- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #167367 üzenetére
Mint bármilyen mezei PC, bőven jó mozira.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #166490 üzenetére
Igen, de arra figyelj, hogy a maximális felbontás csökkenhet, ha az átalakító passzív.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
Igen, én így használtam az apollo lake-s htpc-met.
-
BBéci
legenda
Tudtommal igen, de még nem próbáltam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bris
kezdő
válasz Csabroncka #160471 üzenetére
Nyugodtan felteheted őket. A Dali atmosnak és sorroundnak is ajanlja!
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #160142 üzenetére
Akkor válaszd a KCS-HH-t.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #160140 üzenetére
Nálam KCS-HH működik 12 méteres hosszban, hibátlanul teljesít. Gabesz árult itt olyat 16000 forintért.
A HS-t nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Csabroncka #160008 üzenetére
Használt piac nem játszik, szokott lenni egy 2 jó darab jó áron.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Csabroncka #160006 üzenetére
Az én 101"-osom 420 volt.
Oldalfeszített, motoros, maszkolt, +trigger -
devil-k
nagyúr
-
zsoika
addikt
válasz Csabroncka #159999 üzenetére
itt [link]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Csabroncka #159999 üzenetére
Én is Szepit ajánlom, de az nem belépő kategória, amit keresel.
-
devil-k
nagyúr
-
Ragadozó
Ármester
válasz Csabroncka #159986 üzenetére
nem sokára készül a dedikált szoba, utána a vetítés a cél
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #159784 üzenetére
Majd akkor hiszem el, ha rákötöm és viszi. De a viccet féretéve, vinnie kell és örülnék is neki, legalább nem kell újrakábelezni ezt a sz@rt.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #159760 üzenetére
HDMI 4K-8K COMPATIBILITY Ezt olvastad?
alphamooncam
A nyelv, a kifejezések napról napra változnak. Van aki ezt el tudja fogadni, van aki nem. Ezek a változások nem minden esetben pozitívan hatnak a nyelvünkre. Bár az a véleményem, hogy a változásnak nem szabad átalakítani a szakzsargont, meghatározott kifejezéseket. A saját példámból kiindulva, mivel jogász vagyok: a válóper kifejezés a mindennapi, pedig a jogi nyelvben nincs ilyen, bontóper a helyes megfelelője.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
mettek
addikt
válasz Csabroncka #159091 üzenetére
Azért azt hozzá tenném hogy én is ezt tapasztaltam belépő, közép kategóriás avr esetében. De proci végfok felállással nem hallom rosszabbnak a szinkronos 640kbs hangsávot amin magam is ledöbbentem. Valószínűleg a proci érdeme.
Sőt van hogy a azinkronos sáv sokkal dinamikusabban, hangosabban, jobb center hanggal szól mint az angol dts. De ez csak azota van igy miota megvan a proci.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #145222 üzenetére
Igen,az egy 12 méteres kínai f@s volt..
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #145203 üzenetére
Norbinak az occsó kábellel 5 méteren még képe sem volt rendesen.
Ugye nem rólam van szó?Van egy 5 méteres Hama PC->AVR de nincs vele gond.
-
nagyúr
válasz Csabroncka #145203 üzenetére
8m hosszú az enyém. Mivel ez volt a boltban nekem aznap este, és ismerem a márkát, nyilván van jobb ennél is, de mivel itt már hibamentesen kapom meg a képet, ezért merem ajánlani fullHD-ra és nem egy 2-3e forintosat helyette... KáCsá-t is ismerem, de nem látom őket a horizonton olyan közel vannak hozzám, és mint írtam, nekem azonnal kellett.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz Csabroncka #145103 üzenetére
Sajnos igen...
Egyértelműen érzem, hogy a mélynyomót nem tudom megfelelően beállítani.
A mérés is mindig ott vérzik el.
Sajnos nem tudom onnan kivenni.
A tápkábel sokat srgített, de a hangerővel gondban vagyok.
A poti kb negyeden van, de a mérés így is hol -2, hol -4 et mér.
Próbálom a "csak kiegészítője legyen a többi hangdoboznak" elvet követni..[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #145103 üzenetére
A sarok hatását nem kell magyarázni, de hogy ezen bármilyen virág mit, mennyire segít (semmit), azt nem ártana.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #145095 üzenetére
Szted egy virág mit képes tenni mély hangfrekvenciákkal?
-
törölt tag
válasz Csabroncka #145095 üzenetére
Köszi a tippet...
Délután megyek is virágot venni, pont reggeli kávézás közben gondoltam rá én is.. -
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #145071 üzenetére
Az a gombelem normálisan megtervezett rendszeren kizárólag az órához kell, minden más beállítást EEPROM-ba szokás írni. Persze PC-n is változó, rendszerint a legolcsóbb alaplapokból (pl. netbookok) azt is kispórolják, marad a CMOS ROM, így ha lemerülnek, veszik a BIOS is, amiből szoktak csodák keletkezni.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz Csabroncka #145069 üzenetére
Ilyen létezik? Ha kimegy az elem akkor nem jegyzi meg a beállításokat? döbbenet
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #145019 üzenetére
Azt mondja a forgalmazó, hogy ennyi helyet adunk a lemezen, oldjátok meg. Moziban ilyen nincs, az eszközök nem is támogatnak tömörítést, ahogy a szabványok sem. Egy Atmos sáv óránként akár 100 giga fölé is lőhet (tömörítetlen Atmos csak moziban van).
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz Csabroncka #144861 üzenetére
Tehát akkor arra nincs mód, hogy csak az egyik legyen bekapcsolva, a másik meg csak simán átengedje a jelet?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
válasz Csabroncka #144741 üzenetére
Nem tagadom, igazad van
Norbi72 úrrol úgy tudom oszlopos tagja a finom 'tüzes vizek, csipi jujjj' fogyasztásának"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Karel666
tag
válasz Csabroncka #144576 üzenetére
Értem. Vedd figyelembe, hogy egy átlagos családi házról beszélünk, ahol nem csak a hifi a fogyasztó, ezért van a nagy bejövő keresztmetszet. Nem csak azt kell nézni, hogy egy adott keresztmetszet névlegesen mennyivel terhelhető, pl 1,5 - 16 A vagy 2,5 -20 A. Én csak abból indulok ki, saját tapasztalat, s nem is akarok szakbarbár lenni(vegyétek úgy, hogy a belépőbe írom), például a "nagy flex" sem pörög rendesen, ha van előtte 80 m hosszabbító. (terhelés mellett mérj feszültséget a kábel végén)
Másik példa, ha bekapcsolom az indukciós főzőlapot teljes teljesítményre, meg minden mást, akkor sem esik a feszültség. Ez így egészséges akármilyen fogyasztóra nézve.
Ez csak saját vélemény.És a dugókról megegyezik a véleményem.
-
WaterWave
veterán
válasz Csabroncka #144518 üzenetére
Ezek amúgy is olyan dolgok, hogy egyszer beállítja és kenyeret nem kér...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #144479 üzenetére
Minél hosszabb a készülékek mögötti jó minőségű kábel, annál jobb lesz a hang. Sokan csak a tápkábelt tudják magasabb szintre emelni, akik szerencsésebb helyzetben vannak, azok a kismegszakítótól fejleszthetnek. Legjobb a villanyórától húzott külön ösvény. Valamint nem szabad megfeledkezni a fali aljzatról, ha az gagyi, rögtön elvész a vezetékek által biztosított plusz egy része.
Ezek közül lehet válogatni: [link].(#144490) ELACielvtárs
Sok jót olvastam az Ölflex Lapp-ról, de egy garantáltan tiszta ( 99,9999) réz vezeték is megfelelhet hifis célra.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz Csabroncka #144483 üzenetére
fali ajzatot se akarok, az ösvény egy kontaset elosztóba fog landolni
-
migabi24
nagyúr
Én csak azért agyalok, mert úgyis külön kábelt akarok a hifinek, most elég sok fogyasztó van azon a vezetéken, és akkor már gondoltam nem sima villanydrótot húzok neki, de lehet jobban járok egy sima tömör rézvezetékkel
-
python1
veterán
Ez egy teljesen jó meglátás,érdemesebb foglalkozni valami szűréssel,nálam maximálisan bejött.
Nálam még az is kérdéses,hogy milyen keresztmetszet a megfelelő?[ Szerkesztve ]
-
válasz Csabroncka #144458 üzenetére
Értem, no akkor majd rákérdezek a villanyszerelore is aki majd csinálja, hiszen igazad van, anno olvastam hogy a kismegszakitonal 'érdemes' ilyet beuzemelni
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
válasz Csabroncka #144392 üzenetére
Köszi az infót,mentettem.
Most én is hálózatfejlesztés előtt állok,minden infó jól jön. -
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #144386 üzenetére
Inkább olyan elosztót tegyél a rendszeredbe, ami megoldja a problémádat de nem rontja a hangminőséget.
-
python1
veterán
válasz Csabroncka #144387 üzenetére
Lakásba "B" jelleggörbéjű kismegszakító használatos.
De nem vagyok benne szaki.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Csabroncka #144386 üzenetére
Inkább off-ba teszem...
Ami viszont fontos, hogy ez "C" osztály! Vagyis a kismegszakító elosztó fázis sínén található dióda (varisztor) feszültség emelkedés hatására válik vezetővé és elvezeti az a túlfeszültséget a földelésre.Nyilván ebben az esetben "elviekben" közvetlenül nem befolyásoljuk a Hi-Fi kört. Ugyanakkor a varisztor válaszideje lassú, ezért elvileg muszáj a "D" osztályú védelem - na ez még érdekes dolog....
"in medias res"
-
Yocee
aktív tag
válasz Csabroncka #144197 üzenetére
Érthető, csak nem jó. A Hellohd, és az Antennadigital biztos nem koax, inkább műhold. Ráadásul az már Antenna Hungária, és a Mindigtv szolgáltatója.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #144197 üzenetére
Ugyanúgy lehet keverni az analóg mellé bármelyiket (a T és S is koaxon utazik a TV-be), de ettől még az előző kommentemben írt okok miatt nem szabad kábelnek hívni. Jó az az ábra, amit odaszerkesztettél, de én a kettő kipróbált analógnak jelzett szolgáltatóból egyiknél se kaptam analógot.
[ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Csabroncka #142842 üzenetére
8db
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #142842 üzenetére
Én közvetlenül a padlóra állítom. Padlót nem sajnálom és stabilabb úgy.
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #142781 üzenetére
"a legjobb: Logitech Harmony"
Vettem egyet fél éve, 1x megpróbáltam beállítani, azóta ott hányódik az egyik szekrényen
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #142781 üzenetére
Taníthatóak, az enyém (Denon) vezérli a Pioneer CD-játszót, de inkább mindegyik készüléket a sajátjával irányítom. Nem akarom ezt senkire ráerőltetni, de attól mindig kiakadok, amikor valaki 2 db távirányító miatt siránkozik.
-
hm15
senior tag
válasz Csabroncka #142666 üzenetére
Hú, panelban az kellemes lehet a szomszédoknak. Lehet arrafelé már visszabontani sem lesz szükséges.
-
Dave567
addikt
válasz Csabroncka #142462 üzenetére
Persze, csak én szeretném a lehető legjobbat kialakítani ebből a kis szobából, bár nehéz est is összehozni.
De persze kompromisszumokat kell kötni, mit áldozok fel, majd később szeretnék külön kis szobát neki, ami szépen meg van tervezve, meg kialakítva, csak hát ez még a jövő zenéje.(#142463) Dorian: Na nagyon szép lett, és grat miatta, szép elrendezés na meg a hangfalak is bámulatosak. Messze van még, hogy ilyet kialakítsak, nekem 2m van a kanapé és az ágy között hátul, és persze a szekrények a falhoz tolva. De inkább képet nem mutatok, nem tenne jót a fórumnak, és szanaszét van minden.
Viszont egy dolog zavar, és muszáj is rá kérdeznem, MIÉRT TAKARTAD LE A TÉVÉT A PANELLAL???[ Szerkesztve ]
-
válasz Csabroncka #142443 üzenetére
Köszönöm
És ez elbirja a majd 7 kg-os dobozokat?
Valamint a bs 263 alján lévő menetes lyukba tudnám rögzíteni a dobozt..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Csabroncka #142440 üzenetére
Erről szabad kérnem egy linket hogy honnan vetted és 'hogy működik'?
Előre is köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
válasz Csabroncka #142391 üzenetére
Megjelenítő: infocus Screenplay 7200 (720p) DIY szürke festett MDF
Lejátszó: HTPC
Erősítő: Emotiva XPA2,Emotiva Upa5,Arcam
Processzor: Emotiva UMC-1,Denon 4308,Arcam avp 700
Hangsugárzók:DIY
Kábelek:[/B Valhalla XLR,spdif,hálózati.Nordost Purple Flare RCA összekötő. (B)Hangsugárzó kábelek(/B) hydra sound TitanMK1. (B)HDMI (/B)Oehlbach
Mindez kezeletlen helyiségben egyelőre,de változik pár hónap múlva remélem.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #141731 üzenetére
Én is erre gondoltam. Bár az lenne a legjobb, ha végre olyan minőségben menne a streamelés, hogy ne kellene fizikailag otthon tárolni a filmeket. Hol van az még...
- mozi bolondéria -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Csabroncka #141539 üzenetére
Azért nem teljesen "guminő" ha kell 4K/HDR/HDCP2.2/BT2020/stb., de az AVR nem tudja, akkor olcsóbb lehet egy splitter, mint egy AVR csere (ha egyéb ok nem lenne a cserére)....
Hmm ....
-
Csabroncka
addikt
válasz Csabroncka #141537 üzenetére
sorry lemaradtam a kontasetnél - a HDMI osztó kb guminő kategória...
"in medias res"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Csabroncka #141537 üzenetére
Khmm.... "HDMI elosztó(k)ról" volt szó most éppen ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Smiley
addikt
válasz Csabroncka #140145 üzenetére
Es meg ezek is kepesek meghajlani... Az egyik szekrenyunkben ugy log a millas hp switch, hogy orom nezni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Patice
nagyúr
válasz Csabroncka #140145 üzenetére
Következő lépcső: TCXO mod. (Forrás)
(#140146) nubreed:
Azért nem olyan elvetemült az az ár, ha mondjuk a milka fölötti streamer és az optika - LAN konverter közé kell egy jobb madzag. Mondjuk csak fél méter. Falba azért nem ezt húznám.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
mettek
addikt
válasz Csabroncka #139925 üzenetére
Nagyon korlátoltak a lehetőségek és most nem anyagilag inkább adottságok, lehetőségek tekintetében. Kiskutya jelölgetése miatt pl nem lehet szőnyeg. Könyvespolc van 2, több nem fér be, van bent egy ruhásszekrény, ezt se lehet máshova tenni.
Függöny épp tervben van. Illetve szóltam Fapacinak h ha erre jár kérek egy akusztikai mérést.
Ez a frontoldal:
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Csabroncka #139908 üzenetére
Android Kodi-nak van/volt egy problémája: 16bit Multichannel 48/96kHz PCM Audio output limitations, ez befolyásolhatja a döntést, hogy megfelel-e az Androidos Kodi.
-
BullZeye
veterán
válasz Csabroncka #139774 üzenetére
Igen igen, csak szeretném elkerülni mindenképpen az utólag csatornázást. Ha pár év múlva megtörne a kábel valahol, akkor álmennyezetbe el lesz vive, viszont jelenleg ötöd annyi kábellel megoldható a parketta alatt, és bízom benne, hogy fizikálisan nem sérül meg, ezért kellene valami vékony falú cső, ami a fizikai behatásoktól picit megvédi.
Parkettaszegély sajnos az erkélyajtó miatt nem opció.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
nagyúr
válasz Csabroncka #139726 üzenetére
+1 én ikea hemnes tv állvány moddoltam úgy, hogy a két szélső fiókot nem szereltem be és a hátsó takarólemez részét lefűrészeltem. Csak a középső fiók van rendesen beszerelve. Viszont így lett helye az AVRnek baloldalt és a HTPCnek jobboldalt. A középső fiók feletti részén meg a Blu-ray player. Ráadásul a két szélső polc beszerelését is kihagytam a jobb szellőzés érdekében. Fotó róla.
Üdv,
Vik[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
mettek
addikt
válasz Csabroncka #139726 üzenetére
Koszonom. Megoldottam. Egy polcot eszkozoltam az avr fole igy nincsenek egymason.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Csabroncka #139605 üzenetére
Pontosan ezt a tanulságot vontam le most én is!
-
válasz Csabroncka #139559 üzenetére
+1, főleg az elején mindjárt
War of the Worlds, villamlasos jelenet, no az kiporolja a szubot..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
allein
addikt
válasz Csabroncka #139431 üzenetére
Hozzá volt már adva az IP 192.168.0.* minden mappára.
(#139432) dunkel - megnézem, köszi szépen.
Ebben az esetben nem kell az USB A-B kábel? Van a CXN lejátszón USN audio opció, ebben az esetben az USB A-B kábellal összekötve, a zene közvetlenül a NAS-ról van lejátszva és nem hálózatról, jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Csabroncka #139379 üzenetére
Ilyen szempontból tök mindegy, hogy "gyártói" vagy "bolti" a garancia, ha nem a magyarországi importőrön (nagykeren) keresztül veszed, akkor nem javítják a magyar (velük szerződésben levő) szervizek .... német nagyker = német (szerződött) szervizek ....
(nekem eddig sok év alatt 1 garis avr volt az ew24-nél írtam nekik, hogy gond van és mi lenne a legyszerübb megoldás, mert Magyarországról vagyok, azt a választ kaptam, hogy küldjem vissza nekik és rendezik .... kb. 3 hét alatt rendezték is .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Badb0y
addikt
válasz Csabroncka #139239 üzenetére
Nagyon profi nem vagyok, igy amit nezek, vannak mondjuk 100W-s hangfalaim (jbl scs 178) ehhez gondolom olyan erolkodo kellene, ami 100W-t tud. Ha tobbet tud, akkor szetfingatom a hangfalat ami nem jo.
Ez az erosito egyebkent milyen?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #139048 üzenetére
De jó lenne!
-
válasz Csabroncka #138756 üzenetére
Igen, jól emlékszel.
És igaz hogy neha a kevesebb több. Neha sima 5.1ben filmezek, mert az elac egység kárpótol mindenért.
Sajnos nálam nincs jobb lehetőség, egyelőre.
Dolgozom rajta, es le fog kerülni a falról a plusz két doboz es jön majd a mennyezeti atomos dobozok.Majd ha oda jutok, akkor ugyis jövök informálódni, kérdezni
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #138731 üzenetére
Baszki,nem is hívtál,hogy mész...
-
VoidXs
nagyúr
Hát moziba kellett volna menni, nem CC-be. A Corvinban ment OV-ben, és nekik nagyon jó termeik vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Szerintem nincs mit védeni azon a filmen .... az egész film alatt egyszer ijedtem meg, amikor azt hittem, hogy elfogyott a sajtmártás a nachos mellöl ....
Hmm ....
-
Én magam is várom azt a filmet.
Moziban nem akartam menni, eredeti nyelven meg ugy is hamarosan elérhető lesz, legalább is remélem
Nekem minden Alien film tetszett[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz Csabroncka #138162 üzenetére
Sziasztok! Erre az összedrótozási kérdéskörre szeretnék visszatérni, mert már szinte mindenem meg van a boldogsághoz (Denon AVR-X1300W , Castle Knight 5 Prémium 5.1 Cinema Pack ), HDMI, stb. kábeleket még vennem kell!
Szóval csak pontosítás kedvéért:
* Nincs Blu-Ray (DVD) lejátszó. Helyette van MED600X3D média lejátszóm, ami viszi a 3D filmeket, BD ISO lemezképeket, mkv, stb. fájlokat, csak a 4K videót nem.
Hang átviteli tudásáról csak annyit ismerek, ami a leírásában van: HD Audio - 7.1 DTSMA & Dolby True HD
Van amikor ez nyomja a képet, hangot, van amikor ki van kapcsolva.
* Van egy Samsung HU8200 UHD TV minek belső média lejátszója viszi a 4K videót, 3D filmeket, csak az ISO lemezképeket nem, hang átviteli képességeiről fogalmam sincs.
Amikor a MED ki van kapcsolva, innen jön a hang.Lerajzoltam az általatok pontosított összekötést:
Az Excelben készített kép itt is megnézhető és szerkeszthető.
Szerintetek jó így?
Ha igen, a "???" kábel optikai?Elnézést kérek, a fentiekhez nem értek, nincs tapasztalatom, ha sikerül végre beüzemelni a régen várt cuccot, remélem 1 év múlva már lesz kellő tapasztalatom....
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Yocee
aktív tag
válasz Csabroncka #138541 üzenetére
Ha szeretnék valamit, ami fontos nekem, spórolok, dolgozok, kutakodom, és megszerzem, akkor akkor egy x idő múlva nehogy nelegyen fontos, egy másik dolog miatt, mert akkor eleve sem volt az. Nálam így van. Az egyik rokin szerint a kocsit is el kéne adni, venni egy vackot ami gurul, és akkor mehet a házra a pénz. Szerintem ez a meglévő értékek elherdálása. Mielőtt még valaki azt mondaná, hogy a ház nagyobb érték, nem feltétlenül van igaza. 24 milkacsokit adtunk ezért a házért Rákospalotán, még 10et ráköltöttünk, és még lakhatatlan. Kell még egy 5-ös kb, hogy tipp topp legyen, egy 80éves ház. Szerintetek ki adna érte aztá 40-et? És ha ezt is megunom, és egy S Mercit akarok??
-
mandju
senior tag
válasz Csabroncka #138502 üzenetére
Szerintem alap 7.1-nél még rosszabb a helyzet... bem lenne helye az oldalsó sugárzóknak... max ha egyszemélyes lenne a mozi..
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
kontost
újonc
válasz Csabroncka #138201 üzenetére
hütéssel kiküszöbölhető a dolog?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #138199 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
kontost
újonc
válasz Csabroncka #138199 üzenetére
Akkor normális hogy felmelegszik?
-
válasz Csabroncka #138130 üzenetére
Igy is van, csak a vége az lesz hogy aki ért hozzá megunja ami iitt folyik és itt hagy minket es utána lesz a vak vezet, vilagtalant tipikus esete, es azt nagyon nem kellene, szerintem
claire78: néha en is megbizonyosodom kétszer is arról hogy melyikben is vagyok...
Nem akarok személyeskedni, es en azert nem tartom magam haladonak a temabam, de neha akkora bődületes balgasagokat olvasok itt, hogyha a kutya a fogara venné, megveszne tőle[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz Csabroncka #137393 üzenetére
Na ezt jónak mondod, amit szeretek megveszem. A fegyvertelen katonát is megvettem volna ha Atmos lenne rajta, de nincs sajnos. Hangsáv, hangsáv, csak mégis változtatnak rajta valamit.
-
hétalvó
addikt
válasz Csabroncka #137149 üzenetére
biztos basszus. meg az utp is.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #137120 üzenetére
"Számomra teljesen ironikusan hangzott, már-már lekezelőnek"
Egyetértek.
(#137122) Nemir Ombe
Ha azt a bizonyos összeget hozzá akarod adni a meglévők árához, akkor azokat előbb el kell adni. Aztán kezdődik minden elölről, mert aki maximalista, az ki akarja hozni a meglévőkből a maximumot.
Például sok hónapnyi próbálgatás után kiválasztottam egy erősítőt, legyen az a Marantz 7000-es szériájának valamelyik tagja, megtaláltam a hozzá illő hangdobozokat, ezekből szeretném kihozni a maximumot. Adjam el az erősítőt és vegyek helyette dupla annyiért elő/végfokot? Vagy az 1 milliós hangdobozszett helyett egy másfél millióst?
Szerintem helyesebb irány kábelekkel úgy kiszolgálni a rendszert, hogy az elégedettséggel töltse el a tulajdonosát. Mert az a legfontosabb![ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
persze kicsit ironikus cinikus, de mar teljesen megszoktam.
pacsit ra
szep az idovoid: akkor mitoszt vizsgalunk
nemir: minden szamit. es max olyan kepet es hangot latsz amit a kabeled kepes atvinni. innetol az a kis hdmi kabel a rendszered lelke lesz.
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Sztenn
tag
épp te kezeltél le, szóval amíg egy sorry-t nem látok tőled, addig nem, nem fátylazunk rá.
-
Sztenn
tag
válasz Csabroncka #137116 üzenetére
akkor talán bocsánatot is kérhetnél, mert én abszolút nem rosszból írtam, nem trollkodásnak szántam. szimplán én nem fogok megtenni 1000km-t egy kábelteszt miatt. és nagyon sok más miatt sem, mint írtam. szerintem ez teljesen érthető dolog, vagy nem?
-
Sztenn
tag
válasz Csabroncka #137114 üzenetére
ezért kértem hogy mérje meg és akkor nem kell lemenni. írtam is, hogy messze lakom, pedig szivesen elmennék egy tesztre. mi ebben a trollkodás?
várom válaszod, mert ez most érdekelne ha már sértegetsz. -
válasz Csabroncka #137017 üzenetére
+1, sőt, a kapkodás szinte mindig ront az eredményen, saját tapasztalat
-
MasterMark
titán
válasz Csabroncka #136986 üzenetére
Ez még viccnek is rossz.
Ebből amúgy nem látok kínait.
Switch Tax
-
rottenbull
senior tag
válasz Csabroncka #136891 üzenetére
Nekem innen Irorszagbol a kacsa kilove. Amugy sem csipem a manufakturalis kezmuvesseget
Majd veszek valami jobb markas kabelt es csokolom. -
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #136785 üzenetére
Bach? Az merre található?
-
hétalvó
addikt
válasz Csabroncka #136746 üzenetére
keresztlányok,házibulik... jobb a békesség
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #136746 üzenetére
Engem nem zavar, többnyire nekem is fent van. Csak a kérdés fordítottam le.
-
allein
addikt
válasz Csabroncka #136537 üzenetére
Nálam a Dali és CA páros jól muzsikál. Meg vagyok elégedve a subbal. Javasolták már korábban, hogy kábelek terén is érdemes fejleszteni, ezért gondoltam rákérdezem itt nálatok. Többen is mondták már, hogy az avr meg a bd lejátszó is megérdemel egy komolyabb hálózati kábelt
-
hétalvó
addikt
válasz Csabroncka #136445 üzenetére
1 órát biztos teszteltük a kismegszakítót és hallható volt. pici, de van.
a 220 betápon sokat nem lehet ragozni, talán, hogy nincsenek benne toldások ágak, hanem direkt.
egyébként ez is tesztelhetó mivel nem messze van egy legrand a falban és dugdostuk oda-vissza a végfokot.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Patice
nagyúr
válasz Csabroncka #136245 üzenetére
Pedig a "nulla forintos tuningot" érdemes mindig meglépni.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
BBéci
legenda
Nem kutattam az okát, magyarázatát, de például egy CD-játszó hangját nagyon durván tudja befolyásolni a villásdugó fordítás. Erről Ear is írt egy cikkecskét.
Múltkor a Musical Fidelity M3scd/M3si páros hangja tolakodó volt, a színpad majdnem az orromig ért egy szűk sávban. Lejátszó dugóját megfordítva minden a helyére került. Szintén vakteszt volt, én fordítottam, feleségem hallgatta, nem tudta, mit matatok az állvány mögött.
Erősítőkre kisebb hatással szokott lenni, de például az Arcam AVR400 rémesen szólt, különösképpen egy sztereó Rotellel összehasonlítva jött ez elő. Kerestem annak az okát, megfordítottam a dugót és mintha kicserélték volna az erősítőt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Ha nagyon beleköthetően, de konyhanyelven akarok fogalmazni, akkor olyasmi, hogy "előbb" jut áramhoz a többi eszközhöz képest (a potenciál nem a "visszaúton", hanem az "odaúton" változik), tehát "tisztább", kevésbé megpiszkált szinuszt kap.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Csabroncka #135816 üzenetére
Én ennyit tudok:
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
válasz Csabroncka #135717 üzenetére
Ez igaz, de a skála alapján mondom a fel hangerőt.
Igaz mindegy is, élvezhető hangosan hallgatom[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...