?
köszi
-
cintula187
addikt
válasz
MasterMark #44304 üzenetére
Próbálkozni fogok mindennek köszi
Hihetetlen hogy egy pár fokos elforgatást pár centis odébbtolást is érzékelni lehet
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #44299 üzenetére
Értem már hogy érted. Igen kevésbé érzékeli. ez a bajom. Ha szélesebben "terülne el" jobb lenne gondolom.
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #44299 üzenetére
Sztereo a rendszer, de hogy érted amit írsz?
-
cintula187
addikt
Haliho!
Az alábbi "gondom" lenne. Lefotóztam a hallgatópocíóból a látványt.
Ha a kanapé szélén ül valaki akkor dominál nála a bal vagy jobb hangfalból főleg a beszédhang. Túl közel vannak egymáshoz a hangfalak?
A jobboldalit nem tudom nagyon jobbra rakni. Befordítás lehetséges csak -
cintula187
addikt
Sziasztok Mesterek
Azt meg tudja valaki mondani hogy miért van, mit kell beállítani ha nem akarom hogy amikor az erősitön keresztül nézek bd filmet a bd lejátszón vagy a pc ról hallgatok zenét és kikapcsolom a tévét ne menjen el a hang?Tv ben ki van kapcsolva a hdmi irányítás és az erölködőben is.
-
cintula187
addikt
Jó reggelt!
Kácsánál tegnap ezt a kábelt ajánlották feltétlenül kipróbálásra a bi kábelezhető BX2 -imhez
Érdemes ennyit költeni rá a szettemben vagy jó az olbsóbb 500ft os nem bikábeles is?
-
cintula187
addikt
Megvan a szetthez a BDP-150 es lejátszó.
Az alábbi képen látható táblázathoz lenne kérdésem:
Tehát a re-encode az végülis egy downmix lenne, hogy a nem DTS-es, true HD képes erősítők is fogadni tudják a hang adatot?
A bitstream -et választva adja ki a "legjobb" hangot?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Van arra ötletetek, hogy ha hálózaton játszom le zenét az erősítővel a flac -okat miért mp3 ként játsza le?
Jriver ből "szedi" és be van állítva hogy ne konvertáljon semmit. Erősítőben erre vonatkozó beállítást nem találtam. -
cintula187
addikt
A pc -avr - tv gondomra visszatérve mgé mindíg. Tegnap este sikerült valahogy átvinnie a jelet de nem tudom hogy semmi extrát nem csináltam.
Tuti hogy valami szoftveres vagy erösitős cucc lesz lesz de többet nem tudok rajta beállítani. Ha közvetlen kötöm össze a plazmával akkot 1080p 50hz a bemeneti info. Tehát megjegyzi a catalystból beállítottakat. He ha erősítön keresztül megy akkor felrakja 60hz-re de nem hiszem hogy ez lenne a gond mert a kábeleknek bírnia kell.
Az erősítön nem tudok hz et állítani. A hdmi settings akár 1080p akár auto állásban van nem akarja átengedni a jelet. A laptopon ahol müködött nem tudom összehasonlitani a beállításokat a pc catalyst vezérlőjével mert azon alaplapi intel van.Valamint. arra van e ötlet hogy ha wasapin (mondjuk ez lehet jriver anomália) küldöm neki optikain a zenét egyből nem adja ki csak ha előtte direct soundon volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest