- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
antistati
tag
válasz
DJMDJM #133320 üzenetére
Ha gond van a szobád akusztikájával akkor egy szakember általi bemérést javasolnék a helyedben és utána elindulni az akusztikai elem megvalósítása irányába, nem csak úgy vaktában találgatnék, hogy mit is kéne hol csillapítani-mivel.... igaznak tartom azt a mondást: "rossz akusztikai körülmény között a High End rendszer is tud szarul szólni, míg jó környezetben a gyengébb rendszer is tud csodát művelni..."
Nyilván ez is pénz kérdése, de a bemérés csak aprópénz a komolyabb hifi-házimozizáshoz képest...
S ezzel nem csak időt de pénzt is tudsz megtakarítani, s a rendszert magasabb szintre emelni, vagyis kiszedni belőle ami benne van...
-
Perzeusz
tag
válasz
DJMDJM #132879 üzenetére
Üdv a 856.2-esek klubjában
Engem is a magas nyűgözött le először. Írtam is róla majd' egy éve. Talán a legemlékezetesebb alakítása a Harry Potter és a Főnix rendje (?) vége felé folyó nagy csatában volt. Amikor sorban berobbantak az üvegablakok és repültek a szilánkok. Próbáld majd ki!
Vagy bármilyen esős jelenet.
Igaz nekem a front is hasonló vonal.Neked van láb hozzá? Én most kezdek megérni arra, hogy vegyek valamit alá. (eddig 2 tömör gumilabda volt/van)
-
python1
veterán
válasz
DJMDJM #132756 üzenetére
Ez teljesen egyéni mindenhol,rádásul a beállítás is lehet rossz.Nálam Pl az audyssey beállítása szernt +8 dB a jó eddig én nem adtam neki +-os értéket,de most szépen előjött az a dugi mély tartomány.
Egyébként érdekes módon az újabb AVR-ek jobban kalibrálnak mint a régebbi modellek,sőt meg is lépi őket minőségben mozi reprodukcióban. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132702 üzenetére
1, szerintem kellett kapnod csomagkövető linket, nézd meg mit írnak + egy vagy 2 külön számon van/vannak a csomagok .... ez alapján utána tudsz kérdezni (amugy valóban katasztrófa a posta én is 3 csomagért 5 különböző helyen voltam a héten, mert "soha nem voltam otthon" mikor hozták)
2, az elhelyezésre az ajánlások egy közel "ideális" körülményekre / környezetre vonatkoznak, a legjobban akkor jársz, ha próbálgatod hol jobb, ehhez ajánlott + egy - két barát segítsége vagy sok könyv .....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132483 üzenetére
Ha nincs tökéletes vagy ahhoz közeli akusztikád, akkor ajánlott a bemérés.... a bemérés nem csak távolságot állít, hanem sok "egyebet" is (az új formátumoknál meg "kötelező" használni) és nem véletlenül "nem talája el" helyesen a távolságot vagy "polaritást", ha ilyen dolgok vannak, akkor nagyon nincsenek jó helyen az adott dobozok .... plusz a Audyssey-t mindig érdemes "finomhangolni" a beállítás után, nekem soha nem sikerült normális beállítást összhoznom vele "utánállítás" nélkül .... a dyn eq-t és társait tedd off-ba, arra viszont semmi szükség egy jó rendszernél .... de először érdemes "véglegesiteni" a rendszer elemeit (dobozok, kábelek, stb) utána érdemes szórakozni a beméréssel, doboztologatással.....
justaview:
Semmi bajom a 4k-val, én csak azt nem szoktam érteni, mikor a "nép" veszi a belépő vagy ahhoz közeli uhd tv-t 40" környéki méretben, majd otthon 3-4m-ről nézve "elájul" a minőségtől....lehet velem van a baj, de nekem ez még soha nem jött össze ..... mint korábban is írtam, vennék én is, ha nem egy kisebb lakás ára lenne akkora méretben, amekkora jelenleg előrelépés lenne a megszokott nézési távolságomhoz .... annak meg nem látom értelmét, hogy "messzebbről" jobban mutason rajta az SD vagy a FHD, arra jó a mostani is ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
DJMDJM #132483 üzenetére
Ha nem tetszik az eredmény ne használd.
Én sem használom.
Bemérek vele hogy a távolságok, hangerőszintek meglegyenek, utána minden dobozt small-ra rakok 80Hz-es vágással, room eq off, dyn eq off. A szubot szoktam még utólag feljebb állítani mert eléggé leveszi a hangerőt."A bal hangszórót úgy jelezte, hogy rossz a polaritása, persze ez nem igaz, ezt eredményezheti a rossz akusztika?"
Igen.A subot nagyon vissza kellett vennem a mérés elején és így sem találta el a távolságát, annak a beállításával még futnom kell 1-2 kört vagy visszaállok a manualra egyelőre.
Az nem baj ha távolságát nem találja el, mert ezzel állít fázist. Mondjuk az kell, hogy bemérés közben megfelelő hangerőn szólaljon meg a szub, mert különben a mikrofon sem feltétlenül érzékeli megfelelően. Ha a szobához jól van méretezve, az 50%-os állás jó szokott lenni. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132467 üzenetére
Az EW24- nél azért pörög a bolt, szerintem azért nem tudnak mindig naprakészek lenni.... kb. 2 hete még volt 856 (ismerősnek rendeltünk) tudom nem vigasztal .... javaslom nézz körül az amazon.de-n és az ebay.de-n a boltosok hirdetései között, lehet találsz "utolsó darabokat" ....
-
Hohocali
aktív tag
válasz
DJMDJM #132464 üzenetére
810 nem kapható az elektrowelt-nél? Zöld színű a csík a web oldalon... Ezek szerint az megbízhatatlan?
Én CL510.2-et vettem, és nem falon "kívánnivalót hagy maga után" a hangja. Ez a tartó szerintem nem fal. A 820.2 reflexnyílását is be lehet tömni, ha közel lenne a fal, és szubbal alátámogatsz... De ezt nem próbáltam, csak okoskodok, majd a többiek megmondják a tutit
.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132461 üzenetére
Az első részét részben megválaszolta a bolt, részben BBéci, de majd úgyis a saját füled dönt, hogy hallasz-e különbséget a más magas miatt vagy nem .....
Én banki utalással szoktam fizetni (olcsóbbra jön ki, mint a Paypal, de bankja válogatja) megrendeléskor megjön a megerősítő email, az alapján utalok, közleménybe a rendelés száma és ennyi .... általában 7-10 nap mire megjön (a hétvégéktől is függ) ....
-
DJMDJM
tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132160 üzenetére
Igen, csak az nem mindegy, hogy listaáron vs jelenlegi áron "sem igen olcsóbb" (az első 90€ helyett 19.99€, a második 20€ helyett 9.99€), nem véletlen, hogy ezeket ajánlottam "úri hóbortból" .... de nekem (mint mindig) teljesen mindegy mit veszel, Te fogod hallgatni én csak ajánlottam, mert hallottam együtt ezeket Canton-nal (és más egyebekkel is) ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132157 üzenetére
Kábelből én személy szerint ezt [link] vagy ha sokallod (bár ebben a kategóriában az előző is "filléresnek" számít a jelenlegi akciós árán) akkor ezt [link] ajánlanám .... elég csak előre (frontok + center) hátra meg majd tehetsz pl. ilyet [link] vagy ilyet [link] ..... ha van kábeled, ideiglenesen jó lehet, de ha pénzt akarsz adni kábelért, akkor a fentiek közül válogass szerintem ....
-
BBéci
legenda
válasz
DJMDJM #132012 üzenetére
A Reference a Canton csúcs szériája, ha teheted, ne add alább! Azt, hogy mennyivel nyújt kevesebbet egy SLS vagy Vento 856, azt konkrét összehasonlítás hiányában csak tippelni tudnám, aminek nincs értelme.
(#132011) Lecs@
Lehet rajta javítani, de ne egy teljesen más frontsugárzó páros beillesztésével. -
bendeguz76
aktív tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #132012 üzenetére
"Kellhet egy ilyentől tartani, mi lehet benne a buktató, ha van egyáltalán?"
A hirdetésben írja a tulaj, hogy cca 4 év hazai gari van hozzá, milyen buktató lenne benne, amit esetleg nem látsz/hallasz a vásárláskor? (nemrég adtam el a sajátjaimat hasonló "paraméterekkel", azzal sem volt semmi gond, persze meghallgatni ezt is ajánlott, hogy egyáltalán bejön-e a hangja ....
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #131948 üzenetére
A Ref. 7 jobb választás (volt nekem is), de szinte semmivel sem kisebb mint a 890.2 (ref 7 2x18-as mély, 890.2 2x20-as mély + 1-2cm eltérés a dobozban) ebben minimális a különbség, hangban jobb a Ref 7, de! a Ref 7-hez én a Vento 856 (sima, a .2 nélküli centert és a szintén .2 nélküli Vento 820/830-at ajánlom az azonos hsz készlet miatt), a .2-esekbe már kerámia magas van, kicsit más a hangjuk .... más: az SLS áráért már kapsz Vento 880.2-őt, ahhoz meg a 856.2 és a 820.2 a jobb választás, ha a korábbiak túl nagyok lennének .... megjegyezném; utoljára a Ref. 7-et 18nm-em használtam, nem volt (annyira) kevés neki .....
-
BBéci
legenda
válasz
DJMDJM #131909 üzenetére
Hasonló árú, vagy 10-20 %kal olcsóbb quadralt is sokkal inkább vennék, mint OPTICON-t.
A már említett Canton Reference 7 DC 2000 euróért csúcs vétel, ha lenne hirtelen annyi pénzem, azonnal rendelnék belőle. Vento sem rossz, de a Reference sorozat más liga.
Kevesebb pénzért ott az SLS 780/790. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #131909 üzenetére
"megakartam hallgatni az Opticon-t, de nagyon elbizonytalanodtam, listaárból lehet kedvezményt kapni, a kedvezményes árat sem éri meg?"
Még annyi, hogy ahogy látom, mintha "tudat alatt"eldöntötted volna, hogy az Opticon-t akarod venni, úgy hogy még nem is hallottad, ezzel nincs semmi baj, szépek lettek (de ahogy BBéci is írta és szerintem is, egy szépen "becsomagolt " Ikon, felárazva, mivel új széria), ha tetszik vedd azt. Ha nem "birizgál" a tudat, hogy ennyiért vehettél volna akár jobbat is és tetszik a hangja is, akkor elégedett leszel, de ha nem hallgatsz meg több variációt, azt sem fogod tudni, melyik az aminek a hangja valóban tetszik. Ill. a meghallgatások is tudnak "becsapósak" lenni a "HM boltokban", mivel, ha van egy pl. Opticon szett kirakva és bejáratva, akkor lehet, hogy jobbnak fogod hallani, mint egy frissen kicsomagolt, akár 2x drágább akármilyen dobozt, mivel ezek is igénylik a bejáratást (pl. a Canton-ok min. 100, a Focal min. 200, de a Sonus Faber még ennél is több óra után kezd el "jól szólni") így az sem 100% amit esetleg ott hallasz, ha elmész meghallgatni .... ami biztos az "általános ajánlások" értelmében az erősítőd listaárának kb. duplája kellene, hogy legyen az 5.0 szintén listaára, (kb. így tartoznak egy kategóriába) így inkább ebben az irányban kellene nézelődni, ha igazán jót szeretnél .... szerintem ..... de persze azt veszel amit akarsz, Te fogod hallgatni, de én pl. ha cca. 1M-t költenék dobozokra, akkor az elérhető legjobbat akarnám venni és erre szánnék időt és energiát ....
-
BBéci
legenda
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
Perzeusz és Ombe értették a mondanivalóm lényegét, nem ismétlem.
Szeretem a DALI-kat, kedvenceim a RUBICON-ok, de tudnék választani a Dynaudio kínálatából is.
Szintén jónak tartom a Cantonokat, amiket kifutóként érdemes megvenni, mert általában felére csökken az áruk. Olyankor szperjó vételnek számítanak, összehasonlíthatatlanul jobb az ár/érték arányuk, mint szinte bármelyik újonnan kapható, pláne valami friss, egy éve megjelent (pl. DALI OPTICON, ami ráadásul, sokunk szerint nem jobb, mint elődje az IKON) hangdoboznak.
Ott van például a régi Canton Reference sorozat, abból a 7 DC modell most párja 2000 euróba kerül. Bombajó vétel, korábban darabjáért kértek ennyit és szerintem illene az erősítődhöz. -
arcitec
addikt
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
+1 LISZI-nek, már megint. Meg kell hallgatni, bemondásra csak irányba állítanak, dönteni neked kell. Speciel nekem is ajánlottak többfélét ( már a meghallgatás során is ) hallottam is a különbségeket de még is az OPTICON mellet döntöttem. Pedig aztán volt ott mellette kiváló ( és drágább ) többek közt Tanoy is , mi szintén szépen szólt, csak nyilván kicsit mind más. Szóval erősen izlés függő, hogy mi jön be valakinek, ezért nem jó azt mondani, hogy az ilyen olyan amolyan, mint amit én ajánlok. ( Nyilván az 1.5 milliós az jobb, vagy akár az eredendően jóval drágább) Szóval ha jót akarsz magadnak
, akkor muszáj hallgatóznod.
-
Perzeusz
tag
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
Amikor először olvastam ezt a fórumot, akkor a DALI volt az egyik legajánlottab márka. Mindenki Conceptezett, Zensorozott, Lektorozott, Ikonozott. Szerintem Béci arra gondolt, hogy áráért nem jó. Mármint vannak jobbak is.
Akkor járnál legjobban, ha meghallgatnál egypárat ugyanazon a helyen. Akkor legalább kiderülne, hogy milyen karakterű tetszik legjobban. Ez nehéz ügy, tudom. Én tavaly pár hallgatózás után a Platinum M30-ra tettem a voksom, aztán valahogy Vento lett belőle. Igaz, akkor még nem volt a streamaudioban Canton. Így azokat nem tudtam összehasonlítani. Most már van, úgyhogy hajrá!"Cantonnak kellene lenni a fő csapásnak?"
Ez azért erős túlzás így. Tény, hogy a kifutott modellek féláron kaphatóak, ami nagyon nem mindegy. Ha még lehet egyáltalán kapni. Az újak ára meg horror. -
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
"........Ne nekik higgyek?........Dali?.... B&W?.... Dynaudio?..... Klipsch?..... Monitor Audio?..... Quadral?.....Canton?...... Cantonnak kellene lenni a fő csapásnak?"
Senkinek ne higgy, és a fő csapásiránynak a saját ízlésed megismerésének, és a kipróbálásoknak kellene lennie. Hangdobozokat a legnehezebb "ajánlásra", "bemondásra" venni, olyan szinten meghatározó a saját ízlés.
-
DJMDJM
tag
válasz
DJMDJM #131715 üzenetére
Vagy az AV-Online-on ma tesztelt Monitor Audio Bronze 2? Milyen lehet a quadral-hoz képest? A quadral PLATINUM M 25 sajna itthon már drága, lehet érdemes lenne kintről beszerezni? Jobb szeretem a hazai üzleteket "támogatni", de itt most nagy árkülönbséget vélek felfedezni. M25
-
Kovaratis
senior tag
válasz
DJMDJM #131715 üzenetére
Sziasztok! Remélem megtaláltam a legjobb topicot a problémámnak. Vettem egy Intel NUC-ot itt a hardveren (D54250WYKH) amin szeretnék filmet lejátszani. Van egy Yamaha RX-V450-es házimozi erősítőm. Van valami gurunak ötlete hogy hogyan tudok minimum 5.1-es hangot varázsolni közöttük?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Dorian
félisten
válasz
DJMDJM #131690 üzenetére
Földelt kábelt vegyél, mert hátránya nincs, de később ha máshová akarod használni vagy eladni, hátrány lehet ha nem az.
(#131691) Vasy09:
Millió baja lehet, de nehezen tudom elképzelni, h így megvegye vki, mert könnyen lehet a javítás annyi, mint egy tökéletesen működő hibátlan készülék. -
Dorian
félisten
válasz
DJMDJM #131685 üzenetére
"Akkor a konklúzió, hogy ha ettől függetlenül is van létjogosultsága a tápkábel cserének, akkor nem földelt kábelt kell keresnem"
A külön tápkábeleket szerencsére földeléssel együtt szerelik, pont azért, hogy esetleg egy nem földelt példányt nehogy beledugjon valaki egy földelést igénylő készülékbe.
Számodra miért probléma h benne van a föld-szál? -
arcitec
addikt
válasz
DJMDJM #131672 üzenetére
Ha nincs föld 3. csatlakozó, akkor az a készülék kettős szigetelésű. Jelölése is van és azon a Denon-on is ott a jel, nézzed csak meg.A jel : 2 négyzet egy kicsi a nagyban.
Bár ez a készülék lehet nem európai itt a képen, de a kérdéshez mintának jó.
Az SB2000 villása földelt a másik felét most nem néztem. Ha nagyon érdekel kérdezd meg a forgalmazót. -
DJMDJM
tag
válasz
DJMDJM #131588 üzenetére
Bocsánat, hogy visszautalok erre (#131588) DJMDJM a kérdésemre, de csak én lepődök meg ezen, hogy földeletlenek a tápcsatik?
-
rootmin
tag
válasz
DJMDJM #131551 üzenetére
De csak mert kérted, itt a hűtés:
Ha tökéletesnek érzed a jelenlegi kábeled, akkor miért cserélsz?
Persze, meg akarod nyugtatni magad, vedd meg webshopból a szóban forgó kábelt, próbáld ki, 2 héten belül el tudsz állni, ha nem hozná meg a remélt javulást.
(#131552) BBéci
Attól függ... Két elég jó* kábel között nem lesz különbség a felhasználó szempontjából. Nem vitatom, van igazság abban amit mondasz, de nem minden esetben igaz, így az "Egyértelmű tény" kicsit erős megfogalmazás SZVSZ.
Azért nem tartom célszerűnek ennyire sarkítani, mert félrevezetheti a témában járatlanokat.Szerk: *A félreértések elkerülése érdekében: HDMI kábelre céloztam (hogy ne bonyolítsuk)
-
rootmin
tag
válasz
DJMDJM #131500 üzenetére
Ahogy már előttem is írták, ez nettó hülyeség
Amikor nincs használva, relé le is választja a csatornát, de ha be is van kapcsolva párhuzamosan, akkor is tök más végfok hajtja, nem befolyásolja a fő kimenetet (egészen addig amíg a táp bírja szuflával).
Az inkább érdekes, hogy mekkora teljesítményt szeretnél áttolni a második zónába hosszú kábelen, de felteszem nem több száz wattról van szó. (feszültségesés lehetne még érdekes a vezetéken, de néhány, vagy néhányszor 10 wattnál nem fog zavarni).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
DJMDJM #131500 üzenetére
nem egészen látom át a glob. negativ visszacsatolt erősítő kapcsolási teknika, és a teljesen másik erősített csatornára aggatott terhelés közötti kapcsolatot. kérdezz már rá légyszi pontosabban.
a glb visszacsatolás egyébként pont azért került be számos erősítő kapcsolásába, mert 1. jobb mérési eredményt lehet adatlapra irni, 2. kevéssé függ a rákapcsolt terheléstől az erősítő hangja. a glob visszacsatolásnek vége van a hangfalkimeneten, a mozikombájn után levő dolgokat már nem "hurkolja be".
jellemzően subokban szokás a hangszóróban levő tekercset (egész pontosan duplatekercsből az egyiket) visszacsatolni az erősítő áramkörébe. gondolom azért, mert a közép és magas tartományban negativ szubjektiv hangminőségi hatása van a visszacsatolásnak. (1-2 kivétellel, pl solution)
-
BBéci
legenda
válasz
DJMDJM #131226 üzenetére
Autóban nem kell több 5 db hangszórónál! A 14 hangszóró egyenesen nonszensz, hacsak nem surroundról van szó. A B&O durván túlárazott dizájncucc, árának harmadából sokkal jobb hangot lehet kihozni.
Nincs előttem az erősítőd menüje, de szinte minden készülékben léteznek olyan beállítások, amik sztereó forráshoz hozzárendelik a szubcsatornát, tehát ez nem lehet probléma. -
claire78
senior tag
válasz
DJMDJM #131218 üzenetére
..de az erősítő kategóriája ide sorol.
Nem biztos, hogy az eszközöknek kellene meghatározni a fórum közönségét..
Inkább a tudás és az eszközök. Szerintem.
LFE+Main , ez kellene beállítanod, ha a frontok nem "Large"-ra vannak állítva.
Egyébként grat a Denon-hoz. Az enyém ugyanez csak 7-es helyett 1-es van az elején. -
BBéci
legenda
válasz
DJMDJM #131218 üzenetére
Az LFE+Main a nem ajánlott beállítások közé tartozik.
Sztereó (zenében) forrásban nincs LFE csatorna, ezért tök mindegy, 120-ra vagy 80-ra van-e állítva.
Sztereóban a front full band jó, de filmekhez semmi esetre sem. Mivel picik a frontsugárzóid, fixen 80 Hz legyen a beállítás, ne full band. -
Dorian
félisten
válasz
DJMDJM #131042 üzenetére
Ezek azok Ebből a 4 és a 6 mm-es hangfalkábelt próbáltuk sokan ami bevált.
GEM-nél lehet megvenni, van náluk raktárkészlet, ők nem megrendelésre rendelik, úgyh 1m-t is simán adnak ha annyi kell.
Tesztre nincs náluk, nem hifisek kiszolgálására rendezkedtek be, többek közt ezért is nincs a kábelek árában a hifi-szorzós felár. -
válasz
DJMDJM #131019 üzenetére
"az utolsó másfél méter ennyit tud rontani vagy segíteni?"
A műszaki tudomány szerint egyértelműen nem, a "hifisták" szerint igen. Semelyiknek ne higgy, csak a saját, vaktesztet is tartalmazó tesztjeidnek!
Volt már, de ha nem olvastad, itt egy közösségi vakteszt, az eredménye egyértelmű. De az ilyeneknek se higgy, mert biztos vagyok benne, hogy meg fognak jelenni a szokásos tesztnek álcázott termékajánlókban a kamu-vaktesztek, amivel majd "bizonyítják", hogy igenis érdemes vásárolni!Szóval csak az a tuti teszt és tapasztalat, amit otthon csinálsz meg magadnak.
(#131023) BBéci
"Ugyanolyat érdemes belülre tenni, mint amilyet kívül használsz."
Ezt egyeztetted a gyártókkal is?
Meg a hangfalépítőkkel? Meg a tuningolókkal? Még a hivox is használ vékonyka kábeleket belülre. Belül, két hangszóró vagy hangváltó és hangszóró között más szempontok is lehetnek, mint ami kívül érvényes.
(#131024) BBéci
"Próbálja ki mindenki otthon, vagy egy bemutatóteremben!"
Önmagában a kipróbálás NEM elég, bemutatóteremben meg pláne nem.
-
BBéci
legenda
válasz
DJMDJM #130962 üzenetére
A Denon AVR-X7200 egy szuper erősítő, durván meg tudja mutatni a tápkábelek közti különbséget, persze csak akkor, ha az általa meghajtott hangdobozok hasonló minőséget (kategóriát) képviselnek.
Feltételezve, hogy arányban vannak (tehát az erősítő 900000 forintos árát figyelembe véve, körülbelül 1,5-1,8 millióba került az 5 hangdoboz) a kábelezés nem lesz olcsó mulatság, ha minden alkotóelemből ki akarod hozni a maximumot.(#130965) Vicarious1
Hifis, házimozis körökben közismert tény. Erősen ajánlott valamilyen speciális elosztót (és tápkábeleket) használni, nem PC-hez való szünetmentest. Azok lapossá, dinamikátlanná, zavarossá teszik a hangot. -
Dorian
félisten
válasz
DJMDJM #130962 üzenetére
Amit javaslok:
Vegyél Hifi-series VDC hangfal kábeleket, ez elég semleges hangú és elég jó minőség viszonylag olcsón. Ha később elkap a bogár és akarsz sokkal drágábbért venni, akkor azokat már csak próba után a meglévő rendszerben.
Subkábelnek is biztos van megfelelő viszonylag olcsón a VDC kínálatából, de később mindenképp próbálj majd ki egy AQ Boxer esetleg Husky kábelt, ára miatt ezt szintén csak meglévő rendszerben kipróbálás után érdemes vagy nem megvenni.
Tápkábelnek használd a gyáriakat, és ha összeáll a füledben a rendszer hangja és van rá ingerenciád, lehet próbálgatni több félét, nekem van egy olcsó és jó DIY tippem, a Sín kábel, de ezt is ki kell próbálni majd idejekorán.
Az ilyen túlfeszvédős elosztó nem jó ötlet, többnyire rontanak a hangon, főleg a dinamikán. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #130418 üzenetére
1db "jó" sub jobb, mint 2db gyengébb, de 2db "jó" még jobb lehet ....
Ahogy számolgattam, kb. 4x4m-es helyre kellene, oda bármelyikből elég lehet 1db. Az Elac minőségben felfele kilóg a sorból, a többi kb. "egykutya" ..... alternaívának én még ezt tudnám ajánlani, minőségben az Elac kategóriája, árban (most akciósan) a Dynavoice-é .... akciós ár: [link] nem akciós hazai ár: [link]
-
arcitec
addikt
válasz
DJMDJM #130418 üzenetére
Az ha kb 20m2 akkor már nem annyira kicsi.Ezekből választanék, sorrendben is SVS SB-2000 , Dynavoice Thunder T-12 vagy SVS SB-12 NSD ez csak -100w és nagyon jó áron van, lehet oda ez is bőven elég lenne úgy 170eft. Még ezt vettem volna - DALI SUB K-14 F - bár nem hallottam, de állítólag nagyon jó, csak hát közel 400eft
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
DJMDJM #130117 üzenetére
Nem lutri kintről rendelni, csak "annyival drágább", ha baj van, hogy kifele van egy plusz futárköltség (de van amikor ezt is állják), cserébe nem a "magyarországi garanciás hozzáállást" kapod.... de ha neked megér a hazai gari + 30-40e Ft-ot (2db-nál), akkor vedd itthon, nekem mindegy.....
(megjegyezném: 22nm-re szerintem elég egy is, ill a helyedben elgondolkodnék még 1db ilyenen [link] vagy 2db ilyenen [link] is ha nem vagy kizárólagos SVS fan)
arcitec:
Szerinted ha kint a gyártó 5/2 év garit ad, akkor itthon a hazai forgalmazó 5 év teljeskörüt....? Ha ez igy van, akkor ez az ország jobb hely mint hittem.....
-
arcitec
addikt
válasz
DJMDJM #130117 üzenetére
Inkább 1 SB-2000 mint 2 SB-1000. SD-12 100W-al kevesebb. Ha bármelyiket veszed itthon vedd, amennyivel olcsóbb kint, annyival drágább lesz a szállítás(Ebben az esetben). Itthon ingyenes. Itthon 5 év a garancia.Nem tudok róla, hogy meg lenne bontva mint a kinti SD-12. "Garantie 5 Jahre auf Lautsprecher - 2 Jahre auf Elektronik".
-
renatto
őstag
válasz
DJMDJM #130112 üzenetére
A teljesítmény mindenképp, de ne engem kérdezz mert zárt-ban én is sötétben tapogatózok.
Az NSD-re is csak az ára miatt figyeltem fel, mert azt tudtam, hogy az SVS jó ládákat gyárt csak nem ilyen "olcsón". Csak annyit tudok amit az SVS honlapja átadott.
-
dunkel
őstag
-
Ear001
addikt
válasz
DJMDJM #129721 üzenetére
Minél erősebbet. A Dynaudio tulajok gyakori hobbija, hogy a zenehallgató szobában üzemelő atomerőművet keresnek, ami végre rendesen meg tudja hajtani a dobozukat, hogy dinamika is legyen benne. Jó, egy kicsit túloztam, meg kérdés, ezek a barkács dobozok mit tudnak majd, de az eredetik előnyeit tényleg tökös és jól megépített erősítők tudják kihozni.
-
kigyi_23
addikt
válasz
DJMDJM #114797 üzenetére
Nem aranyszabály, de a legtöbb HM erősítő minél nagyobb kategória annál jobban szól sztereóban is. Viszont azt tudni kell, hogy nem feltétlenül HM lesz a zenei kedvenc rendszer, mert abba nagyon sokat kell ölni, hogy szépen szóljon. Még mindig olcsóbb megoldás külön minőségi sztereó erősítővel foglalkozni külön mint egy AVR-től várni a csodát
SUB mindenképpen kelleni fog mozihoz, különben teljes nem lesz az élmény, szerintem a legtöbb amúgy is aktív szóval passzívban nem kell gondolkodnod.
-
kigyi_23
addikt
válasz
DJMDJM #114772 üzenetére
Akármit is ajánlunk itt a lényeg, hogy menj el és hallgasd meg, ha találni belőle újonnan és találsz olyan boltot ahol normális körülmények között meghallgatható tedd meg mindenképpen. Ha használtan találsz csak akkor is menj el és hallgasd meg. Ez a legfőbb tanácsom
Amúgy a Dali-k jónak tűnnek, ha Tiesto-t is akarsz hallgatni arra a stílusra szerintem bejön, elég nagy előrelépés lesz minden téren. Én az Onkyo-t valamiért nem kedvelem, nem tapasztalatból csak úgy nem szimpatikus a márka, Denon-om van, de ennek is keresem az utódját. Használtban pl. AVX-en nézelődj nagyon jó cuccokat ki lehet fogni csak türelem kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- DOOM - The Dark Ages
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest