- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
-
alphamooncam
őstag
válasz
Sanci38 #190084 üzenetére
"Mert 1: visszafelé kompatibilis, és 2: core vagy embedded sávot használ ami egy magasabb MHZ 5.1."
THX !
Én tapasztalom a TV-men és a hm erősítőmön minden nap, hogy a TV-m feltehetően ( ezt mondtátok ) DD+ küld a, viszont DD érkezik a HM erősítőmre.
Az eredeti hozzászólásom is eleve arra irányult, hogy egyesek rácsodálkoznak, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy DD+-os streaming szolgáltató műsorát, hogyan lehet 5.1-ben, egy ősöreg hm erősítővel, ami - még HDMI-t sem tud "csak" - egy optikai kábelen csatlakozik, és mégis képes teljes élményt nyújtani ma is...
Amire a figyelmet fel szerettem volna hívni, hogy ilyen Hm erősítővel sincs feltétlen minőség romlás, nem kell lemondani a streaming szolgáltatók fullos, 5.1-es hangjáról, ha valakinek csak ennyire telik, vagy nincs és nem is lesz később sem igénye fejleszteni, akkor akár jó választás is lehet egy jó minőségű felső kategóriás hm erősítő, akár HDMI nélkül is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Sanci38 #190062 üzenetére
" Már a DD+ sem fér bele amely pl a netflix-prémiumra jellemző, de sokkal régebbi eredetű."
Valami nem kerek.Mint korábban is írtam Denon 1604-em van. Legnagyobb csomagra fizetek elő a Netflixen.
TV-men a jel csak átmegy (passtrough) és az erősítőm DAC-ja 5.1-ben szólaltatja meg a hangsávot.
Akkor most vagy Denon tudja a DD+ ( kora miatt nem hiszem ), vagy a Netflix nem DD+ -ban küldi a hangsávot, vagy nem tom mi van, de valamennyi streaming szolgáltatótól 5.1-es hangsávot kapok, optikain csatlakozva a HM erősítőre.
-
MasterMark
titán
válasz
Sanci38 #190042 üzenetére
Az nem 3806 volt akkor, hanem kevered valamivel. A HDMI 1.1 szabványban benne sincs a True HD.
https://assets.denon.com/documentmaster/us/avr3806.pdf
(Eszerint ez már tudta hogy hangot is levesz róla, akkor én valószínűleg kisebb kategóriásnál emlékszem erre ami korabeli volt és nem tudta levenni a hangot.)Milyen hdmi osztóról beszélsz neki lol...
-
djyuri
őstag
válasz
Sanci38 #189013 üzenetére
14ms -ot kellett állítani. Ha valaki mégis ezt a kábelt veszi.
ui.: Jobb eszköz van rendelés alatt, amin nem kell majd elvileg késleltetést állítani. De ez korántsem biztos, hogy az eszköz sajátossága. Inkább a két eltérő processzáló egység önidejéből fakad. Ilyenre már rá se kérdezek. 99% biztos vagyok benne, de van még ismerősöm, aki hasonló cipőben jár és plusz hangerőért szívesen kiad ennyi pénzt és egy órányi ténykedést.
Igen. Az eddig csak porfogókat kellett hangra bírni. Ezt nyilvánvalóan nem célszerű csak úgy parasztosan bekötni a meglévők mellé (sorba/párhuzamosan). Túl kicsi impedancia hazavágja végfokot, túl naggyal meg csökken a maximálisan leadható teljesítmény. És ez még csak a jelerősítő oldal. A hallgató közönség élményét ronthatja jelentősen is az eltérő karakterisztikákkal rendelkező hangfalak közösítése. Jelen esetben szisztematikusan egyformák szerencsére. Azaz a gyártási szórást jelen akusztikával rendelkező építményben és egyéb feltételek mellett nem lehet megkülönböztetni.
Arra a kábelre nem, de atmos erősítőre igen
Lehetne ezen vitatkozni melyik nagyobb pénzkidobás az alulfizetett szinkronok hallgatására. Tudom itt megint én vagyok a gyökér, hogy illene...sőt születnem kellett volna párbeszéd, sőt tolmács angoltudással. Itt kérek elnézést a genetikai őseim nevében és magam nevében is, hogy önállóan nem fejlődtem megfelelő szintre.
Megoldódott, rendben
béke
-
Gino20
őstag
válasz
Sanci38 #189006 üzenetére
Ezt az egész "megfoghatatlan szálat" csak érdeklődve olvastam, de (2x) Denon 2000 sorozatnál nem számítottam arra, hogy az érdeklődő olyan 16 csatornás proci ajánlást kap, ami min 6000 eurónál kezdődik (Marantz AV10), aztán jön a 10e (Acurus) és ~15e euró (StormAudio)
.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik az az Onkyo proci, ami egyáltalán most forgalomban létezik és esetleg még tudja a 16 csatornát is -
djyuri
őstag
válasz
Sanci38 #188998 üzenetére
Azt hiszem értem, hogy miért nem vagyok érthető. Ami logikus lehet.
Tehát egy HDMI-s erősítő ha egyszer lekódolta, kiolvasta a hangsávot,akkor már nem képes visszatenni azt a video adatsáv mellé. Ha jól értem.
Ami azt jelenti, hogy az általam használt film vagyis jelforrás megduplázását kell inkább megoldanom és így a két egyenértékű jelet bekötni a két erősítőbe és akkor meg lesz hajtva mind a 14 hangfalam a két erősítőt által.
Jól gondolom? -
Smiley
addikt
válasz
Sanci38 #186530 üzenetére
Honapik ota valami megerositest/elismerest var, hogy ez jo amit csinal. El kene adni az egeszet a picsaba, beismerni, hogy ezzel pont atbasztak aztan venni egy modern (HDMI-s) vasat(rendes korrekcios bemerovel), meg hozza egy lejatszot, mert a PC-t szinten honapok ota nem tudja beallitani(Ez utobbi kb par oras muvelet lenne). Kell egy kodi-t futtato random box a filmeknek, azon ugyis lesz minden codec a passthrough-hoz, meg egy appletv a streaminghez. Aztan az egeszet osszekotni 2-3db HDMI madzaggal, 35 perc next-next finish es lehetne hasznalni mindenre, ez a sok baszakodas helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest