- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
prekog67
csendes újonc
válasz
#54715584 #140226 üzenetére
NTFS-re van formázva.
..de ez sem számít mert a 16 gb, 32 GB, 64 Gb -os pendrive-jaimat felismerte mindegyik felsorolt cucc és azok is NTFS-ek, de amikorr némelyik FAT32-esre volt formázva akor is mindig felismerték.
Hangsúlyozom mégegyszer olyan válalasznak ,segitségnek örülnék, azért irtam ide, ha tud nekem valaki olyan típus és !! típusszámú médiaplayert vagy tévét mondani ahol megtapasztalta hogy felismer 2TB-nál nagyobb usb-tápos laptop winchestert, akor tudnék ez alapján keresni erre képes eszközt. -
warezxts
senior tag
válasz
#54715584 #138763 üzenetére
Szia, sajnos nincs ilyen hogy két opció van (vagy nagyon nagyon vak vagyok).
Viszont MasterMark válasza ötletet adott, és tényleg van ez az upmix, csak a probléma az volt hogy az erősítő nem Direct, vagy Pure Direct módban volt, hanem zene/mozi módban. Így az nem csinált semmit.
Igazm hogy most ha zenét hallgatok át kell kapcsolni hogy az erősítő dobja szét a sztereó hangot, mert direkt módban ugye csak két csatorna.
Végülis megoldódott, úgyhogy köszönöm a segítségeket -
Tonyka 2
tag
válasz
#54715584 #138262 üzenetére
Sajnos a sarok adott azon az oldalon. Természetesen meglátszik a mérések ábráján, mind fapacién, mind az Audyssey Pro-én. Ettől függetlenül hál isten elég jól kordában lehet tartani, EQ-val, és vágással.
Fiúk látom nem lehet titeket lerángatni a csontról, pedig érdemes lenne már a hetek óta tartó kábelezésről leszakadni. Nem ártana az oldalnak sem. Mind2 táborban vannak túlkapások, egyik oldal sem különb a másiknál, max kommunikációban.
-
Tonyka 2
tag
válasz
#54715584 #137406 üzenetére
Na lattod ez lekezelo stilus volt. Nem megy az Angol? Bocs en meg a kotelezo Orosz idejen jartam iskolaba. Elnezesed kerem, h az eletutam nem tette lehetove, az Angol minimum kozepfoku tudasat. Bar a filmekhez lehet keves lenne a kozepfok. Orulj, h teged viragkosarba ringattak, es megvolt a lehetoseged. Fain srac vagy!
-
Tonyka 2
tag
válasz
#54715584 #137397 üzenetére
Azert szeretem ezeket a benyogeseket. Mert latszik belole, h egy cseppet sem olvas, vagy ertelmez az iroja. Leirtam, h bunti van. Amcsiba megjelennek olyan BD kiadvanyok amiken van Atmos. Europai kiadvanyon viszont nincs. Erre berakod az amcsiba kaphato Fegyvertelen katonat. Mit is akartal ezzel, mi volt a cel. Mennyivel van elorebb a magyar ezzel?
-
Csabroncka
addikt
-
xtremetuning
addikt
-
Pazolini
senior tag
válasz
#54715584 #133624 üzenetére
A moziszoba alakja miatt így (!) tudott beiktatni egy Wide párost (Maestro), ami idővel kikerült a rendszerből, de addig fennségesen szólt együtt a frontokkal (Utopia), mint írja. Ahogy hevenyészve olvasom, sztereózott velük, vagyis ugyanazt hallotta a kanapé előtt, mint sétálgatva a frontok előterében, ahol azért nagyobb teret, színpadot csináltak neki a frontok. Ha jól értem.
-
Heffi
őstag
válasz
#54715584 #131585 üzenetére
Körülbelül 300 kg volt a 6 négyzetméter, amit vettem a projekthez. Befért a kocsimba, de érezte a súlyt a csomagtartóban. A maradékból még tudtam rakni a lépcsőm alatt egy háromszög alakú falat. Épp elfogyott minden, csak a nagyon selejtesek közül maradt pár darab.
[/Volt rajtam póló, max a fejem fénylik, mert azon már egy ideje nem akar a haj megmaradni OFF]
Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat!
fehér_ember: A hátterek már jóval korábban jobb helyre kerültek, be is számoltam a saját gyártású állványokról.
-
Csabroncka
addikt
válasz
#54715584 #131298 üzenetére
Nekem egy nagyon fontos dolgot hozott a jó kábel. A koaxiális kialakítás miatt nagyon jó lett a zavarszűrése. Igen részben az én igénytelenségem, hogy dzsungel van a szekrényem mögött, de ezen egyértelműen javított. Valószínűleg nekem sem kellett volna egyáltalán a Z7-hez ilyen drága kábelt vennem, de a kácsában készült és dugózott kábelt az eredeti ár töredékéért kaptam (40 e), amivel gyakorlatilag semmiben nem tudnék előrelépni.
Alapvetően a korábbi témában mindenkinek igaza is van, meg nem is. Úgy érzem azért harapódzik el a vita, mert iszonyúan nehéz az aranyközéputat megtalálni.
-
Joshi
titán
válasz
#54715584 #131294 üzenetére
Szerinted egy Onkyo SKF 4800+SKS 4800 5.0-ás hangsugárzó szett igényel egy ilyen kábelt? Ahogy írtam a JBL Studio 290 frontoknál se vettem észre különbséget a SAL kábel és a 3000Ft-os prémium kábel között. Szerencsétlen emberrel inkább vetess egy jobb hangfalszettet.
-
Pazolini
senior tag
válasz
#54715584 #131161 üzenetére
Nincs bekötve, majd jön egy aktív idővel (költözéssel?).
XtremLor: kellően gyík vagyok
. A "falon" lévő PC csak lejátszó, SSD-n a rendszer, 4 HDD kapcsolható (piros gombok); az ablak oldalán lévő pedig torrentezik. Azon 6 HDD kapcsolható (felső sorban lévő gombok egyike világít), s a csendesség miatt ott is egy SSD kapcsol be default.
Természetesen mindkettő kapcsolódik analóg, SPDIF és HDMI/DP kapcsolattal a két erősítőhöz, amik elő-végfokos módba is kapcsolhatók.
Ja, és a plazma előtt 4 külső HDD-n (2TB-osak) médiacuccok - majdnem tele mind - az Oppo blu-rayhez kapcsolódnak. És persze mindkét pc-ben BR-játszó, egyik ír is...devil-k: mire gondolsz?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #131054 üzenetére
Erről Lacielvtars-al kellene "konzultálnod", neki egész friss tapasztalatai vannak ezen a téren ....
(amúgy a helyzet a lehetz, amit előttem leírtak, vagy a sub-od "lett" gyenge a többihez vagy a sub kábelezése, ilyenkor jöhet a sub kábel vagy maga a sub cseréje ....
)
"mert csak gondoltam hogy jobb lehet"
Ez meg egy "alap" hiba (ha "vandam", ha nem) "bemondásra" nem szabad kábelt (és semmi mást sem) venni ....
liszi70
"Nem lehet, hogy a frontok jobb minőségű mély hangjai miatt jobban kiütközik már a szubod esetleges gyengesége?"
Az esetleges kábelcsere miatti "placebo" már fel sem merül benned ....
-
válasz
#54715584 #131054 üzenetére
"már nem lóg ki egyik hangfal sem a térből. Kivéve a szubot, mert mióta lecseréltem a front kábeleket, a mély hangjaim olyanok lettek, mintha néha visszhangosan dübörögne"
A frontkábeled lecserélése megváltoztatta a szubod hangját?
Nem lehet, hogy a frontok jobb minőségű mély hangjai miatt jobban kiütközik már a szubod esetleges gyengesége? A Magnat szubod van még?
Szerk.: Dorian Na, mire megszültem, leírtad ugyanazt!
-
BBéci
legenda
válasz
#54715584 #130289 üzenetére
0,5-1 centi emelés a hangdobozokon, az 10-15 fok? Ugye ez valami vicc? Akkor 10 centi hány fok lenne?
(#130295) Alex0514
Pár hete volt nálam Optimum és Lessloss Signature, hasonlítgattam őket. Igaz, nem házimozi erősítővel, hanem Norma IPA-140 sztereóval, az megmutatta a különbségeket.
Az a lényeg, hogy tápkábelt csakis saját rendszerben történő kipróbálás után szabad kiválasztani és megvenni!!! -
BBéci
legenda
válasz
#54715584 #130272 üzenetére
Nem nevetek, hasonló Jamo volt az első centerem, amit egy adósság törlesztésébe számítottam be 1998 táján. Pár hónapig használtam, de durván rosszabbul szólt, mint a frontsugárzók. A padláson pihen, amióta beköltöztünk a házba, az előző lakás gardróbszekrényéhez képest sokkal lakályosabb, csak nagy (-20 +50) a hőingadozás.
Te tudod, melyik elhelyezéssel ad jobb hangot. Kísérletezgess!
A frontokat miért emelted meg?(#130273) rappit4
Nem érted a basszus menedzselés lényegét, ahogy az egész házimoziét sem. -
BBéci
legenda
válasz
#54715584 #130269 üzenetére
Ha az a "tartó" nem kellően stabil és a hangdoboz nincs tőle elcsatolva, sokat ronthat az élményfaktoron.
Azzal nem lettem okosabb, hogy Magnat a centersugárzó, vagy a pontos típusát, vagy hangszórók méreteit áruld el. Küldj rá teszthangokat, azzal megállapíthatod, hány hertzig megy le. Nagyon magas a 150, bögreszetteknél szokott ott lenni a vágás. -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #127774 üzenetére
értem és köszönöm a válaszod
jó ezt tudni, és igazad is volt hogy nem média lejátszó, hanem erősítő. magamban tisztába tettem a fogalmakat.
a többiek nem biztos hogy válaszolnak, mert tudják hogy alapvetően nagy marhaságokat szoktam kérdezni, és hogy reménytelen eset vagyok -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #127180 üzenetére
nem, az teljesen rendben van, az az erősítőm, az az Onkyo...
az lesz amit gondolok, hogy régi rajta, már mint a laptopon, a vga hdmi és nem tudja a nagy felbontású hangokat. Ha a tiedből indulok ki, akkor ez a kézen fekvő megoldás, hogy nem tudja, ennyi, sajnos
de neked is nagyon köszönöm a fáradozásod és válaszaidszerk: jkh, igen és az erősítő nem adja át a hangot a tévének, csak a képet
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#54715584 #103469 üzenetére
Teljes hangerőre, szerintem ne tekerd fel..
Nekem is alap erősítőm van (pioneer vsx324), de 80-ból, max 60-ig tekerem, azt is csak rövid időre, mert már akkor hallani, hogy szenved, különösen a centeren a beszédnél lehet érezni, ezért lejjebb vettem -2db-el a centert. Ahogy tapasztaltam 40-45 között szól a legjobban
Kicsit röhej, hogy fél hangerőn ideális a hangzás, de hát ezért került mindössze 60 ezerbe...
-
lemmy9
őstag
válasz
#54715584 #103473 üzenetére
A teszt hang alapján, fülre, vagy egy decibel mérő telós alkalmazással, belövöd az összes hangsugárzód egyforma hangossági szintre, mondjuk 50-es hangerőnél kb. Azon kívül nincs jelentősége, hogy mit mutat az erősítőd skálája, mert az többek közt függ a hangsugárzód adataitól. Ha neked 50-55-öt mutat, és megfelelő számodra, nincs semmi gond. Forrás és forrás közt is lehet hangerő különbség. Nem kell ezen rugózni.
-
válasz
#54715584 #103463 üzenetére
Bocs ha félreértem, de valamit nagyon nem értesz. Állítsd az erősítőt 0 (nulla) hangerőre és úgy kell mérni, milyen db erősséggel szól pl. egy telefonon lévő programmal. Mivel az nem valami pontos mérőműszer, így pontos adatot nem fogsz kapni. Legfeljebb a hangfalak beállításakor lehet használni, hogy az egyes hangfalak az adott hallgatói pozícióban milyen erősséggel szólalnak meg a teszthangon, de akkor sem pontos teljesen.
-
whatnot
őstag
válasz
#54715584 #101707 üzenetére
Azzal a résszel még nem játszottam, csak az első kettővel. Kb. 1,5 órát tudtam max. egyhuzamban játszani, utána pihennem kellett, azért ez némileg jól jellemzi a játékot. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a nagyobb hangsugárzókkal.
Őszintén szólva, Dead Space esetében inkább a horror faktor érdekel, mintsem mintsem a jó zene, remélem, maradt valami az előző részekből. -
devil-k
nagyúr
válasz
#54715584 #100957 üzenetére
3 tesztlemezt használok, ami szerintem a legjobb:
- THX Demo Discs
- Home Theater Demonstration Blu-Ray V2
- Dolby Atmos Demonstration Disc+ a saját anyagaim.
-
Csabroncka
addikt
válasz
#54715584 #100899 üzenetére
PC a forrás így már világos! Attól függően, hogy milyen kategóriájú az erősítő (nincs rajta HDMI) (még ha régi is) el lehet gondolkozni a Hang átvitelét analógon. Erre eszköz lehet egy magasabb kategóriás BD lejátszó, vagy magasabb kategóriás DUNE. Esetleg ha megéri, akkor Oppo is.
-
MasterMark
titán
válasz
#54715584 #100890 üzenetére
Ezt a lejátszó szoftver megoldja. Nem kódol semmit, csak simán a Core-t adja ki. Ha SPDIF van beállítva, ezt magától csinálja, nem kell külön állítani.
DTS Core lehet jobb, mint amit ilyen olyan rilízelek tömörítenek ebből abból.
TrueHD-nál viszont vannak nagyon fura dolgok az Embed részzel...
-
whatnot
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- E-roller topik
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Filmvilág
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged