- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Aurig@ #150462 üzenetére
balage jól mondja. Ha pöttyöz a kábel, akkor az rossz, simán gariban vissza kell kérni az árát. Az olcsók közül sok az ilyen rossz minőségű, és ezek aránya a kábel hosszával egyértelműen nő, szóval minél hosszabb kábel kell, annál fontosabb a "jó" minőség.
Hozzáteszem, én most ezt a 4e Ft-os a kábelt vettem meg a pc és az OLED (4K+HDR+60Hz) tv közé, és hibátlanul működik. Korábban volt egy jobb projektorom, oda 15 méter kellett, és 3 kábelt vittem vissza, mire a negyedik pöttyözés nélkül működött.
Azonban vannak kábelek 15, vagy akár 50 ezerért is, amit abszolút nem látok indokoltnak, mert se jobb kép, se jobb hang nem lesz. Aki ennek ellenkezőjét állítja, azzal szívesen leülök egy vaktesztre.
A sub (és bármi egyéb, ami analóg jelet visz) viszont egyértelműen számít. Ezek nálam is jó minőségű kábelek, viszont itt egyáltalán nincs aranyszabály, teljesen rendszer és fülfüggő, hogy kinek mi jön be. Érdemes minél többet kipróbálni, és ártól függetlenül azt megtartani, amivel a legjobb hangja van a rendszernek.
-
törölt tag
válasz
Aurig@ #150462 üzenetére
Jómagam többször is próbálgattam ezt a sokat vitatott témát.
A tapasztalatom nekem az volt, hogy a legolcsóbb 990ft-os HDMI-ket hanyagolni kell... Azonban már pl a fentebb linkelt 5000ft-os Inakustik sokkal jobb. Egyértelműen hallottam/láttam különbséget..Viszont a 10000ft-os Oehblach meg az Inakustik között már nem. Azonban a felsőbbkategóriákban, nem tudom milyen módon mutatkozik meg ez a dolog, én ezt tapasztaltam..
(150463) balage25 Szerintem is hibás volt, és éppen emiatt sem venném a legolcsóbbat...
-
válasz
Aurig@ #150462 üzenetére
Azt irja, barmit ami mukodik. A Tied nem mukodott, hibas volt. Szerintem nem egy dologrol irtok.
Az olcso kabelek sokszor rosszak, a UPC sem minosegi kabelt csomagol. Gyakran a csatlakozo nem pont akkora meretu, es neha lotyog is ezeknel a noname kategorias HDMI kabeleknel, de nem csak ezekre a kabelekre igaz .
Nem is szabad a legolcsobbat venni kabelbol sem, de en sem hallok es latok mar kulonbseget az 5000 es a 20000Ft-os kabel kozott.
-
Ferenc.
tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Aurig@ #126920 üzenetére
A 6-os Onkyo-t nem(!) az ára miatt “nem ajánlom” zenére,hanem a karaktere miatt. Korábban írtam,hogy a linkelt árért nagyon is jó! De zenére (is) hasonló áron szerintem jobb tud lenni egy Marantz (pl. 6009) de még egy Pio (1130/1131) is.
(megjegyzés: szerintem nem kellene “megsértődni” azon,ha valakinek más a véleménye,még akkor sem,ha valaki éppen a témába vágó vassal rendelkezik,mivel ez egy fórum csak vélemények vannak,abszolut igazságok nincsenek)
-
n3m3r3
tag
válasz
Aurig@ #124461 üzenetére
Amit írtam oldal távolságra csak szemléltetésnek szántam. Számít természetesen de nem ezen van a hangsúly.
Általában alul van perforáció és természetesen felül, mivel a fizika szerint a meleg levegő felfelé száll. A passzív erőlködőt így alakítják ki. Ahol alkalmaznak ventilátort ott lehet irányítani a forró levegő távozását.
Például néhány Onkyo felül, CA meg hátul húzza ki a luftot. -
BBéci
legenda
-
Jaded
őstag
válasz
Aurig@ #122388 üzenetére
De ha nincs bedugva optikai kábel, nem is válthat át rá. Vagy rosszul gondolom? Nekem NR545 van, ott megy minden hibátlanul. Minden az erősítőre van kötve egy HDMI megy a tv-be (ARC), minden kapcsol ki-be egy gombnyomásra. Az erősítő távját betanítottam BD lejátszóra és a tv-re (igaz az enyém Samsung), mindent tudok vele vezérelni. Igaz nem szeretem, én jobban szeretek mindent a saját távjával kezelni, ha 10 van, akkor is
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Aurig@ #122385 üzenetére
Ez a váltás normális esetben automatikusan történik. Ha kikapcsolod a médialejátszót és visszaváltasz tv-re, akkor az ARC-n megjelenik a hang és semmit nem kell nyomkodni az erősítőn. Szólni fog, mindenféle beavatkozás nélkül. Pana plazmánál legalább is így van.
Vagy félreértek valamit? -
Ear001
addikt
válasz
Aurig@ #121771 üzenetére
Drótja is válogatja. Vannak olyan bonyolultabb szerkezetű kábelek, amit hiába szorítasz be, nem lesz ideális a kontaktus. Aztán az anyagszerkezet is számít, az ezüst például nagyon hamar elkezd zöldülni, a régi vdH drótok áttetsző szigetelése alatt ez jól látszódott. Ma passzentosabbak a szigetelések, és egy jó forrasztás vagy krimpelés kizárja az oxidációt. Aztán egy jobb dugó nagyobb felületen kapcsolódik, meg jó hangja is tud lenni ám...
-
Joshi
titán
válasz
Aurig@ #121185 üzenetére
Azért itt nem a Kínában készített garázs termékek váltásáról van szó, hanem egy normális minőségű kábel cseréje súlyos tíz vagy akár százezres kábelekre. Amikor már képhibák vannak az már nagyon gyenge kábeleket feltételez, én szemre se veszek meg olyan kábelt ami érzetre nem üti meg a mércét. A subhoz pedig kötelező jó minőségű kábelt venni, én pl csak egy Inacustik 3m-es kábelt vettem ~5k-ért.
-
válasz
Aurig@ #121185 üzenetére
"Innentől kezdve mondhatja bárki, mérhet műszerrel, amit csak akar nem fogja tudni megmagyarázni, hogy nincs minőségbeli különbség."
Soha, senki nem állította, hogy nincsen minőségi különbség! Azt sem állította senki, hogy nincsenek hibás HDMI kábelek. A legolcsóbb kategóriában nyilván sok a hibás. Azokat ki kell cserélni, jól tetted, hogy minőségi kábelre cserélted a gagyit. De ennek nincs köze az alapkérdéshez. A "minőségi különbség" nem azonos a képminőség-különbséggel. (A fehér pöttyök hibás kábelre utalnak.)
A szubkábellel kapcsolatban nem is érdemes szót vesztegetni, vitán felül áll az analóg kábelek fontossága. Itt maximum a mértékének megfogalmazása lehet vitaindító, de ugye az teljesen szubjektív.
-
-
kigyi_23
addikt
-
Norbi 72
veterán
válasz
Aurig@ #120024 üzenetére
Ezt a Dynát is hallgasd meg.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Aurig@ #118399 üzenetére
Dorian rád hagyta, mert látja, hogy bárki, bármit tanácsol, nem fogadod meg. Ha úgy jobban tetszik, nem engedik a körülmények, hogy megfogadd a tanácsokat.
Ugorgyunk!(#118400) Csabroncka
Hangdobozokat még tüskékkel sem tennék ugyanarra a polcra, szekrényre, amire analóg lemezjátszót. -
Csabroncka
addikt
válasz
Aurig@ #118399 üzenetére
Egy a lényeg, ne a földre rakd, mert így jársz
, másrészt, ha lehet akkor próbáld ki, hogy 60-80 cm magas könyvekkel terhelt szekrényre rakod tüskékre.
például
Ha nem akkor pedig marad a tartó. Nem azért mondja, mert okoskodni akar, jót akar neked és tisztában van az elhelyezések korlátaival.
-
BBéci
legenda
válasz
Aurig@ #118389 üzenetére
Megértettük és azt válaszoltuk rá, hogy butaság polcra helyezni, mert hangminőségének a javát nem fogja tudni megmutatni. Állvány kell alá és pont. Ezen különféle alátétekkel, tüskékkel lehet valamennyit javítani, ha kellőképpen stabil és merev az a bizonyos polc.
(#118390) MasterMark
Úgy van, de akkor felesleges kérdezni. -
BBéci
legenda
válasz
Aurig@ #118346 üzenetére
Te nem írtál állványt, ellenben Ragadozó és mp54 igen. [link][link]
Erre azt válaszoltad, hogy majd fali tartóra helyezed az állványos hangdobozokat.
Egy fali tartón soha a büdös életben nem fog normálisan, úgy szólni egy hangdoboz, mintha tisztességes állványon lenne. Ezt eddig hárman mondtuk Neked.
Természetesen nem kötelező megfogadni a megalapozott szakmai tanácsokat. -
válasz
Aurig@ #117879 üzenetére
Rendben. Ahogy szoktuk mondogatni közhelyesen, így kerek a világ, nem vagyunk egyformák.
Annyit teszek még hozzá, hogy nem csak arról van szó, hogy mennyit megy folyamatosan az erősítő (én sem kapcsolom ki, amikor két film között megnézek például egy időjárás-jelentést
), hanem arról, hogy bekapcsolom-e, amikor CSAK híradót vagy más, alárendelt hangú műsort nézek. Én nem szoktam, és ezután sem fogom emiatt bekapcsolni a 24 kilós monstrumot, de megértem, ha valaki másként csinálja. Ez számomra egy nagyon értékes erősítő, nem az effektív kifizetett összeg miatt, hanem mert nehezen kapnék helyette ilyen áron ilyen minőségű készüléket. Használom bőségesen, nem én vagyok érte, hanem ő értem, de azért vigyázok is rá ha tehetem. Pont a saját, jól felfogott érdekemben.
És még azt nem is említettük, hogy tévék hangja között is vannak különbségek, van amelyik szar, van amelyik még szarabb.
Viccet félretéve, a Pana 65ST50 hangja nem annyira elviselhetetlen, hogy állandóan, műsortól függetlenül késztetése legyen az embernek erősítőt kapcsolni. Sok tévét hallottam már, lapostévés viszonylatban egész jónak számít a hangja. Ebben benne van a méretéből adódóan több hangszóró, és valószínűleg a nagyobb test hatása is.
-
törölt tag
válasz
Aurig@ #117697 üzenetére
Határeset az alsó-közép és középkategória között, jó teljesítménnyel jó mozi és gyengébb zenei hangzással. Lényeg hogy már füllel hallható az mp3 és flac, 5.1 és a HD változataik közötti különbség (megfelelő hangalakat feltételezve, legkisebb a JBL ES és Dali lektor szett) És azért is jó a 6-os sorozat mert minden ujdonság ettől a sorozattól van beépítve, és viszonylag kedvezően vannak árazva.
-
törölt tag
válasz
Aurig@ #116652 üzenetére
Alsó-közép teteje.., Újonnan Onkyo 636 vagy Denon AVR 2100 vagy 2200 Pioban 929 vagy 930 ajánlható, de a használtan ajánlottak ezeket mindegyike lefölözi
-
Norbi 72
veterán
válasz
Aurig@ #116635 üzenetére
Itt egy remek vas,ha a 3D nem játszik.
Kicsit többért 3D-s Denon,ez is nagyon jó.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Aurig@ #111864 üzenetére
Puff neki!
Most látok először ilyen szerkentyűt, a létezéséről sem tudtam. Ma is tanultam valamit...
Nem kételkedem a működésében, használhatóságában, a jelek szerint pontosan azt a célt szolgálja, amire szükséged van.
Ami kétséges, az a kütyü hangminősége, de azt már a Bluetooth eleve lerontja. -
törölt tag
válasz
Aurig@ #66004 üzenetére
olyan erősitőben gondolkodj amelynek dupláját ki tudod adni hangfalra, vagy hasznátat vegyél mindenből. Élethű hangot csak kb felső-középkategóriától várj de sokan boldogok alsó-középpel is.Vehetsz ezek árából használtan, pl a tegnap linkelt Pioneer LX60 már megközeliti azt a kategóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest