Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz BBéci #101156 üzenetére
továbbra is ez a véleményem. attól, hogy működik, még nem lesz erre kitalált. pláne, ha az ára vetekszik egy új avr árával. van olyan kábelem az egyik raktárban, ami 1080p/60at átviszi, de ugyanezt deep colorral már nem.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz lemmy9 #101148 üzenetére
a szabványban ez nincs meghatározva, gyártástechnológiai kérdésnek tekintik.
amikor utoljára láttam, az oktatóanyaguk 15 méterig ajánlotta a passzív kábelek alkalmazását. természetesen lehetséges ennél hosszabb távolságra is megfelelő kábelt készíteni, de még ők is azt írták rá, hogy ki kell próbálni, mert nem garantálja a szabvány, hogy úgy, ahogy azt az ügyfél használni akarja, működni is fog.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz BBéci #101130 üzenetére
én sem írtam azt, hogy lehetetlen lenne 10+ méterrel hdmi kábellel képet és hangot vinni.
de most őszintén szerinted mi lehet nála, tecsó gazdaságos/hama gazdaságtalan, vagy cinnamon?[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Tamoo #101114 üzenetére
egy ilyen hosszú hdmi kábel már önmagában hibaforrás lehet, ha össze van tekerve, akkor meg pláne. ha ki lehet venni, vegyük ki, rontani nem rontunk a helyzeten.
-
nagyúr
válasz csibuka85 #101104 üzenetére
okvetlenül kell ez a 10 méteres kábel neked? mert ekkora szakaszon már eléggé le tud csökkenni a felhasználható sávszélesség, és emiatt nincs képed.
ha rövidebb is jó, használj rövidebbet. a hdmi-t nem 10 méteres távolságra találták ki.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Janaboy #101011 üzenetére
próbáld az egészet sztereó analógiára elképzelni. a sztereóban is két jel van, az összegjel, és a különbség. a dts-ma/dts esetében az összegjel a dts-ma maga, a dts mag pedig az, amit az összegjelből a különbséget levonva megkapsz. "csak" itt úgy van kialakítva maga a dts-ma, hogy a régi lejátszók a kvázi különálló dts magot megtalálják, és le tudják játszani.
-
nagyúr
válasz dio001 #99581 üzenetére
autóiparból tudok példát mondani. ilyenkor az importőr (nem a kereskedő) néha felajánlja, hogy eurotax-
árfolyamon visszavásárolja a járművet.várj, másik készüléket kaptál, mint amit fizettél?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz aizen92 #99253 üzenetére
szvsz a hosszú áramszünetes időszaknak köszönhetően elveszhetteka beállítások valamelyik készüléken. nézd át őket.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz vendingo #99195 üzenetére
most nincs szívem azt mondani, hogy akkor rosszul kötötted össze.
inkább azt mondom, hogy az x2000 képes hdmi passthroughra kikapcsolt állapotban. ez azt jelenti, hogy a hdmi bemenetét kikapcsolt állapotban változtatás és feldolgozás nélkül kirakja a kimenetére. nézd meg a kézikönyvét, hol tudod beállítani.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz vendingo #99200 üzenetére
olyan vagy, mint a 4éves fiam, csak ő még kitartó is.
@Janaboy: hd hangok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz vendingo #99161 üzenetére
közben kiderült, hogy az x2000 tudja az 1920x1200at. viszont csak 1 hdmi kimenete van, szóval érdekelne, hogy vannak a bekötések.
felteszem a tv a denon hdmi kimenetére van kötve, és a számítógéped egyik képkimenete megy a monitorodba, a másik pedig a denonba.
fetételezésem szerint az, hogy egy másik kimenetet is elkezdtél használni, felcserélte a kimenetek számozását és/vagy az elsődleges képkimenetet. ezt csak vissza kell állítani.
valamint a windozeban be kell állítanod, hogy a denonba menő kimeneten, vagy azon is legyen hang.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vendingo #99143 üzenetére
csak egy tipp: állítsd az erősítőt hdmi passthrough-ra.
ilyenkor ugyan nem fog csinálni semmit a hanggal sem, és a képpel sem, de legalább azt látod, hogy ilyenkor megfelelően átmegy-e a jel a monitorodhoz.
egyébként szerintem az avr nem tud mit kezdeni a monitorod 16:10es képarányával. nem egy kifejezett moziformátum ugyanis.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dhcodoki #98362 üzenetére
nem tudom. lehet a pc a használt szabvány teljes sávszélességével próbálja meg inicializálni a kimenetet, a többi meg azzal, amit aktuálisan használni akar. megpróbálhatod alacsonyabb felbontásra állítani a kijelzőt, és utána kipróbálni a hosszú kábelekkel.
-
nagyúr
válasz dhcodoki #98353 üzenetére
túl hosszú a kábel. a hdmi nem utp, nem 10 méteres távolságokra találták ki. vagy veszel valami drágább kábelt, ami minden eszközödnek megfelel, vagy megoldod, hogy közelebb legyenek egymáshoz a kütyüjeid, és akkor elég a rövid kábel is. esetleg közbeiktatsz egy erősítőt, vagy aktív kábelt használsz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Digital #96345 üzenetére
másfél méteren még nem nagyon kellene hibáznia hdmi kábelnek. de mondom, próbálj ki drágábbat is, csak éppen vakteszten.
-
nagyúr
válasz Digital #96337 üzenetére
szerintem vigyél valami olcsóbb kábelt is haza kipróbálni, hogy ahhoz képest mit tudnak a drágák. nem hinném, hogy ilyen hosszon akkor lenne a kábel sávszélesség-letörése, hogy az kihatna az átvitelre, de majd meglátod.
-
nagyúr
válasz Csabroncka #95543 üzenetére
nem. ez két külön dolog. 1.4hez képest a 2.0 magasabb sávszélességet nyújt, de ezt az átvitel jellemzőinek megváltoztatásával éri el, és nem a kábelen történt bármilyen változtatással.
az elérhető sávszélesség ugyanis többek között frekvenciafüggő.
a sávszélességre viszont az anyagminőségen túl negatív befolyással bír a távolság. emiatt elsősorban nagyobb távolságokra ajánlottak a drágább kábelek. persze itt van gyakorlati maximum, ami felett már nem fogsz tudni adott sávszélességet átvinni erősítés nélkül.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
milyen messze vannak ezek egymástól?
@PrinceHerceg: a kábel, ahogy már írták, ugyanaz. a készülékek oldalán lévő hardverelem az, ami változott. de amíg nem használsz valami miatt akkora sávszélességet az átvitelhez, amihez már nem elég az 1.4, addig még a kódolás is teljesen megegyezik, hiába van a kábeled mindkét oldalán 2.0-képes hardver.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
az ászf tartalmaz kikötéseket garancával kapcsolatban, pl. új terméknél két év, kivéve ha a gyártó ennél többet állapít meg.
nem tartalmaz viszont a leírás semmit a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban. fel kell venni a kapcsolatot az eladóval. ez a shop egyébként ugyanaz, mint ami az md-sound.de-n van?Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz ProdyG #93002 üzenetére
küldd át a szöveget, lefordítom.
@Tamoo: az elállás lesz, hibás teljesítésnél hadd ne legyenek már ugyanazok a feltételek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kroland25 #92903 üzenetére
hallani nem hallottam őket, szóval csak az adatlap alapján:
fejlettebb szolgáltatások. pl.: lx87ben már van spotifyTudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz gaborcsu #92585 üzenetére
ez 16 centi. yamahából az rx-v3xx sorozat az, ami belefér a 15 centibe. marantznak van direkt alacsony építésű szériája nr-xxxx típuskódokkal, de ezek ritkák. a többi márkát nem ismerem így, talán a többiek tudnak mondani még olyat, ami belefér a geometriai elképzelésekbe.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
közben kaptam róla némi infót, köszi érte az illetékeseknek.
tl:dr;
a truehdba tényleg be lehet ágyazni a hatcsatornás dd hangot. de nem kötelező. a blu-ray viszont csak mint kiegészítő hangformátumot használja, emiatt nem állhat szólóban egy hangsávon. emiatt eredeti blu-ray lemezeken mindig megtalálható a thd sávban a beágyazott dd is, virágboltiban már nem feltétlenül, hd-dvd-ben meg soha.és most kicsit bővebben:
a dolby és a dts eltérően gondolkoztak a veszteségmentes audiósávok gyakorlati implementálásáról. a dtsnél úgy gondolták, hogy az eredeti stúdió masterből már eddig is készítettek egy dts-t, akkor az eredeti előállításához elegendő a kettő különbségét pluszban rendelkezésre bocsájtani. a dolbynál meg úgy gondolták, hogy a hangminőség degradációjának megelőzése érdekében nem választják szét a veszteségmentes hangot veszteséges és kiegészítő részekre.
a dts-hd ma dts core és kompleneter része emiatt dts-hd ma-képes dekódolás esetén külön utazik a dekódolást végző készülékhez, ott újra összerakják őket, és elvégzik a visszaalakítást. a két rész közül csak a dts core értelmezhető önmagában.
a truehd viszont nem bontható így külön szét core+kiegészítő részre. itt szólt viszont közbe a blu-ray, amely a truehd-t mint opcionális audioformátumként definiálja. ez azt jelenti, hogy egy hangsávon nem állhat önmagában, csak valamelyik kötelező formátummal együtt. ezért a blu-ray lemezeken a truehd beágyazva tartalmazza a dd formátumot is. ez a dd sáv viszont redundáns információ, ezért élelmes virágárusok hajlamosak esetenként eltávolítani. készülék kompatibilitási okok miatt egyes stúdiók pl. warner mindig melléteszik külön sávon a dd streamet is. a hd-dvd viszont kötelező formátumként definiálja a truehd-t, ezért ott eredeti lemezen sem fogsz a truehd-ba beágyazott dd sávot találni, és emiatt olyan világbolti relanzákon sem, ahol a hang hd-dvd kiadásból származik.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
keress egy régi truehd hangsávot, és küldd rá az eac3-t "-check" kapcsolóval. ez kiírja, hogy van-e benne beágyazott dd stream.
-
nagyúr
válasz Patice #92470 üzenetére
én szívtam vele, nem kicsit, nagyon. szülőknél egy olyan lejátszó van (valami komersz izéjük van, nem kell nagy dologra gondolni), ami nem ismeri a truehd-t, én meg otthonra kiszedegetem a "felesleget". aszt hang meg nem jött. nem örültünk. megcsinálhattam utána az összes filmet kétsávosra.
de készséggel elfogadom azt is, amit BBéci írt, hogy benne van az, csak éppen kicsomagolni nem tudja mindegyik lejátszó a dd-t a truehdból. viszont dts-t és dd-t kell tudniuk lejátszani, és ha ez megvan, és a dolby nem perelte még szénné őket, és nem zárt be a gyár, akkor nem teljesen kompatibilis a truehd visszafelé.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #92450 üzenetére
ez nem teljesen így van. a dts-hd két hangsávot tartalmaz, a visszafelé kompatibilitás érdekében bontották szét két sávra. a core sáv az a hagyományos dts digital sorround hangsáv, a komplementer sáv pedig a dtsnek és a lossless forrásnak a különbsége. a dts high-resre nem képes készülékek a core sávot, tehát a dts sorroundot játsszák le. ez a lemezen viszont mint egyetlen sáv szerepel.
a dolby truehd visszafelé kompatibilitása ettől eltér. a truehd egy opcionális hangsáv, amely mellé mindenképpen kell szeparált dolby digital hangsávot is tartalmaznia a bluraynek. maga a truehd hangsáv visszafelé nem kompatibilis. ha otthoni használatra készítesz magadnak release-t csak ilyen hangsávval, akkor legyen olyan készüléked a láncban, ami ezt dekódolni is tudja. de mégegyszer, gyári bluray lemezen mindenképpen van neki megfelelő dd sáv.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xtremetuning #92375 üzenetére
akkor valami felülírja. quickset/preset/room a-b/stb.
-
nagyúr
válasz xtremetuning #92372 üzenetére
az nem tud elszállni ezzel, amit nem itt tárol.
-
nagyúr
válasz liszi70 #92366 üzenetére
nincs bennük valami lr44-szerű elem, mint ami a pc-k cmos beállításainak tárolóit látja el árammal?
-
-
nagyúr
válasz carpediem007 #92324 üzenetére
ritchie blackmore's rainbow - hall of the mountain king
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #91980 üzenetére
én igen, de az valami ezüsttartalmú sz@r volt, ami meg is volt feketedve.
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #91972 üzenetére
akkor esetleg korrodálódtak a csatlakozók.
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #91969 üzenetére
mi nem lehet? földelés?
-
nagyúr
válasz MasterMark #91592 üzenetére
aszt mégis idetalálnak.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #91531 üzenetére
amikor megnézel egy új erősítőt, és látod rajta, hogy dolby atmos, dts hd master, dts es, dts 96/24, truehd, dts neo minősített, akkor az azt is jelenti, hogy ezek liszenszdíjait is ki kell fizetni a dolbynak.
amikor látod rajta a spotify matricát, akkor azt is tudod, hogy a spotify vételről külön modul gondoskodik, emiatt nem tehető az összes hálózatképes készülék egy egyszerű firmware frissítéssel spotify-képessé. ezt is a vásárló fizeti ki.
amikor látod rajta a csillió hdmi ki és bemenetet, akkor azt is tudod kell, hogy ezek szintén liszenszdíjas csatlakozók, és ezt is a vásárló fizeti meg végsősoron.
és akkor megnézel egy régi erősítőt, amin talán van digitális csatlakozó, de biztos nem 10xhdmi, hanem legfeljebb optikai, van rajta egy régi dts matrica, és nem 8 másik dolby-logó, rj-45nek híre sincs, spotify-ról meg ne is beszéljünk. 10 hdmi csati, spotify dekóder és 8 dolby liszensz egy készülékre vetített hardware és liszenszdíjából meg azért szvsz már kijön egy eloxált alu előlap.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
nagyúr
válasz devil-k #91420 üzenetére
vagyen, meg adjon, a saját pénze. de olyan kábelt még nem gyártottak, ami egy helyéről félig kitört csatlakozót visszaforrasztott volna.
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #91412 üzenetére
mielőtt azért százezreket szórnál ki egy kétméteres kábelre, szerintem cipeld be a tévédet egy szerelőhöz, hogy nézzen rá, tényleg nem a csatlakozót sikerült kitörnöd a helyéről. utána kábelezhetsz.
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #91389 üzenetére
valószínűleg kontakthibás a készüléked. 2 méter nem az a távolság, ahol ezek a kábelek hibázni szoktak.
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #91386 üzenetére
jelentheti. de lehet kábel gond is (hdcp szinkronizációs hiba). milyen hosszú a kábel? a régivel is csinálja?
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #91279 üzenetére
a v1300 annak idején az 1000€s ligában indult. az x2000 új ára mennyi is volt? talán a fele.
-
nagyúr
ugyanakkora terheléssel nagyobb hangerő szól a mért pontban. a 3dB különbség az kb. kétszeres arányt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dunkel #89971 üzenetére
gondolom szeret gépezés közben is mozizni.
@Oldfighter: felteszem az elrendezés a vászonhoz lett kialakítva, és nem a tv-hez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Norbi 72 #89845 üzenetére
minek? az ethernet volt az egyetlen, ami a high speed fizikai megvalósítását érintette, és új kábelstandardot (standard vagy high speed over ethernet) definiált. minden más változtatás hardveres volt, és nem érintette magát a kábelt, beleértve a 2.0-s szabványt is.
-
nagyúr
válasz cidrus #89659 üzenetére
az mutatja a legjobban, hogy nem a hdmi kábel a te igazi problémád, hogy egy 30ezres, kimondottan rövid aq kábellel sem kaptál tökéletes képet.
ilyen távolságra bármilyen hdmi kábellel is tökéletes képet kell, hogy kapjál. nem értem, a többiek miért nem szóltak még.@regger: 15 méteren már azért jöhetnek problémák. bár én elsősorban a csillapítás, és a lecsökkent sávszélesség miattiakra számítanék, ezeket a megjelenítőbe beérkező jel dekódolása jellegzetesen kihozza.
@Kittosz: lehet hatása a jó kábelnek. más anyagok, alacsonyabb csillapítás adott hosszon és frekvencián, ezeknek lehet szerepük. de nem hdminél rövid távolságra. 7-8 éve kezdtük kikíséreltezni, hogy 1.2 méteres kábeleknél mennyit tudunk megcsípni az anyagköltségen, ha valami bóvli kínai hdmi kábellel szereljük őket. normál üzemi körülmények között 100GB-s fileokat kergettünk keresztül a kábeleken, hash alapú ellenőrzést futtatva az átvitel befejezése után. heteken át ment a teszt 0-24, egyik kábel sem hibázott (nem a gyártótól rendeltük be, hanem boltban vettük meg őket, 50-50 darabot, hogy ne verjenek át válogatott példányokkal). 5 éve már csak hdmi kábelekkel felszerelt terminálokat szállítunk (több tízezer üzemel világszerte), és 0 olyan hdmi kábelhibánk volt, aminél nem fizikai sérülés állt volna a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xtremetuning #89654 üzenetére
nem tudott meg semmit sem arról, hogy mire számíthat, ha lecseréli a 12 méteres hdmi kábelét. vagy nem ez volt a cél?
-
nagyúr
válasz Il Dottore #89603 üzenetére
szvsz valami elfogyott az erősítőben. a hdmi kábel nem szaggat.
ha hidegen is ezt csinálja, akkor az nem melegedés, bár a kiváltó ok lehetett, hogy a hő hatására valami a tervezettnél gyorsabban elöregedett benne.
ha minden forrásnál ez van, akkor meg pláne nem hdmi kábel, és nem is porthiba.
szervíz.
ha új lesz, vagy ezt javíttatod meg, és a mostani helyére akarod rakni, gondoskodj megfelelő hűtésről.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz robi-k #88830 üzenetére
de, a hdmi veszteségmentes. a szó, amit keresel, a hibakorrekció. mint minden modern protokoll, a hdmi is képes bizonyos szintű hibakorrekcióra. az ecc képességeit meghaladó hibák viszont minden esetben jelentkeznek megjelenítéskor, mivel újraküldésre az átvitel stream jellege miatt nincs lehetőség. az ecc miatt a hibatűrés jellegzetes letörést mutat - a hibátlen kép és hang, valamint a totál semmi közötti átmenet nagyon keskeny sávban valósul meg, amikor a kép artifactol. ami a hangátvitelt illeti, itt jobb a helyzet a dolby szabványok eccje miatt.
-
nagyúr
válasz mettek #88205 üzenetére
a sztereó lényege, hogy a két csatornát külön rögzítik, és a két jel lejátszáskor is elkülönül.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz devil-k #88123 üzenetére
ha egy 1500 forintos kábelre rájön 1500 forintnyi postaköltség, akkor azt már nem éri meg visszaküldeni.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #87984 üzenetére
úgy látom, már eldöntötted, hogy át fognak verni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz devil-k #87521 üzenetére
elvileg a spotify saját appja (connect) is képes átküldeni a streamet. szvsz nézd meg vele először, talán megtalálod benne, amit keresel.
-
nagyúr
nyilván nem állt szándékomban belegázolni senki lelkivilágába, és nyilván ki fogom majd próbálni, amint lehetőségem lesz rá.
-
nagyúr
jajj, csak azt ki ne találjátok már, hogy az avr-display közé tett háromszá'-harmincezer forintos kábeltől szebb lesz a fekete...
-
nagyúr
válasz #09634560 #87135 üzenetére
erről inkább a plazma topicban mondják meg a frankót, de a 3d olyan feature a plazmánál, amit egy szint után nem fogsz megúszni. csak 2d-ből már csak a belépő készülékeket gyártották, középtől felfelé mind 3d.
-
nagyúr
válasz xtremetuning #86951 üzenetére
üdv a klubban.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Patice #86889 üzenetére
hm. elsőre csak a frontoknak fogok csinálni 1-1 darabot, meglátjuk, hogy szuperál. az állvány tetejét csavaroztad?
apropó, frontok, várom a javaslatokat frontokra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #86884 üzenetére
zártszelvényből megcsinálom én is, csak éppen az üreges vas mennyire fogja agyoncsapni a maradék hangzást?
-
nagyúr
válasz Patice #86865 üzenetére
hm. elég ronda lenne, viszont elég sokat takarna belőle a berendezés. milyen anyagból érdemes megcsinálni, hogy ne legyen még egy rezgőbigyóm a lakásban?
@Mankó:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #86858 üzenetére
az így elkészített állvánnyal az a probléma, hogy a dobozok 5-8 kilója ott húzza lefelé, ahol már nincs alátámasztás, emiatt a súlypontja is előrébbkerül, könnyebben borul. hátrafelé meg lehet ugyan nyújtani, és kisúlyozni, de akkor is lesz egy nagy kiálló valami, amire rá lehet csimpaszkodni.
a nevelést már felhoztad múltkor is, nálunk a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, de erről nem fogok nyilvánosan értekezni. apa napközben nincs otthon, hogy állandóan rászóljon.
a tv 30 kiló (plazma), én ezt nem lógatom bóvdenen. a szekrény nem az enyém (ahogy a lakás sem), szóval egyelőre szét nem fúrom. ha a center belelóg, vágatok alá valami alátétet, ami megemeli.
-
nagyúr
válasz Patice #86847 üzenetére
szóval, amit megálmodtam.
egyfiókos izé ki, régi pc ki, tévé berakva hátra. ovális alakú talpa van, túl közel nem tudom rakni a falhoz, de így legalább megfőni sem fog.frontok állványon a tv mellett 2 oldalt.
tv elé center tüskéken. remélhetőleg elég széles ahhoz, hogy a tüskék ne a tv talpán akarjanak állni, és elég lapos, hogy a képbe ne lógjon bele (note to self: otthon lemérni).
szubot itt csak balra tudok pakolni az ablak alá, ahol most egy csomó játék van (lehet szar lesz, de legalább a játékok elkerülnek végre onnan ).
ez így a lehetőségekhez mérten mennyire szar?
-
nagyúr
válasz Patice #86847 üzenetére
egy ilyen L alakú állványra gondolkodtam, ahol a doboz háta lett volna felcsavarozva az állványra. de ilyen 5-8 kilós dobozoknál nagyon-nagyon le kellene terhelni az állvány talpát ahhoz, hogy ne lehessen megmozdítani, ha a gyerek rácsimpaszkodik, vagy beleakad. marad az álló pozíció, állvánnyal.
-
nagyúr
válasz velizare #86839 üzenetére
ha ki tudnám emelni a polcsugárzókat a szekrény síkjából, az mennyire segítene?felejtős, ez ekkora súlynál nem igazán kivitelezhető.
-
nagyúr
válasz Patice #86837 üzenetére
az árat egyelőre hagyjuk.
úgy gondoltam, hogy azt az egyfiókos szekrényt, amin most a tv trónol, onnan kiveszem (az nem része a szekrénynek, csak oda van téve). a tv-t így beljebb lehet rakni, elé kerülhet egy center. a két oldalt a tv elé 1-1 polcsugárzó kerül majd, állvánnyal, amik kb. a tv középvonalára emelik.
ha ki tudnám emelni a polcsugárzókat a szekrény síkjából, az mennyire segítene?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest