- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Letiltás - hogy is van ez?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz Patice #100418 üzenetére
A forráseszközön tárolt, majd valamilyen protokoll alapján továbbított adat a célkészülékre streamelés, ha jól értem. Ez olyan, mint egy tárhely, ami elérhető netről az már mindjárt felhő. Ami évekig más néven jó volt, ahhoz társítani kell trendi szavakat. Imádom az ilyet...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Patice #97991 üzenetére
Iden eleg sok embert probalo zenet vettek fel Linnek, meg ha jol is szolnak
Pl. a d-moll toccata/fuga hegedü valtozatat kenytelen voltam tovabb tekerni, de a Mozart Requiem (talan Hostias..?) tetele is eleg idegtepö, hiaba toljak kemenyen a John Butthead-ot. Meg több ilyen kamu modern nagyzenekari genny, van valami bünrossz furulya versenymü (a modern, nem a barokk). Csak igy elsöre.
A jazzek többnyire kellemesek es hangban is ott vannak. Kar, hogy a Linn gyak. nem vesz fel rockot. Igy ez a tesztresz teljesen kimarad...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
válasz Patice #97914 üzenetére
Fele királyságom annak, aki tudja a megoldást arra, hogy innen hogy kell továbbmenni a regelés után a letöltéshez.
Köszönöm!
(Simán megszerzem máshol, máshogy az adott zenéket, csak érdekel és kíváncsi vagyok, hogy miért nem sikerül innen a legális letöltés.)[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Balerik
aktív tag
válasz Patice #97181 üzenetére
Egy CD grabbelésnél, ami számít, az a meghajtó milyensége, típusa és a grabbelő program. Nem különösebben játszik bele a közös ház és táp, de ha egy jó minőségű, kevés zajt termelő táp van a gépben, az azért számít valamelyest. Főleg az a tény, hogy a táp terhelhetősége mekkora, mert sokan használnak alacsony teljesítményű, olcsó tápot, ami akkor kezd igazán zajokat termelni, ha nagy, a maximum közeli a fogyasztás. Ilyenkor hasznos a külső táp, de egyszerűbb egy nagyobbra, jobbra való csere. A gépemben jelenleg egy FSP Aurum S Gold 500W tápegység szolgál.
A CD meghajtó típusa az igazán lényeges, pl. egy Plextor PlexWriter, az magasan a legjobb eredményt hozza, de igazándiból ő is csak íráskor verhetetlen, a Yamaha Audio Master Recording technológia miatt, ami esetenként jobb minőséget produkál, mint az eredeti préselt lemez. De sajnos ez a típus már nem létezik, újat ebből nem lehet beszerezni, a használtak minősége meg erősen kétes.
A programnál meg az az érdekes, hogy vissza tud-e menni az olvasó újra olvasni a hibás részt, ha olvasási hibát vétett. Az EAC meg ilyen, ha jól be van állítva.[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #96645 üzenetére
Dehogy.
Ezek csak ilyen perfekcionista csíkszeműek, akiknek nem elég a 165000 dodós Magico Q7 mélye magában....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
mhorvat
senior tag
-
Cseneles
őstag
válasz Patice #96206 üzenetére
Igazad van, konkrétan semmi értelme a biwire kábelnek hacsak... a magast akarod vele változtatni mondjuk a kábel típusa vagy keresztmetszete által. DE idézhetek is "A bi-wire, azaz kettős kábelezés ismét érdekes téma. Konkrétan semmi értelme, se technikailag, se zeneileg. A nagyobb hangerőnél a több energia persze mindig jól jön. A bi-wiring esetében gyakran tapasztalható a space hatás, ami kissé földöntúli, tág terű hangzást ad a zenének. Olyan, mintha megnyílt volna a színpad. A probléma ott kezdődik, hogy csak olyan, mintha. Az elektromos jel nem fog ugyanúgy közlekedni a két kábelen, tehát apró különbségekkel hajtják meg a membránt, ami fáziseltolódást is okoz, ezért hallhatjuk másnak a hangzást. Ez huzamosabb idő után zavaró lehet. Sztereó rendszernél épp ezért nem ajánlanám. A cél ugyanis az, hogy minél valósághűbb hangzást építs ki. Tehát ha bi-ampre vágysz, uccu neki, viszont két silány minőségű kábel helyett költsd a pénzed egyre, ami jó!"
Liszi70 : csak biamp estén érdemes vele foglalkozni
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #96119 üzenetére
Hát, Ákosnak az a véleménye, hogy nagyon nehéz megcsinálni különböző erősítőkkel, kábelekkel. évekbe telik,mire megtalálod különböző kábelekkel az összhangot, de meg lehet. Van egy másik haverom, aki így játszik, szerinte teljesen egységes lett.
próbáltam különböző erősítőkkel, kábelekel, teknikailag jobb lett (D osztály azért nagyon jó mélyben), de hiányérzetem volt, nem volt igazán élethű. szóval sztem úgy érdemes ilyet kipróbálni, hogy alul felül duplázni mindent. hogy megéri-e majd Neked, azt nem tudom, nekem határeset. aztán lehet próbálkozni olcsósítással, hátha véletlenül bemákolsz egy olcsóbb biampos rendszert.
MBLék is duplázták anno, pedig sokkal több tapasztalatuk van,mint nekem.
-
Csabroncka
addikt
válasz Patice #95541 üzenetére
Így van a cikkben teljesen jól, érthetően fogalmaznak.
A kábeleknek sávszélessége van, egy drágább nagyobb sávszélességű kábel több HDMI szabványt ki tud majd szolgálni ahogy nő az adatátviteli igény!
Ezért nem szabad rögtön megvenni a legolcsóbb kábelt mondván jó lesz az is.....
"in medias res"
-
Gabesz26
senior tag
válasz Patice #95145 üzenetére
Valószínű arra utal, hogy melyik típushoz ajánlja leginkább. Biztos a röfögőssel alkotja a legnagyobb szinergiát Mondjuk még mindig jobb mintha olyan jelzőket írna, hogy mélyre lemegy, de aztán magasba húz... fémes a karaktere (Pb)... stb.
Más: nem gondolkodott valaki AQ Boxer-en mostanában? Nekem egy 2m-es darab kellene, a maradék 3m-re várnék jelentkezőt (5m-es kábel vásárlása lenne a terv a -20%-os akció alatt), így még az akciós árnál is jóval kedvezőbb áron hozzá lehetne jutni...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #94875 üzenetére
"De Liszinél nem a kábelezés a gond, hanem az elhelyezés."
Nem tudom, mikori kép van előtted, de szerintem az akkori, amikor még nem volt kész az új állvány és elhelyezés. Most már nem rossz, állítom, hogy sokatoknál sem jobb sem az elhelyezés, sem az akusztika. Közel sem tökéletes, de sosem lesz jobb. El kell fogadni, és ilyen körülmények között kell még jobb hangot elérni, ha lehet.
"Akár mit csinál, akár milyen jót fog venni, az elhelyezés mindig limitálni fogja a láncát."
Pont úgy, mint azok 80%-ánál, ahol egy élettérbe kerül a cucc, nem pedig médiaszobába.
"Ettől függetlenül szólhat jól a cucc, de nem fogja tudni kihozni belőlük a (közel) max-ot."
Ez biztosan így van, ennek illúzióját már réges-régen feladtam, és már nem is érdekel. Marad benne. Idézném Dorian fórumtársumk örökbecsű szavait, elfér benne nem?
"És ha így vesszük, akkor a költéseinek egy része felesleges pénzkidobás."
Nagyon nem értek egyet. Minden fejlesztésem határozottan hallható javulással járt az én körülményeim között is, és semmit nem veszek drágán, kínosan ügyelek az ár-érték arányra. Arról nem is beszélve, hogy amikor GS20-ra váltottam, még pénzt is kinyertem az Electrából, és SZÁMOMRA jobb, élvezhetőbb, élménydúsabb, teresebb hangot kaptam.
"MA vagy Focal? Tényleg ízlés kérdése."
Ennyi.
(#94876) Tamoo "Az elhelyezésről meg csak annyit, nem rosszabb az mint sokunknál. Én nem csak képről láttam, hanem többször hallottam is."
Erről van szó.
(#94879) Mezga Aladár "Én csak egy képet láttam az elhelyezésről, nagyon nem volt szerencsés. Gondolom a szoba adottsága. Lehet hogy most, a doboz+szoba eredője jobb hangot ad."
Az electrát is sokáig már az új, jobb elhelyezéssel használtam. Ha nem szerencsés az elhelyezés, az nem csak az egyiknek nem szerencsés.
Közvetlen egymás mellé helyezve A-B-ztem az electrát és a GS20-at, pontosan ugyanannyi esélye volt mindkettőnek.(#94880) Tamoo "Ma ha minden igaz megengedi hogy meghallgassam."
Hátöööööööö............ nem is tudom................ egye fene, meghallgathatod!
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #94869 üzenetére
Korkülönbség miatt?
De GS20-at nem hallottál még!Én Liszi Electra-ját hallottam, nekem nagyon tetszett. De mégis lecserélte a GS20-ra. Gondolom most jön az, hogy nem volt eléggé kiszolgálva. De egyébként nála se szólt rosszabbul mint ahonnan elhozta (sőt...). Pedig ott AN Soro csöves + egy nagyon komoly CD lejátszó volt előtte. Ezzel nem arra célozgatok, hogy az MA a jobb. Fogalmam sincs, ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz Patice #94866 üzenetére
na, eddig már nem jutottam el. nagyon köszönöm, hogy utánanéztél!
"Én azt javaslom, hogy olyan .mkv-kat nézz vele, amiben DD és DTS hangsávok vannak csak és felejtsd el a HD hangokat." - végül is ez lesz a megoldás, meg tudok békélni vele.
nagyon jó ez a csapat, mindenkinek köszönöm, hogy segíteni próbált!
-
törölt tag
válasz Patice #94704 üzenetére
Én nem összehallgattam, hanem összenéztem.... és hallgattam, prioritásaim ismertek. Még mindig HTPC-m van, azonban öszvér megoldásnak jobb az Oppo, főképp mert sokkal inkább plug 'n play, emellett kifogástalan minőség és szolgáltatások. Viszont PC alapon lehet jobb, vagy sokkal inkább szabadabb rendszert, mozigépet építeni, ahogy jobb zenélő PC-t is, de csak külön-külön! Ez a legfontosabb szvsz.
Sanci Örülök, hogy újra mozizol
(#94740) hm15
Mivel koncertek, majdnem biztos, hogy madVR, 29.970Hz/60Hz, DXVA és deinterlacing probléma, így együtt. A madVR is képes egy ideje hardveres gyorsításra, de az említett fps mellett akadhatnak gondok (normál BD anyagot feltételezve - 23.9, 24Hz - nem ). Nem követtem Madashi merre halad mostanában, mennyiben változott, először legújabb verziókra frissíts. Majd ezek:
Az MPC-HC+madVR kombóban együtt ne legyen aktív deinterlacing, tehát a két zöld keretekből ha az MPC Auto, akkor madVR Off. Együtt nem fog menni minden hardveren, egész biztos droppol és meghülyül. Ha pedig 29.9 koncertet nézel, valószínűleg ki kell lőnöd a hardveres gyorsítást, ahogy a piros keretben látod: None. Ha mindkét feltétel teljesül, menni fog. Először a madVR deinterlacing elöl vedd ki a pipát.
Mellékesen megjegyzem az Athlon - ha a nagyobbikból vettél - szoftverből scaling/Lanczos + AR izomból lejátszik mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Patice #94114 üzenetére
A 6-os állókkal most jó 30- ezerrel még lejjebb van a komplett szett.
"in medias res"
-
gyurczy
őstag
válasz Patice #93619 üzenetére
Patice: Az, hogy az RX1 mit tud most nem releváns. Én is tudok olyan monitor dobozt, aminél nincs hiányérzetem, de a Micro Utopia nem ilyen. Mellé elférne nálam egy sub.
Mézga Aladár: Otthon álló dobozokat használok. A Micronál bizonyos hangok egyszerűen hiányoznak, és ez nem ízlés kérdése szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz Patice #93157 üzenetére
Jogos és köszi, sajnos ez a sietség és a figyelmetlenség következménye.
Eredetileg nem DAC-ot írtam és nem is arról volt szó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Borisz76
veterán
válasz Patice #92984 üzenetére
Kicsit megkésve de töretlenül.
Sok idő volt a rendszertelepítés és még több a idő volt az új Majmok bolygója film
Maga az alaprendszer usb3.0-ról 8-10 perc alatt felment.
A frissítések a netről már kevésbé pörögtek...A lényeg, hogy eddig kifogástalan. ( Majdnem )
Ismerkedek a "csempékkel" mi-mire is használható.
Nem rossz csak szokatlan.Ami hibát eddig találtam az pont a filmezéshez köthető.
A Media Player Classic Home Cinema-ban be lehet állítani, hogy közvetlenül küldje a jelet az erősítőnek és majd az dekódol. Kijelzi az erősítő, hogy éppen Dolby Digital 2.0 / 5.0...DTS ....stb jel jön.Most is beállítottam de az erölködő csak annyit ír , hogy LPCM ( 44KHz ).
Passz...majd holnap ránézek kipihenten.
Jó éjt mindenkinek !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
szkink
aktív tag
-
nagyúr
válasz Patice #92470 üzenetére
én szívtam vele, nem kicsit, nagyon. szülőknél egy olyan lejátszó van (valami komersz izéjük van, nem kell nagy dologra gondolni), ami nem ismeri a truehd-t, én meg otthonra kiszedegetem a "felesleget". aszt hang meg nem jött. nem örültünk. megcsinálhattam utána az összes filmet kétsávosra.
de készséggel elfogadom azt is, amit BBéci írt, hogy benne van az, csak éppen kicsomagolni nem tudja mindegyik lejátszó a dd-t a truehdból. viszont dts-t és dd-t kell tudniuk lejátszani, és ha ez megvan, és a dolby nem perelte még szénné őket, és nem zárt be a gyár, akkor nem teljesen kompatibilis a truehd visszafelé.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
ProdyG
őstag
válasz Patice #92447 üzenetére
A szobaméret 20nm. A többit pedig az igényszint miatt írtam.
20nm-re szerintem elég az MA BX is a maga 200 Watt-jával. Kérdés, hogy minőségbeli előrelépést tudok-e elérni egy megfelelő cserével.
Eddig ezt a kettőt ajánlottátok:
- T-12
- SVS SB-12
(ezek árban amúgy kb a mostani BX-em szintje, ezért nem vagyok biztos abban, hogy lényegi előrelépés történne, de nem hallottam egyiket sem, nem sok viszonyítási alapom van) -
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #91964 üzenetére
"Pár szám után kaptam a fülest az ismerősömtől, hogy dél körül cserélik ki az elektronikát a Soulution Audio megoldására." Ennyi ? Csak egy ismerős vagyok ???
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
z123456789
addikt
válasz Patice #91910 üzenetére
Bocsi lejárt még nézegettem a hirdetéseket.
Ezeket az AR-ek mellé ajánljátok? Csak mert arra 25e-sre, de még lehet hogy az 50e-esre is rá tudnék nyomulni ha dobna a mozizáson ezzel a szettel. (Egyébként akkor a 3.1-nek van létjogosultsága? Ha többre nincs hely? Érdemes kialakítani?)
Illetve mennyire igaz az hogy zenéhez nem kell mély?
Mert a srác a boltban váltig állította hogy igen is kell mély a zenéhez is, sőt már a végén 7.4-es rendszerekről beszélt nekem. (Mondjuk mutatott egy AC DC meg valami pop koncert előadást, és mikor kihúzta az egyik mélyet a 2 közül, megbillentem egy kicsit).u.i.: amúgy a polk az passzol a pio-hoz? Mert itt olvasta olyan hsz-t amiben azt írták kifejezetten rosszul szólt. (bár az lehet nem mély volt)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Patice #91802 üzenetére
Amúgy ha már itt tartunk, a földelés téma érdekelne, hogy hogyan lehetne megvalósítani egy hifi rendszerben.
Szoktam látni több erősítő hátulján is, hogy van külön beköthető földelés. Egyes hangdobozokon (ha jól rémlik talán Tannoy dobozokon, vagy talán KEF...) láttam 4 hangfalcsati mellett egy ötödiket is, ami a hangszórók külön földelése volt.
Ezeket hogyan lenne érdemes használni?
Alapvetően arra gondoltam, hogy ha egy lakásnak/háznak van saját földelése és nem csak a nullára van kötve a föld vezeték (ami mostanában az általános gyakorlat), akkor lenne értelme egy külön föld szálat kivezetni a konnektor mellett, amire ezeket a földeléseket lehetne kötni?
Szerintetek?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #91633 üzenetére
Ha passzív, akkor a prociból elmegy szub kábellel a szub erősítőjéig, utána viszont hangfal kábel kellene magáig a ládáig...szvsz.
-
robi-k
őstag
válasz Patice #91235 üzenetére
És mi ezzel a gond? Szeretem a kihívásokat
Én személy szerint nem látom olyan tragikusnak u.a. a hangfalat használni zenére és a filmekhez/koncerthez, bár tény, hogy tisztában kell lenni a széles sávúak korlátaival (főleg az alacsony tartományban, de ott nálam rá fog segíteni az SVS, eleve így terveztük az állványosak karakterisztikáját).
Bár van olyan széles sávú (na jó, az már nem egészen a klasszikus széles sávú), ami brutálisan jó egészen 30 Hz-től: Flag.1 Meg lehet hallgatni a tervezőjénél/készítőjénél, csak kb 400 km kell utazni ahhozSztereóra/zenére majd (jövőre) a frontokhoz tervezek készíteni egy csöves végfokot.
De megbeszéltük, hogy ha már otthon lesz nálam, szívesen látlak egy hallgatózásra (ez érvényes a többiekre is ).[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Patice #91229 üzenetére
Igen, egyedi tervezésű hangfal, Varga István által egyedileg tervezett és gyártott 175 mm-es SONIDO hangszórókra (ez egy speciális, dupla erősségű mágneses térrel rendelkező hangszóró, Varga Úr honlapján nincs fent - speciálisan ezekhez a hangfalakhoz lett kifejlesztve és legyártva), valódi fából készült ragasztott 18 mm-es alapból és valódi rózsafa borítással.
2 db front és 1 db center hangfal készül.[ Szerkesztve ]
-
-
Shokkolo
addikt
válasz Patice #90476 üzenetére
ha valaki igényli akad ea gépemen egy "Kissebb" régi hard-techno. techno, schranz daze egyveleg cca 30 órányi leglaább megvan.
azzal lehet járatni, bár kérdéses, hogy akinek nem ízlése meddig bírjamegboldogul 10 évvel ezelőtti kedvenceim
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
M@trixfan
addikt
válasz Patice #90333 üzenetére
Igaz, tényleg magáról a driverről van szó. Már nagyon régen foglalkoztam ezzel. Csak a karakterisztika alakulásának a görbéje volt a fejemben, aminek a kicsúcsosodását teríti el a reflex cső alkalamzása. Ennél még vannak fizikai szempontból komolyabb cikkek.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
Borisz76
veterán
válasz Patice #90268 üzenetére
Mindezeket figyelembe véve...bajban leszek ha megfelelő sub ládát akarok venni !
Még a háttér és center sincs meg de már az 1000.- eurós subokat nézegetem
Nehezemre esik de várni akarok januárig amikor itt elég jó leértékelések szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
GU-81M
tag
válasz Patice #90000 üzenetére
Azért nem gondolom, hogy a használható darabok tényleg 200-nál kezdődnek (távol áll tőlem az audiofil mentalitás, nincs időm és igényem leülni és csak zenét hallgatni, mellette van ezer dolgom, viszont ha szól, akkor szóljon jól). Néha film is menne és nem komoly zenét szeretnék hallgatni, hanem elektronikusat. Szerintem oda nem kell _annyira_ precíz hangképzés, inkább dinamika és erő. Egy régi Denon PMA500V erősítő és egy pár Preludium B32 mellé keresek subot, mivel ezek meg sem közelítik a 200 ezer negyedét sem, így nem érzem reálisnak a Dynavoice T12-t. Valahogy kilógna az egészből... Minden esetre köszönöm a normális válaszod. Sajnos REL-t nem nagyon találtam eladó sorban.
Látom problémát okoz a fórumon a "miért kell zenéhez sub" kérdés megválaszolása, lendüljünk túl ezen és közelítsük meg másként a kérdést. Mozira keresek subot, de szeretném zene mellett is használni. Talán így könnyebb lesz a lényegi résszel foglalkozni. Az ár most is 50 körül legyen, leginkább használtakat keresek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic