- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
pFEFErohni #90522 üzenetére
Én is agyaltam rajta, de a (most már) régebbi Mac mini Ivy Bridge-el és HD4000-rel nem kellett a (viszonylag) pontatlan 23,976 miatt.
De a mostani frissítéssel én is erőteljesen elgondolkodtam egy új Mac Mini beszerzésén.
Jelenlegi PC-mben is már Haswell i3 van és a képminőség nagyon rendben van.
Pedig integrált HD4600-as IGP van benne. Az új Mac Mini-ben HD5000-es, ami az előbbi tesója, szóval ugyan úgy rendben van.
És mellesleg egy Mac boltban dolgozó ismerősöm mondta, hogy OSX mellé könnyebb Win-t rakni, mint fordítva. Szóval a zenét ki lehet próbálni ugyan azon a vason mondjuk Win Server2012-vel is. Természetesen optimalizálva.
Szóval szerintem simán vágj bele az új Minibe! Pláne a többi eszköz miatt is. Almánál elég jól megy az együttműködés a termékeik között.
Szerintem.
-
enricotoxic
tag
válasz
pFEFErohni #90537 üzenetére
Nagyon szívesen!
-
enricotoxic
tag
válasz
pFEFErohni #90527 üzenetére
A Mac mini nagyon jó gép, használtan elég jó ára van. Én a helyedben Mac mini (Late 2012) modellt vennék. Iszonyat csendes gép, az egész alu ház egy nagy hűtőborda. Tegnap jelentek meg az új minik, lehet, hogy lejjebb tolja a használt darabok árát. Az OS X egy nagyon jól használható, igen stabil OS, én 8 évig használtam Windows-os gép mellett. Ugyan úgy van rá XBMC, µTorrent, MS Office, RDP... NTFS-t natívan olvas, külső alkalmazással ír is. Én semmilyen szívásba nem futottam bele, menj be egy boltba és nyomogasd meg picit. Azok akik azt írják, hogy annyi pénzből jobb barebone pc-t raknak össze nem használtak még Mac mini-t
Játékra nem alkalmas (csak annyira amennyire az Intel HD Graphics), de film, zene, web, torrent, office felhasználásra nagyon jó gép. Az iOS zárt, az OS X nem.
Milyen hangja van? Én amikor hallottam ilyen gépet, akkor USB-s DAC-al hallottam, úgy baromi jó volt. Van rajta thoslink és HDMI is, nem tudom azok hangja milyen.
Nekem nem volt vele szívás, szívesen segítek privátban, hogy ne szemeteljük a topikot.
-
devil-k
nagyúr
válasz
pFEFErohni #90522 üzenetére
Miért akarsz Mac minit használni?
-
válasz
pFEFErohni #89488 üzenetére
és ez még csak az "olcsóbb" integrált referencia AVR, nem a elő/végfok párosa, ami meg 40 akárhány kg...
-
válasz
pFEFErohni #89485 üzenetére
4810 még magasabb is, a referencia AVR a Denonnak meg 30 kg, az hogy szólhat!
-
BBéci
legenda
válasz
pFEFErohni #89482 üzenetére
Köszi, mindkettőtöknek!
Nem akarok venni olyan erősítőt, csak azt akartam kifejezni, hogy szerintem is bomba vétel annyiért.
Van egy AVR-3802 vasam és 12 év alatt talán hármat üzemelt, a többi időben tesztkészülékeket használtam. Felesleges lenne bármiféle sajátra beruházni, hacsak nem olyan kihagyhatatlan vétel, mint Liszi AVC-AX11XVA-ja. Sajnos az számomra a HDMI hiánya miatt érdektelen. Tehát újonnan 4000 eurós, HD dekóderes gépet már vennék használtan 160000 forintért. -
válasz
pFEFErohni #89477 üzenetére
hát nem véletlenül 16 kg az...
-
BBéci
legenda
válasz
pFEFErohni #89477 üzenetére
Annyiért én is vennék egyet.
-
Kroland25
tag
válasz
pFEFErohni #87583 üzenetére
Szívesen ha tudok segítek
Sok örömöt hozzá
-
robi-k
őstag
válasz
pFEFErohni #86940 üzenetére
Én már hallotam több olyan állványos hangdobozt, ami nagyon sok álló hangdobozt megszégyenítene.
És én is épp azon vagyok, hogy az állo frontokat lecseréljem egy állványos hangdoboz szettre (mind a frontokat, mind a centert beleértve), és ha nem megy másképp, akkor a mostani frontok elmennek háttérnek -
pFEFErohni
tag
válasz
pFEFErohni #86940 üzenetére
Ezt esetleg hallotta már valaki? Mondjuk centert elég nehéz lenne hozzá találnom...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #86936 üzenetére
Ha a most elérhetőek közül kellene azonnal választani, én megnézném ProdyG eladó GS10-ét vagy az avx-en hirdetett T+A 160-at. Bár az túllóg.
Mondjuk úgy, hogy ehhez nem néztem az "igényeidet".Szerk.: Persze ez nem jelent semmit, hogy én mit mondok.
Ne vedd ajánlásnak!
-
ProdyG
őstag
válasz
pFEFErohni #86931 üzenetére
nekem is volt RX6-osam, de nagyon keveselltem a mélyét. És itt most nem elektronikus zenére kell gondolni. Ha neked is annyira fontos a mély, én minimum RX8-at vennék, de amúgy meg GS20
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #86929 üzenetére
Szerintem sok a 250.... legalábbis annyit nem ér a doboz. Nem sokkal többért már akár GS20-at is találni, vagy sok más jobb dobozt.
Nekem 250 alatt megvolt az RS szett és még csak nem is vettem olcsón. RX-ek sajnos viszonylag ritkán forognak itthon. -
Mankó
veterán
válasz
pFEFErohni #86929 üzenetére
Avx-en is nezted? Ott is szoktak jo cuccok, olcson megfordulni.
-
válasz
pFEFErohni #86365 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #86358 üzenetére
Magyar használtpiacról nemigazán lehet csettintésre 5.0-t összerakni. Főleg ebben az árkategóriában.
(Ha a Lektor bejön, az új áron sem rossz 300ért. Nem lehet rossz a Denonnal.) -
válasz
pFEFErohni #86352 üzenetére
"mi mostanság a legjobb vétel 250k környékén front párra?"
Amiket írtam mind új.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
pFEFErohni #86358 üzenetére
Milyen erősítő volt eléjük kötve?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #86355 üzenetére
Szerintem drága, nem ér annyit. Annyiért már RX6 van (ha van).
Ja én a 250-et 5.0-ra értettem, nem front párra.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
pFEFErohni #86341 üzenetére
Ha ennyi a keret a frontokra, akkor én a 4310 mellé ezeket ajánlanám:
Dali Lektor 6
Monitor Audio RX8 (elektronikus zenére sztem jobb mint a 6)
Esetleg Focal 816 (bár ez már lehet meg is haladná a keretet).Talán a Lektort lenne a legegyszerűbb tovább bővíteni (bár ha van türelem és szóba jöhet a külföldi beszerzés is a többi sem lehetetlen).
Viszont ezen a szinten már tényleg nem lehet megúszni a hallgatózást, ha van lehetőség hallgass meg mindent amit csak lehet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #86352 üzenetére
RX6 nem jönne ki ennyiből és nem is igen szednél össze használtan, Zensor7-ből szintén nem láttam még szettet. Polk talán. Focal, Lektor jobb eséllyel.
(szerk.: a 250e-s árat 5.0-ra értettem)
-
válasz
pFEFErohni #86341 üzenetére
Persze ez az én véleményem, és vannak más nagyon jó hangfalak is, de ezek ebben a kategóriában jól szerepelnek a 4310-el együtt.
Polkaudio RTiA7
Monitor Audio Silver RX6
Dali Zensor 7
Focal Chorus 716esetleg, ha vért izzadsz még ez: Dali Lektor 6
-
válasz
pFEFErohni #85872 üzenetére
nem gond mert 4-8 ohmos hangfalakat támogat az az AVR, a lényeg, hogy NE keverd a dobozokat, mind egy bizonyos ohmos legyen! Grat az AVR-hez sok évnyi minőségi hang áll előtted!
(Én is Polk RTi szettel küldöm, ami szintén 8 ohmos.)
-
KisTücsök
addikt
válasz
"Az nem lehet probléma hogy a denon kimenete 6 ohmos"??
______Megint megelőztél.
-
BBéci
legenda
válasz
Honnan a bánatból vetted, hogy a kimenetei 6 ohmosak? Elolvastad a topik összefoglalóját?
Abban nem csak az ohmokról olvashatsz, hanem arról is, hogy annál a Castle hangdoboznál lényegesen jobb minőség illik a Denon AVR-4310-hez. Szóval, gyűjtögethetsz. -
adodaniel
őstag
válasz
pFEFErohni #85613 üzenetére
Ha jól tudom (kijavítanak, ha tévedek), akkor a 4310-es a 3808-as utódja. Szóval hangban a 4308 jobb vétel kell, hogy legyen. Ráadásul a 3808/4308 sokak szerint az egyik legjobb széria lett. 3808 szerintem is király.
-
válasz
pFEFErohni #85608 üzenetére
4310-et nem nagyon fogsz 170-ért kapni, azok ára inkább 200-tól indul felfelé.
-
robi-k
őstag
válasz
pFEFErohni #85608 üzenetére
Inkább várjál, a 3312 hangban jelentősen gyengébb a 4310-hez képest.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
pFEFErohni #85235 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
pFEFErohni #85215 üzenetére
Gránit vagy márvány nem minden esetben és nem minden doboz alatt hasznos, egyedi dolog.
Saját példa: a régi sub alatt jó szolgálatot tett, a mostani alatt nem volt jó, a frontok alatt meg semmit nem csinál.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #85196 üzenetére
Elvileg 1 kategória különbség van a 4308 javára. A 4310 a 3808-al egy kategória.
-
Dorian
félisten
válasz
pFEFErohni #85184 üzenetére
Denon 4310 minimum 2 (de inkább 3) kategóriával feljebb van annál a NAD-nál.
Sztem a NAD747 erőtlen, mozizásra kevésbé alkalmas. Én korábbi Denon2809-em sem cseréltem volna rá. -
válasz
pFEFErohni #85184 üzenetére
4310 azért feljebb van mint a 747-es NAD jóval, nem rossz a 747 egyáltalán, csak más a karaktere. Én most ezzel a Marantz SR7008-al szemezgetek, nem tudom mennyivel szólna jobban mint a 4310-es AVR-em. Esetleg vki hallotta a 7008-at itt?
-
robi-k
őstag
válasz
pFEFErohni #85033 üzenetére
Nem csak a végfok a lényeg (sőt, igazából azt a legvégére tenném a sorban), hisz a végfoknál is többet számít a processzor/DAC nyák és az előfok milyensége/felépítése/minősége. Én is pont emiatt váltottam denon AVR-2310-ről AVR-4310-re, és jó döntés volt.
160-170 k környékén már be lehet szerezni 4xxx sorozatú használt denon-t is (én kb 160-ért vettem a sajátomat). -
törölt tag
válasz
pFEFErohni #85033 üzenetére
SZia. Valóban jobban járnál.. de hova kötöd azt nem mondta a boltos? Nincs pre out kijáératja az x1000-nek.
Tehát marad egy denon 3xxx vétel és arra mehet majd végfok akár sztereó akár több csatornás.
-
lowrider64
csendes tag
válasz
pFEFErohni #81127 üzenetére
Köszönöm !
-
Norbi 72
veterán
válasz
pFEFErohni #80874 üzenetére
-
Norbi 72
veterán
válasz
pFEFErohni #80846 üzenetére
Tényleg,majd kiverte a szemem...úgy már okés.
-
total90
veterán
válasz
pFEFErohni #80504 üzenetére
Szia,
Hasznalt nem erdekel es az arat jol irtam
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #80133 üzenetére
Miért, mit is vettél? Én 5.1-em erősítőstől kb 550 körül jött ki kábelezést nem számolva. És még csak nem is olcsón vettem a cuccokat.
-
ricsik
őstag
válasz
pFEFErohni #80133 üzenetére
Kb két kategóriával jobbat. Tehát elég jót.
-
KisTücsök
addikt
válasz
pFEFErohni #77752 üzenetére
Húú, annyiból is használtan milyen jó kis rendszert összetudtál volna rakni.
Hát igen, valaki a másik hibájából tanul, valaki meg...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #77718 üzenetére
Ide is egy lefelé dönthető konzol kellene, vagy mennyezetről lelógó oldalt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
pFEFErohni #77720 üzenetére
Próbálgasd, hogy hol lenne a legjobb, de a berajzolt hely, a legrosszabb. S tessék ülve filmezni, mert a sok pont egy hatását így nehezen lehet kiélvezni!
-
MasterMark
titán
válasz
pFEFErohni #77718 üzenetére
Nagyon nem jó.
Összefoglaló megvolt?
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #77141 üzenetére
mennyiért? mert én maradnék a Denonnál..van hirdetve egy 2311 az sztem jó vétel lenne.
-
KisTücsök
addikt
válasz
pFEFErohni #77102 üzenetére
"Én már most elégnek vélem a mélytartományt... Mi lesz itt bejáródás után?!"
Visszagondolva nem fogod elégnek tartani az akkori mélytartomány.
-
devil-k
nagyúr
válasz
pFEFErohni #77095 üzenetére
"subokat általánosságban mennyit járatjuk? 50-60 óra?"
A szubokat legalább 150 óráig kell járatni, de van aki a 200-ra esküszik.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
pFEFErohni #77055 üzenetére
Subon maxra tekerd a potit, illetve az LFE beállítást az erősítőn először hagyd 120 Hz-en. A többi hangsugárzót vágod ennél alacsonyabb szinten. Megnézed az adatlapjukon, hogy meddig tudnak lemenni és arra olyan 20-25 Hz-et rászámolsz és ott vágod őket.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #77053 üzenetére
Phase: mérd meg a hallgatói távolságtól a cntert utána meg a subot, ha a különbség nagyobb 1.4 méternél akkkor kapcsold át a phase kapcsolót 180-ra, ha 90-es osztás is van akkor értelemszerüen 70 cm-nél kell 90-re vagy ha kissebb a sub távolsága anyival akkor 270-re kell álitani.
Sub helyéánek meghatározása elöl az egyk front és a center közöt is jó. Pontosabban: halgatói pozicioba teszed, elinditasz valami folyamatos mély teszthangot és a földön négykézláb körbe jársz és hallgatod a mélydbozt és ahol legjobnak hallod, beixeled valamivel és az x-ek közül választöd ki a neked szimpatikus helyet. Erösitőn minden small mindegy mekkorák mert a large szerepét a mély veszi át, és igy a szövegértés is megjavulhat. Mikrofonos bemérés néha sántit de ted meg mert a szobakusztikai korrekciót igy alkalmazni tudja és a távolságot te is alakitgathatod. Akkor jó a sub hangereje ha alig hallatszik ki de kikapcsolva hiányozzona sima zenei hangképből, ne félj ha erö kell lesz neki..
Remélem segitettem. Mélyebben Patice blogoutjában találsz leirást.. -
Dorian
félisten
válasz
pFEFErohni #77053 üzenetére
LFE vágást az erősítőben állítsd, fázist attól függ, frontos, small-ra, jobb lesz, olvass vissza, mindenről volt 100x szó.
-
válasz
pFEFErohni #76937 üzenetére
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #76699 üzenetére
KK: középkategóriás.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #76696 üzenetére
Én adnék is, cserébe egy kk rendszerért.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #76007 üzenetére
Van a membrán az ugye tolja-huzza a levegőt kifelé, ugyanezt megcsinálja a benti légtömeggel is. De képzelj oda egy másik membránt amit a benti légtömeg mozgat. Akor a légtömegek huzó-tolóereje (legalábbis a direkt része vagyis amik egyenesen a doboz hátának csapódnának) nem a dobozok falát érik hanem egy másik membránt mozgat meg. Igy az is meg fog szólalni,természetesen némi veszteség van benne de mélynyomóknál ez nem tragédia a nagy tehetetlen tömeg, és az aránylag kis frekvencia miatt. Emiatt nem alkalmazzák mélyközépnél nagyob frekvenciákon. Viszont igy el lehet -kell- hagyni a reflexcsövet mivel az rontaná a hatásfokot, másként ugyanezzel a pasziv membránnal sokkal jobban lehet hangolni a dobozt mint a reflexcsővel. Hátránya is van: utórezonancia teheti pontatlanná, mosottá a hangzást
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #75999 üzenetére
Én meghallgatnám..
-
Norbi 72
veterán
válasz
pFEFErohni #75800 üzenetére
A legegyszerűbb,ha elhozod a Kácsától mindkét fajtát,és amelyik jobban tetszik,azt tartod meg,a másikat visszaviszed.[link]
(#75802) szinimini Megkaptad a választ.
(#75805) Dorian Tudom,azért írtam,próbálja ki mindkét fajtát egy minőségből.
-
szinimini
senior tag
válasz
pFEFErohni #75791 üzenetére
Az Y az olyan ,hogy egyik végén van egy rca a másikon ketto.
Sima kiadásban pedig mindkét végén egy-egy rca van. -
Dorian
félisten
válasz
pFEFErohni #75791 üzenetére
Ha a subon LFE bemenet van, akkor mono kábel kell, ha LR, akkor Y kábel.
-
Dorian
félisten
válasz
pFEFErohni #75104 üzenetére
Ha sok a zene -ha csak elektronikus is- akkor gondolkodj el az X1000 lecserélésén is nagyobbra.
-
dunkel
őstag
válasz
pFEFErohni #75101 üzenetére
Oda a proson r10 is elég. Nem kevés a psw125, még a 110 is elég lehet oda (szvsz). Jobb hangja van a prosonnak, de ha neked a másik kinézete tetszik jobban, akkor vedd meg azt. Te fogod nézni/hallgatni nem én
Zene alatt sztereót értesz? Ha igen, akkor bonyolódik a történet, de hüppögtetni jók ezek is. Ez is jó lehet akár. -
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #75101 üzenetére
Zenéhez ezek felejtősek. Nem tudom a Castle mit tud, de simán lehet akár az is, hogy csak a X1000-ből hiányolod a dinamikát. Vagy több dolog együttese (de ez biztos köztük van).
-
dunkel
őstag
válasz
pFEFErohni #75097 üzenetére
Nem írtál szobaméretet és anyagi keretet, de a felsorolásból a proson, egy kácsa kco-sub kábellel mondjuk.
-
pier132
csendes tag
válasz
pFEFErohni #73005 üzenetére
Hello,
köszi sejtettem, ha nagyobb összeget fordítanék rá akkor jobbat tudnék venni, mint kb minden más technikai eszköznél, de ahogy írtam ennyi a keretem rá!
-
KisTücsök
addikt
válasz
pFEFErohni #72561 üzenetére
Azért mondom.
Így kezdődik. Hosszú távon gondolkodj, ahogy teszed is. Nekem kb 3 év alatt jött össze az, ami most van, mondjuk én használtan vettem mindent. Az első 5.1 hamar megvolt, de rájöttem, hogy ennél azért több kell.
Több mint fél évig AVR-em sem volt, pedig a center meg a surroundok már megvoltak. És ez csak a hang. Ott ban még a kép is.
Jó lesz az, így tovább.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
pFEFErohni #72557 üzenetére
Liszi kollega is így indult el a lejt...emelkedőn.
-
KisTücsök
addikt
válasz
pFEFErohni #72557 üzenetére
Áh, néhány ajánlás hatására hamar felkúszik az a keret.
-
KisTücsök
addikt
válasz
pFEFErohni #72555 üzenetére
"Azt mondták nekem, hogy a zárt rendszerek a jobbak, igaz ez?"
"Ajjaj", ebből Thunder lesz.
-
pFEFErohni
tag
válasz
pFEFErohni #72549 üzenetére
Erről jut eszembe. Milyen subot ajánlanátok castle knight 5ös front mellé? 100 körül szánnék rá! Mi a legjobb vétel manapság ebben a szegmensben? Azt mondták nekem, hogy a zárt rendszerek a jobbak, igaz ez?
Amúgy ezt néztem ki: Polk
-
Kopi Zoli
csendes tag
válasz
pFEFErohni #72349 üzenetére
Mennyiért sikerült beszerezni a Castle-t?
Csak frontot vettél vagy 5.0-s szettet raktál össze 5-ös frontokkal? -
Bálint306
tag
válasz
pFEFErohni #72349 üzenetére
Köszi!
Huhhh lehet, hogy ide jutok én is a végén, de egyelőre maradnék az olcsóbb kategóriánál.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #72353 üzenetére
Alapvetően inkább PC+HDMI, de esetedben a 10m miatt USB vagy inkább a fel sem merült DLNA (mégiscsak kényelmesebb).
(#72355) pFEFErohni: Akkor már mindenképpen gigabiteset építs ki otthon.
-
ricsik
őstag
válasz
pFEFErohni #72350 üzenetére
Lefordítom a többieknek, ha nem haragszol, hátha jól értem.
Tehát melyik a jobb?
- USB-s tárolón lévő FLAC közvetlen az erősítőbe dugva. A lejátszó az AVR.
- PC 10m hdmi-vel összekötve az erősítővel. Lejátszó a PC. -
bajnokpityu
félisten
válasz
pFEFErohni #72346 üzenetére
2500Ftos USBn se fog átmenni a jel 10méteren. HDMIn egy pici esélye van azért, ha csak hangot kell átvinnie.
Warter: kiváncsi leszek, és gratulálok
-
Ursache
senior tag
válasz
pFEFErohni #72341 üzenetére
USB-re szavazok
-
pFEFErohni
tag
válasz
pFEFErohni #72340 üzenetére
Amúgy hogy lesz jobb minősége a flacnak? USB-n vagy egy 10 méteres hdmi-n keresztül pcről! Vagy itt még nem hallani különbséget?
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72338 üzenetére
Nem kell éjszakára azért.....
Bár ha nem lesz senki otthon meggyorsithatod a járatást azzal hogy a párokat egymással szembeforditod, előállitsz vagy keresel rózsazajt és azzal öszeforditva 10 centire egymással, egyik fázist megforditod az egyik hangfalon (teszem fel a bal oldali hangfalon megforditod a piroa-feketét de csak az egyiken és csak a hangfalon!!!) és több órán (10-15 is lehet!)keresztül járatod végtelenitet rózsazajjjal mintegy fél hangerőn és letakarod vastag pokróccal teljesen, utána ha helyéreteszed,ne felejtsd el fázist viszacserélni! Már 3-4 ilyen alkalom meghozza a hatását.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72333 üzenetére
200-300 óra ami durván egy hónap. Asszonyt gyerekeket biztatni hogy használják háttérzenélni és háttérrádiózni és fél hangerőnél ne vegyék sose magasabbra, először inkább halkabban, későb mehet kicsit feljebb a hangerő. Mozin is ez áll addig, inkáb romantikázz az asszonnyal...
Ha ezt betartod hamarab finomodik a hangja és egy hónap muléva már mást fogsz tapasztalni, éléknebbek lesznek a hangok, megjönnekl a részletek és meglátod miért ezt mondtam legjobnak..
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72314 üzenetére
Kérnénk beszámolót azért, frissen is és bejáratódva is majd.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72281 üzenetére
Graulálok hozzá.
Ezek szerint jól irtam neked hogy a nagy Castle a legjobb..
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72044 üzenetére
Mivel odairtad hogy meghalgatod én leirom a saját véleményem róluk, te meg majd eldöntöd:
Mision: mozira valók kicsit nekem magasba huzot de a méyl se hiányzott, ütös.Mindenesnek is megfelel de ara inkába 4-est tartanám megfelelőbnek.
Kef: fémes és keményeb szinte amerikásan keménynek tünt (nem denonnnal!!!!) elég gyengusz részletezéssel.
Castla: ez nagyon kicsi száraz kis szobába oké lehet denonnal de erősen zezei qualitásu részletez de a nagytesójai (főleg az 5-ös, azt magamnak is elfogadnám) köröket ver rá de ez se rosz választás jazzra.
Tannoy: árán tulmutató mindenes, részletez de szinez is eléggé. Denon 1912-ön Hd különbség sztereón bekötve is hallható volt, de sokat nem kell azért várni tőle: nagy hangerőn elment az ereje,üvöltött tere sem volt... mision jobb volt ebben a tekintetben..ha nem ilyen lenne akkor akár lektor-versenyző lehetne.
ugye természetesen akusztika forrás zene erősitő ilyesmik belejátszanak.. de a lényeget leirtam. -
törölt tag
válasz
pFEFErohni #71670 üzenetére
Mozira jó ugy 20 nm-re nagyobra az MX4 vagy 5 való.
-
KisTücsök
addikt
válasz
pFEFErohni #71393 üzenetére
Csak új jöhet szóba?
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #71384 üzenetére
Most kapcsolok: éppen jövő hónap közepén megyek 2x is szemészeti vizsgálatokra (pont ápr. 14 és 16) kecskemétre...ma voltam ottt és további vizsgálatok várnak rám...
Tényleg job lenne egy használt combosab erősitő... -
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #71390 üzenetére
Ha így látod, akkor a bögréket add el erősítőstől és vegyél egy jobb avr-t, mert gyorsan kinövöd. Érdemes lenne némileg emelni a keretet és egy lépcsőfokot kihagyni. Magadnak spórolsz vele.
150-200 körül már egész vállalható 5.0-ákat kapni, csak ahhoz szükséged lesz egy jobb erősítőre is.
Hidd el, így van... ugyanígy kezdtem... pio+bögrékkel és hogy többet nem költök rá. -
törölt tag
válasz
pFEFErohni #71387 üzenetére
De volt wharfi, arra nem montam nemet, eltax onkyo azért olcsók mert.. jamo se sokkal küllönb de már talán elfogadható.. Mision már oké, válllalható..
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #71384 üzenetére
Eltaxot felejtsd el, Nézd meg a Missionokat az audiomekkában.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #71368 üzenetére
Ha tudom kecskemét-közeli vagy segitettem volna, ma épp kecskeméten voltam, és megyek még jövö héten is..
Ati1: ugyanarra van a Audiomeka és a kisfaludy uton peedi még egy bolt, és a médiamarktba is érddemes kinéni. -
_ATi_1
senior tag
válasz
pFEFErohni #71362 üzenetére
Szia!
Kecskeméten a
LánchídKőhíd utcában és a Petőfi úton van házimozi stúdió, szerintem mindkét helyen lehet hallgatózni.
Üdv! -
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #71368 üzenetére
Mekkora a szoba?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #71360 üzenetére
Nem, van még egy csomó márka. Keresgélj!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #71357 üzenetére
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #71351 üzenetére
Simán kiszolgálja gond a minőséggel van. Szerintem nézz szét a streamaudio kínálatában. Nem gond ha a sub másik típusú lesz. Javaslom a Polkot.
-
BBéci
legenda
válasz
pFEFErohni #62334 üzenetére
Azt írtam, hogy az árához képest elfogadható a szett erősítője. A jótól messze van. Viszont a hangdobozai kritikán aluliak, tényleg Genius kategóriába tartoznak.
(#62338) Dorian
Bezzeg a Gotham kábeleket nem hajlandó lecserélni, az Nála örök szerelem.
Ahhoz a Denonhoz már erősen kevesek a Polk hangdobozok.Megjelenése óta csorgatom a nyálamat egy AVR-4810 erősítőre, talán egyszer nekem is lesz olyanom!
-
junkpod
veterán
válasz
pFEFErohni #62326 üzenetére
Mármint itt, de közben használtam a keresőt és a pio vsx 323 volt állandóan kerülendő típusnak mondva (Sanci). Nem tudom mibenkülönbözik a 323 és a 324, de újonan 85-ért azért nem lehet belépőnél több, főleg h hangszórói is benne vannak. Nekem is pio van és hk bögre szett, de ami ebben a csomagban van az a pc-s genius szettekhez közelít, tán még a vsx323 is tul sok hozzá.
Mondom ezt úgy hogy hiszek a hallgatható bogrekben. -
junkpod
veterán
válasz
pFEFErohni #62284 üzenetére
Nem a vsx 324 volt a nem javasolt eszköz?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pFEFErohni #62305 üzenetére
írtam Pü-t hogy ne szemeteljek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest